ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015  :
~ 
    κεντρική  πλατεία   Άγιος Βασίλειος
     Αγία Παρασκευή -Άνω Αρφαρά
  Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων

   Παναγία η Γερόντισσα

  Ι.Ν Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά

 
 ~ 23 Φεβρουαρίου
Πολυκάρπου (1) ιερομάρτυρος επισκόπου Σμύρνης (†166). Μαρτύρων Θεής, Αντωνίου και Κλήμεντος. Οσιομάρτυρος Δαμιανού, του εν Λαρίσση (†1586). Οσίων Αντιόχου, Αντωνίου, Ιωάννου και Μωυσέως. Γοργονίας (2), Δαμιανού, Ζεβινά, Πολυχρονίου και Δαμιανού εν τη «Νέα Σαμαρεία» της μονής Εσφιγμένου άσκήσαντος.
(1)Ο άγιος Πολύκαρπος έγινε Χριστιανός σε νεαρή ηλικία. Ήταν μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη, ο οποίος τον κατέστησε Επίσκοπο Σμύρνης. Ο άγιος διακρινόταν για την μεγάλη του σωφροσύνη, την αυστηρότητα του ήθους του και την ολόψυχη αφοσίωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Επιτελούσε δε τα επισκοπικά καθήκοντά του με ζήλο αποστολικό. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών επί αυτοκρατορίας Αντωνίου Πίου, ο ανθύπατος της Μικράς Ασίας Στάτιος Κοδράτος συνέλαβε τον Πολύκαρπο και τον διέταξε να απαρνηθεί την πίστη του και να βλασφημήσει δημόσια το Χριστό. Όμως ο άγιος γέροντας επίσκοπος, με νεανικό σφρίγος, του απάντησε ότι υπηρετεί τον Χριστό επί 86 έτη χωρίς καθόλου να τον αδικήσει, πώς μπορούσε λοιπόν τώρα να τον βλασφημήσει και να τον αρνηθεί; Ο ανθύπατος τότε διέταξε να τον ρίξουν στη φωτιά, από την οποία βγήκε ανέγγιχτος. Απελπισμένοι οι διώκτες του, τον αποκεφάλισαν στις 23 Φεβρουαρίου 167.
(2) Η αγία Γοργονία, ήταν η νεότερη αδελφή του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και κόρη της ευσεβούς Νόννας και του επισκόπου Ναζιανζού Γρηγορίου, ανατράφηκε δε από τούς γονείς της «με παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Αναδείχθηκε ισάξια σε αρετή και αγιότητα βίου και με τους άλλους αδελφούς της. Διακρίθηκε για την οξύνοιά της, την προσήλωσή της στις Άγιες γραφές, ήταν δε κόσμια, σεμνή, διακριτική και ταπεινή στο φρόνημα. Μία όμως αρρώστια την έστειλε πρόωρα να συναντήσει τον λυτρωτή και νυμφίο Χριστό. 
~   23/08 Απολυτίκιο Αποδόσεως εορτής Κοιμήσεως Θεοτόκου - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/guFfLqZRJDE?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

~

***  Αποκάλυψη: Για αυτούς τους 7 λόγους έγιναν οι εκλογές!
ellada foroi
- Υπάρχει πολιτική λογική στη προκήρυξη των εκλογών απο τον Αλέξη Τσίπρα.
Η νέα κυβέρνηση μετεκλογικά δεν θά έρθει αντιμέτωπη μόνο με τη πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές στις αρχές του Οκτώβρη αλλά και την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του νέου μνημονίου.
7 μέτρα φωτιά που καλείται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση:
- Η αύξηση των φόρων σε αγρότες και σε όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια
- Πλαφόν 2.000 ευρώ στις συντάξεις όλων των ταμείων
- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο
- Ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης υπό του ΙΚΑ
- Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που οδηγεί σε περικοπές επικουρικών συντάξεων
- Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, που φέρνουν αύξηση του επιτοκίου και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων
- Μόνιμη η έκτακτη εισφοράς αλληλεγγύης (Ενσωματώνεται στη φορολογική κλίμακα)

***  Άνοιξε χθες τις πύλες της η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
-  Με περισσότερους από ποτέ, 31 τον αριθμό, εκθέτες και με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, άνοιξε τις πύλες της, χθες, η 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». «Είναι παμμεσσηνιακή και στοχεύει να γίνει παμπελοποννησιακή», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου προχθές ο Παν. Νίκας, καλώντας τους επισκέπτες της Καλαμάτας και τους κατοίκους της να επισκεφθούν την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» για «3 βραδιές ονειρικές», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως οι εκθέτες αγροτικών και τοπικών προϊόντων έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν στους επισκέπτες της έκθεσης τιμές χαμηλότερες από εκείνες, στις οποίες τα προϊόντα τους διατίθενται στην αγορά. Θα υπάρξουν, επίσης, κεράσματα, και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες οι νεότεροι θα δουν πώς μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και αύριο και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από 19.00 έως 23.00, με ελεύθερη είσοδο.
Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις: ώρα 20.30, στο χώρο του πατινάζ θα παρουσιασθεί το εξής πρόγραμμα:  Δρώμενο Γάμου (Προξενιό, Φανερώματα, Κάρφωμα Προικιών, Γάμος, Eπιστρόφια). Μουσικά  Σχήματα : 1.   Τσελίκας Γιώργος, Τσόμπου Γεωργία, Γιαννέας Δημήτρης, Φερεμέτης Τάσος, Γιαννακοπούλου Εφραιμία, Κοτσώνη Ελευθερία, Τσελίκα Κωνσταντίνα, Κόσσυφας Σταύρος. 2.   Καντζιλιέρης Τάκης, Καντζιλιέρη Μαρίνα και Πιφέας Σωτήρης 3. Μπατσικούρας Παναγιώτης, Βεργινάδης Παναγιώτης, Μπατσικούρας Γρηγόρης, Σούμπλης Κώστας.
Επίδειξη τρόπων συντήρησης ελιών και σύκων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Παρασκευή τοπικών εδεσμάτων από Συλλόγους της περιοχής. Παρασκευή γιαουρτιού από την Ευαγγελία Τσουκαλά και τη Διαμαντούλα Κοτταρίδη. Παραδοσιακοί  χοροί από το χορευτικό σύλλογο Ξενία. Παραδοσιακοί σκοποί με φλογέρα από τον Κωνσταντίνο Ψυχογιό. Καλαθοτεχνική από τον μαστρο-Μήτσο και τη κυρία Βασιλική. Επισκευή ψάθινης καρέκλας από τους μαστρο–Βαλάντη και μαστρο-Στέλιο.
Αύριο και ώρα 20.30, στο χώρο της έκθεσης (αποβάθρες), θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την επέκταση της ζώνης του ελαιολάδου «ΠΟΠ Καλαμάτα», από αρμόδιους φορείς, στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας.  Α.Π.

***  Άγιο είχε γυναίκα οδηγός από τους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες) 
 
 
 
Τυχερή στην ατυχία της στάθηκε μια μεσήλικας οδηγός, η οποία κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην Ε.Ο. Τραγάνας – Μαραθόπολης με κατεύθυνση την Μαραθόπολη, σήμερα το πρωί (λίγο πριν τις 8), Κυριακή 23 Αυγούστου. Για άγνωστους λόγους, λίγο πριν την διασταύρωση του «Γρηγοράκη» η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του οχήματος μάρκας VW Bora, το οποίο αφού χτύπησε στύλο του ΟΤΕ, η γυναίκα εκσφενδονίστηκε από αυτό, ενώ το αυτοκίνητο συνέχισε την τρελή πορεία του ξεριζώνοντας μια ελιά και αφού τούμπαρε τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως. Σαν από θαύμα, η οδηγός του οχήματος βγήκε αλώβητη, έχοντας υποστεί μόνο μικρές εκδορές και ένα μικρό χτύπημα στην μέση. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα βρισκόταν μόνη στο αυτοκίνητο, σε διαφορετική περίπτωση σίγουρα θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Π.Υ. Γαργαλιάνων με υδροφόρα οχήματα, άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Τα αίτια του ατυχήματος εξετάζουν άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων.  www.gargalianoionline.gr . -

***   Προσπάθησε να πετάξει για τη Στοκχόλμη αλλά κατέληξε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας         
     
Συνελήφθη, χθες (22.8.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών.
Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Σπείρα αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά από οικία         
     
Από το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι, προχθές το μεσημέρι, συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 19χρονος, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, μπήκαν σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
 Επιπλέον, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.
Επίσης, χθες,  και τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, συνελήφθη ένας (1) 24χρονος, υπήκοος Αρμενίας, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

*** Ρεκόρ αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς, κινδυνεύουν να μείνουν ανεκπλήρωτες χιλιάδες αιτήσεις         
     
Για μία ακόμα χρονιά χιλιάδες παιδιά, που πληρούν τις προϋποθέσεις, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των θέσεων δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που επιχορηγούνται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Καθώς η συλλογή των αιτήσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί (αναμένεται εντός των αρχών της επόμενης εβδομάδας), αυτές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120.000, αριθμός-ρεκόρ, καθώς πέρυσι οι αιτήσεις αφορούσαν 112.282 παιδιά. Πέρυσι, αρχικά τοποθετήθηκαν στους σταθμούς 75.000 παιδιά και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μπήκαν στο πρόγραμμα ακόμα 14.700 παιδιά που πληρούσαν όλα τα κριτήρια.
«Φέτος οι πραγματικές θέσεις που υπάρχουν για το πρόγραμμα είναι περίπου 70.000. Οι αιτήσεις θα αφορούν πάνω από 120.000 παιδιά, δηλαδή περισσότερες από κάθε άλλη φορά, καθώς τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονται έντονα. Άρα, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, θα έχουμε δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός του προγράμματος, και στην πραγματικότητα εκτός των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς οι γονείς τους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή τιμήματος», είπε στην «Καθημερινή» ο κ. Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Συκεών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ.
  Η ρήτρα του 70% 
Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν το πρόγραμμα, το πρώτο υπήρχε και την περσινή χρονιά, το δεύτερο είναι διαρκές, αλλά οξύνθηκε φέτος. Καταρχήν υπάρχει περικοπή των προσφερόμενων θέσεων στο πρόγραμμα, καθώς πέρυσι καθιερώθηκε η ρήτρα του 70%, δηλαδή επιβλήθηκε η οριζόντια περικοπή των προσφερόμενων θέσεων στο πρόγραμμα ανά σταθμό κατά 30%. Δηλαδή εάν ένας σταθμός έχει 30 θέσεις, μόνον οι 21 μπορούν να καλυφθούν από το πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας.
 Αυτό οδήγησε πέρσι στον παραλογισμό να θεωρηθούν, τελικά, έγκυρες οι αιτήσεις που αφορούσαν 97.629 παιδιά, αλλά οι προσφερόμενες θέσεις συνολικά σε σταθμούς και κέντρα ήταν 89.642. Τα παιδιά που τοποθετήθηκαν αρχικά ήταν μόλις 74.912. Δηλαδή 22.700 παιδιά με έγκυρες αιτήσεις έμειναν εκτός και 14.700 θέσεις έμειναν κενές, καθώς οι αιτήσεις αφορούσαν άλλες περιοχές ή ορισμένοι γονείς έκαναν αίτηση μόνο σε έναν παιδικό σταθμό. Όταν συμπληρώνονταν οι διαθέσιμες θέσεις, τα παιδιά έμεναν εκτός. Χρειάστηκε, όπως είπαμε, η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για να διορθωθεί η κατάσταση και να εισαχθούν στο πρόγραμμα και τα 14.700 παιδιά.
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ φέτος είχαν θέσει έγκαιρα στην κυβέρνηση την ανάγκη να καταργηθεί το 70%, μετά την περσινή του αποτυχία, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
  Μειωμένα κονδύλια 
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που οξύνθηκε είναι τα μειωμένα κονδύλια. Από 200 εκατ. που διατέθηκαν πέρυσι, φέτος προβλέπονται μόνο 185 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ΚΕΔΕ υπολογίζεται πως το αναγκαίο ποσό δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ, αν όχι να ανέβει στα 250 εκατ. ευρώ.
Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» καλύπτει διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας και έχει αποκτήσει κρίσιμη σημασία για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Αποκαλυπτικά είναι τα αριθμητικά στοιχεία: το 2011 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 48.000 παιδιά, 57.000 το 2012, 68.500 το 2013 και 89.000, τελικά, το 2014. Κι αυτό παρότι αυστηροποιήθηκαν πέρυσι τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα, με το ελάχιστο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μειώνεται σε 27.000 από 30.000 ευρώ. Ανοιχτό παραμένει το πόσα παιδιά θα καλυφθούν φέτος.

***  Επίθεση δέχθηκαν φιλόζωοι στην Καλαμάτα ενώ τάιζαν αδέσποτα         
     
Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, όταν φιλόζωοι βρέθηκαν στο σημείο για να ταΐσουν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.
Όταν σταμάτησαν στο σημείο που καθημερινά ταΐζουν τα ζώα κάτοικος της περιοχής τους προπηλάκισε και τους είπε να φύγουν από κει και μαζί να πάρουν μαζί τους τα αδέσποτα.
Οι πρώτοι του εξήγησαν ότι απλά τα ταΐζουν και δεν είναι δικά τους και τότε αυτός άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο τους και να τους απειλεί.
Τελικά το  συμβάν έληξε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας όπου και καταγράφηκε.
 
***  Ένα συμβάν, μια καταγγελία κι ένας παιδότοπος…         
      
Το απόγευμα του Σαββάτου λάβαμε μια καταγγελία, για το περιεχόμενο της οποίας δεν έχουμε ιδία άποψη. Μεταφέρουμε, όμως, το θυμό της συνομιλήτριας μας για όσα έγιναν, προχθές το βράδυ, στον παιδότοπο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Ναυαρίνου.
Εκεί, όπως μας είπε, η 5χρονη κόρη της παίζοντας με τα άλλα παιδιά, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σοβαρά για ένα παιδί ανάλογης ηλικίας, αφού ξαφνικά γέμισε αίματα.
Σύμφωνα με την ίδια, ενώ, θα περίμενε από το προσωπικό του παιδότοπου και τον ιδιοκτήτη να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον, αφού ένα μικρό παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, αδιαφόρησαν τελείως. "Ούτε ένα ποτήρι νερό να πλύνουμε το πρόσωπο, ένα χαρτομάντιλο να το καθαρίσω από τα αίματα δεν μας προσφέρθηκε", μας σχολίασε και συνέχισε: "Αντ' αυτού εισέπραξα χλεύη, φραστική επίθεση και παρ' ολίγον να φάω και ξύλο".
Σε κάθε περίπτωση για το συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε το Λιμενικό και ασθενοφόρο μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο. Ακολούθως το περιστατικό καταγγέλθηκε και έλαβε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζουμε αν τα παραπάνω, που μας περιγράφηκαν, έγιναν ακριβώς έτσι. Σε περίπτωση, όμως που ισχύουν θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι τέτοια θέματα λύνονται με διαφορετικό τρόπο. Με μαγκιές, φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις, μόνο άλυτους κόμπους κοινωνικής συμβίωσης φτιάχνομαι…  Α.Π.
 
*** ΔΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ο Σύριζα στη Μεσσηνία

Στη «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» του Παναγιώτη Λαφαζάνη προσχώρησαν μετά την αποχώρησή τους από τον Σύριζα, οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα. Αντίθετα παραμένουν οι Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώτα Κοζομπόλη. Συνολικά 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν λίγο μετά τις 10:00 χθες το πρωί επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία της ανακοινώνουν ότι ανεξαρτητοποιούνται από το κυβερνών κόμμα και σχηματίζουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και συνεπώς νέο κόμμα υπό την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα». Πρόεδρος του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, α' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος τοποθετείται ο Δημήτρης Στρατούλης, β' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ενώ καθήκοντα Γραμματέα της ΚΟ αναλαμβάνει ο Στάθης Λεουτσάκος. Τα μέλη της ΚΟ είναι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αμανατίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Ζάνας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ήσυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Κυριακάκης Βασίλειος, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Λεουτσάκος Στάθης, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Θανάσης, Σαμοΐλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρρέα Ελένη. Α.Π. - 

***  Οι Κυλινδρόμυλοι κατάντησαν αποθήκη ανθρώπινων ψυχών (φωτογραφίες και βίντεο)       
       
 
 
 
 
 
 
 
Υπάρχουν κάποια κτήρια στην Καλαμάτα που αποτελούν σήματα κατατεθέντα για την πόλη. Ένα απ'  αυτά είναι και τo κτήριο των Κυλινδρόμυλων στην Καλαμάτα.
Το επιβλητικό   κτήριο λειτούργησε ως  Κυλινδρόμυλος με την επωνυμία "Ευαγγελίστρια"  και η κατασκευή του αποπερατώθηκε το 1926 στη δυτική δεξαμενή του λιμανιού και υπήρξε σημαντικός πόλος εμποροβιομηχανικής δραστηριότητας μέχρι τη δεκαετία 1990.
Το 1934 οι εργάτες στο λιμάνι της Καλαμάτας (που τότε ήταν ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια στον ελλαδικό χώρο) ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεχνολογικά «επιτεύγματα» της εποχής. Πολλά καράβια που μετέφεραν σιτάρι έφθαναν εκεί για την παραγωγή αλευριού. Οι ιδιοκτήτες των μύλων  είχαν αποφασίσει να αγοράσουν ένα νέο μηχάνημα το οποίο θα ρουφούσε το σιτάρι από τα αμπάρια των πλοίων και θα το οδηγούσε κατευθείαν στον μύλο. Αυτό βέβαια θα είχε σαν συνέπεια την απόλυση πολλών από τους φορτοεκφορτωτές που έκαναν μέχρι τότε την δουλειά αυτή. Για να αποφευχθούν οι σίγουρες αντιδράσεις, το κράτος αποφάσισε να δίνονται στους εργάτες 6 δραχμές για κάθε τόνο σιταριού που θα εκφορτωνόταν από την «ρουφήχτρα». Όμως οι λιμενεργάτες δεν έπεσαν σε αυτήν την παγίδα.
Οι βιομήχανοι της «Ευαγγελίστριας» αποφάσισαν να λειτουργήσουν τον απορροφητήρα την Τετάρτη 9 Μαΐου 1934. Τρεις μέρες πριν, την Κυριακή 6 Μαΐου, στην Νομαρχία Μεσσηνίας πραγματοποιείται σύσκεψη των τοπικών εξουσιαστών για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων στην επικείμενη λειτουργία του μηχανήματος. Στην σύσκεψη συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κυλινδρόμυλων. Η απόφαση τους είναι να ληφθούν ισχυρά μέτρα φρούρησης των εγκαταστάσεως της βιομηχανίας στο λιμάνι εν όψει μάλιστα και της άφιξης δυο πλοίων με σιτάρι το οποίο θα εκφορτωνόταν από την «ρουφήχτρα». Πράγματι το απόγευμα της Κυριακής κατέβηκαν στο λιμάνι όλες σχεδόν οι κατασταλτικές δυνάμεις του νομού. Στρατιώτες και χωροφύλακες συντάχτηκαν σε θέση μάχης. Στα «μέτρα ασφαλείας» συμμετείχε και το σύνολο της έφιππης χωροφυλακής της.
Από το πυρ της Χωροφυλακής έπεσαν νεκροί οι Αντώνης Μαραγκουδάκης, Ανδρέας Σπάλας, Παναγιώτης Μπλίκος, Γιάννης Κολιτσιδάκης, Π. Πηλίκας και Βασίλης Γιαλατσινός. Ένας από τους τραυματίες, ο Βασίλης Καπετανέας, πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.
 Μετά τον πόλεμο, οι Κυλινδρόμυλοι δεν ανέκτησαν την προηγούμενη ακμή τους. Προσαρμόστηκαν, ωστόσο, στα νέα δεδομένα, της παρεμβατικής πολιτικής του κράτους αρχικά, αλλά και στις επιταγές του ελεύθερου ανταγωνισμού στη συνέχεια. Οι σεισμοί του 1986 έπληξαν καίρια το γηρασμένο πια κτηριακό συγκρότημα και δρομολόγησαν την οριστική παύση της λειτουργίας του.
Αυτό το κτήριο λοιπόν εδώ και πολλά χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένο και αποτελεί καταφύγιο είτε για άστεγους, είτε για περιθωριακά άτομα, ενώ υπάρχουν  και αυτοί που βλέπουν το εσωτερικό  του  σαν χώρο έκφρασης. Έτσι εκεί δημιουργούν γκράφιτι αλλά κάνουν και φωτογραφίσεις.
Το εν λόγω κτήριο έχει αγοραστεί από τον κ. Καρυπίδη επιχειρηματία με σκοπό να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο, κάτι που με τις παρούσες συνθήκες μοιάζει με  εξωπραγματικό, όμως πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του κτηρίου σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει η εταιρεία του,  έδειξε ότι το θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.
Το "Θ" βρέθηκε   στο κτήριο χθες το μεσημέρι και μέσα από φωτογραφίες θα σας μεταφέρουμε αυτά που αντικρίσαμε.

Πριν καν προλάβουμε να μπούμε στο κτήριο συναντήσαμε τον πρώτο κάτοικό του , την ώρα που αυτός έβγαινε

Η πρώτη εικόνα που συναντάς  μπαίνοντας στο κτήριο είναι αμέτρητα πλαστικά μπουκάλια από κρασί, σημάδι που δείχνει ότι υπάρχει ζωή

Η αρχική υποψία επιβεβαιώνεται με μια εικόνα που σοκάρει. Απλωμένα ρούχα σ' ένα βρώμικο χώρο με τη μυρωδιά από τα ούρα να  σε τρέπει σε φυγή

Πέρα από τη βρώμα που επικρατεί παντού και τους γραμμένους τοίχους υπάρχουν κάποια σημεία που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι από τη γωνία θα εμφανιστεί κάποιος εργαζόμενος και θα βάλει μπρος  στις μηχανές

Σπρέι για γκράφιτι που έχουν μείνει στο εσωτερικό,  δείχνουν ότι στο σημείο πρόσφατα νέοι έδωσαν το δικό τους χρώμα

Το ασανσέρ που κάποτε έδινε ζωή στο  κτήριο  έχει καταντήσει  ένα επικίνδυνο φρεάτιο

Στην ταράτσα του κτηρίου η θέα σου κόβει την ανάσα. Από τη μια όλη η Καλαμάτα και από την άλλη το κενό, αφού πλέον κάγκελα ή προστατευτικά δεν υπάρχουν.

Μία από τις πολλές μηχανές  του κτηρίου   παραμένει ακόμα υγρή. Νομίζεις ότι αν πατηθεί ένα κουμπί   θα ξεκινήσει και πάλι να δουλεύει.

Ακόμα ένα σημείο που υπάρχουν ρούχα και παπούτσια. Οι άνθρωποι που έχουν περάσει κατά καιρούς από  το κτήριο ή ζουν ακόμα μέσα  είναι εκατοντάδες

Μια γενική άποψη ενός ορόφου και οι πολλές τρύπες που υπάρχουν στο δάπεδο. Προφανώς από εκεί στο παρελθόν περνούσαν σωλήνες.
Ελπίζουμε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες και από φάντασμα που είναι τώρα, να γίνει στολίδι για το λιμάνι της πόλης.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Video: ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,
https://youtu.be/Fi-SH5iStJA  .-
 
*** Έπιασε τα 4,30 ευρώ το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία         
     
«Οι τιμές αυτές είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας», υπογραμμίζει ο Γιώργος Γκούμας, γενικός διευθυντής της Agrexpo A.E., διευκρινίζοντας ότι η ζήτηση είναι υψηλότερη από το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών. Σε αυτό συνηγορούν και άλλοι ελαιοπαραγωγοί και Συνεταιριστές τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Κρήτη.
Ανοδικές είναι οι τιμές και στην Ισπανία ήδη από τα μέσα Ιουλίου φτάνοντας για το έξτρα παρθένο στα 4,21 ευρώ το κιλό στις 20 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Μικρών Αγροτών της Ανδαλουσία (UPA) χαρακτηρίζει την κατάσταση «αξιοσημείωτη» και υποστηρίζει ότι έχει προκληθεί από την περασμένη χαμηλή παραγωγή της Ισπανίας.
Η χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου στις βασικές ελαιοπαραγωγικές χώρες το 2014-2015 οδήγησε στις υψηλές τιμές και για τους Έλληνες παραγωγούς. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία έχουν γίνει πράξεις με τιμή παραγωγού στα 4 ευρώ το κιλό (για κατευθείαν πληρωμή) και στα 4,30 ευρώ το κιλό (για σταδιακή αποπληρωμή). Παράλληλα, στην Κορινθία έγιναν πράξεις με τιμή 3,90 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, αλλά και 4,20 (από Ιταλό έμπορο).
  BLOOMBERG
«Ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή και τις εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου» 

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της σοδειάς των ελιών τον Οκτώβριο, ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν μία σπάνια ευκαιρία να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι η πρώτη και δεύτερη παραγωγός ελαιολάδου παγκοσμίως, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Η κακοκαιρία, μία μυστηριώδης ασθένεια των ελαιόδεντρων και μία μύγα που κολλά στις ελιές έχουν αποδεκατίσει τους ελαιώνες στην Ιταλία. Σχεδόν το ένα δέκατο από τα 10 εκατομμύρια ελαιόδεντρα στην περιοχή της Puglia έχουν μολυνθεί με μία ασθένεια που την αποκάλεσαν «έμπολα των ελιών», η οποία σκοτώνει με αργό ρυθμό τα δέντρα.
 Ως αποτέλεσμα, οι Ιταλοί παραγωγοί ελαιολάδου αναμένουν μία ακόμη κακή περίοδο - μετά την πτώση 34% που είχε η παραγωγή τους στην περίοδο 2014-15 - στους 302.000 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) στη Μαδρίτη. Η παραγωγή στην Ισπανία μειώθηκε περισσότερο από 50%, στους 825.700 τόνους στην τελευταία περίοδο και θα παραμείνει πιθανόν συμπιεσμένη λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.
Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, είδε την παραγωγή της να υπερδιπλασιάζεται στην προηγούμενη περίοδο στους 300.000 τόνους και η εγχώρια βιομηχανία ευελπιστεί ότι θα φθάσει κοντά σε αυτό το επίπεδο και την ερχόμενη περίοδο. Χάρη σε αυτό τον συνδυασμό παραγόντων, «το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, τουλάχιστον με βάση τις τιμές», σημειώνεται. «Σύμφωνα με μία έκθεση του Συμβουλίου (IOC) από τον Ιούνιο, οι τιμές χονδρικής για τις κατηγορίες του πιο παρθένου λαδιού στην Ιταλία και την Ισπανία αυξήθηκαν κατά 114% και 84%, αντίστοιχα, σε 5,66 ευρώ και 3,59 ευρώ το κιλό. Αντίθετα, οι τιμές του ελληνικού λαδιού αυξήθηκαν μόνο 24% σε 3,09 ευρώ το κιλό».
Το πλεονέκτημα τιμής βοηθά τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, που αποτελούν κατά το πλείστον την ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου, να βρουν νέες αγορές. Η έκθεση του IOC αναφέρει ότι οι ελληνικές εξαγωγές της τελευταίας σοδειάς προς τις ΗΠΑ - που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος καταναλωτής ελαιολάδου - αυξήθηκαν 28% από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι εξαγωγές από την Ισπανία και την Ιταλία μειώθηκαν πάνω από 50% για κάθε χώρα.  Κρόκου Μαρία 

***   Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία          
     
Χωρίς σχόλια...   Χ.Χ. 

*** Το «αλιεύσαμε» από τη Μεσσήνη

Δεν τοποθέτησε απλώς ρολά ο κάτοχος του εικονιζόμενου περιπτέρου στη Μεσσήνη. Φρόντισε επιπρόσθετα με το κλείσιμο να είναι και με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Μπράβο του! Ω. - 

***   Όπου φτωχός κι η μοίρα του…
     
Με την ιστορία ενός 60χρονου, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έβαλε αγγελία πουλώντας το νεφρό του αντί του ποσού των 50.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει δάνειο και να αποφύγει την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων, ασχολείται το σύνολο των ΜΜΕ στη Σλοβενία.
Αυτά αναφέρει η είδηση που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία η αγγελία, δημοσιεύτηκε από έναν άνδρα, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει τραπεζικό δάνειο ύψους 42.000 ευρώ ως το Νοέμβριο προκειμένου να αποφύγει την κατάσχεση.
Ο ίδιος ο 60χρονος είπε στην εφημερίδα ότι τόσο αυτός, όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι και πως η πρόσβασή του στην κοινωνική μέριμνα είναι περιορισμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει στην κατοχή του γη.
Ο άνδρας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει τις τρεις κόρες του από το στίγμα, αλλά κι επειδή αυτό τον συμβούλεψε επαφή από την Αυστρία, που τού πρόσφερε 70.000 ευρώ για το νεφρό του, όπως είπε.
Ο 60χρονος ανέφερε ακόμη πως η ιδέα αυτή τού ήρθε ακούγοντας παρόμοια περίπτωση, ενώ περίμενε στην ουρά του Ερυθρού Σταυρού για να προμηθευτεί φαγητό.
Υποστήριξε δε, ότι έχει γράψει στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας καθώς και στο υπουργείο Εργασίας χωρίς να λάβει απάντηση, αλλά και οι τρεις πλευρές λένε πως δεν έχουν βρει κάποια από τις επιστολές του.
Επίσης, η τοπική κοινωνική υπηρεσία δηλώνει άγνοια για την υπόθεση, επισημαίνοντας πως μια πενταμελής οικογένεια δικαιούται κάποιο επίδομα ακόμη κι αν έχει στην κατοχή της γη.
Τη χορήγηση επιδομάτων σε τέτοιου είδους περιπτώσεις επιβεβαίωσε και η υπουργός Εργασίας, Οικογένειας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών Άνια Κόπατς Μρακ, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να βρεθεί σε τέτοια κατάσταση ώστε να σκεφτεί να πουλήσει κάποιο από τα όργανά του.
Και μου θύμισε ανάλογες ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα. Με ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους.
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν γνωρίζουμε αν ευσταθούν όλα όσα διαβάσατε παραπάνω. Αν ισχύουν όμως, είναι μια τρανή απόδειξη της δύναμης της παγκοσμιοποίησης που έχει καταργήσει τα σύνορα κι έχει ισοπεδώσει τα πάντα… Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  harhar@tharrosnews.gr 

***  ΒΟΜΒΑ! Στον αέρα οι δανειολήπτες με τον νόμο Κατσέλη…
daneiolhptes
-    Περίπου 130.000 αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν παραμείνει στο ράφι.
Τώρα, το υπουργείο οικονομικών, με ερμηνευτική εγκύκλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ξανά τα στοιχεία τους, ώστε με τα νέα Μνημονιακά δεδομένα και με την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών να βρουν γρηγορότερα το δρόμο της δικαιοσύνης.
Το υπουργείο Οικονομίας κοινοποίησε στα αρμόδια υπουργεία, στην
τράπεζα της Ελλάδος, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο δικηγορικό σύλλογο και στις οργανώσεις των καταναλωτών την Ερμηνευτική εγκύκλιο στο νόμο 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε με τη συμφωνία χρηματοδότησης.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, επιχειρείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, του νόμου 3869/2010, γνωστού ως «νόμος Κατσέλη», έτσι ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός και λειτουργικός και να καταστεί εφικτή η παροχή δικαστικής κρίσης σε εύλογο χρόνο.
Η βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας του θεσμικού πλαισίου θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της δικαιοσύνης, στην άμεση παροχή δικαστικής προστασίας στους πολίτες που τη δικαιούνται, ώστε να διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα περιορίσει στο ελάχιστο τη δυνατότητα καταχρηστικής λειτουργίας του όλου πλαισίου.
Τα σημεία που γίνεται διευκρίνιση αφορούν κυρίως στο χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων αλλά και στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη και τη ρευστοποίηση της περιουσίας του.
Για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες, η έννοια προσδιορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και όπως σημειώνεται σχετικά: «η προϋπόθεση θα λαμβάνεται υπόψη για αιτήσεις που θα υποβληθούν από το έτος 2016 και έπειτα, δεδομένου ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών τέθηκε τυπικά σε ισχύ από το έτος 2015 αλλά τίθεται σε εφαρμογή σταδιακά».
Ακόμη, υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3869/2010 και κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015 η υπόθεσή τους εκκρεμεί για διάστημα άνω των 6 μηνών από την υποβολή της αίτησης, χωρίς να έχει εκδικαστεί ή να έχει επέλθει δικαστικός συμβιβασμός, να προσκομίσουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία που απαιτούνται για υποβολή της αίτησης, ενώ τυχόν παράβαση της διάταξης και μη υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων, επιφέρει για τον οφειλέτη τις συνέπειες της μη ειλικρινούς δήλωσης και απώλεια προστασίας.
Η διάταξη εισάγεται με δεδομένο ότι εκκρεμούν περί τις 130.000 αιτήσεις και είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί η συνδρομή των τυπικών προϋποθέσεων υποβολής αίτησης.
Επίσης, υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις προαναφερθέντα νόμου και η υπόθεσή τους έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί πέραν μιας τριετίας από το χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015, να υποβάλλουν, εντός 4 μηνών από την έναρξη ισχύος, αίτηση για επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους σε συντομότερη δικάσιμο.
Εάν δεν υποβληθεί σχετική αίτηση εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, η δικάσιμοι επαναπροσδιορίζονται αυτεπαγγέλτως σε συντομότερη δικάσιμο, εντός τριετίας.
Οι παραπάνω επαναπροσδιορισμοί δικασίμων γίνονται ατελώς για τον αιτούντα.
Η διάταξη εισάγεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πλήθος των υποθέσεων που εκκρεμούν, καθώς η σύσταση νέων τμημάτων στα ειρηνοδικεία και οι προσλήψεις νέων ειρηνοδικών, καθιστούν εφικτό τον ορισμό σύντομης δικασίμου για όλες τις υποθέσεις, η συζήτηση των οποίων έχει αρχικά προσδιοριστεί πέραν της τριετίας(επί της ουσίας πέραν του έτους 2018).
Ρευστοποίηση περιουσίας
Βελτιώνεται η προγενέστερη ρύθμιση του ν.3869/2010 με την οποία προβλέπεται, με τη δικαστική απόφαση, δυνατότητα ρευστοποίησης της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, εκτός της κύριας κατοικίας του.
Με την προϊσχύουσα διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, η προστασία της κύριας κατοικίας εκτείνεται σε αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας ύψους ίσου με το αφορολόγητο ποσό αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, συν 50%.
Με την τροποποιημένη διάταξη καθορίζονται ως κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας α) το εισόδημα του οφειλέτη, β) η αξία της πρώτης κατοικίας και γ) το ύψος του συνόλου των οφειλών.
Σύμφωνα με το kinima-ypervasi.blogspot.gr, παρέχεται δε, νομοθετική εξουσιοδότηση σε έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζονται τα όρια των παραπάνω κριτηρίων. Όμως, έως την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η αρχική διάταξη (αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας ύψους ίσου με το αφορολόγητο ποσό αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, συν 50%).

***  Αποκάλυψη: Μαϊμού οι φωτογραφίες από Φαρμακονήσι! Τουρκική κουτοπονηριά
farmakonhsi
-   Oι φωτογραφίες που δήθεν τράβηξε Τούρκος κολυμβητής από το Φαρμακονήσι, κρατώντας μια τουρκική σημαία, είναι μία απάτη.
Οι φωτογραφίες του Alper Sunaçoğlu που βλέπετε παραπάνω και παρουσιάστηκαν από τουρκική ιστοσελίδα ως φωτογραφίες από το Φαρμακονήσι είναι όλες “μαϊμού”.
-  Πηγές του ΥΠΕΘΑ διαβεβαιώνουν ότι ο 44χρονος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να ανέβει στο Φαρμακονήσι ούτε κατά διάνοια εξαιτίας της φρουράς που υπάρχει και των συρματοπλεγμάτων που έχουν τοποθετηθεί.
Η φωτογράφιση που στόχο είχε να προκαλέσει, πραγματοποιήθηκε σε κάποια έρημη, απομονωμένη βραχονησίδα, κοντά στα τουρκικά παράλια.

***  Απο το 2012 μοίρασαν τα πετρέλαια οριστικά...
petrlaiamoirasma
- "Δεν αποτελεί έκπληξη, η προσπάθεια της Ελλάδας να ξεκινήσει τη διερεύνηση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Από τότε η χώρα άρχισε να μαστίζεται σοβαρά απο την οικονομική κρίση, το αρμόδιο Υπουργείο συγκρότησε μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις προοπτικές για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα ελληνικά ύδατα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις λένε ότι η συνολική ποσότητα πετρελαίου στα ελληνικά νερά υπερβαίνει τα 22 δισεκατομμύρια βαρέλια (Ιόνιο Πέλαγος) και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο βόρειο Αιγαίο.
Το νότιο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος μένει να διερευνηθούν, έτσι ώστε οι αριθμοί να αυξηθούν. " ανέφερε το αποκαλυπτικό άρθρο του γνωστού γαιοπολιτικού αναλυτή F. William Engdahl, ήδη το 2012.
"Φυσικά, ΔΝΤ και ΕΕ, θα απαιτήσουν απο την Ελλάδα, ρευστοποίηση των τίτλων δημοσίων ελληνικών εταιριών και υδρογονανθράκων ώστε να μειωθεί το χρέος (πράγμα που έγινε) ενώ η εταιρεία φυσικού αερίου, ΔΕΠΑ, καλειται να ιδιωτικοποίησει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της.Όμως το σημαντικό πρόβλημα, πέρα από τις ρευστοποιήσεις των δημοσίων συμφερόντων του πετρελαίου, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος."
"Βέβαια, η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα αποτελεί πράξη πολέμου η εξάπλωση των ερευνών περαιτέρω στο Αιγαίο και ο Ευάγγελος Κουλουμπής,δήλωνε, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει "το 50% των αναγκών της με το πετρέλαιο...Το μόνο εμπόδιο σε αυτό είναι η Τουρκία..."
Απο το 2012 αυτό που άλλαξε, είναι η Αμερικανική βάση στο Ιντσιρλίκ .Βάση που θέτει σε ισορροπία, θεωρητικά, τις ορέξεις για το Αιγαίο τόσο απο τη νόμιμη θέση της Ελλάδας όσο και απο τη "πεινασμένη" Τουρκία ενώ παράλληλα, απομακρύνει τη Ρωσική επιρροή στο Αιγαίο.
Ειναι πλέον αναγνωρισμένο, ότι τα κοιτάσματα παγκοσμίως... λιγοστεύουν , έτσι αυτομάτως η χώρα μας με τα τεράστια κοιτάσματα  που την περιστοιχίζουν στην Αν. Μεσόγειο, μπαίνει βαθύτερα στο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων στη περιοχή. Το μοίρασμα είναι αναπόφευκτο. Κατα πόσο αυτό θα είναι επικερδές για την Ελλάδα, άγνωστο.

***  Τέλος στο σήριαλ συμπόρευσης Ζωής-Βαρουφάκη
varu zoi
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αναζητά έκφραση και οι πληροφορίες την φέρνουν κοντα στη Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη.
Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τον πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη που ιδεολογικά βρίσκεται μακριά απο τον τύπο Αριστεράς που θέλει να εκπροσωπήσει η Λαϊκή Ενότητα και φαίνεται να μπαίνει τέλος στη φημολογία συμπόρευσης του με κα Κωνσταντοπούλου.
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως παραμένει ενεργός πολιτικά, και πιθανόν ανεξάρτητα ενώ στις 23 Οκτωβρίου θα παραστεί ως κεντρικός ομιλιτής meeting της Αριστεράς στο Λονδίνο μαζί με τον αρχηγό των Ποντέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας .

***  Τσίπρας: Κανένα περιθώριο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
tsipras voulh
-  Τηλεφωνική επικοινωνία είχανε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».
Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
 
*** Μαίνεται η διαμάχη: Παυλόπουλος σε Ζωή: Εγώ εφαρμόζω το Σύνταγμα, εσύ το αγνοείς
paul zwh
-  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνέχισε και το Σάββατο την δριμύτατη επίθεση της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με οξύτατους χαρακτηρισμούς τόσο μέσω πολυσέλιδης επιστολής όσο και μέσω της ομιλίας που έκανε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε σημείο προς σημείο στην Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του.
Εγώ εφαρμόζω το Σύνταγμα, εσύ το αγνοείς, διαμηνύει στην κ. Κωνσταντοπούλου.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλου
«Κυρία Πρόεδρε,
Αντιπαρέρχομαι, καθώς άλλωστε επιβάλλει ο θεσμικός μου ρόλος κατά το Σύνταγμα, το ύφος και σημαντικό μέρος του περιεχομένου της με αριθμ. πρωτ. 2939/22.8.2015 επιστολής σας για τα οποία, όπως είναι αυτονόητο, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη ενόψει του δικού σας θεσμικού ρόλου ως Προέδρου της Βουλής, ιδίως υπ’ αυτές τις τόσο κρίσιμες για την Χώρα μας περιστάσεις. Επομένως, σας απαντώ μόνον επί των σημείων εκείνων της επιστολής σας ως προς τα οποία οφείλω να σας απαντήσω σεβόμενος την αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και αποκλειστικώς με θεσμικούς όρους.
Κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών, στις οποίες αναφέρεσθε, εφαρμόζω στο ακέραιο –κατά γενική ομολογία, που δεν μπορεί ν’ αγνοηθεί - το γράμμα και του πνεύμα του Συντάγματος, ακολουθώντας την πάγια -και ουσιαστικώς ομοφώνως αποδεκτή στην επιστήμη του δημόσιου δικαίου- ερμηνεία του συνδυασμού των διατάξεων των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος, οι οποίες ρυθμίζουν κατά βάση τις έννομες συνέπειες της παραίτησης της Κυβέρνησης. Οι, καταφανώς καινοφανείς, ερμηνευτικές απόψεις σας, με βάση τις οποίες διεκδικείτε αρμοδιότητα in concreto ως Πρόεδρος της Βουλής, είναι προδήλως νομικώς αβάσιμες. Προφανώς επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη –θέλω να πιστεύω εκ παραδρομής- την εντελώς αυτονόητη διάκριση μεταξύ ευθείας εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 2, 3, και 4 του Συντάγματος ύστερα από εκλογές και μόνον, και ανάλογης εφαρμογής σε περίπτωση παραίτησης της Κυβέρνησης, όπως ρητώς ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 1 του Συντάγματος υιοθετώντας την συνήθη μέθοδο της παραπομπής.
Ως προς το αίτημά σας για διαβίβαση στην Βουλή των πρακτικών της υπό την προεδρία μου σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015 –η οποία είναι και η μόνη που συνεκλήθη, απορώ δε πως αγνοείτε το γεγονός αυτό αναφερόμενη σε, δήθεν, «συναντήσεις» (σελ. 5 της επιστολής σας)- οφείλετε να γνωρίζετε, ως Πρόεδρος της Βουλής, τον τρόπο με τον οποίον ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να διατυπωθεί παραδεκτώς από νομική άποψη εκ μέρους της Βουλής, ήτοι μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, φυσικά κατά τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής. Αυτό, άλλωστε, σας είχα καταστήσει σαφές όταν μου θέσατε, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, προφορικώς το ζήτημα. Αφού οιαδήποτε άλλη διαβίβαση θα συνιστούσε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.
Η απάντησή μου αυτή απηχεί την εδραία πεποίθησή μου, και ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι η ορθή και δημοκρατική ερμηνεία κι εφαρμογή του Συντάγματος, ακριβώς λόγω της θεσμικής του πεμπτουσίας ως θεμελίου του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, είναι αντίθετη προς κάθε έννοια «αυθεντίας» -και συνακόλουθης «αποκλειστικότητας»- ιδίως όταν αυτή εκδηλώνεται ex cathedra και υπό συνθήκες αντίστοιχης προνομιακής –δηλαδή κατ’ ουσίαν καταχρηστικής- δημοσιότητας».

***  Καμμένος: «Θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και στη νέα κυβέρνηση»
kammenosb
Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλώνοντας:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των Ελλήνων πολιτών, θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και στη νέα κυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, τη θρησκεία, την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια τη χώρας μας».

***  Την Πέμπτη η προκήρυξη των εκλογών – αλλάζει όλο το κυβερνητικό σχήμα
voulh
-  Με δεδομένη την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να παίρνει αύριο ανά χείρας την διερευνητική εντολή, την Πέμπτη αναμένεται να προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, με πιθανό ακόμη το σενάριο να πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Με την προκήρυξη των εκλογών, παραιτείται όλο το κυβερνητικό σχήμα και σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνο, το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου.
Προσώρας, φαίνεται πως εγκαταλείπονται σενάρια που ήθελαν την αντικατάσταση μόνο των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και την κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την κ. Θάνου να προΐσταται μιας νέας στο σύνολό της κυβέρνησης.

***  'Εκτακτο: Nέα πρόκληση Τούρκων βάζει φωτιά στο Αιγαίο (ΕΙΚΟΝΑ)
barbaros
-  Σε μια νέα επιχείρηση πρόκλησης, οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν NAVTEX απο την Αττάλεια, τη Παρασκευή, όπου ενημερώνουν ότι το «Barbaros» βγαίνει και πάλι μια ανάσα απ 'τη Κυπριακή ΑΟΖ, σε σεισμογραφικές έρευνες στον κόλπο της Μερσίνας μαζί με άλλα δυο συνοδευτικά σκάφη και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.
Η Τουρκική κίνηση-αιφνιδιασμός αποσκοπεί στο πάγωμα της συνέχισης των κυπριακών ερευνών για υδρογονάνθράκες, μέχρι να βρεθεί συμφέρουσα λύση για τη Τουρκία.
nvtexturk
***  Τσουνάμι φόρων από 31 Αυγούστου: τι θα πληρώσουμε
forokataigida
-  Το καλοκαιράκι φεύγει, οι φόροι όμως έρχονται! Και φέτος, ο λογαριασμός από Σεπτέμβρη θα είναι βαρύς, καθώς τόσο οι διαδοχικές αναβολές των φορολογικών υποχρεώσεων (υποβολή δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα) εξαιτίας του ελλιπή σχεδιασμού και της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στρίμωξαν τις υποχρεώσεις τα τελευταίο τρίμηνο του χρόνου.
Ακολουθεί αναλυτικά ποιοι και τι θα πληρώσουν:
1 Η πρώτη υποχρέωση είναι ο φόρος εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση από τις 19 Ιουλίου ή θα την υποβάλουν μέχρι τις 28 του μήνα θα πρέπει έως να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι και τις 31 Αυγούστου, αν και μετά την τελευταία παράταση στην προθεσμία υποβολής είναι δεδομένο ότι θα δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση στη πρώτη τουλάχιστον για την πρώτη δόση του φόρου. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά αυτά έχει υπολογιστεί και η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., τις πισίνες και για τα σκάφη αναψυχής πάνω από 5 μέτρα στα οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά.
2 Τον Σεπτέμβριο οι γονείς με παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο και ο οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δίδακτρα αυξημένα κατά 23% λόγω της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με ελάχιστες εξαιρέσεις.
3 ΕΝΦΙΑ: Το χρονοδιάγραμμα είσπραξης του ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως να επηρεαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αναβολές. Ο σχεδιασμός πάντως αφορά βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Σεπτέμβριο και έναρξη είσπραξης του φόρου από τον Οκτώβριο. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου με στόχο την είσπραξη 2,65δις ευρώ .
4.Τον Οκτώβριο, θα έρθουν ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα (σ.σ θα πρέπει να τα ασφαλίσουν και να πληρώσουν και το παράβολο των 250 ευρώ) ενώ στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν και οι «φουσκωμένες» δηλώσεις ΦΠΑ για ένα εκατομμύριο επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
5. Έκτακτη εισφορά: Οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς αυξήθηκαν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να εισπραχθούν φέτος έξτρα έσοδα 251 εκατ. ευρώ από φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ. οι επιβαρύνσεις θα έρθουν για τους φορολογούμενους αυτούς σε δυο δόσεις. Το πρώτο σοκ των αυξημένων συντελεστών υπέστησαν με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου ή Αυγούστου και το δεύτερο θα έρθει το 2016, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
6. Τέλη κυκλοφορίας: Έως τις 31 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο (συνήθως με παράταση και ουρές στις εφορίες για καταθέσεις πινακίδων) θα πρέπει να πληρωθεί κοντά στο 1 δισ. ευρώ για να μην πέσει πολλαπλάσια έξω ο προϋπολογισμός. Τα σχέδια αλλαγών στη φορολογία Ι.Χ. και τα τέλη κυκλοφορίας έχουν παγώσει, ενώ οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν θα πρέπει να εκπλαγούν αν διαπιστώσουν ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα. Την περασμένη εβδομάδα τέθηκε σε ισχύ αύξηση του συντελεστή φόρου ασφαλίστρων στο 25% (από 20%) για τον κλάδο πυρός και στο 15% (από 10%) για τον κλάδο αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης της αστικής ευθύνης).
7. Δόσεις ληξιπρόθεσμων: Στις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών, περίπου 880.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 400 εκατ. ευρώ .Κάποιοι θα έχουν την δυσάρεστη έκπληξη με μείωση του αριθμού των δόσεων ή και επιβολή αυξημένου επιτοκίου λόγω των αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί στην ρύθμιση προς τις εφορίες και τα ταμεία.

*** Θα παίρνουν ΑΦΜ και τα νεογέννητα από τον Ιανουάριο του 2016
ypoik
-  Το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο.
Έτσι, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.
Σε περίπτωση διαφωνίας πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις.
Καλά πληροφορημένη πηγή από το ΥΠΟΙΚ εξηγεί πως αρχικά το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.
Στόχος είναι να έχει το υπουργείο Οικονομικών πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, για να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η φοροδιαφυγή.
Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

***  Έκτακτο: Αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Λασιθίου, Δερμιτζάκης!
kostis dermitzakis
Τέλος στην παρουσία του στο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής Λασιθίου, Κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι «Καμιά βουλευτική καρέκλα δεν αξίζει όσο οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρετώ».
Η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

 Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας και με γεγονός πλέον δυστυχώς τη διάσπαση στο χώρο της Αριστεράς, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Είναι αδύνατον για μένα να συμμετέχω στο κοινοβούλιο, να ψηφίζω μνημονιακούς νόμους και να υπηρετώ πολιτικές που οδηγούν την Πατρίδα και το λαό μας στην καταστροφή και σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά (επειδή γράφηκε σε τοπική εφημερίδα ότι καταψήφισα τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο μετά από πιέσεις στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής) ότι ουδέποτε οι σύντροφοί μου προσπάθησαν να με πιέσουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Άλλωστε όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν.
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, μαζί με άλλους συντρόφους, υπακούοντας στη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας των απλών μελών του κόμματος ώστε να πάμε σε συνέδριο πριν τις εκλογές, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ενότητα της Αριστεράς και ανάλογα με τις αποφάσεις του συνεδρίου, ο καθένας να κάνει τις επιλογές του. Πιστεύω ότι αυτό απαιτούσε η δημοκρατία και ο σεβασμός στα μέλη του κόμματος. Δεν κατορθώσαμε να ανακόψουμε την πορεία προς τη διάσπαση.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο τους, όλους και όλες που συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες για τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την εθνική ανεξαρτησία, για να σταματήσουμε τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Θα είμαι παρόν σε όλους τους αγώνες που είναι μπροστά μας, που θα είναι πάρα πολλοί, υπηρετώντας αμετακίνητα τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς για τα οποία αγωνίστηκα σε όλη μου τη ζωή.
Ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου που οι συνέπειες των μνημονίων υπήρξαν καταστροφικές, πρέπει με παλλασιθιώτικο αγωνιστικό πνεύμα, χωρίς τοπικισμούς, όπως έχει αποδείξει ο λαός του νομού μας, να αγωνιστούμε για τα νοσοκομεία, για τις υπηρεσίες που έχουν διαλύσει, την έλλειψη έργων υποδομής και πανεπιστημιακών σχολών, την καταστροφική επέλαση των ΒΑΠΕ που σχεδιάζουν και να χαράξουμε μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία, σεβόμενοι τον άνθρωπο, την μακραίωνη       Ιστορία μας και το περιβάλλον.
Για μένα καμιά βουλευτική καρέκλα δεν αξίζει όσο οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρετώ. Αυτά για μένα είναι ιερή παρακαταθήκη προς τα παιδιά μας, προς τις μελλούμενες γενιές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  Κωστής Δερμιτζάκης Βουλευτής Λασιθίου
***  Σταθάκης: «Σημαντικές τομές, για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή δύναμη»
stathakhs3
Αναλυτική συνέντευξη του υπουργού οικονομίας Γιώργο Σταθάκη δημοσιεύει σήμερα η ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλά για τα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας με τους δανειστές, δίνει την διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να μάχεται την λιτότητα, θεωρεί ένα από τα ισχυρά σημεία του πρωθυπουργού την ειλικρίνειά του και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα.
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία, ο κύριος Σταθάκης απαντά:
«Ο δύσκολος κύκλος της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με τη νέα συμφωνία και την εκταμίευση της πρώτης δόσης της νέας δανειακής σύμβασης. Στο τέλος αυτού του κύκλου εξαντλήθηκαν και τα όρια της λαϊκής εντολής που λάβαμε στις 25 Ιανουαρίου...Έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη και με περηφάνια για τη μάχη που δώσαμε, αισιοδοξώ ότι και πάλι οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή, η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητα με την οποία διαπραγματευτήκαμε αλλά και τα δείγματα από τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες σε πολλά θέματα που νομοθετήσαμε στο εσωτερικό, πιστεύω θα εκτιμηθούν. Αυτό άλλωστε καταγράφουν οι έρευνες της κοινής γνώμης όλο το προηγούμενο διάστημα. Έχει επίσης εκλείψει το έδαφος κινδυνολογίας στο οποίο στηρίχθηκε η πολεμική εναντίον μας στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες δεν έχουν λόγο να διστάζουν να δώσουν καθαρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γνωρίζουν ότι θα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο ένα αναμφίβολα δύσκολο πρόγραμμα και ταυτόχρονα θα εγγυηθεί σημαντικές αλλαγές και τομές, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και τα κοινωνικά δικαιώματα».
Ερωτηθείς από την Ιλ Μανιφέστο πως θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση, η οποία θα τονίσει ότι το κόμμα τον Ιανουάριο ήταν κατά των μνημονίων και τελικά υπέγραψε έναν ακόμη συμβιβασμό και μνημόνιο, ο υπουργός οικονομίας τονίζει:
« Εξαντλήσαμε τα όρια μιας σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης, φθάνοντας ακόμα και σε οριακές καταστάσεις. Μπροστά στον εκβιασμό και τον άμεσο κίνδυνο μιας πρωτοφανούς καταστροφής για τη χώρα και πρωτίστως για τα ασθενέστερα στρώματα, επιλέξαμε τον καλύτερο συμβιβασμό που μπορούσαμε να πετύχουμε. Τώρα ζητάμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή να διαχειριστούμε αυτή τη συμφωνία ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές της συνέπειες και να αξιοποιήσουμε τις ρωγμές που δημιουργήσαμε στο "στρατόπεδο της λιτότητας" στην Ευρώπη».
Σχετικά με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και το πώς ο ίδιος κρίνει και νιώθει, μετά την εξέλιξη αυτή, ο κύριος Σταθάκης προσθέτει: «Μια διάσπαση είναι πάντα μια δυσάρεστη και επίπονη διαδικασία. Ελπίζω ότι η εμπειρία μας από τέτοια τραυματικά γεγονότα και η κοινή μας πορεία μέχρι σήμερα, θα βοηθήσουν να αποφευχθούν οι χειρότερες πτυχές που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη εξέλιξη. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι δεν κατανοώ την προσέγγιση των πρώην συντρόφων, καθώς η εμπειρία της διαπραγμάτευσης ανέδειξε τα αντικειμενικά όρια της σύγκρουσης. Βρεθήκαμε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και νομίζω αυτό θα έπρεπε να μας βοηθήσει όλους να αντιληφθούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να διεκδικήσουμε τις επιδιώξεις μας. Η εναλλακτική λύση της φυγής από την Ευρώπη, είτε από το κοινό νόμισμα είτε από την ίδια την ΕΕ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βιώσιμο πολιτικό σχέδιο».
Κληθείς να αναφερθεί στους λόγους που θεωρεί ότι συμβάλλουν στην υψηλή δημοτικότητα του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Σταθάκης, δηλώνει στην Ιλ Μανιφέστο:
«Πραγματικά ο Έλληνας πρωθυπουργός χαίρει μεγάλης δημοτικότητας, που υπερβαίνει μάλιστα τα όρια της χώρας. Αυτό νομίζω είναι ιδιαίτερα αντιληπτό στην Ιταλία και στους αναγνώστες της εφημερίδας σας, καθώς μεγάλο τμήμα της ιταλικής Αριστεράς έδειξε να εμπνέεται από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμπνέει τους πολίτες, εντός και εκτός συνόρων, και αυτό νομίζω χάρη στην ειλικρίνεια με την οποία πολιτεύεται, στην ανάδειξη των αξιών της Αριστεράς, την απόλυτη προσήλωσή του στη μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και των πολιτικών που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα».
Σχετικά με το πόσο αρνητικά θα επηρεάσουν την πραγματική οικονομία και την ζωή των οικογενειών τα μέτρα του νέου μνημονίου και το αν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων ο υπουργός αποκρίνεται: «δεν πρόκειται να σας πω ότι πρόκειται για μια συμφωνία χωρίς προβλήματα. Προσφέρει, όμως, μια βάση σταθερότητας για την ανάκαμψη της οικονομίας, η αναπτυξιακή δυναμική της οποίας συμπιέστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Η απελευθέρωση της δυναμικής αυτής, η ελάφρυνση του χρέους (που ήδη ξεκίνησε για τις άμεσες υποχρεώσεις και θα συνεχιστεί για τις οφειλές μεγαλύτερης διάρκειας) σε συνδυασμό με τους επενδυτικούς πόρους που θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα (κοινοτικά ταμεία, χρηματοδοτήσεις από επενδυτικές τράπεζες, σχέδιο Γιούνκερ) και βασικές μεταρρυθμίσεις (από το φορολογικό σύστημα μέχρι το κοινωνικό κράτος) μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις στήριξης των ασθενέστερων. Ακριβώς για να υλοποιήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις ζητούμε την λαϊκή εντολή».
Απαντώντας, τέλος, στο «αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι ένα κόμμα της Αριστεράς ή αν θα εξελιχθεί σε μια κεντροαριστερή δύναμη, σε ένα ΠΑΣΟΚ της νέας χιλιετίας» ο επικεφαλής του υπουργείου οικονομίας υπογραμμίζει: «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αριστερό κόμμα, που μάχεται υπέρ των συμφερόντων των ασθενέστερων τάξεων και οριοθετείται με σαφήνεια έναντι της Σοσιαλδημοκρατίας. Καταφέραμε να ανοίξουμε ρωγμές στο μέτωπο της λιτότητας στην Ευρώπη. Μετά τις εκλογές, με τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός και από κοινού με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε οι ρωγμές αυτές να εξελιχθούν σε ρήγμα, σε οριστική ρήξη με τις πολιτικές που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

***  Μετανάστες περνούν τα συρματοπλέγματα στην Ειδομένη (ΒΙΝΤΕΟ)
eidomenh
-   Οι πρόσφυγες που καταφθάνουν σε καθημερινή βάση στον Πειραιά κατευθύνονται μαζικά βόρεια, στα σύνορα της χώρας με τα Σκόπια.
Εκεί η κατάσταση είναι οριακή, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα με τη γειτονική χώρα και να περάσουν στην απέναντι πλευρά, με την αστυνομία να τους απωθεί με γκλομπ και χειριβομβίδες κρότου λάμψης.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει τοποθετήσει στρατό στα σύνορα για να κρατήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες σε ουδέτερο έδαφος ώστε να μην περάσουν στην ενδοχώρα.
Ακολουθεί βίντεο από τη στιγμή που οι πρόσφυγες σπάνε τα συρματοπλέγματα και οι αστυνομικοί των Σκοπίων τους απωθούν:
{ youtube} 2hK6dTbWc_s {youtube }=
https://youtube.be/2hK6dTbWc_s ,

***  Ατελείωτες ουρές για ένα πιάτο σαρδέλα στην Πρέβεζα (ΒΙΝΤΕΟ)
oures
-  Σαρδέλα στα κάρβουνα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί συνθέτουν το σκηνικό στα τραπέζια.
Οι κατοίκους αλλά και επισκέπτες δημιουργούν τεράστιες ουρές για να σερβιριστούν γεγονός που υποδεικνύει την στενή σχέση των Πρεβεζάνων με την αλιεία καθώς και τη ναυτική παράδοση.
Δείτε το βίντεο: PamePreveza.gr - Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα 2015 , https://youtu.be/tR5psYEaLpI  .-

***  Κίνημα υπέρ του 'Ελληνα Σπύρου που κινδυνεύει με εκτέλεση
spyros
- Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή του Έλληνα πολίτη Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, με σπουδές στη Νομική Αθηνών.
Ο Σπύρος αρνήθηκε ως συνταγματάρχης της αστυνομίας να ανοίξει πυρ κατά διαδηλωτών και συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς στο Μπουρούντι (Αφρική) στις 27 Ιουνίου.
Όταν συνελήφθη δεν προέβαλε αντίσταση και είχε διώξει τη φρουρά του για να μην κινδυνεύσει.
Από τότε κρατείται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και έχει υποστεί φρικτά βασανιστήρια.
Έχουν περάσει 18 ημέρες από τότε που η υπόθεση του Σπύρου, είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά οι ελληνικές Αρχές κινούνται νωχελικά.
Τη φροντίδα της γυναίκας του Οσάνα και του γιου του, έχουν αναλάβει φίλοι και συγγενείς του Σπύρου.
Η Οσάνα λέει ότι, οι πληροφορίες από το Μπουρούντι είναι άκρως ανησυχητικές, καθώς οι εξοντώσεις παίρνουν τη μορφή γενοκτονίας.
Οι δικηγόροι του Σπύρου στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα, Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης, κλιμακώνουν τη διεθνή δικαστική παρέμβαση.
Αναμένεται να υποβάλουν προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Χάγη. Αλλά, το καθεστώς αρνείται τώρα τη δικαστική διερεύνηση.
Η είδηση της παράνομης φυλάκισης του Σπύρου προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από συμφοιτητές του στη Νομική και φίλους του από την ΑΣΟΕΕ. Στα social media έχει δημιουργηθεί η σελίδα Free Spiros Richard Hagabimana, η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη. Μεταξύ αυτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποςΓαβριήλ Σακελλαρίδης και ο υπουργός ΟικονομικώνΕυκλείδης Τσακαλώτος, που τον γνώριζαν από την ΑΣΟΕΕ, όπου εργαζόταν ο Σπύρος στη Βιβλβιοθήκη.
Η επιστολή που έστειλαν στο Εθνος και υπογράφουν απάνω από 170 φίλοι και συμφοιτητές του από τη Νομική και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αναφέρει:
«... Οι συμφοιτητές του στη Νομική το 1996 δεν γνωρίζαμε ότι ο Σπύρος ήταν πολιτικός πρόσφυγας, αξιωματικός του στρατού στη χώρα του που είχε έρθει να σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων... Ο Σπύρος εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα από ένα ακόμη πραξικόπημα που αναβίωσε τα μίση του φρικτού πολέμου μεταξύ Χούτου και Τούτσι, αλλά ως θετικός άνθρωπος αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χρόνο του σπουδάζοντας νομικά και παράλληλα, έπιασε δουλειά στη Βιβλιοθήκη της ΑΣΟΕΕ... Ανέπτυξε δράση ανθρωπιστική, κατάφερε να φέρει πολλά παιδιά από το Μπουρούντι να σπουδάσουν στην Ελλάδα... Αγάπησε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του, έμαθε και μιλά τα ελληνικά σαν μητρική γλώσσα, πήρε υπηκοότητα, βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και πριν από έναν χρόνο έφερε στην Ελλάδα και βάπτισε τον γιο του, Μάρκο, τώρα 3,5 ετών... Όπως διαβάζουμε στο thetoc.gr, όταν δόθηκε η ευκαιρία επέστρεψε στο Μπουρούντι για να συμβάλει στην παλινόρθωση της Δημοκρατίας, έγινε αξιωματικός της αστυνομίας, έκανε οικογένεια και έναν γιο... Δεν μας εξέπληξε η στάση του, ο Σπύρος θα έκανε πάντα αυτό που υπαπαγορεύει η η ηθική και βαθιά χριστιανική του συνείδηση. Ο Σπύρος είναι ένας λαμπερός άνθρωπος που αγγίζει όσους είναι γύρω του...»

***  Γεννηματά: «Ομολογία αδυναμίας Τσίπρα η απόδραση μέσω των εκλογών»
gennhmata1

Ομολογία αδυναμίας του Αλέξη Τσίπρα η απόδραση μέσω των εκλογών, υποστηρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημαρά σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Η επιλογή του για μία ακόμα φορά δεν αφορά τις ανάγκες της χώρας. Αυτό που κατά τον κ. Τσίπρα προέχει δεν είναι να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβει να φθάσει στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, ο λογαριασμός των οδυνηρών μέτρων που υπέγραψε».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό προσθέτει: «Η προκήρυξη των εκλογών είναι η εξόδιος ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα και το τέλος του κύκλου των ψευδαισθήσεων και του εμπορίου ψεύτικων ελπίδων που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και δόξασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά λέει: Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ θα δώσει δυναμικό παρών στις εκλογές.

Με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα». Η κα Γεννηματά αναφέρεται και στο ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας: «Έχω διατυπώσει με καθαρότητα τη θέση μου ότι η χώρα δεν χρειάζεται διχαστικά και πολωτικά μέτωπα. Αντίθετα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης. Συνεννόηση και συνεργασία που δεν αφορά σε ευκαιριακά κυβερνητικά σχήματα αλλά στην έκφραση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης σε προγραμματική βάση. Γι αυτό ο πολιτικός μας χώρος πρέπει μετά τις εκλογές να είναι δυνατός. Λέμε λοιπόν όχι στα "μέτωπα", όχι σε αυτοδυναμίες και νέες αυταπάτες, όχι σε άλλα ψέματα. Εδώ και πέντε χρόνια λέμε, με συνέπεια και κόστος, ναι στην αλήθεια, ναι στην ευθύνη ναι στη συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων».

Η κ. Γεννηματά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο το οποίο κατά την άποψή της δεν ήταν αναπόφευκτο:«... Κατέστη αναγκαίο από την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ήταν αναγκαία αλλά όχι από μόνη της και ικανή συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης. Η χώρα χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων που δεν αφορούν αλλά αντιθέτως υπερβαίνουν το νέο τριετές μνημόνιο. Αλλαγές παντού. Στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στην παραγωγική διαδικασία, στην οικονομία. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα ανακτήσει την αξιοπιστία και θα πετύχει τη βελτίωση των όρων του νέου μνημονίου που είναι αντιπαραγωγικά, υφεσιακά , άδικα. Κυρίως πρέπει να προκληθεί ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σοκ που θα βάλει ξανά την οικονομία μπροστά, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Ο νέος πλούτος, η αναδιανομή του οποίου θα επουλώσει πληγές που άνοιξε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η κρίση δεν θα πέσει ως μάννα εξ ουρανού. Θα παραχθεί με σχέδιο και σκληρή προσπάθεια μέσα από μια αναπτυσσόμενη οικονομία.

***  Βενιζέλος: «Πολιτική απάτη της ομάδας Τσίπρα οι γρήγορες εκλογές»
benizelos1

-   «Το στρατηγικό πλαίσιο των εκλογών» είναι ο τίτλος του άρθρου του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στην προσωπική του ιστοσελίδα με το οποίος εξαπολύει συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα του από την ανάληψη της εξουσίας ενώ επιχειρεί να αποδομήσει και τη τακτική της ταχείας προσφυγής στις κάλπες που επέλεξε ως διέξοδο η "ομάδα Τσίπρα".

Στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «η παραίτηση της κυβέρνησης δεν είναι κάποια ευφυής πολιτική πρωτοβουλία. Οφείλεται θεσμικά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την διαφοροποίηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρική, τελική επιλογή της συνομολόγησης και ψήφισης του "μνημονίου Τσίπρα". Η ομάδα Τσίπρα επιχειρεί όμως με την παραίτηση και τις γρήγορες εκλογές μια δεύτερη πολιτική απάτη, σχεδόν εφάμιλλη αυτής της αντιμνημονιακής εξαπάτησης των προηγούμενων πέντε ετών και κυρίως του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και του δημοψηφίσματος που ήταν η κορύφωση του τυχοδιωκτισμού και ταυτοχρόνως το τέλος των εύκολων ψεμάτων, με τεράστιο κόστος για την Πατρίδα και τους πολίτες. Προσπαθεί να προσδιορίσει το πεδίο της νέας αντιπαράθεσης μεταξύ του νέου δήθεν προσγειωμένου, μνημονιακού πλέον, ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστή της μονής υπεύθυνης πολιτικής και της ανεύθυνης και επικίνδυνης πολιτικής πρότασης των διαφωνούντων που έχουν πλέον ως κορμό την Λαϊκή Ενότητα υπό τον Π. Λαφαζάνη. Ο μνημονιακός Τσίπρας εμφανίζεται ως αυτός που το πάλεψε, αλλά συμβιβάστηκε για να αποφευχθεί η καταστροφή - τον κίνδυνο της οποίας προκάλεσε ο ίδιος- και έφερε το δικό του μνημόνιο, επειδή δεν μπόρεσε να εφαρμόσει την πολιτική που επιδίωξε και στην οποία εξακολουθεί να πιστεύει, αλλά ας όψεται η δύσκολη πραγματικότητα στην οποία προσέκρουσε.

Ο κ. Βενιζέλος αποδίδει στην «ενιαία ομάδα Τσίπρα / Καμμένου / Λαφαζάνη / Κωνσταντοπούλου / Βαρουφάκη κοκ» ότι πήγε τη χώρα τρία τουλάχιστον χρόνια πίσω και τώρα ο κ. Τσίπρας ζητάει νέα εντολή για να εφαρμόσει το μνημόνιο στο οποίο οδήγησαν οι επιλογές του, οι λάθος εκτιμήσεις του, τα ψέματά του! Θέλει δε αυτό να το κάνει μόνος με αυτοδύναμη κυβέρνηση (!) ή το πολύ ξανά με τον κ. Καμμένο».

Ο κ. Βενιζέλος αντίθετα με πολλούς αναλυτές αναφέρει με σκωπτική διάθεση: «Το να «κυβερνά» ο κ. Τσίπρας κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα. Συνεπώς, πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε γιατί προκάλεσε τεράστια ζημιά και η παραμονή του στην εξουσία δεν προδικάζει τίποτα καλό... Συνεπώς η κυβέρνηση ορθότατα παραιτήθηκε γιατί δεν διαθέτει πλέον πλειοψηφία, στερείται νομιμοποίησης και έβλαψε τον τόπο και τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Έβρισε, συκοφάντησε, συσκότισε, αδίκησε. Τα έκανε παντού μαντάρα. Όχι μόνο στην οικονομία. Στην παιδεία, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, τους θεσμούς...Το εθνικό συμφέρον απαιτούσε να μη χαθεί και πάλι πολύτιμος χρόνος, αλλά να σχηματισθεί από την παρούσα Βουλή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων, φυσικά και του ανανήψαντος ΣΥΡΙΖΑ που έχει το μεγαλύτερο αριθμό εδρών. Με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και με την επιστράτευση μιας ικανής εθνικής ομάδας σχεδιασμού και εφαρμογής της μόνης - όπως αποδείχθηκε - εθνικής στρατηγικής. Ο κ. Τσίπρας με τη στάση του δεν άφησε κανένα περιθώριο. Επέβαλε τις πρόωρες εκλογές με την τυχοδιωκτική επιδίωξη να διατηρήσει την πρώτη θέση και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με προγραμματική εντολή τελείως αντίθετη από αυτή που απέσπασε πριν μόλις επτά μήνες και από αυτή που με προτροπή του δόθηκε στο δημοψήφισμα πριν μόλις σαρανταπέντε ημέρες. Εκπληκτικές πιρουέτες».

Οι εκλογές θα οδηγήσουν όμως ή σε αδιέξοδο ή στη μόνη λύση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον ενόψει των συνθηκών. Αυτή που προτείνουμε σταθερά ως ΠΑΣΟΚ από το 2012 και επαναλάβαμε προεκλογικά το 2015. Κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού...Ο κ. Τσίπρας θέλει αλαζονικά αλλά ανεπιγνώστως εκλογές για να επιβεβαιώσει την δήθεν ηγεμονία του ως ιδεολογικά και προγραμματικά κενός...Ζητάει ξανά ψήφο από άλλους ως νεομνημονιακός και από άλλους ως κρυπτοαντιμνημονιακός. Αρκεί να βρεθεί ξανά ανεξέλεγκτος στην κυβέρνηση. Μόνος ή με δουλικούς συμμάχους. Με τη λογική αυτή τίποτα δεν τον εμποδίζει να προκαλέσει όχι μονές αλλά διπλές εκλογές. Για να είμαι ακριβής, μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να θέσει φραγμό σε τέτοιους τυχοδιωκτισμούς.

Ακολούθως ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ «ως καταλύτη και εγγυητή προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά επιβεβλημένος στόχος» και εξηγεί: «Όχι για να βρουν κυβερνητικό ρόλο κάποια στελέχη του, αλλά για να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας. Παρά τα λάθη και τις ακόμη υπαρκτές αμφιθυμίες, το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει την πιο καθαρή και συνεπή στάση. Πλήρωσε τεράστιο κόστος που από ένα σημείο και μετά έγινε προφανώς δυσανάλογο και άδικο. Δεν ζητάει δικαίωση δική του, αλλά της προσπάθειας που έκανε ο λαός. Ο λαός που κουράστηκε πολύ και, λίγο πριν το τέλος της προσπάθειας, έκανε επιλογές παρακινδυνευμένες που δυστυχώς τώρα πληρώνονται ακριβά. Το ΠΑΣΟΚ, εις πείσμα πολλών που εξακολουθούν να εποφθαλμιούν το μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό του, έχει να παρουσιάσει την τιτάνια προσπάθεια των τελευταίων ετών. Η εμπειρία και η κατάληξη των τελευταίων επτά μηνών επιτρέπουν μια πιο ψύχραιμη και δίκαιη αξιολόγηση της προσπάθειας των τεσσεράμιση προηγούμενων ετών . Κυρίως όμως έχει να παρουσιάσει τις συγκροτημένες προτάσεις του για το μέλλον. Για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. Ομόφωνη δε απόφαση του συνεδρίου του Ιουνίου ήταν η αναφορά του όχι μόνο στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά σε όλο το φάσμα του δημοκρατικού προοδευτικού κέντρου. Αυτό προσδιορίζει και την πρότασή του για το πώς πρέπει να πορευτεί και ο τόπος, αλλά και η παράταξη, μετά τις εκλογές. Με το μέγιστο δυνατό εύρος, με ευκρινές στίγμα, χωρίς μιζέριες αλλά με μνήμη, με αίσθηση των δυσκολιών αλλά και με αισιοδοξία. Κυρίως με αξιοπρέπεια που είναι η πιο προοδευτική αρετή».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος στρέφει τα πυρά του εμμέσως και κατά της Προέδρου της Βουλής: «Η αναζήτηση κυβερνητικής λύσης από την παρούσα Βουλή δεν έχει νόημα με δεδομένη τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός όμως από τις θεσμικές φαντασιώσεις ενός προσώπου που τώρα χρησιμοποιείται για να καταστεί συμπαθής ο κ. Τσίπρας που ευθύνεται και για το λάθος αυτό, υπάρχουν σοβαρά θεσμικά ζητήματα που μακάρι να μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συνεννόησης των κομμάτων, έστω της αντιπολίτευσης. Η σύγκληση της Βουλής πριν τη διάλυσή της θα είχε πχ νόημα μόνο για να ψηφισθεί η άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Αυτό θα λειτουργούσε ευεργετικά και θα διευκόλυνε τις εθνικά αναγκαίες συνεργασίες και συναινέσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει εδώ και καιρό σχετική πρόταση νόμου που μπορεί να ψηφιστεί εντός μιας ημέρας. Ακόμη και τώρα, έως τη στιγμή που θα δημοσιευθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, αν θέλουν τα κόμματα».

***  Κίνα: Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο με έναν νεκρό
kina2
Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στην ανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι εννέα να τον τραυματιστούν.
Οι 150 πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία έσβησε σήμερα το πρωί.
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Χουαντάι, κοντά στην πόλη Ζίμπο, στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα που επικαλείται μηνύματα που ανάρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης Ζίμπο στο κοινωνικό δίκτυο Sina Weibo.


***  Διάβημα Ελλήνων Κων/πολης για το τάφο του Τούρκου ψευτοπατριάρχη
tyrkorthodoxoi

-    Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, απαιτούν την αφαίρεση του τάφου του Τουρκορθόδοξου ψευτοπατριάρχη Τουργκούτ Ερέν Ερόλ (Παπαευθύμ) αλλα και άλλων 2 εχθρών της Ρωμιοσύνης, που υποστηρίχτηκαν απο τον Κεμάλ και το καθεστώς στη εξόντωση των Ελλήνων της Πόλης απο το νεκροταφείο της Μεταμορφώσεως όπου κοιμούνται οι εξέχουσε μορφές των Ρωμιών της Πόλης.
Η εφημερίδα των Ελλήνων της Κων/πολης, Απογευματινή μέσω του ιδρυτή της Μιχάλη Βασιλειάδη καταγγέλει, " Είναι ρωμαίικο ορθόδοξο νεκροταφείο (της Μεταμόρωσης, στη περιοχή Σισλί). Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Ρωμιοί, δεν είναι ούτε καν ορθόδοξοι και έχουν αφορισθεί. " και τονίζει "Υπάρχει μία ψεύτικη εκκλησία που έχουν ιδρύσει αυτοί (της Τουρκορθοδόξου Εκκλησίας). Μία εκκλησία για να μπορεί να είναι εκκλησία θα πρέπει να είναι οικουμενική και να κρίνεται αδελφική από τις υπόλοιπες. Εγώ όταν έρχομαι να επισκεφθώ τον τάφο των γονέων μου, δεν είμαι αναγκασμένος να βλέπω στο κέντρο του νεκροταφείο τους τάφους αυτών των εθνικιστών, που έκαναν κακό στους Ρωμιούς. Εμείς ως Ρωμιοί, θέλουμε να αφαιρεθούν οι τάφοι αυτοί".
Σημειώνεται ότι απόγονοι του Τούρκου ψευτοπατριάρχη εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της οργάνωσης Εργκενεκόν.

***  ΣΟΚ! Τζιχάντι Τζον: Επιστρέφω στη Βρετανία και θα κόψω κεφάλια (BINTEO)
john
Ο δήμιος της ISIS προκαλεί ανατριχίλα με νέο μήνυμα του: «Επιστρέφω στη Βρετανία και θα κόψω κεφάλια».
Αυτό είναι το νέο μήνυμα που στέλνει μέσω βίντεο ο Τζιχάντι Τζον, που αποκεφάλισε on camera ξένους ομήρους.
Ο ίδιος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο νεαρός Λονδρέζος από την ευκατάστατη οικογένεια που αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία για να μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία και να γίνει ο άνθρωπος-βιτρίνα των τζιχαντιστών.
Η Mail on Sunday που έχει στην κατοχή της το πρώτο βίντεο του δήμιου μετά τον Ιανουάριο.
Πιθανότατα το εν λόγω βίντεο βιντεοσκοπήθηκε πριν από δύο μήνες στη νοτιο-ανατολική Συρία.

Video  : Video footage shows Jihadi John unmasked for first time in Syria  ,
https://youtu.be/Z4sYJe8Z9a4  .-

***  Βόμβα Πούτιν: Kάνει άξονα εναντίον της Τουρκίας
putin

-   Η νέα σφήνα, του πολύπειρου Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι (τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και αποκαλεί δικτάτορα) θα βρίσκεται στη Μόσχα (25-27 Αυγούστου) μετά απο πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου.
"Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες και σφραγίζει την αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Αλ Σίσι με τα τουρκικά μέσα να ανησυχούν για σχηματισμό αντιτουρκικού μετώπου μετά τη συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ.
Το ίδιο τριήμερο, στη Μόσχα θα για συνάντηση με τον Πόύτιν θα βρίσκεται ο βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β' κάτι που κάνει πλέον φανερούς τους τριγμούς στο τρίγωνο Ιορδανία-Τουρκία-Σαουδ. Αραβία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ρώσος Πρόεδρος, που έχει σκληρύνει κατα πολύ τη στάση του απέναντι στον Ερντογάν (του ζήτησε μάλιστα να συνεργαστεί με τον Άσσαντ!) , είναι έξαλλος με τις χερσαίες επιχειρήσεις που ετοιμάζονται απ'τη Τουρκία για τη δημιουργία bufferzone στα σύνορα με τη Συρία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ που εργάζονται με σκοπό τη πτώση Άσσαντ.
Μοιάζει πως το μέτωπο Ρωσίας - Ιράν στη περιοχή, ενδυναμώνεται μετριοπαθώς με τη συμμετοχή Αιγύπτου , Ιορδανίας ώστε να μπεί φραγμός στις Τουρκικές ορέξεις.
Βέβαια, η μεγάλη συνάντηση είναι στις 2 Σεπτεμβρίου , όπου ο πρόεδρος Πούτιν αναμένεται να συζητήσει όλα τα καυτά θέματα της ευρύτερης περιοχής αλλά και τη δημιουργία αγωγού-μαμούθ Altay, με τον Κινέζο πρόεδρο στο Πεκίνο, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη παρέλαση για τα εβδομήντα χρόνια απο τη λήξη του ΒΠΠ.

***   Σαμαράς: Μεθυσμένος καπετάνιος ο Τσίπρας σε ακυβέρνητο καράβι
samaras

-    Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αρκέστηκε στην ακόλουθη φράση μιλώντας σε πολιτικούς του φίλους για τα τελευταία καμώματα του Αλέξη Τσίπρα: «Τι είναι όλα αυτά; Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι;».
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως η κυβέρνηση έπαιξε επικοινωνιακό θέατρο από την αρχή ως το τέλος και επί της ουσίας είχε πλήρη αδυναμία να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές- εξπρές του προκαλούν έντονη ανησυχία για την πορεία της χώρας: «Τι είναι όλα αυτά; Μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο καράβι;. Όλα θυσιάζονται στον βωμό των εσωκομματικών επιδιώξεων του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί νέες εκλογές -όλοι το ξέρουν- δεν συμφέρουν τη χώρα, και το "κριτήριο Ελλάδα" στην κομματική λογική τους δεν υπάρχει πουθενά».
Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για «απόλυτη παράλυση», χαρακτηρίζει ως καταστροφικές τις πρόωρες εκλογές και θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας «βυθίζει τη χώρα για μία ακόμη φορά στην απόλυτη αβεβαιότητα» και καταφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην οικονομία.

*** Κοντά σε συμφωνία ο Βαρουφάκης με Λαϊκή Ενότητα
varoufakhs1

-  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, επιδιώκει να διευρύνει την Κοινοβουλευτική του δύναμη.
Αρκετοί είναι αυτοί θεωρούν δεδομένη την ένταξη και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σε αυτή.
Ωστόσο, δεν βγήκε άσπρος καπνός από το χθεσινό τετ- α- τετ Κωνσταντοπούλου- Λαφαζάνη.
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε πριν την συνάντησή της που δεν πρόκειται να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προσεγγίσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Άλλωστε ο κ. Λαφαζάνης έχει υπογραμμίσει στους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι συνομιλεί με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Λαφαζάνης και Βαρουφάκης βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» και είναι θέμα ωρών να υπάρξουν εξελίξεις.

***  Παππάς: «Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ»
pappas1
Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές». Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών λέει ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποιά κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία». Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το "thisisacoup" δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα. Επίσης επιμένει ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το "όχι", δεν ήταν "ναι" στην δραχμή. Κατηγορεί τους "συντρόφους" της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στην δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο. Αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν "παρών" στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης». Τέλος σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί». Ξεκαθαρίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη Βουλή. Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στην Βουλή».

***   Έκτακτο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα στην Μύκονο!
 mykonos
-   Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προς εξυπηρέτηση πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, στη Μύκονο.
Mετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί, συνελήφθησαν στη Μύκονο τρία μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο ηλικίας 33 ετών και ο τρίτος 34 ετών. O τελευταίος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία σε τράπεζα, ενώ ο ένας 33χρονος που ήταν πρώην λιμενικός, έχει κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και της μαστροπείας καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής.
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, υπό την κάλυψη της νόμιμης δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκέδασης), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και MDMA, άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής.
Παράλληλα, για τον 34χρονο συλληφθέντα διαπιστώθηκε, ότι πέραν της δραστηριοποίησης του στην διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε σε πελάτες επίσης μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, γυναίκες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και στις κατ' οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Ποσότητα κοκαΐνης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -9,4- γραμμαρίων
•Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -8,7- γραμμαρίων
•Ποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA), συσκευασμένη σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων
•Το χρηματικό ποσό των -6.740- ευρώ και των -600- δολαρίων
•Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•Πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Επίσης κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Από την έρευνα εξακριβώθηκε επίσης η συμμετοχή τους σε σαράντα επτά περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

***  Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στις εκλογές χωρίς ρεαλιστική πρόταση και τραυματισμένος»
mitsotakis
Η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές με ξεκάθαρο στόχο να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να συγκροτήσει στην συνέχεια ένα ευρύ μέτωπο διακυβέρνησης της χώρας, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις.
Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«O κ. Τσίπρας προκήρυξε εθνικές εκλογές για να δραπετεύσει από τα εσωκομματικά αδιέξοδα που η αλλοπρόσαλλη πολιτική του δημιούργησε. Σε αντίθεση όμως με τον Ιανουάριο προσέρχεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση χωρίς ρεαλιστική πρόταση για τη χώρα και τραυματισμένος καθώς το κόμμα του έχει υποστεί μία βίαιη διάσπαση.
Είναι πρόδηλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως Κυβέρνηση. Στη χώρα μας επιδεινώθηκε κάθε τι μετρήσιμο, κάθε οικονομικός ή κοινωνικός δείκτης στους τελευταίους 7 μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως διαπραγματευτής κάτι που και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη αφού δεν κατάφερε να σχηματίσει μια βιώσιμη κυβέρνηση παρά το πρωτοφανές γεγονός ότι το τρίτο πρόγραμμα που εισηγήθηκε στηρίχθηκε από 222 βουλευτές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί μια ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντι σε ένα κ. Τσίπρα που πελαγοδρομεί η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στις εκλογές με μια ξεκάθαρη στρατηγική. Να διεκδικήσει την πρώτη θέση για να συγκροτήσει στη συνέχεια ένα ευρύ μέτωπο διακυβέρνησης της χώρας. Στο μέτωπο αυτό πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι το τρίτο πρόγραμμα είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να αποκτήσει επιτέλους μία ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό κράτος.
Είχα προτείνει τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου φιλελεύθερου πραγματισμού πριν από τις εκλογές. Από τη στιγμή που αυτό δεν κατέστη εφικτό, θα πρέπει να συγκροτηθεί μετά τις εκλογές. Αλλά για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου μπορούν να ξεκινήσουν από τώρα ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ποιοι και πως θα τον κυβερνήσουν μετά τις εκλογές.
Θεωρώ ως βασικές προϋποθέσεις: α) τη στελέχωση της Κυβέρνησης αλλά και του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από ισορροπίες και μικροκομματικές διευθετήσεις, β) την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος, ειδικά στο σκέλος των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού σκέλους ώστε να μειωθούν οι φόροι.
Στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις υπάρχει πληθώρα στελεχών, κοινοβουλευτικών και μη, που έχουν τις ικανότητες και τη διάθεση να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Στους φραπέδες και τη λούμπεν γραφικότητα μπορούμε να αντιπαραθέσουμε τεχνοκρατική επάρκεια και πολιτικό θάρρος».

***  Τσίπρας σε Μειμαράκη: «δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή»
tsipras maximou
Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

***  Ραντεβού Λαφαζάνη – Αλαβάνου στη Βουλή: Στα σκαριά το «αντιμνημονιακό» μέτωπο
lafazanis vouli

-   Συνάντηση στις 6 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχουν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Πρόεδρο του «Σχεδίου Β», Αλέκο Αλαβάνο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

***  Απάντηση Μεϊμαράκη στο Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη
meimar ts2

-  Στην κλήση για το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, στις 10: 15 τηλεφωνική κλήση και γραπτό μήνυμα απέστειλε  ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναμένοντας έκτοτε απάντηση του τελευταίου για συνάντηση τους.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.
Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.
Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.
Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες».


***  Λαφαζάνης: «Δολοφονικά» τα μνημόνια – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

lafazanis iii

 -  «Στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας του πολίτη τα δολοφονικά μνημόνια δεν έχουν θέση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Λαικής Ενότητας με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Ρόδο και την επιτυχή αντιμετώπισή της από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η Λαική Ενότητα επισημαίνει «τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία με την οποία επιχειρούν οι πυροσβέστες για τη διασφάλιση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».
ναφέρει ακόμη ότι «Παρά τις ελλείψεις σε επιχειρησιακά μέσα, μέσα ατομικής προστασίας και ατομικό εξοπλισμό, παρά την παλαιότητα του εθνικού εναέριου στόλου, τις μειώσεις των μισθών και την αφαίμαξη των εισφορών τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του σώματος που είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της τελευταίας εξαετίας, οι πυροσβέστες υπερέβησαν τις δυνατότητές τους, βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν μέχρι σήμερα». Η ανακοίνωση καταλήγει: «Πρέπει επίσης να αναδειχθεί ο επαγγελματισμός και η αυτοθυσία των πιλότων των canadair της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν, καθώς και των τεχνικών που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να έχουν σε ετοιμότητα τον εθνικό εναέριο στόλο παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που υπάρχουν».

***  Κωνσταντοπούλου: Καλεί τον Στουρνάρα σε απολογία στη Βουλή την Τρίτη
zwh 2

-  Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει να συγκαλεί και Διασκέψεις και επιτροπές.
Αυτή τη φορά η "μονομάχος" Ζωή τα έβαλε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Έτσι, η κ. Κωνσταντοπούλου συγκαλεί αύριο, Δευτέρα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την Τρίτη καλεί τον Γιάννη Στουρνάρα για να απολογηθεί... στη Βουλή.
«Καλείσθε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»- 150), στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέτασή σας από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφό της προς τον κ. Στουρνάρα.
Στις 20:00 η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Πάντως, η διαμάχη στο τρίγωνο του Προεδικού Μεγάρου, του Μεγάρου Μαξιμου και της Προεδρίας της Βουλής, μαίνεται…

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

  ***   Στη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016
Η πρεμιέρα της Σούπερ ΛιγκΣτη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016
 -  Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 22/08/2015
Ο Ηρακλής επέστρεψε με «ροπαλιά» στη Μυτιλήνη
 Καλλονή - Ηρακλής  0-1 , ( 0-1 ) .-^
Τα  γκολ  : 7΄ Περόνε , .-
  Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Κεϊτα - Λάζαρ, Ρομάνο
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.
Βίντεο από τον αγώνα :
ΚΑΛΟΝΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1  το  γκολ    αγων   22/08/2015: http://youtu.be/h7Yqe5MGEag ,
Με το δεξί στην πρεμιέρα ο Αστέρας, πέρασε από την Κομοτηνή
 Πανθρακικός -Αστέρας Τρίπολης 0-2 , (0-1).-^
Τα  γκολ : 25΄Μπερτόλια ,  63΄ Γιαννού .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Μπερτόλιο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης - Γιάννου, Χαμντανί, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74' Δημούτσος), Λανθαρότε (65' Φούντας), Γιάννου.

Βίντεο από τον αγώνα :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΤΡΙΠΟΛΗ  0-2   γκολ δηλώσεις 1η  αγων  22/08/2015: http://youtu.be/uCjkY9yD_ck ,
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  0- 2  2ο γκολ 1η  αγων  22/08/2015: http://youtu.be/zUHTPVfpI3o ,

Εκκωφαντική επιστροφή της ΑΕΚ με «τριάρα» στον Πλατανιά
  ΑΕΚ - Πλατανιάς   3-0 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 27΄ Βάργκας , 47΄ Γκάλο , 58΄ Αραβίδης .-
 Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Μπανανά
 ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος):
Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο
Βίντεο από τον αγώνα :
  ΑΕΚ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α ΄ημιχρ  1-0   Βάργκας 27΄ 1η  αγων  22/08/2015 : http://youtu.be/XDvkgy6VaOQ ,
ΑΕΚ-Πλατανιάς 1-0 27΄Βάργας 1η  αγων   22/08/2015: http://youtu.be/88v7iqi433c ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3 0 δηλώσεις γκολ 1η αγων  22/08/2015: http://youtu.be/d56b0-LN_Tw ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0  2ο γκολ 1η αγων  22- 08-2015: http://youtu.be/33WnWh0PNlU ,
ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  3ο γκολ 1η  αγων   22/08/2015: http://youtu.be/mSRSG5weZV4 ,

Δεύτερο πιάτο με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο
Κυριακή 23/08/2015

Ο Μπρίτο χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη με τον Λεβαδειακό
  Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0 , (1-0) .- ^
Τα γκολ  : 38΄ Μπρίτο ,
 Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία - Στάθης, Μιλοσάβλιεφ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (67΄ Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (69΄ Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78΄ Πίτου Γκαρσία).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μουλόπουλος (64΄ Μιλοσάβλιεφ), Μίνγκας (79΄ Μίνγκας), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (64΄ Γιακουμάκης), Ουόν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

Βίντεο από τον αγώνα:
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Α΄ ημίχρ 1-0 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/IG1nQOOzTRA ,
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0 Β΄ ημίχρ 1η αγων   23/08/2015 : http://youtu.be/RARcRVrJrPU ,

Η Βέροια έσωσε την «παρτίδα» με τον ΠΑΣ στο 92'
  Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 43΄ Ακόστα  , 93΄ Ναζλίδης .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπντούν - Μπέριος
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61' Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87' Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (73' Τάτος), Αμπντούν.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66' Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες (92' Κοζορώνης), Ναδάλες.

Βίντεο από τον αγώνα :
~ ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α΄ ημιχρονο 0-1 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/zXB9JGmdd_Q ,
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1 γκολ ισοφ 1η αγων   23/08/2015: http://youtu.be/bhF4V_8ILm4 ,

Η Ξάνθη δεν ήταν Μπρόντμπι, ο ΠΑΟΚ Χ-άρισε βαθμούς με το «καλημέρα»
  ΠΑΟΚ - Ξάνθη  0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ  : -
 Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας)-Μαγιάννης (Άρτας)
Κίτρινες: Λέοβατς, Σαββίδης - Μπέρτος, Σολτάνι, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης – 77’ Μυστακίδης), Ροντρίγκεζ, Σαμπό, Ζάιρο, Μακ
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63’ Χερέα)
Βίντεο από τον αγώνα :
~ ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ Α΄ ημιχρ 0-0 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/p-efyI7lRyQ
 ~**ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ 0-0 Β΄ ημιχρ 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/Yj2Ls3WTY5Q , 
Νίκη... μονόλογος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανιώνιο 

Εύκολα ο Ολυμπιακός, «Χ» ο ΠΑΟΚ, με το δεξί ο Ατρόμητος
 Ολυμπιακός - Πανιώνιος  3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 25΄ Φορτούνης , Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1').
Διαιτητής: Δελφάκης
Κίτρινες: Μαζουακού - Μπακασέτας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87΄ Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69΄ Χάρα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης (65΄ Μητρόπουλος), Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77΄ Καθάριος), Ντουρμισάι (65΄ Ανσαριφάρντ). -
Βίντεο από αγώνα  :
~*ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0 25΄ γκολ Φορτούνης 1η αγωνιστική   23/08/2015:
http://youtu.be/MB-gjnjWgbM ,
~* ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0 2ο γκολ 1η αγων  23/08/2015: http://youtu.be/rY5bAxnpQhY ,
~*ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0 3ο γκολ 1η αγων 23/08/2015: http://youtu.be/r4e8D5JYk3c ,

 Δευτέρα 24/08/2015
21:30 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός

***  Με Τορεζάνι το σημερινό φιλικό με Παναιτωλικό

Την ομάδα Νέων του Παναιτωλικού, την οποία αναμένεται να ενισχύσουν και κάποιοι επαγγελματίες θα υποδεχθεί σήμερα η Καλαμάτα, στο τρίτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον και από πλευράς φιλάθλων. Το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι επιθυμητό σε επίπεδο ψυχολογίας και εντυπώσεων, αλλά το ουσιώδες είναι να βγάλει η τοπική μας ομάδα θετικά στοιχεία σε όλους τους τομείς, εμφανίζοντας γραμμική βελτίωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μετά από κάθε τεστ. Τα βλέμματα όλων θα είναι πάντως στραμμένα στον Φράνκο Τορεζάνι, ο οποίος αποτελεί το πιο πρόσφατο και ηχηρό απόκτημα της τοπικής μας ομάδας. Αν και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή Κώστα Κλάδη μόλις την Παρασκευή είναι βέβαιο ότι θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής. Αντίθετα, αποκλείστηκε ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον Αριστομενόπουλο. - 

***

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-04-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Αυγούστου  2015   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/04-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-05-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
~ ARFARA  NEWS  Πέμπτη  06  Αυγούστου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  07  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-07-2015.html .-  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Αυγούστου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-08-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  Τρίτη 11  Αυγούστου  2015  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Πέμπτη  13  Αυγούστου  2015  : Το  Αγιάζι στην Ενημέρωση από το Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-13-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Παρασκευή  14 Αυγούστου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  15  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  16  Αυγούστου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-16-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .-  
~ ARFARA  NEWS    Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  18 Αυγούστου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-18-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~
ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2542 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2540   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9400   βίντεο   .-
~
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4506 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 486 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.248  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,  .-
~