ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ ***

~** ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ !!!!!!:~* Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρωπόμορφου τέρατος, που ικανοποίησε χθες τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του πάνω σε 13χρονο κορίτσι, έχουν εξαπολύσει αστυνομικοί και κάτοικοι των Μελισσίων.Σύμφωνα με την Ασφάλεια, η 13χρονη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου χθες το πρωί έφυγε από το σπίτι της για το σχολείο προκειμένου να δώσει εξετάσεις και έπειτα να κάνει μια βόλτα με κάποια φίλη της. Το μεσημέρι επέστρεψε στο σπίτι, από το οποίο έλειπαν οι γονείς της, αλλά πριν προλάβει να βάλει το κλειδί στην πόρτα του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ηλικίας περίπου 18-20 ετών, μελαχρινό, ο οποίος της έκλεισε το στόμα και την πέταξε στο πάτωμα.Ο αδίστακτος δράστης, που μιλούσε καλά ελληνικά, ζήτησε αρχικά από το τρομαγμένο κορίτσι να του δώσει όσα χρήματα είχε. Εκείνη του έδωσε δύο ευρώ, ενώ με λυγμούς τον εκλιπαρούσε να μην της κάνει κακό. Τα δάκρυα δεν συγκίνησαν τον νεαρό, ο οποίος άρπαξε τα κλειδιά, έσπασε το κλειδί μέσα στον «αφαλό» της κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας προκειμένου να μην μπορεί να μπει κανείς και έβαλε μπροστά το φρικτό σχέδιό του.
Εσυρε από τα μαλλιά το κοριτσάκι στο ασανσέρ, του έσκισε τα ρούχα και το βίασε, ενώ στη συνέχεια το παράτησε αιμόφυρτο και έφυγε. Με όση δύναμη της είχε απομείνει η μικρούλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τις φωνές άκουσαν οι ένοικοι του ισογείου, οι οποίοι την βρήκαν σε άθλια κατάσταση και ενημέρωσαν τους γονείς της, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που της είχε συμβεί.Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Οπως πάντως σημείωσε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας, «μέχρι να συλληφθεί ο επικίνδυνος δράστης θα πρέπει όλα τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και μόλις αντιληφθούν κάποια ύποπτη κίνηση, να ενημερώσουν αμέσως την αστυνομία».-
πηγή

~*
~*
Πολυδιαφημισμένη η προσπάθεια του Σκάι να αναδείξει μέσα από ψηφοφορία τον Μεγαλύτερο Έλληνα.
Και τον ανέδειξε.
Παρά τις αντιρρήσεις μας για τα κριτήρια επιλογής, για την εκμετάλλευση του ενδόμυχου πόθου των Ελλήνων για την πρωτιά (το «φιλόπρωτον» κατά Θουκυδίδη) καθώς και για την ολοφάνερη προώθηση ορισμένων προσώπων σε «καλή θέση», πήραμε την αφορμή από την όλη κίνηση και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή αναρτήσεων με τον τίτλο: «Ωραίοι Έλληνες».
Έλληνες, ή Φιλέλληνες, ή όποιοι άλλοι, της ελληνικής παιδείας μέτοχοι, έδρασαν εδώ ή κάπου στην υφήλιο και με τους λόγους, τη δράση και τις πράξεις τους τίμησαν και τιμούν την Ελλάδα, το Πνεύμα της.
.
Άνδρες και γυναίκες, νέοι, ακόμα και παιδιά, χτεσινοί και σημερινοί, προτιμούνται όχι από την αναγνωρισιμότητα, αλλά από την προσφορά τους.
Επιφανείς και αφανείς, κυρίως οι δεύτεροι, έχουν θέση σ’ αυτή την κίνηση. Άνθρωποι «ασήμαντοι», γιατί ποτέ και κανένας δεν τους πρόβαλε στα ΜΜΕ.
Ήρωες της Ιστορίας μας, στρατιώτες του Καλού που η επίσημη ιστορία δεν καταδέχτηκε κάτι και γι αυτούς να γράψει, αλλά οι πράξεις τους είναι παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους μας.
.
Αναγνωρίσιμοι ή όχι, ΟΛΟΙ τους Ωραίοι Άνθρωποι που έχουν κάτι να μας πουν έστω και με μια τους γενναία πράξη σε οποιοδήποτε τομέα της ανθρώπινης δράσης. Προφανώς, σαν άνθρωποι, θα έκαναν και σφάλματα. Η όλη τους στάση όμως, η βιοθεωρία τους βρισκόταν ή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση:
ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟ. :
.
Ωραίοι Έλληνες, οι ανώνυμοι, καθημερινοί άνθρωποι, που δε βάζουν πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους συμφέρον αλλά νοιάζονται για τον πόνο του διπλανού και τον βοηθούν.
Ωραίοι Έλληνες, οι Μεγάλοι Πατέρες, Βασίλειος, Χρυσόστομος, και οι Γρηγόριοι, Θεολόγος και Παλαμάς, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στην παγίωση της Ορθοδοξίας, αλλά για τα Ελληνικά Γράμματα, για τις παραινέσεις και τις καταγγελίες τους ενάντια στη διεφθαρμένη άρχουσα τάξη.
Ωραίοι Έλληνες, ο Λεωνίδας, ο Αθανάσιος Διάκος, ή Ηρώ Κωνσταντοπούλου, αλλά και τα παιδιά του Πολυτεχνείου για προφανείς λόγους.
Ωραίοι Έλληνες, τα παιδιά που βρίσκουν φουσκωμένα πορτοφόλια και τα παραδίδουν.
Ωραίες Ελληνίδες, όσες βάζουν πάνω απ’ όλα το ρόλο τους ως μητέρες.
Άγιοι, λόγιοι, εγγράμματοι και αγράμματοι, αγωνιστές της ζωής επιφανείς και αφανείς, αυτοί οι Ωραίοι Έλληνες διδάσκουν, προσφέρουν Παιδεία.
Είναι εκατοντάδες, χιλιάδες.
Με τη δική σας βοήθεια θα αναδειχθούν το δυνατόν περισσότεροι. Δεν πρόκειται να γίνει καμιά ψηφοφορία.
Κανένας πρώτος, κανένας τελευταίος.
Δεν είναι συγκρίσιμοι, ο Αριστοτέλης με τον Αλέξανδρο, επειδή δεν θα υπήρχε Αλέξανδρος αν δεν προηγούνταν ο Αριστοτέλης.
Δεν συγκρίνεται ο Περικλής με τον Μέγα Βασίλειο, επειδή ο Καθένας έχει την συνεισφορά του και όλοι τους, έχουν τη θέση τους στην καρδιά μας.
Όλοι Ωραίοι Έλληνες!!

~* SOS Από τα 18 και Άνω :
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Σχολείου 18 ΑΝΩ, που οφείλονται στην ανεπαρκή διαχείριση από το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλουν οι ιθύνοντες της συγκεκριμένης μονάδας απεξάρτησης. Η ψυχολόγος, Μαρίνα Παπαδή, περιγράφει στο tvxs.gr τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται το θεραπευτικό πρόγραμμα και τα προσχώματα που δημιουργεί με τη στάση της η πολιτεία. Ακολουθεί και το σχετικό δελτίο Τύπου του 18 ΑΝΩ.
το video εδώ

«Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στους τομείς της πρόληψης και της κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων. Μέρος αυτού του έργου αφορά στην εκπαίδευση των θεραπευομένων του προγράμματος για τους οποίους η επαφή με το σχολείο και την γνώση έχει διακοπεί τραυματικά συνήθως πριν από πολλά χρόνια, όχι απαραίτητα εξαιτίας της χρήσης. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται από τον Απρίλιο του 2001 με το Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόζει προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα σε 291 άτομα μέχρι σήμερα να συμμετέχουν και στην συντριπτική τους πλειοψηφία να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου, Λυκείου, να εκπαιδευθούν στους Η/Υ και στις ξένες γλώσσες. Αυτή η διαδικασία τους βοήθησε όχι μόνο στην ανεύρεση μιας δουλειάς, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη κοινωνική επανένταξη τους, αλλά και στην βελτίωση της εικόνας εαυτού, στην επαφή τους με την γνώση και τον πολιτισμό, στην κοινωνική και οικογενειακή τους ζωή. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι στο Σχολείο του 18 ΑΝΩ συμμετέχουν και μέλη άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ) εάν έχουν ολοκληρώσει την θεραπεία τους επιτυχώς. Δυστυχώς, για την φετινή σχολική χρονιά 2008-2009 η λειτουργία του «Σχολείου» στο 18 ΑΝΩ δεν είναι εφικτή καθώς τα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας φέτος δεν χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους της Ε.Ε αλλά από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν επιτρέπει στους θεραπευόμενους που παλεύουν για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις να ολοκληρώσουν τον εκπαιδευτικό τους στόχο. Από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία του προγράμματος καθώς είμαστε θεραπευτικό και όχι εκπαιδευτικό πλαίσιο δεχόμαστε συνεχών προφορικές διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει λύση η οποία θα δοθεί, έχουν περάσει έξι (6) μήνες και δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη. Σε είκοσι (20) ημέρες ξεκινούν οι εξετάσεις και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνείται να μας δώσει μια αξιόπιστη απάντηση γιατί δεν εφαρμόσθηκε η λύση που έχει βρεθεί για την λειτουργία του Σχολείου.
Η εκπρόσωπός της (αρμόδιας υπηρεσίας) αρνείται να μας συναντήσει, ενώ πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο αναζητά «εθελοντές» καθηγητές αποσπασμένους στο Υπουργείο για να συνεργασθούν. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να παρακολουθούμε την αρμόδια υπηρεσία να μας ανακοινώνει ότι θα έρθουν καθηγητές μόνο και μόνο για να διδάξουν ουσιαστικά τα «στοιχειώδη» ως προς τις εξετάσεις θέματα και βεβαίως οι καθηγητές να μην παρουσιάζονται. Εκφράζουμε την λύπη και την διαμαρτυρία μας για την συμπεριφορά της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στην ανάγκη και στο δικαίωμα των θεραπευόμενων του προγράμματος να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική πραγματικότητα, να αποκτήσουν γνώσεις, να εκφρασθούν με αυτές και να ονειρευτούν μια καλύτερη ζωή.» πηγή
~*

~* ΒΙΑΣΜΟΣ 13χρονης ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ στα ΒΡΥΛΗΣΙΑ : Ντροπή στα ανθρωπόμορφα τέρατα !
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρωπόμορφου τέρατος, που ικανοποίησε χθες τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του πάνω σε 13χρονο κορίτσι, έχουν εξαπολύσει αστυνομικοί και κάτοικοι των Μελισσίων.Σύμφωνα με την Ασφάλεια, η 13χρονη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου χθες το πρωί έφυγε από το σπίτι της για το σχολείο προκειμένου να δώσει εξετάσεις και έπειτα να κάνει μια βόλτα με κάποια φίλη της. Το μεσημέρι επέστρεψε στο σπίτι, από το οποίο έλειπαν οι γονείς της, αλλά πριν προλάβει να βάλει το κλειδί στην πόρτα του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ηλικίας περίπου 18-20 ετών, μελαχρινό, ο οποίος της έκλεισε το στόμα και την πέταξε στο πάτωμα.Ο αδίστακτος δράστης, που μιλούσε καλά ελληνικά, ζήτησε αρχικά από το τρομαγμένο κορίτσι να του δώσει όσα χρήματα είχε. Εκείνη του έδωσε δύο ευρώ, ενώ με λυγμούς τον εκλιπαρούσε να μην της κάνει κακό. Τα δάκρυα δεν συγκίνησαν τον νεαρό, ο οποίος άρπαξε τα κλειδιά, έσπασε το κλειδί μέσα στον «αφαλό» της κλειδαριάς της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας προκειμένου να μην μπορεί να μπει κανείς και έβαλε μπροστά το φρικτό σχέδιό του.
Εσυρε από τα μαλλιά το κοριτσάκι στο ασανσέρ, του έσκισε τα ρούχα και το βίασε, ενώ στη συνέχεια το παράτησε αιμόφυρτο και έφυγε. Με όση δύναμη της είχε απομείνει η μικρούλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τις φωνές άκουσαν οι ένοικοι του ισογείου, οι οποίοι την βρήκαν σε άθλια κατάσταση και ενημέρωσαν τους γονείς της, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που της είχε συμβεί.Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Οπως πάντως σημείωσε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας, «μέχρι να συλληφθεί ο επικίνδυνος δράστης θα πρέπει όλα τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και μόλις αντιληφθούν κάποια ύποπτη κίνηση, να ενημερώσουν αμέσως την αστυνομία». πηγή

~* * ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .-
« ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ » { Γιάννης Ρίτσος }.-
« Ένα άφωνο χαμόγελο που είναι το πιο αξιαγάπητο από το πλουσιότερο γέλιο .-
Είναι μια μικρή σεμνόπρεπη νίκη πάνω στις άγριες επιθυμίες μας, στα βάσανά μας , στους φόβους μας , στο ανικάνοποίητό μας μια νίκη που δεν μας δόθηκε , μα την κερδίσαμε μόνοι μας με μόχθους , με θέληση, με εργασία , αντίκρυ σε μεγάλες δυσκολίες και εχθρότητες , σε ένα εσωτερικό σθωπηλί και άφαντο πεδίο ατέλευτης μάχης .».- Αυτοί οι στίχοι χαρίζονται από μένα σε σένα με απόλυτη αγάπη , εκτίμηση, σεβασμό, κατανόηση και πολύ ανθρωπιά .!!! Stamatis N. Skoulikas Arfara -Kalamata - Hellas-Love .-

** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
* Οι περιστασιακοί φίλοι είναι οι πιο συχνοί , (στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο συμφέρον, στη δημιουργεία προσωπική του αποδοχής κ.α.).- Η φιλία τους δεν είναι δεσμευτική , μ΄αυτούς πάμε βόλτα , κουτσομπολεύουμε , μοιραζόμαστε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για άλλες προσωπικές επιθυμίες , χωρίς αποκάλυψη προσωπικών μιυστικών , κ. α. -
* Οι στενοί φίλοι , μοιραζόμαστε μαζί τους τις σκέψεις μας , τα συναισθήματά μας και αισθήματά μας , την παρηγοριά μας (χαρα , λύπη, προβληματισμοί , εντάσεις , έχθρες κ.α ).- Αυτή η φιλία , στηρίζεται στην εντιμότητα , στην ειληκρίνεια , στην αλήθεια , στην αγάπη , στην κατανόηση , στην τιμιότητα και ίσως στην ανθρωπιά .-
* Οι κολλητοί φίλοι , είναι οι πιο στενοί από τους στενούς μας φίλους . Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη , δυνατό συναισθηματικό δέσιμο , εντιμότητα , εμπιστοσύνη , αλληλεγγύη , ανθρωπιά , με το σύνολο των καλών ανθρώπινων ιδανικών .-
**Οι προσωπικές σχέσεις , ουσιαστικά περνάνε μέσα από τρείς -πέντε5 , φάσεις : τη γνωριμία, τον πειραματισμό , -ενδυνάμωση, και την αφομοίωση, - ένωση .-
Ο Αριστοτέλης έλεγε: Οι φίλοι είναι πηγή ζωής , αλλά και διέξοδος καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή .-

** - Η φιλία δεν πρέπει να διαρκεί όσο το συμφέρον , διότι τότε δεν λέγεται φιλία , αλλά ίσως σκυλία .- Να προσέχουμε , διότι το σάπιο λεμόνι σέπει και το γερό . Κι ΄όταν προσέχουμε , πάντα και θα έχουμε .- Όταν τους φίλους τους διαλέγουμε , ποτέ μας και δεν θα τους πεδεύουμε .- Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω πιο,(τι) είσαι . Ο αλήθινός φίλος ποτέ δεν μαχαιρώνει πισώπλατα , πάντα μαχαιρώνει από μπροστά , στο στήθος .-

** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :

Είναι η γλώσσα που συνίσταται για την χρήση και προβολή πληροφοριών στις οθόνες των Η/Υ, με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και εικόνας .- Στον Η/Υ αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι τηυς Ελληνικής γλώσσας , όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της Ελληνικής γλώσσας .- Στον Η/Υ Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα , 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο της ταξινόμησης συνεχίζεται.- ( Η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές Η/Υ , Πληροφορικής , Μπρούνερ και Πάκαρι ), ασχολήθηκαν και ασχολούντε με την Ελληνική γλώσσα …Οι Ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φτάσουν στα 90 εκατομμύρια , έναντι των 9 εκατομμυρίων της Λατινικής Γλώσσας .-
* Τα λόγια μας μπορεί να κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως τις φανερώνουν.Αν μου πεις κάτι θα το ξεχάσω. Αν μου διδάξεις κάτι θα το θυμάμαι. .-


*** Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη έχει ένα θησαυρό που τον περιμένει. -Πάολο ,-

** Έφαγε πίτσα και έγινε , σουπίτσα .-

*** Παρακαλώ , Ένα μαλλάκι , για το παπαδάκι .-

** Πάντα δυο σακούλια κρατάμε , το ένα μπρός μας για τους ξένους και ένα πίσω μας το δικό μας , γεμάτα από λάθη κι΄αμαρτήματα , μπροστά των άλλων και πίσω μας των δικών μας (Αίσωπος ),.-
~ ** Ο Έρωτας είναι ένα εξαίσιο λουλούδι , που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη , ενός φοβερού γκρεμού .-
~ ** Αν δεν ξέρειε να αγαπάς ,…μάθε τουλάχιστον να μην πληγώνεις ,…να μη μισείς , ..
~ ** Πρεσέχουμε για να έχουμε , ποτέ την τρίχα τριχιά και το σκουλήκι Οχιά .-
~ ** Το αίμα μας , είναι το μελάνι της Ιστορίας μας …της Ζωής μας , …
~ ** Οι Έλληνες ,είναι φώς! , φιλοσοφία ! , δημιουργία !, ρητορία ! , ….Φώς και πάλι φώς ..κι΄η ψυχή του , μια ψυχή που πάντα μάχεται ..ακατανίκητα …για την Ζωή όλων μας ..
~ ** Του χέστει η μάννα κλαίει …του Υπερηφανο κι΄υποκριτού ποτέ …συνήθως γελάει ..!

~ ** « Να προσέχουμε τους θεούς των ανθρώπων , γιατί αυτά τα <<Όντα >> , είναι πάρα πολύ επικύνδινα .- Σταμάτης .-

~ ** ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ !!!!!! :
Μάνα !
Ψάχνω ένα φιδοπουκάμισο , μέσα του για να γλυστρήσω …
Για να το κάνω σπίτι μου , τον κόσμο αυτό ν΄ αφήσω …
Μάνα ! μου….
Την μέρα πούπε ο θεός , εσένανε να πλάσει - φτιάξει, …
Πήρε πρώτα , το φώς των αστεριών … και τα πουλιά των ουρανών ..
Μαζί τους στα ΄ λήθεια να πετάξει .-
Πήρε το φως του φεγγαριού , …τα χρώματα του δειλινού …
Και ύφασμα μετάξι !..
Μάνα μου!!!
Για σένανε ..χρυσά στεφάνια με φωτιά ,…..τριφύρω σου ν΄ απλώσω ….
Για να χορέψεις στη βροχή , τριαντάφυλλα ,..επίσης θα σου στρ΄ώσω ..
Χόρεψε νύφη της βροχής , για να σε καμαρώσω.!!! …
Μάνα ! γλυκιά μανούλα μου,… που πάντα με θυμάσαι ….
Υπόσχεσει δίνω στο Θεό …ποτέ μη σε ξεχάσω!! …. ( Στάμος).-

~ *** Όταν γεράσει ..ο κάθε άνθρωπος δεν έχει προθεμία ,…καμία …
γιατί , σαν το γραμμάτιο κι΄ αυτός που λίγει η προθεμία .. χάνει την ανθρώπινη κοινωνία-ελευθερία .-

** Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες ..κι΄ όχι οι Έλληνες σαν ήρωες .-

*** Γυναικίο δάκρυ , σκέτο νερό , ..και γυναίκα που κλαίει ξέρει να υποκρίνεται ..!!!

~..πάντα παραμονεύει ! Ζωή και θάνατος μαζί πάντα μαζί πηγαίνουν .!!!.

*** ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ! :
ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μάνα! Χιονίζει σήμερα ,- έβγα να δεις το χιόνι , - έβγα να δεις το δειλινό … -
Που μοιάζει μες΄ τον ουρανό - κατάλευκο σεντόνι .-
~ Έλα να δούν τα μάτια σου - τον κόσμο που παγώνει , - τον ήλιο τον αδύναμο -
που τα σπαθιά , διπλώνει , - και χάνεται μες το χιονιά - σαν φοβισμένο αηδόνι , -
- που ψάχνει στέγη να κρυφτεί - και τρέμει μές ΄ το χιόνι .- Γλυκό μου Αηδόνι .!!
~ Οι πεταλούδες του χιονιά - στη γή άλλαξαν φορεσιά - την έντυσαν , στα άσπρα , -
και ζευγαρώνουν τα πουλιά - μες ΄του χιονιού την ομορφιά - στα χιονισμένα κάστρα, -
που ζητιανεύουν ζεστασιά - απ΄ του ουρανού τα άστρα .- Γλυκιά μου πεταλούδα .-
~ Έλα Μανούλα μου , να δεις , --λίγο κι΄εσύ για να χαρείς , - τη γή ντυμένη Νύφη!! -
έβγα ν΄ακούσεις ουρλιαχτά - από αγρίμια δυνατά - που ψαχνουνε να βρούνε κρύπτη ,- και ν΄αγναντέψεις μάνα μου τους αετούς - στων ουρανών τα ύψη -
~ Έλα Μανούλα μου γλυκιά , για να χαρείς ….- σε λίγο , θα ΄ρθεί η δύση -
κι΄ αυτή τη σπάνια ομορφιά , - η νύχτα μ΄άλλη φορεσιά - θα έρθει να την ντύσει.-
~ Μάνα! Χιονίζει σήμερα - έβγα να δεις το χιόνι . -Για να χαρείς λιγο κι εσύ ..-
το τέλος τούτης της ζωής , --που όλους κάπια στιγμή …μας προσμένει -

** Η ΠΟΡΕΙΑ Της ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ
Ζωή !!!!!! αλλαγή , εναλλαγή …αλλά πολλές φορές συναλλαγή …και τέλος Ο Θάνατος .-
Ότι γεννιέται , στα σίγουρα πεθαίνει ..Μόνοι μας γεννιώμαστε και μόνοι μας πεθαίνουμε .!
Στη Ζωή μας πάντα πρέπει να χαράζουμε πορεία .. αλλιώς δεν πάμε ούτε στο σπίτι μας , ούτε στην πόλη μας , …πουθενά …χανόμαστε !!!
Η ζωή μας πάντα θέλει στόχους , πάντα θέλει να χαράζουμε πορεία .._ _ .-
Πρέπει να ασχολιόυμαστε με τα σημαντικά και να αφήνουμε τα΄ασήμαντα .-
Πάντοτε ας μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις πράξεις μας , τόσο τις δικές μας , όσο και των άλλων .- Αν δεν πάθεις , ποτέ σου δεν πρόκειται να μάθεις .- Το σακούλι της Ζωής μας έχει και τα καλά και τα κακά , έχει και τα άσπρα και τα μαύρα , έχει και τη χαρά και τη λύπη

….και τι δεν έχει , όλα τα έχει …και Αγώνα , κι΄αγωμία !!!!! .- Πάντα το κατά φύση επεδίωκε και το παρά φύση να αποφεύγεις .- Stamos .-

* ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΛΑ :
Μπορεί τα αναψυκτικά να είναι νόστιμα κι απολαυστικά και να μας προσφέρουν λίγη δροσιά τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, αλλά παράλληλα είναι γλυκά, εθιστικά και άκρως βλαβερά, τόσο για το βάρος μας όσο και για την υγεία μας εν γένει. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, υπό τον καθηγητή παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, η καθημερινή αυξημένη κατανάλωση ποτών τύπου "κόλα" μπορεί να προκαλέσει από σοβαρά μυϊκά προβλήματα μέχρι και διαταραχές στην καρδιά.
Η έρευνα έδειξε ότι μεγάλες δόσεις αυτών των ποτών, που περιέχουν επεξεργασμένα ζάχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη) και καφεΐνη, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πτώση του επιπέδου του καλίου στο αίμα, οδηγώντας στη διαταραχή της υποκαλιαιμίας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των καρδιοαγγειακών και νευρομυικών συστημάτων του σώματος. Τυπικά συμπτώματα της υποκαλιαιμίας είναι η μειωμένη μυϊκή δύναμη, οι κράμπες, η ταχυπαλμία και η ναυτία. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, η έλλειψη καλίου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές αρρυθμίες και παράλυση.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "International Journal of Clinical Practice", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησε περιπτώσεις όπου οι ασθενείς έπιναν δύο έως εννέα λίτρα τέτοιων αναψυκτικών ποτών. Μεταξύ αυτών, δύο έγκυες γυναίκες, που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα καλίου, αναφέροντας κόπωση, μείωση όρεξης, εμετούς, μυϊκή αδυναμία κ.α., ανέκαμψαν γρήγορα μόλις σταμάτησαν να πίνουν ποτά "κόλα" και παράλληλα πήραν αυξημένες δόσεις καλίου, από το στόμα ή ενδοφλέβια.
"Καταναλώνουμε περισσότερα αναψυκτικά από ποτέ και ήδη έχει εμφανιστεί ένας αριθμός προβλημάτων υγείας", όπως είπε ο καθηγητής Ελισάφ, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στα δόντια, έλλειψης βάρους και διαβήτη.
Ο επιμέρους ρόλος των τριών παραγόντων που οδηγούν σε υποκαλιαιμία (γλυκόζης, φρουκτόζης και καφεΐνης), κατά τον κ.Ελισάφ, δεν έχει προσδιοριστεί και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά η καφεΐνη θεωρείται ότι παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ερευνητή, τα ποτά τύπου "κόλα" που δεν έχουν καφεΐνη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν υποκαλιαιμία, γιατί η φρουκτόζη που περιέχουν, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.
Το 2007 η παγκόσμια κατανάλωση αναψυκτικών έφθασε τα 552 δισ. λίτρα ή 83 λίτρα ανά άτομο κάθε χρόνο και η ποσότητα αυτή αναμένεται να αυξηθεί σε 95 λίτρα ετησίως ως το 2012. Η νέα έρευνα αυξάνει την πίεση στις βιομηχανίες αναψυκτικών τύπου "κόλα" να λάβουν υπόψη τους τον παράγοντα της υγείας στα προϊόντα τους. - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ .-

~* Κατάλογος 46 Μακεδόνων Διανοούμενων και ανθρώπων των Γραμμάτων απο τον 15ο ως τον 19ο Αιώνα……προς Εμένα,

Εμένα
προβολή λεπτομερειών 17 Μαϊ (Πριν από3 ημέρες) Απάντηση
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη historyblog.macedonia@gmail.com
Posted by D-Mak
Ο ακόλουθος Κατάλογος περιλαμβάνει τα ονόματα 46 αξιομνημόνευτων Μακεδόνων Διανοούμενων και ανθρώπων των Γραμμάτων, απο την περίοδο της κατάλυσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως την περίοδο της Εθνεγερσίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατα την διάρκεια όλων αυτών των αιώνων δεν βρέθηκε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ Σλάβος Διανοούμενος απο την περιοχή της Μακεδονίας. Το παραμύθι των Σλάβων “ψευτομακεδόνων” δημιουργήθηκε αργότερα. .-

~* Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο vlavo σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Είχα καιρό να περάσω, αλλά έστω και καθυστερημένα ανταποδίδω τους χαιρετισμούς!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/vlavo/ .

~* Ο Aiwnobia Dendra έστειλε μήνυμα στα μέλη του:::::

ΤΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ:::::.

--------------------
Θέμα: Δικαιολογίες με το τσουβάλι.

Η γελοιότητα των ανθρώπων έγκειται στην έτοιμη δικαιολογία, "δεν έχω χρόνο", "έχω εξετάσεις", "δεν είμαι Κύπρο" και τα λοιπά σάπια που άκουσα από ψες που έστειλα εσκεμμένα το ενοχλητικό και προκλητικό μήνυμα. Δικαιολογίες με το τσουβάλι. Λαός της έτοιμης δικαιολογίας...
Όταν λοιπόν θίξαμε το "εγώ" αυτών των συνανθρώπων μας, αμέσως βρέθηκε ο χρόνος για να γράψουν μηνύματα προς υπεράσπιση του "εγώ" τους και για να μου επιτεθούν λεκτικά επειδή τους προκάλεσα.
Η παγίδα καλοστημένη και το πείραμα πετυχημένο.
--------------------

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1062858492280&mid=7df0eeG56358b7cG6e5e3bG0 .-
Μετά την Ώρα της Γης: Η Ώρα της Ψήφου

Αγαπητοί φίλοι του WWF Ελλάς,

Στις 28 Μαρτίου, στην Ώρα της Γης, πάνω από 2.000.000 Έλληνες, στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στους πολιτικούς μας. Το μήνυμα τώρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατό στις ευρωεκλογές!

Στις 7 Ιουνίου, έχουμε μια ουσιαστική ευκαιρία να αποδείξουμε στους πολιτικούς ότι το κλίμα είναι στην ψήφο μας.

Στείλε ηλεκτρονική κάρτα στους πολιτικούς αρχηγούς και μάθε περισσότερα γιατί σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να ψηφίσουμε και για το κλίμα.
http://www.wwf.gr/vote/form.php .- Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε και για το κλίμα; Διαβάστε περισσότερα.

Δείτε εδώ την παρουσία μας στο Facebook
Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές, συνεργάζεται με τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα http://www.tvxs.gr/

~* Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο bbimbo σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


b bimbo

εξοργίζομαι διαβάζοντας το..: http://go.sync.gr/rtzRlpjX

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/bbimbo/ , .-

~* Πολυδιαφημισμένη η προσπάθεια του Σκάι να αναδείξει μέσα από ψηφοφορία τον Μεγαλύτερο Έλληνα.
Και τον ανέδειξε.
Παρά τις αντιρρήσεις μας για τα κριτήρια επιλογής, για την εκμετάλλευση του ενδόμυχου πόθου των Ελλήνων για την πρωτιά (το «φιλόπρωτον» κατά Θουκυδίδη) καθώς και για την ολοφάνερη προώθηση ορισμένων προσώπων σε «καλή θέση», πήραμε την αφορμή από την όλη κίνηση και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή αναρτήσεων με τον τίτλο: «Ωραίοι Έλληνες».
Έλληνες, ή Φιλέλληνες, ή όποιοι άλλοι, της ελληνικής παιδείας μέτοχοι, έδρασαν εδώ ή κάπου στην υφήλιο και με τους λόγους, τη δράση και τις πράξεις τους τίμησαν και τιμούν την Ελλάδα, το Πνεύμα της.
.
Άνδρες και γυναίκες, νέοι, ακόμα και παιδιά, χτεσινοί και σημερινοί, προτιμούνται όχι από την αναγνωρισιμότητα, αλλά από την προσφορά τους.
Επιφανείς και αφανείς, κυρίως οι δεύτεροι, έχουν θέση σ’ αυτή την κίνηση. Άνθρωποι «ασήμαντοι», γιατί ποτέ και κανένας δεν τους πρόβαλε στα ΜΜΕ.
Ήρωες της Ιστορίας μας, στρατιώτες του Καλού που η επίσημη ιστορία δεν καταδέχτηκε κάτι και γι αυτούς να γράψει, αλλά οι πράξεις τους είναι παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους μας.
.
Αναγνωρίσιμοι ή όχι, ΟΛΟΙ τους Ωραίοι Άνθρωποι που έχουν κάτι να μας πουν έστω και με μια τους γενναία πράξη σε οποιοδήποτε τομέα της ανθρώπινης δράσης. Προφανώς, σαν άνθρωποι, θα έκαναν και σφάλματα. Η όλη τους στάση όμως, η βιοθεωρία τους βρισκόταν ή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση:
ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟ.
.
Ωραίοι Έλληνες, οι ανώνυμοι, καθημερινοί άνθρωποι, που δε βάζουν πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους συμφέρον αλλά νοιάζονται για τον πόνο του διπλανού και τον βοηθούν.
Ωραίοι Έλληνες, οι Μεγάλοι Πατέρες, Βασίλειος, Χρυσόστομος, και οι Γρηγόριοι, Θεολόγος και Παλαμάς, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στην παγίωση της Ορθοδοξίας, αλλά για τα Ελληνικά Γράμματα, για τις παραινέσεις και τις καταγγελίες τους ενάντια στη διεφθαρμένη άρχουσα τάξη.
Ωραίοι Έλληνες, ο Λεωνίδας, ο Αθανάσιος Διάκος, ή Ηρώ Κωνσταντοπούλου, αλλά και τα παιδιά του Πολυτεχνείου για προφανείς λόγους.
Ωραίοι Έλληνες, τα παιδιά που βρίσκουν φουσκωμένα πορτοφόλια και τα παραδίδουν.
Ωραίες Ελληνίδες, όσες βάζουν πάνω απ’ όλα το ρόλο τους ως μητέρες.
Άγιοι, λόγιοι, εγγράμματοι και αγράμματοι, αγωνιστές της ζωής επιφανείς και αφανείς, αυτοί οι Ωραίοι Έλληνες διδάσκουν, προσφέρουν Παιδεία.
Είναι εκατοντάδες, χιλιάδες.
Με τη δική σας βοήθεια θα αναδειχθούν το δυνατόν περισσότεροι. Δεν πρόκειται να γίνει καμιά ψηφοφορία.
Κανένας πρώτος, κανένας τελευταίος.
.
Δεν είναι συγκρίσιμοι, ο Αριστοτέλης με τον Αλέξανδρο, επειδή δεν θα υπήρχε Αλέξανδρος αν δεν προηγούνταν ο Αριστοτέλης.
Δεν συγκρίνεται ο Περικλής με τον Μέγα Βασίλειο, επειδή ο Καθένας έχει την συνεισφορά του και όλοι τους, έχουν τη θέση τους στην καρδιά μας.

Όλοι Ωραίοι Έλληνες!!

~** (1).- VLASIS - ΒΛΑΣΗΣ : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/01/fotos.html?zx=ca64341ed9418b80,
((2).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/01/blog-post.html ,
(3) .- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/01/arfara.html ,
(4).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html, .- αποκαληψη Αγ, Ιωάννου ΠΑΤΜΟΣ .-
( 5 ).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/02/blog-post.html ,
( 6).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/03/e.html ,
( 7 ).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/05/blog-post.html ,
(8).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/05/blog-post_09.html ,(9).- http://vlasiosarfara.blogspot.com/2009/05/blog-post_19.html ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~,

~** ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ Η/Υ: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* http://hackaday-gragle.blogspot.com/ ,
* http://locusblogus.blogspot.com/ , FREE WEB TOOLS .-
!* http://www.iwebtool.com/tools/ .-
* http://sotiris.blogspot.com/2009/01/blog-post.html , Προγράμματα στους Η/Υ μας .-
* http://sotiris.blogspot.com/2009/02/syncgr-help.html , Συμβουλές για windows pc & το Internet , το Ubuntu .κ. * http://locusblogus.blogspot.com/2009/01/animated-tag-cloud.html , Προσθήκη ANIMATED TAG CLOUD .-
* http://locusblogus.blogspot.com/2009/04/blog-post.html , Προσθήκη Διαχωριστικής Γραμμής στα Σχόλια .-
* http://locusblogus.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2009-02-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=13 , .- Ιανουάριος 2009 , (13).-
* http://locusblogus.blogspot.com/search?updated-min=2009-02-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2009-03-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=10 , .- Φεβρουάριος , 2009 .- (10).-
* http://locusblogus.blogspot.com/search?updated-min=2009-03-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2009-04-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&max-results=5 , -Μάρτιος 2009.- (5).-
* http://locusblogus.blogspot.com/search?updated-min=2009-04-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&updated-max=2009-05-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&max-results=7 ,.- Απρίλιος 2009 .- ( 7).-
* http://locusblogus.blogspot.com/2009_05_10_archive.html ,- Μάϊος 2009 .- (10).-
* http://locusblogus.blogspot.com/2009_05_03_archive.html , Μάϊος , 2009 .- (03).-
* http://locusblogus.blogspot.com/2009/05/free-web-tools.html , 2009.-
* http://locusblogus.blogspot.com/2009_05_13_archive.html , Μάϊος 2009 .-
* http://locusblogus.blogspot.com/search?updated-min=2009-05-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&updated-max=2009-06-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&max-results=3 , .-

~* STAMOS - ARFARA- MESSHNIAS - GREECE :

~* http://snsarfara.blogspot.com/ ,

(1).-**! http://go.sync.gr/oGFk0O , stamos-arfara-Greece.-
(2).- ** http://go.sync.gr/6a7U8s facebook- Σταμάτης .-
(3).--** http://go.sync.gr/IGuGf1CF , Vlasis .-
(4) .- ** http://go.sync.gr/VEeDP7 , BΛΑΣΙΟΣ VLASIS .-
(5).-* * http://go.sync.gr/S39N2aWs , Space ,STAMATIOS .-
( 6 ).- http://go.sync.gr/7oCj41je , Αρφαρα 1.-
( 7 ).- http://go.sync.gr/Ib4cwDOz , Αρφαρα 2 .-

~* τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ :

vlasios .- (α) http://www.tagged.com/profile.html , Σταμος;

(1) http://www.perfspot.com/home.asp ,

, stamoskal@windowslive.com ,

(2) http://vlasiosarfara.blogspot.com/ ,
(3) http://www.facebook.com/home.php?ref=home ,
(4) WWW.NETVIBES.COM/SNSTAM , stamos.-

(5) http://www.sync.gr/stamos , sync.gr/stamos1 ,

(6) http://www.sync.gr/stamos1 ,

(7) http://snsstamoskal.blogspot.com/

8) http://snsarfara.blogspot.com/,

(9) http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/,
(10) http://sdentist.spaces.live.com/guestbook/,
(11) , http://snsarfara.blogspot.com/
(12) http://www.myheritage.com/FP/simple-photo-selection.php?s=27329812 , http://beneas13.blogspot.com/2009/03/blog-post_9681.html , Γιώργος Μπενέας .-
http://aboutmylamia.blogspot.com/ , Σπύρος ΦΟΎΝΤΑς

http://blogs.sync.gr/blogs/40313/favourite/index.html, ,

(13) http://my.live.com/, http://www.hi5.com/ , , stamos

(14) http://stamosskoulikas.hi5.com/ , .-

~* Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΟΥΝ. Βίος και απολυτίκιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, των οποίων η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη στις 21 Μαΐου. Οι Άγιοι και Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α' ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού. Ο Κύριος θέλοντας να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά του Μαξεντίου και του Λικίνιου, στη συνέχεια σχημάτισε στον ουρανό το σημείο του Σταυρού με την επιγραφή «Εν τούτω Νίκα», προσφέροντάς του ένα ισχυρότατο όπλο για να κατατροπώσει τους εχθρούς του. Με το χριστιανικό σταυροειδές λάβαρο με το ελληνικό μονόγραμμα «Εν τουτω νικα», τελικά νίκησε τα στρατεύματα του Μαξεντίου και έπειτα του Λικινίου. Επίσης, ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που ευνόησε την Εκκλησία, μετά από τρεις αιώνες ανελέητου διωγμού. Μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους του στο αρχαίο βυζάντιο, και εκεί έκτισε την βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Λίγο πριν πεθάνει, ο Κωνσταντίνος αξιώθηκε και του Αγίου Βαπτίσματος, και αμέσως μετά είπε: «Νυν αληθει λογω μακαριον οιδ’ εμαυτον, νυν της αθανατου ζωης πεφαναι αξιον, νυν του θειου μετειληφεναι φωτος πεπιστευκα». Τώρα, δηλαδή, σύμφωνα με το λόγο της αληθείας, ξέρω ότι είμαι μακάριος, τώρα έχω γίνει άξιος της αθανάτου ζωής, τώρα έχω πιστέψει πως έλαβα το θείο φως. Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών, την 21 Μαΐου 327. Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα και η Εκκλησία τον ανεκήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο. Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε πολύ και για τα ιερά σεβάσματα των χριστιανών, για το λόγο αυτό απέστειλε στα Ιεροσόλυμα την μητέρα του, για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Η Αγία Ελένη ήταν αυτή η οποία έδωσε στον Μ. Κωνσταντίνο την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, και ο ίδιος την τίμησε, όταν στην μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δύο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Εις Αγιος εις Κυριος Ιησους Χριστος, εις δοξαν Θεου Πατρος, Αμην». Η Αγία Ελένη βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης. Εκοιμήθη ειρηνικά το 327 μ.Χ. σε ηλικία 83 ετών. Απολυτίκιο«Πρωτος πεφηνας, εν Βασιλευσι, θειον εδρασμα, της ευσεβειας, απ’ ουρανου δεδεγμενος το χαρισμα· οθεν Χριστου τον Σταυρον εφανερωσας, και την Ορθοδοξον πιστην εφηπλωσας. Κωνσταντινε ισαποστολε, συν Μητρι Ελενη θεοφρονι, πρεσβευσατε υπερ των ψυχων ημων» Απολυτίκιο«Του Σταυρου σου τον τυπον εν ουρανω θεασαμενος, και ως ο Παυλος την κλισιν ουκ εξ ανθρωπων δεξαμενος, ο εν Βασιλευσιν Αποστολος σου Κυριε, Βασιλευουσαν πολιν τη χειρι σου παρεθετο· ην περισωζε δια παντος εν ειρηνη, πρεσβειαις της Θεοτοκου, μονε Φιλανθρωπε»-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1087887355325&mid=7f4aa5G56358b7cG6f223fG0 ,.-

~*
21/05/2009

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΧΟΣΝΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ απεστειλε το παρακάτω συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Εξοχ.Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Χόσνυ Μουμπάρακ, για την εκδημία του νεαρού εγγονού του
"Προςτον ΕξοχώτατονΠρόεδρο της Αιγύπτουκ.Χόσνυ Μουμπάρακ
εις Κάιρον

Εξοχώτατε κε.Πρόεδρε,
Επί τω θλιβερώ αγγέλματι της εκδημίας του πεφιλημενου Σας εγγονού, δια του παρόντος Πατριαρχικού Γράμματος εκφράζουμε ολόθυμες συλλυπητήριες ευχές, προσευχόμενοι όπως ο Πανάγαθος Θεός αναπαύη την μακαρία ψυχή του, πρός Εσάς δε χαρίζη υγεία, δύναμη, υπομονή καί μακροημέρευση, διά την συνέχιση του υψίστου υπουργήματός προς όφελος του ευγενούς αιγυπτιακού λαού.
Μετά πολλών ευχών και τιμής εξιδιασμένης
+Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β΄
Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξανδρείαςτη 19η Μαΐου 2009".-

~* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο xristina71 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Αγαπητέ Σταμάτη,μέσα από το γραπτό σου λόγο , διακρίνω ένα μεγαλείο ψυχής και μια αυθεντικότητα κάτι σπάνιο ....επίσης θέλω να σε ευχαριστήσω για την κριτικής σου,δεδομένου ότι σε αυτά που αναφέρθηκα θεωρούνται από τους περισσότερους αν όχι γραφικά τουλάχιστον ξεπερασμένα...Σοφοίς ομιλών καυτός εκβήσει σοφός.(Μένανδρος)- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/xristina71/ .-

~*

Δεν υπάρχουν σχόλια: