ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Ενδιαφέροντα *

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ....ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η nefeloma σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - καλημέρα και σ`ευχαριστώ για τις ευχές.Καλή εβδομάδα να έχουμε.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/nefeloma/ .-

*** ¨Οτι κι αν κάνω ότι κι αν λέω,( κι αν σου υπόσχομαι αιώνια αγάπη)Το ξέρω ,θάρθη μια στιγμή το ξέρω θάρθη,που θα ξυπνήση ο παληός μου εαυτός.Που πάντα μόνος ταξιδεύει κι αγρυπνά, Που τις κρυμμένες του φωνές παραμονεύει .Αυτό τ`αγρίμι που ξυπνάει και με παιδεύει ,που θέλει ελεύθερονα ζεί να πολεμάει.Αυτός ο άλλος μου εαυτός παραμονεύει στο πιο μεγάλο Του ταξίδι να με πάει!!!
hamomilaki - Save Our Children

Νάνα Μούσχουρη, Νάνι-Νάνι-Να
Έλα ύπνε πάρε το, στην αγκαλιά σου βάλε το!
Μία μασέζ στο παιδικό παρακαλώ!
Νάνα Μούσχουρη, Νάνι-Νάνι-Να
Posted: 15 Aug 2009 01:23 PM PDT
Καληνύχτα χαμομηλάκια :)

Νάνα Μούσχουρη, Νάνι-Νάνι -Να (Τραγούδι χωρίς λόγια)από το LP "Ταξιδιώτης του παντός" (Polygram 1990)Μουσική-Στίχοι: Δήμος Μούτσης

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Έλα ύπνε πάρε το, στην αγκαλιά σου βάλε το!
Posted: 15 Aug 2009 09:53 AM PDT
Οι πρώτες εβδομάδες που ακολουθούν τη γέννηση του μωρού σηματοδοτούνται από μια μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες ύπνου της οικογένειας. Τα νεογέννητα κοιμούνται το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου αλλά ξυπνούν ανά τακτά διαστήματα για να φάνε ή γιατί κάτι τα ενοχλεί.Για τα βρέφη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας, οποιαδήποτε στιγμή πεινάσουν ή θέλουν άλλαγμα πάνας, πρέπει κάποιος να τα φροντίσει.
Το στομαχάκι ενός βρέφους δεν είναι σε θέση να χωρέσει αρκετή τροφή, οπότε ανά τρεις ώρες περίπου, το μωρό πεινάει. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μητέρα οφείλει να ξυπνά αρκετές φορές για να το ταΐσει. Στις περιπτώσει μάλιστα που η μητέρα θηλάζει, τα γεύματα του μωρού μπορεί να είναι πιο συχνά, γιατί το μητρικό γάλα είναι πολύ πιο εύπεπτο και το μωρό πεινάει γρηγορότερα. Κατά τον τρίτο μήνα της ζωής τους, πάντως, τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ από έξι έως οχτώ ώρες συνεχόμενα, χωρίς να ξυπνήσουν για φαγητό. Ενώ, από τον έκτο μήνα μπορούν να κοιμηθούν μέχρι και έντεκα ώρες χωρίς διακοπή.
lullaby - νάνι του Ρήγα το παιδί : Πόπη ΑστεριάδηΝανούρισμα ( Νάνι του Ρήγα το παιδί ) Στίχοι: Νίκος ΓκάτσοςΜουσική: Μάνος ΧατζιδάκιςΠρώτη εκτέλεση: Έλλη ΠασπαλάΆλλες ερμηνείες: Πόπη Αστεριάδη , Σαββίνα Γιαννάτου
.
ευχαριστούμε: maraki1908.
. Μάθετε στο μωρό να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα..
Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να κοιμάται το μωρό σας πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παραμένει ξύπνιο τη νύχτα, μπορείτε από την έκτη κιόλας εβδομάδα να εφαρμόσετε κάποιο πρόγραμμα σχετικά με τον ύπνο του μωρού:
Φροντίστε να καταλάβει το μωράκι ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα. Υιοθετήστε διαφορετικές συνήθειες στα γεύματα της ημέρας από ότι στα βραδινά. Την ημέρα, το φαγητό του μωρού μπορεί να συνοδεύεται από παιχνίδι, πολλά χάδια και κουβεντούλες, ενώ τη νύχτα θα πρέπει να ταΐζετε το μωρό χωρίς να του μιλάτε πολύ και χωρίς να ανάβετε δυνατά φώτα. Με αυτό τον τρόπο το μωρό θα αντιληφθεί ότι τη νύχτα δεν υπάρχει ενδεχόμενο παιχνιδιού και διασκέδασης.
Όταν είναι ώρα για το νυχτερινό ύπνο, καλό είναι να καθιερώσετε κάποιες σταθερές συνήθειες, οι οποίες θα υποδηλώνουν στο μωρό ότι πρέπει να κοιμηθεί. Μπορείτε να του κάνετε ένα μπανάκι, να το ταΐζετε, να του κάνετε λίγο μασάζ και να το βάζετε να ξαπλώσει, έτσι σταδιακά το μωρό θα καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο.
Βεβαιωθείτε ότι έχει φάει καλά και ότι η πάνα του είναι καθαρή και καλής ποιότητας, ώστε να μην ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.mynewbaby

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Μία μασέζ στο παιδικό παρακαλώ!
Posted: 15 Aug 2009 09:13 AM PDT
Λένε ότι τα χάδια δεν έβλαψαν ποτέ κανένα και μάλλον έχουν δίκιο, ειδικά αν αυτά τα χάδια είναι της μαμάς...
.Το μωράκι σας σίγουρα καταλαβαίνει πόσο το αγαπάτε και γι' αυτό φροντίζει να σας ανταμείβει με τα πιο γλυκά του χαμόγελα. Αν θελήσετε πάντως να ενισχύσετε το συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας, υπάρχει ένας τρόπος που σίγουρα θα ενθουσιάσει το μωρό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσετε μερικά λεπτά από το χρόνο σας και να του κάνετε πολύ τρυφερά και με προσοχή μασάζ.
.Η ανάγκη που νιώθετε συχνά να αγκαλιάσετε και να χαϊδέψετε το μωρό σας είναι ένα ευφυές τέχνασμα της φύσης για να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Το άγγιγμα και η σωματική επαφή για τα μωρά είναι μεγάλης σημασίας για την συναισθηματική τους ανάπτυξη, για την επιβεβαίωση της αγάπης σας αλλά και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στις ανθρώπινες σχέσεις. Γι' αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που το μωρό αποζητά την αγκαλιά σας και την διεκδικεί κάποτε με έντονο τρόπο.
.
ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΩΡΟ
Για το παιδικό μασάζ υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις, πως συνεισφέρει στην καλή υγεία του παιδιού, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους ενήλικες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στους μύες και στα μαλακά μέρη του σώματος. Επίσης, το άγγιγμα επηρεάζει θετικά το νευρικό σύστημα προσφέροντας ηρεμία, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν το μωρό σας είναι ανήσυχο. Ιδιαίτερα σημαντικό, παράλληλα, είναι πως με το μασάζ ενισχύετε η έκκριση της ενδορφίνης, μια ουσία η οποία λειτουργεί σαν παυσίπονο.
.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ
Επιλέξτε, λοιπόν, κάποια στιγμή που θα σας φανεί κατάλληλη και κατά την οποία θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας.
Φροντίστε πάντως να είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, ώστε να αποκτήσει το μωρό σας μια θετική πρώτη επαφή με αυτή την ενασχόληση. Να μην είναι δηλαδή πεινασμένο και να μην το διακόψετε από κάτι άλλο που το ευχαριστεί.
Να έχετε φυσικά υπόψη σας, πως τα μωρά κουράζονται εύκολα, οπότε υπολογίστε τη διάρκεια του μασάζ από δέκα έως είκοσι λεπτά και μόνο αν το βλέπετε να είναι ευχαριστημένο, διαφορετικά δοκιμάστε κάποια άλλη φορά. Μην ξεχνάτε πως στο μωράκι σας αρέσει πολύ να το αγγίζετε, πόσο μάλλον αν φροντίσετε να το χαϊδέψετε σε όλο του το σωματάκι.
.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
Όταν ξεκινήσετε την επιχείρηση «χαρούμενο μωρό» δε χρειάζεται να έχετε άγχος για το τι να κάνετε. Αφήστε το ένστικτό σας να σας κατευθύνει και σαν μυστικό επιτυχίας επιλέξτε ένα καλό baby oil.
Δώστε πάντως σε όλη τη διαδικασία μια αίσθηση παιχνιδιού και δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Επιλέξτε χαλαρωτική μουσική και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία της επαφής για να επικοινωνήσετε με το μωρό σας. Εκφράστε την αγάπη που του έχετε με λόγια και με χάδια και θα δείτε πως και εσείς θα ευχαριστηθείτε εξίσου το μασάζ του μωρού.
.
ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ
1Ο ΒΗΜΑ: Αρχίστε τα χάδια σας από το πρόσωπο του μωρού, χαϊδεύοντας απαλά τα μάγουλά του και φτάνοντας μέχρι το πηγούνι του. Τα πρώτα αυτά χάδια θα το ηρεμήσουν και θα του δώσουν ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Μπορείτε να του χαϊδέψετε και το κεφαλάκι του με πολύ απαλές κινήσεις και να διανθίσετε το πρόγραμμά σας με μερικά φιλιά για να το ενθουσιάσετε.
2ο ΒΗΜΑ: Συνεχίστε με τους μύες που βρίσκονται ανάμεσα στην ωμοπλάτες, με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με προσοχή πάντα, γιατί δεν πρέπει να αγγίζετε τα κόκαλα της πλάτης και κυρίως τη σπονδυλική στήλη. Το μασάζ προορίζεται για τους μύες και όχι για τα οστά.
3ο ΒΗΜΑ: Έπειτα, με απαλές κινήσεις ακουμπήστε τα χέρια σας στις μασχάλες του και προχωρήστε τα προς το στήθος του. Κατεβάστε σιγά - σιγά τα χέρια προς τα κάτω και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, επικεντρωθείτε στο σημείο γύρω από το στήθος του.
4ο ΒΗΜΑ: Μπορείτε να προχωρήσετε τα χάδια σας σταδιακά στην κοιλίτσα του, κάνοντας πάλι κυκλικές κινήσεις. Θυμηθείτε, πως όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι τρυφερά χάδια. Δεν πρέπει να πιέζουμε το μωράκι με δύναμη. Μόνο αν κάνετε μασάζ σε μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να έχετε κάποια ένταση στο άγγιγμα.
5ο ΒΗΜΑ: Πάρτε τις πατούσες του μωρού στα χέρια σας και αρχίστε να κάνετε επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις σε όλο του το πέλμα. Μην αμελήσετε να χαϊδέψετε όλα τα δαχτυλάκια του και ύστερα μπορείτε να συνεχίσετε τα χάδια στη γάμπα και σταδιακά κατά μήκος σε όλο το πόδι του μωρού.
6ο ΒΗΜΑ: Τις ίδιες κινήσεις θα κάνετε και στα άνω άκρα του μωρού φροντίζοντας να νιώσει το χάδι σας σε όλο του το σωματάκι. Καλό είναι να μην βιάζεστε, ώστε να νιώθει το μωρό ότι σας ευχαριστεί που ασχολείστε μαζί του. Σκοπός του μασάζ δεν είναι μόνο να τονώσετε τους μύες, αλλά και να του μεταδώσετε την αγάπη σας μέσα από το χάδι σας.
7ο ΒΗΜΑ: Όταν θα έχετε ολοκληρώσει το μασάζ στα μπροστινά μέρη του σώματος γυρίστε το μωρό μπρούμυτα, για να το χαϊδέψετε και στην πλάτη του. Μπορείτε να κάνετε είτε κυκλικές κινήσεις στα πλαϊνά μέρη της πλάτης, είτε κάθετες τρυφερές κινήσεις, αρκεί να μην αγγίζετε την σπονδυλική στήλη. Διατρέξτε όλο του το σώμα και στα πίσω μέρη συνεχίζοντας τα χάδια για όση ώρα βλέπετε πως το μωράκι απολαμβάνει το άγγιγμά σας.
.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Φροντίστε το δωμάτιο να είναι ζεστό, γιατί τα μωρά χάνουν γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματός τους με αποτέλεσμα να σφίγγουν από το κρύο οι μύες τους.
Προσέξτε να μην έχετε μακριά νύχια και να έχετε βγάλει τα κοσμήματά σας, για να αποφευχθούν μικροτραυματισμοί.
Προτού αγγίξετε το μωράκι να έχετε ζεστάνει τα δάχτυλά σας, αλλά και το λαδάκι τρίβοντας τα χέρια σας μεταξύ τους.
Κάντε συμμετρικό μασάζ αγγίζοντας σταδιακά όλο το σώμα του μωρού.
Αποφύγετε το μασάζ σε ερεθισμένες περιοχές του σώματός του.
Κατά τη διάρκεια του μασάζ προσέξτε να μην πάει λάδι στα μάτια του μωρού και φυσικά εμποδίστε το αν επιχειρήσει να το δοκιμάσει.
Απολαύστε κάθε στιγμή του μασάζ και μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Μεταδώστε την ηρεμία σας και στο μωράκι.
Μόλις ολοκληρώσετε το μασάζ του μωρού σας, ταΐστε το και εκείνο θα κοιμηθεί ήρεμο και ευχαριστημένο.
.mynewbaby

**
o hamomilaki - Save Our Children

Ώρα για ύπνο
6ο Παιδικό Φεστιβάλ Ωρωπού
Για να μην ξεχνώ: Αττίλας 1 - Αττίλλας 2 Κύπρος 1974 - Εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων
Ώρα για ύπνο
Posted: 16 Aug 2009 01:14 PM PDTΈνα μωρό που κοιμάται ήρεμο στην κούνια του είναι μια από τις ωραιότερες εικόνες για κάθε γονιό. Το βλέπετε τόσο όμορφο, τόσο γαλήνιο που δεν μπορείτε παρά να νιώσετε την αγάπη να σας κατακλύζει. .
. Η όμορφη αυτή εικόνα, όμως, κρύβει στιγμές έντονης απογοήτευσης και κούρασης, κρύβει άγρυπνες νύχτες για εσάς. Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος του μωρού είναι μια απαιτητική υπόθεση, καθώς περιλαμβάνει για αρκετό καιρό συχνές αφυπνίσεις μέσα στη νύχτα. Το μωρό ξυπνά και με το κλάμα του σας ζητά, ό,τι ώρα και αν είναι. Το κλάμα του μπορεί να σημαίνει ότι πεινά, ότι θέλει άλλαγμα η πάνα του, ότι φοβάται, ότι κινδυνεύει ή ότι απλά σας θέλει κοντά του.
.
Οι 8 πρώτες εβδομάδες

Τις πρώτες εβδομάδες το βρέφος χρειάζεται τάϊσμα κάθε δύο - τρεις ώρες, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώει και κατά τις νυχτερινές ώρες. Επειδή είναι ακόμη αρκετά μικρό, το στομαχάκι του δεν μπορεί να κρατήσει αρκετή τροφή ώστε να είναι σε θέση να κοιμηθεί περισσότερες ώρες. Ξυπνάει επομένως γιατί πεινάει και ο μόνος τρόπος για να ξανακοιμηθεί είναι να του δώσετε το γάλα του. Είναι λογικό ότι αυτή η διαδικασία προκαλεί επιπλέον κούραση στους γονείς αλλά για το μωρό δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ μέρας και νύχτας. Ό,τι ώρα και αν είναι αν πεινάει ζητά το φαγητό του και αν έχει λερώσει την πάνα του ζητά να το αλλάξετε. Η μοναδική λύσει είναι να κάνετε υπομονή και ανάλογα με το πρόγραμμά σας να αποφασίζετε ποιος από τους δύο θα σηκώνετε για να φροντίσει το μωρό.
Αν το μωρό σας συνεχίσει να κλαίει παρόλο που το έχετε ταΐσει και του έχετε αλλάξει την πάνα, θα θέλει προφανώς τη βοήθειά σας για να κοιμηθεί ξανά. Τα περισσότερα βρέφη κοιμούνται πιο εύκολα αν τα πάρετε στην αγκαλιά σας και τα κουνάτε με απαλές αλλά συνεχόμενες κινήσεις. Επίσης, ορισμένα μωρά κοιμούνται ευκολότερα όταν τους δίνετε την πιπίλα τους ή τους βάζετε λίγη μουσική. Κάποιοι ήχοι φαίνεται πως δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας στα μωράκια, αρκετό για να αποκοιμηθούν. Πολύ συχνά αυτό επιτυγχάνεται αφήνοντας απλά ανοιχτή την τηλεόραση, σε χαμηλή όμως ένταση.
.
Η στάση του ύπνου
Η θέση του σώματος του μωρού κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας, για το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να κοιμάται μπρούμυτα ή ανάσκελα. Παλαιότερα συνήθιζαν να κοιμίζουν τα μωρά μπρούμυτα για να αποφύγουν τον κίνδυνο πνιγμονής σε περίπτωση που το μωρό έκανε εμετό στον ύπνο του. Πρόσφατα όμως διατυπώθηκε η άποψη ότι είναι προτιμότερο το μωρό να κοιμάται ανάσκελα για να διευκολύνεται έτσι η αναπνοή του. Αν το μωρό κοιμάται μπρούμυτα ενδέχεται να παγιδεύεται ο αέρας που εκπνέει ανάμεσα στο στρώμα και το σεντόνι και ουσιαστικά να αναπνέει εκ νέου τον ίδιο αέρα, λαμβάνοντας έτσι λιγότερο οξυγόνο. Για να διασφαλίζεται λοιπόν η απρόσκοπτη αναπνοή του μωρού προτείνεται να κοιμούνται τα μωρά ανάσκελα, τουλάχιστον τους έξι πρώτους μήνες της ζωής τους.
.
Από τον 3ο έως τον 7ο μήνα
Όταν το μωρό μπει στον τρίτο μήνα θα μπορεί πλέον να κοιμάται το βράδυ έξι με οκτώ ώρες χωρίς κάποια διακοπή. Κάτι που μπορεί να συμβεί και νωρίτερα αν το μωρό ζυγίζει περισσότερο από πεντέμισι κιλά. Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το πόση τροφή μπορεί να συγκρατήσει το στομάχι του μωρού. Όσο το μωρό δεν πεινάει μπορεί να απολαμβάνει τον ύπνο του απερίσπαστο. Βέβαια, ακόμη και αν αρχίσει να κοιμάται αρκετές ώρες τη νύχτα αυτό δε σημαίνει ότι τα νυχτερινά ξυπνήματα θα σταματήσουν. Υπάρχουν κάποιες περίοδοι όπου το μωρό αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι συνήθως και αυτό του δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για τροφή. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μετά από λίγες εβδομάδες ή και μέρες το μωρό σας αρχίσει και πάλι να ξυπνάει τι νύχτα πεινασμένο.
Από τον 4ο μήνα κάποια μωρά κοιμούνται από νωρίς το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί ενώ άλλα κοιμούνται κατά τις δέκα και ξυπνούν με όρεξη για παιχνίδι από τις έξι. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται κάθε μωρό. Μπορείτε πάντως να βοηθήσετε το μωρό σας να αλλάξει το ωράριό του ανάλογα με το δικό σας πρόγραμμα. Αν θέλετε να κοιμάται νωρίς το βράδυ για να ξυπνάει νωρίς το πρωί μπορείτε να μειώσετε λίγο τον απογευματινό του ύπνο και να παίζετε μαζί του περισσότερο ώστε να είναι κουρασμένο πια όταν θα είναι ώρα να κοιμηθεί. Αν πάλι θέλετε να ξυπνάει πιο αργά το πρωί, μπορείτε να το αφήνετε να κοιμάται περισσότερο το απόγευμα και να το κοιμίζετε πιο αργά το βράδυ. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να το έχετε μαζί σας και να ασχολείστε μαζί του ώστε να μη θέλει να πάει για ύπνο.
.
Η γλυκιά ρουτίνα
Όποια ώρα και αν επιλέξετε να βάζετε το μωρό σας για ύπνο θα πρέπει να τηρείτε ένα σταθερό ωράριο και μια σταθερή σειρά από ενέργειες, ώστε να κοιμάται το μωρό πιο εύκολα. Το πρόγραμμα δηλαδή πριν από τον ύπνο καλό είναι να χαρακτηρίζεται από μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Μπορείτε να του κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο κάθε βράδυ, να το ταΐζετε και μετά να του λέτε ένα παραμύθι. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε την ώρα του ύπνου με ένα τρυφερό μασάζ και γλυκόλογα ή απαλή μουσική και ήρεμο λίκνισμα στην αγκαλιά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες ενέργειες και να επιλέξετε εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας συνήθειες αλλά και εκείνες στις οποίες το μωρό ανταποκρίνεται καλύτερα. Καλό είναι πάντως να μην αφήνετε το μωρό να αποκοιμηθεί όσο διαρκεί η τελετουργία του βραδινού ύπνου και να το βάζετε στην κούνια του ξύπνιο ακόμη. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να αποκοιμιέται μόνο του χωρίς να χρειάζεται την παρουσία σας.
.
Πώς να αντιμετωπίσετε το κλάμα του
Το κλάμα του μωρού μέσα στη νύχτα ενδέχεται να οφείλεται σε διάφορους λόγους γι' αυτό και δεν μπορείτε να το αγνοήσετε. Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε αν είναι όλα εντάξει, αν δηλαδή είναι στεγνό, αν πεινάει ή αν κάτι το ενοχλεί και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Αν διαπιστώσετε ότι το μωρό είναι ασφαλές και το κλάμα του είναι απλά και μόνο για να σας φέρει κοντά του, θα πρέπει να το αφήσετε να κλάψει μέχρι να ηρεμήσει. Το πιθανότερο είναι ότι αν το μωρό καταλάβει ότι δεν πρόκειται να σας κάνει να παίξετε μαζί του, θα ηρεμήσει και θα αποκοιμηθεί πάλι. Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο γιατί σημαίνει ότι θα πρέπει να αντέξετε να ακούτε το μωρό σας να κλαίει για ώρα και για αρκετές νύχτες στη σειρά μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι με το κλάμα δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα.
Είναι σημαντικό να δώσετε στο μωρό να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα. Πρέπει να καταλάβει ότι τη μέρα μπορείτε να παίζετε μαζί του αλλά τη νύχτα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Για να το κατορθώσετε αυτό καλό είναι όταν πηγαίνετε το βράδυ κοντά του να έχετε μια διαφορετική συμπεριφορά. Αν θέλετε να το ταΐσετε ή να του αλλάξετε την πάνα, θα πρέπει να το κάνετε με ησυχία, χωρίς πολλές κουβέντες και χωρίς να ανάψετε τα φώτα. Με αυτόν τον τρόπο το μωρό θα συνειδητοποιήσει σιγά - σιγά ότι τη νύχτα δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδι και διασκέδαση. Πρέπει όμως να είστε σταθεροί σε αυτήν την αντιμετώπιση γιατί αν ένα βράδυ αρχίσετε το παιχνίδι μαζί του, τότε θα συνεχίσει να κλαίει με την ελπίδα ότι θα καταφέρει και πάλι να σας κάνει να παίξετε μαζί του.
. Το μωρό στο δωμάτιό του
Τις πρώτες εβδομάδες μπορείτε να κοιμίζετε το μωρό στη δική σας κρεβατοκάμαρα ώστε να το ταΐζετε πιο εύκολα και να νιώθετε πιο σίγουροι για την ασφάλειά του. Από τον τρίτο μήνα και μετά όμως καλό είναι να βάλετε το μωρό στο δικό του δωμάτιο ώστε να αποκτήσει τις κατάλληλες συνήθειες ύπνου. Αν το μωρό μάθει να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς, μετά θα είναι δύσκολο να του αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Για να διασφαλίσετε όμως τη δική σας ηρεμία και προσωπική ζωή θα πρέπει το μωρό να μάθει να είναι ανεξάρτητο τις ώρες του ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο και όχι στη δική σας κρεβατοκάμαρα και πολύ περισσότερο όχι στο κρεβάτι μαζί σας.
.

Από τον 8ο μήνα

Από τον όγδοο μήνα αρχίζει για το μωρό μια «δύσκολη» συναισθηματική περίοδος κατά την οποία θα θέλει διαρκώς να είναι κοντά σας και να σας βλέπει. Το μωρό συνειδητοποιεί ότι είστε πάρα πολύ σημαντικοί και αρχίζει να φοβάται, όταν δε σας βλέπει, ότι μπορεί να σας χάσει. Η περίοδος αυτή κορυφώνεται μεταξύ 10ου και 18ου μήνα και στη συνέχεια αρχίζει το παιδί να την ξεπερνάει. Κατά την περίοδο αυτή το μωρό θα αρχίσει κυριολεκτικά να γαντζώνεται επάνω σας και δε θα θέλει να πάει ούτε καν στο δίπλα δωμάτιο αν δεν είστε και εσείς εκεί. Μόλις λοιπόν αρχίσει αυτή η περίοδος το μωρό θα αρνείται να κοιμηθεί για να μπορεί να είναι μαζί σας, και το βράδυ θα ξυπνάει κλαίγοντας μέχρι να σας δει. Θα πρέπει να δείξετε υπομονή τους μήνες αυτούς και να σκέφτεστε ότι αυτή η συμπεριφορά του μωρού οφείλεται απλά και μόνο στη μεγάλη αγάπη που νιώθει για εσάς.
Αν τηρήσετε μια συνεπή στάση στις αρχές αυτής της περιόδου, το μωρό μετά από λίγες εβδομάδες θα κοιμάται και πάλι ήσυχο ή τουλάχιστον αφού κλάψει για λίγο θα αποκοιμιέται μόνο του. Όταν λοιπόν το μωρό ξυπνά και αρχίζει να κλαίει θα πρέπει να πάτε στο δωμάτιό του για να σας δει, αλλά δε θα πρέπει να κάτσετε μαζί του ούτε να το πάρετε αγκαλιά. Όπως και τους προηγούμενους μήνες έτσι και τώρα απλά θα ελέγχετε ότι όλα είναι καλά, θα του λέτε να μην ανησυχεί και θα φεύγετε από το δωμάτιό του. Με αυτήν την τακτική το μωρό θα καταλάβει ότι όσο και αν το θέλει δεν πρόκειται να μείνετε για να ασχοληθείτε μαζί του. Έτσι, μετά από λίγο καιρό θα αρχίσει και πάλι να κοιμάται τη νύχτα χωρίς περιττά ξυπνήματα και κλάματα.
mynewbaby

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Ωρωπού
Posted: 16 Aug 2009 08:48 AM PDT
Αγαπημένο μου χαμομηλάκι,

ΠΡΩΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
(θα λειτουργησουν σε καταλληλα διαμορφωμενες αιθουσες των δημοτικων σχολειων)
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
(θα πραγματοποιηθουν στην πλατεια Αγ.Γεωργιου)

Συμμετέχουν
Υπουργειο Πολιτισμου
Ιδρυμα Μειζονος ΕλληνισμουΕλληνικο Παιδικο Μουσειο
Μουσειο Συναισθηματων Παιδικης Ηλικιας
Μουσειο Ελληνικης Παιδικης Τεχνης
Ομαδα Κρουστων"Ηχοδραση" Νικου Τουλιατου
Παιδικη Χορωδια Δημητρη Τυπαλδου
"Mikro Theatro"
Οργανισμος "Μορφες Εκφρασης"
Θεατρο Δρομου "Commedia dell Arte"
Θεατρο Σκιων ΙΑΣΩΝ
Πληροφορίες:κ. Γιώργος Τσιλντερίκηςe-mail: geotsild@gmail.com τηλ: 2295038538, κιν.6944563108

Για να μην ξεχνώ: Αττίλας 1 - Αττίλλας 2 Κύπρος 1974 - Εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων
Posted: 16 Aug 2009 04:33 AM PDT
Μετά την πρώτη εισβολή στη Κύπρο (Αττίλας 1) και την απόφαση για κατάπαυση του πυρός, το Κυπριακό ζήτημα εξελίσσεται σε ένα διπλωματικό πεδίο. Οι τελευταίες «ειρηνευτικές» συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας πραγματοποιήθηκαν στις 11 Αυγούστου του 1974.
Μετά από τρεις ημέρες και αφού οι διαπραγματεύσεις στέφονται με απόλυτη αποτυχία, γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της Κυπριακής τραγωδίας. 14 Αυγούστου του 1974 οι Τούρκοι ξεκινούν το δεύτερο σχέδιο εισβολής στη Κύπρο. Ο «Αττίλας 2» μόλις είχε αρχίσει.
.
Κύπρος 1974 - Εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων
.
** (Χωρίς θέμα)‏ ΛΟΓΙΑ -ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ !!!!
Από:
Sotiris Papandreou (papandreousot@hotmail.com)
Εστάλη:
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 11:30:20 πμ
Προς:
nikoleta424@gmail.com; o_chiverdi@live.it; odina_00_@hotmail.com; oliwia.ms@wp.pl; ornella3@hotmail.co.uk; orpheus_pv@yahoo.com; pamelzanda@yahoo.com; pappa (toylipa37@hotmail.com); paty_tvdecloset@hotmail.com; paula chaves (zoomlocadora10@hotmail.com); pavlinka@windowslive.com; penelopeblu05@hotmail.it; phloyphlailin_th@carrefour.com; raffaleda@hotmail.com; Re...................................... Alto-Astral (realtoastral@gmail.com); remambaye@yahoo.com; renate.diesel@windowslive.com; roberta_susana@hotmail.com; romildaalves2008@hotmail.com; rosaamarilla.47@hotmail.com; r.osera.2008@hotmail.com; Rossi (gracielanoemirossi@hotmail.com); rtuati2@hotmail.com; sabinne harrison prieto (solhap@hotmail.es); samili@windowslive.com; sandra@windowslive.com; Sangtong Maneechot (chotmanee_1@hotmail.com); sarrtoulaye21@yahoo.com; Segura Loaiza (denseglo_26@hotmail.com); selenina72@hotmail.it; serenastasera@hotmail.it; sereneme@yahoo.com; sese@yahoo.com; seynabou@yahoo.com; sia ...... (sia1958@windowslive.com); siavoumaria@hotmail.com; silentdreamer68@yahoo.com; skorpion_girl3@hotmail.com; Skoulikas (stamoskal@windowslive.com); sommariva (mjkonos@hotmail.it); son23mal@yahoo.com; stamatina58@yahoo.fr; stefania.pepe@live.it; s.turcea@yahoo.com; su_chankerd kamphaengphet (su-9935@hotmail.com); sueangel2000@hotmail.com; Susanné ... (tjamusse@hotmail.com); sx.5262@hotmail.com
From: vanias.trifis@hotmail.comSubject: Date: Tue, 11 Aug 2009 19:10:41 +0300
Γεια σου,είμαστε οι Tara και John, οι διευθυντές της MSN, Μας συγχωρείτε για την αναστάτωση, αλλά η MSN πρόκειται να κλείσει (να παύσει δηλαδή την λειτουργία της). Αυτό θα συμβεί καθώς πολλοί απερίσκεπτοι άνθρωποι καταλαμβάνουν πολύ χώρο της εταιρίας (δημιουργώντας, για παράδειγμα, πλήθος διαφορετικών λογαριασμών για έναν και μόνο χρήστη, κτλ.), έχουμε μόνο 578 ονόματα υπόλοιπο. Αν θα θέλατε να παύσετε τον λογαριασμό σας, μην προωθήσετε το μήνυμα. Αν όμως θέλετε να τον διατηρήσετε (τον λογαριασμό σας δλδ), τότε προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην λίστα επαφών σας. Δεν πρόκειται για φάρσα, καθώς θα κλείσουμε τα συστήματα που το υποστηρίζουν.ΥΓ. Όποιος δεν στείλει αυτό το μήνυμα, ο λογαριασμός θα κλείσει και στο μέλλον θα κοστίζει 10.00 τον μήνα προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις. Επομένως στείλε το σε όλους όσους βρίσκονται στην λίστα επαφών σου. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Παρακαλούμε να μην προωθήσετε το υπάρχων e-mail ή μην το αναπαράγετε. Απλά αντιγράψτε ολόκληρο το e-mail και δημιουργήστε έναν νέο μήνυμα και πατήστε επικόλληση.Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας μέσω Internet με τους φίλους σας με τους φίλους σας.

~*Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Maiandros σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ!!!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Maiandros/

~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο MichaelJackson4ever σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα και χρόνια πολλά και απο εμένα Σταμάτη!!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/MichaelJackson4ever/
~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η snowangel σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Την καλησπερα μου απο Λιβαδεια και τα χρονια μου πολλα!Καλη συνεχεια.Άννα, http://snowangel-freegames.blogspot.com/- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/snowangel/ .-
~*
Hola Stamatios,Laureano Chavarini te invita a que seas su amigo en Sonico¿Eres amigo de Laureano? Haz clic en el siguiente link:http://www.sonico.com/invitacion.php?etid=5&s_id=31866459&r_m=stamoskal@windowslive.com&r_n=Stamatios&RID=0xSOxInviteFollow
Hola stamoskal@windowslive.com,Esther Santana te invita a que seas su amigo en Sonico¿Eres amigo de Esther? Haz clic en el siguiente link:http://www.sonico.com/invitacion.php?etid=5&s_id=1681450&r_m=stamoskal@windowslive.com&r_n=stamoskal@windowslive.com&RID=0xSOxInviteFollow .-

~_ Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο Lion54 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Επίσεις Σταμάτη Χρονια Πολλά- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/Lion54/ .-

~* ~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/08/blog-post.html , Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009..- Φώτο- Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας
Εκδρομή στο εξωτερικό ΑΠΌ 27-07-2009 ΈΩς ΚΑΙ 7-8-2009 με DAVILAS TOURS ..
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/08/blog-post_12.html , Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2009
ΦΩΤΟ - ΙΤΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ- ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ *
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 .....ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ..ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ : http://snsarfara.blogspot.com/2009/08/blog-post_12.html .

~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η puppydoggy σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Επίσης Σταμάτη Χρονια Πολλά- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/puppydoggy/

Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο LoneEagle σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Λίγο καθηστεριμένες οι ευχές μου αλλά πάντα από καρδίας καλέ μου ΦίλεΠιστεύω να πέρασες καλά στο εξωτερικό & να ξεκουράστικες.Εγώ ακόμα ξεκουράζομαι....Σε ευχαριστώ πολυ που δε μας ξεχνας!!!Να περνάς καλά & keep blogginghttp://loneeagle110.blogs...- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/LoneEagle/

** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο apokara σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Γεια σου φίλε Σταμάτη.Πέρασες καλά στην εκδρομή ;Εγω πήγα στη Χαλκιδική στη Νικήτη.Αν δεν έχεις έλθει χάνεις . Η Χαλκιδική έχει μιά δική της ομορφιά στις παραλίες με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι το νερό . Τους άπειρους μικρούς κολπίσκους με τα καθαρά και πάντοτε ήσυχα και ζεστά νερά.Απόστολος- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/apokara/ .-

~*~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/08/blog-post.html , Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009..- Φώτο- Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας
Εκδρομή στο εξωτερικό ΑΠΌ 27-07-2009 ΈΩς ΚΑΙ 7-8-2009 με DAVILAS TOURS ..
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/08/blog-post_12.html , Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2009
ΦΩΤΟ - ΙΤΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ- ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ *
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 .....ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ..ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ : http://snsarfara.blogspot.com/2009/08/blog-post_12.html .

~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/08/blog-post_17.html ,.-
Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2009
Ενδιαφέροντα *
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ....ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

** Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
ΠΡΟΙΤΟΣ: Εξηγήσεις για το αγροτικό «πακέτο Χατζηγάκη» ζητά η Ε.Ε.
Εξηγήσεις για το πακέτο 500 εκατ.ευρώ που χορηγήθηκε στους αγρότες ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση,μέσω ειδικής επιστολής που παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Το «πακέτο Χατζηγάκη» φτάνει τα 500 εκατ.ευρώ,ποσό το οποίο το υπουργείο ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 4:51 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Πεθαίνει ο καπιταλισμός. Σοβαρά;
Τα τελευταία χρόνια,τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα,θα διαβάσω στις ελληνικές εφημερίδες μια βαθυστόχαστη ανάλυση/προφητεία για το τέλος του καπιταλισμού,της ελεύθερης αγοράς και φυσικά του νεοφιλελευθερισμού. ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 4:30 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Θετικός ο Οτζαλάν στο «άνοιγμα» του Ερντογάν για το κουρδικό
Από το νησί Ιμραλί όπου κρατείται σε απομόνωση, ο Κούρδος ηγέτης κ.Οτζαλάν φέρεται να διαμήνυσε μέσω των δικηγόρων του ότι το άνοιγμα της κυβέρνησης Ερντογάν στο Κουρδικό αποτελεί την έναρξη μίας «νέας περιόδου». ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 4:03 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: «Λευκοί ζητιάνοι» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Τα Νέα, νεαροί βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής αλλά και Ρομά αναγκάζονται από τα αδίστακτα κυκλώματα επαιτείας να φορούν λευκά ρούχα και να βάφουν το πρόσωπό τους,όπως οι διάσημοι διασκεδαστές ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 4:01 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Σε εξέλιξη πτώση στον ελληνικό τουρισμό
Μείωση της τάξης του 8,5% παρουσιάζουν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.Κατά 14,5% μειώθηκαν οι συναλλαγματικές εισπράξεις.Την ίδια ώρα,οι Έλληνες φέρονται να επιλέγουν ολιγοήμερες διακοπές.Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 3:58 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Εκατό χρόνια από το Κίνημα στο Γουδί
Πριν εκατό χρόνια ο συνταγματάρχης του πυροβολικού Νικόλαος Ζορμπάς έγινε αρχηγός του Στρατιωτικού Συνδέσμου,της μυστικής οργάνωσης στρατιωτικών που έδρασε στις αρχές του 20ού αιώνα.Αποκορύφωμα της δράσης του Συνδέσμου ήταν το κίνημα ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 3:46 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Εκστρατεία κατά των μιναρέδων ως συβόλων «ισλαμικής ...
Στο επίκεντρο μιας ακροδεξιάς εκστρατείας κατά των μιναρέδων βρίσκεται η ελβετική πόλη Langenthal.Με σύνθημα «Σταματήστε τους μιναρέδες»,σκοπός της εκστρατείας είναι η κατάργηση των μιναρέδων από όλα τα τζαμιά της χώρας,καθώς,όπως ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 3:42 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Εξηγήσεις για το αγροτικό «πακέτο Χατζηγάκη» ζητά η Ε.Ε.
Εξηγήσεις για το πακέτο 500 εκατ.ευρώ που χορηγήθηκε στους αγρότες ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση,μέσω ειδικής επιστολής που παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Το «πακέτο Χατζηγάκη» φτάνει τα 500 εκατ.ευρώ,ποσό το οποίο το υπουργείο ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις17 Αύγουστος 2009 3:39 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Το ΠαΣοΚ ρίχνει το γάντι,«Φέρτε στοιχεία και αποδείξεις»
Εντολή Παπανδρέου να σταλεί εντός των ημερών γραπτό αίτημα στους συνηγόρους του Χριστοφοράκου - «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία» . Το ΠαΣοΚ αντέδρασε δυναμικά χθες στις αναφορές Χριστοφοράκου για δωροδοκία ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις16 Αύγουστος 2009 6:19 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Το φάντασμα που πλανάται πάνω από τη Ρηγίλλης
Ανατροπή της στρατηγικής για αποφυγή των πρόωρων εκλογών που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής ενδέχεται να προκληθεί από τις απροσδόκητες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens,το «φάντασμα» της οποίας επέστρεψε απειλητικά στην ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις16 Αύγουστος 2009 6:17 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Ένταση στην Παναγία Σουμελά κατά την επίσκεψη προσκυνητών
Ένταση δημιουργήθηκε προχτες στην Παναγία Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν σε περίπου 500 προσκυνητές να πραγματοποιήσουν λειτουργία στην ιστορική μονή,ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις16 Αύγουστος 2009 5:50 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Απέλασαν τουρίστα γιατί “προσέβαλε” τον Κεμάλ Ατατούρκ
Την απέλαση Βρετανού τουρίστα διέταξε τουρκικό δικαστήριο,καθώς “προσέβαλε” με άσεμνες χειρονομίες τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας,Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο 19χρονος Βρετανός συνελήφθη αφού τον εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις16 Αύγουστος 2009 5:48 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Αλέκος ή Αλέξης θα πάει στη ΔΕΘ;
Νέο «αγκάθι» στις ψυχρές σχέσεις μεταξύ του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλ.Αλαβάνου και του προέδρου του ΣΥΝ κ.Αλ.Τσίπρα ανακύπτει με αφορμή το ποιος θα εκπροσωπήσει τον χώρο στη ΔΕΘ.Σε μια φάση έντονης ρευστότητας και αβεβαιότητας ως ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις16 Αύγουστος 2009 5:35 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Η Siemens "αγγίζει" την οικογένεια Καραμανλή
Όχι μόνο έχει καταρριφθεί το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι το σκάνδαλο Siemens δεν αφορά το κυβερνών κόμμα,αλλά πλέον εμπλέκεται και η οικογένεια του πρωθυπουργού.Στο κύριο θέμα της,η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αποκαλύπτει ότι στην ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 4:58 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Επίσκεψη Ερντογάν στην Πρίγκηπο
Επίσκεψη – έκπληξη στην Πρίγκηπο πραγματοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Ο Ερντογάν συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς του,επισκέφτηκε και το ορφανοτροφείο του Πατριαρχείου και ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 3:54 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Ευρωζώνη: Φως στην άκρη του τούνελ της ύφεσης
Η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε για μιαν ακόμη φορά το δεύτερο τρίμηνο φέτος, με μια μείωση του ΑΕΠ της τάξης του-0.1% σε σύγκριση προς τους τρεις προηγούμενους μήνες,σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η κοινοτική ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 3:52 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Συνέντευξη του τούρκου φωτορεπόρτερ της εισβολής του 1974
Ο τούρκος δημοσιογράφος Εργκίν Κονούκσεβερ,ο οποίος φωτογράφησε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τον ελληνοκύπριο γιατρό Ανδρέα Δημητριάδη, για τον οποίο λέει ότι του χρωστά τη ζωή του και τον περιμένει ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 3:48 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: "Η μπούρκα είναι ο καρκίνος του ριζοσπαστικού Ισλάμ"
Η απαγόρευση της μπούρκας θα συνέβαλλε στην εξάλειψη του "καρκίνου" που αντιπροσωπεύει το ριζοσπαστικό Ισλάμ,δηλώνει η γαλλίδα υφυπουργός αρμόδια για οικιστικά θέματα Φαντέλα Αμάρα,σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται το Σάββατο (15/8) ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 3:46 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Ιερώνυμος: "Οι κρίσεις είναι το αποτέλεσμα της ...
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα κατάνυξης γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά,της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού,στις πλαγιές του Βερμίου Ημαθίας.Τις διήμερες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις15 Αύγουστος 2009 3:41 μμ

ΠΡΟΙΤΟΣ: Κάλεσμα ΡΚΚ προς την τουρκική κυβέρνηση
Οι κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να δεχθεί το ειρηνευτικό σχέδιο που αναμένεται να ανακοινώσει ο κρατούμενος ηγέτης τους,Αμπντουλάχ Οτσαλάν.Η πρόταση του Οτσαλάν,την οποία θα ανακοινώσουν οι συνήγοροί του ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις14 Αύγουστος 2009 5:34 μμ
ΠΡΟΙΤΟΣ: Αδελφο-καβγάδες
Ποιος δεν ξέρει τις συνηθισμένες διαφωνίες,ζηλοτυπίες και καυγάδες μεταξύ αδελφών;Οι καυγάδες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας για κάθε οικογένεια με δύο ή περισσότερα παιδιά. Ποια είναι η στιγμή που χρειάζεται όμως να μπουν όρια; ...
Αναρτήθηκε απόΠΡΟΙΤΟΣ στις14 Αύγουστος 2009 5:18 μμ
Δημιουργία Συνδέσμου

· ~* Φτάνει πια!!!
· Ιερώνυμος: Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους
· Ωραίοι Έλληνες: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (Πατροκοσμάς)
Φτάνει πια!!!
Posted: 24 Aug 2009 10:53 AM PDT
Πόσες βίλες χρειάζεστε για να κατοικήσετε;Πόσα διαμερίσματα θέλετε να πουλήσετε;Πόσα σπίτια θα φτιάξτε για να τα νοικιάστε;Πόσα 5άστερα ξενοδοχεία ακόμη;Πόσα;....Πόσα;....Πόσα;.....οικόπεδα, βιοτεχνικά πάρκα και βιομηχανικές ζώνες, εμπορικά κέντρα και "χλιδάτες" αγορές;Πόσα κέρδη θέλετε ακόμη για να χορτάστε;Πείτε μας επιτέλους πόσα ακόμη σας "χρωστάμε" εμείς και τα παιδιά μας;. Φτάνει πια!!!Το "σύστημα" είναι αχόρταγο και παμφάγο!Κι όσο δεν κάνουμε κάτι για να το ανατρέψουμε, θα γινόμαστε στο "ίδιο έργο, θεατές" κι ακόμα χειρότερα..... κομπάρσοι στο θέατρο του παραλόγου με τις φωτιές!
από magnitisΑττική 30 χρόνια: πρώτα φωτιά, μετά.... βίλες
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΦΑΝΙΣΑΝ 300.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ100.000 ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
συνέχεια στο πράσινο χαμομηλάκι


Ιερώνυμος: Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους
Posted: 24 Aug 2009 10:10 AM PDT
Aug 22, 2009
Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει τους πυρόπληκτους
του Νίκου Παπαχρήστου

.
Στο πλευρό των πυροπαθών στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος για την ανακούφισή τους και την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών τους θέτει στη διάθεση τους τρόφιμα, φάρμακα και στέγη μέσω της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».
Ήδη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, τοποτηρητή της πληγείσας από την πυρκαγιά Μητροπόλεως Αττικής, και αφού του εξέφρασε την συμπαράστασή του, τον ενημέρωσε για την απόφασή του. Επίσης συνομίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας την «Αλληλεγγύη».
Από αύριο οι υπηρεσίες και οι εθελοντές της «Αλληλεγγύης» θα προσφέρουν την βοήθεια τους στους πυρόπληκτους, σε συνεργασία, πάντοτε, με τις τοπικές και αρμόδιες κρατικές Αρχές. Επίσης τα ιδρύματα "Μέριμνα1" και "Μέριμνα2" είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους.
.
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009
Στις πληγείσες περιοχές ο Αρχιεπίσκοπος
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε από το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Αθηναγόρα Δικαιάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ.Κωστή Δήμτσα.
Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε αρχικώς τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα,της Πεντέλης, όπου είχε συνάντηση και με την Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη και τους Μοναχούς της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
Στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Μάκρη, τον Βουτσά, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τη Σταμάτα. Συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και τις αρχές αλλά και τους κατοίκους δίνοντας σε όλους κουράγιο και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους. Σε δηλώσεις του φανερά συγκινημένος χαρακτήρισε τραγωδία την καταστροφή του φυσικού πλούτου των περιοχών και ζήτησε εθνική ομοψυχία. ''Αυτές τις ώρες'' είπε χαρακτηριστικά ''πρέπει να είμαστε όλη μια οικογένεια''. Στη διάρκεια των συναντήσεων με φορείς της τοπικής κοινωνίας τόνιζε διαρκώς την διάθεση της Εκκλησίας μέσω της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' για τη παροχή οιασδήποτε βοήθειας όπου και όταν απαιτείται με κάθε δυνατό τρόπο.
Αναρτήθηκε από Romfea. apopseis στις 3:03 μμ
.Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009
Η εκκλησία στηρίζει τους πληγέντες
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρόφιμα, φάρμακα και στέγη θα διαθέσει στους πυρόπληκτους των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής η Μη Κυβερτνητική Οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη", σύμφωνα με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Αλληλεγγύης" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε ότι τέθηκαν επιπλέον στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι ξενώνες της Αλληλεγγύης προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν άτομα"
Αναρτήθηκε από Romfea. apopseis στις 3:07 μμ
.
Aug 24, 2009
Αρχιεπίσκοπος:"Αντικρίσαμε συγκλονιστικές εικόνες"
του Νίκου Παπαχρήστου
Πυρόπληκτες περιοχές επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πληγέντες. "Αντικρίσαμε μια συγκλονιστική, πρωτόγνωρη εικόνα" δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες, τους τοπικούς παράγοντες και τους εθελοντές που δίνουν την μάχη ενάντια στην πυρκαγιά. Ο κ. Ιερώνυμος, που ενημερώνεται διαρκώς από χθες για την πορεία της πυρκαγιάς, επισκέφθηκε την κοινότητα Βαρνάβα όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και κατοίκους της περιοχής. Αμέσως μετά, διερχόμενος από καμένες περιοχές, μετέβη στην Μονή Πεντέλης. Νωρίτερα, η Μονή είχε απειληθεί αφού οι φλόγες έκαψαν δένδρα και θάμνους στον περιβάλοντα χώρο της. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της Πεντέλης έδωσαν και δίνουν μάχη για να προστατεύσουν την Μονή και κατοικίες της περιοχής.
"Είναι τραγωδία, Αυτό το λίγο πράσινο που έχει μείνει καταστρέφεται" σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και τόνισε πως "αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σαν μια οικογένεια".
Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του, χθες βράδυ, με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παυλόπουλο και τον τοποτηρητή της πληγείσας μητροπόλεως Αττικής, μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας τρόφιμα, νερό, φάρμακα και στέγη, μέσω της ΜΚΟ της Εκκλησίας, "Αλληλεγγύη", για την ανακούφιση των πληγέντων.
"Η Αρχιεπισκοπή έθεσε την "Αλληλεγγύη" στη διάθεση της Πολιτείας. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με τους αρμοδίους και τις κρατικές υπηρεσίες" είπε ο κ.Ιερώνυμος και έκανε γνωστό ότι περίπου 100 παιδιά και νέοι, κάποιοι από τους οποίους αντιμετωπίζουν αναπηρίες, ήδη βρήκαν φιλοξενία σε εγκαταστάσεις της Εκκλησίας.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η "Aλληλεγγύη" προσφέρει το συνεδριακό κέντρο στην Αλίαρτο, με 100 κλίνες διαθέσιμες (υπάγεται στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας) καθώς και το οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής με 70 κλίνες για την φιλοξενία πυροπλήκτων.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε στις επισκέψεις του, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη", Κωστής Δήμτσας, ο οποίος έχει τον συντονισμό εκ μέρους της Εκκλησίας στην προσφορά βοήθειας στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς.
.Aug 24, 2009 Δελτίο Τύπου ΜΚΟ Αλληλεγγύης

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η ΜΚΟ της Εκκλησίας κοντά στους πυρόπληκτους και σε όσους δίνουν την μάχη κατά της φωτιάς
Γεύματα φαγητού και εμφιαλωμένο νερό προσέφερε σήμερα 24-Αυγούστου-2009, η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε πυροσβέστες, στρατιώτες, εθελοντές και κατοίκους των περιοχών που δίνουν μάχη με τις φλόγες στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, κλιμάκιο της Αλληλεγγύης διένειμε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 1000 μερίδες φαγητού και εμφιαλωμένου νερού.
Η παράδοση σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, έγινε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι.
Η Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρχές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-5203031.

Ωραίοι Έλληνες: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (Πατροκοσμάς)


"Θα 'ρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα"
(Μια από τις προφητείες του Πατροκοσμά, που εκπληρώθηκε)
."Μάθετε γράμματα, τα γράμματα φωτίζουν τους ανθρώπους."
.
Όπου πήγαινε και όπου στεκόταν, αυτό έλεγε ο Πατροκοσμάς.
Και πήγε σε μέρη πολλά, γύρισε όλη τη Ρωμιοσύνη από πάνω ως κάτω.
Από την Πόλη ως τη Ρόδο και από την Κάρπαθο έως την Κέρκυρα. Από τη Βόρειο Ήπειρο ως το Αίγιο και από την Ικαρία έως την Κεφαλληνία και τη Ζάκυνθο!.Μάθετε γράμματα, γράμματα!!
Και ήταν τα χρόνια δύσκολα, αβάσταχτη η σκλαβιά.
Σε χωριά πάνω σε βουνά απάτητα έβρισκε ανθρώπους που κόντευαν τη γλώσσα να ξεχάσουν και μαζί μ' αυτή Θεό και Πατρίδα.
Ραγιάδες έβρισκε και πόθος του ήταν τον Έλληνα μέσα στην ψυχή τους να ξυπνήσει.
Τον Έλληνα που πρέπει τα αρχαία κείμενα να κατανοεί γιατί αυτά είναι "λαμπρά φανάρια για την ανθρωπότητα"..Ένας άνθρωπος, ένας κατάφερε ακόμα μέσα στη σκλαβιά, την άγνοια και την ανέχεια των ραγιάδων:
· να χτιστούν 210 Ελληνικά Σχολεία (!!!) και να αρχίσουν τη λειτουργία τους άλλα 1.100 κατώτερα!!
· να φτιάσει 4.000 κολυμβήθρες με χρήματα πλουσίων ώστε να μπορούν να βαφτίζονται τα πάμφτωχα Ελληνόπουλα της σκλαβωμένης Πατρίδος
· να ελευθερώσει 1.500 Χριστιανές παραμάνες από τα παλάτια των πασάδων και των μπέηδων
· να μπολιαστούν με προτροπές του χιλιάδες άγρια δέντρα και να μετατραπούν σε καρποφόρα
· να δοθούν πάνω από 500.000 κομβοσχοίνια και σταυρουδάκια στους Χριστιανούς για τη στερέωση και την πνευματική τους ενίσχυση
· να στερεωθούν, να Εξομολογηθούν και να επανέλθουν στην ευσέβεια εκατομμύρια άνθρωποι!
· να θεριέψει η Πίστη στο Χριστό και η ελπίδα στην Ελευθερία του Γένους, για την οποία κήρυττε παντού
· να σταματήσουν τα εβραϊκών συμφερόντων παζάρια της Κυριακής, να γίνεται ο ευλογημένος Εκκλησιασμός την Κυριακή και τα παζάρια το Σάββατο Αυτό το τελευταίο έγινε αφορμή να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία στο εβραϊκό εμπόριο της περιοχής των Ιωαννίνων, τέτοια που οι ζημιωθέντες δίνοντας πολλά πουγκιά στον Κούρτ Πασά, του ζήτησαν να σκοτώσει τον μέγα και άγιο δάσκαλο του Γένους μας!
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν τελικά στο Βεράτι και με το πρόσχημα ότι θα τον οδηγήσουν στον Κούρτ Πασά, πλάι στην όχθη ενός ποταμού κοντά στο Κολικόντασι του φανέρωσαν ότι είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν. Ο Αγιος με χαρά δέχθηκε την απόφαση και γονατιστός προσευχήθηκε στο Θεό ευχαριστώντας Τον γιατί θα αξιωνόταν να θυσιάσει για Εκείνον τη ζωή του. Οι Τούρκοι κρέμασαν σε ένα δέντρο τον Ιερομάρτυρα και Ισαποστόλο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στις 24 Αυγούστου 1779, στα εξήντα πέντε του χρόνια! Κατόπιν, έδεσαν στο τίμιο λείψανό του μια βαριά πέτρα και το έριξαν στο ποτάμι για να μη βρεθεί ποτέ. Εν τω μεταξύ έμαθαν οι Χριστιανοί το Μαρτύριο του Πατροκοσμά και έσπευσαν να βρουν τον ʼγιο. Τρεις ημέρες είχαν περάσει άκαρπες, ώσπου ω του θαύματος! Ο εφημέριος της Εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Κολικόντασι, ο παπα - Μάρκος, μπαίνει στο βαρκάκι του και κάνοντας με πίστη το σταυρό του, αξιώνεται να δει το άγιο λείψανό του Πατροκοσμά να πλέει επάνω στο νερό του ποταμού και να στέκεται όρθιο, σαν να ήταν εν ζωή!!!Αμέσως σπεύδει και αγκαλιάζει το τίμιο μαρτυρικό σώμα του Αγίου μας να το βάλει στη βάρκα του και καθώς το σηκώνει έτρεξε πολύ το αίμα από το ευλογημένο στόμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τόσες και τόσες ψυχές αμέτρητες στήριξε, ανακούφισε και προφήτεψε με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος! Ο παπα - Μάρκος ενταφιάζει το λείψανο του Αγίου Δασκάλου του Γένους στο νάρθηκα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Κολικόντασι…You are subscribed to email updates from To hamomilaki To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google

~* Hey Stamoskal,Renasr@windowslive.com R just sent you a new friend request.Click below to view your message and reply:http://www.flixster.com/invite/pending?em.id=1109340339We'll talk later,Flixster .-
~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο korineto σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Γεια χαρά,Το YOUniverse http://YOUniverse.gr ανοίγει επίσημα 22/8 στις 22:00 και σε περιμένουμε και εσένα να κάνεις εγγραφή!Θα είναι ένα site που συνδιάζει ένα forum με διάφορες λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης (τύπου Facebook κτλ). Είναι το πιο καινούριο project της ομάδας PART3 http://part3.org και το συγκεκριμένο project θα έχει απήχηση προς όλες τις ηλικίες.Για όποια απορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Φιλικά, Κορίνα(αν θέλεις μπορείς να γράψεις και εσύ στο blog σου για το http://YOUniverse.gr και γενικώς να το διαδώσεις στους φίλους και γνωστούς σου!)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/korineto/ .-
· ~* Ατυχήματα στην παραλία
· Η Ορμόνη Που Αγχώνει Cortisol and Stress: How to Stay Healthy
· Κόψε το κάπνισμα και για τους ΔΥΟ Quit smoking for both of you
Ατυχήματα στην παραλία
Posted: 21 Aug 2009 01:55 PM PDT
Προσοχή, γι αυτούς που συνεχίζουν τις διακοπές τουςandronianoi
**
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Η Ορμόνη Που Αγχώνει Cortisol and Stress: How to Stay Healthy
Posted: 21 Aug 2009 12:41 PM PDT
** Καλές προθέσεις έχει η κορτιζόλη. Απλά εκτροχιάζεται μερικές φορές. Ξεχνάει να σταματήσει. Διότι, απλά δεν γνωρίζει πότε να το κάνει. Όταν βρίσκεται υπό έλεγχο όμως μας δίνει εγκεφαλική διαύγεια, μας αδυνατίζει και μας προστατεύει απο τις ιώσεις.
Νικήστε την ορμόνη του στρες
Τη λένε κορτιζόλη και όταν την έχεις «μεγάλη» είναι το ίδιο επικίνδυνη με την υψηλή χοληστερίνη.
Στον υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στο άγχος, οι «εύκολες» λύσεις της γιόγκα, των ασκήσεων αναπνοής και των μπάνιων με ροδοπέταλα και αιθέρια έλαια στα spa, δεν είναι οι πιο ανδροπρεπείς επιλογές. Η λύση της πάταξης του στρες, χωρίς να απαιτείται και ο τραυματισμός του αντρικού εγώ, βρίσκεται αλλού. Ο εχθρός είναι πολύ πιο ύπουλος απ' ό,τι θα υπολόγιζε κανείς. Σε αντίθεση με τη χοληστερίνη, που σχεδόν τη φαντάζεσαι να μπουκώνει βουλιμικά μία μία τις αρτηρίες, το άγχος πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν τους ακροβολιστές στον πόλεμο του Αφγανιστάν: βρίσκεται παντού και πουθενά. Και δεν αστειεύεται.
Ο υπονομευτής της ψυχικής μας ισορροπίας δεν είναι άλλος από την ορμόνη του στρες, ονόματι κορτιζόλη. Ο φάκελός της ολοένα και μεγαλώνει, βγάζοντας την απειλή της χοληστερίνης και του ανεβασμένου ζαχάρου εκτός συναγωνισμού. Οι τελευταίες ιατρικές έρευνες καταλήγουν πως η κορτιζόλη ευθύνεται -τελικά- για τις περισσότερες απειλές κατά της ηρεμίας μας συμπεριλαμβανομένης της βουλιμίας, της απώλειας μυϊκού όγκου, διαβήτη, απώλειας μνήμης, κατάθλιψης και -saving the best for last- καρκίνου του προστάτη. Μακροχρόνια, αν η κορτιζόλη χτυπήσει tilt μπορεί να αποβεί καταστροφική.
Οι έρευνες βέβαια βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και, όποτε μια ουσία σχετίζεται με ασθένειες, είναι πρώιμο να παίζουμε με κοσμογονικά ερωτήματα. Αν όμως ψάχνατε καιρό τη φωτογραφία κάποιου ανήλεου εχθρού για εξάσκηση στα βελάκια, τότε bulls eye. Βρήκατε την ορμόνη που πάντα αναζητούσατε. Καιρός λοιπόν να της αλλάξουμε τα κορτιζολούχα φώτα.
I want your stress: Το νέο hit από την πρωτοεμφανιζόμενη κορτιζόλη Κάτω από ιδιαίτερα πρεσαρισμένες καταστάσεις, τα επινεφρίδια απελευθερώνουν πολλές ορμόνες, αρκετές από τις οποίες κάνουν το αίμα να σπιντάρει κατευθείαν στη μυϊκή μάζα. Είναι ο λόγος που έχουμε αρκετή ενέργεια και δύναμη για να καλυτερεύσουμε το δεξί κροσέ και να προσπεράσουμε το διπλανό μας στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Στην κορτιζόλη έχει ανατεθεί η τροφοδότηση του αίματος με ανεβασμένη ποσότητα οκτανίου, δίνοντας παράλληλα και το σήμα για τη γλυκόζη και τα αμινοξέα να υπερχειλίσουν τους ιστούς και να ξεχυθούν στο κυκλοφορικό. Οπως και με τις περισσότερες ουσίες που μας διαπερνούν, η κορτιζόλη έχει βάλει και τα δύο της χέρια στην καλή λειτουργία του σώματός μας κρατώντας το στην απαιτούμενη φόρμα. Στις καλές της μέρες, μάλιστα, χρησιμεύει ως βασικό συστατικό σε αρκετά φάρμακα. Και όλα χαίρουν άκρας υγείας, δεδομένου ότι μόλις διαφύγουμε τον κίνδυνο που μας προκαλεί άγχος τα επίπεδά της επιστρέφουν στην προ-αγχωτική τους βάση.
Αν όμως αυτά χτυπήσουν tilt για περισσότερο από τον αναγκαίο χρόνο, ο πιστότερος σύμμαχος και προστάτης του σώματος μπορεί εύκολα να μετατραπεί στα πιο δυσοίωνα νέα που θα ακούσετε από το στόμα του γιατρού. Για τους περισσότερους από εμάς, κάτι τέτοιο οφείλεται όχι τόσο σε καταστάσεις πραγματικής ανάγκης, αλλά σε χρόνια και πνεύματα «ανήσυχα». Κάθε φορά που τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την ορμονική αντίδρασή του στο στρες - δώρο από την ίδια τη φύση για περιπτώσεις πραγματικής φυσικής απειλής. Σύμφωνα με τον δρα Robert Sapolsky, καθηγητή βιολογίας και νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, «Το σώμα δεν αποθηκεύει την περίσσια ενέργεια που απελευθερώνεται όποτε αυτό νιώθει ότι απειλείται και κάτι τέτοιο αυξάνει τις πιθανότητες για ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών που σχετίζονται με το μεταβολισμό».
Παχυσαρκία: Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Yale αποκάλυψε πως άνθρωποι με αυξημένη κορτιζόλη -λόγω στρες- έτρωγαν περισσότερο από αυτούς με χαμηλά επίπεδα της ορμόνης. Αν η κορτιζόλη διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, στο τέλος ενθαρρύνει το σώμα να αποθηκεύει όλο το λίπος αντί να το καίει. Και για όποιον αναρωτιέται πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να είναι τα νέα, μια τελευταία έρευνα σε 50 παχύσαρκους Σουηδούς έδειξε πως η κορτιζόλη δεν μένει απλώς εκεί. Ενεργοποιεί άλλο ένα ένζυμο στην υπηρεσία της που μαγνητίζει όλο το λίπος αποκλειστικά και μόνο -πού αλλού;- στην κοιλιακή χώρα.
Διαβήτης: Αν και ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ποιο από τα δύο παρασέρνει το άλλο, η ινσουλίνη και η κορτιζόλη πολύ συχνά πάνε σαν τους Χιώτες. Ο δρ Sapolsky υποστηρίζει ωστόσο πως με τον καιρό υψηλά επίπεδα κορτιζόλης «αποδεκατίζοντας τη διαχείριση της γλυκόζης, καθιστούν αδύνατη την αντίδραση του σώματος στην ινσουλίνη. Αλλη μία πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως πιθανότατα το 64% των ανθρώπων που έχουν πληγεί με καταστροφικά γεγονότα στη ζωή τους να είναι διαβητικοί χωρίς καν να το γνωρίζουν».
Η πολλή κορτιζόλη χαζεύει: Eπιστήμονες του Πανεπιστημίου της Washington αύξησαν τεχνητά τα επίπεδα κορτιζόλης σε 15 εθελοντές, για να ανακαλύψουν πως 4 μέρες αργότερα οι 14 από αυτούς είχαν προβλήματα απομνημόνευσης. Η μνήμη τους επανήλθε μόνο όταν τα επίπεδα κορτιζόλης επέστρεψαν στα επιτρεπτά όρια. Καρκίνος του προστάτη: Εν συντομία, το Stanford μελέτησε μια σπάνια μορφή καρκίνου του προστάτη, άτρωτη σε ορμονοθεραπείες, και σημείωσε πως η κορτιζόλη ουσιαστικά έτρεφε τη διόγκωσή του.
Αμυνα, η καλύτερη επίθεση: Η μείωση του στρες δεν είναι κάτι που παίζεται στα δάχτυλα. Ειδικά όταν αυτό εξαρτάται από ένα διευθυντή που δεν εκτιμά να του υπενθυμίζουν πως η τυραννία έχει εκλείψει από την εποχή του Πεισίστρατου. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να το ελαττώσετε, τα επόμενα βήματα θα βοηθήσουν, αν όχι να χαμηλώσουν τα επίπεδά της, τότε σίγουρα να κατεβάσουν τις επιδράσεις της κορτιζόλης στο μίνιμουμ.
3 με πίτα απ' όλα; Απ' όλα! Αλλά χωρίς γύρο: Η επίθεση του άγχους καταπολεμάται με άφθονο άμυλο. Οσα άτομα, εκτεθειμένα σε στρεσαριστικές στιγμές -από Δανούς ερευνητές-, κατανάλωσαν φαγητά χαμηλά σε πρωτεΐνη αλλά πλούσια σε υδατάνθρακες, παρουσίασαν 14% χαμηλότερες ενδείξεις κορτιζόλης από αυτά που ακολούθησαν πρωτεϊνούχα δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Ελενα Παραβάντη, οι υδατανθρακούχες τροφές αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, ουσία που μειώνει την αίσθηση άγχους στο σώμα.
Η μεταμεσονύκτια ζώνη με σκοτώνει: Το περιοδικό Sleep δημοσίευσε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Chicago, στην οποία όσοι κατανάλωσαν 4 ώρες ημερησίως για βραδινό ύπνο παρουσίασαν επίπεδα κορτιζόλης 37% υψηλότερα από αυτούς που ξεράθηκαν για 8 γεμάτες ώρες. Οσοι έμειναν άυπνοι όλο το 24ωρο ανέβασαν την κορτιζόλη τους ψηλότερα κατά 45%.
Εντεχνο και λαϊκό ροχαλητό: Ο «ποιοτικός» ύπνος είναι εξίσου σημαντικός. Το ίδιο πανεπιστήμιο απέδειξε πως όσοι απολαμβάνουν περισσότερο σωστό ύπνο εκκρίνουν 65% περισσότερη ορμόνη ανάπτυξης (Human Growth Hormone). Η ορμόνη HGH αποτρέπει την εξολόθρευση της μυϊκής μάζας από την κορτιζόλη.
Υou gotta C this: Στα κομβικά σημεία στρες της ζωής σας τα πορτοκάλια θα μπορούσαν να είχαν μειώσει αισθητά την κορτιζόλη που παρήγαγε ο οργανισμός σας. Για το μέλλον, ο δρ Sapolsky προτείνει 1.000 μιλιγκράμ βιταμίνης C μοιρασμένα ισόποσα όλη την ημέρα.
Save the last drink: Και αύριο νύχτα είναι. Τα ξίδια και ο καφές αφυδατώνουν. Νομίζοντας πως το νερό στερεύει -συνήθως μετά το τρίτο ποτό-, το σώμα απειλούμενο χτυπάει συναγερμό και αρχίζει να παράγει κορτιζόλη. Οσο για την καφεΐνη, περιοριστείτε στα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
πηγή
σχετικά άρθρα:
Η κακοποίηση στα παιδιά μπορεί να ευθύνεται ...
Cortisol and Stress: How to Stay Healthy
** Κόψε το κάπνισμα και για τους ΔΥΟ Quit smoking for both of you
Posted: 21 Aug 2009 06:08 AM PDT
Τώρα που είσαι έγκυος
δεν τρως μόνο για δύο,
. αλλά και αναπνέεις για δύο

Κόψε το κάπνισμα και για τους ΔΥΟ
~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο beneas13 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Σταμάτη έψαχνα να σε βρω στο facebook...Χάθηκες αλλά βλέπω γύρναγες στην Ευρώπη !Πήρα τα σχόλιά σου στο blog.Την Τρίτη το βράδυ που μας πέρασε, φάγαμε στην πλατεία στα Αρφαρά, αγναντεύοντας από ψηλά τον κάμπο.Δεν είχα το τηλέφωνό σου μαζί μου...Θα τα πούμε σε μια βδομάδα που θα είμαι πάλι κάτω.Να περνάτε πάντα καλά ! ! !- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/beneas13/ .-
~* To hamomilaki - Save Our Children‏
Από:
noreply+feedproxy@google.com εκ μέρους To hamomilaki (hamomilaki@yahoo.gr)
Εστάλη:
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 3:15:24 πμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
**Με συγχωρείς παιδί μου ...
Posted: 23 Aug 2009 12:33 PM PDT
Τί θα πω στο παιδί μου;
2006 Χαλκιδική
2007 Πάρνηθα
2007 Πελοπόννησος
2008
~*
Ήμουν άρπαγας, πλεονέκτης, οκνηρός και ανόητος.
Με συγχωρείς παιδί μου. Θα προσπαθήσω να τα ξαναφτιάξω, για σένα παιδί μου.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Εφιαλτική νύχτα για την βορειοανατολική Αττική
Posted: 22 Aug 2009 08:48 PM PDT
Τι να πω στο παιδί μου;;;


... μην παγιδευτείτε στη λογική της «αποτυχίας» ή της «επιτυχίας».
Posted: 25 Aug 2009 12:38 PM PDT
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

«Ήρθε ο καιρός του επόμενου βλέμματος»
Ν.Καρούζου Τα ποιήματα τ.Α'; (1961-1978),

Καιρός που οι λέξεις δέχονται το αποτέλεσμα της πρώτης ωρίμανσης. Της αρχικής αναζήτησης. Κανένα εξεταστικό σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την ομορφιά αυτής της περιπέτειας.
Άρα θα πρέπει να αντιλαμβάνεσθε ότι οι οποιεσδήποτε εξετάσεις δεν αγγίζουν το όραμα σας, τις ελπίδες σας, το μέλλον και τη δημιουργικότητά σας.
Κάθε εξεταστικό σύστημα προσπαθεί «αντικειμενικά» να μετρήσει επίπεδα γνώσης. Έχουν αποτύχει όμως. Ο άνθρωπος και οι δυνατότητές του τα ξεπερνούν.
Επομένως μην παγιδευτείτε στη λογική της «αποτυχίας» ή της «επιτυχίας». Κάθε αποτέλεσμα αντιμετωπίστε το ως πρόκληση. Ως κάλεσμα για νέα αρχή, για αλλαγή πορείας.
Ακόμα και πρόχειρα αν διατρέξετε την Αγ. Γραφή θα διαπιστώσετε πολλούς «αποτυχημένους» που κοσμούν τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.
Θα διαπιστώσετε επίσης ότι τίποτε δεν κρίνεται από το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αλλά από την αγάπη.
Από τη φλόγα που πληρώνει την καρδιά μας. Από την αφοσίωση και την πίστη στο όραμά μας.
Στα σύνορα του τέλους της σχολικής σας ζωής και της αρχής μιας νέας προσεύχομαι, να συνοδοιπορείτε με τον Αναστάντα Κύριο μας, να νοιώσετε, όπως οι μαθητές Του στο δρόμο προς την Εμμαούς, την Χαρά και τη Φλόγα της Συνάντησης να καίει την καρδιά σας.

Ta παραπάνω, δεν ελέχθησαν σήμερα, αλλά στις 15 Μαίου, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Κρίνουμε όμως, ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και σήμερα, που ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών και πάντα.

Πηγές:
· romfea.gr
· Από micharhangel στις Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 2:18 πμ
· enet.gr, 17:34 Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Θοδωρής Ηλιόπουλος
Posted: 25 Aug 2009 03:04 AM PDT
Η «Δημοκρατία» εκδικείται
Συντάκτης: Μαρία Λούκα
Δεκέμβρης 2008 – Ιούλιος 2009, έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την έκρηξη της νεολαίας, αυτούς τους μήνες όμως ο Θοδωρής Ηλιόπουλος τους έχει περάσει στην πτέρυγα των υπόδικων στις φυλακές Κορυδαλλού. «Παράπλευρη απώλεια» μιας κοινωνικής σύγκρουσης, ξεχασμένος από τα ΜΜΕ και τους επίσημους φορείς, χωρίς τις διασυνδέσεις και την υψηλή προστασία του «κύριου Παναγιώτη», στέλνει σήμερα από τη φυλακή μηνύματα αξιοπρέπειας. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου επί της οδού Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης εις βάρος απλού κόσμου που παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν έξω από τη Νομική σχολή. Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ Δ. Μανής, αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης του Θοδωρή, είναι αφοπλιστικά ξεκάθαρος κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης των γεγονότων: Δημοσιογράφος: Έχουμε λοιπόν προσαγωγές έξω από τη Νομική και ο Δημήτρης Μανής είναι στο σημείο και μας ενημερώνει ξανά Μανής: Όπως έλεγα Βασίλη, δεν πρόκειται για νεαρούς ταραξίες, αλλά για συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος χάζευε τα περιστατικά, εδώ που γίνονται, και έκαναν μια έφοδο, οι αστυνομικοί και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς, που βρίσκονταν εκεί και όταν εναντιώθηκε το πλήθος, οι υπόλοιποι από πίσω άρχισαν να φωνάζουν « γιατί τους συλλαμβάνετε αυτούς, αφού βλέπετε ότι δεν συμμετέχουν στα επεισόδια». Άρχισαν να ψεκάζουν και να ρίχνουν χημικά προς το μέρος μας, προς τους δημοσιογράφους, στους καμεραμέν, για να φύγουμε, να μην τραβάμε, να μην βλέπουμε τι κάνουν εκείνη την ώρα Οι αρχές παραγνωρίζοντας την ύπαρξη 4 αυτόπτων μαρτύρων και δημοσιογραφικών μεταδόσεων που πιστοποιούσαν ότι ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δεν είχε καμία εμπλοκή με τα επεισόδια, καθώς και το γεγονός ότι όταν συνελήφθη το πρόσωπο του ήταν ακάλυπτο, τα ρούχα του και τα χέρια του καθαρά , χωρίς ίχνος βενζίνης, του απήγγειλαν ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλάμβανε 3 κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα σωματικής βλάβης) και 2 πλημμελήματα (αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης). Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο καρμπόν που αποδόθηκε σε όλους σχεδόν τους συλληφθέντες του Δεκέμβρη, με μοναδικούς μάρτυρες κατηγορίας 2 αστυνομικούς. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και υπερασπίζεται στην αθωότητα του. Παρ’ όλα αυτά κρίθηκε προφυλακιστέος και παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι σήμερα, αφού όλες οι αιτήσεις αναστολής της κράτησης του έχουν απορριφθεί. Συγκεκριμένα, το τελευταίο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που υιοθετώντας την εισήγηση του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη, παρατείνει επί ένα επιπλέον εξάμηνο την κράτηση του Θοδωρή, θεωρείται από έγκριτους νομικούς κύκλους σκανδαλώδες. Καταρχήν, εμπεριέχει αντιφάσεις που αναδεικνύουν την αβασιμότητα του κατηγορητηρίου. Για παράδειγμα, το βούλευμα αναφέρει ότι ο Ηλιόπουλος «πρωτοστατούσε φορώντας κουκούλα», ενώ η αναγνώριση του από τους 2 αστυνομικούς στηρίζεται στο ότι το πρόσωπο του ήταν ακάλυπτο. Η επιμονή του Θοδωρή στην αθωότητα του μεταφράζεται από το βούλευμα στο «δεν έχει μετανοήσει ισχυριζόμενος ότι δήθεν ήταν περαστικός». Επιπλέον, η διάθεση ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων απ’ την οποία υπαγορεύεται το σκεπτικό των αρχών, αποκρυσταλλώνεται στη φράση που κάνει λόγο «για αντικοινωνική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και των ομοίων του που έπληξε τη δημοκρατία». Κι όλα αυτά για έναν άνθρωπο που εμφανίζει λευκό ποινικό μητρώο. Σ’ αυτές τις συνθήκες ο Θοδωρής Ηλιόπουλος προχώρησε στις 10 Ιουλίου σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας πλέον το σώμα του ως ύστατο όπλο διαμαρτυρίας. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που ο ίδιος περιγράφει την απόφαση του: «Απέναντι στο μίσος αυτό που εκφράζεται σε βάρος μου, απέναντι στην άδικη «ποινή» που εκτίω έτσι κι αλλιώς ως προφυλακισμένος, απέναντι στην επίμονη άρνηση των δικαστών και των εισαγγελέων να δουν τα πραγματικά στοιχεία και την αλήθεια της υπόθεσης , απέναντι στην προφανή και πρωτοφανή διάκριση που γίνεται σε βάρος μου, δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνον το ίδιο μου το σώμα. Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία.» Απέναντι στην εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για την ιστορία του Θοδωρή, αρκετοί πολίτες και φορείς έχουν συστρατευτεί στην υπόθεση απελευθέρωσης του. Έχουν συλλεχθεί πάνω από 2000 υπογραφές που ζητούν την αποφυλάκιση του, ενώ έχουν κατατεθεί ψηφίσματα συμπαράστασης από πρωτοβάθμια σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Όταν το κράτος εκδικείται τη νεολαία που διαμαρτύρεται και αναζητά στα πρόσωπα της τον «εσωτερικό εχθρό», η κοινωνική ενεργοποίηση είναι απαραίτητη για να μην έχουμε ξανά «πράσινα παπούτσια» και «ζαρντινιέρες». 7/18/2009 Το κουτί της Πανδώρας
~* hi5 Ο χρήστης Dannyelle Alexandre είναι πλέον φίλος σας!Γεια σου Stamoskal,Εσείς και ο χρήστης Dannyelle είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε και οι δύο να αρχίσετε να ανακαλύπτετε νέα άτομα μέσω των φίλων σας.Επικοινωνήστε με το Νέο Φίλο Σας»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5 .-
~* Hey Stamoskal,Just a reminder that Renasr@windowslive.com R just sent you a new friend request.Click below to view your message and reply:http://www.flixster.com/invite/pending?em.id=1126180816We'll talk later,Flixster .-
~*hi5 Ο χρήστης Gilbertakos11 ΓΑΒΡΙΛΗΣ είναι πλέον φίλος σας!Γεια σου Stamoskal,Εσείς και ο χρήστης Gilbertakos11 είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε και οι δύο να αρχίσετε να ανακαλύπτετε νέα άτομα μέσω των φίλων σας.Επικοινωνήστε με το Νέο Φίλο Σας»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5 .-
~* ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ? Στίχοι: Κώστας ΤουρνάςΜουσική: Κώστας ΤουρνάςΠρώτη εκτέλεση: Κώστας ΤουρνάςΚουρδιστή η πόλη κι οι φωνές σβηστές. Σαν να λείπουν όλοι κι άφησαν ληστές. Να φυλάν τα σπίτια, τ’ αυτοκίνητα Και τα όνειρά μας τα ακίνητα. Κάτω απ’ την Ακρόπολη παίζουνε μονόπολη στις δικές μας πλάτες. Κουρδιστές οι σκέψεις κι οι ζωές κλειστές. Δίχως νόημα λέξεις και παντού φωτιές. Εμπρηστές στους δρόμους και στα κέρδη μας. Έξω από τους νόμους, τροχοπέδη μας. Κάτω απ’ την Ακρόπολη παίζουνε μονόπολη στις δικές μας πλάτες. Κάτω απ’ την Ακρόπολη παίζουνε μονόπολη κι είμαστε πελάτες. Φίλοι πάντα οι φίλοι στο σερβίρισμα Μιάς φυλής που χάνει κάθε αντίκρυσμα.-
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/08/blog-post_29.html , Σάββατο, 29 Αύγουστος 2009
ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΉ ΠΛΑΤΗ *
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/08/blog-post.html . , Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009
ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ * ΠΑΡΑΞΕΝΑ - ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ !!
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/08/arfara-messinias.html , Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2009 arfara -messinias .-
~*

2 σχόλια:

stamos-dynami είπε...

Η ΖΗΗ είναι μια τομάτα ! Άλλος την τρώει στη μάπα ...κι΄ άλλος την τρώει σαλάτα !!! stamos1 2009 .-

stamos-dynami είπε...

!! Η ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟΜΑΤΑ .., ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΙ΄ ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΑΤΑ !
!! ΛΙΓΟ ΚΕΡΑΤΟ ΑΝ ΦΑΣ ..., ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΑΓΑΠΑΣ !
& !! ΣΠΙΤΙ ΔΙΧΩΣ ΚΕΡΑΤΟ , ΔΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΤΟ ! . Stamos1 .2009 .-