ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΑΓΑ 2009

ΠΡΑΓΑ 2009 :
Το αστρονομικό ρολόη της Πράγας
http://www.youtube.com/watch?v=xZaf4pWrNEY ,

ΠΡΑΓΑ : Αν θέλετε αυθεντική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, επιλέξτε την Πράγα χωρίς ενδοιασμούς Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου και θα τα ζήσετε με όλη σας την ψυχή. Στους δρόμους μυρωδιές ψημένου κάστανου και γλυκών θα ξεσηκώνουν τις αισθήσεις σας, ενώ τα χέρια σας θα ζεσταίνονται με ένα ποτήρι ζεστό κρασί. Θα επισκεφθείτε τις περίφημες Χριστουγεννιάτικες αγορές της, θα δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μπορεί να καταλήξετε και στην Όπερα.-



** Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas. Σ' αυτές τις αγορές θα ακούσετε γιορταστική μουσική και θα γευτείτε Τσέχικες λιχουδιές. Εδώ θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κέικ με τζίντζερ καλυμμένα με ζάχαρη, κεριά, στεφάνια από γκι κα.

Μετά τις αγορές ζεσταθείτε με ζεστό κρασί, δοκιμάστε ψημένα κάστανα, καλαμπόκι, ψημένα λουκάνικα και άλλες λιχουδιές. Κάτω από το φωτισμένο δένδρο στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα θαυμάσετε την φάτνη, ενώ στην σκηνή εμφανίζονται χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα απ' όλες τις γωνιές της Τσεχικής Δημοκρατίας.
Η πρότασή μας: Ζήστε την μοναδική ατμόσφαιρα του κάστρου Krivoklat (www.krivoklat.cz ) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εξέχοντα και παλαιότερα αυτοκρατορικά κάστρα της Τσεχίας.

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου και 12 και 13 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν από την τοπική Χριστουγεννιάτικη αγορά, να μάθουν για τα χειροτεχνήματα, να απολαύσουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και να παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Σαράντα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο Cesky Krumlov θα απολαύσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα (www.ckrumlov.info . Η πλατεία ζωντανεύει με μία Χριστουγεννιάτικη αγορά κάθε Σαββατοκύριακο της παραπάνω περιόδου. Απίθανες εμπειρίες σας περιμένουν σε μία ακόμα πόλη που προστατεύεται από την UNESCO - την ιστορική πόλη του Telc (www.telc.eu ). Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να χάσετε είναι η ζωντανή φάτνη από την πολιτιστική ομάδα Podjavorican στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας (www.fok.cz ) έχει προγραμματίσει ένα Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο (στις 25 Δεκεμβρίου, στην Εκκλησία του Αγίου Σίμωνα) και την Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, που ψέλνει ακόμα και το κοινό στις 26 Δεκεμβρίου στην ίδια Εκκλησία. Για ακόμα περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις επισκεφθείτε την λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Κάρλοβυ Βάρυ (www.kso.cz ) θα δώσει κονσέρτο στις 18 Δεκεμβρίου και την συναυλία Blues στα Χριστούγεννα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Η παράδοση κατασκευής φατνών στην Τσεχία χρονολογείται στον 16ο αιώνα. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι πολλά υλικά όπως ξύλο, χαρτί, άχυρο και κέικ με τζίντζερ). Πρέπει να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια πώς παραμένει ζωντανή η παράδοση. Το Μουσείο της Γέφυρας του Καρόλου στην Πράγα (www.muzeumkarlovamostu.cz ) κατασκευάζει την μεγαλύτερη φάτνη από άχυρο σ' όλο τον κόσμο. Η παρουσίασή τους ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μουσείο με φάτνες μπορείτε να επισκεφθείτε στο Trebechovice pod Orebem (www.betlem.cz ). Ανεκτίμητο έκθεμα είναι η μηχανική φάτνη του μουσείου, που είναι πάνω από 100 ετών. Μετά την ξενάγηση, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το κατάστημα του μουσείου, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά αναμνηστικά των εκθεμάτων καθώς και ξύλινα παιχνίδια. Στην αναζήτησή σας για μοναδικές φάτνες πρέπει να πάτε στο Μουσείο του Jindrichuv Hradec (www.mjh.cz ) που φιλοξενεί το Kryza Creche, την μεγαλύτερη μηχανική φάτνη παγκοσμίως.
Η Ημέρα του Αγίου Νικολάου γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου. Παραμονή της γιορτής του, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Άγιος Νικόλαος επισκέπτεται όλα τα παιδιά. Πάρτε τα παιδιά σας για μία βόλτα στην Πράγα. Στους δρόμους θα συναντήσετε τον άγιο να συνοδεύεται από έναν άγγελο και έναν διάβολο. Η παράδοση λέει ότι τα καλά παιδιά παίρνουν γλυκά και μικρά δώρα από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ στα άτακτα παιδιά ο διάβολος δίνει μία πατάτα ή ένα κομμάτι κάρβουνο. Ο άγγελος συνοδεύει τον άγιο για να μην φοβούνται τα παιδιά. Αυτούς τους τρεις θα τους συναντήσετε παντού στην Βοημία και την Μοραβία.

Η Κρατική Όπερα της Πράγας (www.opera.cz ) συμβάλει πολύ στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις 25 Δεκεμβρίου με το κονσέρτο «Η Τσεχική Φάτνη». Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης, μαζί με τα παιδιά τους το δημοφιλές μπαλέτο Prokofiev στην παράσταση Σταχτοπούτα στις 20 και 22 Δεκεμβρίου.
Η Παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) γιορτάζεται με μία μονοήμερη νηστεία (καθένας που νηστεύει θα δει ένα μικρό χρυσό γουρουνάκι το βράδυ που θα του φέρει καλοτυχία). Το βράδυ σερβίρεται το δείπνο - ψαρόσουπα και τηγανητός κυπρίνος με πατατοσαλάτα. Μετά το δείπνο, μαζεύεται γύρω από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου βρίσκονται τα δώρα που σύμφωνα με την τσεχική παράδοση τα έφερε το Θείο Βρέφος.

Το ψήσιμο των Χριστουγεννιάτικων γλυκών είναι μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς παραδόσεις της Τσεχίας. Αυτά τα γλυκά μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε κατάστημα. Τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι τα ρολάκια βανίλιας, το γλυκόψωμο με αμύγδαλα, τα μπισκότα Linzer και το κέικ με τζίντζερ που είναι καλυμμένο με γλάσο.

Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη;

Η Συνθήκη της Λισσαβώνας‏
Από:
Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ (mazi@pasok.gr )

Σταμάτη , Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη; Η Συνθήκη της Λισσαβώνας" που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 απο τις 12.00 μέχρι τις 16.00.

Θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Μαριλένα Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Άννυ Ποδηματά, Συλβάνα Ράπτη, Γιώργος Σταυρακάκης καθώς και η προτεινόμενη από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη θέση της νέας Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μαρία Δαμανάκη.Η εκδήλωση θα είναι διακαναλική και θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση σου σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με κανάλια της περιφέρειας για να έχουν τη δυνατότητα πολίτες από όλη την Ελλάδα να θέσουν ερωτήματα προς τους ευρωβουλευτές.Την εκδήλωση θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη και Κώστας Αργυρός. Μπορείς να την παρακολουθήσεις, ζωντανά, στο live.pasok.gr και από τον Ελληνικό Δορυφόρο HELLAS SAT*.Εαν επιθυμείς να θέσεις την δική σου ερώτηση θα μπορείς μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.Με εκτίμηση,Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚστο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο* Η συχνότητα του δορυφόρου είναι η 11.050,750 Vertical, Symbol Rate: 3,300 FEC:7/8
Χρησιμοι συνδεσμοι:
Ενημέρωση μέσω twitterΗ επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο facebookΤο κανάλι μας στο youtube
ευρωβουλη
Καθημερινή ενημέρωση για το έργο της Κοιν. ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οικονομικη στηριξη
Πλήρωσε την συνδρομή σου στο κίνημα, ηλεκτρονικά, μέσα απο το site μας
Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις εγγραφεί στη λίστα "Γενική Ενημέρωση".Το email αυτό είναι μέρος μαζικής αποστολής ενημέρωσης. < snstam@gmail.com > Απεγγραφή απο αυτή την λίστα

Dina Gianakakos commented on your photo: "Kalimera Stamati!!" To see the comment thread, follow the link below:http://www.facebook.com/n/?%2Fphoto.php&pid=30512700&id=1037492258&mid=1776592G3dd6e022Gbe3a51G9 Thanks,The Facebook Team ___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

Ο χρήστης marianefeli άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΠΑστεςΣΟκολάτεςΚανταϊφι": Δυστυχώς Δέσποινα ούτε 100 μέρες και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και εγώ... Τώρα για τη συγκεκριμένη, δεν ξέρω πως θα μας βγει, αλλά σκέψου πως τον Καϊάφα εδώ στην Ηλεία ήθελαν να τον τσιμεντοποιήσουν και η μπιρμπίλω το ανακάλεσε. Καλό το πρώτο δείγμα γραφής, αλλά περιμένουμε και το υπόλοιπο πακέτο.Χαιρετώ συνάδελφε!!! Ανάρτηση σχολίου. Κατάργηση εγγραφής σε σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση. Ανάρτηση από τον/τη marianefeli στο ΠΡΑΣΣΕΙΝ AN-ΑΛΟΓΑ τη 25 Νοέμβριος, 2009 20:55


Αλεξανδρούπολη
Ακτή του Αμάλφι
Αμοργός
Άμστερνταμ
Βαρκελώνη
Όμορφες Κυκλάδες
Βουδαπέστη
Μπουένος Άιρες
Χίος
Κοπεγχάγη
Κόστα Ρίκα
Κρήτη
Δάσος Δαδιάς
Φλωρεντία
Πολυνησία
Χάλκη
Ίμπιζα - Μαγιόρκα
Ικαρία
Ινδία
Κωνσταντινούπολη
Λονδίνο
Μαυρίκιος
Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες
Μιλάνο
Νάπολι
Νέα Υόρκη
Νίσυρος
Παρίσι
Πράγα
Ρόδος
Σαμοθράκη
Σκωτία
Τολέδο
Βιετνάμ
Ζαγοροχώρια

ΠΡΑΓΑ :
Αν θέλετε αυθεντική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, επιλέξτε την Πράγα χωρίς ενδοιασμούς Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου και θα τα ζήσετε με όλη σας την ψυχή. Στους δρόμους μυρωδιές ψημένου κάστανου και γλυκών θα ξεσηκώνουν τις αισθήσεις σας, ενώ τα χέρια σας θα ζεσταίνονται με ένα ποτήρι ζεστό κρασί. Θα επισκεφθείτε τις περίφημες Χριστουγεννιάτικες αγορές της, θα δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μπορεί να καταλήξετε και στην Όπερα.-

ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ - ΤΣΕΧΙΑΣ :2009 .

http://www.youtube.com/watch?v=xZaf4pWrNEY ,

** Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης. Ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas. Σ' αυτές τις αγορές θα ακούσετε γιορταστική μουσική και θα γευτείτε Τσέχικες λιχουδιές. Εδώ θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κέικ με τζίντζερ καλυμμένα με ζάχαρη, κεριά, στεφάνια από γκι κα.

Μετά τις αγορές ζεσταθείτε με ζεστό κρασί, δοκιμάστε ψημένα κάστανα, καλαμπόκι, ψημένα λουκάνικα και άλλες λιχουδιές. Κάτω από το φωτισμένο δένδρο στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα θαυμάσετε την φάτνη, ενώ στην σκηνή εμφανίζονται χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα απ' όλες τις γωνιές της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η πρότασή μας: Ζήστε την μοναδική ατμόσφαιρα του κάστρου Krivoklat (http://www.krivoklat.cz/ ) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εξέχοντα και παλαιότερα αυτοκρατορικά κάστρα της Τσεχίας.

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου και 12 και 13 Δεκεμβρίου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν από την τοπική Χριστουγεννιάτικη αγορά, να μάθουν για τα χειροτεχνήματα, να απολαύσουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και να παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Σαράντα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο Cesky Krumlov θα απολαύσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα (http://www.ckrumlov.info/ . Η πλατεία ζωντανεύει με μία Χριστουγεννιάτικη αγορά κάθε Σαββατοκύριακο της παραπάνω περιόδου. Απίθανες εμπειρίες σας περιμένουν σε μία ακόμα πόλη που προστατεύεται από την UNESCO - την ιστορική πόλη του Telc (http://www.telc.eu/ ). Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να χάσετε είναι η ζωντανή φάτνη από την πολιτιστική ομάδα Podjavorican στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας (http://www.fok.cz/ ) έχει προγραμματίσει ένα Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο (στις 25 Δεκεμβρίου, στην Εκκλησία του Αγίου Σίμωνα) και την

Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, που ψέλνει ακόμα και το κοινό στις 26 Δεκεμβρίου στην ίδια Εκκλησία. Για ακόμα περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις επισκεφθείτε την λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Κάρλοβυ Βάρυ (http://www.kso.cz/ ) θα δώσει κονσέρτο στις 18 Δεκεμβρίου και την συναυλία Blues στα Χριστούγεννα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Η παράδοση κατασκευής φατνών στην Τσεχία χρονολογείται στον 16ο αιώνα. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι πολλά υλικά όπως ξύλο, χαρτί, άχυρο και κέικ με τζίντζερ). Πρέπει να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια πώς παραμένει ζωντανή η παράδοση. Το Μουσείο της Γέφυρας του Καρόλου στην Πράγα (http://www.muzeumkarlovamostu.cz/ ) κατασκευάζει την μεγαλύτερη φάτνη από άχυρο σ' όλο τον κόσμο. Η παρουσίασή τους ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μουσείο με φάτνες μπορείτε να επισκεφθείτε στο Trebechovice pod Orebem (http://www.betlem.cz/ ). Ανεκτίμητο έκθεμα είναι η μηχανική φάτνη του μουσείου, που είναι πάνω από 100 ετών. Μετά την ξενάγηση, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το κατάστημα του μουσείου, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά αναμνηστικά των εκθεμάτων καθώς και ξύλινα παιχνίδια. Στην αναζήτησή σας για μοναδικές φάτνες πρέπει να πάτε στο Μουσείο του Jindrichuv Hradec (http://www.mjh.cz/ ) που φιλοξενεί το Kryza Creche, την μεγαλύτερη μηχανική φάτνη παγκοσμίως.

Η Ημέρα του Αγίου Νικολάου γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου. Παραμονή της γιορτής του, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Άγιος Νικόλαος επισκέπτεται όλα τα παιδιά. Πάρτε τα παιδιά σας για μία βόλτα στην Πράγα. Στους δρόμους θα συναντήσετε τον άγιο να συνοδεύεται από έναν άγγελο και έναν διάβολο. Η παράδοση λέει ότι τα καλά παιδιά παίρνουν γλυκά και μικρά δώρα από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ στα άτακτα παιδιά ο διάβολος δίνει μία πατάτα ή ένα κομμάτι κάρβουνο. Ο άγγελος συνοδεύει τον άγιο για να μην φοβούνται τα παιδιά. Αυτούς τους τρεις θα τους συναντήσετε παντού στην Βοημία και την Μοραβία.

Η Κρατική Όπερα της Πράγας (http://www.opera.cz/ ) συμβάλει πολύ στην Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις 25 Δεκεμβρίου με το κονσέρτο «Η Τσεχική Φάτνη». Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης, μαζί με τα παιδιά τους το δημοφιλές μπαλέτο Prokofiev στην παράσταση Σταχτοπούτα στις 20 και 22 Δεκεμβρίου.

Η Παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) γιορτάζεται με μία μονοήμερη νηστεία (καθένας που νηστεύει θα δει ένα μικρό χρυσό γουρουνάκι το βράδυ που θα του φέρει καλοτυχία). Το βράδυ σερβίρεται το δείπνο - ψαρόσουπα και τηγανητός κυπρίνος με πατατοσαλάτα. Μετά το δείπνο, μαζεύεται γύρω από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου βρίσκονται τα δώρα που σύμφωνα με την τσεχική παράδοση τα έφερε το Θείο Βρέφος.

Το ψήσιμο των Χριστουγεννιάτικων γλυκών είναι μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς παραδόσεις της Τσεχίας. Αυτά τα γλυκά μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε κατάστημα. Τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι τα ρολάκια βανίλιας, το γλυκόψωμο με αμύγδαλα, τα μπισκότα Linzer και το κέικ με τζίντζερ που είναι καλυμμένο με γλάσο.

** http://www.youtube.com/watch?v=ikTxfIDYx6Q , Μωρό Dancing να Beyonce - ORIGINAL! - http://www.singlebabies.com/ - @ babycory για Twitter

Stamos-dynami

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/ Arfara-Messinias
http://arfara-messinia-st.../

** STAMOS -ARFARA –GREECE
http://snsarfara.blogspot.../

** Arfara-Messinias 2 http://snsstamoskal.blogs.../

** Arfara-Messinias 1 - FOTOS http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ vlasios http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/ , .-
** http://www.youtube.com/watch?v=qwn0wA-KeI0 ,

** Χρειαζόμαστε αγγέλους και στη γη, ας μη μας τους πάρουν όλους Επάνω...
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού…

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009
Νέα στοιχεία - φωτιά στη δίκη των παιδεραστών του Ιλίου
Σαν βόμβα έσκασε χθες στο δικαστήριο η είδηση
ότι η βασική κατηγορούμενη στη δίκη των παιδεραστών στο Ίλιον Ειρήνη Τσονοπούλου, εκτός από τη 13χρονη την οποία εξέδιδε σε ηλικιωμένους άντρες, έναν 10χρονο γιο κι ένα δίχρονο (σήμερα) αγοράκι, είχε φέρει στον κόσμο εκτός γάμου άλλα τρία παιδιά τα οποία έδωσε για υιοθεσία.
Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της εξέτασης μίας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας και συγκεκριμένα της γιαγιάς των παιδιών, η οποία από το καλοκαίρι του 2007 έχει αναλάβει την επιμέλειά τους. Πέραν τούτου, το στοιχείο που προστέθηκε και ίσως δώσει νέα τροπή στην πολύκροτη δίκη, η οποία ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στην κοινή γνώμη, είναι ο ισχυρισμός της Ειρήνης Τσονοπούλου μέσω του συνηγόρου της Διονύση Μεσσήνη ότι από την ηλικία των δέκα ετών είχε πέσει επανειλημμένως θύμα βιασμού από τον πατέρα της. Αυτό το αρνήθηκε κατηγορηματικά η γιαγιά των παιδιών, η οποία ρωτήθηκε ακόμη αν εξέδιδε την κόρη της. «Είναι ψέματα» ήταν η απάντηση της Μυρσίνης Τσονοπούλου, ενώ αρνήθηκε και όσα φέρεται να υποστηρίζει η 35χρονη (τα οποία δεν υπάρχουν στις καταθέσεις της), ότι δηλαδή ο πατέρας της συνήθιζε να κυκλοφορεί και να χορεύει χωρίς ρούχα μέσα στο σπίτι, καθώς επίσης ότι την υποχρέωνε να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τον ίδιο και τη μητέρα της ενώ ήταν γυμνοί! Στην κατάθεσή της η γιαγιά των παιδιών είπε επίσης ότι ντρέπεται που η 35χρονη είναι κόρη της και υποστήριξε πως τα προβλήματα ξεκίνησαν από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο σπίτι ο σύντροφος της Ειρήνης Τσονοπούλου Σπύρος Σουχλέρης. «Τα χτυπούσε, τα άφηνε νηστικά και βρόμικα. Επίσης, μια φορά είχε κλειδώσει τον μεσαίο γιο της κόρης μου στο ντουλάπι του σύνθετου για τιιμωρία», υποστήριξε η Μυρσίνη Τσονοπούλου, συμπληρώνοντας πως αν και είχε καλές σχέσεις με τα εγγόνια της, έμαθε για τη σεξουαλική κακοποίηση από τα κανάλια και τις εφημερίδες.
Είπε ακόμη ότι ο 83χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης, που κατηγορείται επίσης για παιδεραστία, είχε περάσει από το δημοτικό σχολείο της εγγονής της στο Ολυμπιακό Χωριό στο Μενίδι και την είχε απειλήσει. «Είπε ότι θα βάλει μπράβους να με χτυπήσουν κι ότι την έχει πουλήσει η μητέρα της σ’ αυτόν αντί του ποσού των 2.000 ευρώ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή της. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αναστάτωση προκλήθηκε προς στιγμή στο ακροατήριο όταν η συνήγορος υπεράσπισης του Αθανασίου Κανάκη ζήτησε να γίνει παράλειψη των καταθέσεων των ανήλικων θυμάτων στον ανακριτή με την αιτιολογία ότι έγιναν χωρίς την παρουσία αλλά και την κατάλληλη προετοιμασία των παιδιών από παιδοψυχολόγο - αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας της Ειρήνης Τσονοπούλου η δίκη διεκόπη για αύριο το πρωί.πηγή: madata
Posted by hamomilaki ♀ at 18:48
Labels: Δίκη παιδεραστών του Ιλίου, Παιδεραστές

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,

Προστατέψτε το Χαμομηλάκι, Είναι το Φως.

Κίνημα για την προστασία του παιδιού hamomilaki@gmail.com .-

** http://www.youtube.com/watch?v=ikTxfIDYx6Q , Μωρό Dancing να Beyonce - ORIGINAL! - http://www.singlebabies.com/ - @ babycory για Twitter

Stamos-dynami ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/ Arfara-Messinias
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/ ** STAMOS -ARFARA –GREECE
http://snsarfara.blogspot.com/ ** Arfara-Messinias 2 http://snsstamoskal.blogspot.com/ ** Arfara-Messinias 1 - FOTOS http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/ vlasios http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/ , .-
** http://www.youtube.com/watch?v=qwn0wA-KeI0 ,


Links to this post
επι-δεξιος (ψάλτης): Η καρδιά της Αθήνας, η καρδιά της Ελλάδας ...
Πολίτη του διαδικτύου καλώς όρισες. Βρίσκεσαι σε βήμα διαλόγου, διεκδίκησης, σαρκασμού και αμφισβήτησης της κάθε λογής εξουσίας. Επειδή τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται, σε προτρέπω να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν και να ...
Posted bybeneas13 at26 Νοέμβριος, 2009 20:23
επι-δεξιος (ψάλτης): Η Ντόρα θα γίνει κάποτε Αρχηγός και ...
Πολίτη του διαδικτύου καλώς όρισες. Βρίσκεσαι σε βήμα διαλόγου, διεκδίκησης, σαρκασμού και αμφισβήτησης της κάθε λογής εξουσίας. Επειδή τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται, σε προτρέπω να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν και να ...
Posted bybeneas13 at26 Νοέμβριος, 2009 19:45
επι-δεξιος (ψάλτης): Έτσι θα αλώσουμε την Κυριακή το Καραϊσκάκη…
Πολίτη του διαδικτύου καλώς όρισες. Βρίσκεσαι σε βήμα διαλόγου, διεκδίκησης, σαρκασμού και αμφισβήτησης της κάθε λογής εξουσίας. Επειδή τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτώνται, σε προτρέπω να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν και να ...
Posted bybeneas13 at26 Νοέμβριος, 2009 19:35
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι δώδεκα απάτες των ...
Οι δώδεκα απάτες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη McAfee, συνοψίζονται στις εξής:1.Απάτες φιλανθρωπιών: Οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με e-mails που φαίνεται να προέρχονται από φιλανθρωπικές οργανώσεις, αφού ...
Posted byANUBIS at26 Νοέμβριος, 2009 20:38
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξαφνική εμπλοκή με τα εμβόλια ...
Την αναστολή εισαγωγής στη χώρα μας του εμβολίου κατά της νέας γρίπης χωρίς ανοσοενισχυτικό εισηγείται η επιτροπή εμβολιασμών. Το εν λόγω εμβόλιο δεν έχει ακόμη πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), ...
Posted byANUBIS at26 Νοέμβριος, 2009 20:34
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συμπεράσματα από τις εκλογες στην ...
Για τη χώρα μας δύο είναι τα νέα προβλήματα: Η εμμονή του Μπερίσα να προωθεί «νομίμως» ή παρανόμως την αλβανοποίηση των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών και η αμφιλεγόμενη στάση της νέας βουλγαρικής κυβερνήσεως στο θέμα του αγωγού ...
Posted byANUBIS at29 Αύγουστος, 2009 12:38
Δημιουργία Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: