ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

     Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  26  Σεπτεμβρίου 2016 :
~
 
 Εκείνος που φανερώνει τα καλά του έργα και τα κάνει γνωστά στο κόσμο, μοιάζει με τον σποριά που ρίχνει τον σπόρο στην επιφάνεια της γης και έρχονται τα πτηνά του ουρανού και τον τρώνε. Ενώ εκείνος που κρύβει την άσκησή του, όπως βάζη ο σποριάς τον σπόρο μέσα στης γης τα αυλάκια, αυτός ακριβώς θα έχη άφθονη συγκομιδή (Πατερικόν).
Γεροντικόν
 
~
 ~*Άγιον Όρος επίσκεψη προσκύνημα 11-09 έως17/09/2016 από φωτογραφίσεις: https://youtu.be/s_gsSq0Gz3E .-
~*ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Σεπτέμβριος  2016  επίσκεψη προσκύνημα μέσα από φωτογραφίες:
https://youtu.be/lCDirNufk-w .-

~*ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2016  επίσκεψη προσκύνημα:
 https://youtu.be/7CWVFTxeFzc .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016:
https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-

~*Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη  2016: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM .- 
 

~***  ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Αίγινα  25/09/2016 :   https://youtu.be/b3RPinfEHaE .-
~***Λιμάνι Πειραιώς 25/09/2016 :
 https://youtu.be/7Rekeh9xBK0 .-
~*** ΑΙΓΙΝΑ Πειραιάς  από πλοίο  25/09/2016 :
 https://youtu.be/UKqh_8zbwgY .-
~***ΠΕΙΡΑΙΑΣ από το πλοίο για Αίγινα 25/09/2016 :
https://youtu.be/ubQG_G76_xw .-
~***ΑΛΦΑΙΑ  Αρχαιολογικός χώρος Αίγινα  25/09/2016 : 
https://youtu.be/14lwqLErMJI .-

~*** ΑΙΓΙΝΑ  ενημέρωση από Αθανασία  25/09/2016:
https://youtu.be/L2R8RPYeszQ .-
~*** ΑΙΓΙΝΑ  φεύγοντας  25/09/2016 :
 https://youtu.be/_5oBiRDCLDY  .-
~**Αίγινα Ι  Μονή  διαδρομή 25/09/2016 :
https://youtu.be/fxpZp0gj38I  .-
~**Ι Ν ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Αίγινα  ενημέρωση Αθανασίας  25/09/2016 : https://youtu.be/lWyojGi8t7E .-
~**Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινα ενημέρωση Αθανασίας 25/09/2016: https://youtu.be/7cBr69bdsxk .-
~** ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Λιμάνι  διαδρομή φεύγοντας 25/09/2016:
https://youtu.be/cID2ujiNd10 .-
~**Πειραιάς  Αίγινα με πλοίο 25/09/2016:
https://youtu.be/XgxU2eVnVPs.  . 

Σήμερα 26/09/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση), Άγιος Νείλος ο νεότερος από την Καλαβρία
~Ἦχος β’.
~Ἀπόστολε Χριστῷ τῷ Θεῷ ἠγαπηπημένε, ἐπιτάχυνον, ῥῦσαι λαὸν ἀναπολόγητον, δέχεταί σε προσπίπτοντα, ὁ ἐπιπεσόντα τῷ στήθει καταδεξάμενος· ὃν ἱκέτευε, Θεολόγε, καὶ ἐπίμονον νέφος ἐθνῶν διασκεδάσαι, αἰτούμενος ἡμῖν εἰρήνην, καὶ τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Μεταστάσεως Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού - 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/loA8i9qpjLY .-

Άγιος Νείλος ο νεότερος από την Καλαβρία  Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση)  Όσιος Ιωάννης ο Σπηλεώτης ο εν της κώμης Σιάς ασκήσας  Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος - 18ος αιώνας μ.Χ
~
Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος
 
Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη)

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σ....
 
Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
~ Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος - 18ος αιώνας μ.Χ, Μονή Παναγίας Τοχνίου, Μάνδρες Ἀμμοχώστου  Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος - Φανάρι, Κωνσταντινούπολη Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος - Αντρέι Ρουμπλιόβ, 1408 μ.Χ. Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος
Αρκετοί είχαν την άποψη ότι ο Ιωάννης δεν πέθανε, αλλά μετατέθηκε στην άλλη ζωή, όπως ο Ενώχ και ο Ηλίας. Αφορμή γι' αυτή την άποψη έδωσε το γνωστό ευαγγελικό χωρίο, Ιωάννου κα’ 22. Όμως, ο αμέσως επόμενος στίχος κα' 23 διευκρινίζει τα πράγματα.
Η παράδοση που ασπάσθηκε η Εκκλησία μας είναι η έξης: Ο Ιωάννης σε βαθειά γεράματα πέθανε στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ' αυτή. Αλλά μετά από μερικές ήμερες, όταν οι μαθητές του επισκέφθηκαν τον τάφο, βρήκαν αυτόν κενό. Η Εκκλησία μας, λοιπόν, δέχεται ότι στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου συνέβη ότι και με την Παναγία μητέρα Του. Δηλαδή, ο Ιωάννης ναι μεν πέθανε και ετάφη, αλλά μετά τρεις ημέρες αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή, για την οποία ο ίδιος, να τί λέει σχετικά: «Ὁ ἔχων τὸν υἱὸν ἔχει τὴν ζωήν, ὁ μὴ ἔχων τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὴν ζωὴν οὐκ ἔχει» (Α' επιστολή Ιωάννου, ε' 12). Εκείνος, δηλαδή, που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με το Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή. Εκείνος, όμως, που δεν έχει τον Υιό του Θεού, να έχει υπ’ όψιν του πως δεν έχει και την αληθινή και αιώνια ζωή.
~
*** Σαν τσιγαρόχαρτο διαλύθηκε ο δρόμος στο Κακοπέτρι (φωτογραφίες) 
 
Σοβαρά ερωτηματικά και για το γεφύρι προς Ελληνοεκκλησιά
 Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από την τελευταία φορά, που έγινε μεγάλος λόγος και με δημοσιεύματα, για την ποιοτική εκτέλεση έργων και τη μεγάλη έκπτωση που δίνονται σε δημοπρασίες για την εκτέλεση των δημοσίων έργων. Οι πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, έδειξε σε πολλές περιπτώσεις την «γύμνια» μας ως κράτος και ως αυτοδιοίκηση.
Μπορεί και ειδησεογραφικά να δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στην Καλαμάτα, όσον αφορά τις ζημιές, όμως τεράστιες είναι και οι ζημιές που έχουν σημειωθεί και στην ύπαιθρο της Μεσσηνίας.
Κάποιες ζημιές όμως, όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε σήμερα, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την ποιότητα των έργων που έχουν εκτελεσθεί και εκτελούνται.
Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο «βλέπετε» ή θα βλέπατε πριν τις πλημύρες, δύο έργα που έχουν κατασκευασθεί πρόσφατα. Τα ένα είναι ο περιφερειακός δρόμος που πάει από το Κακοπέτρι προς το Βουλκάνο και το άλλο είναι το νέο γεφύρι από τη Λάμπαινα προς Ελληνοεκκλησιά.
  Πάει το… Κακοπέτρι
Ο δρόμος στο Κακοπέτρι, σύμφωνα με πληροφορίες διανοίχθηκε περίπου το 1995 από το δασαρχείο. Σύμφωνα και με την ταμπέλα που υπάρχει στην περιοχή ακολούθησε η ένταξή του στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, με δικαιούχο το Δήμο Μεσσήνης και με τον τίτλο «Βελτίωση δρόμου Κακοπέτρι – διασταύρωση οδού Βαλύρας – Αρσινόης» και συνολικό προϋπολογισμό 455.000 ευρώ.
Πριν λίγους μήνες ασφαλτοστρώθηκε και μάλιστα το Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αποφάσισε να δοθεί παράταση για την ολοκλήρωσή του, κάτι που σημαίνει ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί επίσημα ακόμα. Ωστόσο, έχει δοθεί στην κυκλοφορία.
Όπως βλέπετε όμως και στις φωτογραφίες, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από το δρόμο, ενώ με τεχνικούς που μιλήσαμε, σημείωσαν ότι ένα τέτοιο έργο και στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να «σταθεί» χωρίς τεχνικά έργα, ενώ και η άσφαλτος στα σημεία που έχει ξηλωθεί, μοιάζει με… τσιγαρόχαρτο.
  Πάει και το… γεφύρι
Στην ίδια περιοχή, τα ορμητικά νερά «ξήλωσαν» τα πέδιλα της νέας γέφυρας από Λάμπαινα προς Ελληνοεκκλησιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να κοπεί και η κυκλοφορία του δρόμου να ξεκινήσει και πάλι, αφού μπαζώθηκε το σημείο.
Παρά ταύτα, λίγα μέτρα πιο πριν το παλιό γεφύρι, στέκει αγέρωχο και χωρίς ζημιές από τα ίδια ορμητικά νερά που πήραν τη νέα γέφυρα.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι απορίας άξιο πως στα κομμάτια του τσιμέντου της νέας γέφυρας που έχουν καταλήξει στην κοίτη του ρέματος, δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχουν σίδερα!
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Η ΤΕΡΝΑ "κέρδισε" τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο 
Μετά και τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις
    «Λευκός καπνός» βγήκε, τελικά, για την τύχη του μεγάλου διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφησαν δύο σημαντικές γνωμοδοτήσεις από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλη Καπετάνιο, και από την γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη. Μέσω των δύο γνωμοδοτήσεων επικυρώνεται ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου και προτείνεται ως καταλληλότερη διαδικασία για την διαχείριση των απορριμμάτων το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης (1β) (θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί το "Θ" με συνεχή ρεπορτάζ).  Αυτό σημαίνει:
1. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων μειώνεται από τους 150.000 τόνους ετησίως στους 100.000 τόνους ετησίως. 2. Προστίθενται στον σχεδιασμό ακόμα πέντε Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόκειται για λύση που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων ανά δήμο. Κι αυτό γιατί οι αποστάσεις που θα καλούνται να διανύσουν τα απορριμματοφόρα για να ξεφορτώσουν θα είναι πολύ μικρότερες, επομένως θα υπάρχει οικονομία καυσίμων, χρόνου, εργατοωρών. Επιπλέον, με τη συμπίεση των απορριμμάτων στα ΣΜΑ θα μειώνεται και το κόστος της μεταφοράς στον τελικό αποδέκτη (μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων). Η ωφέλεια υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 10 ευρώ/τόνο.
3. Το κόστος «εισόδου» (gate fee) των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας παραμένει σταθερό. 4. Η μία από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκεκριμένα αυτή της Μεσσηνίας, θα κατασκευαστεί σε δεύτερη φάση. Η περιοχή θα εξυπηρετηθεί από τα ΣΜΑ.
5. Όσον αφορά στη διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη, συμφωνήθηκε το εξής: μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του, θα εξεταστεί κατά πόσον έχει επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας του και, αν αυτό έχει συμβεί, η σύμβαση θα τερματιστεί. Ο ανώτατος χρόνος διάρκειας παραμένει στα 28 έτη.
6. Η Τέρνα Ενεργειακή θα δωρίσει στον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου μια φωτοβολταϊκή μονάδα, ισχύος 3 MW, σε όποιον χώρο τής υποδειχθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα αποκτήσει μόνιμη πηγή εσόδων.
Η συνέχεια πάντως είναι... εξίσου πολύπλοκη με την έως τώρα πορεία του έργου. Κατ’ αρχήν, οι νέοι όροι της σύμβασης θα πρέπει να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, φυσικά, την Περιφέρεια (που είναι ο κύριος του έργου).
 Επιπλέον, κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει είναι αν κάποια από τις άλλες κοινοπραξίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προσφύγει δικαστικά, επικαλούμενη τροποποίηση εκ των υστέρων των όρων του διαγωνισμού. Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για επιμέρους βελτιώσεις και όχι για αλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών του έργου.
Η Τέρνα Ενεργειακή υποστηρίζει ότι η διαδικασία αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ είναι ανεξάρτητη από τον διαγωνισμό, καθώς στους όρους του είχε συμπεριληφθεί η εναρμόνιση του έργου με τα όσα ορίζει η τελευταία κοινοτική οδηγία για τα απορρίμματα.
  ΣΥΡΙΖΑ
 Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει στους κόλπους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης κάτι σαν…διπολική διαταραχή. Η περιφερειακή παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα", αλλά και οι περισσότερες νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος στην Περιφέρεια έχουν στραφεί δημόσια κατά των παραπάνω εξελίξεων.
Βέβαια, μετά και τα τελευταία πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ. το κερασάκι στην… τούρτα) τους οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις, περισσότερες πραγματικές.
Προκειμένου να διαιωνίζεται η κατάσταση και με δεδομένη τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημάρχων, η λύση που δόθηκε είναι κάτι σαν το "μη χείρον βέλτιστον".
Ή όπως θα έλεγε και ο Αριστείδης Μπαλτάς,  η σταθερότητα της κατεύθυνσης (σοσιαλισμός) δεν αλλάζει, όταν όμως «υπέρτεροι συσχετισμοί» οδηγούν σε ήττα, ο αριστερός αναγνωρίζει την ήττα και προσαρμόζεται, όχι επειδή αλλάζει πορεία, αλλά για να συνεχίσει την πορεία προς τον σοσιαλισμό. (Είναι μια τεχνική ψυχοθεραπείας, αν θέλετε...)
Φαντάζομαι ότι η τεχνική θα λειτουργεί κάπως παρηγορητικά για όλα αυτά που πρόκρινε η κυβέρνηση και όσα γίνονται τελικά. Πώς να βοηθήσει η ψυχοθεραπεία Μπαλτά έναν αγαθό αριστερό, όταν πρέπει να καταπιεί τόσα πράγματα; Αυτό δεν είναι ο «δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού», κατά τη διατύπωση Μπαλτά αυτός είναι ο δρόμος του Σισύφου.
Όμως η κατάσταση περιπλέκεται, διότι ήδη έχουμε έναν Σίσυφο. Αφότου χρεοκόπησε το ελληνικό κράτος, όλη η παραγωγική Ελλάδα είναι ένας Σίσυφος. Έχει την πολυτέλεια αυτός ο Σίσυφος να σπρώχνει τον βράχο προς τις αγορές και, ταυτοχρόνως, προς τον σοσιαλισμό; Δεν την έχει, όμως συμβαίνει, όπως βλέπουμε και, γι’ αυτό, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σίσυφος εκτός από το μαρτύριό του είναι πια και σχιζοφρενής…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ο… «Χατζηπετρής» φταίει για τις πλημμύρες 
Έχει ήσυχη τη… συνείδησή της για τις πλημμύρες
 Για τα όσα έγιναν στις 7 Σεπτεμβρίου φταίει και… ο Χατζηπετρής, αλλά όχι η ίδια
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η προσφιλής μέθοδος διαχείρισης κρίσεων στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα, είναι πρώτα να αγνοούμε τον κίνδυνο (ανακοινώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα) και μετά να αφήνουμε τους άμεσα ενδιαφερομένους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους (πληγέντες δημότες). Ύστερα, όταν το πρόβλημα γιγαντώνεται, πελαγώνουμε και περιμένουμε λύσεις εξ ουρανού. Την 7η Σεπτεμβρίου ο Δήμος Καλαμάτας «κολυμπούσε» στις λάσπες και δεν υπήρχε ο παραμικρός ουσιαστικός συντονισμός των αρμοδίων να μειώσουν το μέγεθος της καταστροφής. Στο τέλος, μετά την έκρηξη, ψάχνουμε πώς θα συνεχίσουμε την πορεία μας.
Όποιο επικοινωνιακό μέσο και να χρησιμοποιήσουν, όμως, η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια, αλλά και το κράτος, όσο δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, οι πλημμύρες θα επαναλαμβάνονται.
Από την προχθεσινή συνεδρίαση αυτό που καταδείχτηκε ήταν ότι όλοι γνώριζαν τα τεράστια προβλήματα με τους χειμάρρους, τα μπαζωμένα ή μη ρέματα, την αυθαίρετη δόμηση, τα ακαθάριστα ποτάμια, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι.
Το αφήγημα της Δημοτικής Αρχής για τα όσα συνέβησαν είναι ότι φταίει η μετεωρολογική "βόμβα» που χτύπησε την πόλη, η ανεπάρκεια των διατομών στα ρέματα (έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών), η Περιφέρεια (καθαρισμοί χειμάρρων, συντήρηση δικτύου ΓΟΕΒ κ.ά.) κ.λπ., το κράτος που δε χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα και τα φερτά υλικά της κοινοπραξίας "Μορέα", που εκτελεί και το έργο του περιμετρικού της Καλαμάτας. Η ίδια, από την πλευρά της, έκανε ό,τι ήταν δυνατό και αδύνατο για να προφυλάξει την πόλη και τους δημότες.
Για το τελευταίο θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά, αλλά η αλήθεια κρύβεται στις κλειστές συνεδριάσεις των μελών της πλειοψηφίας, όπου κάποια, ελάχιστα, μέλη της βρέθηκαν μπροστά στο πρόβλημα, διαπίστωσαν ολιγωρίες και αδυναμίες, αλλά δεν είχαν το θάρρος να πουν όσα διαπίστωσαν στους δημότες που είχαν γεμίσει την αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" προχθές το βράδυ και έψαχναν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους.
Όταν ρώτησε, χαρακτηριστικά κάτοικος πληγείσας περιοχής "πότε θα κοιμηθούμε κανονικά και με τα δύο μάτια, γιατί μέχρι τώρα κοιμόμαστε μόνο με το ένα, υπό το φόβο μιας νέας καταιγίδας", η αίθουσα… σκεπάστηκε από αμηχανία.
  Επιστημονικοί φορείς
Το ίδιο συνέβη και όταν ακούσαμε τον επιστημονικό κόσμο της πόλης να μιλάει (;) για το πρόβλημα. Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος του Περιφερειακού ΤΕΕ και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, μας ζήτησε χρόνο, όπως και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Παρασκευάς Καμαρινάκης, αν και σχολίασε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση, το ίδιο και η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γιώτα Μπαξεβανάκη, η οποία πρόσθεσε ότι το "δια ταύτα" της ιστορίας είναι η αποκατάσταση των πληγέντων.
  Κάτοικοι
Και μέσα σε όλα αυτά υπήρξε η κραυγή αγωνίας των πληγέντων από την κακοκαιρία. Ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους και με αγωνία περιμένουν να δοθούν απαντήσεις για το τι έφταιξε και για το τι πρόκειται να γίνει, προκειμένου να μην κληθούν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Οι πληγέντες εξέφρασαν την οργή τους έναντι της Δημοτικής Αρχής, εντόπισαν τα προβλήματα στις περιοχές τους, μίλησαν για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες. Απαντήσεις, ωστόσο, δεν πήραν.
Βέβαια, "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Τι θέλουμε να πούμε; Έχουν κι αυτοί μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβησαν δια της σιωπής τους τόσα χρόνια. Δε φτάνει μόνο να στέλνεις διαμαρτυρίες στο δήμαρχο, πρέπει να κάνεις και κάτι ο ίδιος. Ο… καναπές δεν είναι απάντηση. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνουν τι έλεγε ο ποιητής όταν έγραφε: "Φταίει το ζαβό το ριζικό μας! Φταίει ο Θεός που μας μισεί! Φταίει το κεφάλι το κακό μας! Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα. Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί. Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας έβρει μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!".
Κι όμως. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν φιλοξενούμενες σε συγγενείς και φίλους, γιατί μαζί με τα σπίτια τους καταστράφηκαν κι όλα τους τα υπάρχοντα…
 ΔΕΥΑΚ
Λίγο αργότερα ο Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, τεχνικός προϊστάμενος της ΔΕΥΑΚ, είπε- πάντα σε ό,τι αφορά τις καταστροφές στην πόλη της Καλαμάτας- ότι αυτές δεν οφείλονται τόσο στην ποσότητα και την ταχύτητα του νερού –αν και σχολίασε ότι ίσως έπεσε το περισσότερο νερό του μέσου όρου της 50ετίας-, όσο στα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από το νερό, κυρίως από τα πρανή της περιμετρικής οδού, που κάποια στιγμή έφραξαν τις εισόδους των σκεπασμένων αγωγών.
«Το κυρίαρχο πρόβλημα με τον Μορέα είναι τα φερτά. Τα πρόσθετα νερά είναι σε ποσότητες όχι τέτοιες που να μπορούν να εξηγήσουν τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ παρατήρησε ότι η Δημοτική Επιχείρηση γνώριζε και γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και ότι για αρκετά από αυτά διαθέτει μελέτες, δεν έχει όμως χρήματα, είτε η ίδια είτε ο Δήμος, ώστε να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα.
Τα προβλήματα αυτά έχουν κυρίως να κάνουν με τη μειωμένη διατομή των κλειστών ρεμάτων, τόνισε ο κ. Μπαζιωτόπουλος και ειδικότερα σημείωσε ότι στη Βαγγέλη Δράκου η διατομή ίσως να είναι και στο 1/3 αυτής που θα έπρεπε να είναι ώστε να αποχετεύεται χωρίς προβλήματα το νερό, όταν η ποσότητά του είναι στο μέσο όρο της δεκαετίας, ενώ στη Λαγκάδα στο Φραγκοπήγαδο η διατομή είναι η μισή από όση θα έπρεπε να είναι.
Όπως σχολίασε, για την καταστροφή στη Βαγγέλη Δράκου συνέβαλε σημαντικά η μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών που κατέβασαν τα νερά από τα πρανή της περιμετρικής. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα φερτά αυτά υλικά κάποια στιγμή έκλεισαν τον κλειστό αγωγό, αλλά και μπάζωσαν με λάσπη ύψους ενός μέτρου μια έκταση δύο στρεμμάτων περίπου! Για την απομάκρυνση των φερτών αυτών υλικών, πρόσθεσε, χρειάστηκε να δουλέψουν μηχανήματα επί 2-3 ημέρες.
Μεγάλα προβλήματα στην πόλη δημιουργήθηκαν και από τον Καραμπογιά, που περνάει από την Αγιάννα, ανέφερε ο κ. Μπαζιωτόπουλος, τονίζοντας ότι και αυτό το ρέμα κατεβάζει πολλά φερτά υλικά και από την περιμετρική και από τη μεγάλη λεκάνη απορροής του.
Η κοίτη του Καραμπογιά στην περιοχή της Αγιάννας ήταν διευθετημένη με δύο μαντρότοιχους, εξήγησε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, που όμως γκρεμίστηκαν, με αποτέλεσμα τα νερά με τα φερτά υλικά να φύγουν στην οδό Μπουλούκου...

*** Νέα "φοροκαταιγίδα" έρχεται από τον Οκτώβριο 
Αντιμέτωποι με το νέο φορολογικό πακέτο το οποίο θεσπίστηκε, στο πλαίσιο του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, θα βρεθούν από τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι.
Πρόκειται για το πακέτο μέτρων, με στόχο να επιτευχθεί η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017, που φέρνει αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ και βενζίνη, τσιγάρα, καφέ και σταθερή τηλεφωνία.
Η εφαρμογή των μέτρων θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:
1.Από την 1η Οκτωβρίου 2016 αυξάνεται, κατά 13 λεπτά του ευρώ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες.
2. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από την 15η Οκτωβρίου 2016 κατά 5 λεπτά του ευρώ. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση της λιανικής τιμής μαζί με τον ΦΠΑ κατά 6 έως 7 λεπτά.
3. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 αυξάνεται η τιμή στα καύσιμα. Η βενζίνη αυξάνεται κατά 3-4 λεπτά ανά λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 8-9 λεπτά και το υγραέριο κατά 6-7 λεπτά.
4, Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Οι λιανικές τιμές πώλησης θα αυξηθούν έως 1 ευρώ το πακέτο.
5. Από την 1η Ιανουαρίου επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Οι λιανικές τιμές αναμένεται να επιβαρυνθούν με αυξήσεις έως και 15%.
 6. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά 100 ml υγρού.
7. Από το νέο έτος θα επιβληθεί τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.
8. Αυξάνεται από το νέο έτος ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.
 9. Από την 1η Ιανουαρίου καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, κυρίως αυτά της άγονης γραμμής.
Πηγή: zougla.gr

***  Έναρξη λειτουργίας του στεκιού νεολαίας «Μικρόβιο» στην Καλαμάτα 
Πολυχώρος δημιουργία της ΚΝΕ
 Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα στέκι νεολαίας, έναν πολυχώρο δημιουργίας για την πόλη της Καλαμάτας, πήρε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ.
Το στέκι θα ονομάζεται «Μικρόβιο – Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ», διότι έχει και ιστορική αναφορά στην πόλη («Μικρόβιο» ήταν το υποκοριστικό του Γ. Βουβαλέα, γραμματέα της ΕΠΟΝ στην Καλαμάτα), ενώ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Παπατσώνη, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
«Ο χώρος», όπως εξηγεί η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ, «θέλουμε να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Καλαμάτας να εκφραστούν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο μέσα από τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μαζική “εκτόνωση” που πλασάρει το σύστημα. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όλο και περισσότεροι νέοι, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, να έρθουν σε επαφή με ό,τι προοδευτικό έχουν δώσει οι τέχνες και ο αυθεντικός λαϊκός πολιτισμός.
Με την έναρξη του “Μικρόβιου” θα λειτουργήσουν δωρεάν ομάδες χορού, θεάτρου, ενώ θα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικών οργάνων, χειροτεχνίας και κοσμήματος, σκίτσου και ελεύθερου σχεδίου. Στο στέκι, επίσης, θα υπάρχει κινηματογραφική ομάδα που θα οργανώνει προβολές ταινιών, θα λειτουργεί στούντιο μουσικής για νεανικά μουσικά συγκροτήματα και δανειστική βιβλιοθήκη. Επίσης, χώρος θα μπορεί να αξιοποιείται και για εκθέσεις εικαστικών.
Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, θα θέλαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση με καλλιτεχνικές δομές, συλλόγους και ομάδες που λειτουργούν στην πόλη, να συζητήσουμε όσα σχεδιάζει η κάθε ομάδα, να ανταλλάξουμε γνώμες για την τέχνη και τον πολιτισμό, να σχεδιάσουμε κοινές πρωτοβουλίες απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές δομές.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του “Μικρόβιου” την 1η Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ν. Αμπατιέλος, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και θα μιλήσει ο Τ. Αντωνίου, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου. Έπειτα θα γίνει ξενάγηση στο χώρο».

***  Υποτροφίες ιδρύματος Καπετάν Βασίλη στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα 
Προσθήκη λεζάντας
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εγκρίθηκε, στη συνεδρίαση της 22ας Σεπτεμβρίου, εκτός ημερησίας διατάξεως, η απονομή υποτροφιών σε 6 αριστούχους φοιτητές, με χρηματοδότηση εκ μέρους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα, όπως και η διάθεση πίστωσης για το σκοπό αυτό ποσού 17.500 ευρώ. Οι υπότροφοι είναι:
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2015
Ψώνη Σταυρούλα του Βασιλείου
Ψιλοπούλου Βασιλική του Ηλία
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2014
Χριστοπούλου Παντελία του Γεωργίου
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2013
Ροκανά Αικατερίνη του Θεοδώρου
ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2012
Ελευθεράκης Γεώργιος του Χρήστου.

***  Πέντε ημέρες ακόμα για τον διακανονισμό οφειλών στη ΔΕΗ 
Εκπνέει σε πέντε ημέρες η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και πολλοί καταναλωτές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος και νερού, καθώς και οι δύο επιχειρήσεις αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους βάζοντας στο στόχαστρο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Η ΔΕΗ έχει καλέσει τους οφειλέτες να σπεύσουν σε ρύθμιση χρεών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις και  έχει προειδοποιήσει ότι από τον Οκτώβριο έρχονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν ή να μην ρυθμίζουν οφειλές ενώ αποδεδειγμένα μπορούν.
ΔΕΗ
 Σε ότι αφορά τους οφειλέτες της ΔΕΗ μπορούν να ρυθμίσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τις οφειλές τους :

– σε 36 μηνιαίες δόσεις
– χωρίς προκαταβολή
 Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή
Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού
Διευκρινίζεται, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.
Το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ, που ισχύει σήμερα, ξεκίνησε την 1η Απριλίου με προθεσμία λήξης το τέλος Ιουλίου, οπότε και παρατάθηκε για ακόμα δύο μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αν δεν ανανεωθεί, τότε από 1ης Οκτωβρίου θα επανέλθει το παλαιό μοντέλο με την προκαταβολή του 30% του χρέους και την εξόφληση του υπολοίπου σε 8 δόσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

***  Στο εξωτερικό φεύγει το 95% της παραγωγής της Μεσσηνίας στη μαύρη σταφίδα 
Στα 800 ευρώ το στρέμμα, εισόδημα και επιδότηση
 Μία από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες είναι πλέον και στη Μεσσηνία η καλλιέργεια της μαύρης ή κορινθιακής σταφίδας. Η φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι θα έχει ως απόδοση πάνω από 2.000 τόνους, χωρίς να υπολογιστεί η ζημιά που προκλήθηκε στους παραγωγούς με την πρόσφατη θεομηνία.
Η άνοδος της τιμής της (έφτασε στα 0,90 λεπτά από 0,75 λεπτά που ήταν την περασμένη χρονιά), σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχουν καθόλου αποθέματα, οδηγεί τον πρόεδρο του Αγροτικού συνεταιρισμού, Κώστα Κατσούλη, να δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η σταφίδα είναι ένα προϊόν με πολύ καλή προοπτική, εάν ασχοληθούν όλοι σοβαρά και εκσυγχρονιστούν.
 Ήδη, έχει κατακτήσει πολλές χώρες με βασική αγορά την Αγγλία, αλλά κάθε χρόνο ανοίγουν νέες. Αυτές οι αγορές για να γίνουν περισσότερες πρέπει να κρατήσουμε την ποιότητα και τη ποσότητα που απαιτείται».
Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη, το 95% της παραγωγής εξάγεται: «Η μαύρη σταφίδα δίνει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της εξάγεται. Το κράτος πρέπει να στηρίξει αυτό το παραδοσιακό προϊόν από το οποίο έχει μόνο κέρδος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Ύπαιθρο Χώρα».
 Η μαύρη  σταφίδα καλλιεργείται κυρίως στις επαρχίες Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πυλίας. Για τη σχετική μείωση που αρχίζει να καταγράφεται στην καλλιέργεια της σταφίδας, ο κ. Κατσούλης υπενθύμισε με νόημα πως η σταφίδα δίνει παραγωγή κάθε χρόνο, ενώ η ελιά δίνει μία φορά στα δύο χρόνια και πρόσθεσε: «Είναι ένα προϊόν που, μαζί με την επιδότηση, δίνει στον παραγωγό 800 ευρώ ανά στρέμμα. Πόσα και ποια άλλα προϊόντα έχουν τέτοια οικονομική απόδοση;».
 Μια ενδεχόμενη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, μείωση της παραγωγής αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σταφίδα, αφού έτσι μπορεί να χάσει τις αγορές του εξωτερικού. Υπενθυμίζουμε ότι η μαύρη ή κορινθιακή σταφίδα, σύμφωνα με έρευνα  του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, έχει, μεταξύ άλλων, και τις ακόλουθες ιδιότητες:
1.-Αντιοξειδωτική δράση (προστασία της LDS από οξείδωση – ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς – μείωση αθηρωματικής πλάκας – μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών).
  1. Αντικαρνικική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών).
  2. Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.
  3. Αγγειοδιασταλτική δράση διαμέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ.
  4. Αντιαλλεργικές ιδιότητες (παρεμπόδιση συσσώρευσης αιμοπεταλίων).
  5. Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος.
  6. Προστασία του ΔΝΑ από ενδοκυτταρικές προσβολές.

*** Διακοπή νερού σε μεγάλο τμήμα της Καλαμάτας 
Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και αρκετές ώρες, περιοχές στο κέντρο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη προκλήθηκε από έργα του ΟΤΕ στην περιοχή, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης.

***  Στον χορό των καταλήψεων αρκετά σχολεία της Καλαμάτας 
Από νωρίς και φέτος ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καλαμάτας. Ειδικότερα κλειστά είναι το 1ο , το 2ο και το 3ο ΕΠΑ.Λ., τα 4ο και  6ο Γενικά Λύκεια αλλά το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τους μαθητές η κατάληψη γίνεται ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων τους, καθώς και την έλλειψη καθηγητών.
Τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν είχε λάβει κάποιο έγγραφο με αιτήματα από τους μαθητές.

***  Αποχώρησε ο Καλογρίτσας από τη μάχη για την τηλεοπτική άδεια 
Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει αίτημα στην γγ Ενημέρωσης να τού δοθεί 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα ο κ. Καλογρίτσας να αποχωρήσει από τη διαδικασία.
Πρώτος επιλαχών για τηλεοπτική άδεια είναι τώρα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Καλογρίτσα έχει ως εξής:
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
» Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια, αλλά και τη χώρα.
» Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
» Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα -έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια- όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
» Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι' αυτό τα θέλουν.
» Αν και γι' αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
» Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρ' ότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
» Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».
Newsroom ΔΟΛ

*** Στον χορό των καταλήψεων αρκετά σχολεία της Καλαμάτας 
Από νωρίς και φέτος ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Καλαμάτας. Ειδικότερα κλειστά είναι το 1ο , το 2ο και το 3ο ΕΠΑ.Λ., τα 4ο και  6ο Γενικά Λύκεια αλλά το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τους μαθητές η κατάληψη γίνεται ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων τους, καθώς και την έλλειψη καθηγητών.
Τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν είχε λάβει κάποιο έγγραφο με αιτήματα από τους μαθητές.

***  Καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει και τη Μεσσηνία 
Κανονικά πλέον οι κατασχέσεις που είχαν μείνει πίσω λόγω της αποχής των δικηγόρων
 Τράπεζες κάνουν άρση κατασχέσεων για να τις επαναλάβουν με το νέο νόμο
 Κανονικά έχουν ξεκινήσει ,πλέον ,από 1η Σεπτεμβρίου οι κατασχέσεις κινητών και ακινήτων  στη Μεσσηνία  με τις  διαδικασίες να επιταχύνονται  βάσει   των νέων δεδομένων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Στον τομέα των πλειστηριασμών, τα πράγματα είναι ακόμα ήρεμα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, καθώς,  όποια διαδικασία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με τις παλαιότερες υποθέσεις που έχουν μείνει πίσω, λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων.
Με το νέο νόμο από την ημέρα ολοκλήρωσης της κατάσχεσης, ο πλειστηριασμός μπορεί να ορισθεί μετά από 7 μήνες. Κατά συνέπεια το μεγάλο κύμα των πλειστηριασμών αναμένεται από το νέο έτος και μετά.
Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές σε σχέση με το παλιό καθεστώς είναι ότι οι τράπεζες πλέον προηγούνται στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και γι’ αυτό και στη Μεσσηνία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, για ορισμένες κατασχέσεις που ήταν με το παλιό καθεστώς, η τράπεζα να προχωρά σε άρση της κατάσχεσης και να κάνει καινούργια, για να προηγηθεί με το 65%.
  Γίνονται οι παλιές υποθέσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την περιοχή αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία πλειστηριασμού με τον καινούργιο νόμο.
Μετά την πολύμηνη απεργία των δικηγόρων και την παύση κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ισχύει τον Αύγουστο, από 1η Σεπτεμβρίου οι δικαστικοί επιμελητές, ξεκίνησαν κανονικά τις κατασχέσεις και σε κινητά και σε ακίνητα.
Φυσικά, εξακολουθεί να μην επιτρέπεται η κατάσχεση Α΄ κατοικίας από Τράπεζες και κράτος.
Πάντως, παρά την κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πλημμυρών στις αρχές του Σεπτέμβρη, δεν ισχύει καμία διαδικασία αναστολής των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
 Πρώτα η τράπεζα
Με βάση το νέο νόμο, οι πλειστηριασμοί ακινήτων διενεργούνται πλέον με τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία του ακινήτου,  όπως αυτή προσδιορίστηκε κατά το χρόνο της κατάσχεσης, και όχι την αντικειμενική του τιμή, όπως ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.
Όπως αναφέραμε προηγουμένως, στη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης προηγούνται πλέον οι τράπεζες έναντι των εργαζομένων. Δηλαδή, στην περίπτωση πτώχευσης επιχειρήσεων και εκποίησης ακινήτων τους, το ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων συρρικνώνεται στο 25% ενώ των τραπεζών διευρύνεται στο 65%. Το υπόλοιπο 10% από το εκπλειστηρίασμα δίνεται στους μη προνομιούχους πιστωτές.
Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας τα προγράμματα πλειστηριασμών και οι κατασχετήριες εκθέσεις παρουσίασαν μεγάλη έκρηξη το 2009 και το 2010, όπου κατατίθονταν περίπου 2 κάθε ημέρα λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου, το 2007 είχαν κατατεθεί 238 πλειστηριασμοί, το 2008 κατατέθηκαν 272, το 2009 αυξήθηκαν στους 374 πλειστηριασμούς, το 2010 έφτασαν τους 347 και από εκεί και πέρα άρχισε η μείωση. Το 2011 κατατέθηκαν 272 πλειστηριασμοί, το 2012 ήταν 191, το 2013 αυξήθηκαν λίγο και έφτασαν τους 218, το 2014 μειώθηκαν στους 194 και το 2015 κατατέθηκαν συνολικά 106 πλειστηριασμοί. Το 2016, μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί, λιγότερες από 30.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σε διαβούλευση η ΚΥΑ για άδεια ελαιοτριβείου ως τις 4 Οκτωβρίου 
Επιπρόσθετες δυνατότητες στα μικρής και μεσαίας δυναμικότητας ελαιουργεία (<200 4="" br="">Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, οι τροποποιούμενες διατάξεις προέκυψαν ως αποτέλεσμα των εργασιών διυπουργικής ομάδας, που εργάσθηκε για το θεσμικό πλαίσιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης των ελαιουργείων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Δ/νση Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και Ειδική Γραμματεία Υδάτων) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με την εν λόγω τροποποίηση δίνονται επιπρόσθετες δυνατότητες στα μικρής και μεσαίας δυναμικότητας ελαιουργεία (<200 br="">Έτσι, με βάση τα αποτελέσματα επιστημονικών και εργαστηριακών ερευνών των τελευταίων ετών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης των παραπροϊόντων της ελαιοκαλλιέργειας και την διεθνή εμπειρία, υιοθετείται η μέθοδος της φερτάρδευσης, δηλαδή τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων, που ως τώρα προβλεπόταν ότι, έπειτα από προ-επεξεργασία, οδηγούνται σε εδαφοδεξαμενές προς εξάτμιση, στο εξής μπορούν να διατίθενται και για υδρολίπανση ελαιώνων μέσω ελεγχόμενης διασποράς υπό συγκεκριμένους όρους.
Οι απόψεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση της προτεινόμενης διάταξης.  Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.

***  Αιτήσεις για συλλογή καυσόξυλων δέχεται το Δασαρχείο 
Αιτήσεις έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται το Δασαρχείο Καλαμάτας για συλλογή καυσόξυλων από τα δάση της περιοχής μας και η καταληκτική ημερομηνία η 10η Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ξυλεία μόνο από κατακείμενα και ξερά, ωστόσο, όπως τόνισε ο Δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας, δεν υπάρχει πλέον αρκετό ξύλο στον Ταΰγετο για να συλλεχθεί και θα βρουν εύκολα.
Επίσης, στο δασαρχείο κατατίθενται και αιτήσεις από ιδιώτες, για κοπή δέντρων από κτήματά τους για να τα χρησιμοποιήσουν ωε ξυλεία.
Για λαθροϋλοτομία, οι έλεγχοι συνεχίζονται και δεν έχει παρουσιασθεί κάποιο κρούσμα μέχρι στιγμής. Το καλοκαίρι πάντως καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας σε δασικές εκτάσεις της Μεσσηνίας.
Παράλληλα, το δασαρχείο πραγματοποιεί και εντατικούς ελέγχους αυτήν περίοδο για λαθροθηρία. Ο κ. Κατσίποδας συνέστησε σε όλους τους κυνηγούς να έχουν μαζί την άδεια κυνηγιού και αν φέρουν σκύλο να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του ζώου και να του έχουν βάλει «τσιπάκι».
 Β.Β.

***  Παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών ζητούν και οι μηχανικοί 
Την παράταση πληρωμής ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους ασφαλισμένους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες της Μεσσηνίας μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ο τοπικός Σύλλογος.
Στην επιστολή του ο Σύλλογος μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Μεσσηνίας, κάνει λόγο άσχημη κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Μεσσηνία για τους επαγγελματίες και του ασφαλισμένους του Ταμείου.
«Δεδομένων των έκτακτων καιρικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν και των πρωτοφανών σε έκταση φυσικών καταστροφών,  υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το πόσο σημαντική για την περιοχή θα είναι και μια δική σας ανάλογη απόφαση, και να πράξετε τα δέοντα για να ανακουφίσετε τους ασφαλισμένους του Ταμείου σας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 27/9/2016 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις απογευματινές ώρες και μετά θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Ασθενής σεισμική δόνηση στην Καλαμάτα 
Ασθενής σεισμική δόνηση, σημειώθηκε στις 11:32 το πρωί της Δευτέρας, στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθος 2,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, και είχε επίκεντρο την περιοχή του αεροδρομίου της Καλαμάτας.  Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αντιλήφθηκαν μια βοή ενώ δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καλαμάτα. 

*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό οδηγού μηχανής στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες) 
Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ναυαρίνου στην Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα, μηχανή που ερχόταν προς Καλαμάτα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που επιχείρησε να στρίψει λίγο πριν το ξενοδοχείο «Elite». Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο νεαρός οδηγός της μηχανής  ο οποίος και διακομίσθηκε άμεσα  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

***  EΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Αδειάζουν τον Τσίπρα! ΠΑΝΙΚΟΣ στο Μαξίμου...

~ Αποστομωτικός ήταν σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκι, σε ό,τι αφορά την "αριστερή" κυβέρνηση της Ελλάδας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι η χώρα μας υπόκειται σε μια σκληρή λιτότητα που δεν ήταν αναγκαία αλλά την οδήγησε εκεί η τωρινή πολιτική ηγεσία.
"Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα. Μπορούμε να το δούμε αυτό στο κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, ότι θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί", υπογράμμισε ο Ντομπρόβσκι σε συζήτηση σχετικά με την αυξανόμενη στήριξη λαϊκιστικών κομμάτων σε χώρες της ΕΕ.

*** ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Είδηση ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ...

~  Παρά τις διακηρύξεις Τσίπρα για υποτιθέμενο κούρεμα του χρέους μέχρι το τέλος του 2016, τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας αποκαλύπτουν τελείως διαφορετικά δεδομένα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, το τρέχον οικονομικό πρόγραμμα με ισχύ μέχρι το 2018 θα ακολουθηθεί, καθώς οι «κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο τονίζουν ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα του περασμένου Μαΐου», με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις να μπορούν να προκύψουν μετά το πέρας του. Συγκεκριμένα, στην αντιπαράθεση ΔΝΤ-Γερμανίας όσον αφορά τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός ότι «το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στον Σόιμπλε», το άρθρο λέει ότι «έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θέλουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους».
Οι απόψεις ΔΝΤ και Γερμανίας είναι φανερό ότι διίστανται, με την αυστριακή Die Presse να δηλώνει ότι «το ΔΝΤ δείχνει μια σχετική κατανόηση για το δίλημμα της Ελλάδας: παρά τις όποιες μεταρρυθμίσεις, το χρέος της Ελλάδας έχει αυξηθεί όπως δείχνει η σχετική έκθεση. Αυτό καταδεικνύει ότι οι ελληνικές οικονομικές επιδόσεις δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τα ιδιαίτερα απαιτητικά μέτρα. Οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν είναι ρεαλιστικοί, σύμφωνα με το ΔΝΤ. (…) Για να επιτευχθεί και πάλι βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Η Γερμανία ωστόσο αντιστέκεται», αλλά και το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV να συμπληρώνει ότι «η πρόσφατη τοποθέτηση του Ταμείου αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι οι γερμανικές θέσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Διότι το ΔΝΤ έχει τονίσει επανειλημμένως ότι θα συμμετέχει μόνον σε μια ‘βιώσιμη’ διάσωση της Ελλάδας. Όπως καταδεικνύει η έκθεση, αυτό προϋποθέτει κατά το ΔΝΤ μια εκτενή ελάφρυνση του χρέους, την οποία απορρίπτει μέχρι σήμερα αναφανδόν η γερμανική κυβέρνηση».
Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία τοποθετείται η κυβέρνηση με σαθρά θεμέλια, πιθανότατα λογαριάζοντας «χωρίς τον ξενοδόχο» για να παραπλανήσει τον λαό, με τις δύο εξωτερικές δυνάμεις να διαφωνούν στο αν θα στραγγίξουν τους πόρους της Ελλάδας με σφοδρότητα μέχρι το 2018 ή θα αφήσουν και ένα μικρό ‘’διάλειμμα’’ μήπως καταφέρουμε να προσφέρουμε και τίποτα παραπάνω…

***  Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον ΕΜΙΡΗ του ΚΑΤΑΡ!Τα Μ.Μ.Ε το ΚΡΥΒΟΥΝ...

~  Μεγάλα παιγνίδια παίζονται στις πλάτες της Ελλάδας με τους λεγόμενους επενδυτές. Επιχειρηματίες ξένοι, που επιθυμούν, ή φαίνεται να επιθυμούν , την επένδυση χρημάτων στη χώρα μας. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι το επικοινωνιακό παιγνίδι που παίζεται, ώστε κάποιοι από αυτούς να αποκτήσουν προτεραιότητα έναντι άλλων.
‘Κλάμα’ λοιπόν πολύ έχει πέσει σε συγκεκριμένο Όμιλο Μίντια, που προσπαθεί να ασκήσει ‘πίεση’ στην κυβέρνηση (την κάθε κυβέρνηση) υπέρ του Εμίρη του Κατάρ. Ο συγκεκριμένος Εμίρης ωστόσο δεν είναι αυτό που φαίνεται. Εκτός του ότι τον κυνηγούν όλοι και σε πολλές χώρες. Ο λόγος; η υποστήριξη που δίνει στους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Θυμίζουμε:
1. Το Κατάρ μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία αποτελούν τις τρεις χώρες που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές.
2. Το Κατάρ είναι στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας στην παλινόρθωση του «Χαλιφάτου» και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι αδιανόητο η χώρα μας, με τη νευραλγική γεωστρατηγική θέση που έχει και με τα Εθνικά Ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά με την Τουρκία, να δώσει ‘πάτημα’ στον Εμίρη.
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι τα Μ.Μ.Ε της χώρας κρύβουν αυτή τη λεπτομέρεια. Σε θέματα ΕΘΝΙΚΑ δεν υπάρχουν κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Υπάρχει μόνο το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

***  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΦ!

~ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, φτάνει σε κάθε γενιά η στιγμή εκείνη, όπου καλείται να παραδώσει στην επόμενη, έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που βρήκε από την προηγούμενη, όπου το χθες προλαβαίνει το αύριο. Έτσι και οι Έλληνες του σήμερα έχουν την ηθική υποχρέωση να παραδώσουν στα παιδιά τους, μία χώρα, ένα κράτος, καλύτερο από αυτό που παρέλαβαν. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών όμως, φάνηκαν όχι μόνο ασυνεπείς και ανεπαρκείς στην ιστορική αυτή συνέχεια, αλλά θα αφήσουν πίσω, μία κληρονομία χειρότερη από αυτήν που παρέλαβαν.
Το υπάρχoν ελληνικό πολιτικό σύστημα, είναι εμφανώς αδύναμο να αναγεννήσει την Ελλάδα, αμήχανο να διασφαλίσει την ύπαρξή της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και να διαφυλάξει αναλλοίωτη την παράδοση του ελληνισμού, της ελληνικής οικογένειας και της Oρθοδοξίας.
Η ιστορία όμως ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ μας καλεί! Αφού αυτοί δεν μπορούν , έχουμε εμείς το καθήκον να βγούμε μπροστά και να δώσουμε την ΛΥΣΗ στο αδιέξοδο που μας έχουν φέρει ως έθνος. Είναι Η ΛΥΣΗ όχι «διαταγή» από έξωθεν ή οποιαδήποτε  δυτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά είναι η δική μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Η πατριωτική ανάγκη ήταν, αυτή που έφερε κοντά μία ομάδα ανθρώπων με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για την πατρίδα, την αγάπη για την παράδοση και την δίψα για αλλαγή. Με αρχηγό τον Κυριάκο Βελόπουλο, η ομάδα αυτή έρχεται να δώσει την ΛΥΣΗ στο τέλμα που έχουμε περιέλθει, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Στα πλαίσια αυτά, καλείστε λοιπόν ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ και ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  να σταθείτε δίπλα μας στον αγώνα αυτόν και να στηρίξετε την τελευταία αυτή ευκαιρία που μας δίνεται ώστε να αποκτήσουμε ξανά την εθνική μας υπερηφάνεια, την εθνική μας ταυτότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Η ιστορική αυτή στιγμή έφτασε! Δίνουμε όλοι το παρών την Παρασκευή στις 7 Οκτωβρίου στις 18:30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!
Δίνουμε όλοι το παρών να αναγεννηθεί η Ελλάδα, δίνουμε όλοι το παρών για να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας! Δίνουμε όλοι το παρών για μια καλύτερη και ελεύθερη Ελλάδα! Για την ΠΑΤΡΙΔΑ!
 Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες προκειμένου να φτάσετε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αυτοκίνητο ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Με αυτοκίνητο: Ερχόμενος κάποιος από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, χωρίς να λοξοδρομεί καθόλου, φτάνει μέσα στους χώρους στάθμευσης του Σταδίου. Ερχόμενος από το λιμάνι του Πειραιά περνάει έξω από το Στάδιο. Ερχόμενος από το αεροδρόμιο και ακολουθώντας την Αττική Οδό και την Εθνική Οδό φτάνει ταχύτατα στο Στάδιο.
Με Αστικές Συγκοινωνίες: Οι λεωφορειακές γραμμές 101, 130, 217, 218, Α1, Β1 με αφετηρία τον Πειραιά κάνουν στάση έξω από την είσοδο του Σταδίου, ενώ οι λεωφορειακές γραμμές Β1, Α1, Ε1, 130, 218, 232, 040, 217, 229 με τέρμα το λιμάνι του Πειραιά σταματούν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και οι επισκέπτες περνώντας από την ειδική διάβαση κάτω από την παραλιακή οδό βρίσκονται στην είσοδο του Σταδίου. Στο ίδιο σημείο σταματάει και η γραμμή express Ε96 Πειραιάς- Αεροδρόμιο Αθηνών.
Ο τερματικός σταθμός του Τραμ καταλήγει στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του ΣΕΦ.
Ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, στάση Νέο Φάληρο.
Το Μετρό με μετεπιβίβαση από την Ομόνοια στην γραμμή του ηλεκτρικού προς Πειραιά.


***  ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

~ Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
      Πρόσφατα, στα τέλη Αυγούστου (27/8) μεταδόθηκε από το  Ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 1, ένα  ντοκιμαντέρ διάρκειας 83 λεπτών σχετικά με την  ξεχασμένη για πολλούς και ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, υπόθεση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Ειρηναίου, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον Πατριαρχικό θρόνο το 2005 και από τότε παραμένει έγκλειστος στο  Πατριαρχικό συγκρότημα εντός της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, όπου διαμένουν οι Αγιοταφίτες Πατέρες. Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο  Το Δωμάτιο (Kελί) του Πατριάρχη "The Patriarch's Room", είναι Ισραηλινο-Καναδικής παραγωγής, συμμετείχε τον Μάιο του 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Τελ Αβίβ DOCAVIV 2016, όπου  βραβεύτηκε για την έρευνα της παραγωγού Danae Elon και απέσπασε εύφημο μνεία από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Ευρώπης και Μεσογείου (FEDEORA). Η παραγωγός,  και δημοσιογράφος Danae Elon, μπήκε στο κελί του και συναντήθηκε με τον «εκθρονισθέντα» (για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας)   Πατριάρχη.  Με μαρτυρίες από πρώτο χέρι αποκαλύπτει τι συνέβη στον έκπτωτο Πατριάρχη και καταφέρνει να δώσει μια σπάνια ματιά στα εσωτερικά της Εκκλησίας και της πολιτικής των συμφερόντων που την πλήττουν στην καρδιά της Ιερουσαλήμ. Η σκηνοθεσία και το  σενάριο είναι  της ιδίας της Danae Elon.  Στο Κελί (Δωμάτιο)  του Πατριάρχη...
    Σύμφωνα  λοιπόν με την ιστοσελίδα του Channel 1 και του DOCAVIV 2016, όπως και με άλλα Ισραηλινά μέσα που αναφέρθηκαν στο γεγονός, σε ότι αφορά το εν λόγω   ντοκιμαντέρ, συνοπτικά  αναφέρονται τα εξής, τα οποία κρίνονται ιδιαιτέρως  ενδιαφέροντα και προκύπτουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά :
«Γιατί εγκλείστηκε ο Έλληνας Πατριάρχης για 11 ολόκληρα χρόνια στην καρδιά της Ιερουσαλήμ; Μια κραυγή για βοήθεια, μια ιστορία μυστηρίου, στην οποία εμπλέκονται υψηλή πολιτική, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, της Αστυνομίας, της Κυβέρνησης και των Υπηρεσιών Ασφαλείας, συναλλαγές ακινήτων και πολλά χρήματα, θρησκευτικά και κρατικά συμφέροντα. Ορισμένες φορές η πραγματικότητα είναι πολύπλοκη και οδυνηρά αστεία. Η ιστορία ενός άγνωστου και κλειστού κόσμου στην καρδιά της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. «Η Πύλη της Γιάφας είναι στα χέρια μας»  έγραφαν τα πρωτοσέλιδα των [Ισραηλινών] εφημερίδων το 2005. Ο Έλληνας Πατριάρχης Ειρηναίος κατηγορήθηκε για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε εποίκους. Ο ίδιος αρνήθηκε και ισχυρίστηκε ότι τον κατηγορούν άδικα. Για πρώτη φορά στα 2000 χρόνια της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καθαιρείται ο επικεφαλής της και εγκλείεται στο κελί του για 11 χρόνια».
     Ακόμη  παρουσιάζονται αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ και δίδεται μια συνοπτική περιγραφή της ιστορίας του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου:  Αναφέρονται οι κατηγορίες εναντίον του, η καθαίρεσή του και η αντικατάστασή του από τον Θεόφιλο, διάφορες μαρτυρίες ατόμων που έχουν σχέση με την υπόθεση, τα πολλά ακίνητα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ και η δύναμή της, η σημασία που έχει για την Ισραηλινή κυβέρνηση να μην περιέλθει η ηγεσία της Εκκλησίας σε αραβικά χέρια, η καθυστέρηση της Ισραηλινής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον διορισμό του νέου Πατριάρχη και η συνομιλία της δημοσιογράφου με τον τότε Π/Θ Ehud Olmert, ο οποίος ανέφερε ότι ένα από τα επιχειρήματα υπέρ του Θεοφίλου ήταν η πιθανότητα προσχώρησής του, αν κρινόταν απαραίτητο, στο κόμμα Likud. Εδώ να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο  η σχέση και μυστική διασύνδεση του νυν Πατριάρχη Θεοφίλου με την Ισραηλινή κυβέρνηση  για προσχώρηση του Θεόφιλου σε ένα Ισραηλινό κόμμα.  Ακόμη στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και  η μαρτυρία του πρώην Υπουργού Rafi Eitan, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής των Υπουργών που είχε συσταθεί τότε για την επίσημη έγκριση του διορισμού του Θεοφίλου, όπως και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στο Ισραήλ σε περίπτωση που η θέση του Πατριάρχη έμενε κενή, και η ξεκάθαρη δήλωσή του Rafi Eitan ότι ο Ειρηναίος "δεν είχε καθαρά τα χέρια του"(!!), ενώ ο Θεόφιλος τα είχε(!!).  Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται ακόμη η συγκίνηση του Ειρηναίου, όταν βγήκε για δεύτερη φορά στα 11 τελευταία χρόνια από το κελί του, προκειμένου να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή του όταν προβλήθηκε στην Ιερουσαλήμ και η επιθυμία του μια ημέρα να βγει η αλήθεια στο φως και να ξαναγίνει Πατριάρχης.
Η Danae Elon θέτει όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση και συναντά πολλά από τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν από το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο. Προσεγγίζει με συμπάθεια τον ηλικιωμένο έκπτωτο Πατριάρχη, ολοκληρώνει όμως το ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι ο καθένας διηγείται την ιστορία από τη δική του πλευρά και αναρωτιέται ποιος να λέει την αλήθεια. Καταλήγοντας, αναφέρει ότι προφανώς μόνο ο Θεός γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και ίσως κάποια ημέρα να αποκαλυφθεί.
Η περιουσία του Πατριαρχείου!!
Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη, να θυμίσουμε τα γεγονότα του 2005, όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αφορούσε την διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του. Τότε τον Μάρτιο του 2005, η Ισραηλινή εφημερίδα Ma’ariv αποκάλυψε μια έκθεση, σχετικά με διαπραγμάτευση για την πώληση ιδιοκτησίας που ανήκει στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ και αφορούσε τα ξενοδοχεία ΙΜΠΕΡΙΑΛ και ΠΕΤΡΑ. Μετά την δημοσίευση αυτή τα γεγονότα ήταν καταιγιστικά, με την Αγιοταφική αδελφότητα να κλυδωνίζεται και στο τέλος  να καθαιρεί τον Πατριάρχη Ειρηναίο, να τον υποβιβάζει σε μοναχό και να εκλέγει νέο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τον Αρχιμανδρίτη τότε Θεόφιλο Γ’ (κατά κόσμον Ηλία Γιαννόπουλο από τους Γαργαλιάνους  Μεσσηνίας) , την έκπληξη για πολλούς, αφού ο Θεόφιλος ήταν νέος, ήταν βαθμού Αρχιμανδρίτου, εθεωρείτο άπειρος και υπηρετούσε μακράν της Ιερουσαλήμ,  ως Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στο Κατάρ.
    Και όλα αυτά έγιναν όπως εκτιμούν πολλοί, για την τεράστια περιουσία του Πατριαρχείου και τον τρόπο «χειρισμού» της. Για να πάρουμε μια μικρή εικόνα της περιουσίας του Πατριαρχείου, θα αναφερθώ σε παλαιότερο  άρθρο (του 2005) του υποφαινομένου, όπου είχα αναφερθεί στα  τότε γεγονότα και αφορούσε και  την  περιουσία του Πατριαρχείου:
        «Γιατί κλυδωνίσθηκε  η Αγιοταφική Αδελφότητα , το πάλαι ποτέ «Τάγμα των Σπουδαίων» , τι συνέβη και καθαιρέθηκε ένας Έλληνας Πατριάρχης;  Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως  τα Ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασαν , ότι όλα  δηλαδή είναι αποτέλεσμα της κακής διοίκησης και διαχείρισης  του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου Ι , που πολλά από αυτά που τον κατηγορούν δεν έχουν ακόμη αποδειχτεί. Τα Άγια Προσκυνήματα, που τα περισσότερα  ευρίσκονται στην Ιερουσαλήμ και μάλιστα μέσα στην παλιά πόλη αποτελούσαν ανέκαθεν τον πόλο έλξης και του μεγίστου θρησκευτικοπολιτικού ενδιαφέροντος πολλών χωρών , όπως  της Ελλάδος ( ως κληρονόμου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας)  , του Ισραήλ, της Ιορδανίας, των Παλαιστίνιων, της Αιγύπτου , της Συρίας , της Ρωσίας, της Ιταλίας , της Μ. Βρετανίας,  των ΗΠΑ και πολλών  θρησκειών, δογμάτων, Πατριαρχείων, Αυτόνομων Εκκλησιών κλπ,  όπως Οικουμενικό Πατριαρχείο, Βατικανό, Αγιοταφική Αδελφότης, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία της Κύπρου, Πατριαρχείο Αντιοχείας , Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Κόπτες, Αρμένιοι, Μαρωνίτες κλπ. Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον όλων αυτών δεν είναι μόνο (ή καθόλου) θρησκευτικό, αλλά τελικά ο έλεγχος των προσκυνημάτων και των ιδιοκτησιών , στο μοναδικό  και ιερό τόπο για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες , τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Θα αναφερθούμε συνοπτικά στα Άγια Προσκυνήματα και στην περιουσία του Πατριαρχείου για να αντιληφθούμε γιατί μεγέθη μιλάμε και τι συμφέροντα διακυβεύονται.  Στον μοναδικό αυτόν χώρο το 60% των προσκυνημάτων ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Έτσι στον Ι.Ν. της Ανάστασης (εντός του χώρου του μεγαλοπρεπούς Ναού) ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, ο Πανάγιος Τάφος, ο Γολγοθάς, ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα Παρεκκλήσια του Αδάμ, του Ακάνθινου Στεφάνου, των Κλαπών, του εκατόνταρχου Λογγίνου, της  λιποθυμίας της Θεοτόκου, ο χώρος με την Πλάκα της Αποκαθήλωσης  και  το μεγαλύτερο όλων το Καθολικό του Ι.Ν. της Ανάστασης, ακόμη  η μεγάλη Βασιλική της  Θείας Γένεσης στην Βηθλεέμ, η εκκλησία της Γεσθημανής στο Όρος των Ελεών και άλλα πολλά ολιγότερο γνωστά. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις των Ισραηλινών αρχών το Ελληνορθόδοξο  Πατριαρχείο είναι ο δεύτερος μετά το Ισραηλινό κράτος ιδιοκτήτης ακινήτων και γης, κατέχων  το 30% περίπου των ακινήτων περιουσιών της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων και συνολικά το 1/5 της χώρας του Ισραήλ. Επίσης διαθέτει ακίνητη περιουσία σε Ιορδανία, στην Παλαιστινιακή Αρχή(στην Δ. Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας ) , την Ελλάδα , την Κύπρο , την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Μόνο στην Αθήνα διαθέτει 143 ακίνητα, μεταξύ αυτών τα θέατρα «Αμιράλ», «Διάνα» , «Διονύσια», «Ορφέας» κ.α. Το  Ισραήλ,  ενδεικτικά έχει κτίσει σε Πατριαρχική έκταση (νοικιάζοντάς την) στα Ιεροσόλυμα το Πάρκο της  Ανεξαρτησίας, το Ισραηλινό Μουσείο, τη Μεγάλη Συναγωγή, τη Συναγωγή Χεισάλ Σλόμο, την Κνεσέτ (το Ισραηλινό Κοινοβούλιο) , το Προεδρικό Μέγαρο , την οικία του Πρωθυπουργού και πολλά άλλα , καθώς και σε άλλες περιοχές. Εδώ να τονίσουμε ότι στο Ισραήλ , που δεν έχει  ακόμη Σύνταγμα , ισχύει το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο, όπου η γη δεν πωλείται , αλλά νοικιάζεται για 50 ή 99 χρόνια. Έτσι η αποκαλούμενη «Μητέρα Όλων των Εκκλησιών» υπολογίζεται ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία σε τρεις  ηπείρους , με αξία που ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ξεκάθαρη εικόνα για την περιουσία δεν έχει κανείς». Εδώ να αναφέρω ότι οι αναφορές των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου είναι της εποχής εκείνης (2005) και εκτιμώ ότι τα σημερινά δεδομένα θα είναι διαφοροποιημένα σε άγνωστο σε μένα βαθμό.
Ειρηναίος και Θεόφιλος Γ’!!
Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι η τεράστια αυτή περιουσία αποτελεί αφενός μεν στόχο κάποιων, ελαχίστων ευτυχώς    επίορκων μελών της Αγιοταφικής Αδελφότητας, κάποιων άλλων  εκμεταλλευτών,  απατεώνων κλπ. εκτός Αγιοταφικής Αδελφότητας  και από την άλλη η εγγύηση  και το διαβατήριο ύπαρξης και διατήρησης του Πατριαρχείου επί αιώνες στους Αγίους Τόπους, αν  διαχειρίζεται  σωστά. Ο Ειρηναίος κατά την εκτίμησή μου δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτό που έκαναν και κάνουν όλοι (ακόμη και τώρα) οι Προκαθήμενοι του Πατριαρχείου επί αιώνες: Συναλλαγές με την εκάστοτε κοσμική εξουσία, για την επιβίωση του Πατριαρχείου, με όπλο την περιουσία του. Λάθη έκανε και μάλιστα πολλά, με κυριότερο την επιλογή συνεργατών, που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και την (έστω ανεπίτρεπτη) άγνοια του.  Το θέμα είναι πως το κάνεις, με ποιο τρόπο και με ποιους συνεργάτες. Και για να αποδείξουμε τα παραπάνω να αναφερθούμε σε δυο μόνο περιπτώσεις που αφορούν και τον  εκλεγέντα μετά την καθαίρεση Ειρηναίου, τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’ , με ισχυρές διασυνδέσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως διαχέουν  οι γνωρίζοντες στην Ιερουσαλήμ. Έτσι λοιπόν στις 18 Μαρτίου 2011, στο οικονομικό ένθετο The Marker της εφημερίδας Haaretz, δημοσιεύθηκε ένα αποκαλυπτικό  άρθρο της δημοσιογράφου Ranit  Nahoum – Halevi με τίτλο «Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο πούλησε σε ομάδα επενδυτών τα οικόπεδά του στην Ιερουσαλήμ» και υπότιτλο «Το ύψος της συναλλαγής υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ΝΙΣ (περί τα 16 εκατ. ευρώ)».   Η συναλλαγή αυτή αφορά σε  85 αγροτεμάχια της Ιερουσαλήμ, έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Στις συγκεκριμένες εκτάσεις, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν τμήμα ή σύνολο πολύ ακριβών συνοικιών όπως η Talabiya, η Rehavia, η Baka και η Katamon, έχουν ανεγερθεί τις τελευταίες δεκαετίες εκατοντάδες κτίρια καθώς και σημαντικά οικοδομικά και εμπορικά συγκροτήματα ,  όπως οι Πύργοι Wolfson, η συνοικία Neve Granot, o ‘Κήπος της Καμπάνας’ (Gan Hapaamon), η Μεγάλη Συναγωγή και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ιερουσαλήμ. «Η συμφωνία υπεγράφη, εκ μέρους του Πατριαρχείου και προσωπικά από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’ και τον βοηθό του σε οικονομικά θέματα, μέσω του δικηγόρου Ahmat Mougrabi, από το δικηγορικό γραφείο Mougrabi-Zuabi. Την ομάδα των Εβραίων επενδυτών εκπροσώπησε ο δικηγόρος Avraham Averman, από το δικηγορικό γραφείο Efraim Avramson».    Και δεν μίλησε κανείς, ούτε στην Ιερά Σύνοδο, ενώ το γεγονός  αγνοήθηκε (σκόπιμα;)  από όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ, ενώ στην περίπτωση Ειρηναίου, που  προσπάθησε να πουλήσει περιουσία του Πατριαρχείου, το γεγονός αυτό οδήγησε τελικά στην καθαίρεσή του. Δεύτερη περίπτωση και μάλιστα πρόσφατα (6/9/16) με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Globes  με τίτλο «Η υπόθεση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συνεχίζει να δημιουργεί παρασκηνιακό αναβρασμό - Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε για θρησκευτικούς λόγους, τον εμπιστευτικό χαρακτήρα του εκκλησιαστικού εγγράφου» αναφέρεται σε νέα υπόθεση. Το άρθρο αναφέρει ότι, «στο πλαίσιο συμβιβασμού μεταξύ του Πατριαρχείου και του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου (JNF - Jewish National Fund), όσον αφορά τη διένεξη για τη συνέχιση εκμίσθωσης εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας στη συνοικία Ρεχάβια των Ιεροσολύμων από το JNF – μέσω της εταιρείας ΙΜΑΝΟΥΤΑ – συμφωνήθηκε ότι το Πατριαρχείο θα επιστρέψει στην εταιρεία 13 εκατομμύρια δολάρια. Όταν η εταιρεία ζήτησε την εφαρμογή της απόφασης του συμβιβασμού, η Εκκλησία ισχυρίστηκε ότι το Ανώτατο Σώμα του Πατριαρχείου, {δηλαδή η Ιερά Σύνοδος}, δεν ενέκρινε τη συμφωνία, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το "Βιβλίο [των πρακτικών] της Συνόδου».
Ο πρώην Πατριάρχης και νυν απλός μοναχός Ειρηναίος,  μετά την καθαίρεσή του και τον υποβιβασμό του σε μοναχό, μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της Εκκλησίας μας, παρέμεινε στην οικία που διέθετε στο Πατριαρχικό συγκρότημα στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου διαμένουν όλοι οι Άγιοι Πατέρες του Πατριαρχείου  και «γνωρίζοντας τις προθέσεις του νέου Πατριάρχη», ότι αν την εγκατέλειπε δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ξανά,  δεν εξήλθε ποτέ στα 11 χρόνια, εκτός από 2 φορές,  με την βοήθεια της Ισραηλινής Αστυνομίας, όπως η τελευταία προ ολίγων ημερών, για να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ για την ζωή του.
Ο ίδιος αρνείται να  αποδεχθεί την καθαίρεσή του ακόμη και σήμερα  και επιμένει ότι αυτός εξακολουθεί να είναι ο νόμιμος Πατριάρχης, καθόσον  η καθαίρεσή του ήταν μοναδική, πρωτοφανής, άδικη  και θρησκευτικά παράτυπη. Υποστηρίζει επίσης ότι το Πατριαρχείο  με εντολές του Πατριάρχη Θεοφίλου κάνει τα πάντα για να παραιτηθεί του αγώνα του και να φύγει από την οικία του, μη παρέχοντάς του ούτε  την αναγκαία ιατρική βοήθεια – με αποτέλεσμα να έχει φθάσει στο σημείο να βγάλει μόνος του τα δόντια του, σύμφωνα με δημοσιεύματα και  πληροφορίες από Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ. Επιμένει ότι έχει αφιερωθεί στο Θεό, μπορεί να υπομένει τα πάντα και τονίζει ότι θα μείνει εκεί ως το θάνατο του. Ένας  έμπιστος του και  αφοσιωμένος Παλαιστίνιος  Χριστιανός,   καταφέρνει να μπαίνει  κρυφά στο κελί του και να του προσφέρει κάποια τρόφιμα ή ότι του χρειάζεται, ενώ   και κάποιοι άλλοι Παλαιστίνιοι χριστιανοί  βοηθούν τον Ειρηναίο, προσφέροντάς του τρόφιμα και άλλα αναγκαία είδη   σε σακούλες , που δένονται σε σχοινί που τραβάει ο ίδιος ο Ειρηναίος από την ταράτσα του Πατριαρχικού συγκροτήματος της Παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ . Και όλα αυτά με δικά τους χρήματα
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απαντώντας στα ανωτέρω έχει εκδώσει  ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι  «ο μοναχός Ειρηναίος έχει ο ίδιος αυτο -φυλακιστεί στο κελί του. Γνωρίζει ότι είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το  επιθυμήσει, ενώ δεν του έχουν απαγορευθεί οι επισκέψεις». Εδώ να αναφέρουμε ότι από προσωπική γνώση και ενημέρωση του γράφοντος η ανακοίνωση του Πατριαρχείου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Επίλογος  
Η στάση αυτή του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου (με ή χωρίς εισαγωγικά), ήταν η αντίδρασή  του  στην κατ’ αυτόν άδικη απόφαση της καθαίρεσής του και έχει σκοπό την αντίστασή του σε αυτήν, την προσμονή  του για τελική δικαίωση  και την επιστροφή του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Όντως ζει σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης και δεν του επιτρέπουν επισκέψεις, στο θέμα δε του φαγητού το Πατριαρχείο σαφώς  δεν του προσφέρει φαγητό,  αφού   και ο ίδιος δεν δέχεται, φοβούμενος μήπως τον δηλητηριάσουν, όπως ισχυρίζεται!!!!  Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι γεγονός ότι συμβάλλει  ποικιλοτρόπως στον εγκλεισμό και την απομόνωσή του,  με γνώση και εντολή του Πατριάρχου Θεοφίλου (τίποτα δεν γίνεται εν αγνοία του Πατριάρχου), αφού είναι βέβαιο στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ότι αν εξέλθει της οικίας του, δεν υπάρχει περίπτωση να του επιτρέψουν να εισέλθει στην οικία του, θέλοντας έτσι να απαλλαγούν από μια ενοχλητική κατάσταση και μια εν δυνάμει απειλή. Και όχι μόνο αυτό. Του έχουν επιβάλλει ουσιαστική απομόνωση από τον έξω κόσμο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως κάποιες  (ελάχιστες) επισκέψεις  δημοσιογράφων, όπου εκεί για λόγους σκοπιμότητας, δεν μπορούν να αρνηθούν. Εδώ δεν πρόκειται μόνο για εσωτερικό θέμα του Πατριαρχείου, αλλά άπτεται των εθνικών μας συμφερόντων και αποτελεί το προκεχωρημένο μέτωπο-φυλάκιο  του Ελληνισμού στην Μέση Ανατολή. Και οι Ισραηλινοί ομολόγησαν, ότι θέλουν και βοηθούν να είναι Έλληνας ο Πατριάρχης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα εθνικής των ασφάλειας. Κατά την άποψή μας για την εν λόγω κατάσταση θα έπρεπε ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ προσωπικά να είχε δώσει επιτέλους λύση στο εν λόγω απαράδεκτο ζήτημα, που αποτελεί μομφή και σκιά στο πρόσωπο του Πατριαρχείου και του ιδίου του Πατριάρχου, παίρνοντας την πρωτοβουλία για  προσωπική επαφή με τον Ειρηναίο, ακόμη  επιτρέποντας του τις επισκέψεις φίλων του και γνωστών και   δίδοντας προσωπικές εγγυήσεις ότι δεν κινδυνεύει, δεν διώκεται και ότι η οικία του είναι δεδομένη.  Ο μειλίχιος   Πατριάρχης, όπως «φαίνεται» στις δημόσιες εμφανίσεις του,  εφαρμόζει μια απίστευτα σκληρή πολιτική προς τον προκάτοχό του, τιμωρητική και εκδικητική  θα λέγαμε, μια στάση που δεν έχει καμμιά σχέση με τα διδάγματα του Σωτήρος Χριστού και με  την Χριστιανική θρησκεία και Πίστη. Η  δε Ιερά Σύνοδος  ελεγχόμενη πλήρως από τον εκάστοτε  Πατριάρχη, όπως και τώρα, δεν ασχολείται με το μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα του έγκλειστου εκπτώτου  Πατριάρχη και ουδείς  εκ των  Συνοδικών Πατέρων δεν τολμά να αμφισβητήσει τις αποφάσεις και την πολιτική του νυν Πατριάρχου Ιεροσολύμων, λόγω φόβου διαγραφής του!! Η δε Ελλάδα, επισήμως απούσα, επιτηδείως  ουδετέρα, με ενοχικά συμπλέγματα,  και με την γνωστή και  απαράδεκτη ανικανότητα άσκησης  σοβαρής και στιβαρής εξωτερικής πολιτικής και προώθησης των εθνικών συμφερόντων ακόμη και σε Έλληνες πολίτες του εξωτερικού, όπως είναι οι πατέρες του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που ευρίσκονται και δραστηριοποιούνται σε  φιλικές σήμερα χώρες, δηλαδή το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία θα πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθεί, να λάβει πρωτοβουλίες, να πιέσει, να φοβερίσει, να πείσει, ώστε επιτέλους να λάβει τέλος μια απαράδεκτη κατάσταση, που δεν μας τιμά, ως Έλληνες και ως Χριστιανούς  Ορθόδοξους. Η ταπεινότητά  μου, με τον εξόχως τιμητική για εμέ ιδιότητα  του Μικρού Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου, απευθύνω έκκληση προς τους Άγιους Πατέρες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συμπεριλαμβανομένων Ειρηναίου και Θεοφίλου για αγάπη, συγχώρεση,  αδελφοσύνη και επούλωση της  πληγής  αυτής του Πατριαρχείου μας, θυμίζοντας τα λόγια του Ιησού Χριστού και Σωτήρα μας:   «Εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο Πατήρ υμών ο ουράνιος• εάν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο Πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών» (Μτ. 6, 14-15).
*Ο Ιωάννης  Αθαν. Μπαλτζώης  είναι Αντιστράτηγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ (2000-2003) , Μικρός Σταυροφόρος του Τάγματος Ορθοδόξων Παναγίου Τάφου, Tactical Intelligence School (US Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση και Γεωστρατηγική Σύνθεση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Πηγές:  http://www.docaviv.co.il/2016-en/films/the-patriarchs-room /
              http://www.docaviv.co.il/2016-en/05-26-winners-announced /
              http://www.lookfortv.com/en/countmedia.php?c=6519
              http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/israel-en
              http://www.globes.co.il/en /
              The Marker της εφημερίδας Haaretz (18/3/2011)

***  Ξαναπρωτεύσαμε!

~ Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εύρωστατ, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση - από τις 28 χώρες της Ε.Ε - στην ακρίβεια. (Σ.Σ Αυτά ας τα βλέπουν οι μίζεροι που κλαίγονται συνεχώς επειδή πρωτεύσαμε στη  διαφθορά/διαφθοροδιαπλοκή. Τώρα ζευγαρώσαμε).
Ταυτόχρονα τα εισοδήματα: Μισθοί, Συντάξεις  κ.α συρρικνώνονται ανεπίτρεπτα, στραγγαλιστικά.
Η χώρα χρεωκοπημένη. Στασιμοπληθωρισμός. Αβάσταχτη ανεργία. Κλείσιμο καταστημάτων, επιχειρήσεων. Ανύπαρκτες επενδύσεις λόγω ασταθούς οικονομικού κλίματος, φορολογικού αλαλούμ, υψηλότατου  ΦΠΑ.
Το μόνο μέγεθος - παρά την οικονομική ανέχεια / δυσπραγία- το οποίο δείχνει ανεπηρέαστο,  και μάλιστα  ενδυναμώνεται / θεριεύει , είναι οι τιμές των αγαθών που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.
Υποθέτω πως αρκετοί συνέλληνες (Ενώ γνωρίζουν πόσο δύσκολα τα φέρνουν - όσοι τα φέρνουν - βόλτα) δεν έχουν σαφώς αντιληφθεί το μέγεθος αυτού του κινδύνου.
Το μίγμα (γλίσχρων αποδοχών, φτωχοποίηση και καλπασμού τιμών) είναι εκρηκτικό!....
Δεν είναι καθόλου εύκολη η αντιμετώπισή του.  Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ (αν βέβαια δεχθούμε ότι μερικοί διαθέτουν κάποια ψήγματα βούλησης και ευαισθησίας για αντιμετώπιση του δράματος, που βιώνουμε και που νομοτελειακά θα επιδεινωθεί, αν δεν αλλάξει κάτι. Ευχολόγια,  ψευδείς υποσχέσεις,  δήθεν  προσπάθειες των εξουσιαστών μας ότι  νυχθημερόν αγωνίζονται ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, η οποία όμως διαρκώς επιδεινώνεται εξαιτίας - και- της ακρίβειας.
Αυξήσεις (Αστειεύομαι) δεν διαφαίνονται στον μεσομακροχρόνιο ορίζοντα.
Φρενάρισμα (σοβαρολογώ) των συνεχών περικοπών αποδοχών από μέρους  των κρατούντων δεν διακρίνονται.
Η επαχθής φορολογία - με κορυφαίο το όνειδος του ΕΝΦΙΑ - θα συνεχιστεί αμείωτη, ανελέητη , αμείλικτη!
Η ανεργία θέλει μερικές δεκαετίες για να μειωθεί αισθητά.
Όσο για τις επενδύσεις : Για πολλά χρόνια θα έρχονται χωρίς να φθάνουν!
Υπάρχει άραγε τρόπος βελτίωσης, οδός διαφυγής , ανακούφισης;
Εδώ που φθάσαμε, εδώ που (μας) κατάντησαν μόνο ένας δυσεπίτευκτος τρόπος υπάρχει: Η  τ ι θ ά σ ε υ σ η  τ ω ν  τ ι μ ώ ν.
Σε αυτό δεν επεμβαίνει το κουαρτέτο (τ.Τρόικα). Είναι δικό μας ζήτημα.
Ένα μόνο στοιχείο /παράδειγμα: Δεν νοείται να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ακριβότερα από ότι πωλούνται στο εξωτερικό. Ή αν εξαχθούν και επανεισαχθούν να είναι .... φθηνότερα(;).
Είναι δυνατόν σε ελαιοπαραγωγική  χώρα να γίνεται - πρόσφατα- αύξηση, σχεδόν, 10% του ελαιολάδου, όταν λιμοκτονεί το 25% του πληθυσμού; Όταν επιδοτούνται ή αποζημιώνονται  - μετά από φυσικές καταστροφές, εμπρησμούς , οι αγρότες μας ποιοί άραγε επιβαρύνονται ; Το γνωρίζουν; Αλλά κάτι ακόμη. Τι γίνεται με την πολυθρύλητη αλληλεγγύη; Οι Συνταξιούχοι πχ πληρώνουν φόρους αλληλεγγύης. Οι άλλοι, πως τους αντιμετωπίζουν; Όμως - για να είμαστε δίκαιοι, οι κυρίως ευθυνόμενοι για τις ανατιμήσεις, είναι οι αισχροκερδίζοντες μεσάζοντες , τα καρτέλ κ.ο.κ. Αν δεν παταχθούν αυτοί, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
 ΥΓ Διαχρονικά επιμένω - διαφωνώντας με τα αιτήματα όσων διαδηλώνουν ζητώντας  αυξήσεις - ότι θα πρέπει να προτάξουν το πρώτιστο: Την μείωση των τιμών.
       (Ειδικά σε τραγικές περιόδους ανέχειας, όπως αυτή που βιώνουμε). Το επαναφέρω.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ***   Δόξα στον Τσικλητήρα με την πρώτη νίκη του στη Γ’ Εθνική… (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας ο Τσικλητήρας Πύλου, επικρατώντας με 3-1 σε βάρος της Δόξας Μεγαλόπολης και φτάνοντας έτσι στους 4 βαθμούς σε 3 αγώνες.  Τα γκολ των νταμπλούχων Μεσσηνίας σημείωσαν οι Γραμματικόπουλος (32’, 60’) και Πήλιος (89’), ενώ για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει στο 5ο λεπτό του β’ ημιχρόνου ο Παναγιωτίδης.
Ήταν μια δίκαιη, αλλά αρκετά αγχωτική νίκη για το συγκρότημα που προπονεί ο Νίκος Κακαλέτρης και  εξαργυρώνεται με ένα σημαντικό 3ποντο και πολύτιμη ψυχολογική ώθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας στις υποχρεώσεις του 3ου Ομίλου. Η 4η αγωνιστική θα βρει στις 2 Οκτωβρίου την ομάδα της Πύλου στο Ταύρο, για τη συνάντηση με τον Φωστήρα.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παραγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μπίζος, Τσώνης (57’ Πήλιος), Τσάτσος (72’ Σβίγκος), Γραμματικόπουλος (82’ λ. τρ. Χοτζά), Μικελάτος, Κερμενίδης.
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Δρόσος, Κατσαρός (82’ Πέπα), Παναγιωτόπουλος (75’ Πρίμπας), Βασιλείου, Αντώνακας, Παναγιωτίδης, Νάνος, Μαναριώτης, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος.
Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Τσικλητήρας Πύλου-Δόξα Μεγαλόπολης 3-1
Βάρδα-Ζευγολατιό 2-0
Λουτράκι-Αιολικός (26/9)
Φωστήρας-Θήβα 4-0
Παναχαϊκή-Αχαϊκή 1-0
Παναρκαδικός-Παναργειακός 1-0
Της Χρίστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***Τέσσερα ματς θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ισάριθμα την Κυριακή 25 του μήνα, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των οκτώ συναντήσεων, έχει ως εξής:
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
ΠΣ Η Καλαμάτα–Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  3-1 .-^
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Πανθουριακός  1-2 .-^
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας  - Εθνικός Μελιγαλά   2-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Αναγέννηση  Παραλίας   2-1 .- ^

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΣ Ανδρούσας  1-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εράνη Φιλιατρών  0-0 .- ^
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης –Αστέρας Αρφαρών 4-1 .- ^
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλαμάτας   3-1 .- ^

*** Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: 17.18/09/2016 :
Σάββατο 17/09/2016 16:00 Κέρκυρα-Πλατανιάς   1-2
18:15 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  2-1
20:30
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3
Κυριακή 18/09/2016 16:00
ΑΕΚ-Ξάνθη  4-1
18:15 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος  3-0
20:30
Ολυμπιακός-Βέροια 6-1
Δευτέρα 20/09/2016 19:30 Ηρακλής-Λάρισα  1-1


*** Αποτελέσματα 4ης  αγωνιστικής 10, 11/09/2016 :
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/09/2016
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2 (5΄ Σοτζαέϊ, 16΄ Ροσβάνης) 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2 (18΄,26΄ Μανούσος, 34΄ Γ.Γιακουμάκης - 38΄ Καραχάλιος, 72΄ Π. Γιακουμάκης)
Βέροια-ΑΕΚ 0-2 (19΄ Μπακασέτας, 87΄ Βάργκας)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/09/2016

16:00 (Α. Νικολαίδης)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 .- ^
18:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναιτωλικός  0-2 .- ^
18:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-ΑΕΛ  2-0 .- ^
20:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ολυμπιακός  1-2 .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ  12/09/2016 19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2 .- ^

* ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ Περιόδου 2016-17 ΛΙΓΚΑ :
1~**ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 4-1 10/09/2016    αγων:
 https://youtu.be/pGTBymeynS0 .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 Α΄ημίχρονο 18/09/2016:
https://youtu.be/triEq8iUUKU .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  2ο γκόλ 18/09/2016 4η  αγων  :
 https://youtu.be/C7-63S5GO40 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/aRirAkUBjsI .-
5 ~Γιάννενα-Ατρόμητος 3-0    αγων  11/09/2016:
https://youtu.be/9OAwCOhv7vk .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-2 2ο γκόλ  18/09/2016 4η αγων:
 https://youtu.be/sGoLsxdile8 .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  γκόλ πεν  ισοφαρ  18/09/2016:
 https://youtu.be/tYlLRAajJ3A .-
 ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  δηλώσεις γκόλ 4η αγων  18/09/2016: https://youtu.be/wgGqkuslfPo .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α΄ ημίχρ   1-0   1ο γκόλ 18/09/2016    αγων: https://youtu.be/OZaFnrvpLiI .-
10~*Σ/Κ  10, 11/09/2016    αγωνιστική:
 https://youtu.be/z7eGWteIg_g .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1  10/9/2016:
https://youtu.be/l1LFebSOjwI .-
~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 4ο  γκόλ  4η αγων  18/09/2016 :
 https://youtu.be/QtQ2Wl_NIQo .-
  ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  3ο γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/CTTsgxmrFKQ .-
~* ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  2ο  γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/h53xx4hK2dU .-
15 ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  4-0  1ο  γκόλ 18/09/2016 4η αγων:
https://youtu.be/2mEns2csd74 .-
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣ Α΄ ημίχρ  2-0 1ο γκόλ 18/09/2016:
 https://youtu.be/fhz0g8NXpVw .-
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ Α΄ ημιχρ  2-0  2ο γκόλ 18/09/2016:
https://youtu.be/G77yugiaBww .-
~**ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3    αγων  10/09/2016: https://youtu.be/-fMCoVe4QkM .-
~**ΟΣΦΠ-ΒΕΡΟΙΑ  6-1    αγων   11/09/2016:
https://youtu.be/3vcxbHmJuIA .-
20 ~** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/o5BKveULBRw .-
21 ~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Αστέρας Τρίπολης 3-0    αγων   11/09/2016:
 https://youtu.be/uuGmxpWnwwA .-

***Αναλυτικά οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικές
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς :  0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : -
Κάρτες: 25' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα για φάουλ  ,75' Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα.,81' Κίτρινη κάρτα στον  Γκνιάτιτς,88' Κίτρινη κάρτα στον Δώνη για επικίνδυνο μαρκάρισμα ,89' Με δέκα παίκτες ο ΠΑΣ, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λίλα ,
Αλλαγές :66' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μουνάφο, μέσα ο Στάθης, 70' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Δώνης, έξω ο Κούτρης ,76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Ζάιρο, μέσα ο Βιντάλ ,83' Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Γουνδουλάκης αντί Αποστολόπουλου και Φερφελής αντί Κόντε.,91' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μενδρινός, μέσα ο Ντιλαβέρ .-
Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρα) , Α’ βοηθός: Ζησιμόπουλος (Πειραιά) ,
Β’ βοηθός: Γεωργακόπουλος (Πειραιά) ,4ος: Κύζας (Δράμας)
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ζαΐρο, Μαμπουλού, Κούτρης, Κόντε
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος, Μενδρινός, Μουνάφο, Γιακουμάκης
Στον πάγκο του ΠΑΣ: Κολιοφούκας, Δώνης, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Φερφελής, Ιγκόρ.
Στον πάγκο του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κάργας, Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Στάθης, Ηλιάδης, Ντιλαβέρ

Πανιώνιος-Βέροια:   1-2 , (0-2) .-^
Τα  γκόλ :17' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!ο Βίτι πήδηξε ψηλότερα από όλους και με τρομερή κεφαλιά στο απέναντι «γάμα», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.45' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!Ο Μεληκιώτης πέρασε τον Μπεν, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον ερχόμενο Βίτι, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 για τη Βέροια.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Κάρτες : 26' Κίτρινη κάρτα στον Άρτσε., 28' Κίτρινη κάρτα στον Βίτι.43' Κίτρινη κάρτα στον Μεληκιώτη.,45' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη. ,74' Κίτρινη κάρτα στον Ενγκόγκ.80' Κίτρινη κάρτα στον Ναβαλόφσκι.
Αλλαγές: 10' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Αργυρόπουλος αντί Βλάχου.,73' Αλλαγή για τη Βέροια. Μελίσσης αντί Καλί.60' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαστεριανός αντί Βίτι.75' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ολαϊτάν αντί Μπεν.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου) ,Α’ βοηθός: Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Β’ βοηθός: Κωνστάντιος (Εύβοιας) ,4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόγκ, Τασουλής, Ολαϊτάν, Μασούρας, Γκιοατά, Αργυρόπουλος.
Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπες, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί, Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε, Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι, Καπετάνος.
Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Ασίγκμπα, Μελίσσης, Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Σαρπόνγκ, Σισίνιο.


Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ :
Κάρτες :18' Κίτρινη κάρτα στον Μάκο που χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο του Λεντέσμα, σε διεκδίκηση της μπάλας. ,21' Κίτρινη κάρτα στον Κλέσιο που σταμάτησε αντικανονικά τον Λουντ, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση , 39' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο για μαρκάρισμα στον Κούσα και διαμαρτυρία στον Κομίνη ,
Αλλαγές :
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) ,Α’ βοηθός: Ακρίβος (Αθηνών) ,
Β’ βοηθός: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) , 4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Οσμάν Φερέιρα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Λουντ, Γουακάσο, Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Μουνιός, Ρόσα Φαρλεϊ, Μαρκόφσκι, Ρότσα, Χαντάκιας .
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Στάικος, Εμποκού
~* 43' Ο Παναθηναϊκός σκοράρει, αλλά ο βοηθός ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ σηκώνει ξανά το σημαιάκι του .-Ο Λεντέσμα έβγαλε κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού για τον Μπεργκ, ο οποίος καλυπτόταν και μάλιστα καθαρά, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο Σουηδός γύρισε για τον Λουντ με τον Φινλανδό να σκοράρει σε κενή εστία, αλλά την φάση να μην μετρά...
~**   Φρένο από βοηθό Λάμπρου και Παναιτωλικό!
Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Το ανύπαρκτο οφσάιντ που «ανακάλυψε» ο επόπτης στον Μπεργκ και το… τείχος του Παναιτωλικού υποχρέωσαν το τριφύλλι να μείνει στο 0-0.-
~ Λαβωμένος βαθμολογικά και αδικημένος επιστρέφει από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Ύστερα από δύο νίκες, οι πράσινοι έμειναν στο 0-0 με τον ψυχωμένο Παναιτωλικό και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή απώλεια στη Σούπερ Λίγκα.
~Στο 43’ ο βοηθός Λάμπρου «ανακάλυψε» ανύπαρκτο οφσάιντ στην κάθετη του Λεντέσμα για τον Μπεργκ κι ενώ ο Σουηδός γύρισε παράλληλα στον Λουντ, που βρήκε δίχτυα. Tο γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε και το τριφύλλι στερήθηκε το δίκαιο προβάδισμα, το οποίο ενδεχομένως να 'χε... γράψει αλλιώς την ιστορία. Αυτό σημαίνει αλλοίωση αποτελέσματος !!! Στην πειθαρχική παραπομπή για Λάμπρου .. από κακή βαθμολογία παρατηρητού .-
~Κακή η ομάδα του Στραματσόνι στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε ουσιαστικά μετά το 15' να φτιάξει φάσεις, ούσα μπλοκαρισμένη στην επίθεση και χωρίς ιδέες, με τον Μπεργκ να μην είναι σε καλό βράδυ και απομονωμένος. Ανεβασμένοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, είχαν την υπεροχή, αλλά είδαν σε 3-4 περιπτώσεις τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών και τους Τομανέ-Τσοκάνη να μην τους επιτρέπουν να «αποδράσουν» με το διπλό.

~* Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Ρόσα Φαρλεϊ, Χαντάκιας
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Στάικος


Τα  Βίντεο από αγώνες Σαββάτου :
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-0  αγων  24/09/2016:
https://youtu.be/V44nK2-fiik .-
~Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρ  0-0  24/09/2016 5η αγων:
https://youtu.be/0A0oBof_u9o .
~Πανιώνιος- Βέροια   1ο γκόλ 0-1 24/09/2016:
https://youtu.be/raCWTHsVyqQ
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-2  5η αγων  τα γκόλ 24/09/2016  :
 https://youtu.be/GkfB-3t06IM .-
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0    αγωνισ  24/09/2016:
 https://youtu.be/8AK4y0aG-So .-
~ Πανιώνιος-Βέροια 1-2  γκόλ Πανιωνίου 24/09/2016:
https://youtu.be/P_7_kf6Os9k
~Πανιώνιος-Βέροια 2ο  γκόλ 0-2  5η αγων  24/09/2016:
 https://youtu.be/n0_WanFmhxg
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ Α΄ημίχρ  0-2  τα γκόλ 24/09/2016  5η αγων: https://youtu.be/lDc6zY6m22o .-
 
  Η Ξάνθη «χαροπάλεψε», αλλά δε...  λύγισε στην Τούμπα
ΠΑΟΚ-Ξάνθη:     0-0  .- ^
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) ,Α’ βοηθός: Αναστόπουλος (Αρκαδίας) ,Β’ βοηθός: Βεργέτης (Αρκαδίας) ,4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)
 Κίτρινες: Κάμπος - Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο, Χατζητερζόγλου
Κόκκινη: Λάζιτς (69΄, 2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης).

Πρώτη νίκη για Ατρόμητο... συνεχίζει να προβληματίζει ο Αστέρας
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: 1-0 .- ^
Το γκόλ : με υπέροχο γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες στο 42΄, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Α’ βοηθός: Καραβασίλης (Καβάλας) , Β’ βοηθός: Λάζαρης (Καβάλας) , 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 76΄ Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στόιτσεφ, Κεϊτά, Μπάγκα - Γιαννούλης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (85΄ Μπιτόλο), Κεϊτά, Ούμπιδες, Βασιλείου (52΄ Μπάγκα), Τόνσο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (66΄ Παπαδόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Ίγκορ, Σεφί (72΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς (63΄ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνια, Μάσα (79΄ Γκοντό), Ιωαννίδης.

Η Λάρισα «ξέρανε» τον κακό Ολυμπιακό στο 92'
Λάρισα-Ολυμπιακός: 1-0  , (0-0) .-
Το γκόλ : 93΄ο Γκόλιας σούταρε και η παρεμβολή του Μιλιβόγεβιτς την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο .-{Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων}}.
Διαιτητής:Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) ,Α’ βοηθός: Μερκενίδης , Μακεδονίας) ,Β’ βοηθός: Νικολαΐδης (Μακεδονίας) ,4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ, Φάρκας - Σεμπά, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς
 ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74΄ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81΄ Βαρέλα), Αβραάμ (88΄ Ντέλετις).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76΄ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62΄ Πασιένσια).

Ο Λεβαδειακός «έσπασε το ρόδι» με νίκη επί της Κέρκυρας
Λεβαδειακός-ΑΟ Κέρκυρα:    2-1 .- ^
Τα γκόλ :  Ο Τόνι Σίλβα στο 20΄ και ο Μάντζιος στο 30΄ σημείωσαν τα γκολ των Βοιωτών, που μέχρι σήμερα μετρούσαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι «Φαίακες» μείωσαν στο 89΄ με τον Αρναρέλη.
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας) ,Α’ βοηθός: Δίπλαρης (Καρδίτσας) ,Β’ βοηθός: Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) , 4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μάντζιος, Μουλόπουλος, Μοσχονάς - Ζορμπάς, Ντουάλα, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Γκόμες
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (85΄ Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα (73΄ Μπελγκαζουανί)
.ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόβσκι (74΄ Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (60΄ Αρναρέλης), Γκόμες, Ντουάλα, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (60΄ Κόντος), Τουράμ.
Βίντεο από αγώνες Κυριακής 5ης αγωνιστικής :
~ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΟΣΦΠ 1-0  δηλώσεις γκόλ 25/09/2016:
https://youtu.be/FfLgfTR7aKo .-
*ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0  το γκόλ  25/09/2016 :
https://youtu.be/ggf4LGaDF_U
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 1-0  το γκόλ 25/09/2016:
https://youtu.be/4iYqjUyk8uo .-
~*Λάρισσα-Ολυμπιακός 1-0  το γκόλ δηλώσεις 25/09/2016 :
https://youtu.be/-O_Rq6bPNsI .-
~*Λεβαδειακός-  Κέρκυρα 2-1 και  Ατρόμητος  Τρίπολη 1-0 5η αγων  25/09/2016 : https://youtu.be/KA1T9U_KFUE .-
~*ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ  0-0  και Λεβαδειακός Κέρκυρα 2-1     αγων  25/09/2016: https://youtu.be/aumPE6WE1LQ .-
 


Δευτέρα 26/09/2016 :
ΑΕΚ-Ηρακλής:   0-0 .- ^
Τα  γκόλ : -
Κάρτες : 12' Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες, για φάουλ στον Σαραμαντά , 41' Κίτρινη κάρτα στον Μπακασέτα για φάουλ στον Σαραμαντά. Σωστή. 70' Κίτρινη κάρτα στον Χουάντερσον για καθυστέρηση. ,
Αλλαγές : 46’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Στις θέσεις των Πέκχαρτ και Βάργκας πέρασαν οι Χριστοδουλόπουλος και Πλατέλλας ,
54' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Πασάς αντί του Μοντέιρο. , 59' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Ζιαμπάρης στη θέση του Λάμπρου. , 72' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ και φουλ επίθεση απ' τον Κετσπάγια. Ο Αραβίδης στη θέση του Σιμόες. , 83' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Λουκίνας αντί του Περόνε. ,
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας) , Α’ βοηθός: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) , Β’ βοηθός: Καμπούρης (Εύβοιας) , 4ος: Γκράνας (Ημαθίας) .
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Βάργκας, Πατίτο, Πέκχαρτ .
Στον πάγκο: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Χριστοδουλόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε
Στον πάγκο: Περνίς, Ζιαμπάρης, Καραγκούνης, Λουκίνας, Μπλέτσας, Πασάς, Μπαρέτας

 
Ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές με 86-79
***Φιλικό  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  79-86
Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 12(1), Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12(2), Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 5(1), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14(4), Αθηναίου.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 14(1), Χάνεϊκατ 9(1), Μπαλμπάι 1, Μπράουν 13(1), Οσμάν 5, Κότον 8(1), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 11, Ομιτς 2, Ερτέλ 15(1), Ντάνστον 6.

*** ΚΥΠΡΙΑΚΌ Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
ΑΕ Ζακακίου-Νέα Σαλαμίνα 1-5
Ομόνοια-Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 4-2
ΑΕΛ Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού 2-1
ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 4-1
Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 0-3
Αναγέννηση Δερύνειας-Δόξα Κατωκοπιάς 0-1
Ερμής Αραδίππου-Εθνικός Άχνας 26/9

*** Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε τη Μακάμπι και πήρε το «Gomelsky Cup»
Εικόνα ΑθλητισμόςΣε... περίπατο της διοργανώτριας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξελίχθηκε ο τελικός του «Gomelsky Cup». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συνέτριψε με 95-73 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να απειλήσει... Κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη και πάλι ο Νάντο ντε Κολό με 19 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν εκτός 12άδας. Από του ισραηλινούς ξεχώρισε ο Κόλτον Άιβερσον με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (12) και ριμπάουντ (10).
 Τα δεκάλεπτα: 36-18, 52-39, 74-57, 95-73 .-

***

 ~ ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
  ~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~ Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~Επίσκεψη προσκύνημα ΑΙΓΙΝΑ Κυριακή  25/09/2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/25092016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  26  Σεπτεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-26.html .-
 ~
~ ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5012  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3123 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3108  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.243  βίντεο   .
~ ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και