ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Από τις Σελίδες Χαμομηλάκι *

· ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΣΉΜΕΡΑ :



· ** Δυσπραξία ή Διαταραχή του συντονισμού των κινήσεων
· Συνταγές για μωράκια που τους αρέσει να τρώνε με κουτάλι.
· Διακοπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν λόγω Ταλιμπάν
Δυσπραξία ή Διαταραχή του συντονισμού των κινήσεων
Posted: 21 Oct 2009 11:25 AM PDT
O όρος αναφέρεται σε ειδική διαταραχή της περιοχής της ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων. Τα άτομα με δυσπραξία έχουν την δυσκολία να σχεδιάσουν και να ολοκληρώσουν μια πράξη. Υπολογίζεται ότι περίπου το 6% των παιδιών εμφανίζουν σημάδια δυσπραξίας και το 70% των παιδιών αυτών, που έχουν την διαταραχή είναι αγόρια. Η δυσπραξία μπορεί να επηρεάσει διαφορετικές περιοχές της λειτουργικότητας που ποικίλει ανάμεσα σε ένα απλό κινητικό έργο, όπως είναι η χειρονομία του χαιρετισμού, σε περισσότερο περίπλοκα έργα, όπως είναι το πλύσιμο των δοντιών...


Ποιες είναι οι επιπτώσεις της δυσπραξίας;
Η δυσπραξία είναι μια δια βίου διαταραχή που προσβάλει την κινητική ανάπτυξη του ανθρώπου. Μολονότι πολλές δυσκολίες μπορεί να εμμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής, ωστόσο ο τύπος των δυσκολιών που βιώνει το άτομο μπορεί να αλλάξουν.

Συμπτώματα στα πολύ νεαρά παιδιά:

Τα βρέφη με δυσπραξία είναι δυνατό να αποφεύγουν το μπουσούλημα και το κύλισμα, και μπορεί να εναντιώνονται σε έργα που απαιτούνται κινητικές δεξιότητες.
Καθώς αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν είναι επιρρεπή σε:
· Δυσκολία στην κίνηση των ματιών (δηλ. δε μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους) κινούν ολόκληρο το κεφάλι αντί μόνο τα μάτια
· Δυσκολία στο να χρησιμοποιούν σκεύη για το φαγητό τους(εννοείται ότι δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαχαιρο-πήρουνο, τρώνε συνήθως με τα χέρια) και δυσκολεύονται να κρατήσουν μια κούπα καθώς πίνουν κάτι.
· Δυσκολίες στο περπάτημα, στα πηδηματάκια με το ένα πόδι, στα άλματα, στο πιάσιμο και πέταγμα της μπάλας, στη χρήση του ποδηλάτου.
· Καθυστέρηση στη χρήση της ομιλούμενης γλώσσας και ομιλία, η οποία δύσκολα γίνεται κατανοητή.
· Σκοντάφτουν επάνω στα αντικείμενα.
· Καθυστέρηση στην εδραίωση της πλαγίωσης, δηλ. στην χρήση του αριστερού ή δεξιού χεριού.
· Δυσκολία σε έργα που απαιτούν την λεπτή κινητικότητα, όπως το δέσιμο των κορδονιών και το κούμπωμα των ρούχων.
· Δυσκολία στο κράτημα του μολυβιού.
· Ευαισθησία στο άγγιγμα με την έννοια ότι μπορεί να βρίσκουν πως τα ρούχα τους δεν είναι άνετα και ακόμη μπορεί να βρίσκουν δυσάρεστο το λούσιμο, το κόψιμο των νυχιών, το καθάρισμα των δοντιών.
· Φτωχή αίσθηση του προσανατολισμού.
Στα παιδιά του σχολείου:
· Η δυσπραξία προκαλεί δυσκολία στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών και αυτά μπορεί να έχουν προβλήματα στις σχέσεις με τους συνομηλίκους τους. Μολονότι είναι έξυπνα παιδιά, ωστόσο φαίνονται ανώριμα και μερικά μπορεί να αναπτύξουν φοβίες και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.
· Όλοι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζουν τις γρήγορες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους. Όμως πολλοί νέοι με την διαταραχή της δυσπραξίας, εκτός από τις δυσκολίες λόγου και ακαδημαϊκής προόδου, έχουν και άγχος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συντονισμού.
· Οι δυσκολίες συντονισμού των κινήσεων δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στο μάθημα της φυσικής αγωγής και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
· Οι δυσκολίες στην ομιλία καθώς γίνονται φανερές ακόμα και σε περιστασιακές συζητήσεις, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνικότητα του ατόμου καθώς το καθιστούν απρόθυμο να συμμετάσχει με θέρμη σε συζητήσεις.
· Οι δυσκολίες στην γραφή, όπως τα κακοσχηματισμένα γράμματα, το άρπαγμα του μολυβιού και το αργό γράψιμο, μπορεί να καταστήσουν την σχολική εργασία απογοητευτική.
Έφηβοι και ενήλικες:
Οι επιπτώσεις της δυσπραξίας στους ενήλικες παρουσιάζονται σε κάθε πτυχή της ενήλικης ζωής. Οι δυσκολίες μπορεί να έχουν επίδραση:
· Στην οδήγηση
· Στην ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών του νοικοκυριού
· Στο μαγείρεμα
· Στην προσωπική περιποίηση και αυτοεξυπηρέτηση
· Στην απαραίτητη επιδεξιότητα των χεριών για γράψιμο και πληκτρολόγηση


· Στον έλεγχο της έντασης της φωνής, του τόνου και της άρθρωσης.
· Σύγχυση της αντίληψης εξαιτίας της ευαισθησίας στο φως, στο άγγιγμα, στον χώρο, στην γεύση και στις οσμές.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αν ένα πρόσωπο παρουσιάζει τέτοιου είδους δυσκολίες, όπως αυτές που περιγράφονται πιο πάνω, δεν είναι απαραίτητο να έχει δυσπραξία. Αν όμως ένα άτομο εμφανίζει δυσκολίες αυτού του τύπου, για χρονικό διάστημα, επιβάλλεται η εξέτασή του από ειδικό για να διερευνηθεί η πιθανότητα εμφάνισης της δυσπραξίας
πηγή
και άλλα για τη δυσπραξία

Συνταγές για μωράκια που τους αρέσει να τρώνε με κουτάλι.
Posted: 21 Oct 2009 10:22 AM PDT
Από τον 12ο μήνα
Σε αυτό το στάδιο, το διαιτολόγιο του μωρού σας πρέπει να περιλαμβάνει απλές τροφές τις οποίες ετοιμάζετε χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή αλατιού, με φρέσκα λαχανικά εποχής και αυστηρά άπαχο, φρέσκο κρέας.
Σταδιακά, μπορείτε να αυξάνετε την ποικιλία λαχανικών που βάζετε σε κάθε φαγητό, ωστόσο επιτρέψτε ένα μεσοδιάστημα μιας εβδομάδας πριν προχωρήσετε στην επόμενη τροφή, για να ελέγξετε πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις.
Τέλος, από τον ένατο μήνα και έπειτα και εάν προτιμάτε, μπορείτε να λιώνετε απλώς με το πιρούνι τις τροφές του μωρού σας αντί να τις πολτοποιείται. Καλή του όρεξη!!!
Μοσχαράκι με μελιτζάνα, σπανάκι και μπρόκολο


· Υλικά
* 100 γραμμάτια φρέσκο, άπαχο μοσχαράκι* 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες * 4-5 κομμάτια μπρόκολο * 5-8 φύλλα σπανάκι (με τις ρίζες)* 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες* 1-2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
· Εκτέλεση
* Τεμαχίστε το μοσχαράκι και αφαιρέστε το λίπος.
* Πλύνετε καλά το κρέας και τα λαχανικά.
* Βράζετε το κρέας και τα λαχανικά στον ατμό έως ότου μαλακώσουν, προσαρμόζοντας το χρόνο ανάλογα με την ποσότητα.
* Κατόπιν, προσθέτετε μια-δυο κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο και πολτοποιείτε το μαγειρεμένο στον ατμό φαγητό στο μπλέντερ ή στο μύλο λαχανικών.
* Σερβίρετε το φαγητό ελαφρώς χλιαρό.

πηγή: babybaby

Διακοπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν λόγω Ταλιμπάν
Posted: 21 Oct 2009 04:41 AM PDT
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΡΑΜ) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των κέντρων διανομής τροφίμων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τα οποία εξυπηρετούν πάνω από δυο εκατομμύρια ανθρώπους, εξαιτίας του κινδύνου επιθέσεων.

Στις 5 Οκτωβρίου πέντε υπάλληλοι του ΡΑΜ, τέσσερις Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, σκοτώθηκαν σε επίθεση των πακιστανών Ταλιμπάν στα γραφεία τους στο Ισλαμαμπάντ.
"Κλείσαμε τα κέντρα μας στις περιοχές Σουάμπι, Σαρσάντα, Μαρντάν, Σουάτ, Μπουνιέρ, Ντιρ και Μπαζόρ που εξυπηρετούν τους εκτοπισμένους εκεί", δήλωσε ο Αμτζάντ Τζαμάλ, εκπρόσωπος του ΡΑΜ.
"Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ασφαλείας, γι΄αυτό αποφασίσαμε χθες το βράδυ να κλείσουμε τα κέντρα αυτά", πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση, η οποία θα επανεξεταστεί στο τέλος της εβδομάδας.
Τα κέντρα διανομής τροφίμων που έκλεισαν, παρείχαν βοήθεια σε περίπου δυο εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στον πακιστανικό στρατό και ενόπλους ισλαμιστές στην κοιλάδα Σουάτ και στις περιοχές των φυλών.
enet

** Η Ιστορία των πρώτων Εφημερίδων της Μακεδονίας :


Η πρώτη εφημερίδα απο Μακεδόνες εκδόθηκε το 1790 ενώ αντίθετα η πρώτη εφημερίδα απο Σκοπιανούς μόλις το…1927!!
Η πρώτη Εφημερίδα εκδόθηκε το 1790 απο τους Μακεδόνες αδερφούς Μαρκίδες Πούλιου. Οι αδερφοί Μαρκίδες Πούλιου, τυπογράφοι από τη Σιάτιστα, ήταν στενοί συνεργάτες του Ρήγα Φεραίου και έμελε να γίνουν εκδότες της πρώτης σωζόμενης ελληνικής εφημερίδας (της Εφημερίδος). Η πρώτη δημοσιογραφική εξόρμηση των Σιατιστινών αδερφών είχε έναν πατριωτικό χαρακτήρα και ερχόταν να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πνευματική και πολιτική αφύπνιση του απόδημου ελληνισμού. Στο πρώτο φύλλο της Εφημερίδος, που κυκλοφόρησε στις 31 Δεκεμβρίου 1870 διαβάζουμε τα εξής: “Όντες υστερημένοι οι απόγονοι εκείνων των περιβόητων Ελλήνων από την αυτονομίαν και υποδεδουλωμένοι εις πολλά βάσανα, με όλον τούτο δεν παύουσι ποτέ μιμούμενοι τους παλαιούς προπάτορας“.
Η πρώτη Μακεδονική Εφημερίδα στην Θεσσαλονίκη ήταν ο “Ερμής” (1875-1881). Στη συνέχεια πήρε τον τίτλο «ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και με συνεχόμενη αρίθμηση των φύλλων κυκλοφόρησε από το 1881 μέχρι το 1902. Εκδότης ήταν ο Σοφοκλής Γκαρμπολάς. H Συνέχεια του άρθρου στο History-of-Macedonia.com Share on Facebook

** hi5 Ο χρήστης marilena mantinia είναι πλέον φίλος σας!Γεια σου Stamoskal,Εσείς και ο χρήστης marilena είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε και οι δύο να αρχίσετε να ανακαλύπτετε νέα άτομα μέσω των φίλων σας.Επικοινωνήστε με το Νέο Φίλο Σας»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5 .-
**


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ :

*** Καλέ μου φίλε , περασα κατ΄ αρχάς για μιά καλησπέρα σε όλους σας με ανθρωπιά και Αγάπη !Τιμιότης καλέ μου φίλε είναι Αλήθεια στη Σκέψη , Αλήθεια στα Λόγια και Αλήθεια στα Εργα ! Ποτέ μου δεν μασάω τα λόγια μου .- Ανάμεσα σε σκουλήκι και Σαλύγγαρο ή ανάμεσα σαλύγγαρου & Αετού ...ασφαλώς και υπάρχουν κι΄ άλλα Ζώα ή Ζωάκια που δεν θέλλω να καταγράψω ! Απλά θα σου αναφέρω τούτο: Ο έξυπνος ( Σκύλος ) πάντα παραδέχεται ..., ο Πονηρός ( γάτα ) πάντα δικαιολογείται , και τέλος Ο Ηλίθιος ( γάϊδαρος) πάντα επ΄μέε !....Να είσαι πάντα καλά για να τα λέμε και να ανταάσουμε θέσεις , λόγους και απόψεις ....Σταμάτης από Καλαμάτα με γυναίκα Θεσσαλονικιά κ.λ.π. - http://snsarfara.blogspot.com/ ,
--- Apostolos wrote:
Γεια σου αγαπητέ κ. Στάμο,
Σα να άρχισες με μου τσ μπερδεύεις σκουλίκι , σαλιγκάρι και μετά πετάς στον...αετό .
Διερωτόμαι ενδιάμεσα τι γίνεται..; δεν υπάρχει ..; δεν το βλέπεις γιατί δεν το θέλεις , η...
Να περνάς καλά χαιρετώ μέχρι την επόμενη επικοινωνία μας.
--- Stamoskal wrote:
stamos wrote :Καλημέρα καλέ μου φίλε και να έχετε όλοι σας ένα όμορφο και ζωντανό Σ/Κ! Η ζωή μας δεν είναι άνοιξη ευτυχώς ή δυστηχώς , αλλά η Άνοιξη είναι ζωή ! Εργαζομαι ακόμη στο Κ.Υ Μελιγαλά ξεπερνώντας τα 38 χρόνια δουλειάς και στα σίγουρα σε 2-3 χρόνια θέλω δεν θέλω αποστρατεύομαι Μ΄αρέση η εργασία μου και γι΄αυτό και παραμένω ! Οι φίλοι διακρίνονται σε τρείς κατηγορίες : Οι περαστικοί , οι κοντινοί και οι κολητοί διότι ο άνθρωπος θα είναι η σκουλήλι και θα σέρνεται , ή σαλίγγαρος και θα γλύφει , ή αετός και δεν θα πιάνεται ! Τα ξαναλέμε ...Φιλικότατα , από Καλαμάτα Σταμάτης http://snsarfara.blogspot.com/ ,
--- Apostolos wrote:
Αγαπητέ μου κύριε - φίλε γεια σου ,
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και τις όμορφες αναφορές σου .
Πράγματι βλέπω να έχεις εμπρός σου και γύρω σου όμορφη τοματοσαλάτα και να την απολαμβάνεις ( οικογένεια παιδιά ) σου εύχομαι καλή απόλαυση αφού για όλους και όλα έχεις δουλέψει , έχεις κουρασθεί .
Το ανάλογο άλωστε απολαμβάνω και εγώ και δεν χάνω ευκαιρία που να μην το διαλαλώ.
Εισαι εν ενεργεία επαγγελματικώς ..; έχεις προοπτική διαδοχής..; ---
Stamoskal wrote:
Καλέ μου φίλε Απόστολε , καλησπέρα και να έχεις με όλη σου την οικογένεια , ένα όμορφο Σ/Κ! !

Καλαματιανές ελιές αμέσως μετά τα ελαιομάζεμα ! Οι καλύτερες !!!

~* ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ―Η αγάπη δεν είναι δρόμος , είναι συμμετοχή και μοιρασιά! . Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής !.-
― Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του , τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους .-
~* Η ψυχή του κάθε ανθρώπου ,είναι πολύ βαθιά και μόνο ο θεός τη γνωρίζει .- ( Αν πιστεύουμε ...και όσοι πιστεύουμε ..) .
** Αναγνωρίζω επίσης φίλε μου , ότι έγινα σοφότερος , όταν αναγνωρίζω τα λάθη του χθες .-
Δεν θέλω να σε κουράσω περισσότερο , απλούστατα πιστεύω ότι η ζωή μας , είναι μια τομάτα , άλλος την τρώει στη μάπα , κι ΄ άλλος την κόβει και την τρώει σαλάτα .- Φιλικότατα , Σταμάτης Οδοντίατρος από Καλαμάτα (Αρφαρά) .- http://snsarfara.blogspot.com/ ,

Τα ελαιόδενδρα ( χοντροελίες ) στην Μεσσηνία Αρφαρά , Μάνη , Άνω Μεσσηνία κ.λ.π

* Από τον Μπαρμπανίκο και πάλι !!!

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΜΕΡΟΣ 2
ΤΙΣ ΑΛΜΟΥΝΙΕΣ ΑΠΟΣΤΡΟΦΕΣ, ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΙΣ ΕΞΗΓΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. >>>> «Μπαστούνια» από τον Αλμούνια!
Ναι ρε, φταίει ο ΟΤΕ !!!!!
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ. >>> Επʼ αυτοφώρω συλληψη οδηγών φορτηγών με βιομηχανικά απόβλητα στη χωματερή Αλιβερίου
ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ κλπ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΗ ...ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ, ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ!!! >>>> Το πρώτο σοβαρό ατόπημα της νέας κυβέρνησης, λέγεται Λούκα Κατσέλη
Ισραηλινοί κλέβουν και εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα: Από τη Μολδαβία και την Παλαιστίνη (1)
Το Κονβόϊ Της Ελπίδας, Για Τα Παιδιά Της Παλαιστίνης. >>>> Το πρόσφατο ρεπορτάζ της Monia Benini, για το «Κονβόι της Ελπίδας» για τη Γάζα... (Σίβυλλα)
ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ


~~ Ανέκδοτο : Οίκος ανοχής (1) :
Ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να ανοίξει οίκο ανοχής και σκέφτηκε να βάλει στον πρώτο όροφο μοντέλα, στο δεύτερο νοικοκυρές και στον τρίτο καθηγήτριες.Την πρώτη εβδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 10.000, οι νοικοκυρές 10.000 και οι καθηγήτριες 20.000.Τη δεύτερη εβδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 10.500, οι νοικοκυρές 10.000 και οι καθηγήτριες 30.000.Το αφεντικό τρελάθηκε.Πιάνει και ρωτά έναν πελάτη που ερχόταν ξανά και ξανά: «Γιατί προτιμάς τις καθηγήτριες;»«Ε, την πρώτη μέρα πήγα στα μοντέλα. Όλο "Μη το ένα", "μη το άλλο", "μη θα μου σπάσει κανένα νύχι", "μη θα χαλάσει το σώμα μου".Την άλλη μέρα πήγα στις νοικοκυρές. Αυτές ήταν συνέχεια "Όχι στο κρεβάτι, μόλις το έστρωσα". "Όχι στον καναπέ, είναι καινούριος". "Μην πατάς εδώ, μη θα χαλάσεις εκείνο". Ενώ οι καθηγήτριες στο τέλος σε ρωτάνε: Το καταλάβατε, ή να το ξανακάνουμε για να το εμπεδώσετε;».

~* Δάκρυσε εικόνα της Αγίας Κυριακής στην Αργολίδα :
Μια εικόνα της Αγίας Κυριακής στο βυζαντινό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το οποίο απέχει από το Ναύπλιο περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα δάκρυσε.Η εικόνα της Αγίας Κυριακής είναι φορητή μέσα σε ένα ξύλινο μοναστήρι και είναι αφιέρωμα πιστών, του χωρίου Τσέλου όπου ανήκει και το μοναστήρι, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από το 1835 και λειτουργεί μόνο στην εορτή της Αγίας.Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος ενημερώθηκε αμέσως για το θαυμαστό γεγονός, και ζήτησε η εικόνα να φυλαχθεί σε ασφαλή χώρο και να μελετηθεί από ειδικούς, ώστε να διαγνώσουν τι είναι το υγρό αυτό που τρέχει από τα μάτια της Αγίας Κυριακής.Τέλος, το εν λόγω μοναστηράκι έχει υποστεί πολλές φορές υλικές ζημιές από σατανιστές, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κάψει και εικόνες.-

~* ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ~

~~ Φως μοναχοίς άγγελοι. Φως δε πάντων ανθρώπων και μοναδική πολιτεία είναι η ζωή κατά μίμηση των Αγγέλων. Αυτή στήριξε την οικουμένη. - Ο Χριστιανός που ενδύεται το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα είναι άξιος πολλών επαίνων και μακαρισμών. Όταν λοιπόν κάποιος προσέρχεται για να αφιερώσει τη ζωή του εξ όλης της ψυχής και την διάνοια του στο Νυμφίο Χριστό, τότε χαίρεται και αγάλλεται ο Ουρανός και πανηγυρίζει ο κόσμος των Αγγέλων γιατί ένας ακόμη άνθρωπος τάχτηκε να μιμηθεί τη ζωή τους. Ο μοναχός και η μοναχή ζουν και κινούνται σε μια πνευματική όαση με το νοσταλγικό λόγο «ελθέτω χάρις και παρελθέτω ο κόσμος ούτος» και μαζί με τον κόσμο παρέρχεται το όνομα του παλιού και λαμβάνει νέο όνομα διότι εγκαταλείπει τον παλιό άνθρωπο και ενδύεται το νέο άνθρωπο. - Την ώρα την μοναχικής κουράς προσέρχεται ο δόκιμος μοναχός ανυπόδητος, ασκεπής, φορώντας μόνο ένα απλό λευκό χιτώνα, και δηλώνοντας έτσι ότι όλα τα περιττά και κοσμικά τα απέρριψε και είναι έτοιμος να ενδυθεί το τιμημένο ράσο και τα άγια ρούχα του μοναχού. Κατ την μοναχική κουρά ο δόκιμος μοναχός η μοναχή ενδύεται το λέντιον η ζωστικό ,η αντερί το οποίο είναι μαύρο χρώματος και συμβολίζει το χιτώνα της ευφροσύνης και της αγαλλιάσεως αντί της γυμνώσεως και της καταισχύνης την οποία φορέσαμε με την παρακοή μας και αντί της φθοράς και του θανάτου που μας προξένησε αυτή η παρακοή και την οποία φθορά αναιρεί το μοναχικό σχήμα με την υπακοή και τον ενάρετο βίο. - Ο χιτώνας αυτός ονομάζεται χιτώνας δικαιοσύνης γιατί η λέξη δικαιοσύνη σημαίνει κάθε αρετή, και ο μοναχός φορώντας το οφείλει να γίνει πρόθυμος για κάθε αρετή. - Μάλιστα το μαύρο χρώμα του σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πάντοτε οχυρωμένος με το πένθος για την αμαρτία και την ξενιτιά του κόσμου. - Έπειτα ο μοναχός .η, η μοναχή ενδύεται τον ανάλαβο- το πολυσταύρι- ο οποίος φοριέται από τους ώμους μπροστά και πίσω σταυροειδώς και σχηματίζει το σημείο του σταυρού, όχι μια, αλλά πολλές φορές.. εικονίζει το σημείο του Σταυρού και σημαίνει ότι ο μοναχός αναλαμβάνει το σταυρό του επί των ώμων του και ακολουθεί το Δεσπότη Χριστό. - Καθώς το πολυσταύρι περιέχει πολλούς σταυρούς και περιβάλλει μπροστά και πίσω το σώμα του μοναχού και της μοναχής το περιφράσσει και το οχυρώνει από τις προσβολές του διαβόλου και από κάθε κακή επιθυμία. - Έπειτα ζώνεται γύρω από την μέση του δερμάτινη ζώνη «εις νέκρωσιν σώματος και ανακαίνισιν πνεύματος». - Η ζώνη αποτελεί σημείο σωφροσύνης, καθαρότητας και νεκρώσεως των κινήσεων της σάρκας κι επίσης σημείο ισχύος εναντίων των παθών και παράλληλα στήριξη στις πράξεις των εντολών. - Κατόπιν ο μοναχός ή η μοναχή φορά τα σανδάλια με τα οποία ετοιμάζεται να εφαρμόσει και να διαδώσει με τα οποία ετοιμάζεται να εφαρμόσει και να διαδώσει το Ευαγγέλιο της ειρήνης. Επίσης τα σανδάλια αυτά τον προφυλάγουν για να μην προσκρούσουν τα πόδια του και να μην δαγκωθεί από το νοητό όφι, αλλά να επιβαίνει πάνω σε αυτούς και να καταπατεί λέοντα και δράκοντα (δηλαδή τα κρυφά και φθονερά θηρία της κακίας). Με τα σανδάλια αυτά θα τρέχει κατευθείαν την οδό του Ευαγγελίου μέχρι, ότου φτάσει στους Ουρανούς εκεί που είναι το πολίτευμα των μοναχών ,κατά τον Απόστολο Παύλο. - Κατόπιν ενδύεται το πάλλιον- εξώρασο- του μεγάλου και αγγελικού σχήματος και όπως λέγει στην μοναχική κουρά το ενδύεται ως στολή αφθαρσίας και σεμνότητας και ως σημείο της σκέπης του Θεού για την ευλαβή του ζωή αποτελεί τη θεια περιβολή που του χαρίζει το Άγιο Πνεύμα. - Κατόπιν ενδύεται το κουκούλιον της ακακίας ως περικεφαλαία ελπίδος για τη σωτηρία μέσω της εκ Θεού επισκιάσεως της χάριτος, αλλά και για την ύψωση του νου του μέσω της ταπεινοφροσύνης και της ακακίας, όπως ακριβώς είναι τα άδολα νήπια, αλλά και για τη θεού φύλαξη και περίθαλψη της κεφαλής με όλα τα αισθητήρια. Το κουκούλιο κρέμεται μπροστά και πίσω όπου βρίσκεται το λογιστικό και η καρδιά. -Τελευταία ενδύεται το μανδύα, ο οποίος θεωρείται το τελειότατο ένδυμα και το περιεκτικό όλων σημαίνει δε τη φυλακτική και σκεπαστική δύναμη του θεού, ταυτόχρονα το συνεσταλμένο ευλαβές και ταπεινό της Μοναχική ζωής, ενώ το ότι δεν έχει μανίκια σημαίνει ότι καθ` όλη τη ζωή του όλα τα μέλη του είναι νεκρά για κάθε κοσμική εργασία και αμαρτία.
Αφήνει μόνο ελεύθερο το κεφάλι το οποίο βλέπει προς το Θεό και φρονεί τα θεία και ανατρέχει μόνο προς το Θεό. Αλλά, όπως είπαμε, και πριν ακόμη και το κεφάλι του μοναχού η της μοναχής είναι σκεπασμένο με το κουκούλιο, για να θεωρηθεί ότι έχει ασκεπή και ακάλυπτα τα αισθητήρια. - Στο σύνολο τους, όλα τα ρούχα του μοναχού εικονίζουν την νέκρωση του Χριστού μας. Ως τάφος εικονίζεται ο μανδύας και ως εντάφια τα υπόλοιπα ρούχα ο ανάλαβος και το Μεγάλο Σχήμα δηλώνουν ότι είναι εσταυρωμένος ο μοναχός για τον κόσμο όπως άλλωστε το υποσχέθηκε. Το κουκούλιο του εικονίζει το σουδάριο κι έτσι ο μοναχός μιμείται με το σχήμα του τον σταυρωθέντα Δεσπότη του, ο οποίος πέθανε και τυλίχτηκε στα σπάργανα και το σουδάριο. - Σε όλη του τη ζωή πλέον, ότι φορά θα του υπενθυμίζει ότι συνεσταυρώθηκε με τον Χριστό και συνεκρώθηκε μαζί του και οφείλει να αγωνιστεί και να συναναστηθεί και να συνανυψωθεί και να αναφανεί συγκληρονόμος της πατρικής Βασιλείας και των αγαθών των ετοιμασμένων προ καταβολής κόσμου….-

~* ΚΙ΄ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥς κ.λ.π. :


~** ΕΣΠΑ-LASE...pdf (253,7 ΚΒ)

ΕΚΘΕΣΗ DENTAL 2009‏
Αγαπητέ γιατρέ

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τη Dental 2009,
να σας ενημερώσουμε για τα Laser της Fotona,
τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τις εφαρμογές τους
και την εκπαίδευσή σας στη σωστή χρήση των Laser.

Θα μας βρείτε στο περίπτερο Η2 στην αίθουσα 5.

Με εκτίμηση
Αντώνης Καλλής

ΦΩΤΟΔΙΕΓΕΡΣΗ ΕΠΕ
Π. Ιωακείμ 3, Ν. Ερυθραία
Τηλ. 210 6251547, 2106251577

** Θέλετε να αποκτήσετε LASER;
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.fotodiegersi.gr για να
ενημερωθείτε για τα προϊόντα μας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις
εφαρμογές τους
Η εταιρεία, ΦΩΤΟΔΙΕΓΕΡΣΗ σας προσφέρει ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ LΑSER της
Fotona η οποία αξιοποιώντας τεχνογνωσία και εμπειρία 45 χρόνων,
κατασκευάζει Laser που καλύπτουν τις προσδοκίες σας και τις ανάγκες της
σύγχρονης οδοντιατρικής.
Προγράμματα Επιδότησης του ΕΣΠΑ
Για την απόκτηση Σύγχρονου Εξοπλισμού
Προϋποθέσεις
• Δικαιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες με έναρξη επαγγέλματος πριν την
1/1/2009 που δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
• Αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης ύψους 80% επί της υποβαλλόμενης
πρότασης για τους νέους επαγγελματίες, που έχουν κάνει έναρξη
άσκησης επαγγέλματος μέσα στην τελευταία πενταετία.
• Για όσους έχουν κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος πριν την
1/1/2004, προβλέπεται ποσοστό ενίσχυσης ύψους 50% επί του
προϋπολογισμού της πρότασης.
Ζητήστε Diode Nd:YAG Er:YAG Nd:YAG/ Er:YAG
Να σας στείλουμε προσφορά για το Laser που σας ενδιαφέρει..
ΦΩΤΟΔΙΕΓΕΡΣΗ Τηλ. επικ. 210 6251547, 210 6254818, 2106251577, Fax 210 6254856
e‐mail: fotodieg@otenet.gr , http://www.fotodiegersi.gr/ , …

** Hi Stamatios,
Grigoris
confirmed you as a friend on Facebook.


Grigoris Diamantopoylos
Here are some of Grigoris's friends you might know:

Panagiotis AnaktoroclubAdd as Friend

Dimitris RallisAdd as Friend

Vaggos PeristeriAdd as Friend

Spyros XalikiopoulosAdd as Friend

Stathis XenosAdd as Friend

Djkostakis FotelisAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Grigoris's profile:
Login
To view Grigoris's profile or write on their Wall, follow this link:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=1015448427&mid=149fc52G3dd6e022G9fbfbfG1b

~* ~ Υψομετρικές μετρήσεις χωριών Δήμου Αρφαρών και Μελιγαλά το έτος 2008 .-
1-ΑΡΦΑΡΑ ~: υψόμετρο από την επιφάνεια της θαλάσσης ,.. 98 μέτρα ,
2- Σταματινού: 412 μ. , 3- Βελανιδιά : 462μ. , 4- Άγριλος 376μ . , 5- Βρωμόβρυση : 348 μ. , .- 6- Άγιος Φλώρος : 29 μ. , 7 – Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών : 40 μ. , 8 - Πλατύ : 30 μ. ,
9- Πήδημα : 26 μ. , 10- Άνω Αρφαρά : 760 μ. , 11- Πολιανή : 657 μ. , 12 – Παλιά Άνω Βρωμόβρυση : 982 μ. , 13 – Προφήτης Ηλίας Άνω Αρφαρών : 1022 μ. , ~~* Αριοχώρι : 31 μ . , .-* Ανεμόμυλος : 40 μ. , * Αλώνια 32 μ. , * Ασπροπουλιά : 19 μ. *, * Άνθεια : 25 μ. ,
* Άνω Άμφεια ( Γαρδίκι ) : 316 μ. , * Άμμος : 35 μ . , * Άρης : 24 μ. , * Άκοβος :952 μ . ,
* Οικία Σ.Ν.Σ. Άγιο Κων/νο Αρφαρών : 42 μ. , * Βαλύρα : 44 μ. , * Τσουκαλαίϊκα : 101 μ. ,
* Κατσαρού : 102 μ. , *Σκάλα : 97 μ. , * ……. ~~~~~……~~~~~ .-
~ 1- ΜΕΛΙΓΑΛΆ : 75 μ. , 2- Κατσαρού : 102 μ. , 3- Ανθούσα : 85 μ. , * Μίλα :289 μ. ,
4 - Νεοχώριον Ιθώμης :68μ., 5- Σολάκι :65 μ. , 6- Μερόπη : 83 μ. , 7 – Οιχαλία : 88 μ. ,
8 – Στενίκλαρο : 81 μ. , 9- Ζευγολατιό : 89 μ. , 10 – Μαντζάρι : 74 μ. , 11- Ανδανία :86 μ. ,
12 – Καλύβια :139 μ. , 13 – Σιάμου : 150 μ. , 14- Πολίχνη : 85 μ . , 15 – Καλλιρρόη : 116 μ. ,
16- Κωνσταντίνοι : 172 μ. , 17 – Δεσσύλλα :218 μ. , 18 – Κεντρικό : 81 μ. , 19 –Μάλτα :88 μ. , .-20- Λουτρό : 105 μ. , 21 – Φίλια : 131 μ. , 22- Αγριλόβουνο : 88 μ. , 23 – Μάνδρα : 122 μ. , .-~~* Σούλι : 582 μ. , 24- Δερβένι : 475 μ. , *** ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ : 103 Μ. , *Παραπούγγι : 160 μ. ,.-* Καρνάσι :509 μ. , * Δασοχώρι :633 μ. * Αγία Θεοδώρα : 602 μ. , * Κάτω Μέλπεια : 162 μ. , .- ~~Κεντρικό: 82 μ ., * Μάλτα : 86 μ. * Μαντζάρι : 73 μ. , * Μάνδρα :125 μ. ,*Ρευμματιά:492 μ. , * * Αγριλόβουνο : 88 μ. , *Στενίκλαρο : 83 μ. , * Ηλέκτρα : 109 μ. , ~Εύα : 53 μ. , ~Σκληρός:918 μ. , ~Αριστοδήμιον : 39 μ. , ~ Λάμπαινα : 66 μ. ,~ Αρσινόη : 307 μ. , ~ Μαυρομμάτι : 394 μ. , ~ Ι. Μ. Άνω Βουλκάνου : 747 μ. , ~ Ι Μ. Βουλκάνου : 700 μ. , .-
**ΚΑΛΑΜΑΤΑ : 30 μ. , Μεσσήνη :18 μ. , Θουρία :27 μ. , Αννδρούσα :120 μ. , Τρίκορφο :394 μ. , .- Κοπανάκι : 182 μ. , Δώριον :162 μ. , Νέδα(Είρα) : 724 μ. , Ανδρίτσαινα : 736 μ. , Βάστα :883 μ.,.- ~~Λεοντάρι :526 μ. , ~Ίσσαρη : 797 μ. ,~* Επικούρειος Απόλλωνας :1134 μ. , ~Σιτοχώρι :395 μ.,~ Κεφαλόβρυση :519 μ., ~ Άνω Δώριον : 605 μ. , ~ Ψάρι :214 μ. , ~ Χρυσοχώρι 219 μ. ,~ Χαλκιάδα : 644 μ. , ~Κόκλα : 151 μ. , ~ Βασιλικό : 124 μ. , ~ Αετός : 422 μ , ~Μάλθη : 351 μ. ,~ Μοναστήρι (Βαριμπόπη ) : 595 μ. , Κοπανάκι :182 μ. , .- :195 ,~ Κλήμα :318 μ. , Δραϊνα : 486 μ. , Ελληνοεκκλησιά (Σιάμαρι ):252 μ. , Μίλα : 298 μ., ^Ρευμματιά : 492 μ., ^ Κεφαλινού :438 μ. , ^Κορομηλιά : 513 μ., ^Μαγγανιακό :380 μ.,
& : ΝΕΔΑ(Είρας) : 724 Μ. , $ :Πέτρα : 839 μ. , $ : Αμπελιώνα :842 μ. , $ :Σκληρού: 918μ., .- $ : Άγιος Σώστης :887 μ., ^Καλογερέσι : 643 μ. , ^*Άνω Μέλπεια :726 μ. , ^Καλογερέσι : 643 μ. , : Σύρριζο : 710 μ. , $ :Στάσιμο : 585 μ. , $ : Κούβελα :841 μ. , $ : Κακαλέτρι :619 μ. ,
& * ~~Ι. Ν. Μεταμόρφωση Σωτήρας Τριφυλίας : 370 μ. , ~~ Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου Αρκαδίας : 553μ . , ~~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αγόριανης Λακωνίας : 791 μ. , .-
& : - ΠΥΛΟΣ :40 μ. , -Νήσος Σφακτηρία : 120 μ. , -Ρωμανού :23 μ. , - Κορυφάσιον : 62 μ. ,
- Πύλα : 136 μ. , -Κουκουνάρια: 214 μ., -Ίγκλαινα:193μ., -Κουκουνάρα:216μ. ,- Γλυφάδα:300 μ., -Παπούλια;313 μ., -Μυρσινοχώρι:249 μ. , -Χανδρινού:318 μ. ,- Μαραθούπολη :6 μ. , -.
&: ~ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: 285 μ. , ~Φλόκα : 344 μ. , ~Πύργος Τριφυλίας : 390 μ. , ~Αμπελόφυτο :272 μ. , ~ΧΩΡΑ : 315 Μ. , ~Μουζάκι :479 μ. , ~Μεταξάδα :542 μ. , ~ΧΑΝΤΖΗ:391 μ. ,~Κυνηγού:179 μ. , ~Μεσοχώρι:21 μ. ,~Πήδασος :183 μ. ,~Χωματάδα:164 μ. , ~Καλλιθέα :216 μ. ,
- ~ Καινούριο Χωριό : 65 μ. , ~ΜΕΘΩΝΗ :5 Μ. , ~Φοινίκη :118 μ. , ~Ευαγγελισμός :178 μ., ~

~ Λαχανάδα:119 μ. , * Μεταμόρφωση :448 μ. , * Βλαχόπουλο :44 μ. , *Μανιακι;556 μ. , .- - ~* Φλεσιά: 615 μ. , * Παλαιό Λουτρό :508 μ. , *Παπαφλέσσας:643 μ. , * Μηλιώτη:390 μ. , * *Βλάσης:390 μ. , *Κουρτάκη :297 μ. , * Πελεκανάδα : 293 μ. , .-*Ραπτόπουλο : 546 μ. ,
-* Βάλτα : 255μ. , ΦΙΛΙΑΤΡΆ: 69 Μ. , *Χριστιάνοι ή Χριστιανούπολη : 413 μ. , *Πλάτη:306 μ. , * Χαλαζόνι :114 μ. , * Εξωχικό :55 μ , *Περδικονέρι : 371 μ. ,*Κρυονέρι :669 μ. , *Αρτίκι :270 μ.,.- *Βρύσες :253 μ. , *Μουριατάδα :304 μ. , *Φαλακλάδα :73 μ. , *Σπηλιά :87 μ. ,*Στασιό :166 μ
~&$~ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ : 26 Μ. , ~Καλό Νερό :22 μ. , ~Ράχες :132 μ. , ~Μύρον :257 μ., ~
~Σιδηρόκαστρο Δ. Αυλώνας :441 μ. , ~Γλυκορρίζι :226 μ. , ~Καμάρι :209 μ. , ~Πολυθέα: 446μ. , ~ Μοναστήρι :587μ. , *~Σελλάς 51 μ. , ~Καλογερέσι :641 μ. , ~Τρυπίλα ~ 722 μ. + ,
~ Λαντζουνάτο : 681 μ. , ~ Ροδιά :423 μ. , ~ Ξηρόκαμπος :300μ. , ~Αρμενιοί :108 μ. , .-
& - ΚΟΡΩΝΗ :38 μ. , - Λεύκη :240 μ., -Φοινικούντα :5μ. , -Ακριτοχώρι :220 μ. , -
* -Καπλάνι:214 μ,. , -*Υάμεια :299 μ. , -Χρυσοκελλαριά :320 μ. , -Βασιλίτσι :157 μ. , -
- * ΧΑΡΟΚΟΠΙΟ : 112 μ. , ~ Φιλάνθη :107 μ. , ~Κόμποι :55 μ., ~Βουνάρια : 80 μ. ,
~Νέα Κορώνη :13 μ., ~Λογγά :106 μ., ~Ανδριανή :274 μ., ~Μηλίτσα :231 μ. , ~Καλλιθέα :216 μ. , ~Παλαιόκαστρο : 539 μ. , ~Κορομηλέα :513 μ. , ~Πλατανόβρυση :449 μ. . ~Κουτίφαρη :458 μ. ,
~ &- ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ :360 μ. , - Παπαφλέσσας :657 μ. ,- Μαργέλιο : 435 μ. , -Μηλιώτη :385 μ. , - Στρέφι :237 μ. , - Δάρας :229 μ., -Στέρνα:237 μ. , -Μάνεση :205 μ. , -Νερόμυλος: 196 μ. ,
-Χαραυγή :328 μ. , -Καρποφόρα :90 μ. , -Πανιπέρι : 200 μ. , .-
& ~ ΠΕΤΑΛΙΔΙ : 9 μ. , ~Καστανιά :290 μ. , ~Καλοχώρι :399μ. ,~Μεσσοπόταμος :342 μ. ,
~Λύκισσα :556 μ., ~Αχλαδοχώρι: 250 μ. , ~Κόκκινο: 534 μ. , ~Τριπύλα :654 μ. , ~Δραϊνα :498μ.,
~Λυκουδέση :597 μ. , ~Κεφαλόβρυσος :573 μ., ~Πουλίτσι :614 μ. , ~ Χράνοι :22 μ. , ~Μηλίτσα :303μ. ,~Ανδριανή :276 μ. , .-
& -Αμπελόκηποι :478 μ. ,- Χανδρινού :319 μ. , -Σουληνάρι:338 μ., - Καλοχώρι: 401 μ. ,
-Μεσοπόταμος:344 μ., -Κρεμμύδια:335μ., -Νεοχώρι :127 μ., -Αβραμιού:82 μ., -Λυκότροφο:74μ.,
- Λευκοχώρα :122μ., -Μαδένα :53μ. , -Καρποφόρα :93 μ. , - Βελίκα :18μ. , - Ανάληψη:28 μ. , - Μαυρομμάτι Μεσσήνης :41 μ. , - Σπιτάλι : 98 μ. , -Πιλαλίστρα :102 μ. , - Καρτερόλι :56 μ. ,
-Πιπερίτσα :13 μ. , -Μικρομάνη:12 μ. , -Αιθαία :64 μ. , -Άμφεια :56 μ. , .-
~& *Ασπρόχωμα :22μ. , ~Αντικάλαμος :27μ. , ~Λαίϊκα:85 μ., ~Παραλία Βέργα :39 μ. , ~Αβία :9μ. , ~Ελαιοχώρι: 518 . , ~Μικρά Μαντίνεια : 149 μ. , ~Κάτω Δολοί :315 μ. , ~ΚΑΜΠΟΣ: 306μ., ~Σταυροπήγιο :374 μ., ~Καρδαμύλη :22μ. ,~Προσήλιο :387 μ. , ~Τσέρια : 616 μ . , .- ~Εξωχώρι :464 μ. , ~Κέντρο :630 μ. , ~Καστανιά :823 μ. , ~Καρυοβούνι :509 μ. , ~Σωτηριάνικα: 317μ. , ~Προάστιον :244 μ. , ~Σαϊδώνα :617 μ. , ~Νεοχώρι Μάνης :211 μ. ,
~Πύργος Μάνης : 261 μ. , Άγιος Νικόλαος :3 μ. , ~ Ρίγκλια :99 μ. , ~Μηλέα :472 μ. , ~
~Πλάτσα 387 μ. , ~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λεύκτρου :368 μ. ,~Νιμιτσής :518μ. , ~Τραχίλα :5μ.,
~Θαλάμες ;431 μ. , ~Λαγκάδια Μάνης :485 μ. , `Άγιος Νίκων :396 μ. , ~Αλτομιρά :832 μ. , .-
&**~ ΑΛΑΓΟΝΙΑ :731 μ. , *Καρβέλι :642 μ. , *Λαδάς :665 μ. , * Πηγές : 769 μ. , .- ~~~*Νέδουσα :711μ., *Πολιανή : 660 μ. , *Άνω Αρφαρά : 757 μ. ,*Άνω Άμφια :315 μ. , *~.-
*Αρσινόη :307 μ , * Μαυρομάτη Ιθώμης:397 μ. , * Ζερμπίσια :368 μ. , * Κεφαλινού :438 μ. ,
*Ρευματιά :490 μ. , *Νέα Αγριλιά : 184 μ. , *Αυλώνα : 599 μ. , *Καλίτσαινα : 438 μ. ,
*Πλατάνια :560 μ. , *Φιγαλία :471 μ. , *Καρυαί :78 μ. , *Πρόδρομος : 374 μ., *Πρασιδάκι :171μ.,
*Ελαία : 15 μ. ,
&~Πολιανή :660 μ. , ~ Άνω Αρφαρά : 757 .μ , ~Άμμος : 35 μ. , ~Αλώνια ; 32 μ. , ~Αριστοδήμειον :37μ. , ~`Λάμπαινα:68 μ. , ~ Καλαμαρά : 34 μ. , `~ Εύα :54μ. , ~Αγριλιά :49 μ. ,
~* Πολυθέα : 427μ. , ~* Αετός :423μ. , ~* Μάλθη : 351 μ. , ~*Μίλα : 298 μ. , ~*Βασιλικό :125 μ., .-~*Πρόδρομος 374 μ. , ~* Αγαλιανή :382 μ. , ~*Βανάδα : 528 μ. , .-
&~Αρεόπολη : 246 μ. ,- Μαγούλα : 234 μ. , - Ξηροκάμπι : 247 μ. ,- Άγιος Νικόλαος : 397 μ. ,
- ΓΥΘΕΙΟ :113 μ. , -ΜΟΛΑΟΙ :235Μ , -Μονεμβάσια :117μ., - Σκάλα Λακωνίας : 20 μ. , - -Κοσμάς Λακωνίας : 1170 μ. , -Γεράκι :326μ. ,- Λεωνίδιο Αρκαδίας :90 μ. , -Τυρός : 321 μ. ,
-Άστρο Κυνουρίας :37μ., -ΜΎΛΟΙ :23Μ. , -Αχλαδόκαμπος :595 μ. , -
&-ΤΡΙΠΟΛΗ :670 μ. ,- Μεγαλόπολη : 427 μ., -Στάδιο (Τεγέα ):674 μ. , -Ασέα: 825μ., -~Στεμνίτσα¨:1077 μ. , ~Δημητσάνα :925μ. , ~Λαγκάδια :927 μ., ~Βυτίνα :1021 μ. , ~Βαλτετσίνικο :1119 μ. , ~Ανδρίτσαινα:751 μ. , ~Καρύταινα :491 μ. , ~Βλαχερνά : 846 μ. ,
~Ελληνικό(Μουλάτσι ):678 μ. , ~Καλάβρυτα :770 μ. , ~Κλειτορία :517 μ., ~Λεβίδη :864 .μ,
~Γκούρα Κορινθίας : 1015μ. , ~Καστανέα :911μ. , *Ι.Μ.Φιλοσσόφου :704μ., ~Ι.Μ.Τεσσαρόκοντα Μαρτύρων Σπάρτης:491μ.,~Ι.Μ. Αγίας Λαύρας :1132μ., ~Ι.Μ.Μεταμόρφωσης Λουκούς:224μ.,.-~Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ελεήμονα Λιγουριού :334 μ. , ~Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αγόριανης :797 μ. , .- ~Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου :615μ. ,~Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Χριστιάνων : 522μ., .-Σ. Ν. Σ. ~Α )

Υψηλότερες Θερμοκρασίες Από όλο τον Κόσμο :
- Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε παγκοσμίως ήταν στις 10 Ιουλίου του 1913 , .-στην κοιλάδα του θανάτου στην Καλιφόρνια , των Η.Π.Α . , φτάνοντας τους 56,7 βαθμούς Κελσίου .- Στην ίδια περιοχή κατά το διάστημα 8 Ιουλίου μέχρι 17 Αυγούστου , δηλαδή σε διάρκεια 43 ημερών , η θερμοκρασία ήταν πάνω από 48 βαθμούς Κελσίου .-
- Η κοιλάδα του θανάτου (Death Valley) , βρίσκεται στην Ανατολική –Κεντρική Καλιφόρνια σε υψόμετρο 86 μέτρων , κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας , (-86 μ. ) . ,το χαμηλότερο στο Βόρειο ημισφαίριο .- Η μέση ετήσια βροχόπτωση δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά .-Ονομάστηκε κοιλάδα του θανάτου , διότι ένας εκ των 18 επιζώντων , από τους 50 χρυσοθήρες , που σκοτώθηκαν , το 1849 , στην περιοχή αυτή προσπαθώντας να βρουν φλέβα χρυσού , από την μεγάλη ζέστη πέθαναν .- Παρά τις αντίξοες για την ζωή συνθήκες σε αυτή την περιοχή , ένας σημαντικός αριθμός ζώων και φυτών συναντάται .-
- Άλλη καταγραφή υψηλότερης θερμοκρασίας αναφέρεται στην περιοχή El Azizia , της Λιβύης , όπου στις 13 Σεπτεμβρίου 1922 η θερμοκρασία έφτασε στους 58 βαθμούς Κελσίου .-
-Στης 10 Ιουλίου 1913 , στην Death Valley California U. S .of America, η θερμοκρασία έφτασε τους 57 βαθμούς Κελσίου.-
- Επίσης α/ 21-Ιουνίου -1942 στο Tirat του Ισραήλ 54 βαθμούς Κελσίου , β΄/ στις 16 Ιανουαρίου -1889 στο Cloncurry, - Queensland , Αυστραλίας 53 βαθμούς Κελσίου , γ / Στη Σεβίλλη της Ισπανίας 50 βαθμούς Κελσίου ,την 4η Αυγούστου του 1881 μ. χ. , δ / Στην Rivadavia , της Αργεντινής , την 11 Δεκεμβρίου 1905 ,έφτασε τους 49 βαθμούς Κελσίου κ.τ.λ. - Η μεγαλύτερη διακύμανση θερμοκρασίας , κατά την διάρκεια της ημέρας παρατηρήθηκε στην περιοχή Browning της πολιτείας της Montana στις Η. Π . Αμερικής , την 24ην Ιανουαρίου το 1916 , όπου η θερμοκρασία έπεσε από τους 7 βαθμούς Κελσίου , στους – 49 βαθμούς Κελσίου , δηλαδή διαφορά 56 βαθμοί Κελσίου .-
~ Β ) –ΟΙ Χαμηλότερες Θερμοκρασίες από όλο τον κόσμο :
- Στο Vostoc της Ανταρκτικής , στις 21 Ιουλίου 1983 , καταγράφηκε η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία των -89 βαθμών Κελσίου ή – 129 βαθμούς Φερενάϊτ .- Η συνήθης θερμοκρασία σε αυτό τον ερευνητικό Ρωσικό σταθμό , κυμαίνεται από -30 έως -60 βαθμούς Κελσίου .- Η καταβατική ταχύτητα των ανέμων στο σταθμό φτάνει τα 333 χιλιόμετρα την ώρα .- Κοντά στον Νότιο πόλο η θερμοκρασία φτάνει τους – 40 έως τους - 80 βαθμούς Κελσίου την 22 Ιουνίου , χειμώνας .-
- Στο Vostoc της Ρωσίας Β. Ανταρκτική , την 21 Ιουλίου του 1983 , καταγράφηκε θερμοκρασία – 89 βαθμούς Κελσίου , στο Oimekon της Ρωσίας , την 6ην Φεβρουαρίου του 1933 ,θερμοκρασία - 68 βαθμοί Κελσίου , στο Northice -Greenland την 9ην Ιανουαρίου του 1954 , καταγράφηκε θερμοκρασία στους – 66 βαθμούς Κελσίου , στο Snag,Yukon, Canada , την 3ην Φεβρουαρίου του 1947 , θερμοκρασία στους - 63 βαθμούς Κελσίου , στο Prospect
Greek, Alaska την 23ην Ιανουαρίου του 1971, καταγράφηκε θερμοκρασία στους - 62 βαθμούς Κελσίου, κ. ο. κ. .-
~ Γ ) – Το πιο ανεμοδαρμένο μέρος στον κόσμο , είναι το όρος της πολιτείας Washington του New Hampshire των Η.Π.Α. ,όπου στις 12 Απριλίου του 1934 η ταχύτητα του ανέμου έφθασε τα 372 χιλιόμετρα ανά ώρα .- Στην Γροιλανδία , και στην αεροπορική βάση Thule , την 8η Μαρτίου του 1972 καταγράφηκε ταχύτητα ανέμου 333 χιλιόμετρα την ώρα .-
~ Δ / ) – Η ισχυρότερη χιονόπτωση , έγινε στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και στο όρος Shasta Bowl κατά την διάρκεια χιονοθύελλας από 13 μέχρι 19 Φεβρουαρίου του 1959 μ.Χ. , οπότε και έπεσε χιόνι συνολικού ύψους 480 εκατοστών (περίπου 5 μέτρα .).-
~ Ε) - Η ισχυρότερη χαλαζόπτωση , έγινε στις 14 Απριλίου του 1986 , στην περιοχή Gopalganj στο Bangladesh , όπου το χαλάζι που έπεσε είχε βάρος περίπου ενός κιλού .- Κατά την διάρκεια της χαλαζόπτωσης σκοτώθηκαν πάνω από 90 άνθρωποι .-
~ ΣΤ΄) – Η Χαμηλότερη βροχόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή της ερήμου Quillagua της Atacama της Χιλής , όπου η μέση βροχόπτωση για την περίοδο από το 1964 μέχρι το 2001 , που ήταν 0,55 χιλιοστά και κατέχει τα πρωτεία για το πιο ξηρό μέρος στον κόσμο .-
& ~~ Το φαινόμενο της ομίχλης , δημιουργείται από την συμπύκνωση των υδρατμών στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας , με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός τεράστιου αριθμού υδροσταγονιδίων .- Τα σταγονίδια αυτά διαχέουν το φώς, σε όλες τις διευθύνσεις , με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ορατότητας .- Είναι ένα σύννεφο που η βάση του ακουμπά στη γη .- { α) ομίχλη ακτινοβολίας και β) ομίχλη μεταφοράς .} .-
& ~~ Οι Κεραυνοί , είναι , οι ηλεκτρικές εκκενώσεις ,που συμβαίνουν μεταξύ ατμόσφαιρας και γης , ενώ αστραπές είναι οι ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ δύο νεφών , εκεί ψηλά στα νέφη .- Τα μικρότερα θετικά σωματίδια με τη βοήθεια ανοδικών ρευμάτων πηγαίνουν προς την κορυφή των νεφών , με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας θετικά φορτισμένης περιοχής .- Αντίστοιχα , τα μεγαλύτερα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια , με τη βοήθεια της βαρύτητας πηγαίνουν στην βάση του νέφους δημιουργώντας εκεί μια αρνητικά φορτισμένη περιοχή που με τη σειρά της προκαλεί τη συγκέντρωση θετικού φορτίου στο έδαφος .- Σιγά-σιγά η διαφορά δυναμικού μεταξύ των φορτισμένων περιοχών του νέφους ή μεταξύ της βάσης του νέφους και του εδάφους αυξάνεται τόσο που ξεπερνά τη διηλεκτρική αντοχή του αέρα με αποτέλεσμα το ξέσπασμα της αστραπής ( κεραυνού), δηλαδή την πολύ γρήγορη μεταφορά ηλεκτρονίων .- Κεραυνοί : Καθώς συγκεντρώνονται αρνητικά φορτία στην βάση των νεφών , αρχίζουν να απωθούν τα ηλεκτρόνια κοντά στην επιφάνεια του εδάφους να αποκτά θετικό φορτίο .- Καθώς αυξάνεται η έλξη μεταξύ της αρνητικά φορτισμένης βάσης του νέφους και των θετικά φορτισμένων αντικειμένων του εδάφους , ηλεκτρόνια αρχίζουν να κατευθύνονται προς το έδαφος , , ακολουθώντας ένα ¨΄μονοπάτι ¨΄ .- Από την άλλη μεριά , θετικά φορτία , από υψηλά αντικείμενα όπως τα κτήρια , ή δέντρα αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα επάνω με παρόμοιο τρόπο .- Μόλις τα δύο «μονοπάτια ,» συναντηθούν ολοκληρώνεται ο δίαυλος του κεραυνού και τα ηλεκτρόνια που μεταφέρονται , μέσω αυτού του διαύλου , γρήγορα στο έδαφος .- Τα πρώτα ηλεκτρόνια που φτάνουν στο έδαφος , φωτίζουν τον δίαυλο από κάτω προς τα επάνω .- Ο δίαυλος παύει να είναι φωτεινός όταν δεν υπάρχουν πια ηλεκτρόνια για να κινηθούν .- Η διάρκεια του φαινομένου είναι μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου , ενώ μετά την πρώτη εκφόρτιση συνήθως ακολουθούν 3-4 άλλες κατά μήκος του ίδιου διαύλου , ωστόσο λόγω της πολύ μικρής διάρκειας τους το ανθρώπινο μάτι τις βλέπει σαν μια η οποία «τρεμοπαίζει ,» ελάχιστα , πιθανώς λόγω της διαφοράς χρόνου μεταξύ τους .- Βροντή : Είναι ένας πολύ δυνατός ήχος ,που συνοδεύει τους κεραυνούς και τις αστραπές .- Προκαλείται λόγω της πολύ έντονης θέρμανσης ( κοντά στους 28-30 χιλιάδες βαθμούς Κελσίου ) και εκτόνωσης του αέρα κατά μήκος του διαύλου της ηλεκτρικής εκκένωσης .- Ο κρότος που ακούγεται οφείλεται στην διέλευση του ηχητικού κύματος μέσα από τα στρώματα της ατμόσφαιρας με διαφορετική θερμοκρασία .- Λόγω της τεράστιας διαφοράς στην ταχύτητα διάδοσης του φωτός και του ήχου , η βροντή ακούγεται μετά την εκδήλωση της ηλεκτρονικής εκκένωσης , ενώ αν μετρηθεί ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ κεραυνού και βροντής μπορεί να προσδιοριστεί η απόσταση μεταξύ του παρατηρητή και του σημείου πτώσης του κεραυνού .- Γενικά η βροντή δεν ακούγεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 χιλιομέτρων από το σημείο της εκκένωσης , μπορεί όμως σε κάποιες περιπτώσεις να ακουστεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω διάθλασης του ηχητικού κύματος .-
&~~Η Θαλάσσια Αύρα : είναι , ο Μπάτης , είναι ,ο ημερήσιος άνεμος που οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας που κι αναπτύσσεται μεταξύ ξηράς και θάλασσας μετά την ανατολή του ηλίου .- Η θαλάσσια αύρα , σχηματίζεται και ξεκινά την «προέλευση» της , τις πρωινές ώρες , όταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες του εδάφους , ξεπεράσουν τις αντίστοιχες θερμοκρασίες των γειτονικών θαλασσίων υδάτων , κατά 3-6 βαθμούς Κελσίου .- Η έντασή της είναι ανάλογη με την θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ θάλασσας και ξηράς και εξαρτάται από την διεύθυνση και την ένταση της επικρατούσας συνοπτικής ροής .- Η κυκλοφορία της θαλάσσιας αύρας , ενισχύεται , καθώς η ηλιακή θέρμανση , λόγω ακτινοβολίας φθάνοντας στο μέγιστό της .- ~Η μεγίστη ταχύτητα των ανέμων της θαλάσσιας αύρας , εντοπίζεται πάντα έμπροσθεν από το άκρο της θερμοβαθμίδας , το οποίο αποτελείται από ένα ρηχό ψυχρό μέτωπο , που καλείται μέτωπο θαλάσσιας αύρας ( μπλε γραμμή στο Σχήμα ήττα ). – Η ηλιακή θέρμανση αυξάνει τη βαροβαθμίδα , υποβιβάζοντας την πίστη πάνω από ξηρά , συγκριτικά με αυτήν της θάλασσας .- Οι επιφανειακοί άνεμοι της τάξεως των 10 έως 20 κόμβων( 5 m με 10 m, μέτρα το δευτερόλεπτο ή 4 με 5 Beaufort) , συναντούνται μέσα σε ένα κατακόρυφο πάχος της τάξεως των 150 μέτρων , ενώ η κορυφή της κυκλοφορίας βρίσκεται στα 450 με 90 μέτρα πάνω από την επιφάνεια .-
& ~~Ιδρυτής της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως , Οικουμενικού Πατριαρχείου , ήταν ο Απόστολος Ανδρέας , στις 30 Νοεμβρίου το 30 μ.χ, , ίσως και πριν αυτού του έτους .- Μετά το Απόστολο Ανδρέα Επίσκοπος που τον διαδέχεται είναι το 38-54 μ. χ. την 31 Οκτωβρίου ο Απόστολος Στάχυς .-
& ``~~Μέχρι σήμερα ,έτος 2008 , με Πατριάρχη τον άγιο Βαρθολομαίο (από 22-10-1991 ),
έχουν καθίσει , στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου 328 οικουμενικοί Πατριάρχες .-

& ~~ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ : U. S. A. Είναι :
ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
:
1.- ALASKA με Πρωτεύουσα την Anchorage, Juneau,
2 – GEORGIA ………………….. Atlanta,
3- MASSACHUSETTS …………. Boston,
4- NORTH CAROLINA ……….. Charlotte, Raleigh,
5 –ILLINOIS ………………….. Chicago, Springfield,
6- OHIO …………………………Columbus, Cincinnati,
7 – TEXAS ……………………Dallas, Houston, San Antonio, Odessa,
8- INDIANA …………………. Indianapolis, Louisville,
9- NEVADA ……………………Las Vegas,
10-FLORIDA ………………….Miami, Orlando, Tallahassee,
11- WISCONSIN ……………..Milwaukee, Madison, Green Bay,
12- NEW YORK ……………..New York, Buffalo,
13- PENNSYLVANIA ……….Philadelphia, Harrisburg, York,
14-OREGON ………………..Portland, Salem,
16- UTAH …………………..Salt Lake City, Cedar City, Provo,
17-CALIFORNIA ………….San Diego, Los Angeles, San Francisco,
18- WASHINGTON …………. Seattle, Olymbia, Longview, Yakima, Pullman,
19- MARYLAND …………….Washington, Baltimore, Essex,
20- MONTANA …………….. Billings, Helena,
21- MISSOURI ……………. Springfield,
22- MICHIGAN …………….Midland, Lansing, Detroit,
23-MISSISSIPI ……………..Jackson,
24- MAINE ………………..Augusta, Portland, Lewiston, Bangor, Saco, Brunswick,
25-COLORADO ………….Denver,
26- CONNECTICUT ………Hartford, Bristol,
27- IDAHO ………………….Boles, Twin, Fall,
28-IOWA …………………..Des Moines, Cedar,
29- VIRGINIA ……………..Richmond,
30- DELAWARE ………….Dover, Wilmington,
31- WEST VIRGINIA …….Charleston,
32- NEW JERSEY …………Atlantic City, Manchester, Portsmouth, Bridgeton, Concord,
33-RHODE ISLAND ……….Providence,
34- NEW HAMPSHIRE …….Lawrence, Lowell,
35- VERMONT ………………Montpelier, Burlington,
36- NEW BRUNSWICK …….Monckton
37- ARIZONA ………………… Phoenix,
38- WYOMING ………………..Casper,
39- NEW MEXICO …………….Santa Fe,
40- LOUISIANA ………………..New Orleans, Baton Rouge, Shreveport,
41- ARKANSAS ………………..Little Rock,
42- KANSAS …………………….Topeka, Dodge,
43- NEBRASKA ………. ……….Lincoln, Greed Island,
44- SOUTH DAKOTA ………….Rapid City, Aberdeen,
45- NORTH DAKOTA ………….Minot, Bismarck,
46- MINNESOTA ………………..Duluth, St Cloud, St Paul,
47- KENTUCKY ………………..Fort Knox, Louisville,
48- TENNESSEE ………………..Nashville,
49- ALABAMA …………………Montgomery, Birmingham,
50- SOUTH CAROLINA ………Columbia,
51- MISS ………………………..Meridian,
52- OKLAHOMA ………………Tulsa, Oklahoma City,

&**** : Αλαμπάμα , Αλάσκα , Αριζόνα , Αρκάνσας , Καλιφόρνια , Κολοράντο , Κονέκτικατ ,
Ντελαγουέαρ, Φλώριδα , Τζώρτζια , Χαβάη , Ιντάχο, Ιλινόης, Ιντιάνα , Ιάβα , Κάνσας, Κεντάκι , .-Λουζιάνα , Μαίην , Μέριλαντ, Μασαχουσέτη , Μίσιγκαν, Μινοσσότα , Μοντάνα , Νεμπράσκα , .- Νεβάδα , Νιου Χάμψιαρ , Νιου Τζέρσεη , Νέο Μεξικό , Νέα Υόρκη , Βόρεια Καρολίνα , Βόρεια Ντακότα , Οχάιο , Οκλαχόμα , Όρεγκον , Πενσυλβάνια , Ρόουντ Ίσλαντ, Νότια Καρολίνα , Νότια Ντακότα , Τένεση , Τέξας , Γιούτα , Βερμούτ , Βιρτζίνια , Γουάσιγτον , Ουάσιγκτον D. C.,
Ανατολικά Βιρτζίνια , Βισκόνσην , Βιούμινκ, .- Μις ,Νιου Μπρόνγουικ, Μισούρι ,.-

&**~~ ΚΑΝΑΔΑΣ: Είναι: ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ- Διοικητική Διαίρεση .-
- 1 - NEW BRUNSWICK …με πρωτεύουσα, Fredericton, St John, Monkton,
- 2 - PRINCE EDWARD ISLAND ……..Charlottetown,
- 3 - NOVA SCOTIA ……………….Cape Breton, Halifax, Municipal District,
-4 - QUEBEC …………Montreal, Ottawa, Quebec, Rimouski, Sept flies, Bale Choteau,
- 5 -ONTARIO ………Ottwa, Thunder Bay, Sudbury, Toronto,
- 6 - MANITOBA …………Winnipeg, Brandon,
- 7 - SASKATCHEWAN …. …Regina, Saskatoon,
- 8 -ALBERTA ……………….Edmonton, Calgary,
- 9 - BRITISH COLUMBIA …..Vancouver, Surrey, Kamploops, Penticton, Kelowna,
………Vermont, Campbell, Nanaimo, Saanich,
-10 -NORTHWEST TERRITORIES ……….. Yellowknife,
- 11 -YOKON TERRITORY ………………..Whitehorse,
- 12 - NUNAVUT ………………………….Wager Bay,
- 13 - BAFFIN ……………………………Iqaluit, .-
- 14 - GREENLAND (DEN.) ………… (όλα παγωμένα)……….. {Σ. Ν. Σ.} . - 2008.-

~~~~ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΥΡΑ …….. (Απόγειος Αύρα).-
Η θαλάσσια και η απόγειος αύρα , ανήκουν στην κατηγορία των ημερήσιων ανέμων ,που δημιουργούνται εξ αιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα της ξηράς και της θάλασσας .-
Η Θαλάσσια Αύρα τροπαία κατά τους αρχαίους και κοινώς καλούμενος Μπάτης , είναι ο ημερήσιος άνεμος που οφείλεται στην διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα της ξηράς και της θάλασσας ,μετά την Ανατολή του ηλίου .- Η θαλάσσια αύρα σχηματίζεται και ξεκινά , την «προέλευσή της» , τις πρωινές ώρες, όταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες του εδάφους ξεπεράσουν εκείνες της θερμοκρασίας της θαλάσσης , των γειτονικών με την ξηρά θαλάσσιων περιοχών ,κατά 3-6 βαθμούς Κελσίου .- Η έντασή της είναι ανάλογη με την θερμοκρασιακή της διαφορά ,μεταξύ θαλάσσης και ξηράς και εξαρτάται από την διεύθυνση και την ένταση , της επικρατούσας συνοπτικής ροής .- κ. τ. λ . κ. τ. λ. ………..

~ * ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ :

Η Κλοπή Οργάνων - Ο Διευθυντής Νεκροτομείου - Οι Παλαιστίνιοι Θύματα.-Ουάσιγκτον: Ειδική Έκθεση, σχετικά με Υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, Νοέμβριος 2009Του Alison Weir Σύνδεση με τις προηγούμενες αναρτήσεις:
Ισραηλινοί κλέβουν και εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα: Από τη Μολδαβία και την Παλαιστίνη (1)ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΜΕΡΟΣ 23ο - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ Η Κλοπή Οργάνων
Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνά η διακίνηση οργάνων από το Ισραήλ, συνεπάγεται απόλυτα, κλοπή των ζωτικών οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους.
Δεν είναι σπάνιο για τον "δωρητής" να λαμβάνει λίγα (χρήματα) ή και (να μη του δίνουν) την αποζημίωση που του υποσχέθηκαν. Για παράδειγμα, το 2007 η Haaretz, εφημερίδα του Ισραήλ, ανέφερε ότι δύο Ισραηλινοί ομολόγησαν, ότι είχαν πείσει τους Παλαιστίνιους "από τη Γαλιλαία και το κεντρικό Ισραήλ, οι οποίοι είχαν προσβληθεί, ή είχαν αναπτύξει ψυχικές ασθένιες, να συμφωνήσουν να τους αφαιρεθούν τα νεφρά τους, έναντι πληρωμής". Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, μετά την αφαίρεση των οργάνων, οι διακινητές αρνήθηκαν να τους πληρώσουν.
Μερικές φορές, οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα όργανά τους. Για παράδειγμα, ο Levy Izhak Rosenbaum, προβαλλόμενος διακινητής ανθρώπινων οργάνων στο Μπρούκλιν, συνελήφθει πρόσφατα, μετά από μια "επιχείριση σκούπα" του FBI στο New Jersey, μετά από πληροφορίες για ένα πυροβόλο όπλο. Όταν ένας δυνητικός πωλητής (ανθρώπινου) όργανου θα προσπαθήσει να κάνει πίσω (θα μετάνιωνε), ο Rosenbaum (επενεβαινε) και χρησιμοποιόντας το δάχτυλό του, προσομοίωνε τον πυροβολισμό με πιστόλι στο κεφάλι του ατόμου....................................
>>>>>>> ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ..... >>>>> Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ στην περιφέρεια, της Αϊτή
ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΩΝ - ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ !!!!!
ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ >>> Αποκαλύπτεται καθημερινά, το πλιάτσικο των στελεχών της ΝΔ! Εξαφανίστηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός από τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κομοτηνής
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ, ΑΝΕΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ. >>> ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑ "STAGE" ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ >>> ΤΑ STAGES ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ - ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ "ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ" ΤΗ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: