ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Άνάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016

      Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016 :
~ Μεγάλη Εβδομάδα στο Αρφαρά Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας  !
ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 ***  Σάββατο, 30 Απριλίου 2016  
Ἀνάστα, ὁ Θεός...
Καλή Ανάσταση!!

 
Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν,   ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.
 Στίχ. Ὁ Θεὸς ἔστη ἐν συναγωγῇ Θεῶν, 
ἐν μέσῳ δὲ θεοὺς διακρινεῖ.
-------Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, 
ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.
------Στίχ. Ἕως πότε κρίνετε ἀδικίαν, 
καὶ πρόσωπα ἁμαρτωλῶν λαμβάνετε;
-------
Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, 
ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.
--------
Στίχ.
Οὐκ ἔγνωσαν, οὐδὲ συνῆκαν, 

ἐν σκότει διαπορεύονται, 
σαλευθήτωσαν πάντα τὰ θεμέλια τῆς γῆς.
--------Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, 
ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.
---------
Στίχ.
Ἐγὼ εἶπα, Θεοί ἐστε, καὶ υἱοὶ Ὑψίστου πάντες, 

ὑμεῖς δὲ ὡς ἄνθρωποι ἀποθνῄσκετε, 
καὶ ὡς εἷς τῶν ἀρχόντων πίπτετε.
----------Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, 
ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι.
 
***  Μεγάλη Εβδομάδα: Τι μας διδάσκει για τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής
 
Μήπως αισθάνεστε ότι υποφέρετε στην καθημερινότητά σας; Μήπως οι δυσκολίες με τα παιδιά σας, τα οικονομικά σας, τον/τη σύζυγό σας, τα επαγγελματικά σας, σας κάνουν να αισθάνεστε ότι υποφέρετε; Και όμως, το να υποφέρουμε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια συγγραφέας παιδικών βιβλίων (greekpsychologypages.blogspot.gr).   Ψυχολόγος- Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων...
Το να υποφέρει κανείς είναι στοιχείο του να είναι άνθρωπος.  Ο ίδιος ο θεάνθρωπος υπέφερε. Όταν αισθάνεται κανείς ότι υποφέρει, συνδέεται με το θείο, αλλά και τις γενιές των προγόνων που υπέφεραν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ.
Η αίσθηση του ‘υποφέρειν’ έχει διαβαθμίσεις.  Μπορεί κάποιος να βιώνει μια μικρή δυσκολία και να αισθάνεται ότι υποφέρει ένα κλικ, μπορεί όμως κάποιος άλλος για την ίδια δυσκολία να αισθάνεται ότι υποφέρει στο φουλ.  Το αν και πόσο υποφέρει κανείς ψυχολογικά είναι σχετικό: αν πιστεύουμε ότι η ζωή δεν πρέπει να έχει καμία δυσκολία, αν νομίζουμε ότι όλα θα μας έρθουν όπως τα θέλουμε και θα έχουμε 100% τον έλεγχο των πραγμάτων, τότε είναι σίγουρο ότι θα υποφέρουμε! Αν πάλι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής, τότε η αίσθηση ότι υποφέρουμε είναι σαφώς μειωμένη
Από τη μία μεριά υπάρχει η αίσθηση του ‘υποφέρω’ και από την άλλη υπάρχει η αίσθηση του ‘είμαι ευτυχισμένος/ικανοποιημένος’.  Τα συναισθήματα βρίσκονται σε ένα συνεχές και για να υπάρξει το θετικό πρέπει να υπάρχει το αρνητικό, όπως για να υπάρχει φως πρέπει να υπάρχει σκοτάδι.  Μπορεί κάποιος να υποφέρει επειδή τρέχει στο Μαραθώνιο, ή ανέβηκε στο Έβερεστ, αλλά χωρίς αυτή την αίσθηση δεν θα υπήρχε η ανακούφιση ότι έφτασε στο τέρμα, ούτε η ικανοποίηση ότι τα κατάφερε.

Μέσα από τον πόνο και την αίσθηση του ότι υποφέρει κανείς γεννιούνται αριστουργήματα ή επιτεύγματα.  Οι δυσκολίες της ζωής συχνά αποτελούν τη βάση για να μπορέσει κανείς να ξεπεράσει τον εαυτό του, να δημιουργήσει, να έχει ένα κίνητρο να κάνει κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο, κάτι που θα αγγίξει χιλιάδες, εκατομμύρια άλλες ψυχές.  Ειδικά στην τέχνη, οι καλλιτέχνες, μουσικοί, ζωγράφοι, εικαστικοί, μέσα από μία προσωπική ιστορία προσωπικού πόνου μπόρεσαν να δημιουργήσουν έργα που έχουν μείνει ή θα μείνουν στην ιστορία.  Ακόμα και η δημιουργία του θαύματος της ανθρώπινης ζωής, η γέννα, εμπεριέχει πόνο και το στοιχείο ότι η γυναίκα υποφέρει για να φέρει το παιδί της στη ζωή.
Το να υποφέρει κάποιος δε σημαίνει ότι δεν αξίζει.  Στις μέρες μας, στις δυτικές κοινωνίες, υπάρχει η αντίληψη ότι όταν κάποιος υποφέρει συναισθηματικά, οικονομικά, επαγγελματικά, ή με κάποιον τρόπο, αυτό σχετίζεται με το ότι ‘δεν αξίζει’.  Αυτό όμως όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση αυτού που υποφέρει, αφού φορτώνει στα υπόλοιπα προβλήματά του και ενοχές και ντροπή.  Η έννοια του ότι κάποιος υποφέρει σε κάποια στιγμή είναι φυσιολογικό κομμάτι του να έχει ανθρώπινες σχέσεις, παιδιά, εργασία, του να ζει!  Φυσικά δεν εννοώ ότι κανείς θα πρέπει να υποφέρει παντοτινά ή για κάθε τι, αλλά το ότι μια δόση ζορίσματος και δυσκολίας είναι φυσιολογική στη ζωή.  Ειδικά στα μεταβατικά στάδια, όταν κανείς ξεκινάει κάτι καινούργιο ή παίρνει έναν νέο ρόλο, το ότι θα ζοριστεί και θα υποφέρει είναι φυσιολογικό και αποδεκτό.  Κάθε καλός γάμος έχει στιγμές που το ζευγάρι θα διαφωνήσει ή θα τσακωθεί.  Το να γίνει κάποιος γονιός, ακόμα και αν το επιθυμεί με όλη του την ψυχή, θα τον κάνει να ζοριστεί με τα ξενύχτια του μωρού, τα πείσματα του δίχρονου ή τους καυγάδες της εφηβείας
Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.  Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, ωστόσο είναι μια βασική αλήθεια της ζωής.  Το να έχει βολευτεί κανείς και να του πάνε όλα καλά είναι μια πεποίθηση του μυαλού και όχι η πραγματικότητα.  Το να έχει κανείς το δικό του μερτικό δυσκολιών και να ζορίζεται κατά καιρούς είναι μέρος της ζωής και δεν είναι απαραίτητα κακό.  Τις περισσότερες φορές το να ζορίζεται και να υποφέρει κανείς είναι παροδικό, σε μικρή κλίμακα και πανανθρώπινη εμπειρία.  Την επόμενη φορά που θα πείτε «υποφέρω», αναρωτηθείτε πώς ο ψυχικός πόνος συμβάλλει στην προσωπική σας ανάπτυξη, τι σας διδάσκει, πώς γίνεστε καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτόν και τι καλό κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους όταν πονάτε και προχωράτε στη ζωή.

~  Βίντεο Μ. Παρασκευής εβδομάδας Άγίων Παθών του Χριστού μας στο Αρφαρά :  










 
~*Μ. Παρασκευή Αποκαθήλωση και εν Επιταφίω Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 29/04/2016 : https://youtu.be/0mB28K6dihk .-
~*Μ . Παρασκευή Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Αποκαθήλωση εκ Σταυρού 29/04/2016: https://youtu.be/q1qkoE6Vo7Y .-
~*Μ. Παρασκευή Ι  Ευαγγέλιο  Αποκαθήλωσης 29/04/2016 Αρφαρά : https://youtu.be/wKEx1kqoGA8 .-
~* Μ. Παρασκευή 29/04/2016  ακολουθία Αποκαθήλωσης ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/ClQp6ZadUTE .-
  Παρασκευή Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Ακάθιστος Ύμνος 29/04/2016: https://youtu.be/qfAdpGayaOA .-
~ 2  Επιτάφιος Θρήνος από χορωδία στον Ι. Ν.  Αγίων Θεοδώρων 29/04/2016 :  https://youtu.be/5cv_84UbN24  .-
~3 Μ Παρασκευή Αρφαρά 29 04/2016 Επιτάφιος θρήνος από χορωδία : https://youtu.be/KAbedSNhGiY  .-
~4  Επιτάφιος Θρήνος Αρφαρά 29/04/2016 χορωδία Άγιοι Θεόδωροι : https://youtu.be/H5hSDcey7hY .-
~*5 Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Έξοδος  Ι. Ν .  Επιταφίου 29/04/2016: https://youtu.be/Zj_0OvP5QcA .-
~*5 Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Έξοδος  Ι. Ν .  Επιταφίου 29/04/2016: https://youtu.be/Zj_0OvP5QcA .-
~* 6 Μ. Παρασκευή Ι  Ευαγγέλιο  29/04/2016 ΑΡΦΑΡΑ Καλαμάτας : https://youtu.be/gVvXw1c0gXo .-



*** 30 Απριλίου
Αποστόλου Ιακώβου, αδελφού Ιωάννου του Θεολόγου (†44). Οσίου Κλήμεντος του ποιητού. Μάρτυρος Μαξίμου. Νεομάρτυρος Αργυρής της εν Πικριδίω Κων/πόλεως (1725). Οσίου Δονάτου (1) επισκόπου Ευροίας Ηπείρου, πολιούχου και προστάτου της ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.
(1) Ο άγιος Δόνατος έζησε στο χρόνια του Μεγάλου Θεοδοσίου. Έγινε γνωστός ως Επίσκοπος της ευρείας Ηπείρου, όπου ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα υπέρ του ποιμνίου του. Παροιμιώδης παρέμεινε η μέριμνά του για τους πτωχούς και αδυνάτους της επαρχίας του. Για όλες αυτές τις αρετές ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να θαυματουργεί. Τόση ήταν η φήμη της προσωπικότητάς του ώστε ο ίδιος ο αυτοκράτορας του απέδωσε μεγάλες τιμές και του χάρισε πλούσια δώρα, διότι δια της προσευχής του θεράπευσε την κόρη του, η οποία έπασχε από σεληνιασμό. Και όπως κάποτε ο προφήτης Ηλίας έτσι κι` εκείνος με τη θερμή δέησή του έλυσε την ανομβρία που μάστιζε την βασιλεύουσα και τα προάστιά της. Όταν επέστρεψε στην επαρχία του εξακολούθησε το σημαντικό ποιμαντικό του έργο. Έκτισε με βασιλικά χρήματα ναό, τον οποίο και διακόσμησε μεγαλόπρεπα. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθιά γεράματα. ~

Σήμερα 30/04/2016 εορτάζουν:

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου, Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος αδελφός Ιωάννου του Θεολόγου, Όσιος Κλήμης ο υμνογράφος, Άγιος Δονάτος επίσκοπος Ευροίας Ηπείρου, Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αργυρής
~
Βιογραφία
Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα, σινδόνι καθαρᾷ, εἱλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ κηδεύσας ἀπέθετο.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
Ταῖς Μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα· Τὰ μύρα τοῖς θνητοὶς ὑπάρχει ἁρμόδια, Χριστός, δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος.
~  Ἦχος β'.
Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα, σινδόνι καθαρᾷ, εἱλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ κηδεύσας ἀπέθετο.
~ Ἂν σοῦ συμβεῖ ἀσθένεια σωματική, συμβουλεύει σοφὸς Γέρων, μὴ χάνεις τὴν ὑπομονή σου καὶ μὴ γογγύζεις. Ἂν εἶναι θέλημα Θεοῦ νὰ βασανίζεται τὸ σῶμα σου, γιατί δυσανασχετεῖς; Ἐκεῖνος Δὲ φροντίζει γιὰ σένα; Μήπως μπορεῖς νὰ ζήσεις στιγμὴ χωρὶς τὸ θέλημά Του; Γίνε ὑπομονετικὸς καὶ προσευχήσου νὰ σοῦ δίνει ὁ Θεὸς ὅτι εἶναι συμφέρον τῆς ψυχῆς σου. Αὐτὸ θέλει ἀπὸ σένα.
Ὅταν στὴν ἀῤῥώστια σου οἱ Ἀδελφοὶ δείχνουν τὴν ἀγάπη τους μὲ δῶρα, δέξου τα μὲ εὐγνωμοσύνη καὶ προσευχήσου γι᾿ αὐτούς.


Γεροντικόν
~
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός

Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός
 
Σύναξη των Βοιωτών Αγίων

Σύναξη των Βοιωτών Αγίων
 
 *** Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)

 
 
 
 
 
 
 
Για ακόμα μια χρονιά ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στην Καλαμάτα τη Μεγάλη Παρασκευή και ακολούθησε τον Επιτάφιο του Ναού της Υπαπαντής.
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι Βουλευτές του Νομού Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Video:Επιτάφιος Καλαμάτα 2016- Προκόπης Παυλόπουλος   ,  https://youtu.be/NNsju_csnN4  .-

*** Η κάθοδος των προσφύγων ξεκινά… 2.000 έρχονται στην Πελοπόννησο   

Εντός του Μαΐου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», θα φθάσουν και θα μοιραστούν στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου περίπου 2.000 πρόσφυγες.
Αυτός είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός και η προχθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ως σκοπό την προετοιμασία του όλου εγχειρήματος.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο έχει ήδη στα χέρια του λίστα με βιοτεχνικά κτήρια ιδιωτών στην Πελοπόννησο που επιθυμούν να τα μισθώσουν και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ενημερώσει σχετικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους.
  Μόνο με συναίνεση
Από τις δηλώσεις του κ. Βίτσα αμέσως μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας, φάνηκε ότι πρόθεση είναι οι λύσεις που τελικά θα υιοθετηθούν να είναι αποδεκτές από την κοινωνία και τους φορείς και να μην υπάρχουν αντιδράσεις.
Ειδικότερα, είπε: «Με συναίνεση όλων των θεσμών και την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση να μη δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος στην Περιφέρεια, αλλά να αξιοποιήσουμε τη φιλοξενία, ώστε να ωφεληθούν και οι πρόσφυγες και η Περιφέρεια».
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από επαφές που είχε με Δήμους της Περιφέρειας, με τους οποίους δεν μπόρεσε να βρει φόρμουλα συνεννόησης.
Για την Πελοπόννησο, ο σχεδιασμός προβλέπει τη φιλοξενία περίπου 2.000 προσφύγων με αποφυγή περιοχών που είναι αμιγώς τουριστικές.
Μάλιστα, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένας γενικός καταμερισμός, με βάση τη φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής, αλλά και την ιστορία και την οικονομική της δυνατότητα, ώστε να μη δημιουργηθεί υπέρμετρο βάρος σε μια περιοχή.
  Οι χώροι την επόμενη εβδομάδα
Την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο και το υπουργείο μέχρι την Παρασκευή θα στείλει στην Περιφέρεια καταστάσεις με ανενεργά στρατόπεδα, αλλά και βιομηχανικούς χώρους ιδιωτών που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μισθωθούν για τη φιλοξενία προσφύγων.
Σε αυτά τα κτήρια περιλαμβάνονται και κτήρια παλιών συνεταιρισμών κ.ά. Οι τελικοί χώροι που θα επιλεγούν θα καθορισθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια, καθώς το υπουργείο δε θέλει χώρους για τους οποίους δεν υπάρχει κοινωνική συνεννόηση. Από το σχεδιασμό έχουν αποκλεισθεί παντελώς τα εν ενεργεία στρατόπεδα.
Οι όροι που θέτει το υπουργείο είναι οι χώροι αυτοί να μη βρίσκονται έξω από αστικές περιοχές, αλλά κοντά σε αστικό ιστό και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας (επισκευή, υποδομές), τη σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής και την υγειονομική φροντίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.
Στόχος του υπουργείου είναι σε ένα μήνα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες προετοιμασίας των χώρων και υποδοχής των προσφύγων.
Μία ακόμα σκέψη από το υπουργείο είναι η περίπτωση αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων ορεινών χωριών για οικογένειες προσφύγων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Π. Νίκας: Η Καλαμάτα δε θα γίνει Ειδομένη  

Η κυβέρνηση πρέπει να μιλήσει κατευθείαν με τους δημάρχους, αν θέλει να φέρει μετανάστες στους Δήμους τους- Μόνο υπό προϋποθέσεις το «ναι» της Καλαμάτας
 Για τις συζητήσεις που έγιναν στην Τρίπολη όσον αφορά στη φιλοξενία μεταναστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, τοποθετήθηκε έπειτα από ερώτηση χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, μετά τις πασχαλινές ευχές του.
Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της άποψης του Δημήτρη Βίτσα, ότι δηλαδή το ζήτημα είναι εθνικό και πατριωτικό, πλην όμως, επειδή το βάρος θα το αναλάβουν οι Δήμοι, αφού στην περιφέρειά τους θα γίνουν οι σχετικές εγκαταστάσεις, εκείνοι με τους οποίους πρέπει να συζητήσει ο υπουργός είναι οι Δήμοι.
Όπως υποστήριξε ο Π. Νίκας, θεωρεί αδιανόητο να έρθει μια εγκατάσταση προσφύγων στην Καλαμάτα χωρίς να γίνει κουβέντα με το Δήμο. Πρόσθεσε δε ότι οι Δήμοι θα επωμιστούν όλο βάρος και την ευθύνη. Επομένως στην περιφέρεια όποιου θα επιλεγεί για να γίνει μια τέτοια δράση, αυτός πρέπει να κουβεντιάσει με την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία επικοινωνία προς αυτόν για το συγκεκριμένο ζήτημα και ούτε κανείς έχει ζητήσει κάτι, ούτε ο Δήμος έχει ζητήσει επίσης κάτι σχετικά.
Αναφερόμενους στους 41 μετανάστες, που τους χαρακτήρισε «έρημους και θαλασσοπνιγόμενους», σχολίασε πως «ήταν ένα ξαφνικό γεγονός, η πόλη τούς φιλοξένησε για το χρόνο που απαιτείτο και στη συνέχεια έφυγαν για κάπου που πραγματικά δεν ξέρω».
Σε επόμενη ερώτηση, για το αν ο Δήμος είναι έτοιμος για άλλο αντίστοιχο περιστατικό, αφού η Καλαμάτα είναι σε κομβικό σημείο και πλέον οι μετανάστες θέλουν να καταλήξουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης, απάντησε ότι όλο αυτό το ζήτημα έχει σχέση με την τροφοδοσία, την ασφάλεια, την υγεία, το προσωπικό και γενικά με όλες τις δομές τους κράτους.
Κατά το δήμαρχο, καταστάσεις σαν της Ειδομένης και του Λιμένος Πειραιά είναι καταστάσεις μη αποδεκτές και «αυτό το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή. Επομένως, εάν υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός, πρέπει να γίνει κουβέντα με το δήμαρχο από πλευράς της κυβέρνησης», ενώ συμπλήρωσε ότι «βεβαίως πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».
Αφού επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει όλη η Ελλάδα Ειδομένη, ξεκαθάρισε ότι τα παραπάνω τα λέει με πολλή αγάπη λόγων των ημερών, αφού αναφέρεται σε συνανθρώπους δυστυχισμένους, πονεμένους, που αναζητούν ελπίδα, μια καλύτερη ζωή, «επομένως έχουμε υποχρέωση στον τόπο μας, όσο είναι εδώ, να τους φερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Επιπρόσθετα, σχολίασε ότι ο Δήμος θα συμβάλει, αλλά «πρώτα να το κουβεντιάσουμε, δηλαδή η προϋπόθεση είναι το κράτος να έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, δηλαδή τροφοδοσία, υγεία και ασφάλεια, όχι όμως στα λόγια, όχι αυτά που βλέπουμε καθημερινά». Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Αλβανός αποπειράθηκε να βιάσει 41χρονη στην Καλαμάτα 

Tην απείλησε με μαχαίρι ότι θα τη σκοτώσει Για απόπειρα βιασμού συνελήφθη το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην Καλαμάτα ένας 47χρονος Αλβανός, έπειτα από καταγγελία μιας 41χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία. Όλα συνέβησαν στο σπίτι του 47χρονου στο κέντρο της Καλαμάτας και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της οπλοφορίας, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια σήμερα. Στο σπίτι του Όλα ξεκίνησαν μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης, όταν η 41χρονη γυναίκα πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε όσα είχαν γίνει τις προηγούμενες ώρες. Σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε στους αστυνομικούς, υπήρχε μια παρεξήγηση με τον 47χρονο Αλβανό και περίπου στις 9.00 το βράδυ πήγε στο σπίτι του για να τη λύσουν. Στην αρχή τα πράγματα ήταν φιλικά και τις πρώτες ώρες δε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Ύστερα, όμως, από 3 ώρες, ο 47χρονος άρχισε να την αγγίζει και να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Την απείλησε με μαχαίρι Όταν η γυναίκα αντιστάθηκε, ο 47χρονος άρχισε να τη χτυπά και να της φωνάζει ότι τώρα θα πληρώσει για όλα. Την πέταξε πάνω στο κρεβάτι και ασκώντας βία προσπάθησε να της βγάλει το παντελόνι. Ακολούθησε πάλη και η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τότε, όπως η ίδια περιέγραψε, ο 47χρονος πήρε ένα μαχαίρι και της το έβαλε στο λαιμό, απειλώντας την, ενώ συνέχισε να τη χτυπά. Καθώς η 41χρονη είδε ότι ο 47χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, σταμάτησε να παλεύει και προσπάθησε να τον ηρεμήσει, προτρέποντάς τον να συζητήσουν. Όταν αυτός πήγε για λίγο σε διπλανό δωμάτιο, αυτή βρήκε την ευκαιρία να φύγει από το σπίτι και ειδοποίησε την Αστυνομία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 47χρονο. Ωστόσο, ο ίδιος στην Αστυνομία αρνήθηκε τα περιστατικά όπως τα περιέγραψε η 41χρονη γυναίκα. Της Βίκυς Βετουλάκη - 

*** Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πύλο (φωτογραφίες)  

 
 
 
Στο τόπο καταγωγής του, την  Πύλο βρίσκεται όπως κάθε χρόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί της Μ. Παρασκευής, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε  το σημαντικό ναό και μνημείο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο, το οποίο αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε επί Υπουργίας του το 2008. Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για το έργο που ολοκληρώθηκε και ο υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας, Δημήτρης Πανοσκάλτσης.
Τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν, ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πολιτευτής του Νομού Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος τη Τ.Ο. της ΝΔ στην Καλαμάτα Άντζελα Σκλήκα καθώς και αρκετά ακόμα στελέχη της ΝΔ στη Μεσσηνία αλλά και φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού από όλη τη Μεσσηνία. Μετά την επίσκεψη στο Νιόκαστο, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη κεντρική πλατεία της Πύλου, όπου συνάντησε φίλους και γνωστούς.
Το βράδυ αναμένεται να ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο ενώ αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει με προορισμό το Ναύπλιο όπου θα κάνει Ανάσταση.  Φωτογραφίες: Κώστας Καραλής

*** Στην Καλαμάτα το Μεγάλο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς

Επίσκεψη στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσει το Μ. Σάββατο το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει φίλους και γνωστούς γύρω στις 11 το πρωί, σε κεντρικό καφέ, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στη συνέχεια αναμένεται να αναχωρήσει για το Ναύπλιο - 

***  Με κάψιμο του Ιούδα και σαΐτες ο Επιτάφιος στην Ράχη (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
 
 
Ξεχωριστές εικόνες είδαν οι πιστοί που χθες βράδυ βρέθηκαν στον Αγιάννη Αβραμόγιαννη όπου συναντήθηκαν οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Κωνσταντίνου.
Το κάψιμο του Ιούδα αλλά και οι σαΐτες  ήταν κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με άλλη σημεία της Καλαμάτας

*** Ομιλητής στην ημερίδα «Εκπαιδευτές οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής» ο Π. Παπαντωνίου 

 Στο   πλαίσιο του Athens Money Show 2016, το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής: Ο πρωτογενής τομέας στην παραγωγή οδικής ασφάλειας» από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ). Κατά την ημερίδα έλαβε χώρα συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτών οδηγών και των προσκεκλημένων θεσμικών φορέων, με στόχο την «παραγωγή» καλύτερων οδηγών με γνώσεις και συνείδηση οδικής ασφάλειας, μέσα από τη βελτίωση της μοναδικής θεσμοθετημένης διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, εκπαιδευτές οδηγών παρέδωσαν σύντομα σεμινάρια ασφαλούς και οικολογικής οδήγησης στους επισκέπτες του Athens Money Show 2016, με τη βοήθεια του πρώτου στην Ελλάδα προσομοιωτή οδήγησης αυτοκινήτου χαμηλού κόστους με τεχνολογία 3D και ενός προσομοιωτή μοτοσικλέτας. Επίσης, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια εν όψει της εξόδου του Πάσχα. Στην ημερίδα μίλησαν προσκεκλημένοι από τον πανεπιστημιακό και ερευνητικό χώρο, την τροχαία, επιστημονικούς φορείς, εκπαιδευτές οδήγησης, καθώς και εταιρείες οδικών υποδομών και τεχνολογιών εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Καλαματιανός δρ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, συγκοινωνιολόγος μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), ο οποίος και ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και ότι δε θα πρέπει να βασίζεται σε αποσπασματική εφαρμογή μέτρων, τονίζοντας ότι οι Έλληνες συγκοινωνιολόγοι θα συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην εφαρμογή όλων των μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλεια -

***  «Όλοι οι εργολήπτες συμφώνησαν να μην κατατεθούν οικονομικές προσφορές»    

 
Ανακοίνωση για την αποχή των εργοληπτών από τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην καρδιολογικής κλινικής νοσοκομείου Καλαμάτας για τη στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσσηνίας.
Σε αυτή διευκρινίζει ότι όλοι οι εργολήπτες, ακόμα και αυτοί που είχαν έρθει από μακρινές περιοχές της Ελλάδας, συμμετείχαν στην αποχή και πρόβλημα δημιουργήθηκε μόνο με έναν.
  Τι συνέβη
Ο Σύνδεσμος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι εδώ και τρεις μήνες συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει όλοι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας με στόχο τη ματαίωση της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Εξηγεί, λοιπόν, αναλυτικά τι έγινε κατά την προχθεσινή δημοπρασία: «Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις αυτές οι εργολήπτες του Ν. Μεσσηνίας απέχουν από τους διαγωνισμούς Δημοσίων Έργων (ματώνοντας οικονομικά καθημερινά λόγω της μη ανάληψης νέων έργων, σε συνδυασμό με το πολύ δύσκολο οικονομικό  περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τα δημόσια έργα), έχοντας αναβάλει από την αρχή των κινητοποιήσεων όλους τους διαγωνισμούς έργων στο νομό μας. Στις 26 Απριλίου ο Δήμος Καλαμάτας δημοπράτησε το συγκεκριμένο έργο. Στη δημοπρασία προσήλθαν πολλές εργοληπτικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Το συντριπτικό ποσοστό αυτών είχαν έδρα εκτός Μεσσηνίας. Το Δ.Σ του Συνδέσμου τούς υπενθύμισε ότι οι εργολήπτες βρίσκονται σε αποχή. Όλοι οι συνάδελφοι αμέσως συμφώνησαν να μη δοθεί καμιά οικονομική προσφορά, πλην ενός, ο οποίος τελικά επίσης δεν κατέθεσε φάκελο προσφοράς ύστερα  από τη γενική κατακραυγή όλων των συναδέλφων.
Στις κινητοποιήσεις αυτές ο ΣΠΕΔΕ Μεσσηνίας είχε τη συμπαράσταση όλων των Τοπικών Συλλόγων των Μηχανικών του Ν. Μεσσηνίας».
  Αν και είχαν έρθει από αλλού
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση για την περιγραφή του περιστατικού, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι όλοι οι εργολάβοι που παρευρέθησαν στη δημοπράτηση του έργου συμφώνησαν στη ματαίωση του διαγωνισμού με την αποχή τους από την κατάθεση προσφορών. Μάλιστα, επισημαίνει ότι πολλοί εργολάβοι είχαν κάνει πολλά έξοδα για να έλθουν στην Καλαμάτα, αλλά συμφώνησαν και δεν κατέθεσαν προσφορά.  Β.Β.


*** Κορυφαίος προορισμός για το Πάσχα η Μεσσηνία! 

«Βουλιάζει» ο νομός τις ημέρες των διακοπών Θετικά τα μηνύματα εν όψει καλοκαιριού Τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο Νομός Μεσσηνίας στις προτιμήσεις των επισκεπτών επιβεβαιώνουν και οι ημέρες του φετινού Πάσχα... Η αεροπορική σύνδεση του αερολιμένα Καλαμάτας με δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το ασφαλές οδικό δίκτυο που συνδέει την περιοχή με την Αθήνα, αλλά και η μία μέρα επιπλέον διακοπών λόγω Πρωτομαγιάς, έχουν ως αποτέλεσμα τις φετινές ημέρες των διακοπών του Πάσχα τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας να παρουσιάζουν πληρότητα που «αγγίζει» το 100%. Θετικά είναι τα μηνύματα και των κρατήσεων εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν... Παράλληλα, όμως, οι ξενοδόχοι εκφράζουν και την «αγωνία» τους, για να μην υπάρχουν πολιτικές «ανωμαλίες» στη χώρα, οι οποίες και θα βάλουν «φρένο» σ’ αυτή την ανοδική τάση... ενώ δε λείπουν και παρατηρήσεις ως προς την έλλειψη συλλογικής στρατηγικής και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας. 
pasxa navarino2.jpg
(Μοναδική εμπειρία το Πάσχα στην Costa Navarino για τους επισκέπτες, τηρώντας όλες τις παραδόσεις)Χιλιάδες επισκέπτες στην Costa Navarino Το καλύτερο Πάσχα από κάθε άλλη χρονιά λειτουργίας θα είναι το φετινό για τη μεγαλύτερη τουριστική μονάδα της Μεσσηνίας, που έβαλε «για τα καλά» την περιοχή μας στον παγκόσμιο χάρτη, την Costa Navarino. Σύμφωνα με τον Αντώνη Θεοδωρόπουλο, revenue management executive, στο “The Westin Resort” της Costa Navarino, η ξενοδοχειακή μονάδα παρουσιάζει πολύ μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χιλιάδες επισκέπτες θα ζήσουν τη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η Costa Navarino κάθε χρόνο, διατηρώντας όλες τις παραδόσεις του Ελληνικού Πάσχα, γνωρίζοντας παράλληλα τα μοναδικά φυσικά τοπία των δυτικών ακτών της Μεσσηνίας. Εκτός αυτού, η αυξημένη κίνηση της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, οφείλεται και στο γεγονός ότι το φετινό Πάσχα πέφτει αργά, και αρκετοί επισκέπτες το συνδυάζουν με τον καλό καιρό και την έναρξη της θερινής σεζόν, προτιμώντας έτσι να βρεθούν σ’ ένα παραθαλάσσιο όμορφο μέρος. Όσον αφορά στην καλοκαιρινή σεζόν, τα μηνύματα από τις κρατήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε μια αρκετά καλή περίοδο, καλύτερη από την προηγούμενη, συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος. -
saitopolemos.jpg
(Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές)«Καρφίτσα» δεν πέφτει το Πάσχα στην Καλαμάτα Αυξημένη ήδη από τη Μ. Τετάρτη είναι η κίνηση στους δρόμους της Καλαμάτας... Όπως συμβαίνει κάθε Πάσχα τα τελευταία χρόνια, δωμάτιο στην περιοχή δεν υπάρχει για «δείγμα», όπως τόνισαν και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Θάρρους» ξενοδόχοι. Ο συνδυασμός των φετινών εορτών του Πάσχα με την Πρωτομαγιά και τον καλοκαιρινό καιρό των τελευταίων ημερών, δίνει το έναυσμα, παράλληλα, για έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου των καταστημάτων της παραλιακής οδού. - 
kardamyli.jpg
(Το παραδοσιακό Πάσχα της Καρδαμύλης, πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα)Αγγίζει το 100% η πληρότητα στη Μεσσηνιακή Μάνη Αρκετά ικανοποιητική είναι και φέτος η κίνηση στη Μεσσηνιακή Μάνη, που αποτελούσε ανέκαθεν δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό, επισκεπτών αλλά και Μεσσηνίων, για τις ημέρες του Πάσχα.
ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ
Σταύρος Γιαννακέας, «Ελιές» «Όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος η Καρδαμύλη αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Η μετακίνηση της αργίας της Πρωτομαγιάς βοήθησε, έτσι ώστε φέτος να επεκταθεί και την εβδομάδα του Πάσχα η αυξημένη κίνηση, και να μιλάμε συνολικά για 7-8 πολύ καλές ημέρες σε σχέση με 3-4 που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Για το καλοκαίρι τα μηνύματα που έχουμε είναι πολύ θετικά... ελπίζοντας βέβαια να μην έχουμε ξανά διάφορες πολιτικές αναταραχές στη χώρα». Βασίλης Κουμανάκος, “Kouman' Studios” «Η Καρδαμύλη για ακόμα ένα Πάσχα θα φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες... Η κίνηση είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι... Οι καλές ημέρες που τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια εμφανίζουν πληρότητα 100% είναι 3-4. Είναι θετικό ότι φέτος το Πάσχα είναι αργά, Μάιο, που συνδυάζεται συνήθως και με καλό καιρό, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ήταν θετικό ότι υπήρχε μεγάλη απόσταση από το Πάσχα των καθολικών, το οποίο έπεσε Μάρτιο. Έτσι υπήρχε μια “κοιλιά” στις επισκέψεις. Τα δείγματα έως τώρα για το καλοκαίρι είναι αρκετά θετικά. Πιστεύω, θα έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι ακόμα και από το περσινό, που, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, πήγε αρκετά καλά...».
ΣΤΟΥΠΑ - 
kalogria_0.jpg
Μαρία Θεοδωρακέα, “Lefktron Hotel” «Η κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα, όπως κάθε χρόνο στην περιοχή μας, είναι αρκετά ικανοποιητική. Η Μάνη αποτελεί πάντα αγαπημένο προορισμό τις ημέρες του Πάσχα για επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, αλλά και από ντόπιους που ζουν αλλού και επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές στα χωριά τους. Γενικότερα η κίνηση βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια για τις ημέρες του Πάσχα.
Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι είναι θετική και ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν».
Δήμητρα Μπαρμπετσέα, εστιατόριο «Η Στούπα»
«Από απόψε το βράδυ Μ. Πέμπτη (σ.σ. χθες) αρχίζει η κίνηση στην περιοχή, που είναι ικανοποιητική σε γενικές γραμμές.
Το θετικό φέτος είναι ότι υπάρχει ακόμα μια ημέρα στις διακοπές και θα αυξηθούν οι ημέρες διαμονής. Ελπίζουμε και ο καλός καιρός να συνεχιστεί, ώστε να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες τη Στούπα και αρκετοί κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Τα μηνύματα για το καλοκαίρι είναι αισιόδοξα, καθώς θα υπάρχει αύξηση στους Ολλανδούς τουρίστες της περιοχής, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν με πέρυσι οι τουρίστες από περιοχές της Βρετανίας, της Νορβηγίας κ.α.».
Βούλα Κυριακέα, εστιατόριο «Χθές και σήμερα»
«Εγώ ίσως δυσαρεστήσω με τα λεγόμενά μου. Μπορεί η κίνηση για το Πάσχα να είναι καλή στη Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά η περιοχή και ολόκληρη η Μεσσηνία θα έπρεπε να έχουν τουρισμό 10 μήνες το χρόνο. Δυστυχώς, δε βλέπω καμιά διάθεση για τη δημιουργία μιας συλλογικής στρατηγικής για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη διαφήμιση, ειδικά στις χώρες απ’ όπου έρχονται πλέον και οι εκατοντάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Η Μεσσηνία αποτελεί μοναδικό προορισμό, ανεξερεύνητο, αλλά μένει ανεκμετάλλευτος... Δεν πρέπει να μένουμε ικανοποιημένοι αν “γεμίσει” ο τόπος μας για 3-4 ημέρες το Πάσχα, αλλά να διεκδικήσουμε την πραγματική δυναμική που έχει αυτή η περιοχή. Π.χ. Τι κάνει ο Δήμος ως εκδήλωση για τους επισκέπτες αυτών των ημερών; Το ίδιο και για το καλοκαίρι, επαναπαυόμαστε στο να μετράμε “κεφάλια” στα φθηνά πακέτα των τουριστικών πρακτορείων και δε διεκδικούμε τον ποιοτικό τουρισμό που αρμόζει στην περιοχή μας...».
Γεμάτες το 4ημερο του Πάσχα οι ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσήνης
Ανάλογη της εικόνας ολόκληρου του νομού είναι και εκείνη των ξενοδοχειακών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης τις ημέρες του Πάσχα.
Νίκος Λύτρας, “Buca Beach Langley Resort”
«Το ξενοδοχείο μας παρουσιάζει πληρότητα 100% για το 4ημερο του Πάσχα, όπως και τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής μας, έχω την αίσθηση. Θετικός παράγοντας είναι σίγουρα ότι το Πάσχα φέτος πέφτει αργά και συνδυάζεται με μια επιπλέον ημέρα αργίας, αυτή της Πρωτομαγιάς, που μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα.
Όσον αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο, οι κρατήσεις μέχρι στιγμής κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Είμαι λίγο προβληματισμένος ως προς αυτό... καθώς θεωρώ ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα έπρεπε να κυμανθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα από τα περσινά».
Του Κώστα Γαζούλη 

***   Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο) 

 \
 
Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Βας. Γεωργίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου και στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούν την κατάσβεσή της.
Video: Φωτιά κέντρο Καλαμάτας 30-4-2016 ,  https://youtu.be/GIa7nAoPBuQ  
Video : Περιστέρια πλατεία Καλαμάτας , https://youtu.be/K_B_0wm5WpM .-

***  Συνάντηση Παυλόπουλου-Σαμαρά στην Καλαμάτα (βίντεο) 

Όπως είχαμε γράψει από νωρίς στην πόλη της Καλαμάτας κυκλοφορούσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος στην πλατεία και ο δεύτερος στην παραλία.
Λίγο μετά τη 1 οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τυχαία στην παραλία της Καλαμάτας, οι δυο άντρες αντάλλαξαν ευχές για τις εορτές. Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε για το Ναύπλιο
Video:  Παυλόπουλος- Σαμαράς Καλαμάτα 2016 , https://youtu.be/JWUAABRaUtU .-
 
*** Ο Αντώνης Σαμαράς στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Την πόλη της Καλαμάτας επισκέφθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν αναχωρήσει για το Ναύπλιο όπου θα κάνει Ανάσταση. Σε καφετέρια στο λιμάνι της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του κόμματος από τη Μεσσηνία ενώ συνομίλησε με τον κόσμο. - 

***  Για καφέ στο κέντρο της Καλαμάτας ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφίες) 

 
Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βγήκε στην πλατεία της Καλαμάτας όπου μίλησε με τον κόσμο ενώ αυτή την ώρα έχει καθίσει σε κεντρικό καφέ της πλατείας μαζί με αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας

*** Εργολαβίες στο Πάτρας- Πύργος  

Προκηρύχθηκε τελικά και η τρίτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, συνολικού μήκους 75 χλμ. Πρόκειται για το τμήμα Κυλλήνη-Αμαλιάδα, μήκους 8.900 μέτρων.
Φορέας υλοποίησης είναι το υπουργείο Υποδομών, ενώ η δημοπράτηση θα γίνει στις 14 Ιουνίου 2016. Το δε κόστος του έργου είναι 46,91 εκ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ).
Στο έργο περιλαμβάνεται ο Ανισόπεδος Κόμβος Γαστούνης, ενώ αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων και μεσαίων τεχνικών εταιρειών της χώρας. Αν και δεν αναγράφεται στην προκήρυξη, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.
Στο έργο περιλαμβάνεται και το δικαίωμα προαίρεσης ποσού 4,45 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Αρχαίας Ηλίδας, μήκους 6,3 χλμ.
Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 42 μήνες και εφόσον το έργο ξεκινήσει στις αρχές του 2017, τότε θα αποδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2020.
Να θυμίσουμε πως ήδη έχουν προκηρυχθεί τα πρώτα τμήματα, που όμως δεν κατάφεραν να δημοπρατηθούν λόγω της εν εξελίξει απεργίας των μηχανικών του Δημοσίου.
Το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα θα δημοπρατηθεί στις 17 Μαΐου και το τμήμα Δουναίικα-Πύργος στις 5 Μαΐου. 

***  Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά του ΕΛΓΑ 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του Οργανισμού προς τους δικαιούχους παραγωγούς. Στο μεταξύ, νέα δόση αποζημιώσεων ύψους 20.346.717 ευρώ θα καταβάλει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο ΕΛΓΑ σε συνολικά 11.783 παραγωγούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο. Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται από τον Οργανισμό, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής για τα έτη 2015 και 2016. - 

***  Πρόσφυγες και σκουπίδια   
 
Στην προχθεσινή του δήλωση για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στους 41 πρόσφυγες που επέζησαν του πολύνεκρου ναυαγίου  στη Μεσόγειο και έφθασαν στην Καλαμάτα, είπε πως μετά τη φιλοξενία τους από το Δήμο, ούτε λίγο ούτε πολύ άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Η αλήθεια είναι ότι «φορτώθηκαν» σε λεωφορείο και εστάλησαν συστημένοι στην Αθήνα. Ο κ. Νίκας, λοιπόν, όπως απέδειξε   με την α λα Χάρι Πότερ εξαφάνισή τους , δε θέλει πρόσγυγες στην Καλαμάτα.
Στη δήλωσή του,  τόνισε επίσης πως η Καλαμάτα δε θα γίνει Ειδομένη, υπογραμμίζοντας πως οι Δήμοι στην, ανά την Ελλάδα φιλοξενία τους, πρέπει να έχουν  λόγο. Δε θα διαφωνήσω, αλλά, ο κ. Νίκας θεωρώντας εαυτόν, πρώτον τη τάξει, αυτοδιοικητικό της Περιφέρειας, θέλει πάντα να έχει τον πρώτο λόγο στις όποιες εξελίξεις. Ωστόσο, εν προκειμένω, δεν είναι αυτή η ουσία του θέματος, αλλά οι 53.000 ανθρώπινες ψυχές που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα και επιβάλλεται να κατανεμηθούν δίκαια σε όλες τις Περιφέρειες .Δεν αντιλαμβάνομαι , διαβάζοντας, πίσω από τις λέξεις, γιατί να μην έρθουν και στη Μεσσηνία;
Μου δίνεται, λοιπόν, η αίσθηση, ότι εδώ συμβαίνει κάτι ανάλογο με τα σκουπίδια. Κανένας δεν τα θέλει κοντά στο «χωριό» του και γι’ αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διαχείρισή τους.
Πού να τα πάμε; Στον πάτο της θάλασσας, ίσως. Το ίδιο και τους πρόσφυγες;
Ο δήμαρχός μας με τις δηλώσεις του δίνει "νόημα" και στο "πνεύμα" των ημερών.
Κόντρα  στο προχθεσινό   μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου , ο οποίος , μεταξύ άλλων,  αναφέρει ότι "εν μέσω αυτού του σημερινού "κόσμου του παραλόγου" ημείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καλούμεθα να δώσωμεν την καλήν μαρτυρίαν της αγάπης και προσφοράς  προς τον συνάνθρωπον, αγάπης και μόνον."
Ο κ. δήμαρχος, σαν καλός Χριστιανός που θέλει να δείχνει ότι είναι,  πρέπει να ενστερνιστεί τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου αλλά και να παραδειγματιστεί  από το δήμαρχο Κοζάνης κ. Ιωαννίδη, ο οποίος, χωρίς βερμπαλισμούς και εγωισμούς για το ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην εγκατάστασή τους ,  έστησε μέσα σε δύο ώρες ένα μηχανισμό με παροχή συσσιτίου και ιατρικής βοήθειας και ετοίμασε  ένα κλειστό γυμναστήριο για  τη φιλοξενία  τους...
Κε δήμαρχε, η χώρα μας  βρίσκεται  στα έγκατα του γκρεμού. Το ότι υπάρχουμε είναι τυχαίο ή μάλλον , επειδή εξυπηρετεί  τα συμφέροντα  των δανειστών μας. Και με τον τρόπο που τοποθετείστε, αγνοείτε ότι σε περίπτωση GREXIT μπορεί νομαδικά να σκορπίσουμε στους τέσσερις ανέμους. Κι εκεί,  όπως έχει, εν τοις πράγμασιν,  αποδειχθεί, με το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, μπορεί  να μας τραβολογούν και να μας συμπεριφέρονται σα ζώα.
Καλή Ανάσταση , λοιπόν, κ. δήμαρχε και το φως της να φωτίσει τις ψυχές και τα μυαλά  μας...
 
***  Η Αλήθεια και ο Άλλος - Σκέψεις από το διάλογο Χριστού και Πόντιου Πιλάτου        

 
«Και εις τούτο ελήλυθα εις τον κόσμον, ίνα μαρτυρήσω τη αληθεία… λέγει Αυτώ ο Πιλάτος τι έστιν αλήθεια;»
(Ιωάνν. ιη΄ 37-38)
Ο Χριστός δεν απάντησε στο ερώτημα του Πιλάτου. Δεν απαντά ο Χριστός, γιατί η αλήθεια δεν είναι «τι;», αλλά «τις;».
Αν ο Πιλάτος ρωτούσε «τις έστιν αλήθεια;», θα ελάμβανε την απάντηση που έδωσε ο Χριστός κατά τον Μυστικό Δείπνο στους μαθητές του: «Εγώ ειμί η αλήθεια».
Από τότε μέχρι σήμερα αγωνίζεται η ανθρώπινη λογική να απαντήσει στο ερώτημα τι είναι αλήθεια.
Η αλήθεια, όμως, δε γνωρίζεται με αφηρημένες ιδέες, λογικά σχήματα, ιδεολογίες, θρησκευτικές, μεταφυσικές πεποιθήσεις.
Η αλήθεια σαρκούται. Η αλήθεια είναι πρόσωπο. Αληθεύει κανείς, όταν συναντήσει τον άλλον, τον αληθινά Άλλον.
«Ευρήκαμεν την Αλήθειαν» λέγουν οι Απόστολοι. Σημαίνει: συναντήσαμε την Αλήθεια, την γνωρίσαμε. Είναι ο Χριστός. Δημιουργήσαμε σχέση μαζί Του. Δε διανοηθήκαμε απλώς για Αυτόν. Σταυρωθήκαμε όπως αυτός. Μαζί.
Αυτός έρχεται σε κοινωνία, σε σχέση πραγματική μαζί μας. Όχι ιδεαλιστική, ούτε βγαλμένη από κάποιους μακρινούς παραδείσους, θρησκευτικούς ή αναπτυξιακούς.
Ο Πιλάτος, για παράδειγμα, μπορούσε να επιλέξει τη συνάντηση με το Χριστό. Κάνοντας χρήση του αυτεξουσίου του, όμως, δεν επέλεξε τη συνάντηση με το πρόσωπο του Χριστού, αλλά «εξήλθεν προς τους Ιουδαίους ».
Την Μεγάλη Πέμπτη, όταν γίνεται αναφορά στον Πιλάτο, θυμόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε την προσωπική σχέση με την Αλήθεια ή να εξέλθουμε στον κόσμο για αναζήτηση του «τι» της αλήθειας. Καλούμαστε ελεύθερα να επιλέξουμε ανάμεσα στις αφηρημένες διανοητικές αλήθειες και στον Άλλον, τον αιώνιο Άλλο που έχει όνομα και ταυτότητα, τον αναστημένο Άλλο. Και αυτός ο Άλλος είναι ο Χριστός, που ταύτισε τον εαυτό του με το κάθε ανθρώπινο Πρόσωπο: «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε».
Ο Άλλος πια είναι ο αδελφός μας χωρίς διακρίσεις, ο ελάχιστος, ο εχθρός μας, που έχει και αυτός όνομα και ανάγκη, που είναι ο πονεμένος μετανάστης, η ταλαιπωρημένη μητέρα, ο καταπιεσμένος αγωνιστής σε όποιο μέρος του κόσμου. Με αυτόν τον άλλον, τον Ξένο, ταύτισε το πρόσωπό Του ο Χριστός.
Σε κάθε πρόσωπο, αλλά και σε ολόκληρη την Κτίση καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την εικόνα του Χριστού.
Γιατί, όπως εμπειρικά βιώνει η ορθόδοξη άσκηση, η καρδιά που αγαπά καίγεται για όλη την κτίση και για τους ανθρώπους και για τα ερπετά ακόμα, και όσοι φθάνουν στην τελειότητα, ακόμα κι αν παραδοθούν στη φωτιά για τον πλησίον, δε χορταίνουν. Γιατί για τους αληθινούς ασκητές ζωή είναι ο Χριστός, ο Άλλος, η Χαρά τους, ο όντως Έρωτάς τους.
«Ζω εγώ, φησίν, ουκ έτι, ζη δε εν εμοί Χριστός ως αληθής εραστής…» (Μαξίμου Ομολογητού Φιλοκαλία τομ. Β΄ σελ. 183).
Γι’ αυτό και ο αληθινός Χριστιανός δεν μπορεί να μη αγαπά τον άλλον. Αφού έχει δημιουργήσει σχέση αγαπητική με τον Χριστό, δημιουργεί την ίδια σχέση με κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Και αναζητά κάθε έναν από τους ελάχιστους αδελφούς του και έτσι αναζητώντας βρίσκει την Αλήθεια. «Μήπως τουλάχιστον είδατε σεις Αυτόν που Αγάπησεν η ψυχή μου; Εκείνοι όμως εσιώπησαν και με την σιωπήν τους άφησαν να νοηθεί, ότι αυτό που η ψυχή μου εζήτει, ούτε εκείνοι το είχον εύρει. Έτσι, με πολυπραγμοσύνην διανοίας ερεύνησεν ολόκληρον την επουράνιον εκείνην πόλιν, αλλά ούτε μεταξύ των νοερών και ασωμάτων τάξεων είδεν Αυτόν που επόθησε…» (Γρηγορίου Νύσσης PG 44, 893).
Ο Άλλος δεν είναι εξωπραγματικό ον, δεν ανήκει ούτε σ’ αυτές τις ουράνιες τάξεις. Ο άλλος είναι υπόσταση με συγκεκριμένη ιστορική πορεία. Ο Άλλος μπορεί να λέγεται Αχμέτ, Κρίστυ, Άρμιν, Γεώργιος. «Εάν ποτέ ερωτεύθηκες και αγάπησες αληθινά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, εάν μία έστω φορά συγκλονίστηκες από τα μάτια ενός ανθρώπου συγκεκριμένου, τότε αργά ή γρήγορα θα απαιτήσεις οι νεκροί να αναστηθούν και δεν θα ησυχάσεις, έως ότου βεβαιωθείς ότι αυτοί ζουν, έως ότου υλικά και σωματικά τους συναντήσεις. Εάν ένα συγκεκριμένο άνθρωπο μπόρεσες και αγάπησες και συγκλονίστηκες από την παρουσία του, τότε δεν μπορείς να είσαι… "αναπτυξιακός" και "προοδευτικός", παρά μόνο αιώνιος νοσταλγός των αδελφών σου των από καταβολής κόσμου. Τότε δεν μπορείς να ησυχάσεις κλεισμένος στην οικογένειά σου, στις ηδονές σου, στον πλούτο σου, στην επιστήμη σου, στη γνώση σου, στη δόξα σου, στη ζωή σου ή στο θάνατό σου. Εάν έστω και έναν άνθρωπο συγκεκριμένο μπόρεσες και τον αγάπησες σφοδρά, εάν μία φορά, έστω και μία, συγκλονίστηκες από τα μάτια του, την παρουσία του, τότε θα νοσταλγείς και θα θαλασσοδέρνεσαι για να τους συναντήσεις όλους.
Τότε θα ανέχεσαι οι φίλοι σου και οι γνωστοί σου να σε περιγελούν, να σε απορρίπτουν, ή απλώς να σε ανέχονται μειδιώντας, να σε θεωρούν ρομαντικό, παρανοϊκό…
Εσύ θα τους νοσταλγείς και θα τους περιμένεις όλους. Δεν θα δέχεσαι τίποτε που ήλθε στην ύπαρξη να χαθεί. Δεν θα δέχεσαι να απολεσθεί και το πιο ταπεινό ή αξιοκαταφρόνητο. Εάν έστω και μια φορά… Τότε… “και προς Αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ’ αυτώ ποιήσομεν…”» (Γεώργιος Π. Παύλος «νόστος Ασύμμετρος Προσώπου» Αθήνα 1994, σελ. 230-231).
Καλή Συνάντηση με τον αναστημένο Άλλον.  Του Ιωάννου Π. Μπουγά
Θεολόγου  Φωτογραφία: 
 
*** 

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Στις πρώτες αναμετρήσεις για τους ημιτελικούς του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0
 Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαΐου
Στον δρόμο για τον τελικό
Προβάδισμα για την Ατλέτικο, 1-0 τη Μπάγερν στη Μαδρίτη
~ ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΜΠΑΓΕΡΝ 1-0 .- ^
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Σαούλ Νίγκεθ - Ντάγκλας Κόστα, Μπενατια, Νόιερ, Βιδάλ
 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε)): Όμπλακ, Χουανφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φελίπε Λούις, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ (85΄ Τόμας Παρτέι), Αγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν, Τόρες
 ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77΄ Μπενατια), Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο (70΄ Μίλερ), Κομάν (64΄ Ριμπερί), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι

*** Στον δρόμο για τον τελικό...του Europa League που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Βασιλείας.
Προβάδισμα στο 92' η Βιγιαρεάλ, ισόπαλες Σαχτάρ και Σεβίλη
~ Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ 1-0 .-^
Το  γκόλ : γκολ από τον Άντριαν Λόπες
~ Σαχτάρ - Σεβίλη 2-2 .- ^
*Οι ρεβάνς στις 5 Μαίου 2016 .
 
***  O Ολυμπιακός συνέτριψε την Σπαντάου και βλέπει πρωτιά
Νίκησε με 12-3
O Ολυμπιακός συνέτριψε την Σπαντάου και βλέπει πρωτιά
 
  Πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α' όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης, που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, βρίσκεται ο Ολυμπιακός.
Σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική, που έγινε στο κολυμβητήριο του Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν την γερμανική Σπαντάου με 12-3 και περιμένουν το αποψινό αποτέλεσμα της Εγκερ.
Εάν οι Ούγγροι χάσουν βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Πριμόριε Ριέκα, ο Ολυμπιακός, που παραμένει αήττητος στην διοργάνωση, θα είναι από σήμερα στα ημιτελικά του final-6 της Βουδαπέστης, ενώ σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστεί νίκη επί της Εγκερ, την τελευταία αγωνιστική (18/5) στον Πειραιά, ώστε να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-0, 2-0
Τα τέρματα του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Φουντούλης (4), Μουρίκης (3), Γεννηδουνιας, Μυλωνάκης, Βλαχόπουλος (3), ενώ για την γερμανική ομάδα, σκόραραν οι Σονταντιέ, Γιούνγκλινγκ και Κουκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ντέρμπι «δικεφάλων» και Πανιώνιος - ΠΑΟ στην πρεμιέρα
Στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ
Ντέρμπι «δικεφάλων» και Πανιώνιος - ΠΑΟ στην πρεμιέρα

~     Με ντέρμπι ανάμεσα στους δύο δικέφαλους θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη.
-   ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ την πρώτη αγωνιστική ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί στη Νέα Σμύρνη τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ


1η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Πανιώνιος

3η αγωνιστική

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

4η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Πανιώνιος - ΑΕΚ

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 11, 15 και 18 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος γύρος στις 22, 25 και 29 Μαΐου.

***  Ξαφνική απειλή αποβολής από το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ
«Διακωμώδηση αθλήματος»
Ξαφνική απειλή αποβολής από το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ

~ Ξαφνική απειλή που στο πιο ακραίο σενάριο θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην αποβολή από τα πλέι οφ, προέβαλε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport». Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε και έλαβε τον φάκελο για την απόφαση του «Δικεφάλου» να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και την προέκταση που δόθηκε από τις ανακοινώσεις και τις επίσημες τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη. 
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό συνέβη αυτοβούλως ή κλήθηκε από την ΕΠΟ, ο αθλητικός εισαγγελέας φέρεται να εξετάζει την κατηγορία της δυσφήμησης και διακωμώδησης του αθλήματος, όπως προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας. 
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 19 αναφέρονται τα εξής: «Διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σε αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων.
β) Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στο εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωματούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης».
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που… δεν συμμορφώθηκε με τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του, απειλείται με την κατηγορία της «δυσφήμησης του ποδοσφαίρου», μέχρι και τη «διακωμώδηση, ενώ σε κάποια σημεία γίνεται αναφορά μέχρι και στην αποβολή από το πρωτάθλημα!
Το βέβαια είναι πως λόγω των ημερών του Πάσχα και τις αργίες μέχρι και την Πρωτομαγιά θα καθυστερήσει να γίνει γνωστό, εάν ο ΠΑΟΚ θα κληθεί σε κάποια απολογία για περαιτέρω τιμωρία από τους -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και τις 10.000 ευρώ πρόστιμο που ήδη του επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.
Newsroom ΔΟΛ
 *** Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ
Επειδή δεν κατέβηκε...
Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ


~ Ανακοινώθηκε και τυπικά η ποινή του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατέβηκε για να αγωνιστεί στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Γ.Καραϊσκάκης.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά τιμωρήθηκε, όπως ορίζει ο κανονισμός, με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και με πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Μεγάλη Πέμπτη και άμεσα ανακοινώθηκε η απόφαση ώστε να κατακυρωθεί το ματς υπέρ των Ερυθρολεύκων για να γίνει ο τελικός του θεσμού με αντίπαλο την ΑΕΚ.  Newsroom ΔΟΛ
 
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-



~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-30-2016.html .-
~
                                                                                                                                                                                                                      
~***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο Αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 29  Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-29-2016.html .-  

~                                              
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.632 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.515  βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


 ~**  Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ  φωτογραφίες  από Ακολουθία Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων 29-04- 2016: