ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Σάββατο  19  Σεπτεμβρίου  2015 :
~


 
 
~ 19 Σεπτεμβρίου
Μαρτύρων Τροφίμου, Σαβατίου και Δορυμέδοντος (1) († 276).
(1)Όταν ο Τρόφιμος και ο Σαββάτιος βρέθηκαν στην Αντιόχεια, γίνονταν κάποιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Απόλλωνα. Όταν είδαν τα όργια αποδοκίμασαν δημόσια τους ειδωλολάτρες πιστούς για την παραφροσύνη τους. Τότε ο ηγεμόνας Ηλιόδωρος διέταξε να τους μαστιγώσουν ανελέητα. Εκεί τον επισκέφτηκε ένας βουλευτής ο Δορυμέδων πού είδε το μαρτύριό τους και μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό. Οι εξοργισμένοι ειδωλολάτρες έριξαν και τους τρεις στα θηρία. Όταν είδαν ότι τα θηρία δεν τους άγγιξαν τους αποκεφάλισαν.
19/09Απολυτίκιο Αγ. Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδων - 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/MaiLtGkT2I4?list=PL5BA4C9708F834A74 ,

~
Τραγουδάει  ο Σταματάκος 2-9-2015: http://youtu.be/Ov1K0zhQ7Xs ,

 ~
~** 6α  γενέθλια Σταματάκου 20-09-2015: https://youtu.be/UZr1d6TpJV4 ,

 ~
Αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ανοικτή η αναμέτρηση της Κυριακής 

*** Για τις λεπτομέρειες των εκλογών ενημερώθηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Για τις εκλογικές διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής ενημερώθηκαν χθες το πρωί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ανήκουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, ενώ δέχτηκαν και συμβουλές για να αποφύγουν λάθη. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ακροατήριο του Εφετείου Καλαμάτας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλή Ξηρογιάννη. Επίσης, στο σεμινάριο παρευρέθη και απάντησε σε ερωτήματα ο δικαστικός υπάλληλος, Στέφανος Καρκατζούλης, λόγω της μακρόχρονης συμμετοχής του στις εκλογικές διαδικασίες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι άκουσαν τις βασικές οδηγίες, ενώ απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις για λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία. Επίσης, τους δόθηκαν συμβουλές για να αποφύγουν δύσκολες καταστάσεις, όπως, για παράδειγμα, ότι η κάλπη στο εκλογικό τμήμα δεν μπορεί να ανοιχθεί από κανέναν πριν από το πέρας της ψηφοφορίας. Στο μεταξύ, από χθες φτάνουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν ορισθεί στη Μεσσηνία από άλλες περιοχές και παρουσιάζονται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Αυτοί θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται και σήμερα, ενώ το Πρωτοδικείο θα παραμείνει ανοικτό έως και τα μεσάνυχτα, προκειμένου να εγκατασταθούν όλοι ή να γίνουν αντικαταστάσεις όπου απαιτηθεί.Β.Β. - 
 
 ***  Δημοσκοπήσεις-ασανσέρ στο «παρά πέντε» των εκλογών: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.
treis-nees-dimoskopiseis-me-prwto-komma-ton-suriza
Εικόνα εκκρεμούς εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή και παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει σαφές προβάδισμα απο τη ΝΔ ,ανατρέποντας την «ισοπαλία» που έδειχναν οι μετρήσεις λίγα μόλις 24ωρα νωρίτερα.
Τα τρία ανοιχτά «ντέρμπι» της εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται ωστόσο να παραμένουν. Το πρώτο αφορά ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, o ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία. Παρά το γεγονός ότι όλες οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει διακύμανση της διαφοράς από μέτρηση σε μέτρηση, ενώ σε καμία από αυτές δεν φαίνεται να καταγράφεται μια ασφαλής και εκτός του στατιστικού λάθους διαφορά. Την εικόνα αυτή φαίνεται να περιπλέκει και το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει ακόμη σε πολύ υψηλα επίπεδα.
Το δεύτερο ντέρμπι αφορά την τρίτη θέση, την οποία φαίνεται να διεκδικούν με αξιώσεις η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ανάλογα με τη δημοσκόπηση.
Τέλος, το τρίτο ζήτημα αφορά το αν τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% -ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, Ένωση Κεντρώων- θα καταφέρουν εν τέλει να εισέλθουν στη Βουλή.
GPO: Προβάδισμα 2,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του Mega.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 26,0%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8% και η Λαϊκή Ενότητα 3,9%. Εντός βουλής θα βρίσκονται σύμφωνα με τη μέτρηση και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν 3%. Εκτός βουλής θα βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων σύμφωνα με τη μέτρηση καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.
 Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 12,0%. 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιριας για το Mega στις 11/9 η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν οριακή και βρισκόταν στο 0,2%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είχαν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,0%, ΝΔ 25,8%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,0%, ΚΚΕ 5,7%, Ποτάμι 4,4%, Λαϊκή Ενότητα 3,6%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, ΑΝΕΛ 3,0%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρισκόταν στο 10,0%.
ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% έναντι 28,5% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων με 3%. Ποσοστό 2% παίρνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 8,5%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πριν από μερικές μόνο ημέρες (14-15 Σεπτεμβρίου) η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%. Η ΝΔ συγκέντρωνε 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 29,5%.
MARC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 1,1%
Προβάδισμα 1,1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,2% έναντι 25,1% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,7%, Ποτάμι 4,9%, ΚΚΕ με 4,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 4,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Ποσοστό 2,7% λαμβάνει η Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 2,4%.
 
Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, ΝΔ 30,4%, Χρυσή Αυγή 6,9%, Ποτάμι 5,9%, ΚΚΕ 5,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,8%, Ένωση Κεντρώων 4,0%, ΛΑΕ 3,3%. Στο 2,9% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ.
 
 MRB: Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Μικρό προβάδισμα 0,5% σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% συγκεντρώνοντας 27,4% έναντι 26,9% της ΝΔ. Ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 5,9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και η Λαϊκή Ενότητα 3,1%. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει 2,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 14%.
 Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου βάσει % συσπείρωσης) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,1% συγκεντρώνοντας 31,7% έναντι 30,6% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το Ποτάμι με 6,0%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,0% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%.
 Metron: Στο 0,5% η διαφορά 
Ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»), από 9,1% την Δευτέρα.
 Στην Εκτίμηση Ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%
 Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 0,3%.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,2%, το Ποτάμι με 5.9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η ΛΑΕ με 3,4%. Ποσοστό 2,7% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,3%.
Rass: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ  '
Οριακό προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του iefimerida.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,2% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,4%, το Ποτάμι με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3%/ Ποσοστό 2,5% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,3%. 
 Public Issue: Στις 3 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της ιστοσελίδας της «Αυγής», η οποία διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 30%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, που συγκεντρώνουν από 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 24%.
 Σύμφωνα με τα ανωτέρω ποσοστά, στην εκτίμηση κατανομής εδρών στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 139 έδρες, η ΝΔ 81, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 22, η Χρυσή Αυγή 19, το ΚΚΕ 18, το Ποτάμι 12 και η Λαϊκή Ενότητα 9 έδρες.
 Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας για την Αυγή στις 13/9 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν ισόπαλοι με ποσοστό 31 % έκαστος. Ακολουθούσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5% και το Ποτάμι με 4,5%. Η Λαϊκή Ενότητα συγκέντρωνε 4%, η Ένωση Κεντρώων 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρισκόταν στο 26%.
 
***    Έκτακτο: Σύλληψη πασίγνωστου επιχειρηματία στις ΗΠΑ! Τρέμουν πολιτικοί της Ελλάδας xeiropedes
- Μεγάλη σύλληψη φαίνεται πως έλαβε χώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αφού οι ΗΠΑ έχουν θέσει υπό κράτηση επιφανή Έλληνα επιχειρηματία, σύμφωνα με συντάκτη μεγάλης γερμανικής εφημερίδας.
Πιο αναλυτικά, ο επιχειρηματίας κατηγορείται για μια σειρά από σοβαρά αδικήματα, τα οποία είναι τα εξής: κατασκοπία σε βάρος των ΗΠΑ, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας μετέφερε ποσά αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συγγενικά πρόσωπα διαφόρων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων δύο τουλάχιστον πρώην πρωθυπουργών.
Για τις ΗΠΑ το γεγονός δεν συνέβη ποτέ, καθώς μια τέτοιου είδους αποκάλυψη πρόκειται να επηρέαζε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Τέλος φήμες αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε ύστερα από κινήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα εγκύκλιος αλλάζει τα πάντα για χρέη προς το δημόσιο ασφαλιστικά ταμεία.
xreh
- Πλέον βρίσκονται σε ισχύ οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν πιο ΕΥΝΟΪΚΟΙ ΟΡΟΙ για αυτούς που είναι υπερχρεωμένοι. Με αυτές τις αλλαγές στις ρυθμίσεις θα υπάγονται οφειλές προς το δημόσιο αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι φαίνεται πως θα διαγράφονται οφειλές μέχρι και 20.000 χιλιάδες ευρώ. Οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο είναι α. Το σύνολο των οφειλών τους δεν υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ
β. Έχουν μηδενικό εισόδημα
γ. Δε διαθέτουν ακίνητη περιουσία
δ. Δεν έχουν μεταβιβάσει ή εκποιήσει ακίνητη περιουσία τον τελευταίο χρόνο
ε. Το σύνολο της λοιπής περιουσίας τους, συμπεριλαμβανομένων τυχών καταθέσεων δεν υπερβαίνει τα χίλια (1.000) ευρώ στ. Υπήρξαν συνεργάσιμοι δανειολήπτες, όπως η έννοια προσδιορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.

***   Βόμβα! Δωρεάν ιερόδουλες δίνουμε στους μετανάστες
ierodoules
-  Η πρόσφατη έκρηξη του μεταναστευτικού έχει φέρει την Ευρώπη σε μια ιδιάζουσα θέση, καθώς έχουν δημιουργηθεί μη γνώριμες συνθήκες, για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι κατάλληλοι τρόποι χειρισμού.
Συγκεκριμένα στην Γερμανία, η μαζική είσοδος των μεταναστών έχει δημιουργήσει κύμα ανησυχίας για τις πιθανές επιπτώσεις, οδηγώντας τους ανθρώπους να προτείνουν μέτρα τα οποία ορισμένες φορές είναι αρκετά παράξενα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του ευαγγελιστή ιερέα, Ulrich Wagner, ο οποίος ύστερα από προσωπικές του παρατηρήσεις πρόσεξε ότι, οι αναλογίες των αντρών με τις γυναίκες στους παράνομους μετανάστες είναι ένας προς έξι γυναίκες.
Σύμφωνα με τον ίδιο η συγκεκριμένη αναλογία πρόκειται να επιφέρει μεγάλη αύξηση στις περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων, οπότε αποφάσισε να προβεί στην εξής πρόταση: να προστεθεί ως κρατική δαπάνη η δωρεάν παροχή ιερόδουλων για τους μετανάστες.
Τους ισχυρισμούς του φαίνεται πως τονίζουν, οι φήμες που κυκλοφορούν για διάφορα κρούσματα σεξουαλικών αδικημάτων από αλλοδαπούς, με κορυφαίο τον βιασμό ενός μικρού κοριτσιού από ένα παράνομο μετανάστη.

***  Διαμελίζεται η Τουρκία, ιδού η απόδειξη
kourdoi
-  Χιλιάδες πολίτες με τουρκικές σημαίες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Άγκυρα με αίτημα να σταματήσει η αιματοχυσία μεταξύ Κούρδων και Τούρκων
- Η διαδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία τη συσπείρωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, που προειδοποίησαν ότι όσοι ανήκουνσε παρατάξεις και φωνάζουν συνθήματα θα αποκλειστούν με συνοπτικές διαδικασίες.
Η απόφαση του Ερντογάν, πριν λίγο χρονικό διάστημα, να κάνει επίθεση κατά των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), με τα οποία μέλη είχε ο ίδιος ο πρόεδρος αρχίσει να συζητά για ειρήνη επί τρία χρόνια, έχει χωρίσει στα δύο την τουρκική κοινωνία.
Eκείνοι που τάσσονται κατά του Τούρκου προέδρου και τον κατηγορούν ότι ξεκίνησε μια επίθεση αυτοκτονίας σε πόλη των τουρκο-συριακών συνόρων στα τέλη Ιουλίου, για την οποία κατηγορήθηκε το ‘ισλαμικό κράτος’, έδωσε δύναμη για τη σύγκρουση με το PKK, ενώ είχε τελειώσει πρόσκαιρα μια αιματοχυσία που κράτησε τριάντα χρόνια, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
Έπειτα, οι τρομοκράτες του PKK απαντώντας στις αιφνιδιαστικές αιματηρές επιθέσεις κατά των Κούρδων, άρχισαν να χτυπούν, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων στις κυρίως κουρδικές περιφέρειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
- «Αυτή η διαμαρτυρία επιδιώκει να αποδείξει την ενότητα και την αδελφοσύνη των 78 εκατομμυρίων ατόμων κάτω από την τουρκική σημαία», είπε ο πρόεδρος των επιχειρηματικών ομίλων Μπεντέβι Παλαντόκεν.
Τέλος, ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου ανέφερε ότι, «μολονότι το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας πρέπει να γίνει με μέσα του κράτους δικαίου. Τα μέσα αυτά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τα πολεμικά αεροσκάφη ή τα άρματα μάχης, αλλά οι νόμοι μια χώρας που διέπεται από το κράτος δικαίου».

***   Ο Στ. Θεοδωράκης στο “Θάρρος”: Ο κόσμος θα σκεφτεί «πρώτη φορά στα σοβαρά»         
      
Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζει σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκης. Ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει πως προέχει η σταθεροποίηση της οικονομίας και όχι η επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων με τις εκλογές.
Υποστηρίζει, δε, πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος από τη στήριξη της κυβέρνησης με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, εκφράζοντας την άποψη πως, αν είχε διαφορετική αντιμετώπιση, η χώρα θα είχε οδηγηθεί στα βράχια.
Επίσης, τονίζει πως αν δε συνοδευτεί το τρίτο μνημόνιο από μεταρρυθμίσεις θα ακολουθήσει και τέταρτο, ενώ υπογραμμίζει πως η χώρα πρέπει να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Δηλώνει πως είναι υπέρ της συνεργασίας, αλλά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να ξεφύγει η χώρα από την αβεβαιότητα.
Ζητά από τους πολίτες να ψαλιδίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και να δώσουν στο «Ποτάμι» 10%, προκειμένου να τελειώσει το κομματικό κράτος. Προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, ενώ εξηγεί και το πώς προτείνει τη φορολόγηση των αγροτών.
-Δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα οκτώ μηνών. Έπρεπε, κατά την άποψή σας, να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες;
Δε θα έπρεπε να μπούμε σ’ ένα φαύλο κύκλο εκλογών. Και την Κυριακή αμέσως μετά τις εκλογές, πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που ψηφίσαμε την τελευταία συμφωνία με τον κ. Τσίπρα, να συμφωνήσουμε ότι για τουλάχιστον τρία χρόνια θα υπάρχει στη χώρα μια σταθερή κυβέρνηση. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σταθεροποίηση της Οικονομίας και όχι να λύνει ο κ. Τσίπρας τα εσωκομματικά του προβλήματα με αλλεπάλληλες εκλογές.
-Στηρίξατε την κυβέρνηση ψηφίζοντας την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Νιώθετε δικαιωμένος από αυτή την επιλογή;
Εμείς είπαμε στον κ. Τσίπρα να φέρει μια συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες. Ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε, γιατί προτίμησε να μη χαλάσει τις καρδιές των στελεχών και ορισμένων υπουργών του. Αν μας είχε ακούσει, θα ήταν όλα καλύτερα... Την κρίσιμη ώρα, όμως, το «Ποτάμι» στήριξε έστω κι αυτή την κακή συμφωνία, γιατί δεν είχαμε άλλον δρόμο. Αν το «Ποτάμι» δεν είχε πει ένα ξεκάθαρο ναι και είχε βγει απέναντι, θα είχε παρασύρει και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και ίσως σήμερα να είχαμε οδηγηθεί στα βράχια.
-Έχετε δηλώσει πως το μνημόνιο δεν αρκεί, αλλά θα πρέπει να συνοδευτεί και από μεταρρυθμίσεις. Ποιες είναι αυτές;
Μα αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις εξαγωγές, την παραγωγή, την παιδεία, το Δημόσιο, σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για το 4ο μνημόνιο. Εμείς έχουμε ένα σαφές οικονομικό πρόγραμμα. Την Τετάρτη, οκτώ από τους καλύτερους οικονομολόγους που διαθέτει η χώρα παρουσίασαν αναλυτικές προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Όχι γενικές διακηρύξεις και ασάφειες όπως κάνουν οι άλλοι. Αν είχαμε χώρο, θα μπορούσα να σας τις αναπτύξω μία προς μία, αλλά μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του «Ποταμιού», www.topotami.gr.
-Σε ποιους τομείς θα δώσετε προτεραιότητα;
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανάπτυξη, οι δουλειές και η εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής. Αν δεν ενισχύσουμε την παραγωγή, θα ζούμε πάντοτε με δανεικά. Ο πρωτογενής τομέας, λοιπόν, πρέπει να αναστηθεί και να πρωταγωνιστήσει. Η χώρα έχει ανάγκη από δικαιοσύνη, σύγκρουση με τη διαφθορά και μια επανάσταση στην Παιδεία. Το ζητούμενο είναι αμέσως μετά τις εκλογές να δημιουργήσουμε μια εθνική ομάδα που θα αποτελείται από επαΐοντες, από ανθρώπους που γνωρίζουν τη ζωή και το αντικείμενό τους και οι οποίοι θα προτείνουν τις χειρουργικές επεμβάσεις, θα μελετήσουν ένα παράλληλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα προτείνουν μια διέξοδο. Οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν να συζητήσουν μια συνολική τροποποιητική πρόταση, αν δουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων και αν έχουν απέναντί τους σοβαρούς συνομιλητές.
-Αν σας ζητηθεί να συμμετέχετε σε κυβέρνηση ενότητας, θα το κάνετε; Κι αν ναι, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις;
Είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αλλά η συμμετοχή στην κυβέρνηση θέλει προϋποθέσεις. Το σημαντικό για εμάς είναι να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα με είκοσι αποφασισμένους και ικανούς ανθρώπους, όχι με παλιούς αποτυχημένους υπουργούς. Πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε να ξεφύγει η χώρα από την αβεβαιότητα.
-Ποιος είναι ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει «Το Ποτάμι» στην πολιτική ζωή της χώρας στις 21 Σεπτεμβρίου;
Ο κόσμος πρέπει να ψαλιδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και να δώσει ένα αυξημένο ποσοστό στο «Ποτάμι». Το πρώτο κόμμα δε θα μας ακούσει, αν δεν έχουμε ένα αυξημένο ποσοστό. Γι’ αυτό ζητάμε 10%. Πρέπει να καταλάβει, επιτέλους, το παλιό πολιτικό σύστημα ότι υπάρχει μια ανερχόμενη δύναμη στην κοινωνία, την οποία θα πρέπει να υπολογίσει. Με ένα δυνατό «Ποτάμι» το κομματικό κράτος θα τελειώσει. Νομίζω ότι ο κόσμος την κρίσιμη στιγμή θα σκεφτεί «πρώτη φορά στα σοβαρά».
-Πολλές φορές έχετε αναφερθεί στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας πως κανένα κόμμα δεν τον λαμβάνει υπόψη του, καθώς οι περισσότεροι πολιτικοί σχηματισμοί ενδιαφέρονται μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Αυτό είναι αλήθεια. Πότε έχετε ακούσει να μιλούν για το 1,2 εκατομμύριο ανέργους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα; Αντίθετα, όλοι αγωνιούν μη γίνει κάποια αλλαγή στο Δημόσιο. Το πελατειακό κράτος το έφτιαξαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και το συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το κράτος λειτουργεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. Με αυτά που παράγονται στην πραγματική οικονομία. Δε γίνεται, λοιπόν, να πνίγεις την οικονομία, να ανεβάζεις συνεχώς τους φόρους και να ενδιαφέρεσαι μόνο για τους πελάτες σου. Αυτή η κατάσταση είναι σε βάρος και των ευσυνείδητων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων που πνίγονται από την κομματοκρατία.
-Και για την αντιμετώπιση της ανεργίας τι θα κάνετε, αν συμμετέχετε ως εταίρος στο κυβερνητικό σχήμα;
Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Επειδή, όμως, δεν μπορεί ανεργία του 27% να περιμένουμε να απορροφηθεί σε βάθος χρόνου, χρειάζονται μερικά άμεσα μέτρα: η κυκλική ανεργία που οφείλεται στην κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ε.Ε. Πρέπει η Ευρώπη να καταλάβει ότι το άνεργο παιδί στην Ελλάδα είναι και δική της υποχρέωση. Πρέπει να βοηθηθούν τα νέα παιδιά να δοκιμάσουν στην Ελλάδα, ακόμη κι αν αποτύχουν. Όπως συμβαίνει στη Δανία, για παράδειγμα. Κι ακόμη πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Εμείς έχουμε προτείνει μείωση φορολογικών και εργοδοτικών εισφορών έως και κατά 1/3 για τις επιχειρήσεις και μείωση της φορολογίας έως και 50% για επτά χρόνια για επενδύσεις, με κριτήριο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
-Μιλάτε συχνά για την κάλυψη των θέσεων -όπου υπάρχουν κενά- στα νοσοκομεία και για κατάργηση ή συγχώνευση γενικών γραμματειών που υπάρχουν. Θα μπορέσει, εκτιμάτε, να «περπατήσει» αυτή η ιδέα;
Να σας πω κάτι; Καθίσαμε και υπολογίσαμε ότι τα σάντουιτς που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσέφερε στον κ. Φωτόπουλο και τους λοιπούς συνδικαλιστές αναλογούν σε θέσεις περίπου 1.000 γιατρών και 2.000 νοσηλευτών. Κι αυτό ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν. Ανακαλύψαμε ακόμη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 1.300 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και δεκάδες γενικές γραμματείες. Γιατί υπάρχουν όλα αυτά; Για να μπορεί ο εκάστοτε υπουργός να βολεύει τους αρεστούς στο κόμμα του. Τους φίλους και τους συγγενείς. Τι λέμε λοιπόν; Λέμε αξιολόγηση πρώτα των δομών και, φυσικά, των ανθρώπων και του αποτελέσματος. Η αξιολόγηση δε σημαίνει ότι ο υπουργός αξιολογεί τον υπάλληλο. Δυστυχώς, αυτό δεν το έκανε ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε όμως: η αξιολόγηση θα πρέπει να οδηγεί και σε απομάκρυνση του «κακού». Θα πρέπει, λοιπόν, να αξιολογήσουμε τις δομές του Δημόσιου και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τα νοσοκομεία, να αυξήσουμε τους υπαλλήλους, και αλλού φυσικά να τους μειώσουμε. Εμείς είμαστε με τους δημοσίους υπαλλήλους που ιδρώνουν.
-Έχετε μιλήσει για επαΐοντες πολιτικούς, όχι άεργους πολιτικούς, δηλαδή μη κομματικά στελέχη, που θα ασχοληθούν με τα της χώρας. Θα μπορέσετε να υλοποιήσετε αυτή σας την πρόθεση;
Μα ήδη έχουμε κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός από τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας, τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, τον Νίκο Αλιβιζάτο, τον Βασίλη Μαρκή, ανθρώπους που έχουν ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία και τη χώρα, παρουσιάσαμε και μια ομάδα οκτώ εμπειρογνώμων, την οποία δε διαθέτει κανένα άλλο κόμμα. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι δεν επιζητούν τίποτε άλλο εκτός από το να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία, παρουσίασαν τις λύσεις που έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας. Την ώρα, λοιπόν, που διεξάγεται ένας προεκλογικός αγώνας με παλαιοκομματικές τακτικές, όπου τα κόμματα αναλώνονται στις αλληλοκατηγορίες και κανένας δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή ουσιαστική προγραμματική πρόταση, ενώ οι δύο μεγάλοι αποφεύγουν να παρουσιάσουν έστω και έναν αυριανό υπουργό, το «Ποτάμι» δείχνει το δρόμο της προόδου και της εξέλιξης.
-Έχετε ταχθεί υπέρ της φορολόγησης των αγροτών. Η Μεσσηνία είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός. Δε φοβάστε πως αυτή σας η άποψη θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εκλογική σας παρουσία;
Καλό θα ήταν να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την άποψή μας. Εμείς έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες. Λέμε, για παράδειγμα, να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών, να δημιουργηθούν συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα έχουν φορολόγηση 13%. Δεν αντέχεται μεγαλύτερος φόρος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι θα αποφύγουμε και τους μεσάζοντες. Επίσης, προτείνουμε να εξοφλούνται τα τιμολόγια των αγροτικών προϊόντων εντός μηνός και να προκαταβάλλεται μέρος των επιδοτήσεων. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην παραγωγή, στην κτηνοτροφία και στο χωράφι. Να ανασχεδιαστεί ο τρόπος τρόπου διανομής των επιδοτήσεων, ώστε να οδηγούνται αποκλειστικά σε αυτούς που παράγουν με δίκαιο τρόπο. Να θεσμοθετηθεί ο κατά κύριο επάγγελμα γεωργός με κριτήρια και κίνητρα που θα προάγουν την επιχειρηματικότητα.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Τι θα δείξει το εκλογικό τσεκάπ         
     
Άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, το ποιος θα «κερδίσει» και ποιος θα «χάσει», οι κάλπες του Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, δε θα αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Είναι ξεκάθαρο, τουλάχιστον σε όσους διατηρούν ακόμη επαφή με τον πλανήτη Γη, ποια είναι η πορεία. Άλλη είναι η απορία και γι’ αυτό γίνεται φασαρία.
Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τη δημιουργική ασάφεια ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η δημιουργική απομυθοποίηση. Δύσκολα πράγματα, και το εκλογικό τσεκάπ θα δείξει αν θα αποφύγουμε τα δράματα, γιατί, καλώς ή κακώς, ο ορθός λόγος δεν είναι κάτι που έχουμε στο σώμα μας, όπως το συκώτι, αλλά ένα σύνολο διανοητικών τεχνικών που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε ένα μέρος της πραγματικότητας. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη και τους μύθους. Στην κινούμενη άμμο φτιάχνουν κλίμα.
Επομένως, μοιάζει ευκολότερη η θέση όσων διεκδικούν την ψήφο βάσει του θυμικού. Ακόμη και τώρα, που όχι μόνο η οικονομία, αλλά η ίδια η εθνική μας υπόσταση κατρακυλά «στου Κακού τη σκάλα»; Είπαμε, δύσκολα πράγματα και για κάποιους είναι ψιλά γράμματα ότι έχουμε αργήσει πολύ, έχουμε πληρώσει πολλά και θα πληρώσουμε κι άλλα.
Ωστόσο, υπάρχει καιρός, αν το εκλογικό τσεκάπ δείξει μια ελεγχόμενη κατάσταση της πολιτικής μας υγείας. Οι κάλπες δεν είναι θεραπεία, αν και κάποιοι παρουσιάζουν τη δική τους σωτηρία σαν δική μας. Οι κάλπες δεν είναι και καταστροφή. Είναι ευκαιρία, άλλη μια ευκαιρία, ενηλικίωσης. Από την «πρώτη φορά» στη φόρα στην ανηφόρα.  Α.Π. 
 
***  Ξεκινά από Τρίτη κανονικά η μεταφορά μαθητών για τα μισά δρομολόγια         
     
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το πρακτικό επιτροπής του διαγωνισμού αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών προσωρινών μειοδοτών για την ανάθεση του έργου της μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για τις σχολικές χρονιές 2015-2016-2017.
Ήδη έγινε η ανάθεση του έργου στους μειοδότες και από την Τρίτη ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τα ταξί.
Ωστόσο, πάνω από 150 δρομολόγια δεν έχουν βρει ακόμα μειοδότη, κηρύχτηκαν άγονα και «θα πάνε» μέσα στις επόμενες ημέρες σε ηλεκτρονική διαπραγμάτευση.
Άγονοι οι Δήμοι
Οιχαλίας και Τριφυλίας
Ανάμεσα στα άγονα δρομολόγια και ολόκληρη η ομάδα Δ, που περιλαμβάνει δρομολόγια με λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες των ∆ήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας, προϋπολογισμού 230.836,83 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Επίσης, από το Ε τμήμα του διαγωνισμού άγονα είναι 125 μεμονωμένα δρομολόγια, τα οποία μπορούν να αναλάβουν λεωφορεία-μικρά λεωφορεία- ∆Χ επιβατικά- ταξί.
Όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού συστήματος που έχει δημιουργηθεί για ηλεκτρονικές δημοπρασίες και διαγωνισμούς δημοσίων έργων.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών έγινε από αρμόδια επιτροπή την Τρίτη, οπότε και πραγματοποιήθηκε έλεγχος και καταρτίσθηκε πίνακας αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Σε αυτόν εμφανίζονται ανά δρομολόγιο οι οικονομικές προσφορές (ποσοστό έκπτωσης και προσφερόμενη τιμή σε ευρώ χωρίς ΦΠΑ) για το σχολικό έτος 2015 - 2017.
Διαπραγμάτευση
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ξεκινήσει, πάλι μέσα από το σύστημα, ηλεκτρονική απευθείας διαπραγμάτευση για όλα τα δρομολόγια που κηρύχθηκαν άγονα. Παράλληλα, ακόμα οι σχολικές μονάδες, εξαιτίας μετακινήσεων μαθητών και αλλαγών, στέλνουν στην Περιφερειακή Ενότητα αιτήματα για μεταφορά μαθητών, τα οποία επίσης θα ενταχθούν στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση.  της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Συνελήφθη κι άλλος τσιγγάνος για κλοπές στα ενοικιαζόμενα στην Πυλία

Άλλος ένας τσιγγάνος που συμμετείχε στην ομάδα των ομοφύλων του που είχαν ρημάξει τα δωμάτια τουριστών σε διάφορες περιοχές της Πυλίας συνελήφθη προχθές και μετά την απολογία του προφυλακίσθηκε. Ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ένας 28χρονος τσιγγάνος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Στις αρχές Ιουλίου είχαν συλληφθεί τέσσερις τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη που το τελευταίο τρίμηνο και με έμφαση τον Ιούνιο είχαν ρημάξει τα δωμάτια τουριστών σε διάφορες περιοχές της Πυλίας, κλέβοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, με ιδιαίτερη προτίμηση σε χρήματα. Είχαν διαπιστωθεί 16 κλοπές και απόπειρες σε τουριστικά καταλύματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν έχει ταυτοποιηθεί και σε κλοπές που έχουν γίνει στη Φωκίδα.Β.Β. - 

***   Θα σκοτωθεί κανείς

Νερά έτρεχαν χθες από κάποιον όροφο στην εξωτερική πλευρά του Διοικητηρίου, στην οδό Ψαρών, πίσω από το περίπτερο. Το σημείο εκεί είναι γεμάτο και από ακαθαρσίες από τα περιστέρια και έτσι, μαζί με τα νερά, οι πλάκες του πεζοδρομίου είναι σαν τσουλήθρα με λάδια. Φυσικά και μέχρι το μεσημέρι δεν καθαρίστηκαν. Φανταστείτε τώρα να θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει το καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται εκεί… Β.Β. - 

***  Αγορά τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου στο Λαδά         
     
Αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Λαδά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί. 
Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαδά, όπου θα διοργανωθεί η αγορά, θα στηθεί επίσης παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων, με ζωντανή μουσική, ενώ θα προσφερθούν εδέσματα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων. 
Πληροφορίες: Μιχάλης Αντωνόπουλος, τηλ. 6977 251741, Αθηνά Μασουρίδου, τηλ. 6986834829.
 
*** Χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

«Και στο ζωολογικό κήπο να δώσετε σε έναν χιμπαντζή μια μπανάνα ή μια σημαία, θα τη σηκώσει»: Έτσι σχολίαζε τον Ιούλιο του 2013 ο Νίκος Μιχαλολιάκος την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του αδελφού του να πανηγυρίσουν με την ελληνική σημαία την πρόσκληση του πρώτου στο draft του ΝΒΑ. Τις ίδιες ημέρες, η Χρυσή Αυγή σημείωνε στην ιστοσελίδα της ότι «πολύς ντόρος έχει γίνει με τον Αφρικανό λαθρομετανάστη που κάποιοι θέλουν με το ζόρι να τον κάνουν Έλληνα μόνο και μόνο επειδή παίζει καλό μπάσκετ» και προειδοποιούσε ότι «η ιθαγένεια (όπως και η εθνικότητα) δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα για να μοιράζεται απλόχερα». Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο έχει απαντήσει στις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί με το ήθος και με τη δράση του. Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο. Απ’ όσους τον είδαν να μεγαλουργεί στους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ – και ήταν πολλοί-, υπάρχει έστω και ένας που ετοιμάζεται να ψηφίσει την Κυριακή το κόμμα που τον παρομοίασε με χιμπαντζή; Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει καπαρώσει την τρίτη θέση (και) σε αυτές τις εκλογές. Είναι η μόνη βεβαιότητα αυτών των εκλογών, έγραψε χθες η Έλενα Σμιθ στην «Γκάρντιαν», αποδίδοντας το γεγονός αυτό στην απήχηση που έχει το διπλό ΟΧΙ των νεοναζί: «ΟΧΙ στα Μνημόνια, ΟΧΙ στους λαθρομετανάστες!». Αλλά οι λόγοι που η Χρυσή Αυγή αντέχει, παρότι όλες οι μάσκες έχουν πλέον πέσει, δεν είναι μόνο συγκυριακοί. Δε φταίει μόνο η κρίση, όπως επαναλαμβάνει για τους δικούς του λόγους ο Αλέξης Τσίπρας. Φταίνε οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, φταίει ο εξευτελισμός της Βουλής, φταίει η υποκρισία των μέσων ενημέρωσης, φταίει η ανάγκη ενός μέρους της κοινωνίας για έναν φύρερ, φταίνε οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι δάσκαλοι, οι διανοούμενοι, φταίμε όλοι. Παρ’ όλα αυτά: απ’ όσους είδαν στην τηλεόραση τα αισχρά προεκλογικά σποτ με τα καλοντυμένα και καλοχτενισμένα παιδιά που ζητούν η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, υπάρχει έστω και ένας που αύριο, δύο ακριβώς χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ετοιμάζεται να εγκληματήσει; (Μιχάλης Μητσός, ΝΕΑ). -

***  Τρία νέα προγράμματα για οικονομικά ασθενείς γονείς και παιδιά – βρέφη με ειδικές ανάγκες         
     
Θα εφαρμοσθούν από τη φετινή σχολική χρονιά
 Στην ενίσχυση γονέων οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και παιδιών με ειδικές ανάγκες στοχεύουν τρία νέα προγράμματα που έλαβαν την έγκριση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 2.834.375 ευρώ.
Για μαθητές
με αναπηρία
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο αφορά και στην υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑμεΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λπ. και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες για το φετινό σχολικό έτος.
Για την υλοποίηση θα προσληφθεί το αναγκαίο ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (σχολικοί νοσηλευτές) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης.
Στόχος είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.
Το έργο θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με ίδια μέσα, χωρίς προσφυγή σε εξωτερικό ανάδοχο.
H πρόσληψη του ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ειδική Αγωγή του υπουργείου και την έκδοση αποφάσεων πρόσληψης βάσει των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για το σχολικό έτος 2015-2016 θα απασχοληθούν 35 άτομα ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό και 6 άτομα ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ενδεικτικά, το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:
-Οργάνωση και διαχείριση του έργου
-Σύναψη συμβάσεων με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για το σχολικό έτος 2015-2016
-Έλεγχος και εκκαθάριση δαπανών
-Αποστολή ενημερωτικού υλικού για τη δημοσιότητα και προβολή του έργου (υλικό δημοσιότητας, το οποίο θα αποσταλεί με εγκύκλιο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σχολικές μονάδες κ.α.).
Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2016.
Ολοκληρωμένη φροντίδα
Το δεύτερο έργο έχει τίτλο «Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας» συνολικού προϋπολογισμού 36.389 ευρώ.
Αφορά στην παροχή θέσεων φροντίδας και φύλαξης σε παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.),
Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες, καθώς και άνδρες που έχουν την επιμέλεια παιδιών, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και η τοποθέτηση των παιδιών τους ορίζεται, μετά τη σύζευξη μεταξύ θέσεων σε δομές και παιδιών, με «εντολή τοποθέτησης» που λαμβάνουν από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα όσα θα ορίζει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Το έργο προβλέπει την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 7 ωφελούμενοι.
Φιλοξενία παιδιών - βρεφών
Το τρίτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση της παροχής φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών (παιδικοί / βρεφικοί / βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.), συνολικού προϋπολογισμού 2.297.986 ευρώ.
Αφορά στην παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι ωφελούμενοι είναι μητέρες, καθώς και άνδρες που έχουν την επιμέλεια τέκνων.
Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση γονέων οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και συμβάλλει στο στόχο για αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μετά την ουσιαστική διευκόλυνσή τους να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους.
Κι αυτό το έργο θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.),
Από το έργο προβλέπεται:
-η παροχή θέσεων φροντίδας σε βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2015) και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2015) μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο)
-η παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία έγγραφης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο) σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
-η παροχή θέσεων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα
-η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία και εφήβων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.).
Μέσω του τρίτου αυτού προγράμματος αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 500 ωφελούμενοι γονείς.
της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ανήλικος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 68χρονη στην Τριφυλία         
     
Με ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο σημαδεύτηκαν χθες οι δρόμοι της Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα η περιοχή κοντά στην είσοδο του Πύργου Τριφυλίας. Το δυστύχημα συνέβη μετά τις 2 μ.μ. στο 93ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας-Μεθώνη, με θύμα μια πεζή 68χρονη, ενώ το συμβάν έγινε πιο τραγικό όταν διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αγροτικού οχήματος είναι ανήλικος.
Ο 17χρονος είχε πάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του και οδηγούσε με κατεύθυνση τους Γαργαλιάνους, παρασύροντας την άτυχη γυναίκα, η οποία επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να περάσει το δρόμο.
Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που όμως δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο και έτσι αποφασίστηκε να μεταφέρουν την τραυματισμένη ηλικιωμένη πάνω σε καρότσα αγροτικού με προορισμό το κοντινότερο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Ωστόσο, ήταν ήδη πολύ αργά και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

***  Βάρκα με 200 περίπου μετανάστες εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Πύλου!         
      
Ένας εκ των επιβαινόντων χρήζει μεταφοράς - Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται στην περιοχή για να τον παραλάβει
 Λέμβος με 200 μετανάστες εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Η βάρκα εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό, ένας εκ των επιβαινόντων χρήζει μεταφοράς γι' αυτό και αυτή την ώρα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται στην περιοχή για να τον παραλάβει.   Πηγή: Protothema.gr
 
***   Τα… φώτα στην επιχείρηση Παπαδημητρίου          
      
 
Εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία της οικογένειας Παπαδημητρίου, η οποία με τα ποιοτικά της προϊόντα έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές, φιλοξενούσε, χθες, η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post.
Όπως σημειώνει η Νάγια Κωστιάνη, «το 1939, ο 29χρονος τότε Χρήστος Παπαδημητρίου δημιούργησε στην Καλαμάτα μια μικρή παραγωγική μονάδα εμπορίου και εξαγωγής τοπικών προϊόντων της περιοχής -δηλαδή αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Με το πέρασμα των χρόνων η μικρή αυτή επιχείρηση μεγάλωσε, εξειδικεύτηκε σε ένα πιο ιδιαίτερο τοπικό προϊόν, την κορινθιακή σταφίδα, διείσδυσε στην ευρωπαϊκή αγορά και, πλέον, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ελληνικές εταιρείες τροφίμων -και όχι μόνο.
Από το 2004, όταν και τα ηνία της Καλαμάτα Παπαδημητρίου ανέλαβε η τρίτη γενιά της οικογένειας, τα αδέρφια Χρίστος και Δημήτρης Παπαδημητρίου, η εταιρεία ανανεώθηκε ριζικά, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ποικιλίας προϊόντων. Νέο, σύγχρονο λογότυπο, ολόφρεσκο design και μια νέα σειρά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων βασισμένων στο βαλσάμικο ξύδι -για το οποίο άλλωστε φημίζονται. Πικάντικες μουστάρδες, παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι σε μεγάλη ποικιλία υφών και γεύσεων, βελούδινες κρέμες βαλσάμικου ξυδιού, μια σειρά με αποξηραμένα φρούτα, αλλά και μια σειρά βιολογικών προϊόντων.
Σήμερα, η Καλαμάτα Παπαδημητρίου διακινεί τα προϊόντα της σε συνολικά 29 χώρες, ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Η ποιότητα των προϊόντων της και η συνέπειά της απέναντι στο αγοραστικό κοινό, καθώς και η εξέλιξη του brand της βάσει των νέων δεδομένων της εποχής, την κράτησε σε ασφαλή απόσταση από την οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2006 έως και το 2013 ο συνολικός τζίρος της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκε -το 2013 ξεπέρασε τα 10.1 εκ. ευρώ, από τα 4.6 εκ. ευρώ του 2006.
Την ίδια χρονιά, η Καλαμάτα Παπαδημητρίου βραβεύθηκε από την Endeavor ως Top Job Creator του 2014, καθώς την ίδια στιγμή που δεκάδες εταιρείες στην Ελλάδα απέλυαν ανά ντουζίνες τους εργαζομένους τους, η εταιρεία τροφίμων με βάση την Καλαμάτα αύξησε κατά 200 άτομα τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας με τους οποίους συνεργάζεται και κατά 8 άτομα το προσωπικό της εταιρείας".   Α.Π. 
 
***   Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και άδειες οδήγησης - κυκλοφορίας
Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) για τις εκλογές της Κυριακής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η απόφαση της Αστυνομίας αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 17 Σεπτεμβρίου. Επίσης, δε θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες. Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη. Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ. - 
 

 
***
   Κι όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω
       Δεν είμαστε πολιτικοί για να στρογγυλεύουμε το λόγο μας. Άλλωστε, πάντοτε μας άρεσαν οι γωνίες. Εδώ, λοιπόν, στη ρωγμή του χρόνου λίγα πράγματα για τις εκλογές της Κυριακής.
Ήταν η «πρώτη φορά». Και αποδείχτηκε πικρή και ανάποδη για τη φιλόδοξη Αριστερά. Ηττήθηκε κατά κράτος από τους δανειστές, υποχρεώθηκε σε ολική υποχώρηση, μετέβαλε την κακή κατάσταση της οικονομίας σε απελπιστική, είδε το σώμα της να διχάζεται και πλέει προς τις εκλογές χωρίς ραντάρ και πυξίδα.
Η εξουσία σκούριασε νωρίς την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Γιατί η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι παίξε-γέλασε  ούτε ανέξοδη παρέλαση τσιτάτων και συνθημάτων.
Οι μυλόπετρες της Ένωσης έλιωσαν τον Τσίπρα. Προσπάθησε και μάτωσε. Κι αυτό το πιστώνεται, ό,τι κι αν λέει η κακοήθης ευκολία. Άνιση μάχη και οδυνηρή ήττα με δύο κέρδη. Πρώτον, ταρακούνησε την Ευρώπη και την υφήλιο, ανοίγοντας μικρή ρωγμή στο τείχος της Ένωσης. Και δεύτερον, για πρώτη φορά η κουβέντα για το ελληνικό χρέος απασχολεί τους πάντες.
Ο Τσίπρας, αφενός, κατέδειξε ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και, αφετέρου, άφησε στην άκρη τις αυθαιρεσίες περί μονομερούς διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του.
Υπαρκτά κέρδη αυτά και ίσως ιστορικού χαρακτήρα, ιδία η δυναμική στην Ευρώπη. Όμως, τώρα λογίζονται μικρά, γιατί δεν είναι κέρδη αμέσου αποδόσεως. Αντιθέτως, μεγάλες οι απώλειες και η φθορά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Ανεξίτηλη η στάμπα του μνημονιακού, όπως κι εάν ονοματίζεται Συμφωνία το επαχθές Μνημόνιο, δεδομένο το σοκ της πλειονότητας και υπαρκτή η διάσπαση. Και το χειρότερο; Δε φαίνεται να είναι βιώσιμη η επαχθής Συμφωνία. «Δε βγαίνει», πώς το λένε…
Ευθέως χωρίς περιστροφές: Βλέποντας το αδιέξοδο με τους δανειστές, ο πρωθυπουργός όφειλε να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία. Να πει ανοιχτά ότι ηττήθηκε. Ότι το πάλεψε, αλλά έχασε. Και ότι αυτή η πολύτιμη πείρα τον οδηγεί σε δραστική αναθεώρηση θέσεων και ρητορικής. Δηλαδή, σε ένα νέο κόμμα.
Όχι για να γίνει σαν τους άλλους, τους δεδομένους, που ήταν από χέρι χαμένοι στους Γερμανούς, όντας και πρόθυμοι. Όχι. Αλλά στη θέση των ιδεοληψιών να εισαγάγει το μαχητικό ρεαλισμό του εφικτού. Τις λεκτικές υπερβολές να τις αντικαταστήσει με χαμηλούς τόνους. Και τις γενικόλογες διακηρύξεις, με ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Όχι αγωνιστικά συνθήματα, αλλά εξαντλητικώς επεξεργασμένες προτάσεις για το κάθε τι.
Κι όλα αυτά με καθαρές εξηγήσεις και μια φωταγωγημένη συγγνώμη. Τόσο γι’ αυτά που υποσχέθηκε και στάθηκε αδύνατο να πράξει όσο και για την εντελώς στυφή γεύση που άφησε η ολιγόμηνη παραμονή της Αριστεράς στην εξουσία.
Κι εδώ που τα λέμε, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις δηλαδή. Διαχειριστική μετριότητα, υπουργοί που προκαλούσαν ιλαρότητα, αναπαραγωγή παθογενειών του παρελθόντος, ιδεολογική αφρένεια.
Θα μου πείτε και τώρα τι κάνουμε; Εύχομαι οι εκλογές να αποτελέσουν καθαρτήριο και νέα αφετηρία. Υπάρχει ένας όρος της πολιτικής στα αγγλικά που λέγεται "τσακισμένη ασπίδα". Είναι καλύτερα να έχεις μια τσακισμένη ασπίδα να σε προστατεύει παρά να μην έχεις καθόλου ασπίδα.
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, καθώς πλησιάζουμε στις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, αν αυτή η ασπίδα μπορεί να δουλέψει για το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ψευδαισθήσεις.
Και προσωπικά να μη φτάσω να προσυπογράψω και με τα δύο χέρια τη φράση του βραβευμένου με Νόμπελ και επί χρόνια μέλος του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας του, Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου, ότι «η Αριστερά δεν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα σε ποιον κόσμο ζει»…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***   Ποιοι θα παραμείνουν τελικά εδώ;
Μιλούσα τηλεφωνικά με την κόρη μου προχθές βράδυ, η οποία άρχισε να μου απαριθμεί ένα κατεβατό φίλων και γνωστών της που ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αφού βρήκαν εκεί πολύ καλύτερες θέσεις εργασίας απ’ αυτές που είχαν μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Όλοι τους νέοι, 35-40 χρόνων, με πανεπιστημιακές σπουδές και πολύ σοβαρά μεταπτυχιακά. Όλοι τους στην πιο παραγωγική ηλικία. Πόσοι, τελικά, θα μείνετε στην Ελλάδα; αναρωτήθηκα φωναχτά, γι’ αυτό και έσπευσε να μου απαντήσει. Και η απάντησή της μου έδωσε την εικόνα της χώρας μας, αν η κατάσταση συνεχιστεί, που με συντάραξε. «Δεν το έχεις καταλάβει», μου είπε. «Φαίνεται πως στην Ελλάδα θα μείνουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και οι εγκλωβισμένοι». «Κάποτε, παιδί μου, λέγαμε πως η υπογεννητικότητα συρρικνώνει τον ελληνικό πληθυσμό», ήθελα να της πω μα δε μίλησα. Άλλαξα κουβέντα, γιατί η εικόνα που έφτιαξε με πλήγωσε. Κάποτε… Πόσο μακρινό φαντάζει αυτό το κάποτε… Πόσο αληθινός ο Σεφέρης, όταν έγραψε πως τίποτα δεν είναι πιο πικρό από το να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου. Λάτρευα τα αεροδρόμια. Δε θέλω πια να βλέπω εικόνες τους, γιατί για κάθε νέο άνθρωπο φαντάζομαι πως εγκαταλείπει τη χώρα του για μια καλύτερη ζωή και για κάθε μεσήλικα πως ταξιδεύει για να επισκεφθεί το ξενιτεμένο του παιδί. Έχω την αίσθηση πως ένα νέο, μεγάλο μεταναστευτικό κύμα σκάει πάνω στα βράχια, που αν προστεθεί στα παλαιότερα, μοιάζει με τσουνάμι. Και μη σπεύσετε να ανασηκώσετε τους ώμους αποτινάσσοντας την ευθύνη και δείχνοντας προς την κατεύθυνση των πολιτικών. Οι πολιτικοί δεν είναι αυτοφυή φυτά. Εμείς τους εκλέγουμε. Επομένως, είμαστε συνυπεύθυνοι και για τα λάθη και για τις παραλείψεις τους. Κι όσο μαθαίνω για νέα παιδιά που θα ψηφίσουν Λεβέντη, ως διαμαρτυρία, τρομάζω. Πολλά πλέον με τρομάζουν και έχουν να κάνουν με την ικανότητα κριτικής σκέψης, πέρα από το αυτός ή ο άλλος με συμφέρει. Γιατί αν η χώρα πάει κατά διαβόλου, δε βλέπω πώς οι μονάδες θα ευημερήσουν. Και μέσα στις μονάδες, βέβαια, δεν εντάσσω τους λίγους που πατούν σε δύο βάρκες. Θέλω να δω τη χώρα μου να ξαναζωντανεύει. Αυτός ο κατήφορος γίνεται χαοτικός…Άντα Αποστολάκη - 
 
***  «Αμαρτίες» γονέων…
Πρέπει να ομολογήσω ότι είχα άλλα κατά νου να γράψω, αλλά δεν μπόρεσα. Σταμάτησα κάθε σκέψη διαβάζοντας την ανάρτηση της Αγγελικής Ρουμελιώτου – Πούπουζα, σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Με άγγιξε, μολονότι δε βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Όμως, άνθρωποι που ζουν γύρω μου, με τους οποίους έχω καθημερινή επαφή, βρίσκονται. Ας ελπίσω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και να μη στρέφεται ο ένας κατά του άλλου, έχοντας ως μέσο προς τούτο το ή τα παιδιά του. Η ανάρτηση της Αγγελικής αναφέρει τα εξής: «Στο σχολείο που πάω αυτές τις μέρες έβλεπα κάθε πρωί έναν άνδρα στα κάγκελα. Έμοιαζε σαν κάτι να περιμένει. Λίγο το μικρόβιο της δουλειάς, λίγο η ανησυχία, με έκανε να τον πλησιάσω και να τον ρωτήσω αν ψάχνει κάτι. Και μου είπε… Η τέως γυναίκα του, έπειτα από ένα έντονο καβγά μεταξύ τους για τα οικονομικά, δεν τον αφήνει να δει το παιδί τους. Έτσι, εκείνος έρχεται να το βλέπει κρυφά στα κάγκελα του σχολείου και καμιά φορά τού μιλά ή του πιάνει το χεράκι μέσα από τα κάγκελα. Τώρα, πείτε μου εσείς, ποιος τιμωρεί ποιον; Ποιος μεγαλώνει μισός; Ποιος πληρώνει το λογαριασμό; Ποιος αντέχει να χωρίζουν οι γονείς του ενώ δε φταίει πουθενά και να χάνει τον έναν του γονιό για λόγους που δεν καταλαβαίνει; Φίλοι μου, τα ζευγάρια χωρίζουν καμιά φορά. Έχουν δικαίωμα, αν δεν έχουν άλλη επιλογή. Όμως, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει μπαλάκι ένα παιδί, να το χρησιμοποιήσει για να πιέσει τον άλλον ή να το καταδικάσει να μεγαλώσει χωρίς να βλέπει το γονιό του. Γιατί απλούστατα, αυτός που τιμωρείται δεν είναι ο γονιός αλλά το ίδιο το μικρούλι που ντρέπεται, που θυμώνει, που λυπάται, που νομίζει ότι φταίει, που τον αγαπά αλλά φοβάται να το πει. Αλλά τον αγαπά! Κι αυτό δεν αλλάζει…».harhar@tharrosnews.gr
 
***  “Μυρίζει” το αυγό του φιδιού 
   «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι (σ.σ. του Παύλου Φύσσα), την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας προχθές στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή», σημειώνοντας: «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται, γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος, προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;».
Όσον αφορά στην πολιτική ευθύνη, δε μας έκανε σοφότερους, αλλά προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει και ποινική, γιατί έδρασε κατ’ εντολή ο δολοφόνος. Το χέρι του οπλίστηκε όχι εν βρασμώ ψυχής. Ωστόσο, άντε να το αποδείξεις.
Με ξένισε, πάντως, η ανάληψη της όποιας ευθύνης από τη μια, αλλά και το timing. Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές και μια μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα... Δεν είναι πολιτικά ορθό, γιατί θα έχει επιπτώσεις σ’ ένα κομμάτι αμφιταλαντευόμενων ψηφοφόρων. Και ο Μιχαλολιάκος μπορεί να είναι ακραίος, αλλά δεν είναι ηλίθιος. Εκτός και είναι σίγουρος για το ποσοστό του κόμματος αύριο το βράδυ ή κάτι άλλο προς όφελός του... παίζει, γιατί στην ουσία περί δήλωσης μετανοίας μού κάνει, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τον ίδιο...
Το γεγονός, όμως, που μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι-έβλεπα και δεν το πίστευα-ήταν η χρησιμοποίηση - γιατί περί τέτοιας ακριβώς πρόκειται- τριών ανήλικων παιδιών στο προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ναζιστικού μορφώματος. Για να το εμπεδώσω, μάλιστα, επειδή τηλεόραση δε βλέπω, όπως στο παρελθόν, το είδα κάμποσες φορές στο youtube. Συγκεκαλυμμένο μίσος και εύπεπτα ξενοφοβικά μότο.
Το συμπέρασμα, το οποίο δεν εξάγεται μόνο από το σποτ, αλλά και από συνομιλίες με δασκάλους και καθηγητές, είναι η πολύ μεγάλη διείσδυση της Χ.Α. στη νεολαία. Επωάζεται μεθοδικά το αυγό του φιδιού, το οποίο σύντομα θα σπάσει το κέλυφος και η ελληνική κοινωνία θα το βρει σε μεγαλύτερο μέγεθος και πιο ύπουλο. Δεδομένης, μάλιστα, και της πολιτικής ανυπαρξίας-πάμε σε εκλογές τραγέλαφο-τα τσιμπήματά του θα είναι περισσότερο θανατηφόρα. Ό,τι έσπειρε το πολιτικό σύστημα 40 χρόνια τώρα μέχρι τις μέρες μας, θα το θερίσει. Η ειδοποιός διαφορά είναι πως, για μια ακόμη μια φορά, θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και οι δύσμοιροι πρόσφυγες.'
του Δημήτρη Γιατράκου  
 
*** Πρόκληση των Τούρκων - Βάζουν λουκέτο στην Παναγία Σουμελά  soumela
-   Σύμφωνα με είδηση που βγήκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, İHA και βάσει δημοσιευμάτων του τουρκικού τύπου, το μεγάλο ελληνορθόδοξο μνημείο, η Παναγία Σουμελά του Πόντου, θα κλείσει τις πύλες της στους επισκέπτες για ένα ολόκληρο χρόνο καθώς λέγεται πως γίνονται κατασκευές αποκατάστασης..
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Παναγία Σουμελά θα κλείσει την πόρτα της στους πιστούς και στους επισκέπτες από τις 25 Σεπτεμβρίου και για σχεδόν ένα χρόνο. Αιτία της απόφασης αυτή από τις τουρκικές αρχές, είναι ότι ο γύρω χώρος από το μοναστήρι έχει παρουσιάζει επικίνδυνα σημεία ρωγμών ενώ ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών δημιούργησε κάποια προβλήματα στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι γι’ αυτό και οι βλάβες πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του İsmail Kansız, το μέτρο αυτό ήταν προσωρινό και το δυνατόν συντομότερο θα άνοιγε και πάλι η Παναγία Σουμελά για τους επισκέπτες προσκυνητές μόλις τελείωναν τα έκτακτα έργα προστασίας από τις κατολισθήσεις. Ωστόσο φαίνεται πως δεν έγινε κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό και τώρα οι Τούρκοι αποφάσισαν να κλείσουν το μοναστήρι για ένα ολόκληρο χρόνο, χρονικό διάστημα που σίγουρα κρίνεται είναι πολύ μεγάλο για ένα τέτοιο σημαντικό μνημείο.
Να τονιστεί πως κατά το παρελθόν υπήρξε υψηλός κίνδυνος κατολισθήσεων από έργα που γίνονταν από κάποιους εργολάβους, που δεν είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την εκτέλεση του έργου, στην κορυφή του όρους όπου βρίσκεται στις πλάγιες του σκαρφαλωμένη η Παναγία Σουμελά. Άμεσα, εκείνη την περίοδο, οι τοπικές πολιτιστικές αρχές είχαν παρέμβει και το ίδιο έκανε και η αστυνομία και τα έργα τερματίστηκαν για να προφυλαχτεί το μοναστήρι.

***   Θα φύγουν με τα ελικόπτερα και ο λαός θα υποφέρει… (ΒΙΝΤΕΟ)
augoustinos
- Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η πατριωτική ομιλία του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτου.
Η προφητική ομιλία που εκφώνησε πριν από 30 περίπου χρόνια περιγράφει την δύσκολη  κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, αλλά και το άμεσο μέλλον της Ελλάδας.
"Μιαν τέτοια ημέρα, καταραμένη, θα τους δείτε αυτούς με τα ελικόπτερα να φεύγουν από την Ελλάδα με τους ράβδους τους… και να μένει αυτός ο ελληνικός λαός εδώ… να υποφέρει…" έλεγε ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης 30 χρόνια πριν.
Βίντεο 1 , π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Θα φεύγουν με τα ελικόπτερα...   , https://youtu.be/rUMjOeEvHhg .- Πύρινη, πατριωτική αλλά και προφητική ομιλία του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτου, προ 30 ετών περίπου, που αφορά όμως την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε, αλλά και το άμεσο μέλλον της πατρίδας μας. ''Μιαν τέτοια ημέρα, καταραμένη, θα τους δείτε αυτούς με τα ελικόπτερα να φεύγουν από την Ελλάδα με τους ράβδους τους...και να μένει αυτός ο ελληνικός λαός εδώ... να υποφέρει...
Βίντεο  2 , ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ· Η ΕΟΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Μητρ. π. Αυγ. 6.2.1972  , https://youtu.be/2oZlpmXV8uY  .- 
ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ· Η ΕΟΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Μητρ. π. Αυγ. 6.2.1972
Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου
Βίντεο 3 , Π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Έρχεται θλίψις μεγάλη!!!   , https://youtu.be/PEiylEpeZ78 .-
Ο ελληνόψυχος και αείμνηστος π. Αυγουστίνος Καντιώτης πριν από πολλές δεκαετίες προέβλεπε αλλά και αγωνιούσε ταυτόχρονα, για τις θλίψεις και τα δεινά που θα βιώσει ο ελληνισμός και εν γένει ολόκληρη η ανθρωπότητα...

***  Έρχονται μέρες - φωτιά: Απίστευτα γεγονότα... kalph1
-   Η άμεση ανάταξη της οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε «καταστολή» από την αρχή του χρόνου, και το βουνό των εκκρεμοτήτων και των νέων μέτρων του Μνημονίου ως το τέλος Οκτωβρίου και η οριστικοποίηση του Μνημονίου ΙΙΙ, που περιλαμβάνει τη συζήτηση για το χρέος και την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συνθέτουν το δύσκολο σκηνικό για τις πρώτες 40 ημέρες της νέας κυβέρνησης.
Το πρώτο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο συνασπισμός των κομμάτων που θα αναλάβει από αύριο την κυβέρνηση είναι τα τεράστια χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες (κοντά στα 7 δισ. σε ληξιπρόθεσμες και νέες οφειλές) και η τεράστια υστέρηση των δημόσιων εσόδων, που φτάνει κοντά στα 3 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου.
Την πτώση των εσόδων «διευκόλυνε» ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι συνεχείς παρατάσεις που δίνονταν στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων έληξαν ενώ είχαν ήδη προκηρυχθεί οι πρόωρες εκλογές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για φυσικά και -για πρώτη φορά- για τα νομικά πρόσωπα στις 31/8 να πέσει «θύμα» του εκλογικού κύκλου. Οι δυσκολίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, αφού περίπου 500.000 φορολογούμενοι θα λάβουν πρόσθετα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν τον αυξημένο (μετά Μνημόνιο) φόρο πολυτελείας και προκαταβολές φόρου για αγρότες, Α.Ε. και ΕΠΕ. Επόμενο επεισόδιο θα είναι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και τον Νοέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας. Η συσσώρευση φορολογικών υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες του χρόνου σε συνδυασμό και με τα νέα μέτρα που θα έρθουν από το φορολογικό νομοσχέδιο που περιγράφει σαφώς το Μνημόνιο κάθε άλλο παρά καλές μέρες προοιωνίζονται για έσοδα μέχρι το τέλος του 2015. H αναμενόμενη αναθεώρηση του στόχου των εσόδων, που αναμένεται με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016, λίγα πράγματα θα κάνει αφού και ο νέος στόχος θα είναι αβέβαιος.
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των τεράστιων καθυστερήσεων στις πληρωμές προμηθευτών των νοσοκομείων, τους πόρους για την απονομή συντάξεων προμηθευτών των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που έχει λάβει τη μισή από την προγραμματισμένη, όλα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ειδικά για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η εσωτερική στάση πληρωμών η οποία έχει κηρυχθεί από τον περασμένο Μάρτιο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει όλα τα μεγάλα έργα που είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2014 με υψηλό πρόσθετο κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος του Αυγούστου οι δαπάνες ήταν 1,5 δισ. ευρώ έναντι στόχου για δαπάνες 3 δισ. ευρώ και στόχου έτους για δαπάνες 6,4 δισ. ευρώ. Συνεπώς η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει και να αποπληρώσει έργα προϋπολογισμού ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συνχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση διά του υπουργού Οικονομίας έχει κάνει την προσπάθεια να περισώσει κονδύλια περίπου 2 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που είχαν δεσμευτεί για απορροφηθούν μέχρι και το 2015 ολοκληρώνοντας συγκεκριμένα έργα. Επειδή κάτι τέτοιο φαίνεται προς ώρας αδύνατο, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης έχει κάνει επίσημο αίτημα για παράταση του τρέχοντος προγράμματος κατά ένα χρόνο.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ θα δώσει ένα θετικό μήνυμα και για την πρόσθετη βοήθεια ύψους 1 δισ. ευρώ που αναμένεται να δοθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ως προκαταβολή από το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ (δηλαδή του ΕΣΠΑ ΙΙ συν τις αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι και το 2020). Και σε αυτό το θέμα όλα θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα των νέων υπουργών να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει επανεκκίνηση στην υλοποίηση των μεγάλων έργων.
Μέσα στο τσουνάμι αυτό των εσωτερικών προβλημάτων που θα κληρονομήσει η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τις δόσεις του νέου προγράμματος που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου. Με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά, η Ελλάδα αναμένει μέχρι και το τέλος του χρόνου 9,9 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2,6 δισ. ευρώ θα πάνε για τα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα 6,4 δισ. ευρώ για αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων.
Τα χρήματα αυτά θα δοθούν αν και όποτε -όπως είπε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγλινγκ- η Ελλάδα εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα.
Απαντώντας δε προκαταβολικά από το Eurogroup του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε μια ιδέα για το πώς εννοεί η πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την αναδιαπραγμάτευση που αφήνουν να εννοηθεί τα δύο κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. «Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που θα πρέπει να διευκρινίσει η ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, οι αλλαγές στα εργασιακά. Συνολική διαπραγμάτευση όμως… δεν νομίζω ότι είναι πιθανό», είπε.
Στο ίδιο κλίμα και ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομικών φόρων και τελωνείων, κ. Πιερ Μοσκοβισί. «Δεν πρέπει να καθυστερήσει η διαπραγμάτευση για βασικά θέματα όπως οι αλλαγές στη φορολογία, η ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας», πρόσθεσε ο Γάλλος επίτροπος δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό το τι περιμένουν οι δανειστές από τη νέα κυβέρνηση.
126 μεταρρυθμίσεις και μέτρα σε ένα 4μηνο
Στην πιο αναλυτική τους μορφή, οι εκκρεμότητες του Μνημονίου ΙΙΙ είναι πολλές και σοβαρές. Οι αλλαγές, τα μέτρα και οι μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου φτάνουν συνολικά τις 126, από τις οποίες περίπου οι 42 θα αναγορευτούν ως προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων τους μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ενδεικτικό της πυκνότητας των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι το πρόγραμμα του προεκλογικού Σεπτεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένες 26 δράσεις που θα πρέπει μοιραία να φέρει σε πέρας η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι:
1. Οι απαιτούμενες αλλαγές ώστε να επιτευχθεί η αποκλειστική χρηματοδότηση όλων των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές και υπαγωγή όλων των ταμείων επικουρικών συντάξεων στην ΕΤΕΑ.
2. Η οριστικοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου τεχνικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω νέας Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (ΥΣΔΜ).
3. Μεταρρυθμίσεις στους κώδικες φορολογικής διαδικασίας.
4. Υπουργική απόφαση για την επέκταση έμμεσου μητρώου τραπεζικών συναλλαγών (ιστορικό συναλλαγών 10 ετών).
5. Βελτίωση είσπραξης οφειλών από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (πρόσβαση σε έμμεσο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικής διοίκησης, ενιαία βάση δεδομένων).
6. Κατάθεση και άμεση εφαρμογή σχεδίου για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών και αιτήσεων επιστροφής φόρου και συνταξιοδότησης.
7. Επέκταση ανώτατων ορίων είσπραξης στο χώρο των δαπανών Υγείας.
8. Προσδιορισμός διαδικασιών για τη βαθμιαία εθνική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).
9. Ενίσχυση ρυθμίσεων για τη διακυβέρνηση του ΤΧΣ, ιδίως σε θέματα διαδικασιών, επιλογής και διορισμού.
10. Εγκριση χάρτη πορείας για τη μεταρρύθμιση της αδειοδότησης των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ιεράρχησης προτεραιοτήτων.
11. Σύγκληση διυπουργικής επιτροπής χωροταξικού σχεδιασμού αναφορικά με τη χρήση γης.
12. Τροποποίηση κανόνων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ρύθμιση των οφειλών της ΔΕΗ με αλλαγές στα τιμολόγια για τους μεγάλους πελάτες και τον κλάδο της χονδρικής.
13. Εφαρμογή μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, με ιεράρχηση τιμολογίων διανομής.
14. Νομοθετική έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του «ΟΑΣΑ - Συγκοινωνίες Αθηνών», το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί.
15. Ολοκλήρωση χάρτη πορείας για την εφαρμογή του αναθεωρημένου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
16. Απόκτηση πρόσβασης εκ μέρους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε πηγές διοικητικών δεδομένων.
Πηγή: www.E-typos.comn  .

***  ΒΟΜΒΑ: Εξέλιξη με την πλατφόρμα πετρελαίου στη Λέσβο...
platforma
-   Προχτές, εθεάθη να περνάει ανοιχτά του Πλωμαρίου κάτι που μοιάζει πολύ με πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Πληροφορίες από την ιστοσελίδα marrine traffic αναφέρουν ότι έχει τελικό προορισμό την περιοχή “Aliaga” στη Τουρκία, οπού βρίσκεται ένα νεκροταφείο πλοίων και πλεούμενων, πάει δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα για διάλυση.
Απλώς στο marrine traffic φαίνεται μόνο το ρυμουλκό. Λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι η πλατφόρμα είναι ξανά ανοιχτά του Πλωμαρίου και μάλλον κινείται μέχρι να δοθεί το οκ από τον Aliaga. Στο παρελθόν είχε ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός με ένα μεγάλο βαπόρι το οποίο ρυμουλκούταν και βρισκόταν για αρκετές ώρες κοντά στο λιμάνι, αναμένοντας να πάρει το ΟΚ για να πάει για διάλυση στον Aliaga.

***  Έκτακτο! Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ…
maximou
-  Τα προεκλογικά μηνύματα του παραιτηθέντος πρωθυπουργού αποκαλύπτουν την στροφή του σε νέους συμμάχους ...
Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ είχε διευκρινίσει πως στην περίπτωση που κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, πρώτη του επιλογή θα είναι ο Πάνος Καμμένος.
Ωστόσο, αυτό θα καταστεί δυνατό εφόσον οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή.
Πάντως, το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μπει και τρίτο κόμμα στην κυβέρνηση, είναι αρκετά πιθανό.
Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ για κάθε ενδεχόμενο προσπαθεί να κάνει νέες συμμαχίες και στρέφεται στο ΠΑΣΟΚ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περίπτωση αυτή εκτιμάται ότι θα αποκλειστούν εξαρχής από το κυβερνητικό σχήμα στελέχη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηρίσει βαρίδια- όπως ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Αντιθέτως, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάννη Μανιάτη αλλά και τον Θάνο Μωραΐτη.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, αντιπρόεδρος και επικεφαλής για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης.
Φαίνεται πως τη θέση αυτή διεκδικεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ώστε υπουργός Οικονομικών να παραμείνει ο Γιώργος Χουλιαράκης.
Τέλος, εάν οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως θα διατηρήσει το υπουργείο Άμυνας και ο Νίκος Κοτζιάς παραμένει στο υπουργείο Εξωτερικών.

***  Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων;
ekloges
-   Στα Χανιά, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στη Χαλέπα, θα ψηφίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 72ο Εκλογικό τμήμα του δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο 661ο εκλογικό τμήμα, στην Κυψέλη, για να ψηφίσει, ενώ στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Εως τώρα δεν γνωρίζουμε πού θα ψηφίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα προσέλθει στο 583ο εκλογικό τμήμα, στο Νέα Ψυχικό, ενώ η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, θα ψηφίσει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Χαλκίδας.

 *** Δείτε την απάντηση του Κουτσούμπα για το ρόλεξ που φοράει
kutsuba
-  Με χιούμορ απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για την τιμή του ρολογιού του. Από την Καλλιθέα όπου πήγε με στελέχη του κόμματος για την καθιερωμένη χαλαρή βόλτα πριν τις εκλογές, αποφάσισε να αναφερθεί στο θέμα. Χαρακτηριστικά είπε «Θα κάνω επίσημες δηλώσεις», τους είπε χαμογελώντας και σηκώθηκε όρθιος, βγάζοντας το ρολόι που φορούσε στον καρπό του. «Αυτό είναι το ρολόι των... χιλιάδων ευρώ. Με δέκα ευρώ... Ρόλεξ!».

***  Ποιες είναι οι 10 χώρες με τους πιο "παχουλούς" μισθούς για το 2015; (ΛΙΣΤΑ)
misthoi
-  Η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν στο εξωτερικό ένα καλύτερο μέλλον…
Ωστόσο, ακόμη και όσοι Έλληνες εργάζονται, σίγουρα θα νιώσουν μειονεκτικά για το εισόδημά τους, ρίχνοντας μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τις χώρες με τους υψηλότερους μισθούς για το 2015!
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, ενώ την πρωτιά κατέχει η Αμερική.
10. Γαλλία
9. Σουηδία
Οι Σουηδοί λαμβάνουν κατά μέσο όρο 29.185 δολάρια το χρόνο.
8. Καναδάς
Το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των Καναδών είναι περίπου 29.365 δολάρια με συντελεστή περίπου 31% ενώ η μέση εβδομαδιαία εργασίας ανέρχεται στις 36 ώρες.
7. Αυστρία
Οι άνθρωποι παίρνουν (μετά από φόρους) κατά μέσο όρο 31.173 δολάρια μισθό.
6. Γερμανία
Το ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των Γερμανών είναι 31.252 δολάρια.
5. Αυστραλία
Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα της Αυστραλίας είναι ανέρχεται στα 31.588 δολάρια κάθε χρόνο, ενώ εργάζονται 36 ώρες την εβδομάδα.
4. Ελβετία
Το ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των Ελβετών ανέρχεται στα 33.491 δολάρια και εργάζονται 35 ώρες την εβδομάδα.
3. Νορβηγία
Οι Νορβηγοί, λαμβάνουν ετησίως 33.492 δολάρια.
2. Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο είναι λίγο πολύ το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης. Το μέσο εισόδημα μετά από φόρους στο Λουξεμβούργο είναι 38.951 δολάρια ανά έτος.
1. ΗΠΑ
Η χώρα που παρέχει στους εργαζομένους το υψηλότερο εισόδημα είναι οι ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί λαμβάνουν ετησίως 41.355 δολάρια ετησίως.

***

  *** Αθλητική ενημέρωση :

    ***  Με νίκη επί της Λετονίας    , 
Η Τσεχία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το ΠροολυμπιακόΗ Τσεχία πήρε το τελευταίο εισιτήριο για το Προολυμπιακό
ΛΕΤΟΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ   70-97 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 23-28, 36-57, 45-80, 70-97
ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Μέγερις 4, Φρεϊμάνις 6, Μπλουμς, Μπέρτανς 2, Τιμά 11 (1), Γιανιτσένοκς 4, Στρέλνιεκς 7, Μπέρζινς 7, Βετσβάγκαρς 6 (2), Κάρλις 5 (10, Πέινερς 8, Μέιερς 10.
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 13, Πούμπρλα 7, Χρούμπαν 11, Σατοράνσκι 16 (1), Βελς 2, Χούσκα 10, Μπάρτον 4, Γέλινεκ 10 (1), Σιρίνα, Σιλμπ, Βέσελι 24.
 
 ***   ΣΕΡΒΙΑ  - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  64-67  , (34-35).- *
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-35, 43-48, 64-67.
Σερβία (Σ. Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16 (2), Σιμόνοβιτς, Κούζμιτς, Μπογκντάνοβιτς 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (2), Μάρκοβιτς 7 (1), Κάλινιτς 2, Νέντοβιτς 6, Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 10, Έρτσεγκ 4.
Λιθουανία (Γ. Καζλάουσκας): Καλνιέτις 12 (1), Ματσιούλις 9, Σεϊμπούτις 13, Καβαλιάουσκας, Γιανκούνας 2, Γιαβτόκας, Βαλαντσιούνας 15, Κουζμίνσκας 13, Μιλάκνις 3 (1).
ΘΕΣΕΙΣ 5-8
 17/9/2015

Ελλάδα-Λετονία 97-90
Τσεχία-Ιταλία 70-85
ΘΕΣΕΙΣ 7-8
 18/9/2015

Λετονία-Τσεχία 70-97
«ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ»
20/9/2015

Γαλλία - Σερβία 15:00
ΤΕΛΙΚΟΣ
20/9/2015

Ισπανία - Λιθουανία 20:00

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .- 
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-

  ~ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ αλλά και ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕΣ και ΑΝΕΚΔΟΤΑ   : Παρασκευή 18/09/2015 , http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .
  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  18  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/18-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  Σάββατο  19  Σεπτεμβρίου  2015:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-19-2015.html .-
~
 

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4555 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 5124 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.306  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
 
 ***