ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 :
~

VIDEO : ~Χιόνια στην έρημα Ζαχάρα 21/12/2016                                                                                    https://youtu.be/TShGLMFt9Vc .-


~ XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ , ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ , ΠΙΣΤΗ ΣΕ  ολους μας προς εσένα  , ΑΓΑΠΗ , ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! ΑΜΗΝ !!
~ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2016 επίσκεψη προσκύνημα: https://youtu.be/7CWVFTxeFzc .-

Ο πνευματικός τουρισμός
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, πείτε μας για τις πνευματικές σας εμπειρίες.
- Γιατί, βρε παιδί μου, να σας πω; Για να αυξήσουμε τον πνευματικό τουρισμό του τόπου;

~
~26 Δεκεμβρίου
Η Σύναξις της υπεραγίας Θεοτόκου και η εις Αίγυπτον φυγή αυτής. Ιερομαρτύρων Ευθυμίου επισκόπου Σάρδεων του ομολογητού (†840) και Κωνσταντίου του Ρώσου, του εν Κωνσταντινούπολη (†1743). Οσίων Ευαρέστου, του εν τη μονή Στουδίου και Κωνσταντίνου πρεσβυτέρου (1), του εξ Ιουδαίων. — Κυριακή μετά την Χρίστου Γέννησιν. Μνήμη των αγίων και δικαίων Ιωσήφ του μνήστορος, Δαβίδ του προφητάνακτος και Ιακώβου του Αδελφοθέου.
(1) Ο όσιος Κωνσταντίνος ήταν από τα Σύναδα της Φρυγίας. Σε νεαρή ηλικία προσπάθησε να ακολουθήσει τη ζωή των ενάρετων χριστιανών. Ο νεαρός Ιουδαίος, ο οποίος έφερε την χριστιανική πίστη ήδη στη ψυχή του, αποφάσισε να φύγει από το θόρυβο του κόσμου και μετέβη στο μοναστήρι Φουβούτιον, του οποίου οι μοναχοί φημίζονταν για την θεάρεστη ζωή τους. Αφού δοκιμάσθηκε αρκετά και πείστηκαν για την ειλικρινή και φωτεινή πίστη του, τον βάπτισαν και τον ονόμασαν Κωνσταντίνο. Έγινε έτσι αδελφός της Μονής. Επιδόθηκε στη μελέτη πνευματικών έργων. Όμως αυτό δεν του ήταν αρκετό, ήθελε να διδάξει και στους άλλους ανθρώπους τον λόγο του Χριστού. Γι` αυτό άρχισε να μεταβαίνει από την μία πόλη στην άλλη και να κηρύσσει το λόγο του Θεού. Απεβίωσε εν ειρήνη. ~
Σήμερα 26/12/2016 εορτάζουν:
Μετά την Χριστού Γέννησιν, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, Φυγή Ιησού Χριστού στην Αίγυπτο, Άγιος Ευθύμιος ο Ομολογητής, επίσκοπος Σάρδεων
~Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~Ὡς βρέφος βαστάζουσα, ἐν ταὶς ἀγκάλαις Ἁγνή, τὸν πάντων δεσπόζοντα, σάρκα λαβόντα ἔκ σοῦ, χαρᾶς ὤφθης πρόξενος, ὅθεν πᾶσα ἡ κτίσις, ἀνυμνεῖ χαρμοσύνως, σήμερον Θεοτόκε, τὴν φρικτήν σου λοχείαν πηγὴν γὰρ ἀθανασίας, κόσμω ἐκύησας.
~*  Απολυτίκιο Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου - 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/lNv1Zzq-MgY  .-


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΡΦΑΡΩΝ :


~ Σε  ηλικία 91  ετών έφυγε από την παρούσα ζωή η Αρφαραία μάννα , σύζυγος και εξαίρετη σε όλα τα επίπεδα οικογενειάρχης Παναγιώτα χήρα Ευάγγελου Μπούρα , μητέρα του αγαπητού μας ιερέα Παπά-Μιχάλη .- Ας είναι καλοτάξιδη στην αιωνιότητα και ανάλαφρο το χωματάκι που την σκέπασε   .- Αιωνία η μνήμη της και Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της ! Σ...
Βίντεο :
~Εξόδιος Ακολουθεία θανούσας  26/12/2016:
 https://youtu.be/mdXScGboXYk .-
~Ι. Ευαγγέλιον εξόδου θανούσης 26/12/2016:
https://youtu.be/wBlTlThjvZQ .-
~Ομιλία για θανούσα μητέρα 26/12/2016
: https://youtu.be/4SXXqzvJvn4 .-
~Εξόδιος θανούσας μητέρας γιαγιάς 26/12/2016:
 https://youtu.be/j2fveUDDioA .-

***  Χριστούγεννα στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε την Χριστουγεννιάτικη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.
Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ανεγνώσθη η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Μητροπολίτη από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σαραντόπουλο.
O Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο κήρυγμα του, ανέλυσε τα μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους υγεία, ομόνοια και προκοπή.  Ταυτόχρονα αναφερόμενος στη σημερινή κρίση, καυτηρίασε την απουσία της ειλικρίνειας στης σχέσης μεταξύ των ανθρώπων."Αυτός ο τόπος μπορεί να ξανά βρει τον δρόμο του ",τόνισε χαρακτηριστικά. Αρκεί να επενδύσουμε ξανά σε αυτό που ονομάζεται ιστορία και πολιτισμός κατέληξε. 
1.-   "Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΟΝ..." - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 25-12-2016 : https://youtu.be/43AAJMLLlDc  .-
2.- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 25/12/ 2016 : https://youtu.be/Q7ACIynGozw  .-
3.- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 2016 : https://youtu.be/NsZV2VhQbGY  .-

*** Εκπαιδευτικά προγράμματα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
Εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017.
Ειδικότερα:
-Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας ένα βυζαντινό ναό: Αγ. Απόστολοι Καλαμάτας». Σκοπός είναι να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, μέσα από τα παράδειγμα ενός πολύ σημαντικού βυζαντινού μνημείου της Καλαμάτας, του ναού των Αγίων Αποστόλων. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Ε΄ και ΣΤ΄), καθώς και της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. Θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2017, μία φορά την εβδομάδα (ημέρα Τρίτη, διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες περίπου).
-Στο Κάστρο της Καλαμάτας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Και στην κορφή … το κάστρο!». Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το χώρο του κάστρου της Καλαμάτας και μέσω αυτού να κατανοήσουν την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία ενός μεσαιωνικού κάστρου (ορολογία των επιμέρους τμημάτων του). Παράλληλα, θα αναδειχθεί η διαχρονική σημασία της αρχιτεκτονικής και της οχυρωματικής λειτουργίας των κάστρων γενικά μέσα από την αναφορά σε αντίστοιχα κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά και απευθύνεται μόνο σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ και Β΄ Γυμνασίου). Θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάιο 2017, μία φορά την εβδομάδα (ημέρα Τρίτη, διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες περίπου).
Για περισσότερες πληροφορίες και για τον προγραμματισμό επισκέψεων κατόπιν συνεννόησης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΦΑ Μεσσηνίας στα εξής τηλεφώνα: 27210-22534 και 26770 (κα Ιωάννα Γρηγοροπούλου και Κων/να Γερολύμου).

***  Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ 
'Εσβησε το μεγάλο αστέρι της βρετανικής ποπ σκηνής της δεκαετίας του '80 και '90, Τζορτζ Μάικλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μάνατζέρ του, ο δημοφιλής δημιουργός πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο σε ηλικία 53 ετών.
«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο κυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου), που ξεκίνησε παίζοντας μουσική στον υπόγειο του Λονδίνου πριν ιδρύσει τους Wham! μαζί με τον φίλο του, Άντριου Ρίτζλεϊ, το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ, μετέδωσε το BBC. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, ωστόσο χαρακτηρίζεται ανεξήγητος.
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του» έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.
Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy. Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ Patience, που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπος με προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια.
Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο Faith (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Symphonica (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.  in.gr

*** Ξεκληρίστηκε η διάσημη στρατιωτική χορωδία Αλεξάντροφ στο μοιραίο Τουπόλεφ 
Μόνο τρια μέλη της γλίτωσαν - Η χορωδία είχε ιστορία 89 ετών και βρέθηκε πολλές φορές στην πρώτη γραμμή, ενισχύοντας το ηθικό των στρατιωτών.
Με τραγικό τρόπο ξημέρωσε η σημερινή μέρα για πάνω από 60 μέλη μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ του ρωσικού στρατού, τα οποία επέβαιναν στη μοιραία πτήση του Τουπόλεφ που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η διάσημη χορωδία ταξίδευε με προορισμό μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, με σκοπό να συμμετέχει σε χριστουγεννιάτικη συναυλία.
Η ανακοίνωση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία η οποία «χτύπησε» τη Ρωσία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή (μετά την πρόσφατη δολοφονία και του Πρέσβη της στην Άγκυρα) γέμισε με θλίψη τις καρδιές του ρωσικού λαού για την απώλεια όλων σχεδόν των μελών του πολυαγαπημένου τους «τάγματος που τραγουδάει».
Μεταξύ των θυμάτων είναι ο επικεφαλής της στρατιωτικής μπάντας, Βαλέρι Χαλίλοφ και ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, Αντόν Γκουμπάνκοφ.
Η χορωδία Αλεξάντροφ είναι η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία ιδρύθηκε τη σοβιετική εποχή. Αποτελεί μέρος του ομώνυμου σχήματος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον μια μπάντα και ένα συγκρότημα χορευτών.
Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.
Το ρεπερτόριο των ταλαντούχων μελών της αποκλειστικά ανδρικής χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά τραγούδια αλλά καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, από παραδοσιακά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους μέχρι άριες τις όπερας και ποπ μουσική.
Το σχήμα Αλεξαντρόφ ιδρύθηκε το 1928 από τον Αλεξάντερ Βασίλιεφ Αλεξαντρόφ, τον συνθέτη που έγραψε τη μουσική του εθνικού ύμνου της Σοβιετικής Ενώσεως, ο οποίος το 2000 έγινε ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας (με νέους στίχους).
Με τα χρόνια, το σχήμα που βρέθηκε πολλές φορές κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό συγκρότημα που απαριθμεί εκατοντάδες μέλη. H φήμη του σχήματος δεν περιορίστηκε στη Ρωσία, αλλά επιβραβεύτηκε με πολλές διακρίσεις και στο εξωτερικό, κατακτώντας επάξια τον τίτλο του γνωστότερου μουσικοχορευτικού στρατιωτικού συγκροτήματος στον κόσμο.
Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια της χορωδίας είναι το «Τραγούδι των βαρκάρηδων του Βόλγα», το «Καλίνκα» και το διάσημο «Κατιούσα», ένα φολκλορικό τραγούδι όπου η Κατιούσα αποχαιρετά τον αγαπημένο της, στον οποίο εύχεται να φυλάει την πατρίδα και η ίδια την αγάπη τους.
1.- Alexandrov Red Army Choir ~ Katyusha : https://youtu.be/3iJeUh3zSz8 .-

*** Τα μπεκ που ποτίζουν τα τσιμέντα… 
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν σημεία που το αυτόματο πότισμα, είτε λόγω βλάβης είτε λόγω αστοχίας, αντί να ποτίζει το φυτό για το οποίο έχει τοποθετηθεί, ποτίζει το δρόμο ή απλά τσιμέντο.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όπου πολλά μπεκ ποτίζουν απλά τον πεζόδρομο.
Καλό θα είναι κάποια στιγμή να γίνει ένας έλεγχος για το τι ποτίζουν τελικά τα μπεκ. Κρίμα είναι να χάνεται τόσο νερό τσάμπα, συν όλα τα άλλα προβλήματα που δημιουργεί αυτό.  Π.Μπ. 
 
***  Ο καιρός  σήμερα  Δευτέρα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Δευτέρα 26/12/2016 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Σταθερότητα στην οικονομία και την πολιτική κατάσταση ζητούν οι ξενοδόχοι της Καλαμάτας 
Με μέτρια κίνηση και πληρότητα που θα κινηθεί στο 70% με 80% την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κλείσει η - εξαιρετική κατά τα λοιπά- «τουριστική χρονιά» στην Καλαμάτα. Αν και οι αρχικές ενδείξεις για την τουριστική κίνηση τις ημέρες των εορτών στην Καλαμάτα ήταν ευνοϊκές, διάφοροι λόγοι και συγκυρίες, όπως η οικονομική κατάσταση της μέσης αστικής τάξης, οι καιρικές συνθήκες, αλλά και οι «ημερομηνίες» των αργιών που δεν ευνοούν, συνετέλεσαν στη «μέτρια» σχετικά κίνηση.
Το 2016, όμως, φεύγει με θετικό πρόσημο… Οι πέντε μήνες, από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο, και παρά τις καταστροφές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των ξενοδόχων, και όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων, θύμισαν εποχές προ κρίσης...
Σ’ αυτό που όλοι συμφωνούν με μια «φωνή» είναι η ανάγκη για «σταθερότητα» στην οικονομία και την πολιτική «ζωή» της χώρας, την ώρα μάλιστα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη «γειτονιά» μας δείχνουν να είναι ευνοϊκές για τις αφίξεις περισσότερων ξένων…
 Γιώργος Κουτίβας, «Elite City Resort Hotel»
«Στο ξενοδοχείο μας η κίνηση για τις ημέρες των εορτών είναι σχετικά καλή, από τώρα και μέχρι τα Φώτα… Γενικά, όμως, παρουσιάζεται μια μέτρια κίνηση, στην ελληνική αγορά κυρίως… Αναφορικά με τη χρονιά που φεύγει, είχε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ κακό ξεκίνημα Ιανουάριο και Φεβρουάριο, λόγω και των κινητοποιήσεων των aγροτών κυρίως, και στη συνέχεια πέντε πάρα πολύ καλούς μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
Για την τουριστική σεζόν του 2017, τα μηνύματα είναι θετικά, ειδικά από τις ξένες αγορές. Φυσικά, ευελπιστούμε όλοι σε πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς ειδικά ο κλάδος μας επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις… Αν υπάρχει σταθερότητα, το 2017 μπορεί να είναι καλύτερο και από το 2016»
 Γιώργος Αντωνίου, «Pharae Palace»
«Αν και υπήρχε μια αισιοδοξία στις αρχές του Νοεμβρίου ότι μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι καλύτερα από πέρυσι, οι ελπίδες αυτές δε φαίνεται να επαληθεύονται… Η κίνηση τις εορτές είναι μέτρια, κοντά στο 80% σε πληρότητα. Σίγουρα είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Ο κόσμος έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις αυτό το μήνα να καλύψει, ενώ και η αστική τάξη στη χώρα, δηλαδή οι πολίτες που θα πάνε κάπου για 2-3 ημέρες, σιγά σιγά χάνεται… Πιστεύω, βέβαια, ότι ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει και κάποιες από τις εκδηλώσεις στην παραλία και να μη «μονοπωλεί» το ενδιαφέρον το κέντρο της πόλης τα Χριστούγεννα.
Η χρονιά, το 2016, ήταν εξαιρετική τόσο για το ξενοδοχείο μας όσο και για την περιοχή γενικότερα…
Όσον αφορά στο 2017… ελπίζουμε να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, και να εκμεταλλευτούμε τις «γεωπολιτικές» εξελίξεις στην περιοχή μας, που ευνοούν το τουριστικό μας προϊόν… Πρέπει, όμως, να μην εφησυχάζουμε, αλλά να χαράξουμε ως Καλαμάτα, ως Μεσσηνία, ένα σχέδιο για το πού θέλουμε και μπορούμε να φθάσουμε με τις δυνατότητες που έχουμε. Η περιοχή έχει πολλές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, αλλά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε αυτή η “ανάπτυξη” να μην είναι εφήμερη…».
  Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, «Elektra Hotel & Spa»
«Τα Χριστούγεννα παραδοσιακά δεν είναι η καλύτερη περίοδος της Καλαμάτας… Φέτος ίσως η κίνηση είναι λίγο μικρότερη σε σχέση με πέρυσι. Γενικά ο κόσμος επιλέγει πιο χειμερινούς προορισμούς, αλλά και οι ημερομηνίες φέτος των εορτών δε βοηθούν ιδιαίτερα. Το 2016, ενώ ξεκίνησε υποτονικά, εξελίχθηκε ανέλπιστα σε μια εκπληκτική χρονιά για την περιοχή. Ειδικά το πεντάμηνο Απρίλιοw – Οκτώβριος και παρά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, η κίνηση ήταν πάνω από τα αναμενόμενα. Σ’ αυτό, φυσικά, συνέβαλαν και αρκετά σπουδαία συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή μας, τους “νεκρούς” κυρίως μήνες…
Το 2017 στρέφουμε τις ελπίδες μας στην ξένη αγορά… Περιμένουμε να οριστικοποιηθούν και οι πτήσεις το επόμενο τρίμηνο προς την Καλαμάτα και γενικά ελπίζουμε σε αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό.
Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, εκεί επικρατεί μια αβεβαιότητα που έχει να κάνει με τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε… Η χώρα σίγουρα χρειάζεται σταθερότητα για να εκμεταλλευτεί τον τουρισμό».
  Νίκος Γεωργακάκης, «REX»
«Αν και οι αρχικές ενδείξεις ήταν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα έχουν μια μεγάλη δυναμική, τελικά δεν επαληθεύθηκαν… Η πληρότητα στην πόλη αγγίζει το 70% περίπου. Το καλοκαίρι που πέρασε η κίνηση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μπορώ να πω ότι θύμισε χρονιές πριν από την κρίση… Αναφορικά με το μέλλον, η περιοχή μας είναι σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, αλλά χρειάζεται σταθεροποίηση η οικονομία. Η αβεβαιότητα δε βοηθά τον τουρισμό σε καμία περίπτωση. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε το 2017 να ξεπεράσει και το 2016».
  Ιωάννης Δηλές, «Akti Taygetos Resort»
«Η μεγάλη πληρότητα που παρουσίασε η πόλη σε 3ήμερα, όπως αυτό της 28ης Οκτωβρίου, είχε αυξήσει τις προσδοκίες και για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τελικά, αυτές οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κίνηση είναι απογοητευτική, καθώς η πληρότητα φθάνει σε επίπεδα του 80%.
Η χρονιά που φεύγει κρίνεται ως εξαιρετική, νομίζω, για την περιοχή μας, καθώς τόσο η ξένη όσο και η εγχώρια αγορά “μάς” προτίμησαν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες… Η πόλη ακούγεται προς τα έξω όλο και περισσότερο και αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία και για τη χρονιά που έρχεται, ελπίζοντας ότι θα ξεπεράσει και αυτή που φεύγει».
Του Κώστα Γαζούλη

*** Η χρονιά που παίρνει μαζί της μεγάλα ονόματα της μουσικής 
Πρινς, Ντέιβιντ Μπάουι και Τζορτζ Μάικλ είναι μερικά μόνο από τα θρυλικά ονόματα της μουσικής που δεν είναι πια μαζί μας. Το 2016 φεύγει σε λίγες ημέρες και αποδεικνύεται μια τραγική χρονιά για τη μουσική.
Ντέιβιντ Μπάουι: Το ίνδαλμα της γκλαμ-ροκ βύθισε στο πένθος εκατομμύρια θαυμαστές του, όταν πέθανε στις 10 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου Blackstar, την ημέρα των 69ων γενεθλίων του. Πρωτοπόρος και δημιουργικός μέχρι τον θάνατο του, ο Μπάουι υπέφερε από καρκίνο, αλλά μόνο οι οικείοι του γνώριζαν τη μάχη που έδινε κατά της νόσου.
Γκλεν Φρέι: Συνιδρυτής και αρχηγός του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles, πεθαίνει στις 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από χρόνια αρρώστιας. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Hotel California, οι Eagles ήταν μεταξύ των συγκροτημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της αμερικανικής ροκ.
Πολ Κάντνερ: Συνιδρυτής και εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος Jefferson Airplane. H ψυχεδελική μουσική του ήταν κάτι σαν φυσική μουσική υπόκρουση στη δεκαετία του 1960 και στην εποχή των χίπις. Ο Κάντνερ πεθαίνει στις 28 Ιανουαρίου, σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή.
Μορίς Γουάιτ: Ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire είχε συνθέσει μικρά υπέροχα ποπ κομμάτια εμπνευσμένα από τη φανκ. Το συγκρότημα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που είχαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία της μουσικής. Ήταν αναμφίβολα το πρώτο αφρο-αμερικανικό συγκρότημα που είχε μεγάλη απήχηση στο λευκό κοινό. Ο Μορίς Γουάιτ πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 4 Φεβρουαρίου, αφού βασανίστηκε πολλά χρόνια από τη νόσο του Πάρκινσον.
Κιθ 'Εμερσον και Γκρεγκ Λέικ: Ο Έμερσον, ένας από τους πρωτοπόρους του συνθεσάιζερ στη ροκ μουσική, αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, στις 11 Μαρτίου. Ο μπασίστας και τραγουδιστής Γκρεγκ Λέικ, αλλά και φίλος του στο συγκρότημα Emerson, Lake & Palmer, στο κορυφαίο τρίο της progressive rock, πεθαίνει από καρκίνο, εννέα μήνες αργότερα, στις 7 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών, στο Λονδίνο.
Φιφ Ντάογκ: Ο ράπερ του A Tribe Called Quest, ενός συγκροτήματος που έφερε νέα καλλιτεχνική αίσθηση στη χιπ-χοπ, πέθανε στις 22 Μαρτίου σε ηλικία 45 ετών, έπειτα από μακρά μάχη με τον διαβήτη.
Μερλ Χάγκαρντ: Θρύλος της κάντρι μουσικής, που αυτοαποκαλείτο «παράνομος», εμπνεύστηκε βλέποντας ζωντανά στη φυλακή έναν άλλο θρύλο της κάντρι, τον Τζόνι Κας. Παιδί φτωχών αγροτών, που μετανάστευσαν από την Οκλαχόμα στο Λος Αντζελες, στη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ήταν ένας από τους Okies, που όταν τέλειωσε με την παρανομία (πέρασε χρόνια στις φυλακές) υπήρξε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της κάντρι της δεκαετίας του 1960. Πέθανε στις 6 Απριλίου, την ημέρα των 79ων γενεθλίων του.
Πρινς: Καλλιτέχνης από αυτούς που σημάδεψαν τη δεκαετία του 1980, κυρίως με το τραγούδι του Purple Rain. Το παιδί από τη Μινεάπολη πέθανε στις 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών στην κατοικία-στούντιο του στο Paisley Park στη Μινεσότα από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.
Λέοναρντ Κοέν: Ποιητής και τραγουδιστής, οι μελωδίες του για την αγάπη και την πνευματικότητα τού είχαν χαρίσει ένα πιστό κοινό. Πέθανε στις 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 82 ετών στο Μόντρεαλ. Η ταφή του έγινε σε πολύ στενό κύκλο, πριν ακόμη η οικογένειά του ανακοινώσει τον θάνατό του. Όπως ο Μπάουι, ο Καναδός με την τραχιά φωνή μόλις είχε ολοκληρώσει τον τελευταίο του δίσκο, You Want It Darker, επιλέγοντας έναν τίτλο που προοιώνιζε το τέλος.
Σάρον Τζόουνς: Τραγουδίστρια της σόουλ και της φανκ, ο θηλυκός Τζέιμς Μπράουν, όπως την αποκαλούσαν, είχε αργήσει να γίνει διάσημη. Πέθανε στις 18 Νοεμβρίου από καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.
Ρικ Παρφίτ: Kιθαρίστας του βρετανικού συγκροτήματος της ροκ Status Quo, διάσημος κυρίως για το τραγούδι του In the Army Now. Πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 68 χρονών από επιπλοκές μιας λοίμωξης. Έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας που είχε στο παρελθόν, σκόπευε να αρχίσει σόλο καριέρα και να κυκλοφορήσει ένα δίσκο το 2017.
Τζορτζ Μάικλ: Πρώην frontman του ποπ ντούο Wham! στη δεκαετία του 1980. Ο βρετανός ποπ καλλιτέχνης που ωρίμασε και ακολούθησε στη συνέχεια μια λαμπρή σόλο καριέρα. Ο συνθέτης του Careless Whisper που είχε μονοπωλήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τα προβλήματα υγείας του, πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 53 του χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Περιμετρικός της Καλαμάτας, όλος ο δρόμος σε βίντεο και φωτογραφίες 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το μεσημέρι της Παρασκευής δόθηκε στην κυκλοφορία όλος ο περιμετρικός της Καλαμάτας, ένα δρόμος που καταλήγει στην οδό Λακωνικής στη διασταύρωση για Ελαιοχώρι.
Δείτε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες όλη τη διαδρομή, που με βάση τα όρια ταχύτητας που έχει ορίσει η τροχαία ένας οδηγός χρειάζεται περίπου 8 λεπτά από το ύψος της Θουρίας έως και το τέλος της οδού.
Video: 
`1.-  Περιμετρικός της Καλαμάτας, όλος ο δρόμος σε βίντεο και φωτογραφίες  : https://youtu.be/wKtA_eW34xM  .-
2 .- Περιμετρικός Καλαμάτας : https://youtu.be/84rV1aObiOQ  .-
 
*** ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και τη Lockheed Martin! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ τα F-22 Raptor

~ Aπίστευτη εξέλιξη, χτύπημα για τη Lockheed Martin έρχεται από τη Συρία. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς πιλότους στη Συρία, τα F-22 Raptor χάνουν την επίστρωση stealth που έχουν και γίνονται ορατά στα αντίπαλα ραντάρ.
Οι επικαλύψεις του αεροσκάφους χρειάζονται ανανέωση καθώς η τριβή με τον ατμοσφαιρικό αέρα τις κάνει να χάνουν τις ιδιότητες τους.
Μάλιστα ο επικεφαλής του προγράμματος των F-22 John Cottam ανέφερε ότι αυτό συνέβη λόγω των καιρικών συνθηκών, υγροποιήθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και της άμμου.
Βίντεο  1  .-  F 22 Raptor Air show 2015. INSANE PILOT!!!   : https://youtu.be/5SHGq8zj9Xo  .-
Παλαιότερα, πρώην μηχανικός της Lockheed Martin, ο Olsen Derrol, κατηγόρησε την εταιρεία για επικίνδυνες τεχνικές στην προσπάθεια δημιουργίας επίστρωσης stealth. Το πλήγμα στο προφίλ της εταιρείας, από την πλευρά των πιλότων, είναι μεγάλο καθώς η επίστρωση εξαφανιζόταν εύκολα αν έπεφτε νερό, λάδι ή καύσιμο πάνω της.
Βίντεο2 .- F22 RAPTOR-Worlds Greatest Shock Cone : https://youtu.be/y-fOXqF-TnQ  .-
Τη στιγμή που η Lockheed Martin προσπαθεί να μην χάσει το συμβόλαιο για τα stealth F-35 είναι κακός οιωνός για το οικονομικό της μέλλον.
Παρόλα αυτά η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι πλέον έχει ετοιμαστεί μια νέα στρώση από ανθεκτικότερα υλικά και θα ξεκινήσει σύντομα η επίστρωση στα 180 μαχητικά του τύπου.

***  Nέος ΠΟΛΕΜΟΣ των ΑΣΤΡΩΝ!Ρωσία-ΗΠΑ σε ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...

~  To Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως η Ρωσία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές για νέο πύραυλο ικανό να καταρρίψει αμερικανικούς δορυφόρους. Αυτή τη στιγμή ο φόβος στο αμερικανικό Πεντάγωνο είναι πως το νέο σύστημα αεράμυνας S-500 με τις δυνατότητες που διαθέτει μαζί με το A-60 που είναι η έκδοση IL-76 με αερομεταφερόμενο λέιζερ, δημιουργούν στρατηγικό πλεονέκτημα στη Ρωσία.
Η δοκιμή του PL-19 Nudol διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου από την κεντρική Ρωσία και ήταν η 5η δοκιμή με απόλυτη επιτυχία και αυτή όπως αναφέρουν επίσημες πηγές. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε είναι αν ο πύραυλος έφτασε στο διάστημα ή αν κινήθηκε σε υποτροχιά. Θυμίζουμε πως το Νudol είναι σύστημα αντι-δορυφορικής προστασίας και έχει εξαιρετική στρατηγική σημασία για τη Ρωσία.
Η αντεπίθεση των Αμερικανών αναμένεται με τη μετατροπή του πυραύλου SM-3 σε αντι-δορυφορικό όπλο.

*** Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ! To NATO «έσπασε» τη Συνθήκη του Μοντρέ...

~  Ραγδαία Εξέλιξη έρχεται από το ΝΑΤΟ, το οποίο αποφάσισε να παραβιάσει τη Συνθήκη του Μοντρέ. Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό Ναυτικό έδωσε εντολή ο 6ος Στόλος στη Μαύρη Θάλασσα να παραμείνει στην περιοχή για άλλους 4 μήνες, παραβιάζοντας τη Συνθήκη που επιβάλει πως σκάφη χώρας που δεν ανήκουν στις χώρες του Ευξείνου Πόντου απαγορεύεται να παραμένουν για πάνω από 21 μέρες στην περιοχή.
Οι αναλυτές εκλαμβάνουν την κίνηση αυτή ως μήνυμα των ΗΠΑ, προς πάσα κατεύθυνση ότι η Δυτική Συμμαχία μπορεί να προστατεύσει την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών των 26-27 Οκτωβρίου ο Στόλος αποτελείται από 1-2 αεροπλανοφόρα, δύο καταδρομικά, 16 αντιτορπιλικά μεταξύ των οποίων και Arleigh Burke-class με Tomahawk και φρεγάτες καθώς και αμφίβια και σκάφη υποστήριξης με την διοίκηση να είναι στο σκάφος USS Mount Whitney.
Με το κλείσιμο των θαλασσίων συνόρων της Μαύρης Θάλασσας, με την τεράστια συγκέντρωση ΝΑΤΟικού στρατού στην Ουκρανία, με πρόφαση τις ασκήσεις, είναι προφανές πως η Δύση προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία. Ένα ανάχωμα ‘κύκνειο άσμα’ του Ομπάμα σε μία προσπάθεια να αφήσει μια επικοινωνιακή παρακαταθήκη πυγμής και βούλησης.
Βίντεο  : Russian Black Sea Fleet tracked USS Mount Whitney LCC-20 Flagship of US 6th Fleet 10.10.16 , https://youtu.be/Pxnbw1qN2XY .-

*** Το ΚΚΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ! Σύγκρουση ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ σε ΑΙΓΑΙΟ και ΘΡΑΚΗ...

~   Σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας προβλέπει το ΚΚΕ. Το σχέδιο θέσεων του Κομουνιστικού κόμματος εν όψει του 20ου του Συνεδρίου αντιτάσσεται στη λύση του Κυπριακού όπως αυτή προωθείται, ενώ προκαλεί αίσθηση με τα όσα γράφει.
«Οι περιοχές του Αιγαίου και της Θράκης αποτελούν τα πιθανά πεδία πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στις αστικές τάξεις των γειτονικών κρατών Ελλάδας και Τουρκίας , με ενδεχόμενη εμπλοκή και εμβόλιμων σχεδιασμών της Αλβανίας και την Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται στενή πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία», εκτιμά το σχέδιο θέσεων του ΚΚΕ.
Την ίδια στιγμή λαμβάνει θέση και προειδοποιεί και για τα θέματα της Τσαμουριάς (ανύπαρκτο θέμα) αλλά και των Σκοπίων.
«Η ενίσχυση του αλβανικού εθνικισμού σε βάρος της Ελλάδας και των άλλων κρατών της περιοχής τροφοδοτεί εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη. Συνολικά τη «σφραγίδα » της σις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων βάζει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και κατ” επέκταση η πιο άμεση εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή», αναφέρεται στο κείμενο.

***  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ φοβούνται για τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! Καμία εμπιστοσύνη στο Μαξίμου...

~   Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB 6 στους 10 Έλληνες πολίτες περιμένουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017.Οι λόγοι σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση είναι κυρίως λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές,κάτι το οποίο πιστεύει το 30,6% αλλά και σαν πιθανότητα το 28,4% βλέπει και την προσφυγή στις κάλπες λόγω απώλειας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.Το 19,5% απάντησε ότι θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές έχοντας όμως κοινοβουλευτική πλειοψηφία,ενώ το 11,5% θεωρεί πως θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης έπειτα από πίεση της αντιπολίτευσης.
Σε ποσοστό 63% οι πολίτες θεωρούν πως οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανό να συμβούν.
Στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

***  Νέος ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ! 'Σαπάκια' τα F-35 μπροστά στα νέα ΥΠΕΡΟΠΛΑ...

~  H Κίνα δοκίμασε με επιτυχία το νέο της δικινητήριο μαχητικό, με τεχνολογία stealth, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο.
Το FC-31 Gyrfalcon μπορεί να μεταφέρει 8 τόνους όπλων και λέγεται ότι είναι αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πρωτοποριακό αεροσκάφος είναι το πνευματικό τέκνο της Shenyang Aircraft Corp, μέρος της αεροπορικής βιομηχανίας Corporation της Κίνας (AVIC).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της AVIC, το FC-31 έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 28 τόνους, ακτίνα πτήσης 1250 χιλιόμετρα και ανώτατη ταχύτητα 1,8 Mach. Μεταφέρει με ευκολία 8 τόνους όπλων με 6 από αυτούς στον εσωτερικό του χώρο και άλλους 6 κάτω από τα φτερά.
Ο Sergey Kornev, επικεφαλής του Τμήματος Εξοπλισμού Πολεμικής Αεροπορίας των εξαγωγών της Ρωσίας, δήλωσε νωρίτερα στο RIA Novosti ότι το J-31 θα πετάξει με ρωσικές μηχανές αεροσκαφών RD-93.
«Σε σύγκριση με το πρώτο FC-31, υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στο δεύτερο πρωτότυπο. Αλλαγές έγιναν στη δομή, τα φτερά και τις κάθετες ουρές, τα οποία το καθιστούν πιο λιτό, πιο ελαφρύ και ευέλικτο», δήλωσε στην εφημερίδα, ο Γου Πεϊσίν, ένας παρατηρητής αεροπορικής βιομηχανίας στο Πεκίνο.
VIDEO : FC-31 advanced fighter jets Chinese , https://youtu.be/haFDkCp4Pmg  .
-  Ένας άλλος εμπειρογνώμονας αεροσκαφών είπε στην China Daily ότι το νέο FC-31 έχει εξοπλιστεί με ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα στόχευσης και ειδικό κράνος παρακολούθησης μετρήσεων.
Σύμφωνα με τον Φου Τσιανσάο, εμπειρογνώμονα αεροσκαφών, η επόμενη πρόκληση για την AVIC είναι να χρησιμοποιήσει το FC-31 για να καταλάβει μερίδιο αγοράς σε εσωτερικό και εξωτερικό.
«Πιστεύω ότι το αεροσκάφος έχει λαμπρές προοπτικές στην αγορά. Με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, υποθέτω η τιμή του θα είναι περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια, περίπου το μισό των Lockheed Martin F-35 Lightning II, των ΗΠΑ» δήλωσε ο Φου.
«Επιπλέον, τα τέταρτης γενιάς Eurofighter Typhoon και Dassault Rafale, μαχητικά αεροσκάφη είναι στην τιμή των περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορείτε να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα για να πάρετε ένα προηγμένο, πέμπτης γενιάς μαχητικό stealth», πρόσθεσε.
Όπως γίνεται αντιληπτό το νέο αυτό αεροσκάφος προκαλεί τρόμο στη Lockheed Martin. Mετά την εκπεφρασμένη άποψη του Ντόναλντ Τραμπ για παύση του συμβολαίου της με το Πεντάγωνο για το F-35, βλέπει πως η αγορά όπλων παγκοσμίως κατακλύζεται από αεροσκάφη ανώτερα του δικού της και πιο οικονομικά. Είναι σαφές επίσης πως τα υπάρχοντα F-35 έχουν εμφανίσει προβλήματα και σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τα αντίστοιχα ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση.
Την ίδια ανησυχία εκφράζει, ανεπισήμως, και το αμερικανικό Πεντάγωνο.

*** ΠΑΓΩΣΕ ο Σόιγκου! ΠΟΥΤΙΝ: «Υπουργέ Άμυνας, είμαστε έτοιμοι για πόλεμο;»...

~ Αναφορά για τη στρατιωτική κατάσταση της Ρωσίας και το επίπεδο ετοιμότητας ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού. Ο Πούτιν «αστειευόμενος» (;) τον ρώτησε «αν είμαστε τώρα έτοιμοι για πόλεμο»
«Το επίπεδο ετοιμότητας των εκτοξευτών πυρηνικών όπλων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων φτάνει το 99%» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σόιγκου.
video : Russia: Newest ICBM RS-24 Yars deployed in Kaluga , https://youtu.be/tqXgXlxRauA  .-
~
Η αναφορά είναι μακροσκελέστατη ωστόσο θα παραθέσουμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία. Ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι μέσα στο 2016 4 νέα συντάγματα βαλλιστικών πυραύλων τέθηκαν σε υπηρεσία με πυραύλους Yars, 23 εκτοξευτές του συστήματος διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τόσο σε σιλό όσο και σε αυτοκινούμενη μορφή.
Συνολικά 5 συντάγματα σε Yoshkar-Ola, Irkutsk, Novosibirsk και Tagil έχουν επανεξοπλιστεί με την αυτοκινούμενη έκδοση του πυραυλικού συστήματος τύπου 15U175M με πύραυλους 15ZH55M
Επιπλέον και στα πλαίσια της στρατηγική αποτροπής μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το σύστημα αντιβαλλιστικής επιτήρησης μέσω δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους «Eye-1» με το πρώτο νέο δορυφόρο από ένα σύνολο 12 να έχει εκτοξευτεί το 2015.
Ταυτόχρονα, ο στόλος παρέλαβε συνολικά 8 πολεμικά σκάφη μεγάλου εκτοπίσματος, 9 κορβέτες τύπου BUYAN καθώς και συστήματα επάκτιας άμυνας «Ball» και «Bastion».
Επίσης, ο αριθμός των επαγγελματιών οπλιτών στο ρωσικό στρατό είναι αυξημένος κατά 32.000 σε σχέση με το 2015, ενώ ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραλάβει εντός του 2017 3 νέα υποβρύχια καθώς και 2 νέες φρεγάτες.
με πληροφορίες από russiatoday και pentapostagma

***  Έρχεται από τη ΡΩΣΙΑ με ΦΟΡΑ!Παρασύρει τα ΠΑΝΤΑ, ακόμα και το F-35...(BINTEO)

~
To Μig-35 είναι η απόλυτη εξέλιξη του θρυλικού Mig-29. Είναι πολεμικό αεροσκάφος 4++ γενιάς και είναι σαφώς ανώτερο των αντίστοιχων Δυτικών Rafale και Eurifighter. Ήδη η Αίγυπτος έχει παραγγείλει 24 μονάδες ενώ έχουμε και εικόνες του για να δείτε.

Το πρώτο μαχητικό Mikoyan MiG-35 (Fulcrum-F), όπως είναι το πλήρες του όνομα πρωτοεμφανίστηκε στο αεροδρόμιο του Ζουκόφσκι έξω από τη Μόσχα.
Video : Mig-35 vs F-35 | Who Win?  , https://youtu.be/7bMNuonGGFk .-
- Το νέο, στην ουσία, μαχητικό φέρει ραντάρ Phazotron Zhuk-AE (AESA) που ανιχνεύει στόχους μεγέθους μαχητικού στα 186 χλμ και στόχους μεγέθους σκάφους επιφανείας στα 300χλμ, κινητήρες RD-33MK των 9.000 κιλών ώσης ενώ θα μπορούν να φέρουν και σύστημα κατευθυνόμενης ώσης που αυξάνει τις επιδόσεις μάχης κατά 155, και ηλεκτροπτικό σύστημα αναγνώρισης εντοπισμού εχθρικών στόχων OLS-35.
Video : Russian MiG 35 fighter jet Maneuvers ( MAKS 2015 )  , https://youtu.be/-Zeamja2GcY  .-
- Το μαχητικό θα φέρει συστήματα ανοιχτής αρχιτεκτονικής για ενσωμάτωση και δυτικής τεχνολογίας συστήματα καθώς η MIG έχει συνεργαστεί με την ιταλική GEM-Elettronica για την ενσωμάτωση ενός νέου παρεμβολέα στο εσωτερικό του σκάφους.
Video : NEW Russian Fighter Jet MIG-35 / MIG-35D Compilation, Specs, & Info   , https://youtu.be/kfAtSUlTjMM  .- `
~ Το μαχητικό κάνει επίσης εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών νέων χρωμάτων μείωσης του ίχνους οι κινητήρες έχουν σύστημα μείωσης του υπέρυθρου ίχνους ενώ έχει εκτεταμένες δικτυοκεντρικές δυνατότητες ενώ με την πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς καυσίμων φτάνει την εμβέλεια μάχης των 1000χλμ.
Video : MiG-35 takeoff airshow 2016 . https://youtu.be/VaJYDtzhCkc .-
-

*** ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ στο ΦΑΣΙΣΜΟ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Μέχρι και ΚΑΦΕΤΖΗ συνέλαβε...

~ Με ‘εντολή’ Ερντογάν οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν τον καφετζή της της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου της χώρας, επειδή φέρεται να είπε ότι δεν θα σέρβιρε τσάι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.
Η είδηση δυστυχώς δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο. Ο Σενόλ Μπουράν,, καφετζής του κυλικείου της εφημερίδας, τέθηκε υπό κράτηση αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο, σύμφωνα με τον δικηγόρο Οζγκούρ Ούρφα.
Η εφημερίδα είναι από τις ελάχιστες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Η προσβολή του προέδρου της χώρας είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Τουρκία. Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γελοιογράφοι, μαθητές σχολείων και μια πρώην Μις Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί για προσβολή του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα.
Η Cumhuriyet  επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Μπουράν. Θυμζίμουμε πως ο διευθυντής της Cumhuriyet και πολλά στελέχη της φυλακίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα προς όφελος των Κούρδων ανταρτών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

***  ΕΚΛΟΓΕΣ ANTE PORTAS! Ομολογία ΣΥΡΙΖΑίου που προκαλεί αίσθηση...

~ O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου με δηλώσεις του στο Αθηναικό/Μακεδονικό Πρακτορείο, δίνει ‘άρωμα’ εκλογών στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

«Αν ήθελε το Eurogroup να κλείσει η αξιολόγηση θα την έκλεινε. Γιατί η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να κάνει συμβιβασμούς, ακόμη και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει γιατί δεν θέλει το Eurogroup και ο Σόιμπλε που κυριαρχεί» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κούλογλου αναφέρει επίσης πως "κατά τη γνώμη μου, η αξιολόγηση δεν θα κλείσει γιατί δεν θέλουν να την κλείσουν, θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Εγώ θεωρώ ότι θα ροκανίσουν τον χρόνο.
Επίσης έχουμε μια αλλαγή συσχετισμών στο ΔΝΤ. Αφ' ενός περιμένουν την ανάληψη της ηγεσίας από τον Τραμπ κι αφ΄ ετέρου και το κυριότερο, έχουμε αποδυνάμωση της Λαγκάρντ με την καταδίκη της, σε όφελος του Τόμσεν, ο οποίος είναι αναμεμειγμένος στο ελληνικό πρόγραμμα προσωπικά και είναι πιο σκληρός. Η Λαγκάρντ ως πολιτικός μπορεί να καταλάβει και την πολιτική αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση, ο Τόμσεν είναι πιο τεχνοκράτης και θέλει να αποδείξει ότι είχε δίκιο, ότι φταίνε οι Έλληνες και ότι το πρόγραμμα δεν είναι λάθος όπως του καταλογίζουν. Ο Τόμσεν είναι ένα από τα μοιραία πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας και η αποδυνάμωση της Λαγκάρντ τον ευνοεί.
Τελικά πιστεύω ότι θα μας πάνε σε εκλογές ροκανίζοντας και την υπομονή και την οικονομία και την πολιτική και την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση" καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

***  ΚΤΗΝΟΣ 35 ΕΤΩΝ από το ΠΑΚΙΣΤΑΝ! Το 12χρονο κοριτσάκι θύμα των ΑΡΡΩΣΤΩΝ ορέξεών του...

~ 35χρονος Πακιστανός επιχείρησε να βιάσει 12χρονη κοριτσάκι στου Ρέντη, το βράδυ της Κυριακής.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μπήκε κρυφά στο σπίτι της οικογένειας και προσπάθησε να βιάσει το μικρό κορίτσι, το οποίο ευτυχώς αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και οι γείτονες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Ο 35χρονος πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή, ενώ οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία που σάρωσε την περιοχή για να τον βρει.
Χάρις την περιγραφή του κοριτσιού και τις εντατικές έρευνες, ο Πακιστανός συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και κρατείται στην Αστυνομία.

*** Νέο κύμα χιονιά από την Τετάρτη 
Τσουχτερό κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις
 
 
Κύμα χιονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, σε ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Εύβοια, βορειανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, αναμένεται τσουχτερό κρύο με σφοδρές κατά τόπους χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση, για την Τέταρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, οπού θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στο ανατολικό αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρώτικες ορεινές περιοχές και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Την Πέμπτη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ευβοίας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές ή χιονόνερο και
πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 8 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα αναμένεται στα ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή αναμένονται στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά ολικός.  Newsroom ΔΟΛ

***  Ποιοι νέοι φόροι θα μας χτυπήσουν την πόρτα τη νέα χρονιά  
Κύμα ανατιμήσεων
Νέο κύμα φόρων και ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, έρχονται από την επόμενη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με την Ημερησία, οι καινούριες επιβαρύνσεις είναι:
Αυξήσεις στα καύσιμα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
Αυξήσεις στα τσιγάρα: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.
Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
Αυξήσεις στον καφέ: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα από την 1η-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
Ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία: Νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.
Αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά: Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, εκτός από αυτά που εξαιρέθηκαν με το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και Δήλος.
Σύμφωνα με την Κομισιόν αν προσμετρηθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές τότε το συνολικό βάρος για τους φορολογούμενους από 71,4 δισ. ευρώ φέτος αυξάνεται στα 75,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.
Newsroom ΔΟΛ

***  ΑΙΣΧΟΣ! ΚΡΑΤΟΣ της ΝΤΡΟΠΗΣ η Ελλάδα! Απίστευτο περιστατικό... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Μια άνεργη καρκινοπαθής έχει μείνει χωρίς ρεύμα και η ΔΕΗ αρνήθηκε τον διακανονισμό, στην Ελλάδα του 2016 που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το νέο έτος.
Η κυρία Δ. έχει χρέος στη ΔΕΗ που αγγίζει τα 2.500 ευρώ αλλά ως άνεργη, δεν μπορούσε να πληρώσει.
video :Καρκινοπαθής για ΔΕΗ , https://youtu.be/H72trY7vVB8  .-
~ Έτσι προσπάθησε να βρει μια λύση στη ΔΕΗ, όπου της είπαν ότι έπρεπε να πληρώσει 500 ευρώ για να μην της κόψουν το ρεύμα. Με μόνο εισόδημα τα 340 ευρώ της σύνταξης της μητέρας της, δεν κατάφερε να μαζέψει το ποσό με αποτέλεσμα να της κόψουν το ρεύμα και να τραυματιστεί η μητέρα της, που μένουν μαζί.
~ video : Επικεφαλής "Δεν πληρώνω" , https://youtu.be/7-haokY8JsE .-
Αφού κατάφερε με δανεικά να μαζέψει το ποσό που της είχε ζητήσει η υπηρεσία ηλεκτρισμού, της είπα ότι δεν έγινα δεκτά γιατί έπρεπε να δώσει πάνω από 900 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση.

*** Ψάχνουν τα ΠΑΝΤΑ στο "Alcatras" στην ΚΩ! Όλες οι εξελίξεις...

~  Κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος προχώρησε σε εξονυχιστικούς ελέγχους του πλοίου "Alcatras" που προσάραξε χθες, 26/12, στην Κω.
Το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο που φέρει τουρκική σημαία, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα στην Τουρκία με προορισμό την Αττάλεια και λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε στην περιοχή.
Όπως αναφέρει η  ανακοίνωση του υπουργείου  Ναυτιλίας, , το πλοίο μεταφέρει τεχνικό εξοπλισμό και μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν θεωρείται ύποπτο ο φορτίο, ενώ τα χαρτιά τόσο του σκάφους όσο και των πέντε επιβαινόντων, είναι σωστά.
"Προσάραξη πλοίου ”ALCATRAS” ξένης σημαίας στην Κω: Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες), για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου ν. Κω.
Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το φερόμενο ως καταδυτικό πλοίο ”ALCATRAS” σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε αβαθή και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή Λάμπης.
Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.
Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή.
Το ”ALCATRAS” παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου".
Ωστόσο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το πλοίο είναι της τουρκικής εταιρείας BTT MARINE TECHONOGY και είναι καταχωρημένο ως πλοίο ερευνών, ενώ είναι πολύ συγκεχυμένες οι πληροφορίες του τι ακριβώς μεταφέρει.

***  ΤΡΟΜΟΣ 2017! ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

~  Οι αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων οι οποίες έχουν ήδη ψηφιστεί και θα αποδώσουν έξτρα έσοδα το 2017 αποτελούν έναν από τους βασικότερους τροφοδότες του διευρυμένου πρωτογενούς πλεονάσματος το επόμενο έτος, ενώ σημαντική ώθηση στα δημοσιονομικά αναμένεται και από την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.
Η συμφωνία με τους δανειστές απαιτεί την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,5% του ΑΕΠ για φέτος και 1,75% για το 2017. Αρμόδια στελέχη εκτιμούν όμως ότι φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 0,6% του ΑΕΠ και το 2017 θα υπάρξει ένα μαξιλάρι ασφαλείας άνω των 250 εκατ. ευρώ το οποίο θα οδηγήσει τελικά – αν δεν μεσολαβήσουν απρόβλεπτοι έως σήμερα παράγοντες- σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% του ΑΕΠ.
Από 1η Ιανουαρίου 2017, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη (από τα 670 ευρώ ανά χιλιόλιτρο αυξάνεται σε 700 ευρώ) ενώ ενεργοποιείται και το ειδικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία. Σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (Internet), επιβάλλεται ειδικό τέλος το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ ΦΠΑ.
Η επόμενη φουρνιά αυξήσεων στους έμμεσους φόρους αναμένεται από την 1η Ιουλίου 2017 οπότε επιβάλλεται ΕΦΚ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο (δέκα λεπτά του ευρώ ανά χιλιοστόλιτρο προϊόντος) αλλά και ο φόρος 2-4 ευρώ ανά κιλό κατά την εισαγωγή καφέ. Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 άλλωστε, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές επιβαρύνσεις μετά και τη δραστική μείωση του αφορολογήτου.
Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού αποτελεί τυπική διαδικασία για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η κατάθεση του οποίου εκκρεμεί εδώ και μήνες με την κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει τους εταίρους για την ανάγκη μείωσης των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% του ΑΕΠ που προβλέπεται στη συμφωνία για κάθε χρονιά μετά το 2018 στα επίπεδα του 2%-2,5%.
Ωστόσο, οι δανειστές μέχρι σήμερα απορρίπτουν το αίτημα και το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί όσο το δυνατό περισσότερο την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου. Το τελευταίο σενάριο ήθελε την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου αμέσως μετά το προσχέδιο προϋπολογισμού.
Το νεότερο σενάριο, δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο το Μεσοπρόθεσμο να κατατεθεί στη Βουλή το 2017, αφού νωρίτερα ξεκαθαρίσει, αν και πως θα υπάρξει συμβιβασμός ΔΝΤ- Ευρωπαίων στην «τραμπάλα» πλεονασμάτων –χρέους.

***  ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Ο Τραμπ "την είπε" καταλλήλως στον Ομπάμα...

~  Σχόλιο-φωτιά έκανε  ο Ντόναλντ Τραμπ, ως απάντηση στη δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα ότι αν έβαζε για τρίτη φορά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, θα κέρδιζε τον Τραμπ.
Ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, μόλις πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο Ομπάμα, απάντησε όπως έπρεπε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: "Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι θα με κέρδιζε. Θα έπρεπε να το λέει αυτό, αλλά εγώ λέω ότι δεν υπήρχε περίπτωση! Οι εργαζόμενοι, ο ISIS, το ObamaCAre".


*** ΤΩΡΑ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...

~  Αναταραχή υπάρχει στον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
Θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο.

***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ!Σύγκρουση ΚΙΝΑ-ΗΠΑ βλέπουν οι ειδικοί;..

~  Σύμφωνα με τους ειδικούς ,η Κίνα μπαίνει στο παιχνίδι των συγκρούσεων δυναμικά,καθώς προβλέπεται πως έρχεται σύγκρουση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.Έχοντας η πρώτη παραλάβει τα 4 su-35S από τη Ρωσία αναπτύσσει τώρα ομάδα μάχης του κινεζικού αεροπλανοφόρου Liaoning στη Νότια Σινική Θάλασσα. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων,ενώ η ομάδα μάχη πέρασε νότια της Ταϊβάν ενώ την Κυριακή η Ιαπωνία ανέφερε πως έξι Κινεζικά πολεμικά πλοία παρατηρήθηκαν μαζί με το Liaoning.Να τονιστεί πως όλο αυτό συμβαίνει αφού αιχμαλωτίστηκε το αμερικάνικο drone αλλά και μετά το τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος είχε συνομιλήσει με την πρόεδρο της Ταϊβαν.
Η φράση «Shoot it» δηλαδή «χτυπήστε το»,είναι γραμμένη στο κράνος του κινέζου πιλότου,όπως φαίνεται από τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από άσκηση του κινεζικού ναυτικού από το αεροπλανοφόρο L-16 Liaoning που είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Κίνας αλλά πρόκεται  και  για αδερφό πλοίο του ρωσικού Κουζνέτσοφ.
Όπως αναφέρεται τ ο σκάφος  έχει εκτόπισμα 67.500 τόνων μέγιστο μήκος 304μ,8 ατμοστρόβιλους και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων ενώ φέρει 24 Shenyang J-15, 6 Changhe Z-18F (ASW), 4 Changhe Z-18J και 2 Z-9C.

***  ΗΧΟΙ πολέμου ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ θα γίνει ΧΑΜΟΣ...

~  Πρωτοχρονιά με κανονιές θα κάνουν οι Αθηναίοι,ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς  οι κανονιές θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς μαζί με άλλες εκδηλώσεις από το ΓΕΕΘΑ:

          1)        Παιάνιση του Εωθινού από τις μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (στις 07:41).

         2)         Ρίψη χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού (στις 07:41).

        3)        Επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 08:00  και υποστολή στις 17:16.

       4)       Επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ , στις 11:00.

***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VoiceNews! Καταγγελία ΒΟΜΒΑ, αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ...

~  H Eλλάδα έχει γονατίσει. Οι Έλληνες έχουν γονατίσει. Οι ακρίτες μας βρίσκονται σε απόγνωση. Το VoiceNews έχει επαφή με τους Έλληνες Ακρίτες και μαθαίνει ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη.
Σήμερα λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα από Ελληνίδα πολίτη της Ηπείρου που μας παραθέτει την τραγική κατάσταση των Ηπειρωτών μας. Τα στοιχεία του πολίτη είναι στη διάθεσή μας, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε.
Στη λογική αυτή σας παραθέτουμε το μήνυμα όπως το λάβαμε με απόκρυψη των συγκεκριμένων αποσπασμάτων.
«Χρόνια πολλά,
ζω στα ...., κατάγομαι από……….
Γίνεται χαμός  ανοίξανε…… όλα τα σπίτια σε όλη την περιοχή,  και το δικό μου, και δεν τολμά κανένας να περάσει εκεί τις γιορτές,  αυτοί μπαίνουν κ να ξέρουν πως είσαι μέσα,  γιατί έτσι έχουν πιθανότητα να πάρουν κ λεφτά.
Τα περισσότερα φυλάκια τα κατάργησαν,  οι συνοριοφύλακες έχουν μείνει  με ανεπαρκή εξοπλισμό κ φοβούνται και ίδιοι.
Το να φοβάσαι να πας στο σπίτι σου τι να πω.
Ντρέπομαι γιατί ο παππούς μου έδωσε τη ζωή του,  για να υπερασπιστεί τη χώρα αυτή όταν ήρθαν οι Ιταλοί,  πέθανε για να είμαστε ελεύθεροι…»
Η κατάσταση όπως διαβάζουμε είναι τραγική. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καταγγελία για τους συνοριοφύλακες.
Καιρός είναι να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας.

***  Η μεγαλύτερη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ!Απώλειες ΣΟΚ...

~  Τους έχουν τσακίσει τους Τούρκους στη Συρία. Η ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ καταλήγει στη μεγαλύτερη στρατιωτική αποτυχία της νεότερης Τουρκίας.


Όπως βλέπετε η λίστα των απωλειών είναι μακροσκελής. Το δε βίντεο που σας παραθέτουμε είναι συγκλονιστικό.
~ video : Hit 2 Turkish Tank by Isis ATGM near Al Bab , https://youtu.be/M0BLSmum9B8  .-

***  Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ! Σε απελπισία το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ...

~  Η Ρωσία είναι και πάλι κυρίαρχος.Όπως αναφέρθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας η Ρωσία είναι σε θέση να σταματήσει κάθε απειλή που προκαλείται από τους πυραύλους κρουζ τύπου «Tomahawk» κοντά στα σύνορα της.Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αναχαιτίζονται οι πύραυλοι δεν έγινε γνωστός.
Επιπρόσθετα όπως αποκαλύφθηκε  οι  εκτοξευτές Mk41  φτάνουν τους  200 ενώ ο χρόνος πτήσης τους ως και τα σύνορα είναι 10 λεπτά.
video :  Tomahawk Missile hits target filmed with high speed cameras  , https://youtu.be/_HcLms7kaYg  .-

***  ΕΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ...

Ηδη διερχόμεθα την εορταστική περίοδο που εκτός των άλλων την τιμητική τους έχουν "οι κουραμπιέδες τα μελομακάρονα, οι δίπλες , η βασιλόπιτα,το τσουρέκι".
 Παρακάτω θα πληροφορηθείτε για τα θρεπτικά συστατικά αυτών των εδεσμάτων αλλά και για το θερμιδικό δυναμικό τους.

Κουραμπιέδες
     Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βούτυρο θεωρούνται τα πιο επιβλαβή γλυκίσματα των εορτών . Έχουν αρκετή ζάχαρη η οποία προσδίδει ανούσιες θερμίδες στον οργανισμό .Αλλά περιέχουν αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και ασβέστιο αλλά και αυγά τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών Α, D , φυλλικού οξέος και Β12.
 1 μέτριο κομμάτι κουραμπιέ ( 40γρ. ) περιέχει 240 kcal και 9,2γρ λιπαρών κυρίως κορεσμένων
 
Μελομακάρονα
     Θεωρούνται καλύτερο γλύκισμα από ότι ο κουραμπιές, καθώς η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους είναι το ελαιόλαδο, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Ε και μονοακόρεστων λιπαρών που βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL. Επίσης, το μέλι που περιέχουν είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην γενικότερη του οργανισμού. Περιέχουν επίσης καρύδια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6 και Ε, η οποία τους δίνει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και σε ω3 και ω6 λιπαρά Τέλος τα μπαχαρικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή τους όπως είναι η κανέλα ή το γαρύφαλλο έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία καθώς περιέχουν σίδηρο και αντιοξειδωτικές ουσίες, που αν συνδυαστούν με ξύσμα πορτοκαλιού που περιέχει βιταμίνη C βοηθούν στην πιο γρήγορη απορρόφησή του από τον οργανισμό .
 1 μέτριο μελομακάρονο (35γρ) περιέχει 190 Kcal , 8γρ λιπαρών
 
Δίπλες
     Αν και είναι τηγανιτό γλύκισμα, ωστόσο περιέχει τα λιγότερα λιπαρά. Καλό θα ήταν κατά το τηγάνισμα τους να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο το οποίο περιέχει ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Οι δίπλες περιέχουν ακόμα και μικρή ποσότητα καρυδιών τα οποία περιέχουν και αυτά καλά λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β6 και Ε.
 1 μέτρια δίπλα (45γρ) περιέχει 170 kcal , 4,5γρ. λιπαρών
 
Βασιλόπιτα
     Ανάλογα τα συστατικά που θα περιέχει, μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα και οι θερμίδες. Είναι γλύκισμα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος λόγω του βουτύρου που περιέχει και αυτό συσχετίζεται με αύξηση της χοληστερόλης. Όμως αν παρασκευαστεί με μαργαρίνη αντί για βούτυρο, θα μειωθεί η περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Η ζάχαρη επίσης είναι σε αφθονία κάτι το οποίο σχετίζεται με αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά περιέχει ασπράδια και γάλα τα οποία είναι καλές πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που συμβάλλουν στην διατήρηση της μυϊκής μάζας . Αν προστεθεί πορτοκάλι στην βασιλόπιτα εμπλουτίζεται με βιταμίνη C ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και δίνοντας αντιοξειδωτική δράση .
 1 μέτριο κομμάτι 100γρ περιέχει περίπου 300-350 kcal & αρκετά γρ λιπαρών
 
Τσουρέκι
     Αποτελεί ένα θρεπτικό και υγιεινό γλυκό των Χριστουγέννων. Περιέχει αλεύρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και μαγνήσιο τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Επίσης παρασκευάζεται με αυγά που είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, μαργαρίνη που είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα και βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, το μαχλέπι που προστίθεται στο τσουρέκι του δίνει μια ιδιαίτερη μυρωδιά λόγω της κουμαρίνης και κάποιων άλλων πικρών ουσιών που περιέχει, και διαθέτει χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες. Η βανίλια που μπορεί να προστεθεί, συμβάλλει στην ανακούφιση στοματικών διαταραχών και στην τόνωση του νευρικού συστήματος. Τέλος, κάποιες συνταγές το θέλουν με μαστίχα που έχει θεραπευτική δράση για το στομάχι, αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στην επούλωση των πληγών.
 Τσουρέκι απλό, 1 φέτα 50γρ περιέχει 193 θερμίδες , 7,5γρ λιπαρά/ Τσουρέκι με σοκολάτα, 1 φέτα 214 θερμίδες     άρθρο του Δ.Ζ .   .-

***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου  2016
Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές

Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 86-73
Τα δεκάλεπτα : (16-13, 40-38, 60-54, 86-73)
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντιτς 13, Τσούκου 2, Ρέλεφορντ 19 (2), Βασιλόπουλος 11 (1), Χολ 11, Λιάπης 3 (1), Γεωργαλής 6 (2), Σαλούστρος 12 (1), Αχονεν 5 (1), Ουάτσον 4ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (2), Μιλόσεβιτς 15 (1), Ντίξον 8, Φάλκερ 6, Ουίλιαμς 10 (1), Σάκοτα 16 (1), Λαρεντζάκης 1, Μωραϊτης, Μαυροειδής 5, Σκουλίδας


  Κόροιβος-ΠΑΟΚ  80-82
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-42, 68-61, 80-82.

 
 Άρης-Λαύριο  98-77
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 50-35, 72-59, 98-77.


 Απόλλων Π.-Κύμη  75-60
Τα δεκάλεπτα: 28-15, 49-25, 58-48, 75-60.

Δόξα Λευκάδας-Τρίκαλα 72-80
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 39-38, 60-51, 72-80.


Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο 116-83
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-44, 77-52, 116-83.


 Ολυμπιακός-Προμηθέας  90-63
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 53-26, 75-43, 90-63.


 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)1. Ολυμπιακός 24
2. Παναθηναϊκός 23
3. ΑΕΚ 21
4. Αρης 20
5. Κολοσσός Ρόδου 19
. ΠΑΟΚ 19
7. Ρέθυμνο 18
. Κύμη 17
9. Απόλλων Πατρών 16
. Προμηθέας Πατρών 16
11. Κόροιβος Αμαλιάδας 15
. Λαύριο 15
. Τρίκαλα 15
14. Δόξα Λευκάδας 14
*** Λαμπαδηδρομία Ειρήνης Peace Run Sri Chinmoy αύριο στην Καλαμάτα 
Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy ( Peace Centres Sri Chinmoy)
Τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy ( Peace Centres Sri Chinmoy) έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως σε πάνω από 60 χώρες ώστε να προωθήσουν την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, και τον Αθλητισμό ως συνέχεια του έργου του Sri Chinmoy (1931-2007), που υπήρξε  αξιόλογος συγγραφέας, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, αθλητής, καθώς και δάσκαλος του διαλογισμού. Πεποίθηση του ήταν  ότι η μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και η επίτευξη της Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν μόνο χάρη στη συμφιλίωση του πνεύματος με την ύλη και είχε αναπτύξει επί σειρά ετών απαράμιλλη πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα ιδρύοντας τους οργανισμούς Sri Chinmoy Marathon Team και Peace Run. Υπήρξε σεβαστή και αγαπητή προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογους φίλους όπως ο Nelson Mandela, Μητέρα Teresa, Carl Lewis, Muhammad Ali και πολλούς άλλους.
Τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης ξεπερνούν τα 5.000 και επιδεικνύουν αξιόλογη δράση, οργανώνοντας αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά πολιτιστικά δρώμενα με κοινό παράγοντα την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.
Κάθε χρόνο κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων διεξάγεται η ετήσια παγκόσμια συνάντηση των μελών της με συμμετοχές από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία). Οι συμμετέχοντες ξεπερνάνε τους 500 και για το 2016 η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας, 23 Δεκεμβρίου2016 με 3 Ιανουαρίου 2017. Σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας σχεδιάζονται Αγώνες Ειρήνης, μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις:
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 10:00 Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
Λαμπαδηδρομία Ειρήνης Peace Run Sri Chinmoy
Η Λαμπαδηδρομία Peace Run ιδρύθηκε το 1987 από τον Φιλόσοφο της Ειρήνης Sri Chinmoy και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα.
 Όταν τρέχουμε μαζί για την Ειρήνη και την αρμονία, τότε μπορούμε και να ζήσουμε μαζί με Ειρήνη και Φιλία! Ο καθένας από εμάς ανεξάρτητα την ηλικία και εθνικότητα, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα σε όλους και κάνοντας το πρώτο βήμα!
Το Peace Run International είναι μια παγκόσμια Λαμπαδηδρομία που επιχειρεί να προωθήσει την Ειρήνη, τη διεθνή φιλία και να δείξει τον τρόπο για έναν πραγματικό κόσμο  ενότητας.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, 20:00 (δεν έχει καθοριστεί ο τόπος διεξαγωγής)
Oneness-Dream a capella Χορωδία Εκκλησιαστικής μουσικής
Η χορωδία αποτελείται από 14 μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες - Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κολομβία και θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Sri Chinmoy που έχει συνθέσει περισσότερα από 22.000 και έχουν παρουσιαστεί σε εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον κόσμο.  Μοναδικές μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν σε ένα αρμονικό πάντρεμα διαφορετικών πνευματικών παραδόσεων.
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2017, 20:00 Αμφιθέατρο Θεόδωρου Αγγελόπουλου
Θεατρική παράσταση “The New Year”
Οι “Κοσμικοί παίκτες” είναι ένας θίασος που αποτελείται από  ηθοποιούς και μουσικούς από όλο τον κόσμο , που τους ενώνει  το κοινό ενδιαφέρον για το θέμα της Ειρήνης: προσωπική, πνευματική και παγκόσμια. Έχουν ταξιδέψει τον κόσμο από τη Βραζιλία έως το Μπαλί για να ψυχαγωγήσουν και να εμπνεύσουν το κοινό με τα παιχνίδια, ιστορίες και μουσική της Ειρήνης. Μια παράσταση που γιορτάζει την ιερή και δημιουργική φιλοδοξία που ενώνει όλα τα ανθρώπινα όντα της παγκόσμιας οικογένειας.
Μέλη της διεθνής προσφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας για το νέο χρόνο, μια δραματοποιημένη προσαρμογή των γραπτών του Sri Chinmoy.
  Η πόλη της Καλαμάτας επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες όχι μόνο λόγω της πλούσιας ιστορίας, της μοναδικής ομορφιάς που διαθέτει και των συμπαντικών αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αλλά και γιατί τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης επιθυμούν να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία, προβάλλοντας την περιοχή σε όλο τον κόσμο και δείχνοντας ότι πέρα από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχει μια Ελλάδα που αξίζει να εξερευνηθεί.
Η συνεργασία μας με το Δήμο Καλαμάτας και τους τοπικούς φορείς είναι υποδειγματική και νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης που βοήθησαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων στο όνομα της Ειρήνης και της Φιλίας που εκπροσωπούμε.

*** Εθνικός Καλαμάτας: Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι και πάλι εδώ και χρειάζεται τη στήριξή μας… 
Το κενό που άφησε η αναστολή της λειτουργίας της Νίκης Καλαμάτας ’91 εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου φιλοδοξεί να καλύψει ο Εθνικός Καλαμάτας. Μια παρέα νεαρών κοριτσιών που συνεχώς μεγαλώνει προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα στο γήπεδο του Κορδία (Τρίτη-Πέμπτη 3-4 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ.), ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν και φιλικά παιχνίδια, με ακαδημίες αγοριών.
Με μεγάλο πάθος για ποδόσφαιρο, πολύ ταλέντο και πείσμα οι παίκτριες του Εθνικού αθλούνται με χαμόγελο, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα –το οποίο πάντως παραμένει στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου ως «ανδρικό»- ενώ περιμένουν με ανυπομονησία για τους πρώτους τους επίσημους αγώνες και ονειρεύονται αγωνιστικές διακρίσεις…
Την προσπάθεια χρηματοδοτεί για την ώρα ο γνωστός επιχειρηματίας, διοικητικό μέλος του ΠΣ Η Καλαμάτα και φίλος του ποδοσφαίρου, Τάκης Βασιλόπουλος, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπορέσει η ομάδα να λάβει μέρος του χρόνου στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ, καθώς χρειάζεται περαιτέρω στήριξη και περισσότεροι άνθρωποι να βοηθήσουν από διάφορα πόστα.
Υπεύθυνη προπονήτρια είναι η Ντορίτα Μαυροειδή, η οποία είχε αγωνιστεί και με τη φανέλα της Καλαμάτας ’91 και συνεχίζει φέτος στις Καρυάτιδες Σπάρτης. Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται στον Εθνικό, με την κ. Μαυροειδή και μερικά από τα κορίτσια να κάνουν δηλώσεις στο «Θ», μιλώντας για τη συμμετοχή τους στην ομάδα.
«Είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια ομάδα. Η περιοχή μας έχει ιστορία στο γυναικείο ποδόσφαιρο με την Καλαμάτα ’91 και άλλες προσπάθειες που είχαν γίνει, όπως στον Μεσσηνιακό. Μακάρι να προχωρήσουμε.
Δεν έχουμε βοήθεια και θα πρέπει να βρεθούν χορηγοί γιατί τα ταξίδια κοστίζουν. Το βλέπω και στη Σπάρτη, όπου το ΔΣ δεν μπορεί να μας στηρίξει όσο πρέπει, γι’ αυτό έχουμε και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.
Στον Εθνικό υπάρχουν πολλά κορίτσια, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε και μεταγραφές αν αποφασιστεί να προσπαθήσουμε άμεσα για άνοδο. Φυσικά το βάρος θα ριχθεί σε αυτά τα κορίτσια και άλλα που θα έρθουν στην ομάδα και τα οποία αποτελούν τη νέα γενιά.
Αν ο πρόεδρος (σ.σ. ο Τάκης Βασιλόπουλος) δώσει το «οκ» του χρόνου θα πάρουμε μέρος επίσημα στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι το θέλει και γι’ αυτό άλλωστε βοηθάει ήδη με ρούχα και ό,τι χρειαζόμαστε» μας δήλωσε η Ντορίτα Μαυροειδή, ενώ στην ερώτηση αν έχουν ξεπεραστεί τα στερεότυπα του παρελθόντος, η διαπίστωσή της είναι αρκετά απογοητευτική: «Δυστυχώς είναι το ίδιο. “Παίζεις εσύ μπάλα;” με ρωτούν αρκετές φορές. Ο περισσότερος κόσμος δεν το δέχεται εύκολα ότι μια γυναίκα μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο. Μόνο στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό».
Από την πλευρά τους επτά από τα κορίτσια του Εθνικού τόνισαν στο «Θ» τα παρακάτω:
Μαρία Παναγιωτακοπούλου
Έπαιζα από πολύ μικρή ποδόσφαιρο, μου άρεσε και θέλω να το συνεχίσω. Ήρθα όταν είδα ότι δημιουργήθηκε η ομάδα του Εθνικού. Πέρυσι έκανα βόλεϊ, αλλά δεν με συγκινεί τόσο. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ομαδικό άθλημα. Στις φίλες μου αρέσει που παίζω ποδόσφαιρο και δεν τους φαίνεται παράξενο.
  Βασιλική Μυκονιωτάκου
Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και όταν έμαθα ότι υπάρχει γυναικεία ομάδα ήρθα. Θέλω να παίξω σε πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλω να προχωρήσω ιδιαίτερα.
  Ντενίτσα Τοντορόβα
Έχω μια φίλη που της άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και είχαμε αρχίσει να παίζουμε μαζί σε διάφορες αλάνες μόνες μας. Σιγά σιγά ήρθαν κι άλλες κοπέλες και φτιάξαμε μια άτυπη ομάδα. Μετά βρήκαμε προπονητή και ήρθαμε εδώ στην ομάδα και στον Κορδία.
Σε πολλούς φαίνεται αρκετά περίεργο που είμαστε κοπέλες και μας αρέσει και παίζουμε ποδόσφαιρο.
Δεν με ενοχλεί όμως, θα έλεγα ότι μου αρέσει που ξαφνιάζονται…
Θα ήθελα πάρα πολύ να προχωρήσω στο ποδόσφαιρο και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως να παίξω στην εθνική ομάδα, να κατακτήσω τίτλους και να παίξω στο εξωτερικό!
  Μαρία Μυκονιωτάκου
Γενικά μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έπαιζα με φίλους μου και όταν είδα ότι υπάρχει γυναικεία ομάδα στην Καλαμάτα ήρθα. Θέλω να γίνω καλύτερη, να συνεχίσω και να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Έπαιζα μπάσκετ, αλλά προτιμώ το ποδόσφαιρο, όπου περνάω καλύτερα. Σε μερικούς από τους φίλους μου τους φαίνεται περίεργο που παίζω ποδόσφαιρο, καθώς θεωρείται περισσότερο άθλημα για τα αγόρια.
  Κωνσταντίνα Λεμπέση
Εγώ δεν θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο θεωρείται αντρικό. Δεν υπάρχει ανδρικό και γυναικείο στα αθλήματα. Πιστεύω ότι όλα τα αθλήματα είναι και για τα αγόρια και για τις γυναίκες. Εμένα μου συμπεριφέρονται κανονικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν, αλλά δεν δέχομαι και θετικές αντιδράσεις πολύ συχνά.
  Αναστασία Καλύβα
Παίζω από μικρή ηλικία και ήμουν και στη Γ’ Εθνική με την ομάδα της Άρτας απ’ όπου κατάγομαι. Εδώ τώρα ξεκινάμε. Πιστεύω ότι έχουμε ομαδικότητα και υπάρχουν και πολλές παίκτριες, ενώ στην Άρτα ήμασταν λίγα κορίτσια.
Πιστεύω ότι έχει μέλλον το γυναικείο ποδόσφαιρο εδώ στην Καλαμάτα, γιατί ακριβώς έχει μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά.
  Μαρίσα Κοζάκη
Παίζω 3 χρόνια στον Αίαντα Καλαμάτας και όταν άκουσα ότι δημιουργήθηκε γυναικεία ομάδα ήρθα εδώ, ενώ παίζω και στις Καρυάτιδες Σπάρτης. Θέλω να συνεχίσω. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και μακάρι να πάρουμε μέρος του χρόνου στο πρωτάθλημα.
Οι φίλοι μου με στηρίζουν σε αυτό που κάνω και το εκτιμώ.   Χ.Ε.

***   Στη Μεσσήνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Πάλης 
Οι τελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πάλης Ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο  6 και 7 Μαΐου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης στο οποίο θα λάβουν μέρος και αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μεσσηνίας «Αριστόδημος».
Έτσι, μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για το χώρο της πάλης θα διεξαχθεί στη γειτονική Μεσσήνη (καθώς προηγήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων και ήταν σημαντική η συμβολή στην άρτια διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης αλλά και του  Αθλητικού Συλλόγου Μεσσήνης «Αριστόδημος», που φιλοδοξούν να καθιερωθεί  η Μεσσήνη ως η «πόλη της πάλης».
Η Α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πάλης  Παμπαίδων – Παγκορασίδων, θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, ενώ η β΄ φάση στην Αθήνα.
  Τουρνουά Πελοποννήσου στις 5 Φεβρουαρίου
Εξάλλου, τουρνουά  Πελοποννήσου πάλης θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μεσσήνης με συνδιοργανωτές το Δήμο Μεσσήνης και τον Αθλητικό Σύλλογο Μεσσήνης «Αριστόδημος», Θα συμμετάσχουν 10 αθλητές από  Παλαιστικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας (Αριστόδημος), της Λακωνίας (ΠΣ Σπάρτης), της Ηλείας (Τιτάν Πύργου) και της Αχαΐας (Τόφαλος Πατρών).

***
***  ΒΙΝΤΕΟΙ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από προσκυνήματα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ       από 2010- σήμερα : 
2010~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ όμορφες διαδρομές σε φωτογραφίες 2010:  https://youtu.be/sROazEWk6oM .-
2010~  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ έτος 2010:
 https://youtu.be/j3LUjpMb8SM .-
  2010~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές το 2010 No 1:
 https://youtu.be/-BXgkKec7FA  .-
 
2016~ Ι Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος 15/09/2016 001 : https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
2011~ Άγιον Όρος όμορφες διαδρομές σε φωτογραφίες το 2011: https://youtu.be/Z6XvjpqcnHY .- 
2012 Photo album from AGIO OROS 2012:
https://youtu.be/IcgNjhFJzvA .-
2012~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές το 2012 Νο 2:
https://youtu.be/zL7Bo-U4vS4 .-
2012~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές με φωτογραφίες το 2012:
https://youtu.be/iblQvOFwuuw  .-
 2012-2013 ~ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ φωτογραφίες 2013 Διαδρομή επίσκεψη: https://youtu.be/KkeNX990uvk  .-
2013~ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ φωτογραφίες 2013 Διαδρομή επίσκεψη:
https://youtu.be/KkeNX990uvk .-
2014 ~ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014:
 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 .-
2015 .- Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το  2015 : https://youtu.be/wkUyxf17Kik .-   
2015 .-Φώτο άλμπου ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2015:                                   https://youtu.be/SWOnIdwjwIY .-                                                                             
2016~ Ι Μ Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης 15/09/2016:
https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-
2016 ~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Διαδρομές το 2016 :
 https://youtu.be/btXGP-81eIU  .-
~** 2016~Ν ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης 13/09/2016: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE  .- 
 2014-2016 ~*Άγιον Όρος Προσκύνημα στις Ι  Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους  2014,  2015 , 2016:  https://youtu.be/I7nNVytQnDE  .-
2016 ~**  AGION  OROS  Πηγαίνοντας το περιβόλι της Παναγίας από Ουρανούπολη  2016:    https://youtu.be/4izPwGNzZso .- 
2016~ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2016 επίσκεψη προσκύνημα: https://youtu.be/7CWVFTxeFzc  .-
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  

  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-22-2016-2014-https-youtu.html  .-
 ~*****   https://www.facebook.com/MCVMVR/videos/1040214996028596/ .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/12/news-23-2016-2014-httpsyoutu.html .-
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  24  Δεκεμβρίου  2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-24-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-25-2016.html .-

~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και  25 Δεκεμβρίου  2016
: http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/12/24-25-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-26-2016-x-2016-httpsyoutu.html  .- 
*** * ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5082 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3296   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3303 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 680  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
   ,    .-

***  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  :

 
~*ΔΩΣΤΕ ΤEΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤOΝ ΤΟΝ ΤΡOΠΟ...

-  Ένα πραγματικά θαυματουργό σκεύασμα έρχεται στην αγορά για να εξαφανίσει τους πόνους στις αρθρώσεις που σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή καταφέρνει δώσει στον οργανισμό όλα όσα του λείπουν με απίστευτα αποτελέσματα!
Το TELOPONE CURCUMIN είναι μια μαγική ΕΛΛΗΝΙΚΗ φόρμουλα που δημιούργησε η GENOMED σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και περιέχει τρία μοναδικά συστατικά που αποτελούν πλέον το ελιξίριο υγείας για τις αρθρώσεις και τις φλεγμονές στα κόκαλα. Περιέχει κουρκουμίνη, πράσινο τσάι και εκχύλισμα φύλλων ελιάς.
Παρακάτω θα ενημερωθείτε σε τι ωφελούν και οι τρεις αυτές μαγικές ουσίες που ο συνδυασμός τους διαπιστώθηκε επιστημονικά πως μπορεί να δώσει τέλος σε κάθε πόνο και πάθηση των αρθρώσεων και όχι μόνο...
ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ:
Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 
Η κουρκουμίνη, η κίτρινη χρωστική του βοτάνου turmeric (Curcuma longa) από το οποίο παρασκευάζεται η μουστάρδα, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση (1-3). Είναι τόσο αποτελεσματική όσο είτε η κορτιζόνη είτε το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο phenylbutazone σε μοντέλο οξείας φλεγμονής. Ενώ όμως η phenybutazone και η κορτιζόνη έχουν ισχυρή τοξικότητα, η κουρκουμίνη δεν προκαλεί παρενέργειες.
Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που εμποδίζει τη δράση των φλεγμονωδών ενζύμων κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2) και λιποοξυγενάσης (LOX). Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση με τον νουκλεϊκό παράγοντα-κάππα-βήτα (ΝF-KB), ώστε να σταματήσει την αυτοάνοση δραστηριότητα και να μειώσει την καταστροφή των ιστών (4).
Όπως σίγουρα γνωρίζετε, οι χρόνιες φλεγμονές αποτελούν το βαθύτερο παράγοντα πολλών χρόνιων ασθενειών ―αν όχι όλων. Έχει αποδειχθεί ότι η κουρκουμίνη επηρεάζει την έκφραση σε περισσότερα από 700 γονίδια, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να ερμηνεύσει εν μέρει τα πολυάριθμα οφέλη της για την υγεία:
 έχει αντικαρκινική δράση,
 έχει αντιφλεγμονώδη δράση, (δρα εναντίον της αρθρίτιδας και της παγκρεατίτιδας),
 έχει αντιοξειδωτική δράση,
 μειώνει τους ρευματικούς πόνους και τους πόνους της περιόδου,
 βοηθάει στην πέψη,
 έχει αντιμικροβιακή δράση για τη θεραπεία πληγών, ελκών και εκζεμάτων [1].
Επομένως, η δράση της κατά του καρκίνου δεν είναι ―και μακράν― το μοναδικό της σημείο ενδιαφέροντος.
Έχει αποδειχτεί ότι η κουρκουμίνη προστατεύει από τη δημιουργία κολαγονογενούς αρθρίτιδας μέσω καταστολής της παραγωγής του παράγοντα ενεργοποίησης των Β-κυττάρων που ανήκει στην οικογένεια του TNF [ B cell-activating factor (BAFF).
Πρόσφατες μελέτες επίσης  περιγράφουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικός παράγοντας για τα αυτοάνοσα νοσήματα, μέσω ποικίλων οργανισμών. Έχει αποδειχτεί ότι κρίσιμο ρόλο στην παθογένεση των αυτοάνοσων νοσημάτων που προκαλούνται με τη μεσολάβηση Τ λεμφοκυττάρων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα παίζουν τα δραστικά μνήμονα Τ κύτταρα (T(EM), [CCR7 CD45RO T lymphocytes].
Η κουρκουμίνη βοηθά στο μέγιστο κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι τόσο αποτελεσματική όσο είτε η κορτιζόνη είτε το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο phenylbutazone σε μοντέλο οξείας φλεγμονής. Ενώ όμως η phenybutazone και η κορτιζόνη έχουν ισχυρή τοξικότητα, η κουρκουμίνη δεν προκαλεί παρενέργειες. Η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που εμποδίζει τη δράση των φλεγμονωδών ενζύμων κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2) και λιποοξυγενάσης (LOX). Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση με τον νουκλεϊκό παράγοντα-κάππα-βήτα (ΝF-KB), ώστε να σταματήσει την αυτοάνοση δραστηριότητα και να μειώσει την καταστροφή των ιστών.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ:
 Το πράσινο τσάι διασπά το λίπος και η επιγαλλοκατεχίνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας.
«Καίει» το λίπος της κοιλιάς. Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts δείχνει ότι η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι, όπως και οι άλλες κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλίας και επιταχύνουν την απώλεια βάρους κατά 77%.
 Διατηρεί σταθερή την ενέργεια, εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η επιγαλλοκατεχίνη βελτιώνει την χρήση της ινσουλίνης στο σώμα για την αποτροπή αύξησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, ευερεθιστότητα και επιθυμία για ανθυγιεινά τρόφιμα.
 Tο τσάι μπορεί να συμβάλλει κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Σε μια μελέτη τον Απρίλιο του 2010, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research, βρέθηκε ότι η επιγαλλοκατεχίνη καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα.
Μπορεί να σταματήσει τον ορθοκολικό καρκίνο. Σε πολλές μελέτες εκ των οποίων μία τον Σεπτέμβριο του 2012, αναφέρεται πως η επιγαλλοκατεχίνη εμποδίζει και αναστέλλει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
 Σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται πως το πράσινο τσάι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Μια μελέτη του 2010 στο Cancer Science, έδειξε ότι η επιγαλλοκατεχίνη βοηθά το σώμα να καταστρέφει τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.
 Μπορεί να εμποδίζει την πρόκληση βλαβών στο δέρμα και τις ρυτίδες. Η επιγαλλοκατεχίνη φαίνεται να είναι 200 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε, στο να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με τα υγιή κύτταρα του σώματος, προκαλώντας ζημία και επομένως, μειώνοντας τον αριθμό τους, μειώνουμε και τις ρυτίδες, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης.
 Περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σκοτώνει τις ελεύθερες ρίζες και για τον λόγο ότι είναι τόσο ισχυρό, μπορεί να επιδράσει θετικά πολύ περισσότερο από ό, τι τα κύτταρα του δέρματος. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται όλο και περισσότερο με πολλές σοβαρές χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ο καρκίνος.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ:
Το εκχύλισμα αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία των οστών, όπως αποδεικνύει για πρώτη φορά μια πρόσφατη μελέτη της Μονάδας Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών του Ιδρύματος Jimenez Diaz στη Μαδρίτη.
Η αντιφλεγμονώδης επίδραση  στον οργανισμό αποδίδεται στις περιεχόμενες πολυφαινόλες. Επιστήμονες έχουν προτείνει πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς, οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν την αντιφλεγμονώδη δράση των πολυφαινολών. Στους μηχανισμούς αυτούς περιλαμβάνονται
• μειωμένη παραγωγή μορίων μεταφορέων, τα οποία σε περίσσεια μπορούν να προωθούν διάφορες φλεγμονές .
• Παρεμπόδιση της δράσης προ- φλεγμονοδών ενζύμων.
• Μειωμένη σύνθεση ενζύμων που προωθούν την δράση της συνθάσης του νιτρικού οξειδίου
Σε άτομα με καρδιακή νόσο , έχει φανεί ότι το εκχύλισμα χάρη στις πολυφαινόλες του συμβάλλει στην μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP). [ η CRP είναι δείκτης που χρησιμοποιείται ευρέως για την εκτίμηση της πιθανότητας εκδήλωσης φλεγμονής]. Έχει επίσης αναφερθεί, ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μειώνει την δραστικότητα του κύκλου του αραχιδονικού οξέος. Ο κύκλος του αραχιδονικού θεωρείται ότι υποκινεί φλεγμονώδεις διαδικασίες στον οργανισμό. Αυτά τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του εκχυλίσματος δεν απαιτούν την πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων. Φαίνεται ότι η πρόσληψη 1-2 κουταλιών εξαιρετικού εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς συνδέονται με σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η φόρμουλα δεν αντικαθιστά φαρμακευτική αγωγή ενώ οι ειδικοί προτείνουν πως για μακροχρόνια προβλήματα συνίσταται μακρά χρήση για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε:
Τηλεφωνήστε στο 2310252320 ή στο 2310225599 και κάντε άμεσα την παραγγελία σας με αντικαταβολή! 
Το ένα μπουκαλάκι: 20 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα δύο μπουκαλάκια: 36 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
Τα τρία μπουκαλάκια: 48 ευρώ + 5 ευρώ έξοδα αποστολής
  Ή ΣΤΟ ΕΞΗΣ E-MAIL: telopone2016@gmail.com

 ~**  ΘΑΥΜΑ! ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ...   
Το επαναστατικό προϊόν που φέρνει οριστικό τέλος στις φλεγμονές και στην ακαμψία των αρθρώσεων!
Τέλος στον πόνο στα γόνατα, στο αυχενικό σύνδρομο και σε κάθε σύμπτωμα που προκαλεί η αρθρίτιδα...
Η αρθρίτιδα είναι μια πολύ οδυνηρή πάθηση, που ταλαιπωρεί πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ενώ μπορεί να επηρεάσει μια ή παραπάνω αρθρώσεις. Υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη αρθρίτιδας ή ρευματικών παθήσεων και συνήθως επηρεάζουν τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Η αρθρίτιδα σχετίζεται με τη μέση ηλικία και ξεκινά κατά κανόνα να επηρεάζει ανθρώπους όταν ξεπεράσουν την ηλικία των πενήντα.
Δεν υπάρχει ένα και μόνο αίτιο της αρθρίτιδας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση αυτής της πάθησης. Μπορεί να προέλθει από τραυματισμό, φθορά των αρθρώσεων, λόγω γήρατος, από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ή από κάποια μόλυνση.
Η αρθρίτιδα επίσης είναι μια ασθένεια που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η αρθρίτιδα περιορίζει σχεδόν όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήστε ή να πιάσετε κάτι με τα χέρια σας. Επίσης, σε περίπτωση που η αρθρίτιδα εμφανιστεί στους αστραγάλους, τα γόνατα ή τα πόδια σας, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη.
Τι είναι η Boswellia;
Η Boswellia Serrata, το αντιφλεγμονώδες της φύσης, γνωστή και ως Ινδικό λιβάνι,(στα σανσκριτικά Shallaki) είναι ένα φυτό που μεγαλώνει σε κάποιες περιοχές της Ινδίας και χρησιμοποιείται για το θεραπευτικό εκχύλισμα από το κολλώδες ρετσίνι, που βγαίνει από το φυτό.
Η ρητίνη αυτή του δένδρου boswellia, περιέχει σημαντικές ποσότητες των δραστικών συστατικών που περιλαμβάνουν καρβόνη, φαρνεζόλη, λιμονένιο, βορνεόλη και boswellic acid (μποσβελλικό οξύ).
Στην παραδοσιακή Ινδική ιατρική αλλά και στην μοντέρνα θεραπευτική με βότανα, η Βosswellia Serrata, χρησιμοποιείται κυρίως για την θεραπεία φλεγμονωδών παθήσεων, και κυρίως για τις αρθρίτιδες και αρθροπάθειες, το άσθμα, το βρογχικό άσθμα, την βρογχίτιδα και τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.
Πιο αναλυτικά, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του Artropon Boswellia, μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας αλλά και άλλων ρευματωδών παθήσεων.
 Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytomedicine», διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο που λάμβαναν εκχύλισμα Boswellia των 1.000 mg την ημέρα για 8 εβδομάδες, είχαν μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο και μείωση του πρηξίματος, σε σύγκριση με όσους λάμβαναν placebo.  Επίσης, έχουν διεξαχθεί έρευνες σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και με σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου όπου διαπιστώθηκε ότι το «λιβάνι της Ινδίας» δρα καταπραϋντικά.
Το Boswellia Arthropon εμφανίζει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα σε όσους πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο καθώς ανακουφίζει από τους πόνους και βοηθά στην θεραπεία του.
Η αντιφλεγμονώδης δράση του φυτού Boswellia, παρουσιάζει εφαρμογή και στην αντιμετώπιση των φλεγμονών του προστάτη, καθώς η πάροδος του χρόνου και η κακή διατροφή αυξάνουν τα επίπεδα της δ-λιποξυγενάσης, η οποία μπορεί να βλάψει τα προστατικά κύτταρα. Το εκχύλισμα του φυτού boswellia serrata, αναστέλλει την 5-λιποξυγενάση και άλλους φλεγμονώδεις παράγοντες, διευκολύνοντας την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
Όσον αφορά τις αντιαρθριτικές του ιδιότητες, έρευνες του Memorial Sloan Kettering Cancer Center έδειξαν ότι το εκχύλισμα της boswellia, αναστέλλει την παραγωγή της 5-λιποξυγενάσης, μια πρωτεΐνη που εμπλέκεται στη σύνθεση των χημικών ουσιών που συμβάλλουν στη φλεγμονή και τον αρθριτικό πόνο.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Σε κάψουλες. Λαμβάνετε 1 κάψουλα Arthropon Boswellia  ημερησίως, κατά προτίμηση με τα γεύματα. Κατάλληλο και για χορτοφάγους.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2310 225599
ΠΡΟΣΦΟΡΑ :
TIMH :    1 ΤΕΜΑΧΙΟ- 23 ΕΥΡΩ
              2 ΤΕΜΑΧΙΑ - 42 ΕΥΡΩ
              3 ΤΕΜΑΧΙΑ - 57 ΕΥΡΩ
Στα 6 τεμάχια το 7ο δώρο 
Στα 7 τεμάχια το 8ο δώρο
Στα 9 τεμάχια το 10ο δώρο
 *Έξοδα αποστολής: 5 ευρώ
 Ή ΣΤΟ ΕΞΗΣ E-MAIL: telopone2016@gmail.com
Οι παρούσες πληροφορίες, δεν αποτελούν υποκατάστατο των θεραπόντων ιατρών, που παρακολουθούν τους εκάστοτε ασθενείς ούτε και τα βοτανικά συμπληρώματα αποτελούν υποκατάστατο των φαρμάκων που συστήνονται στους ασθενείς που βρίσκονται στην διαδικασία θεραπείας, παθήσεων που τυχόν αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο.
Το συμπλήρωμα Arthropon Boswellia, είναι δυνατόν να υποβοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, θεραπείες των ως άνω αναφερομένων περιπτώσεων, με σκοπό την γρηγορότερη ίαση της αιτίας της παθήσεως ή όπου δεν είναι αυτό εφικτό, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση εφόσον βρισκόσαστε υπό παρακολούθηση ιατρού ή έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας.

***  Aloe  vera:  Ευεξία ,
Αποτοξίνωση , τόνωση .-
kaloe  www.kaloe.gr .-

 
Αλόη : Την αποκαλούν " φυτό της αθανασίας " και την θεωρούν ελιξίριο μακροζωϊας .- Είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός πολύτιμων συστατικών .-
Πόσιμη Αλόη με στέβια λεμόνι ή  φράουλα
**  Η  Αλόη Βέρα είναι πηγή βιταμινών των Β,  C , E  β- καροτίνη , (πρόδρομος της βιταμίνης Α) .-
Αλόη πόσιμη με λεμόνι , πορτοκάλι και  άλλα φρούτα.-
**  Περιέχει  Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία , Κυρίως   μαγνήσιο , μαγγάνιο , ασβέστιο , σίδηρο , και σελήνιο , αλλά και αμινοξέα που είναι οι οικοδομικοί λίθοι των πρωτεϊνών .-
Σειρά  προϊόντων βασισμένα στην Αλόη Βέρα.-
Επίσης  η Αλόη , είναι πλούσια σε σακχαρίτες , ένζυμα που βοηθούν στη  διάσπαση της τροφής , στερόλες , ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ .-
Αλόη με στέβια πόσιμη , σαμπουάν Αλόης με μέλι και οδοντόκρεμα με μαστίχα Χίου  .-
** Χάρη στα συστατικά της και τη συνέργειά τους , η Αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα  το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό .-
Αλόη με μαστίχα Χίου
** Η Αλόη : 1.- Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα , 2.- Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος,  3 .- Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και ρυθμίζει το βάρος,  4.- Μειώνει τη τοξικότητα της νικοτίνης , 5.- Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες , 6.-  Έχει επουλωτική δράση και αναπλάθει τον ιστό , 7.- Έχει αντιφλεγμονώδη δράση , 8.- Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων και  τέλος 9.- Βοηθάει στην δημιουργία κολλαγόνου .-
Αλόη με φράουλα
100%  φυσικός χυμός πόσιμης Ελληνικής βιολογικής καλλιέργεια Αλόης με εκχύλισμα φράουλας
Αλόη με λεμόνι
 100%  φυσικός χυμός Αλόης με εκχύλισμα λεμονιού
Αλόη με -ρόδι-ματζουράνα-φασκόμηλο-τσάϊ βουνού-χαρούπι-κρίκταμο-δίκταμο - αλόη Vital
Γαλάκτωμα κρέμας Αλόης προσώπου και σώματος
κρέμα σώματος Αλόης
τζέλ σώματος Αλόης
κρέμα Αλόης προσώπου με αλόη , πανθενόλη , έλαιο Αργκάν , έλαιο αβοκάντο ,βαλσαμέλαιο , υαλουρονικό οξύ , κολλαγόνο , πεπτίδια και φυσικά βλαστοκύτταρα ,  - ιδανικό για την 24ωρη φροντίδα της επιδερμίδας .-
Αναλγητική κρέμα σώματος Αλόης με αλόη , πανθενόλη , αλλαντοϊνη , συστατικά με μαλακτικές και αντιφλεγμ0νώδης ιδιότητες που παρέχουν στο δέρμα ενυδάτωση , φρεσκάδα , απαλότητα και ελαστικότητα .-
κρέμα ημέρας προσώπου Αλόης πλούσια σε φυσικά εκχυλίσματα όπως αλόη , κισσός , φύκια , κάστανο , guarana  , ιποφαέςκαι καφεϊνη .-
Αναζωογονητική κρέμα Αλόης με εξειδικευμένη σύνθεση που ενυδατώνει επιφανειακά αλλά και σε βάθος την επιδερμίδα , ενυδατώνοντας παράλληλα τη δερματική ελαστικότητα .-
ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ με εκχύλισμα αλόη , μαστίχα Χίου Δίκταμο , Χαμομήλι , Καλεντούλα   και Χαρούπι .-
Κρέμα Αλόης σώματος
κρέμα Αλόης ανανέωσης
Τηλ : 2310-926680  , 946900 ,- Ναυαρίνου 17 και Εδέσσης γωνία  Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης  www.kaloe.gr , info@kaloe.gr  .-
~
~*  ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
~*Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος :
https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .- 
 ~ Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος:
 https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**   Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη 2016 001: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM  .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016 :
https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-

 
ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :  
***  ΒΙΝΤΕΟΙ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από προσκυνήματα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ       από 2010- σήμερα :
2010 ~ FOTO Album Αγιου Όρους 2010:
 https://youtu.be/qyf2bfVoPzE .-
2010~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές το 2010 No 1:
 https://youtu.be/-BXgkKec7FA  .-
2010 ~  Επτά φίλοι απο την επίσκεψη στο Άγιον Όρος: :
https://youtu.be/SnmZfn_LSgg .-
2010 ~ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ στο ΄'Αγιον Όρος 2010:
https://youtu.be/g6vu04Sz1-s .-
2010 ~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 2010 :
 https://youtu.be/Kf5LQYbixks .-
2010~  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ έτος 2010:
https://youtu.be/j3LUjpMb8SM .-
2010~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ όμορφες διαδρομές σε φωτογραφίες 2010:  https://youtu.be/sROazEWk6oM .-
--------------------------------
2011~ Άγιον Όρος όμορφες διαδρομές σε φωτογραφίες το 2011: https://youtu.be/Z6XvjpqcnHY .-
---------------------------------
2012 Photo album from AGIO OROS 2012 :
https://youtu.be/IcgNjhFJzvA .-
2012~ Ιεραποστολή Άγιο Όρος Μοναχός Δαμασκινός Μπουρούντι Αφρικής 2012 – 13 : https://youtu.be/GfylINDuZ5I .-
2012~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές το 2012 Νο 2:
https://youtu.be/zL7Bo-U4vS4 .-
2012 Photo album from AGIO OROS 2012:
https://youtu.be/IcgNjhFJzvA .-
2012~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ διαδρομές με φωτογραφίες το 2012:
https://youtu.be/iblQvOFwuuw  .-
 2012-2013 ~ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ φωτογραφίες 2013 Διαδρομή επίσκεψη: https://youtu.be/KkeNX990uvk  .-
---------------------------------------
2013~ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ φωτογραφίες 2013 Διαδρομή επίσκεψη:
https://youtu.be/KkeNX990uvk .-
2013 ~ Ι Μ Αγίου Παύλου 2013:
https://youtu.be/tqWg5RL6ptQ  .-
2013~ Ι Μ Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου , Διονυσίου 2013: 
 https://youtu.be/CYW5JHBWHXk  .-
2013 ~ Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ 2013 από ξενώνα:
 https://youtu.be/sUqWCxdrluE .-
2013 ~ Ι Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΟΥ 2013:
 https://youtu.be/j59YQDFQQjI .-
2013 ~  Ι Μ Σίμωνόπετρας , Γρηγορίου , Διονυσίου 2013:
https://youtu.be/I0iA_Ca9RuQ .-
2013 ~Ι Μ ΙΒΗΡΩΝ 2013 :
 https://youtu.be/UUgCZx3rn80 .-
2013~Ι Μ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 2013 :
https://youtu.be/1bcUWZmU0ms  .-
2013~Ι Μ Αγίου Παύλου 2013:
https://youtu.be/tqWg5RL6ptQ .-
2013~Ι Καλύβη Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκα) Σκήτη Αγίας Άννας 2013 : https://youtu.be/VTIiD5z9N_4 .-
2013 ~ Άγιο Όρος 2013:
 https://youtu.be/-nhp4IBRhfc .-
2013~Ι .Κελί Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων 2013:
 https://youtu.be/CMs-WqGkScA .-
2013~ Αρσανά Σκήτης Αγίας Άννης 2013:
 https://youtu.be/g1LFS_iZuFE .-
2013~ Από Αγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης: :
https://youtu.be/m19hspnBKus .-
2013~ενημέρωση 7 γιά Αγία Άννα 2013:
 https://youtu.be/qMUvjfK8TxE .-
2013~ενημέρωση 6 γιά Αγία Άννα 2013 :
 https://youtu.be/cG73UO2r4dg .-
2013~  ενημέρωση 5 γιά Αγία Άννα 2013:
https://youtu.be/ulNIW51doKs .-
2013~SKHTH AGIAS ANNHS ενημέρωση 4 γιά Αγία Άννα 2013: https://youtu.be/HgFJUPRWzVU .-
2013~ενημέρωση 3 γιά Αγία Άννα 2013:
 https://youtu.be/Z3XvGbSKVow .-
2013 ~ ενημέρωση 2 γιά Αγία Άννα 2013:
https://youtu.be/TApEJCm3C0g .-
2013~ενημέρωση 1 γιά Αγία Άννα 2013 :
https://youtu.be/UbuuUFc69YQ .-
2013~Στην Ι Μ ΦΙΛΟΘΕΟΥ 2013:
 https://youtu.be/qJ5xjVOq3q0 .-
2013~Φιλοθέου Ιβήρων Καρυές διαδρομή 2013 :
 https://youtu.be/h19ws10m6HQ .-
2013~Ναός Ι Μ Φιλοθέου 2013 :
 https://youtu.be/ZZEu_AZDtTA .-
2013~Ι Μ Ιβήρων Άγιο Όρος 2013 :
https://youtu.be/MXrFPRAFweg .-
2013~Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013 :
 https://youtu.be/SvdeP3iylyE .-
2013~ΚΑΡΥΕΣ Ι Μ Φιλοθέου διαδρομή 2013:
https://youtu.be/Qzbz7CVNDhU .-
2013~Ι Μ ΦΙΛΟΘΕΟΥ καθεδρικός Ι Ν 2013 :
https://youtu.be/uGNjJEKU02c .-
 ~**  2013~Ι Μ Διονυσίου 2013 :
 https://youtu.be/owSImMXp3Xw .-
2013~ Ι Μ Διονυσίου 2013:
 https://youtu.be/yPBhc8286AQ .-
2013~ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013:
https://youtu.be/1Or2ve79lyI .- 
2013~ Σκήτη Αγίας Άννας Περιβόλι Παναγίας 2013:
https://youtu.be/vwsTJVQRsZY .-
2013~ Σκήτη Α . Άννης ενημέρωση 3 γιά Αγία Άννα 2013:
https://youtu.be/O1ea2ud_bpU .-
2013~ Αγία Άννα ενημέρωση 4 γιά Αγία Άννα 2013:
 https://youtu.be/CUunC6jaTT4 .-
2013 Άγιον Όρος όμορφες διαδρομές το 2013:
 https://youtu.be/AcAt6BjjLVI .-
2013 ~ Άγιον Όρος 2013 τρεις φίλοι διαδρομές σε φωτογραφίες μας No 1: https://youtu.be/1ZTuFYK_sO8 .-
2013 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2013 διαδρομές No 2:
https://youtu.be/a9Lfl8Ht0oQ .-
2013 Άγιον Όρος 2013 διαδρομές μέσα από φωτογραφίες No 3:
https://youtu.be/dFUxH6yADQY  .-
2013~ Σπήλαιο Αγίου Οσίου Σίμωνος 2013 P1080077:
 https://youtu.be/f_ZT0hc2JCI  .-
2013~ Από Αγιο Γεώργιο Καλύβες Σκήτης Αγίας Άννης:
 https://youtu.be/m19hspnBKus .-
2013~ Άγιο Όρος διαδρομές Ι Μ Φιλοθέου Ιβήρων 2013:
https://youtu.be/cGaljDRqqXU .-
--------------------------------------
2014 ~ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014:
 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 .-
2014~ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 6/8/2014 αγρυπνία:
https://youtu.be/56WRkdgjxKk .-
2014~~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  προσκύνημα Αύγουστος   2014 :
 https://youtu.be/2R3c9R6SBfM .-
2014~ Άγιον Όρος Ιερόν  Προσκύνημα  2014 Αύγουστος:
https://youtu.be/G3zBTr_aNFw  .-
2015~ ΒΙΝΤΕΟ  από προσκύνημα στο Άγιο Όρος  το  2015 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  :        Άλμπουμ φωτογραφιών από επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιο Όρος το  2015 : https://youtu.be/wkUyxf17Kik .-                                                                                    Φώτο άλμπου ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2015:                                   https://youtu.be/SWOnIdwjwIY .-                                                                                                Σκήτη Αγίου Ανδρέα ¨Σαράϊ  Καρυές Άγιο Όρος  28/07/2015 :
https://yo https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8 https://youtu.be/Q-XwenFR2j8utu.be/TS5YsPmahWI .-                                                                                   Σκήτη Αγίας Άννης Άγιο Όρος Οστεοφυλάκιο  25/07/2015 : https://youtu.be/cesuAhhew5E .-    
Πηγαίνοντας για Άγιο Όρος  24/07/2015  τρείς φίλοι : https://youtu.be/A5sEywhYgkI . -                                                         ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΟ  Σκήτης Αγίας Άννης  25/07/2015  Γέροντας Γαβριήλ : https://youtu.be/UxYGD17or-k .-                                                                        ΔΑΦΝΗ  Ι Μ Αγίου Παντελεήμονα και Ξηροποτάμου  27/07/2015 :    https://youtu.be/86bUKG0FIdk .-                                                                            ΔΑΦΝΗ  Άγιο Όρος 27/07/2015 :                                   https://youtu.be/VXMAB7fS2lI .-                                                                              Καλύβα Αγίου Γεωργίου  Καρτσωναίϊκο ανεβαίνοντας 25/07/2015 : https://youtu.be/U7oAzeNW05E .-                                                                                     Ι Μ  Γρηγορίου 26/07/2015 :                                               https://youtu.be/RZBSGe634c4  .-                                                                                       Σκήτη Αγίας Άννης από Καρτσωναίϊκο  25/07/2015 : https://youtu.be/wucim3C9F-w .-                                                                               ΑΡΣΑΝΑΣ Αγίου Διονυσίου Άγιο Όρος 28/07/2015 : https://youtu.be/V1xpQj7MY-E .-                                                                                  Ι Κ Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης Καρτσωναίων ανεβαίνοντας με τα μουλάρια  25/07/2015 :                                                https://youtu.be/m0OCb6mvD0U .-                                                                             Ι Κ  Καρτσωναίων Αγίου Γεωργίου  Ι Σ  Αγίας Άννης  25/07/2015  : https://youtu.be/Xd6WXpEW4Pk .-                                                                             Ι Μ Αγίου Διονυσίου  λιμάνι  αρσανάς 27/07/2015  : https://youtu.be/ugDkpG7ANiY  .-                                                                  ΔΑΦΝΗ και  Ι Μ  ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ  Άγιο Όρος 27/07/2015: https://youtu.be/mxWQbcQUNWc .-                                                                                           Ι Μ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 26/07/2015  πηγαίνοντας :                             https://youtu.be/bEPYdIv9A0o .-                                                                                              Ι Μ  Αγίου  Γρηγορίου Άγιο Όρος  26/07/2015 : https://youtu.be/ONV7dtxVdi0 .-                                                                                                         Ι Σ  Αγίας Άννης καθολικός Ι Ν   ομιλία ενημέρωση από ιερομόναχο Διονύσιο 25/07/2015:                                                                                                        https://youtu.be/-F2k9bR1C1M   .-                                                                                Ι Κ Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκο Εσπερινός  25/07 2015 : https://youtu.be/9WkoBr0C7l8  .-                                                                             Αρσανάς μονής ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  Άγιο Όρος 27/07/2015 : https://youtu.be/H1Z3etmOea8 .-                                                                                                         Ι Μ  Διονυσίου  και Ι Μ   Γρηγορίου  2015 :  https://youtu.be/24tB9kWqy24 .-                                                                             Σκήτη Αγίου Ανδρέα ¨Σαράϊ  Καρυές Άγιο Όρος  28/07/2015 : https://youtu.be/7FGkXBi2CXA  .-                                                                                 Σκήτη Αγίας Άννης Άγιο Όρος Οστεοφυλάκιο  25/07/2015 : https://youtu.be/Q-Zb9FUNUnM .-                                                                   Πηγαίνοντας για Άγιο Όρος  24/07/2015  τρείς φίλοι : https://youtu.be/VhahAPkgETM .-                                                                     Καλύβα Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίϊκο  φτάνοντας 25/07/2015 : https://youtu.be/4Mpnck6eSgA  .-                                                                                 Ι Ν  Αγίου Γεωργίου εντός ¨Καρτσωναίϊκο'' Αγίας Άννης Άγιο Όρος  26/07/2015 : https://youtu.be/KhW8G7mCcE4 .-                                                                              Ι Μ  Βατοπεδίου στην τράπεζα  μετά Θεία Λειτουργία  28/07/2015 : https://youtu.be/tIcwnps62jU .-                                                                                                         Ι Μ Διονυσίου  Καθολικό  Ι Ν  Άγιον Όρος  27/07/2015 απόδειπνο : https://youtu.be/4m09c_E0gxE .-                                                                                                  Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιον Όρος  το καραβάκι φτάνει στον αρσανά  27/07/2015: https://youtu.be/zTjrmDBv64c .-                                                                            Άγιον Όρος  ανεβαίνοντας για Καρτσωναίϊκα Αγίας Άννης 25/07/2015 :
https://youtu.be/WVp-IkNcrvA .-                                                    
2015~ Σκήτη Αγίας Άννης από Καρτσωναίϊκο 25/07/2015: https://youtu.be/wucim3C9F-w  .-
2015 ~ Ι Κ Αγίου Γεωργίου Σκήτης Αγίας Άννης Καρτσωναίων ανεβαίνοντας: https://youtu.be/m0OCb6mvD0U .-
2015~ Αρσανάς μονής ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015:
https://youtu.be/H1Z3etmOea8 .-
2015~ Ι Μ Διονυσίου Καθολικόν Ι Ν Άγιον Όρος 27/07/2015 απόδειπνος: https://youtu.be/4m09c_E0gxE .-
2015 ~ΚΑΡΤΣΩΝΑΙΪΚΟ Σκήτης Αγίας Άννης 25/07/2015 Γέροντας Γαβριήλ: https://youtu.be/UxYGD17or-k  .-
2015~ Ι Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Άγιον Όρος το καραβάκι φτάνει στον αρσανά 27/07/2015: https://youtu.be/zTjrmDBv64c .-
2015~ ΔΑΦΝΗ και Ι Μ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Άγιο Όρος 27/07/2015: https://youtu.be/mxWQbcQUNWc .-
--------------------------------------
2016~ Από Ουρανούπολη στο Άγιον Όρος 12/09/2016:
https://youtu.be/tnCc1Ve4hrQ .-
2016~Αρσανάς Ζωγράφου 2016:
 https://youtu.be/uZawmwrnTb0 .-
2016~ Ι Μ ΖΩΓΡΑΦΟΥ πηγαίνοντας 12/09/2016:
 https://youtu.be/gvUeVSxZ4uw .-
2016~ I M Ζωγράφου φτάνοντας 12/09/2016:
https://youtu.be/tI5i-yfqmLY .-
2016~ Ι Μ Ζωγράφου 12/09/2016 αφήγηση:
 https://youtu.be/X11JJiOwQYs .-
2016~ Ι. Μ. Ξενοφώντος 12/09/2016:
 https://youtu.be/UMSg4Q96Anc .-
2016~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ στό πλοίο Μονή Αγίου Παντελεήμονα 13/09/2016: https://youtu.be/IjdS2IbyH7I .-
2016~ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2016 επίσκεψη προσκύνημα: https://youtu.be/7CWVFTxeFzc  .-
2016 ~**  AGION  OROS  Πηγαίνοντας το περιβόλι της Παναγίας από Ουρανούπολη  2016:   https://youtu.be/4izPwGNzZso .-  γη
2016 ~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Διαδρομές το 2016 :
 https://youtu.be/btXGP-81eIU  .-
2016~ Ι Μ Κουτλουμουσίου αφήγηση 14/09/2016:
https://youtu.be/BgYZ66lr-9k .-
2016~ Ι Μονή Μεγίστης Λαύρας Ιστορική ενημέρωση 1ο μέρος 15/09/2016 001 : https://youtu.be/mGFqW8KeFE0 .-
2016~ Ι Μ Μεγίστης Λαύρας 2ο μέρος Ιστορικής ενημέρωσης 15/09/2016:
https://youtu.be/703Yd-SJu18 .-
2016~ ΔΑΦΝΗ Αγίου Όρους αφήγηση 15/09/2016:
https://youtu.be/FaLuMPsY098 .-
2016~ Δάφνη αφήγηση 15/09/2016:
 https://youtu.be/3qsTuJAsOsA .-
2016~Ν ΣΚΗΤΗ Αγιον Όρος ένα βήμα από την Σκήτη της Αγίας Άννης 13/09/2016: https://youtu.be/0jvyZg2J8KE  .-  
2016~  Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016: https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
2016~ ΚΑΡΥΕΣ ΔΑΦΝΗ διαδρομή Παρασκευή 16/09/2016:
https://youtu.be/UUbzwgz4uB4 .-
2016~ΔΑΦΝΗ 13/09/2016:
 https://youtu.be/9LofgPQa1G8 .-
 2014-2016 ~*Άγιον Όρος Προσκύνημα στις Ι  Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους  2014,  2015 , 2016:  https://youtu.be/I7nNVytQnDE  .-
~
~* Προσκύνημα στον τάφο Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη  :   https://youtu.be/V2TlfZfd-HY  .- 
 Ι Μ  Ιωάννη Θεολόγου Ταγαράδες Σουρωτής Θεσσαλονίκη 5-9-2015 : https://youtu.be/Mf0QRKN-ZPU  .-
Προσκύνημα στον τάφο Οσίου Παϊσιου Αγιορείτου μοναχού στη Σουρωτή 5/9/2015 :
https://youtu.be/V2TlfZfd-HY .-
Ι Μ  Ιωάννου Θεολόγου Ταγαράδες Σουρωτή ενημέρωση 5/9/2015 : https://youtu.be/sSVFcqQYM9M .-                                                                               Μονή Ιωάννη Θεολόγου φεύγοντας 5/9/2015 : https://youtu.be/H64KTMA0SQ8 .-
~











~