ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Από το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη και ειδησεις *

Από το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη :



~** ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ :

· *** Η ιστορία του αλυσοδεμένου παιδιού που συγκλονίζει

· ΑμεΑ καταγγέλουν εμπόδια στην κίνηση

· Το Kαλό και το Kακό

Η ιστορία του αλυσοδεμένου παιδιού που συγκλονίζει

Posted: 19 Apr 2010 12:23 PM PDT



Η εικόνα του μικρού παιδιού από την Κίνα έκανε
το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου,
και σόκαρε σχεδόν όλους όσους την είδαν.

Στην Κίνα κάθε χρόνο περίπου 200.000
παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής.
Η φωτογραφία έδειχνε τον μικρό να είναι δεμένος με χοντρή αλυσίδα και λουκέτα από το πόδι του, σε μια κολόνα του δρόμου.
Όλοι σκέφτηκαν αμέσως τα χειρότερα.
Τα χειρότερα όμως για τον μικρό δεν μπορούσε να τα αποκαλύψει μια φωτογραφία. Δημοσιογράφος του CNN που είδε τη φωτογραφία, βρέθηκε στο σημείο όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, είδε όλη τη σκηνή και έσπευσε να μάθει από κοντά τι συμβαίνει.

Ο πατέρας του, ο Τσαν Τσουάν Λιού, είναι ένας από τους εκατομμύρια εργάτες στην Κίνα, οι οποίοι ζουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια και αναγκάζονται καθημερινά να ταξιδεύουν στην πόλη για να βρουν δουλειά.
Η μητέρα του μικρού είναι πολύ άρρωστη για να προσέχει τον μικρό και έτσι αναγκάζεται ο πατέρας του να τον παίρνει μαζί του. Τρομοκρατημένος όμως από την απαγωγή της μεγαλύτερης κόρης του πριν από λίγο καιρό, και μην έχοντας κάποιον άλλο τρόπο να «ασφαλίσει» το γιο του, τον δένει όπου πάει με αλυσίδες, σαν να ήταν κάποιο ζώο.
Μοιάζει και είναι απάνθρωπο. Για τον ίδιο τον πατέρα όμως είναι αναγκαίο. Και αυτό είναι που κάνει την ιστορία πραγματικά τραγική. Εργάτες πάνε στις πόλεις καθημερινά για να βρουν δουλειά και έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην παιδεία και την κρατική πρόνοια.
Στην Κίνα κάθε χρόνο περίπου 200.000 παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχουν ανεβάσει την εγκληματικότητα στα ύψη, ειδικά στις περιοχές μακριά από το κέντρο της πόλης.
Ο Τσεν λέει ότι ο μικρός δεν πονάει, δεν παραπονιέται και έχει αρκετή αλυσίδα ελεύθερη για να παίξει. Το όνομά του μεταφράζεται από τα κινέζικα ως «Χρυσό αυγό».
Τίποτα όμως στη ζωή του δεν μοιάζει να είναι από χρυσό. Εκτός ίσως από την αγάπη που του έχουν οι γονείς του. Όσο απίστευτο και αν μοιάζει αυτό, κοιτάζοντας τη φωτογραφία του μικρού αλυσοδεμένου…e-magazino
http://www.hamomilaki.gr/



ΑμεΑ καταγγέλουν εμπόδια στην κίνηση
Posted: 19 Apr 2010 10:29 AM PDT
Μπορεί λεωφορεία να αγοράστηκαν και να κυκλοφορούν για να εξυπηρετούν και άτομα με αναπηρίες, ωστόσο δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για την πρόσβαση σε αυτά, ούτε ανάλογη προθυμία να εξυπηρετηθούν ανάπηροι.Καταγγέλλουν αδυναμία πρόσβασης από έλλειψη ραμπών που να οδηγούν στις στάσεις ή όταν υπάρχουν, αρκετές είναι κατειλημμένες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου καταγγέλλουν επίσης ότι δεν εξυπηρετούνται είτε από βλάβη του συστήματος... ή άγνοια του τρόπου λειτουργίας του... ή από απλή αδιαφορία, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να γίνεται γνωστό στην Οργάνωση τους ή την Ομοσπονδία η ημέρα, η ώρα και η συγκεκριμένη στάση που συνέβη το περιστατικό, στη συνέχεια να γνωστοποιείτε από τα όργανα εκπροσώπησης των αναπήρων στον Οργανισμό για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.Πάντως δύο πράγματα είναι βέβαια,α/ Η ελλιπής αστυνόμευση των ραμπών καιβ/ Η έλλειψη υποδομής για την προσέγγιση των χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου στις στάσεις...Θυμίζουν βιτρίνες που δεν έχεις λεφτά για να αγοράσεις τα εκτιθέμενα προϊόντα.Μεγάλο κομμάτι ευθύνης αναλογεί στους ΟΤΑ που σχεδόν αδιαφορούν για την προσπελασιμότητα των Κινητά Αναπήρων και των εμποδιζομένων ατόμων και στην δημοτική τους αστυνομία που δεν ελέγχει τις λιγοστές ράμπες που καταλαμβάνονται από αδιάφορους οδηγούς - ελλείψει σαφών εντολών και ελέγχου εφαρμογής των.
Αναρτήθηκε από I-DIADROMI
http://www.hamomilaki.gr/



Το Kαλό και το Kακό
Posted: 19 Apr 2010 08:45 AM PDT
Σε ένα Πανεπιστήμιο υπήρχε ένας καθηγητής με φήμη για την εχθρότητά του προς την Χριστιανική πίστη. Στo πρώτο μάθημα κάθε εξαμήνου, εάν υπήρχε ανάμεσα στους φοιτητές κάποιος Χριστιανός, επιχειρούσε να χλευάσει την πίστη του. Ρώτησε λοιπόν τους φοιτητές:
- Είναι τα πάντα δημιουργήματα του Θεού;
Ένας φοιτητής με βεβαιότητα του απάντησε:
- Μάλιστα, κύριε καθηγητά.
Ο καθηγητής τότε του είπε:
- Αφού τα πάντα τα δημιούργησε ο Θεός, τότε και το Κακό είναι δικό του δημιούργημα και σύμφωνα με την αρχή ότι τα έργα καθορίζουν τι είμαστε, ο Θεός είναι το Κακό.
Ο φοιτητής αυτός αποστομώθηκε και δεν είχε να απαντήσει κάτι. Ο καθηγητής ικανοποιημένος με τον εαυτό του είπε στους φοιτητές πως η πίστη στο Θεό είναι παρά ένας μύθος.
Ένας άλλος φοιτητής στη συνέχεια σήκωσε το χέρι του και τον ρώτησε :
- Κύριε καθηγητά, μπορώ να σας κάνω κι εγώ μία ερώτηση ;
- Βεβαίως, απάντησε ο καθηγητής.
- Το κρύο υπάρχει, κύριε καθηγητά;
- Τι ερώτηση είναι αυτή; Βεβαίως και υπάρχει. Ποτέ δεν ένιωσες το κρύο;
Οι υπόλοιποι φοιτητές γέλασαν με την ερώτηση του συμφοιτητή τους.
Όμως αυτός ο φοιτητής συνέχισε απτόητος :
- Στην πραγματικότητα όμως το κρύο δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, εκείνο που εμείς θεωρούμε σαν κρύο δεν είναι τίποτε άλλο από την απουσία της θερμότητας. Στο απόλυτο «μηδέν» (-460 βαθμούς Fahrenheit ή -273 Celsius) υπάρχει πλήρης απουσία θερμότητας. Το κρύο αυτό καθαυτό δεν υπάρχει. Εμείς δημιουργήσαμε τη λέξη αυτή για να περιγράψουμε τι νιώθουμε όταν δεν υπάρχει θερμότητα.
Και ο φοιτητής συνέχισε:
- Τι λέτε, κύριε καθηγητά, το σκοτάδι υπάρχει;
- Βεβαίως και υπάρχει, απάντησε ο καθηγητής.
- Όχι κύριε καθηγητά, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Στην πραγματικότητα το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Εμείς μπορούμε να ερευνούμε το φως, αλλά δεν μπορούμε να ερευνήσουμε το σκοτάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πρίσμα του Νεύτωνα για να αποσυνθέσουμε το φως σε αλλά χρώματα και να ερευνήσουμε το μήκος κύματος του κάθε χρώματος. Όμως δεν μπορούμε να μετρήσουμε και να αποσυνθέσουμε το σκοτάδι. Η ακτίνα του φωτός μπορεί να μπει στο σκοτάδι και να το φωτίσει. Πως μπορείτε να μετρήσετε σε πιο βαθμό έχουμε σκοτάδι; Μόνο μετρώντας το ποσοστό του φωτός. Δηλαδή, το σκοτάδι είναι μία έννοια την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την κατάσταση που υπάρχει όταν απουσιάζει το φως.
Και μετά ο φοιτητής συνέχισε:
- Κύριε καθηγητά, το κακό υπάρχει;Ο καθηγητής απάντησε με, όχι και μεγάλη, βεβαιότητα:
- Δεν είναι Κακό αυτό που βλέπουμε καθημερινά; Η σκληρότητα μεταξύ των ανθρώπων, τόσα εγκλήματα και βία παντού στον κόσμο, όλα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχει το Κακό.
- Και όμως, το Κακό δεν υπάρχει, κύριε καθηγητά. Το Κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι μία λέξη που μοιάζει στο κρύο και το σκοτάδι, δηλαδή μία λέξη που οι άνθρωποι επινόησαν για να περιγράψουν την απουσία του Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το Κακό. Το Κακό δεν είναι σαν την αγάπη, που υπάρχει όπως η θερμότητα και το φως. Το Κακό είναι αποτέλεσμα της απουσίας στην καρδιά του ανθρώπου της Θεϊκής Αγάπης. Είναι σαν το κρύο που έρχεται όταν απουσιάζει η θερμότητα, η σαν το σκοτάδι που έρχεται όταν δεν υπάρχει το φως.
Και ο καθηγητής δεν είχε να απαντήσει τίποτα.
paidika
http://www.hamomilaki.gr/



~** Ο/Η Prevezanos Spyros έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
Prevezanos SpyrosApril 20, 2010 at 7:41pm
Θέμα: ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ
Ευχάριστα σας γνωρίζουμε ότι ο Πλανήτης Κρήτη έγινε σωματείο. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή Πρόεδρος Πρεβεζάνος ΣπύροςΑντιπρόεδρος Μιχάλης ΠριναράκηςΓ. γραμματέας Καψανάκη Χαρίκλεια Ταμίας Μανιουδάκη Χρυσούλα Δημοσίων σχέσεων Μάρω ΚανελάκηΥπεύθυνος νεολαίας Βασίλης ΜουντάκηςΜέλη Σάββας Σεληθωμάς, Νεκτάριος Χατζηδάκης, Σπύρος Ρήγος
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1331072352177&mid=237ecf7G56358b7cG1bf33bdG0&n_m=stamoskal@windowslive.com



~** Στα Σκόπια ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ-Άνχελ Μορατίνος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ-Άνχελ Μορατίνος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας. «Ως χώρα προεδρεύουσα θα μπορούσα να αναγγείλω ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων. Υποστηρίζουμε μία τέτοια εξέλιξη και είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να υλοποιηθεί [...] Θα καταβάλουμε όλη την ενέργεια, την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες που έχουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί πριν από το τέλος της ισπανικής προεδρίας», δήλωσε ο κ. Μορατίνος μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας πρόσθεσε ότι η αισιοδοξία του αυτή βασίζεται στην προεργασία και τα βήματα προόδου που έχει κάνει η ΠΓΔΜ. Εκτίμησε δε ότι το 2010 θα είναι καλή χρονιά για την ενταξιακή πορεία της χώρας αυτής προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Μορατίνος ανέφερε ότι είναι «ενθαρρυμένος» από τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας για την υπέρβαση του προβλήματος αυτού. Ακόμη, ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι η Ισπανία έλαβε την εντολή να εργαστεί για τη χορήγηση ημερομηνίας στην ΠΓΔΜ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και συμπλήρωσε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί η ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία της ως παράγοντας, ο οποίος μπορεί να εξαπλώσει τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων. «Δεν πρέπει να χάνουμε άλλο χρόνο. Μας χρειάζεται η χώρα σας στην ΕΕ. Όλοι μας θα έχουμε κέρδος από το δικό σας μοντέλο της διαπολιτισμικής ανεκτικότητας και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Κάτι τέτοιο είναι πλούτος για την ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μορατίνος. Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας του όσο και της Ελλάδας και της περιοχής γενικότερα, να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές από την Ελλάδα ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά, ο κ. Μιλόσοσκι σημείωσε την «ανάγκη ουσιαστικών συνομιλιών». «Αντί να γίνονται δημόσιες δηλώσεις για το τι είναι επιθυμητό για τη μία πλευρά και τι δεν είναι αποδεκτό για την άλλη πλευρά, είναι καλύτερο να υπάρχουν απευθείας και διακριτικές συνομιλίες για να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα δώσουμε ώθηση για να ξεπεράσουμε αυτή την εκκρεμότητα», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας είχε επίσης συναντήσεις στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για το Βελιγράδι, όπου συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. –



~** Συνεχίστηκε η εξεταστική για τη SIEMENS
Με την κατάθεση του νυν διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Παναγιώτη Ξυνή συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Καταθέτουν επίσης και χρηματιστές που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση. Με την...

~** Βρετανία: Τρίτοι οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις
Με ανατροπές - τουλάχιστον δημοσκοπικά - βαδίζει η Βρετανία προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου. Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ερχεται δεύτερο στην πρόθεση ψήφου και τρίτοι οι Εργατικοί του Γκόρντον...

~** Τηλεοπτικά πρόσωπα 2009
Σε μια λαμπερή βραδιά παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο "Σινέ Κεραμεικός", τα βραβεία WIND "Πρόσωπα 2009", από το περιοδικό "ΤV Έθνος" του Έθνους της Κυριακής. Την ευθύνη της τηλεοπτικής μετάδοσης...





~**Κόστος δανεισμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Λίγο πριν από τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, η χώρα δανείστηκε 1,5 νομοσχέδιο ευρώ με υψηλά επιτόκια. "Στόχος μας ήταν να σώσει την οικονομία και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας», είπε η ελληνική Υπουργός Οικονομικών. Τότε, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με ένα νέο σχέδιο δημοσιονομικής διαχείρισης. Οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι όσον αφορά την Ελλάδα, είπε ο Τράπεζας της Ελλάδα Διοικητής Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Τόνισε, επίσης, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή λόγω εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και ο μηχανισμός στήριξης θα έχει θετική επίδραση στην Ελλάδα.
Ελληνική FinMin: "Μηχανισμός Στήριξης θα ενεργοποιηθεί αν χρειάζεται"
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να επικεντρωθεί στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τριετές σχέδιο σταθερότητας.
«Δεν θα υπάρξει ένα κενό κομμάτι του χαρτί», σχολίασε ο Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ακόμη ότι δεν πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν, αφού αυτοί έχουν ήδη ληφθεί επιτευχθεί ο στόχος στην Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 4% του ΑΕΠ.
Αγγίζοντας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης σε περίπτωση που Ελλάδα αποφασίσει να το πράξει, η ελληνική υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μία ή τρεις εβδομάδες.
"Αρκετές χώρες, μεταξύ των Κάτω Χωρών, έχουν ήδη ξεκινήσει τη χορήγηση δανείων σε Ελλάδα και η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης εφόσον το κρίνει απαραίτητο», πρόσθεσε ο Παπακωνσταντίνου. Τόνισε, επίσης, τόνισε ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες δανεισμού καθώς και την πρόοδο των συνομιλιών με τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διάτρητοι σχετικά με το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών είπε, «δεν είμαι ένας από εκείνους που ωστικό κύμα, είτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή να πάρει εκστασιασμένος και με αυτό», και κατηγόρησε την αύξηση των ομολογιών για τις μουντές conditions με αφορά το μηχανισμό στήριξης και στις ανησυχίες για το μεσοπρόθεσμο δυναμικό του δημόσιου χρέους.
Προβόπουλος: "Μηχανισμός Υποστήριξης Ρύθμιση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης"
Γιώργος Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα, χαιρέτισε το γεγονός ότι υπάρχει ένας μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Σημείωσε ότι το ποσό των χρημάτων που θα διατεθεί για την Ελλάδα, όταν χρειάζεται και τη συμμετοχή των τριών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας στην Ελλάδα.
Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ / ΜΠΕ



~** Παπανδρέου-Σαμαράς Συνάντηση :
Οι τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, θα βρίσκονται στην πρώτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ μεταξύ του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συναίνεση είναι μια σταθερή προϋπόθεση και διαρκή πρόκληση και ότι εναπόκειται στα κόμματα της αντιπολίτευσης αν θα την αποδεχθεί.

«Είναι μαζί μας ο οποίος είχε πει πριν από την πραγματική κατάσταση αποκαλύφθηκε ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη, επειδή οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Επομένως, εναπόκειται στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνειδητοποιούν την έκταση των αρμοδιοτήτων τους, ώστε η Ελλάδα να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης, »σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ / ΜΠΕ


~** Κλέβουν το 5% της βενζίνης με το πάτημα ενός κουμπιού!
Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο μετά τις καταγγελίες των ίδιων των βενζινοπωλών ότι έχουν γίνει πλέον πολλά τα πρατήρια
που εγκαθιστούν παράνομες μηχανές μέσω των οποίον με το πάτημα ενός κουμπιού έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν ως και 5% από τη βενζίνη σε κάθε γέμισμα....
Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή που προσαρμόζεται στην αντλία και η οποία ενεργοποιείται με....

τηλεχειριστήριο.
Υπάρχει πρόσφατο παράδειγμα με πρατηριούχο στο Χαλάνδρι ο οποίος χρησιμοποιούσε μια τέτοια συσκευή.
Για έναν οδηγό η κλοπή μεταφράζεται σε μερικά ευρώ (5-8 ευρώ) για τον πρατηριούχο όμως η... μικροκλοπή σε δεκάδες αυτοκίνητα αποδεικνύεται χρυσοφόρα...
Κατά μέσο όρο τα πρατήρια πωλούν 2.500 λίτρα την ημέρα. Αν ο πρατηριούχος κλέβει 5% την ημέρα κερδίζει πάνω από 45.000 λίτρα ή πάνω από 70.000 ευρώ με το... πάτημα ενός κουμπιού

http://media-gate.blogspot.com/2010/04/5.html


~** Ότι να ναι... Φέρτε πίσω τα...πνευματα
Τελικά με αυτό το ιντερνετ τις ιστοσελίδες τα Blogs και το facebook το κοντό μας και το μακρύ μας είμαστε όλοι...
Ηρθε πριν λίγο στο Inbox μας
Οἱ μεγάλοι λαοὶ σὰν τοὺς Κινέζους τοὺς Ἰάπωνες ἢ τοὺς Ἄραβες κρατᾶνε ὅλα τὰ ἰερογλυφικὰ ἐπὶ αἰῶνες. Γιατὶ πρέπει ἄραγε ὁ μέσος ἕλληνας νὰ βαριέται ποὺ ζῇ καὶ νὰ μὴν κοπιάζῃ νὰ βάλῃ τὴν περισπωμένη; Ὑποστηρίζουμε τὸ πολυτονικὸ σύστημα καὶ τὴν Κίνηση Πολιτῶν γιὰ τὴν Ἐπαναφορὰ τοῦ Πολυτονικοῦ Συστήματος. Ὑποστηρίζουμε ὅτι τὸ μονοτονικὸ ζημίωσε τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, καὶ ὅτι οἱ τόνοι καὶ τὰ πνεύματα εἶναι...ἀναπόσπαστο μέρος της .-




~** Συμβουλές για να μην το ξαναρχίσετε το κάπνισμα

Το γεγονός ότι όσοι κόβουν το τσιγάρο είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να πουν πόσος χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο που κάπνισαν -ακόμη και σε ώρες!- είναι ενδεικτικό της μάχης που δίνουν κάθε στιγμή για να μην ξανακυλήσουν. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποφασιστικότητα αλλά υπάρχουν και κάποια πρακτικά tips που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.
1. Μην το βάζετε κάτω σε κάθε πισωγύρισμα
Οι υποτροπές είναι μέρος της διαδρομής για τη διακοπή του καπνίσματος. Μπορεί αυτές να μας πηγαίνουν πίσω, ωστόσο είναι πολύτιμες στην τελική πρόοδο. Οσο περίεργο και αν ακούγεται, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε μεγάλες δυνατότητες που κρύβουμε... μέσα μας, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα την εξάρτησή μας από το τσιγάρο. Εν τω μεταξύ θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο περνάει ο καιρός και όσο μειώνεται η επιθυμία μας για το τσιγάρο, αυτά τα πισωγυρίσματα μειώνονται. Επιπλέον, η βελτίωση στις δυνάμεις μας από τη διακοπή του καπνίσματος αυξάνει σταδιακά και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τη μάχη.

2. Επανάληψη… μήτηρ απεξάρτησης!
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιχειρήσει πάρα πολλές φορές να κόψουν το κάπνισμα και κάθε φορά η αποχή τους διήρκεσε από κάποιες μέρες μέχρι κάποιους μήνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προσπάθειά τους θα έχει το ίδιο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Και πάλι, τα κίνητρα αλλά και το δίκτυο υποστήριξης μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός της προσπάθειας απεξάρτησης από το κάπνισμα με ένα σωστό διατροφικό πλάνο και ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Σε καλά χέρια
Σίγουρα η προσπάθεια μπορεί να γίνει πιο εύκολη όταν υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας από ειδικούς. Αυτό προσφέρουν συνήθως τα κέντρα διακοπής καπνίσματος, όπου παρέχετται ψυχολογική και φαρμακευτική συνδρομή. Τα φάρμακα-υποκατάστατα της νικοτίνης είναι ένα πολύτιμο στήριγμα για τον οργανισμό, ενώ η επαφή με ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να ξεπεράσει το «θόλωμα» που του προκαλεί το σύνδρομο στέρησης.

4. Αντιστάθμισμα τα οφέλη
Τη στιγμή της αδυναμίας το να σκέφτεται ο άνθρωπος που θέλει να κόψει το κάπνισμα τα οφέλη στα οποία αποσκοπεί με αυτήν την προσπάθεια μπορεί να είναι πολύ παραγωγικό. Αυτά τα οφέλη είναι τα βραχυπρόθεσμα αλλά και τα μακροπρόθεσμα. Αξίζει να γνωρίζει κανείς ότι είκοσι λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο γίνεται φυσιολογική η αρτηριακή πίεση. Οκτώ ώρες μετά τα επίπεδα της νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται ενώ το επίπεδο του οξυγόνου εξομαλύνεται. Στις σαράντα οκτώ με εβδομήντα δύο ώρες, η νικοτίνη αποβάλλεται πλήρως και αλλάζει η γεύση αλλά και η αναπνοή. Στους τρεις μήνες με έναν χρόνο βελτιώνονται σημαντικά όλες οι αναπνευστικές λειτουργίες και αρχίζει να μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Δέκα χρόνια μετά, ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στα επίπεδα ενός μη καπνιστή.

5. Τον νου σας στη ζυγαριά!
Η νικοτίνη διευκολύνει το μεγάλο ξόδεμα ενέργειας οπότε όταν σταματά να κυκλοφορεί στον οργανισμό είναι πιθανή μια αύξηση βάρους της τάξης των δύο-τριών κιλών. Για να μην πάρετε αυτά τα κιλά, μην καταφύγετε σε αυστηρή δίαιτα επειδή σίγουρα δεν μπορείτε να αντέξετε πολλών ειδών στερήσεις παράλληλα. Απλώς αλλάξτε κάποιες διατροφικές συνήθειες: τρώτε αργά, μειώστε τις ποσότητες και αποφύγετε τροφές με πολλή ζάχαρη. Πιείτε πολύ νερό και καθόλου αλκοόλ! πηγή espresso .-


~**Η Ρούλα Κορομηλά ΤΗΝ Δευτέρα και πάλι στην τηλεόραση - Θα παρουσιάζει το greek Idol
Από την Δευτέρα επιστρέφει η Ρούλα Κορομηλά στην τηλεόραση καθώς θα παρουσιάζει το "greek Idol" στον ALPHA.
Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι θα πάρει τα πάνω του αλλά κανείς δεν ξέρει αν με αυτή την επιτροπή μπορεί να κρατήσει ψηλά νούμερα τηλεθέασης....
Καταγωγή της Ρούλας απο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (πατέρας ) .-


~** Κάποτε είχαμε τη Μελίνα, σήμερα τη Τζουλια

Μελίνα Μερκούρη έλεγε:
"Η Ελλάδα πρεπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό, Η Ελλάδα αυτό είναι, η κληρονομιά της αυτο είναι η περιουσια της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανεις"
ΔΕΙΤΕ το VIDEO, Οχι με το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ αλλά με τη Μελίνα να διεκδικεί αυτά που μας ανήκουν... http://www.youtube.com/user/prezatv , ...
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΓΙΑ Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα .. prezatv .-

~**Κηδεύεται σήμερα Τρίτη στις 15:00 το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας η Αννα Καλουτά




~**Tα κοινόχρηστα πρόδωσαν τον "Επαναστατικό Αγώνα"
«Μαύρα φίδια» είχαν ζώσει το φερόμενο ως διευθυντικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκο Μαζιώτη, εξαιτίας της… αμέλειας του Κώστα Γουρνά να πληρώσει τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος της οδού Μηδείας 7, στην Κυψέλη, όπως προκύπτει από τη συνομιλία-ντοκουμέντο μεταξύ των δύο ανδρών, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η zougla.gr.

Στις επτά το απόγευμα της 7ης Απριλίου, λίγα 24ωρα πριν από τις συλλήψεις, ο Κώστας Γουρνάς τηλεφωνεί από καρτοτηλέφωνο που βρισκόταν στην περιοχή Ρουφ στο καρτοκινητό του Νίκου Μαζιώτη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας (διάρκειας ενός λεπτού και 11 δευτερολέπτων) ο Μαζιώτης ενημερώνει τον συγκατηγορούμενό του για ένα ραντεβού στις 03.15 τα ξημερώματα, στα γηπεδάκια της Νέας Φιλαδέλφειας. Παράλληλα, τον ψέγει, επειδή διαπιστώνει πως έχει ξεχάσει να πληρώσει τα κοινόχρηστα στο σπίτι της Κυψέλης (το αποκαλεί με την κωδική ονομασία «Δυο») το οποίο είχε ενοικιάσει με το όνομα «Δημοσθένης Μανδαλώζης». Από την πλευρά του, ο Γουρνάς παραδέχεται ότι είχε αμελήσει να κανονίσει αυτή του την υποχρέωση, διαβεβαιώνοντας το σύντροφό του ότι θα το τακτοποιήσει.

Ο φόβος που εκφράζει ο Μαζιώτης στη σύντομη συνομιλία της 7ης Απριλίου είναι εξαιρετικά απλός. Εκείνο που επιθυμεί, είναι ο Γουρνάς να είναι «τύπος και υπογραμμός» στις υποχρεώσεις του ως ενοικιαστής του διαμερίσματος, για να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Για να μη γίνει κάποια «στραβή» και αποκαλυφθούν πράγματα και καταστάσεις. Και αυτό επισημαίνει με έμφαση στο συνομιλητή του.

Φυσικά, την ώρα που έλεγε εκείνα τα «προφητικά» (όπως αποδείχτηκε) λόγια, ο Νίκος Μαζιώτης αγνοούσε το γεγονός ότι από τις αρχές Μαρτίου η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, σε μια προσπάθειά της να βρει τον… μυστηριώδη και «ξεχασιάρη» νοικάρη της, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Μανδαλώζη, πατέρα του Δημοσθένη Μανδαλώζη, η ταυτότητα του οποίου χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη της Οργάνωσης για να ενοικιαστεί το σπίτι της Κυψέλης και το ισόγειο γκαράζ στην οδό Αντωνιάδου 54, στον Καρέα.

Όπως επίσης (ο Μαζιώτης) δεν γνώριζε ότι ο συνταξιούχος πυροσβέστης, φοβούμενος μήπως ο γιος του έχει πέσει θύμα απάτης, επικοινώνησε με την Αντιτρομοκρατική και ότι (δυο ημέρες αργότερα) αστυνομικοί επισκέφτηκαν το διαμέρισμα της Μηδείας και πιθανότατα έθεσαν υπό παρακολούθηση τα άτομα που μπαινόβγαιναν εκεί.


~**Κατέστρεψαν προτομή του Παπαδιαμάντη 20 Απριλίου 2010,


Στόχος βανδάλων έγιναν για ακόμη μία φορά, προτομές, ιστορικών φυσιογνωμιών της Ελλάδας, που κοσμούν διάφορες πόλεις.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε η προτομή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο πάρκο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, στην πόλη του Βόλου.

Είναι η δεύτερη φορά, σε λίγους μήνες, που προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων οι οποίες κοσμούν την πόλη, γίνονται στόχος βανδάλων.-


~** Πιο επικίνδυνη η αφρικανική σκόνη :
«Πιο επικίνδυνη είναι η αφρικανική σκόνη που μας... επισκέπτεται στην Κρήτη, όταν φυσούν νότιοι άνεμοι, σε σύγκριση με την ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα στα Χανιά.
Μάλιστα, ο κ. Λέκκας τονίζει ότι η αφρικανική σκόνη ευθύνεται για τις αλλεργίες, ενώ μπορεί να μεταφέρει και μολυσματικές ασθένειες.

Αντίθετα, η τέφρα του ηφαιστείου είναι ένα καθαρά αδρανές υλικό, το οποίο δεν εγκυμονεί κινδύνους για τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Το δυσάρεστο, όμως, είναι ότι, όπως επισημαίνει ο κ. Λέκκας, η ηφαιστειακή τέφρα θα προκαλέσει κλιματική αλλαγή.

«Επειδή το γεγονός της εξάπλωσης της ηφαιστειακής τέφρας έχει επιφέρει ιδιαίτερη ανησυχία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς εδώ στην Κρήτη έχουμε βιώσει χειρότερες καταστάσεις εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Η αφρικανική σκόνη πολλές φορές περιέχει μέσα άλλα συστατικά, τα οποία ευθύνονται για τις αλλεργίες και μάλιστα μπορεί να μεταφέρει και κάποιες μολυσματικές ασθένειες.

Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι πως το ταξίδι της σκόνης γίνεται στα χαμηλότερα στρώματα στην ατμόσφαιρα.

Η τέφρα αυτή που βγάζει τώρα το ηφαίστειο είναι ένα καθαρά αδρανές υλικό, το οποίο δεν περιέχει μολύνσεις και δεν εγκυμονεί κινδύνους στους ανθρώπους που μπορεί να έχουν χρόνια ισχυρά αναπνευστικά προβλήματα».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα










~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3-1 (1-1) τα γκόλ 19΄ Πέντρο , 30΄ Σνάϊτσερ , 47΄Μάϊκον ,61΄Σνάϊτερ ,
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τη φετινή χρονιά και στη φάση των ομίλων, με το παιχνίδι στο Μιλάνο να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ, και αυτό στο «Καμπ Νου» να βρίσκει νικήτρια την Μπαρτσελόνα, με 2-0.-

~** ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ :

~** http://www.atdhe.net/ , ‘’’ΖΩΝΤΑΝΑ ’’ όλοι οι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ '' .-

~** http://georgelaios.blogspot.com/2009/10/10_24.html , .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/eidhseis-ta-nea-mas-shmera-17042010.html , Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 EIDHSEIS TA NEA MAS SHMERA 17/04/2010 .-

~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/18042010.html , Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 18/04/2010 .

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/160412010.html , Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 16/0412010 .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/15-2010.html , Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 .-

*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/24042010.html , Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/04/2010 .-

** * http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_16.html , Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html , Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 Η ζωή μας εν Χριστώ σήμερα .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/15042010.html , Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 15/04/2010 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_18.html , Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη ΚΑΙ άλλα πολλά .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/19042010.html ., Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/04/2010 .- ANADHMOSIEYSH KATAGGELIAS

**** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html , Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν και άλλα .-

****

~** ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Εθνικός Ύμνος της ΕΛΛΆΔΑ westrock1974 .-
~** Άγιο Φως westrock1974 .-
~** ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΟΥ westrock1974 .-




~** Περιήγηση σε Βίντεο
Επιμερισμένη να σας
Ανάμεσα σε σας
Όλα τα βίντεο
Autos & Οχήματα
Κωμωδία
Εκπαίδευση
Ψυχαγωγία
Film & Animation
Πώς να & Style
Μουσική
Νέα & Πολιτική
People & Blogs
Κατοικίδια & Ζώα
Επιστήμη και Τεχνολογία
Αθλητισμός
Travel & Events


~**Ο Vangelis σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Άγρια Κύματα Live at Mike's Irish Bar" την Παρασκευή, 23 Απριλίου στις 10:35 μ.μ. . Εκδήλωση: Άγρια Κύματα Live at Mike's Irish BarΤύπος: Συναυλία'Ωρα Έναρξης: Παρασκευή, 23 Απριλίου στις 10:35 μ.μ. Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 23 Απριλίου στις 11:35 μ.μ. Τοποθεσία: Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών Αμπελόκηποι Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=110731175632009&mid=2381053G3dd6e022G137406bG7&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

~** Σήμερα η κηδεία της Αννας Καλουτά Κηδεύεται σήμερα Τρίτη στις 15:00 το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας η Αννα Καλουτά




Πόσα γίνονται γύρω μας και θα θέλαμε να είναι αλλιώς. Πόσα θεωρούμε ότι μας αξίζουν και δε θα τα γευτούμε ποτέ... Μένουμε στη σκληρή κρούστα, δαγκώνουμε τον πάγο, σταματάμε στον τοίχο μπροστά μας που ορθώνεται τείχος. Τείχος πανύψηλο, θεόρατο, απρόσιτο, συμπαγής φυσική πέτρα, χωρίς κάποια είσοδο, χωρίς κάποιο σημείο χαλαρό ανάμεσα στους αρμούς ώστε να μπορείς να εισέλθεις... Κι ο πολιορκητικός κριός άχρηστος, στο τείχος ρήγμα δε θα επέλθει όσο κι αν προσπαθείς…

…εκτός αν…

Πότε είπες τελευταία φορά "σ' αγαπώ"?

Όχι μηχανικά, όχι επειδή πρέπει να ακουστεί, ή απλά επειδή πρέπει να ειπωθεί ή επειδή κατάντησε μια λέξη καραμέλα μέσα σε μία σχέση ανόμοιων μα τόσο όμοιων όντων…

Πότε ένιωσες την αύρα γύρω σου να ηλεκτρίζεται μέσα σ’ ένα αντίστοιχο πεδίο ενός άλλου πλάσματος και το αποτέλεσμα να σε τυλίγει με χρώματα, εικόνες, αρώματα, και μύρια συναισθήματα που δεν ήξερες καν ότι τα είχες? Να ανεχτείς στο ίδιο τετραγωνικό που σ' αναλογεί μια δεύτερη ψυχή να σε στοιχειώσει? Εκεί, για πάντα, κι ας μην το πίστεψε ποτέ...

Τι είναι η αγάπη, ξέρεις? Αφοσίωση, στοργή, ψυχικός δεσμός, αντικείμενο συμπάθειας, σκεύος ηδονής, αοριστολογίες φαντασιόπληκτου?

Αγάπη είναι να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα, να δίνεις όσα έχεις και τίποτα να μην κρατάς, να δέχεσαι αιμόφυρτο σ' αρένες να σε σέρνουν, ξέροντας ότι ό,τι είχες απλά σε άλλον θα δοθούν, κι εκείνος ή εκείνη τρόπαιο θα στήσουν αφού το σκηνικό με τα δικά τους συμπληρώνουν, το σύνολο ως δικό τους θα διαφεντεύουν, ζώντας απ’ αυτό, ζώντας μ’ αυτό, ζώντας γι’ αυτό…

Κι ο έρωτας?

Τοξεύει αόριστα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Σε άλλους εξοστρακίζονται τα βέλη, ούτε που ξύνουν την πανοπλία τους. Άλλους τους καρφώνει και τους μεταμορφώνει αφήνοντας πληγές δυσβάσταχτες που δε θα κλείσουν ποτέ. Αλάτι στην πληγή τα πάντα γύρω τους…

Αισθήματα που παραγκωνίζονται και λόγια που σταχυολογούνται…

Πότε είπες τελευταία φορά "σ' αγαπώ"?



~**Τα τρεια γκετο της οργης.

Σταφύλια της οργής, ή... περσινά ξινά σταφύλια;
Άτιμο πράμα το συναίσθημα. Όταν σε πλημμυρίζει, παρασέρνει στο διάβα του τη λογική, τη σύνεση, τη μετριοπάθεια και κυρίως την ψυχραιμία. Όχι ότι είχαμε ποτέ τα παραπάνω χαρακτηριστικά ως διακριτικά, καρφιτσωμένα στην επίσημη στολή του εθνικού μας ψυχισμού. Απέναντι στο βρετανικό φλέγμα, τον αμερικανικό πουριτανισμό, το γερμανικό νεορεαλισμό και τους γαλλικούς νεωτερισμούς, προτάσσουμε με... παρρησία τη νεοελληνική αμετροέπεια. Είτε αντιμετωπίζουμε γεγονότα κοσμοϊστορικής εμβέλειας (βλ. 11η Σεπτεμβρίου, διεθνής οικονομική κρίση), είτε εγχώριας κρίσης (δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου).

Τώρα, λοιπόν, που σοκαριστήκαμε απ’ το περιστατικό, γίναμε έξαλλοι με τους κυβερνώντες, σπάσαμε ότι βρήκαμε μπροστά μας, τα χώσαμε στους μπάτσους, συγκινηθήκαμε στην κηδεία, επικηρύξαμε Ειδικό Φρουρό και Κούγια και δώσαμε μικρόφωνο στην “δικαίως εξεγερθείσα” νέα γενιά, ξύνουμε τα κεφάλια μας ομφαλοσκοπώντας. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Τι θα αλλάξει; Πόση “επανεκπαίδευση” θα χρειαστούν οι μπάτσοι ώστε να μεταλλαχθούν σε “μπόμπιδες”; Πόσα νεράντζια θα ρίξουν ακόμα τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα πριν ξαναμπούν στις τάξεις; Πόσες σπασμένες βιτρίνες, πόσα γκλομπ σε ημίγυμνες νεανικές πλάτες, πόσα αυτόκλητα “εισαγγελικά” ρεπορτάζ και πάνελ και πόσα “πέρα βρέχει” υπουργικά συμβούλια θα χρειαστούν για να παραιτηθεί η κυβέρνηση; Και, εν τέλει, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος;

Ρητορικά ή φιλοσοφικά, τα παραπάνω ερωτήματα μας αποσπούν την προσοχή από μια σειρά επισημάνσεων που προκύπτουν μάλλον αβίαστα από την πρόσφατη κρίση και που συνθέτουν το φαύλο κύκλο μιας διαρκούς κοινωνικής έντασης με ανοιχτή λίστα θυμάτων. Η πρώτη έχει να κάνει με τη θλιβερή -αν και σαφώς καθυστερημένη- συνειδητοποίηση ότι το κράτος, στο οποίο στρεφόμαστε μετά από κάθε είδους “καταστροφή”, απλά δεν υπάρχει. Ενδιαφέρον, αν σκεφτούμε πως διαθέτουμε –μαζί με τη Γαλλία- τη μεγαλύτερη παράδοση κρατισμού στην Ευρώπη. Αλλά αυτή είναι μια διαχρονική πραγματικότητα που κατά βάθος όλοι μας γνωρίζαμε...

Αυτό που θα έπρεπε να μας σοκάρει, ήταν η ανάδειξη των ιδιότυπων κοινωνικών μας γκέτο. Τρεις γκετοποιημένες κοινότητες που δρουν ανεξέλεγκτα στα πλαίσια της νεοελληνικής κοινωνίας, ήταν οι πρωταγωνιστές –αλλά και οι αυτουργοί- της άναρχης εικόνας που παρουσίασε η χώρα τις τελευταίες μέρες: η αστυνομία, η “νεολαία” και τα media.

Ασχέτως των ποινικών ευθυνών του πυροβολισμού του Ειδικού Φρουρού, το επάγγελμα του μπάτσου είναι ίσως το πιο περιθωριακό (στα όρια του αναξιοπρεπούς) της εποχής μας. Προσφέροντας μηδαμινό κοινωνικό έργο, με ελάχιστη εκπαίδευση και ανύπαρκτη επικοινωνιακή επιδεξιότητα, η αστυνομική κοινότητα αντιμετωπίζεται από όλους μας με δικαιολογημένη απαξία. Η ανεπάρκεια στην έρευνα, η αδυναμία στην αστυνόμευση και στην προστασία, ο υπερβάλλων ζήλος στην καταστολή και η συστηματική ποινική ατιμωρησία, συνθέτουν τους λόγους που οι μπάτσοι καταλαμβάνουν μια απ’ τις χαμηλότερες βαθμίδες εκτίμησης στην κοινωνική συνείδηση.

Απέναντι στους ανυπόληπτους “φρουρούς της τάξης” βρέθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι μαθητές. Εξοργισμένοι από Παιδιά που μεγαλώνουν σχεδόν μόνα τους, με προσλαμβάνουσες την κυνική συμπεριφορά, τον οπορτουνισμό, την αυτοδιάψευση των αξιών των γονιών τους και το δόγμα "εις οιωνός άριστος, αμύνεστε περί πάρτης"
το θάνατο του συνομήλικού τους, οδηγήθηκαν συχνά σε ακραίες μορφές βανδαλισμών, χωρίς απτή ιδεολογική κάλυψη. Ποικίλα τα αίτια της “εξέγερσής” τους: επαγγελματικά αδιέξοδα, κοινωνικός αποκλεισμός, υλιστικές εμμονές, εκπαιδευτική ανία. Καλό είναι, πάντως, να μην ξεχνάμε ότι ασχέτως κοινωνικού στάτους, τα παιδιά αυτά είναι οι γόνοι της γενιάς της αμφισβήτησης της δεκαετίας του ’70. Παιδιά που μεγαλώνουν σχεδόν μόνα τους, με προσλαμβάνουσες την κυνική συμπεριφορά, τον οπορτουνισμό, την αυτοδιάψευση των αξιών των γονιών τους και το δόγμα “εις οιωνός άριστος, αμύνεστε περί πάρτης”! Εννοείται ότι σε τέτοιες συνθήκες αποδόμησης, το μη συγκροτημένο νεανικό ταμπεραμέντο μπορεί εύκολα να γίνει έρμαιο εκμετάλλευσης διαφόρων πολιτικά και κοινωνικά επιτήδειων.

Τέλος, υπάρχουν και τα ΜΜΕ. Ειδικά τα ηλεκτρονικά, που έχουν αυτοαναχθεί σε δημόσιους κατηγόρους, κινδυνολόγους, αυτόκλητους υπερασπιστές της κοινωνικής ηθικής, υποκριτικούς τιμωρούς της πολιτικοκοινωνικής αναλγησίας. Φορώντας το κοστούμι της αγανάκτησης, οι παραθυράτοι τηλε-κατήγοροι χειραγωγούν τη συναισθηματική φόρτιση του τηλεθεατή (που, ομολογουμένως, τους το επιτρέπει) και πυροδοτούν -αν δεν υποκινούν- τις κοινωνικές εντάσεις. Εντελώς ασύνδετοι με την “κοινωνία των 700 ευρώ” που επικαλούνται, οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι – αναλυτές ζουν στο δικό τους, προνομιούχο "γκέτο". Είναι κυνικοί τσαρλατάνοι της θεαματικότητας με γραβάτες και μέικ-απ και ευθυνόμαστε όλοι για τη “νομιμοποίησή” τους...

Σε περιόδους κρίσης σκιαγραφείται ξεκάθαρα ο πολιτικός και κοινωνικός πολιτισμός μας. Η τελευταία εβδομάδα απέδειξε ότι είμαστε άξιοι της αμετροεπούς μοίρας μας: χωρίς κυβέρνηση, με αυτιστικές δυνάμεις ασφαλείας, υποκριτικά και επικίνδυνα media, περιθωριοποιημένη νεολαία, ανεξέλεγκτους χούλιγκαν και νοοτροπία όχλου ανίκανου να διακρίνει την αγανάκτηση από την υποκρισία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν όμως συλλογικές και ατομικές ευθύνες. Το μόνο πράγμα που αποφύγαμε επιμελώς τις τελευταίες μέρες, ήταν να ρίξουμε μια γερή ματιά στον καθρέφτη. Άλλωστε, έχουμε ξεχάσει πότε το κάναμε τελευταία...

Υ.Γ. Για περισσότερα περί ατομικών και συλλογικών ευθυνών σε περιόδους κρίσης, νοικιάστε το παρεξηγημένο “Λέοντες Αντί Αμνών” του Ρέντφορντ. Ή ξαναεπισκεφθείτε την Πλατωνική “Πολιτεία”.-

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: