ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25- 06 -2015

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 :
~

~

~
  
*** Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων 

   H υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου, ενώ ως προς τα φυσικά πρόσωπαέ ως την 27η Ιουλίου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27 Ιουλίου. Επιπλέον με τροπολογία που κατατεθηκε στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου, 30η Σεπτεμβρίου και 30η Νοεμβρίου. Newsroom ΔΟΛ - 
~
*** Στόματα ερμητικά κλειστά…

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε δημοσιεύσει δύο ρεπορτάζ με προβλήματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά κανείς αρμόδιος δεν είχε την ευαισθησία να απαντήσει. Το πρώτο αφορά σε μια παρέμβαση στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου υπάρχουν γραπτές καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, και το δεύτερο τη διαμαρτυρία μεγάλου αριθμού κατοίκων του Αντικαλάμου σχετικά με τη μετατροπή διώροφης οικίας, που γειτνιάζει με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε κέντρο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Θεωρούμε ότι και τα δύο θέματα άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η Δημοτική Αρχή, κατά κύριο λόγο, δε φαίνεται να ενδιαφέρεται. Να θεωρήσουμε τη σιωπή ως συνενοχή; Α.Π. - 
~
***  Στην Καλαμάτα το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό»          
      
Υπέρ της προστασίας του νερού τάχθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση στην Καλαμάτα του προγράμματος «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό», το οποίο υλοποιείται από την οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης.
Ο κ. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος στηρίζει τις ενημερωτικές προσπάθειες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της ΔΕΥΑΚ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες του Δήμου μέσω της ΔΕΥΑΚ για καθαρά θαλάσσια νερά, μέσω του αναβαθμισμένου βιολογικού καθαρισμού, αλλά και τις προσπάθειες για άριστη ποιότητα και επάρκεια του πόσιμου ύδατος.
Ακολούθως, έκανε λόγο για την ύπαρξη ζητημάτων στη διαχείριση του νερού, όπως η απώλεια λόγω διαρροών (χάνεται έως και το 20% του νερού), αλλά και η σπατάλη υδάτινων πόρων για άρδευση δένδρων που δεν έχουν ανάγκη, επισημαίνοντας πως για την αντιμετώπιση των απωλειών βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αντικατάστασης παλιών αγωγών από αμίαντο.
Πρόσθεσε πως ένα επιπλέον ζήτημα είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού (σε τριτοβάθμιο επίπεδο), προκειμένου το νερό που καταλήγει από αυτόν στη θάλασσα να χρησιμοποιείται στα πάρκα, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που υπήρχε εδώ και 20 χρόνια για δημιουργία λίμνης ηρεμίας στο «Λιθωμένο Φίδι», ώστε ο Νέδοντας να έχει νερό όλο το χρόνο και να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας. Όμως, η κοίτη τσιμεντοστρώθηκε και το θέμα θα το αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές, αφού αφαιρεθεί το τσιμέντο.
Από την πλευρά της Μεσόγειος SOS, η Λουκία Καλαϊτζή, αλλά και η διευθύντρια της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Όλγα Κοτσελίδου, αφού ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΥΑΚ για τη συνεργασία, τόνισαν πως το νερό είναι ύψιστης σημασίας κοινωνικό αγαθό, η διαχείριση του οποίου πρέπει να γίνεται μόνο από δημόσιους φορείς.
Ευχαριστίες στη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, αλλά και στην ΕΔΕΥΑ, που συμπεριλήφθηκε η Καλαμάτα στο πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες», απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ι. Καμβυσίδης, ο οποίος επισήμανε πως σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην οικονομία του νερού, δηλώνοντας πως θα περιμένει τα αποτελέσματά του.
 ~ Δράσεις
Μεταξύ των εκδηλώσεων που διοργανώνουν στην Καλαμάτα η Μεσόγειος SOS και η ΔΕΥΑΚ, θα υλοποιηθούν δράσεις ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών, όπου εμπλέκονται ομάδες πολιτών, στελέχη της ΔΕΥΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εμπειρογνώμονες και άλλοι φορείς, με στόχο τη σύσταση μιας βασικής ομάδας εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση των διαδικασιών διαβούλευσης για τη διαχείριση του νερού στην Καλαμάτα, καθώς και την προετοιμασία διαδραστικού συμμετοχικού εργαστηρίου.
Προς τούτο, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, με στόχο την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και την καταγραφή, ιεράρχηση, ανάλυση και αντιμετώπιση των ζητημάτων αιχμής σε σχέση με τη διαχείριση του νερού στην πόλη.
Επίσης, σήμερα θα ολοκληρωθεί το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο των στελεχών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του Δήμου, με κεντρική στόχευση την υιοθέτηση καινοτόμων μεθοδολογιών για τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας τους με το κοινό και, κατ’ επέκταση, της εξυπηρέτησής του, ενώ το απόγευμα της Τρίτης, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά στο Δημαρχείο, Καλαματιανοί συμπλήρωσαν δεκάδες ερωτηματολόγια στο πλαίσιο γνωριμίας τους με το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες», αφού κατέγραψαν τα ζητήματα που αναδεικνύουν οι ίδιοι ως κρισιμότερα σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού.
Στόχος του προγράμματος, όπως επισήμανε η κα Καλαϊτζή, είναι να απευθυνθεί και στα σχολεία, κάτι που θα γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και η εισαγωγή της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων, όπως αυτές για τους υδάτινους πόρους.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 ~
***  Διπλά ισόβια και δεκάδες χρόνια κάθειρξης στους κατηγορουμένους της δίκης Μεσάι          
     
Ολοκληρώθηκε η δίκη για τις δολοφονίες Μεσάι
Παραδειγματικές τιμωρίες από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων
-   Αποδεχόμενο μέχρι κεραίας το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έκρινε ομόφωνα χθες το μεσημέρι ενόχους με τις ίδιες κατηγορίες όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τις δολοφονίες πατέρα και γιου Μεσάι, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την εκβίαση και απόπειρα εκβίασης καταστηματαρχών και επιχειρηματιών. Απέρριψε, δε, στο σύνολό της την πρόταση του εισαγγελέα, όσον αφορά στην εισήγησή του για απαλλαγή κάποιων κατηγορουμένων.
Επιβάλλοντας παραδειγματικές ποινές, και το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι με καραμπίνα τέλεσε ο Αλβανός «Νίκο», ενώ τη δολοφονία του 2,5 χρονών Κέρι Μεσάι με μαχαίρι ο 25χρονος από τη Μεσσήνη.
Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε όλα τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους, κάνοντας δεκτό μόνο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για τον 30χρονο από τη Μεσσήνη, αδελφό του 25χρονου.
Το δικαστήριο δε δέχτηκε ελαφρυντικό πρότερου εντίμου βίου για τον πρώην αστυνομικό, ούτε για το δασικό υπάλληλο, επιμένοντας στις πρωτόδικές ποινές. Ο μεν πρώτος έχει ήδη εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ για την ποινή του δευτέρου δόθηκε η δυνατότητα εξαγοράς της, με την Έδρα να δηλώνει πως ήταν ιδιαίτερα επιεικής μαζί του.
Εγκληματική οργάνωση
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, τα δίδυμα αδέλφια, με την έναρξη της διαδικασίας, εν είδει διαμαρτυρίας, παραιτήθηκαν των εφέσεων που είχαν κάνει και έτσι παρέμειναν οι πρωτόδικες ποινές.
Ειδικότερα, ο 52χρονος έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια, 37 χρόνια, 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, την αγορά, κατοχή και πώληση αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο δολοφονίες, οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία σε οπλοφορία και οπλοχρησία για την καραμπίνα και το μαχαίρι με τα οποία έγιναν οι δολοφονίες, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης επιχειρηματιών. Του έχει αναγνωρισθεί η τοξικομανία.
Στο δίδυμο αδελφό του έχει επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 χρόνων και 6 μηνών, για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών. Και σε αυτόν έχει αναγνωρισθεί τοξικομανία.
Δολοφονίες και εκβιάσεις
Αναλυτικά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε τις εξής ποινές:
-Στον 51χρονο υπάλληλο του ΟΣΕ επιβλήθηκε ακριβώς η ίδια ποινή όπως και πρωτοδίκως: Κάθειρξη 14 χρόνων και 6 μηνών για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή, υπόθαλψη εγκληματία, για εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών. Απορρίφθηκε η πρόταση του εισαγγελέα να μειωθεί σε 12,5 χρόνια. Ο συνήγορός του Παναγιώτης Μπαλακτάρης χαρακτήρισε άδικη και αβάσιμη την απόφαση και ζήτησε τη γρήγορη καθαρογραφή της, ώστε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
-Στον Αλβανό «Νίκο» επιβλήθηκε ποινή δις ισοβίων και 12 χρόνια (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια και 13 χρόνια), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας με την οποία σκότωσε τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, διέταξε την απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής και την απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα εφ’ όρου ζωής.
-Στον 25χρονο από τη Μεσσήνη επιβλήθηκαν δις ισόβια και 15 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 30.500 ευρώ (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια και 18 χρόνια) για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού με το οποίο σκότωσε τον 2,5 ετών Κέρι Μεσάι.
Το μοναδικό ελαφρυντικό
-Στον 30χρονο αδελφό του προηγούμενου είχε ήδη αναγνωρισθεί από το πρώτο δικαστήριο τοξικομανία, ενώ σε αυτό το δικαστήριο ήταν και ο μοναδικός για τον οποίο έγινε δεκτό αίτημα του δικηγόρου του Στάθη Σταματόπουλου και του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 χρόνων και χθες η ποινή του μειώθηκε σε κάθειρξη 8 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
-Στον 28χρονο ξάδελφο των δύο αδελφών από τη Μεσσήνη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 25 ετών) για απλή συνέργεια στις δύο ανθρωποκτονίες, καθώς ακολουθούσε με αυτοκίνητο το όχημα όπου έγιναν οι δύο δολοφονίες και παρέλαβε τον Αλβανό «Νίκο» και τον 25χρονο, ενώ δικάστηκε και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
-Στη σύντροφο του 52χρονου αρχηγού της οργάνωσης το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή και την καταδίκασε σε κάθειρξη 9 ετών για απλή συνέργεια στις κατηγορίες για τα ναρκωτικά και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ της είχε αναγνωρισθεί τοξικομανία.
-Για τη σύντροφο του δίδυμου αδελφού του 52χρονου, το δικαστήριο, που έχει αναγνωρίσει από τον πρώτο βαθμό τοξικομανία, για τις υποθέσεις ναρκωτικών τής επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 4 χρόνια φυλάκισης) και όρισε το ποσό των 5 ευρώ ημερησίως για την εξαγορά της.
~ Κανένα ελαφρυντικό
-Τον πρώην αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο για παροχή πληροφοριών στην εγκληματική οργάνωση και του επέβαλε την πρωτόδικη ποινή της κάθειρξης των 8 ετών.
-Για το δασικό υπάλληλο το δικαστήριο επέβαλε την πρωτόδικη ποινή των 3 ετών φυλάκισης και 6 μηνών, ορίζοντας να είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, απορρίπτοντας αίτημα για αναστολή της με επιτήρηση.
-Όσο για τους επιχειρηματίες, πατέρα και γιο, το δικαστήριο τούς έκρινε και αυτή τη φορά ενόχους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης και επέβαλε στον καθέναν ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή. Πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη  
~
*** Δύο ναυαγοσώστες για «Ζάγκα» και «Μεμί» ζητά ο Δήμος Πύλου - Νέστορος         
      
Στην απόφαση να ζητηθεί η πρόσληψη δύο επιπλέον ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα ασχοληθούν με καθεστώς δίμηνης απασχόλησης, κατέληξε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος. Το θέμα τέθηκε ως κατεπείγον, λόγω του ότι δε θα πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση εξαιτίας της θερινής περιόδου, και όπως επισημάνθηκε, η επιτροπή χαρακτηρισμού παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων, που συγκρότησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ομόφωνα αποφάσισε ότι οι παραλίες Ζάγκα (σε εύρος 300 μέτρων εκατέρωθεν του καταστήματος εστίασης Παπασαραντόπουλου) και Μεμί (σε εύρος 300 μέτρων εκατέρωθεν του καταστήματος εστίασης Κουτσούκου) θα χαρακτηριστούν ως πολυσύχναστες.
Εκ παραδρομής σε προηγούμενη εισήγηση για την πρόσληψη 2 ναυαγοσωστών στις παραλίες που όρισε ως πολυσύχναστες [παραλία Φοινικούντας (παραπλεύρως λιμένα) και Μαυροβούνι (Άμμος)] η αρμόδια επιτροπή του Λιμεναρχείου Πύλου, δεν ελήφθη υπόψη το αντίστοιχο πρακτικό της επιτροπής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για τις παραλίες Ζάγκα και Μεμί. Προς τούτο, αποφασίστηκε να γίνει πρόσληψη των δύο επιπλέον ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα απασχοληθούν από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.   
~
***  Εποχικό προσωπικό πυροπροστασίας θα προσλάβει ο Δήμος Οιχαλίας          
     
Στην απόφαση να προσλάβει 17 συνολικά άτομα, προκειμένου να καλύψουν εποχιακά τις ανάγκες πυροπροστασίας, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα προσληφθούν  1 χειριστής μηχανημάτων έργων, 8 οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων και 8 εργάτες πυροπροστασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο διάστημα από 10 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ι. Ηλιόπουλος, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας, καθώς θα απαιτηθεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν καθαρισμός περιοχών και συνεχής έλεγχος και εντατική επιτήρηση επικίνδυνων χώρων, ενώ επιπλέον τα καθήκοντα των μονίμων υπαλλήλων δεν επιτρέπουν την συνεχή και καθημερινή απασχόλησή τους και με τα καθήκοντα πυροπροστασίας.
Με την απόφαση διαφώνησαν οι Ηλίας Ντονάς, Δημ. Κόνιαρης και Κων. Ρεϊτζόπουλος.   
 
*** Το τελεσίγραφο στον πολιτικό

«Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως», γράφει ο χθεσινός ΒΗΜΑτοδότης, «ότι θα σκάσει βόμβα με έναν πολιτικό (από τους πλέον γνωστούς των τηλεπαραθύρων) για υπόθεση φοροδιαφυγής Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, έστειλε έγγραφο στον εν λόγω πολιτικό και τον καλεί ως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 400.000 ευρώ ως πρόστιμο για ποσό 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει. Αν ως το τέλος του μήνα ο εν λόγω πολιτικός δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του (και με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος) και η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αφού ο εν λόγω πολιτικός δεν πλήρωνε το πρόστιμο ως τώρα λέγοντας ότι περιμένει μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όπου προσέφυγε, με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου, πλην όμως η υπόθεση έχει αναβληθεί. Να είστε ωστόσο βέβαιοι ότι επειδή απαιτούνται τούτες τις ημέρες ψήφοι για την ψήφιση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, ο εν λόγω πολιτικός δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στο κόμμα του». Α.Π. - 
~
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 26/6/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Τις βραδινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν προς το τέλος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.7 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -
~
***
~
 ~*
*** ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ….ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .-
~ ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
*
Οι περιστασιακοί φίλοι είναι
οι πιο συχνοί , (στο επαγγελματικό περιβάλλον, στο συμφέρον, στη δημιουργία προσωπική του αποδοχής κ.α.).- Η φιλία τους δεν είναι δεσμευτική , μ ΄ αυτούς πάμε βόλτα , κουτσομπολεύουμε , μοιραζόμαστε την αγάπη για το ποδόσφαιρο και για άλλες προσωπικές επιθυμίες , χωρίς αποκάλυψη προσωπικών μυστικών , κ. α. -
*
Οι στενοί φίλοι , μοιραζόμαστε
μαζί τους τις σκέψεις μας , τα συναισθήματά μας και αισθήματά μας , την παρηγοριά μας (χαρά , λύπη, προβληματισμοί , εντάσεις , έχθρες κ.α ).- Αυτή η φιλία , στηρίζεται στην εντιμότητα , στην ειλικρίνεια , στην αλήθεια , στην αγάπη , στην κατανόηση , στην τιμιότητα και ίσως στην ανθρωπιά .-
*
Οι κολλητοί φίλοι , είναι
οι πιο στενοί από τους στενούς μας φίλους . Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη , δυνατό συναισθηματικό δέσιμο , εντιμότητα , εμπιστοσύνη , αλληλεγγύη , ανθρωπιά , με το σύνολο των καλών ανθρώπινων ιδανικών .-
  **
Καλησπέρα καλοί μου φίλοι , και να έχουμε όλοι μας μια όμορφη εβδομάδα . Με μια αληθινή Αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας μας , χωρίς καμιά συναλλαγή και Ατιμωρησία .- η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ .- Φιλικότατα , Σταμάτη

~** ** ΟΙ ΦΙΛΟΙ , κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες : τους περιστασιακούς(ή περαστικούς), τους στενούς (ή ελάχιστα χάνονται ), και τους κολλητούς (ή αχώριστους).-
**
Οι προσωπικές σχέσεις , ουσιαστικά περνάνε μέσα από τρείς –πέντε 5 , φάσεις
: τη γνωριμία, τον πειραματισμό , -ενδυνάμωση, και την αφομοίωση, - ένωση .-Ο Αριστοτέλης έλεγε: Οι φίλοι είναι πηγή ζωής , αλλά και διέξοδος καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή .-
** -
Η φιλία δεν πρέπει να διαρκεί
όσο το συμφέρον , διότι τότε δεν λέγεται φιλία , αλλά ίσως σκυλιά .-
Να προσέχουμε , διότι το σάπιο λεμόνι σέπει και το γερό . Κι ΄ όταν προσέχουμε , πάντα και θα έχουμε .-
Όταν τους φίλους τους διαλέγουμε , ποτέ μας και δεν θα τους παιδεύουμε .-
Δείξε μου το φίλο σου για να σου πω πιο,(τι) είσαι .
Ο αληθινός φίλος ποτέ δεν μαχαιρώνει πισώπλατα , πάντα μαχαιρώνει από μπροστά , στο στήθος .-
**
Πάντα δυο σακούλια κρατάμε , το ένα ομπρός μας για τους ξένους και ένα πίσω μας το δικό μας , γεμάτα από λάθη αμαρτήματα , μπροστά των άλλων και πίσω μας των δικών μας (Αίσωπος
),.-
~
*** Κύριε δήμαρχε, εκτίθεστε ανεπανόρθωτα         
      
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Χ. ΒΓΕΝΗ
Τέτοιες ημέρες, το 1824, αναφερόμενος στο γνωστό ολοκαύτωμα ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, το περιέγραψε με το  επίγραμμά του: Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η Δόξα μονάχη, μελετά τα λαμπρά παλικάρια και στην κόμη στεφάνι φορεί, γινωμένο από λίγα χορτάρια πούχαν μείνει στην έρημη γη.
Δε μας έπιασε κανένας παραλογισμός, αλλά μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του επιχειρηματία και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, κάτω από το μεσημβρινό ήλιο, για τις κατηγορίες που δέχτηκε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, χρειαστήκαμε αρκετές ώρες να συνέλθουμε.
Το συμπέρασμα όσων δήλωσε ο κ. Βγενής είναι ότι «όλα είναι ένα ψέμα» και για όσα έγιναν, φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Δ. Φαββατάς και Ι. Θεοφιλόπουλος, οι οποίοι, μάλιστα, δεν "τόλμησαν" να παραβρεθούν στη συνέντευξη Τύπου.
Αντίθετα, ο ίδιος και η επιχείρησή του δραστηριοποιούνται επί 15 χρόνια με τη θάλασσα και έχουν συνεισφέρει, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, σε πάρα πολλές διοργανώσεις. Ακόμη και παραλίγο πνιγμένους συνανθρώπους μας έχουν σώσει, γι’ αυτό τιμήθηκε και από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.
Όλα αυτά που είδαμε όλοι τις προηγούμενες ημέρες να έχει κατασκευάσει, δεν ήταν παρά παροχή υποστήριξης για την πραγματοποίηση του μεσογειακού πρωταθλήματος ελεύθερης κατάδυσης! Ο ίδιος δεν ξεκίνησε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε εκεί που είχε στήσει τις εγκαταστάσεις, με θέα τα αγκυροβολημένα θαλάσσια σκάφη αναψυχής της επιχείρησής του, τα οποία υποστήριξε ότι νόμιμα είναι εκεί, μια και προβλέπεται ο ελλιμενισμός τους.
Κατά τα άλλα, εξαπέλυσε επίθεση στους Δ. Φαββατά και Ι. Θεοφιλόπουλο, ισχυριζόμενος ότι κατέφυγαν σε μια σκανδαλολογία και μια λασπολογία εναντίον του.
Για τον Γιάννη Θεοφιλόπουλο, ο Χάρης Βγενής τόνισε ότι έχει άγνοια του θέματος και παρέσυρε την παράταξή του, ενώ για τον Δημήτρη Φαββατά είπε ότι και πριν από ένα χρόνο είχε βάλει εναντίον του για αντιπολιτευτικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί χώρος στον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επειδή είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι κατηγορίες εξαπέλυσε και στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του στον αιγιαλό (σ.σ. από το 2008 και εντεύθεν για ό,τι γίνεται ή δε γίνεται στη χώρα μας, υπάρχει ένοχος...).
Μετά το πέρας της... ηλιοκαμένης συνέντευξης Τύπου δε δέχτηκε ερωτήσεις, αλλά υποστήριξε ότι όλα θα απαντηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***   Οι χαμηλές βαθμολογίες «βυθίζουν» τις βάσεις         
     
Με αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών κλείνει τον κύκλο του το ισχύον σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς από το 2016 το σύστημα θα αλλάξει.
Στις φετινές εξετάσεις, η αποτυχία ήταν μεγάλη –και κυρίως σε Φυσική, Αρχαία και Μαθηματικά– με συνέπεια, εκτός από τη βύθιση των βάσεων εισαγωγής έως και τα επίπεδα του 2008 στην οποία οδηγεί, να τίθεται επιτακτικά η ανάγκη να δρομολογηθεί διάλογος για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής πυραμίδας.
-  Ενδεικτικό είναι ότι και φέτος ο ένας στους τρεις υποψηφίους (31,69%) πήρε «εισιτήριο» για τα ΑΕΙ με βαθμό κάτω από τη βάση.
Παράλληλα, αναμένεται –στα τέλη Αυγούστου κατά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής– να υπάρξουν εισακτέοι με βαθμό κάτω από 4, όπως συνέβη πέρυσι. Το 2014, χρονιά ανόδου των βάσεων, το κατώφλι εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν 7.773 μόρια και στα ΤΕΙ το κατώφλι ήταν 4.054 μόρια...
Ειδικότερα, με βάση τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των 79.068 υποψηφίων Γενικών Λυκείων, οι οποίοι μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για μία θέση στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, εντυπωσιακή πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία, χωρίς να αποκλείεται η «βουτιά» να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια σε σχολές της περιφέρειας, λόγω της μείωσης των μετεγγραφών στο 15% του αριθμού των θέσεων εισακτέων. Οι πολύ κακές επιδόσεις κλονίζουν ακόμη και τα 19.000 μόρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός των αριστούχων όλων των κατευθύνσεων, ενώ οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν βαθμολογίες πάνω από 18 ήταν συνολικά 4.010 (ποσοστό 5,07%) έναντι 7.428 (9,48%) πέρυσι. Λόγω της μείωσης των μετεγγραφών, επίσης, θα διευρυνθεί και το βαθμολογικό χάσμα ανάμεσα στις σχολές των αστικών κέντρων και της περιφέρειας με ομοειδές αντικείμενο.
-  Συγκεκριμένα, από το σχολιασμό στην «Κ» των στατιστικών στοιχείων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προχθές από το υπουργείο Παιδείας, του καθηγητή Φυσικής Γιώργου Χατζητέγα και του μαθηματικού Στράτου Στρατηγάκη, προκύπτουν τα ακόλουθα ανά επιστημονικό πεδίο:
-1ο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες): Η πτώση των βάσεων αναμένεται να κυμανθεί από 300 μόρια έως 1.000 μόρια σε τμήματα της περιφέρειας. Ενδεικτικά, η βάση στη Νομική Αθηνών αναμένεται να διαμορφωθεί περί τα 18.300, ενώ η Νομική Θράκης θα «πέσει» κάτω από τα 18.000 μόρια. Τα, επίσης, περιζήτητα Τμήματα Ψυχολογίας θα κινηθούν κάτω από τα 18.000 μόρια. Όσο για τη βάση της Φιλολογίας Αθήνας, δύσκολα θα διατηρήσει το όριο των 17.000 μορίων.
-2ο και 4ο (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες): Το... Βατερλώ σε Φυσική και Μαθηματικά οδηγεί σε θεαματική πτώση (π.χ. το Η/Υ ΕΜΠ θα πέσει κατά 500 μόρια), η οποία θα ξεπεράσει τα 1.500 μόρια στις βάσεις εισαγωγής των τμημάτων τεχνολογικών και θετικών επιστημών ΑΕΙ της περιφέρειας. Για παράδειγμα, η βάση στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη αναμένεται να διαμορφωθεί στα 14.000 μόρια (15.589 μόρια πέρυσι).
-3ο πεδίο (επιστήμες Υγείας): Πρόκειται για το πεδίο που διεκδικούν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης, οι οποίοι –μεταξύ των τριών κατευθύνσεων– έχουν το μικρότερο ποσοστό βαθμών πρόσβασης κάτω από τη βάση (15,84% από 13% πέρυσι). Στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας, η βάση αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 19.000 μόρια, ενώ στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης η βάση θα διαμορφωθεί περί τα 18.200 μόρια, δηλαδή η πτώση να ξεκινήσει από 300 μόρια και να διευρυνθεί σε πάνω από 500 μόρια.
-5ο πεδίο (επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης): Αναμένεται πτώση βάσεων, που θα ξεκινά από τα 300 στις υψηλόβαθμες σχολές των κεντρικών ΑΕΙ και θα ξεπεράσει τα 1.500 μόρια στα περιφερειακά τμήματα.
Πηγή:  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ, «Καθημερινή»
~
***  Μετακινούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ, 40.000 μετανάστες από Ιταλία και Ελλάδα                                                                                      
Τι θα προβλέπει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής
ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÏÄÏÓ ÊÏÑÕÖÇÓ ÅÅ - ËÁÔÉÍÉÊÇÓ ÁÌÅÑÉÊÇÓ
(EUROKINISSI/Å.Å.)
-   Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν απόψε να υποδεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο, αλλά θα αναβάλουν την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν αυτοί, σύμφωνα με προσχέδιο του ανακοινωθέντος το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Μετά τους θανάτους σχεδόν 2.000 μεταναστών που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη με πλεούμενα, η ΕΕ υποσχέθηκε να υιοθετήσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για την επιβολή ποσοστώσεων όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή την ανέχεια στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών θα συμφωνήσουν στην «επανεγκατάσταση μέσα σε δύο χρόνια από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη 40.000 προσώπων που έχουν σαφώς ανάγκη διεθνή προστασία, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη», σύμφωνα με το προσχέδιο. Οι χώρες της ΕΕ θα λάβουν μέρος στο σχέδιο αυτό σε εθελοντική βάση.
«Δεν εξασφαλίσαμε συναίνεση για την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για τους μετανάστες», αλλά «αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και πρόσθεσε «η αλληλεγγύη χωρίς θυσία είναι καθαρή υποκρισία».
Οι ηγέτες συζήτησαν το ζήτημα στο δείπνο κατά τη σύνοδο κορυφής. Ορισμένες ανατολικοευρωπαϊκές και κεντροευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες διστάζουν να υποδεχθούν πρόσφυγες, ζήτησαν εγγυήσεις ότι το σχέδιο υπό συζήτηση θα είναι προσωρινό και σε εθελοντική βάση.
Η απόφαση για τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η ανακατανομή των μεταναστών θα ληφθεί στα τέλη του Ιουλίου, σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος. Αναμένεται να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος κάθε κράτους μέλους, της οικονομικής του κατάστασης και του πληθυσμού του. Τα κριτήρια θα υποκαταστήσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε εισηγηθεί την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων ανά κράτος μέλος.
Ακόμη, το προσχέδιο περιλαμβάνει την δέσμευση για την απευθείας υποδοχή 20.000 προσφύγων από χώρες όπως είναι η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Επιπλέον, το προσχέδιο θα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να ενισχυθούν τα μέτρα για τον επαναπατρισμό των μεταναστών που δεν δικαιούνται να τους χορηγηθεί άσυλο στην Ευρώπη.
«Χρειαζόμαστε συμφωνίες για τον επαναπατρισμό ώστε οι διακινητές να καταλάβουν ότι οι παράτυποι μετανάστες θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους», έκρινε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.
~
***  Από τα 250 ως τα 1.500 ευρώ κυμαίνονται οι συντάξεις στην Ευρώπη
Το 12% των συνταξιούχων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Eurostat
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
-   Από τη Λιθουανία ως τη Γαλλία, περνώντας από την Ελλάδα, οι συντάξεις στην Ευρώπη διακυμαίνονται από τα 250 ως τα 1.500 ευρώ και πλέον, όμως λαμβανομένου υπόψη του κόστους διαβίωσης, η φτώχεια πλήττει πάνω από το 12% των ευρωπαίων συνταξιούχων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Το ζήτημα των συντάξεων είναι ένα από τα κυριότερα σημεία τριβής στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχος, η σύνταξη κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 882 ευρώ το μήνα (713 κύρια σύνταξη, 169 επικουρική).
Το ύψος των συντάξεων είναι παραπλήσιο στην Πορτογαλία (2,5 εκατ. συνταξιούχοι) όπου η μέση σύνταξη φθάνει τα 833 ευρώ μικτά τον μήνα.
Στην Ισπανία (5,6 εκατ. συνταξιούχοι) το ποσό της σύνταξης ανέρχεται σε 1.020,80 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης για τον Ιούνιο.
Οι συντάξεις όμως είναι πολύ χαμηλότερες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Λιθουανία (242 ευρώ τον μήνα), η Σλοβακία (408 ευρώ) ή η Πολωνία (504 ευρώ).
Στη Γαλλία, η βασική σύνταξη ανερχόταν πέρσι στα 1.032 ευρώ για τους 13,7 εκατομμύρια συνταξιούχους οι οποίοι υπάγονται στο γενικό ασφαλιστικό καθεστώς (των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα), σύμφωνα με το Εθνικό Ταμείο Συντάξεων Γήρατος των Μισθωτών Εργαζομένων. Σε αυτή προστίθεται μια επικουρική σύνταξη (λίγο πάνω από 25% της μέσης σύνταξης, πάνω από το 50% για τα ανώτερα στελέχη).
Οι συντάξεις στη Γερμανία ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 760,43 ευρώ το 2013. Συμπληρώνονται συχνά από αποταμιεύσεις ή συμπληρωματικές συντάξεις που καταβάλλουν οι εργοδότες. Το 2011, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι άνδρες συνταξιούχοι λάμβαναν κατά μέσον όρο 1.576 ευρώ και οι γυναίκες 1.302 στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, ενώ στο ανατολικό το ύψος των συντάξεων ανερχόταν αντίστοιχα σε 1.303 και 1.219 ευρώ.
Ένας σημαντικός δείκτης για την κατάσταση των συνταξιούχων είναι το ποσοστό τους που πλήττεται από τη φτώχεια. Κατά μέσον όρο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, το 12,6% των συνταξιούχων ζούσε το 2013 κάτω από το όριο της φτώχειας (60% του μέσου κόστους ζωής), σύμφωνα με τη Eurostat.
Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περί το 5-6% στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία και στη Σλοβακία, περί το 8% στη Γαλλία, περί το 10-11% στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Πολωνία και στην Ιταλία, γύρω στο 12,4% στην Ελλάδα. Ανέρχεται περίπου στο 15% στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Φινλανδία, σε 17% στη Σουηδία, σε 17,6% στη Βρετανία, στο 25,9% στη Βουλγαρία και στο 27,1% στην Εσθονία.
Κατά μέσον όρο στις χώρες της ευρωζώνης ένας συνταξιούχος λαμβάνει περίπου το 56% των αποδοχών του όταν εργαζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2013. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες, ιδίως λόγω των μειώσεων των μισθών που έχουν σημειωθεί. Έτσι στην Ελλάδα, ανήλθε από το 41% το 2008 στο 60% το 2013.
Το 2013, το ποσοστό αναπλήρωσης πλησίαζε επίσης το 60% σε πολλές άλλες χώρες: την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία. Ήταν πάντως αισθητά χαμηλότερο στο Βέλγιο (47%), στην Ιρλανδία και στην Κροατία (37%), στη Βουλγαρία (39%) και στην Κύπρο (40%).
~
***   Τσίπρας: Οι προτάσεις μας απαντούν στην ουσία του προβλήματος  
«Υπάρχουν μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού»
ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
-    Στις προτάσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος ήταν να ενημερώσει τους περισσότερους ηγέτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη σύγκλιση των απόψεων, την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τις προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απαντούσαν στην ουσία, στις απαιτήσεις-προτάσεις των θεσμών που υποβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτές τις προτάσεις, ανέφερε, υπάρχουν μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, μετρήσιμα και συγκεκριμένα, ενώ για τις περιπτώσεις που υπήρχαν διαφωνίες κατατέθηκαν ισοδύναμα.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης κατά τη Σύνοδο στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όπου υπήρξε ευελιξία μεταξύ των προτάσεων των θεσμών και των επιλογών των κυβερνήσεων. Τόνισε στους ομολόγους του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μια νέα κυβέρνηση, με διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά επειδή θέλει να απαντήσει με ισοδύναμα, προτείνει τα δικά της μέτρα, ώστε να καλύπτονται ποσοτικά τα μέτρα που προτείνονται από την πλευρά των θεσμών.
Επιπλέον, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μετέφερε στους δημοσιογράφους πως κατά τη συζήτηση για την ΟΝΕ, ο Αλ. Τσίπρας έκανε τη σύνδεση με το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας ότι υπάρχει ένα δημοκρατικό κενό ανάμεσα σε αυτό που επιβάλλουν οι κανόνες της ευρωζώνης και αυτό που θέλουν οι λαοί της Ευρώπης. Η Ελλάδα, είπε, είναι μία περίπτωση που η αντίθεση αυτή είναι ξεκάθαρη, και ενώ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμεί να κινηθεί εντός κανόνων, ζητά ταυτόχρονα να γίνει σεβαστή η λαϊκή έκφραση.
Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά ατζέντα για ανάπτυξη, επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ είπε πως η ελληνική πρόταση περιελάμβανε και διαρθρωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα. Πέραν αυτών των συγκεκριμένων προτάσεων που συμπεριλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση, είπε ο πρωθυπουργός ότι χρειαζόμαστε κοινωνικό διάλογο και αναλογιστική μελέτη για να προχωρήσουμε το φθινόπωρο σε βαθιές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Εξάλλου, επεσήμανε στους εταίρους πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση και τις καλές προθέσεις που υπάρχουν σε μερίδα των πιστωτών και των θεσμών, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί συμφωνία, καθώς κάποιοι με την ακραία στάση τους και τις απαιτήσεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ζήτησε από τους ομολόγους του να πρυτανεύσει η λογική, η αμοιβαία ευθύνη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, γιατί αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμη λύση και όχι απλά και μόνο συμφωνία. Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα, κατέληξε, είναι η αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας και η μη εμπιστοσύνη των επενδυτών και για να λυθούν όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και το ζήτημα της χρηματοδότησης.
Τέλος, ερωτηθείς ο συνεργάτης του πρωθυπουργού μετέφερε πως μέσα στη Σύνοδο υπήρχαν σκληρές φωνές αλλά και πιο ήπιες.
~
***  «Σπάει ο πάγος ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ»                
Εκτενείς αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων για την επίσκεψη Κοτζιά
ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΟΠΟΣΚΙ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣΚ
-   Να μην υποτιμά πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Donald Tusk όταν άκουσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να του λέει «Game is Over» στη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε στον Tusk:
«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα –μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Δεν είναι παιχνίδι».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι, δυστυχώς, «οι προτάσεις των Θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».
Επεσήμανε, μάλιστα, στον Tusk, ότι το κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα. «Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε επίσης για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.
«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία. Μην υποτιμάτε που μπορεί να φτάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
~
***  Τελικά η Ελλάδα απασχόλησε και την Σύνοδο Κορυφής        
Αντίθετα με αυτό που προανήγγειλε η Μέρκελ οι ηγέτες συζητούσαν επί δύο ώρες για τις διαπραγματεύσεις
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
-  Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.
Αυτό υπογράμμιζαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup. Ως εκ τούτου, σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης ούτε σήμερα, ούτε αύριο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συζήτηση πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Στη συνέχεια μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκαν τουλάχιστον οι μισοί ηγέτες, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.
~
***   Οι 4 γραπτές δεσμεύσεις που ζητά ο Σόϊμπλε από την Ελλάδα     
Οι προϋποθέσεις που θέτει ο γερμανός υπουργός για την επίτευξη συμφωνίας
ΣΟΙΜΠΛΕ
-   Τέσσερις γραπτές δεσμεύσεις ζητά ο Σόϊμπλε από την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομιών θέτει 4 σκληρούς όρους προς Ελλάδα για να υπάρξει συμφωνία:
1. Επίσημο αίτημα της Ελλάδας για παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
2. Συμφωνία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
3. Έγγραφο που η Ελλάδα να αποδεικνύει ότι μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της.
4. Επίσημη διαβεβαίωση ότι στις 30 Ιουνίου η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ.
~
***   Ο Σόιμπλε διέκοψε το σημερινό Eurogroup                 
Φέρεται να δήλωσε πως η πρόταση των Θεσμών «προδίδει το Μνημόνιο»
ΣΟΙΜΠΛΕ
-    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη διακοπή του σημερινού Eurogroup, καθώς όπως μετέδωσε το Mega, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με 7 άλλους υπουργούς, ζήτησαν τη διακοπή της συνεδρίασης εξαιτίας της ύπαρξης 2 διαφορετικών προτάσεων.
Ο γερμανός υπουργός, μάλιστα, φέρεται να άσκησε κριτική στο κείμενο των Θεσμών που παρουσιάστηκε στο Eurogroup, καθώς το βρήκε «χαλαρό». Η πρόταση των Θεσμών «προδίδει το Μνημόνιο», φέρεται να δήλωσε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να περάσει από τα ξένα κοινοβούλια γιατί οι βουλευτές θέλουν πιο σκληρά μέτρα, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του Mega, Μαρία Δεναξά.
Κατόπιν, μαζί με άλλους 7 υπουργούς ζήτησε τη διακοπή του Eurogroup.
Όπως είπε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν είναι δυνατόν να συζητάμε 2 προτάσεις», δηλαδή αυτή των Θεσμών και την Ελληνική. Αντίθετα, ο ίδιος ζήτησε από τους θεσμούς να εξετάσουν τις ελληνικές προτάσεις και να τις ενσωματώσουν στο δικό τους κείμενο.
Κατόπιν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ενιαίο κείμενο. Αν το αποδεχτεί, τότε θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή την Κυριακή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
~
***   «Ταμπού» η αναδιάρθρωση του χρέους στις συνομιλίες Ελλάδας – δανειστών             
Τι αναφέρουν στις αναλύσεις τους γνωστοί οικονομολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΑ
-   Μεγάλο ταμπού των δύσκολων συνομιλιών που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με πολλούς οικονομολόγους, έστω κι αν θεωρούν πως η βραχυπρόθεσμη επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται απ' αυτήν.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως καμιά στήριξη δεν θα είναι πλήρης αν υπάρξει αδιέξοδο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου χρέους. Το ΔΝΤ θέλει επίσης να ανοίξει το θέμα αυτό. Απέναντι βρίσκονται η Γερμανία και άλλοι εκπρόσωποι μιας σκληρής γραμμής. Στη μέση βρίσκεται η Γαλλία, η οποία θα ήθελε τουλάχιστον να δώσει «μια ακτίδα ελπίδας» στην ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα που βρισκόταν στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας της. Χωρίς αυτό, το Παρίσι φοβάται πως η ευρωζώνη δεν θα ησυχάσει ποτέ αληθινά.
Οι εταίροι της Ελλάδας, έχοντας συνείδηση του προβλήματος, είχαν προβλέψει ήδη από το 2012 αυτό που ο Φρεντερίκ Ντικροζέ, αναλυτής της Credit Agricole CIB, αποκαλεί μια «αναδιάρθρωση λάιτ»: όχι να διαγραφούν πιστώσεις, αλλά να μειωθούν τα επιτόκια και να παραταθεί η αποπληρωμή.
Μια τέτοια προοπτική «είναι απαραίτητη πολιτικά για τον κ. Τσίπρα ώστε να ηγηθεί της πλειοψηφίας του, και επίσης για να 'κλείσει' το ΔΝΤ τους υπολογισμούς του», εξηγεί ο Ντικροζέ.
Αν το χρέος αναδιαρθρωθεί, το ελληνικό κράτος θα ανακτήσει λίγο δημοσιονομικό περιθώριο και το ΔΝΤ θα μπορέσει να μειώσει τις απαιτήσεις του για λιτότητα χωρίς να χάσει το γόητρό του. Και λίγο ενδιαφέρει αν, σύμφωνα με τον Ντικροζέ, όλο αυτό είναι μαθηματική «επιστημονική φαντασία» χωρίς σχέση με την πραγματική βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι «ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πολιτικό διακύβευμα και ένα πολύ μακροπρόθεσμο οικονομικό διακύβευμα», όχι μια επείγουσα οικονομική ανάγκη, υποστηρίζει από την πλευρά του ο Κρίστοφερ Ντέμπικ, οικονομολόγος της τράπεζας Saxo.
Το χρονοδιάγραμμα των αποπληρωμών της Ελλάδας εκτείνεται και μετά το 2020, όμως πριν από το έτος αυτό, η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμές προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι συγκεντρωμένο αυτό το καλοκαίρι δημιουργώντας ένα αληθινό «τείχος χρέους».
Για τον Ντέμπικ, θα ήταν δυνατό να στηριχθεί η Ελλάδα στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης φάσης, αρχικά αποδεσμεύοντας ένα ποσό 7 δισεκ. ευρώ που είναι μπλοκαρισμένο από το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που είναι ο στόχος των σημερινών διαπραγματεύσεων. Και στη συνέχεια με ένα νέο σχέδιο οικονομικής αρωγής, το τρίτο από το 2010.
Οι κινήσεις αυτές θα επέτρεπαν να αναβληθεί για αργότερα η συζήτηση για μια διαγραφή του χρέους, η οποία είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με τον οικονομολόγο: «Για να γίνει το χρέος βιώσιμο, θα χρειαστούν χρόνια πολύ υψηλού πληθωρισμού. Όμως σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε αποπληθωρισμό».
Το κράτος θα πρέπει επίσης, για να αναλάβει μόνο του την αποπληρωμή του χρέους, να δεχθεί να καταβάλει δημοσιονομικές προσπάθειες «που δεν έχουμε δει ποτέ, σε καμιά χώρα», στηρίζοντας ταυτόχρονα μια ισχυρή ανάπτυξη, υπογραμμίζει ο Ξαβιέ Ραγκό, πρόεδρος του Γαλλικού Παρατηρητηρίου Οικονομικών Συγκυριών (OFCE), ο οποίος τάσσεται επίσης υπέρ μιας μακροπρόθεσμης αναρρύθμισης του χρέους.
Ο οικονομολόγος εκτιμά πάντως ότι είναι «επικίνδυνο» να γίνει λόγος υπερβολικά γρήγορα για μια ενδεχόμενη διαγραφή πιστώσεων, διότι έτσι θα δηλητηριασθούν περαιτέρω οι ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και ορισμένους εταίρους.
Ο Ραγκό τάσσεται συνεπώς υπέρ ενδιάμεσων λύσεων, αν και αναγνωρίζει πως η συνέπεια θα ήταν να «παραμείνει η Ελλάδα ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα» για χρόνια.
Περισσότερο επιθετικός, ο αριστερός οικονομολόγος Τομά Πικετί δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Marianne πως η μη διαγραφή του ελληνικού χρέους σημαίνει την καταδίκη της χώρας «στην αιώνια μετάνοια».
~
***   Κατεδαφίζονται άμεσα αυθαίρετα που βρίσκονται μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση                        
Με τη «βούλα» του ΣτΕ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
-    Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας κατεδαφίζονται άμεσα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση,  ανεξάρτητα εάν  αυτή η δασική έκταση είναι ιδιωτική ή δημόσια.
Οι δικαστές του «Ε Τμήματος του ΣτΕ ερμηνεύοντας  το Σύνταγμα και την δασική νομοθεσία έκριναν ότι «οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως κατασκευές που έχουν ανεγερθεί είτε μέσα σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση ή δασικές εκτάσεις είτε μέσα σε δημόσιες ή ιδιωτικές αναδασωτέες εκτάσεις οι οποίες έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, προερχόμενη από ανθρώπινη ενέργεια ή από φυσική αιτία, κατεδαφίζονται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου».
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογράμμισαν ότι «το μέτρο της κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επιβάλλεται υποχρεωτικώς από τον νόμο, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα της έκτασης ως δημόσιας ή ιδιωτικής, διότι τυχόν δικαιώματα ιδιωτικού δικαίου σε δασική ή αναδασωτέα έκταση δεν αποκλείουν την εφαρμογή της νομοθεσίας, κατ’ εφαρμογή της οποίας εκδόθηκε η  πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών». Μάλιστα, όπως επεσήμαναν για την  κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις δεν απαιτείται, να έχει προηγουμένως καταρτισθεί δασολόγιο, ούτε να έχει χαρακτηρισθεί η έκταση ως δασική, με τη διαδικασία του δασικού νόμου 998/1979 ούτε, να έχουν καταρτισθεί δασικοί χάρτες, αλλ’ αρκεί να διαπιστώνεται αιτιολογημένα ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης.
Με την συγκεκριμένη απόφαση (2215/2015) οι δικαστές επικυρώσαν πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών αλλά και απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που έλεγε " ναι " στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών και εγκαταστάσεων  που έχουν ανεγερθεί  σε δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση εμβαδού 7.968 τ.μ., στη θέση «Λόφος Κόκκου-Ομορφοκκλησιά- Βείκου» (Τουρκοβούνια)   του Δήμου Γαλατσίου   Αττικής.
~
***   «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τις κυπριακές τράπεζες»       
Έκθεση του οίκου Moody’s
MOODYS
-    Αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα του ενεργητικού και στις επιδόσεις των κυπριακών τραπεζών είναι δυνατόν να έχει μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ, καθώς διάφορες κυπριακές επιχειρήσεις έχουν δραστηριότητες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες των τραπεζών για βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τους, εκτιμά σε έκθεση του ο οίκος Moody's.
Ειδικότερα αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι σε σημαντικό βαθμό άμεσα εκτεθειμένες στην Ελλάδα, μετά τη πώληση των ελληνικών θυγατρικών τους το Μάρτιο του 2013, «η επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα αυτή δημιουργεί κινδύνους».
Ο οίκος αναφέρεται και στον νέο Κώδικα Συμπεριφοράς της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για το χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν Οικονομικές Δυσκολίες, σημειώνοντας πως οι κυπριακές τράπεζας θα επωφεληθούν από αυτόν. Ωστόσο θεωρεί ότι η ποιότητα του ενεργητικού τους θα συνεχίσει να είναι αδύναμη για πολλά χρόνια ακόμη.
Ο Κώδικας, ο οποίος ήταν απαίτηση του προγράμματος στήριξης της χώρας από την τρόικα «θα ωφελήσει τις κυπριακές τράπεζες, διότι δίνει πληροφορίες σε σχέση με τις υποχρεώσεις των δανειοληπτών και επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις δανείων των οφειλετών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης.
Μέχρι σήμερα, επισημαίνεται, οι Κύπριοι δανειολήπτες ήταν σε μεγάλο βαθμό απρόθυμοι να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις των δανείων τους, λόγω μιας ευρέως διαδεδομένης πεποίθησης ότι θα μπορούσαν να μην προχωρήσουν στην αποπληρωμή τους, λόγω παλαιότερων αδυναμιών του νομικού πλαισίου.
Σύμφωνα με τον Moody`s, παρόλο που η εφαρμογή του Κώδικα πιθανόν να βοηθήσει τις τράπεζες στην αποκατάσταση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου, δεδομένου του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που αντιμετωπίζουν, η ποιότητα του ενεργητικού τους θα παραμείνει αδύναμη για πολλά χρόνια ακόμη.
Όπως αναφέρει, ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των χορηγήσεων ήταν στο υψηλό 46% από το Μάρτιο του 2015, και ήταν ακόμη υψηλότερος για τις κύριες εγχώριες τράπεζες. Ειδικότερα, στην Τράπεζα Κύπρου ήταν στο 51%, ενώ στην Ελληνική Τράπεζα στο 54,6%.
~
***  Ενότητα και εθνική συσπείρωση ζήτησε η Μπακογιάννη     
«Να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η χώρα»
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
-   Ενότητα και εθνική συσπείρωση στη μάχη που δίνει η Ελλάδα, με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ζήτησε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.
«Αυτές τις κρίσιμες ώρες περισσότερο παρά ποτέ όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι η ώρα της εθνικής συσπείρωσης, να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της η χώρα μας», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε συσσίτια αγάπης που οργανώνει η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη.
Η βουλευτής της Ν.Δ. επισκέφθηκε, επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο-Παντοπωλείο στη Νεάπολη, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του και τόνισε πως γίνεται ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο για τους πιο αδύναμους συμπατριώτες μας.
Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρο Σούλα. Το απόγευμα θα έχει επαφές με στελέχη της Ν.Δ., εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και στελέχη από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ αύριο θα μιλήσει σε συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
~
***    «Χρειάζεται λογική κι όχι ακραίες φωνές στις διαπραγματεύσεις»        
Σ. Θεοδωράκης: Το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
-  «Το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή, ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να σχηματισθεί οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο για να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία νωπή εντολή από τον Ελληνικό λαό. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο ίδιος τώρα πια, ότι ήρθε ο καιρός να πολιτευτεί με ρεαλιστικό τρόπο προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος του κόμματος του».
Σχετικά με τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι οι ακραίες φωνές εντός και εκτός της χώρας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη τους Έλληνες».
~
***  ΒΟΜΒΑ: Εάν είσαι Έλληνας ευεργετικές διατάξεις... τέλος! Εάν είσαι μουσουλμάνος όμως...
astynomia
 -  Ως αντισυνταγματική κρίνεται η εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων για τους πολύτεκνους και σε ποσοστό 4% για τις τρίτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με άλλη απόφαση του Εφετείου, κρίνονται αντισυνταγματικές διατάξεις του Π.Δ. 53/1989 που θεσπίζουν ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής, σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων.
Επιπλέον, αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 3966/2011, βάσει του οποίου συστήνονταν θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. μόνο για υποψήφιους που ήταν παιδιά τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «η αντισυνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης συνίσταται στο ότι ο νόμος 1481/1984, προβλέποντας θέσεις καταλαμβανόμενες μόνο από υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του πολύτεκνου ή του τρίτεκνου, έρχεται σε αντίθεση προς στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα, η εισαγωγή στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά».
Είναι φανερό πως ενώ η υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της εληνικής κοινωνίας, με τις σχετικές αποφάσεις το κράτος διόλου δεν βοηθά στην εξάλειψη του φαινομένου, αλλά διογκώνει το πρόβλημα με αποφάσεις που στρέφονται κατά των πολύτεκνων οικογενειών.
Παράλληλα όμως το κράτος διατηρεί ανέγγιχτες παρόμοιες διατάξεις για τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι εισάγονται με ποσόστωση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ποιους Έλληνες θέλει στην φυλακή το ΔΝΤ...
lagard dnt
 -  Σύμφωνα με πληροφορίες, υποδείξεις κάνει η επικεφαλής του ΔΝΤ στον Αλέξη Τσίπρα περί δικαιοσύνης...
Κριστίν Λαγκάρντ και Γιουνκέρ διαθέτουν στοιχεία φωτιά για τις επιμέρους υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται επιχειρηματίες και η πολιτική εξουσία. Μάλιστα, η επικεφαλής και τα στελέχη του Ταμείου ήταν ενήμεροι ακόμη και για τα σκάνδαλα εξαγοράς δημοσιογράφων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα.
Επιπλέον η κ. Λαγκάρντ απέδειξε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο συμψηφίζονται θαλασσοδάνεια των εγχώριων βαρόνων των ΜΜΕ, ενώ ανέφερε και ονόματα Ελλήνων μηντιαρχών-κάποια από τα οποία φιγουράρουν στην γνωστή λίστα που φέρει το όνομά της με πολλά εκατομμύρια καταθέσεις στο εξωτερικό.
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως ο γνωστός φάκελος με τα στοιχεία-φωτιά ακόμη και για πρώην κορυφαίο υπουργό, λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας της Ελλάδας.
"Δεν μπορούμε να εξακολουθούμε να πετάμε τα λεφτά μας σε ένα πηγάδι δίχως πάτο..." φέρεται να είπε η κ. Λαγκάρντ χαρακτηριστικά.
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρόταση τρόμου στον Τσίπρα από τον Ν. Παππά- Πρέπει να αλλάξουμε ατζέντα, να βάλουμε φυλακή μερικούς μεγαλοκαρχαρίες
tsipras pappas
 -  Πληροφορίες αναφέρουν πως Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Νίκος Παππάς ετοιμάζονται υπογράψουν την συμφωνία που θα συζητηθεί πολύ.
Ο κ. Παππάς έχει στα χέρια του μία λίστα με ονόματα και ΑΦΜ την οποία θα μεταβιβάσει στον Πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο.
Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει την ελίτ της εγχώριας διαπλοκής και διαφθοράς: επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, φοροφυγάδες πάσης φύσεως-πρόσωπα που επί το πλείστον ζούνε σαν πρίγκιπες λεηλατώντας το δημόσιο και τις τράπεζες.
Με τη σειρά λοιπόν ένας μετά τον άλλον θα οδηγηθούν φυλακή στα πλαίσια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας και της προσπάθειας σωτηρίας. Αυτές τις δύσκολες ώρες αφαίμαξης του ελληνικού λαού πρέπει να δώσουμε στον κόσμο το αίσθημα δικαίου. Δεν θα μείνει κανένα σκάνδαλο διαφθοράς στο απυρόβλητο, φέρεται να είπε ο κ. Παππάς.
~
***  ΣΟΚ! Κοτζιάς στα Σκόπια: Ο καθένας έχει δικαίωμα στην ταυτότητα του
kotzias2
-  Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία, με τον ομόλογό του στα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο της συζήτησης.  Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως  «ο καθένας έχει δικαίωμα στη δική του (εθνική) ταυτότητα» και δήλωσε αναλυτικά Η ελληνική εξωτερική πολιτική πιστεύει ότι η χώρα αυτή (το «η χώρα αυτή» είναι η μοναδική έκφραση αναφοράς του Κοτζιά για την πΓΔΜ) έχει όφελος και είναι φορέας της σταθερότητας και της ασφάλειας. Εμείς κάνουμε ό, τι μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο δρόμο σας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη και η σταθερότητα αυτής της χώρας είναι ένα δώρο για τα Βαλκάνια. Υπάρχει μια διαφορά σχετικά με το όνομα, αλλά υπάρχει μια λύση σε κάθε πρόβλημα». Επίσης ανέφερε πως «Η τελευταία ερώτηση σχετικά με τον αλυτρωτισμό… Δεν πιστεύω ότι εγώ ή ο ομόλογός μου είμαστε αλυτρωτιστές . Δεν μιλώ σε αυτό το επίπεδο. Αναφέρομαι σε αυτό- και θέλω να δοθεί προσοχή στη μετάφραση. Ένας πολύ καλός διπλωμάτης μας μου είπε σήμερα το πρωί ότι στην Αίγυπτο υπάρχει μια πόλη που ονομάζεται Αλεξάνδρεια. Όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά είμαστε υπερήφανοι από το γεγονός αυτό. Πήγα μια φορά στην Ινδία, και οι Ινδοί μου είπαν «είμαστε διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου- ή στο Αφγανιστάν, όπου ήταν η πολιτική μας ήταν καθοδηγητική. Μεγάλη».
~
***  Ποιος πολιτικός εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος;
er

 -  Σαν βόμβα έσκασε όταν ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου έστειλε έγγραφο σε πολιτικό και τον καλεί έως τις 30 Ιουνίου να πληρώσει 400.000 ευρώ ως πρόστιμο για ποσό 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει.
 -  Αν ο πολιτικός δεν πληρώσει το πρόστιμο που του αναλογεί, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και η υπόθεση θα διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του.
 -  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό καθώς ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν πλήρωνε το πρόστιμο έως τώρα λέγοντας ότι περιμένει μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου  με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου, πλην όμως η υπόθεση έχει αναβληθεί. Να είστε ωστόσο βέβαιοι ότι επειδή απαιτούνται τούτες τις ημέρες ψήφοι για την ψήφιση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές ο εν λόγω πολιτικός δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στο κόμμα του.
~
*** Οδοιπορικό στο περιβόλι της Παναγιάς- Στη κορφή του Άθω (ΒΙΝΤΕΟ)
athos
 -  Η ομάδα φίλων του βίντεο βρέθηκε στο Άγιον Όρος και ανέβηκε στη κορυφή του Άθω.
Με αφετηρία την Ουρανούπολη, η παρέα έφτασε στο λιμάνι της Αγίας Άννας και απο εκεί με πεζοπορία στα παρθένα εδάφη, στη κορυφή του βουνού πάνω απο τα σύννεφα...
Βίντεο  , Ανεβαίνοντας τον Άθω-Hiking on Athos Mountain(The Holy Mountain) : https://youtu.be/XQVFlSn-gQQ  ,
 
~
***  ΔΝΤ: Ληξιπρόθεσμη η Ελλάδα αν δεν πληρωθεί η δόση στο τέλος του μήνα
dnt
 -  Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρυ Ράις, τόνισε πως, κατόπιν αναγνώσεως των προτάσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αλλά και των δανειστών, «έχουμε κοινή θέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν για την Ελλάδα», δυναμώνοντας έτσι το μέτωπο έναντι της Αθήνας. Χαρακτήρισε δε την πρόταση των θεσμών ισορροπημένη τόσο δημοσιονομικά όσο και κοινωνικά, προσθέτοντας ότι προάγει την ανάπτυξη της οικονομίας.
 -  Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως οι ανεξόφλητες οφειλές προς το ΔΝΤ μπορεί να οδηγήσουν στην έκδοση νέων ομολόγων (διάσωσης) για την Ελλάδα, ενώ διευκρίνησε πως το ΔΝΤ αναμένει την πληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου και πως «καμία περαιτέρω προθεσμία δεν θα δοθεί, παρόλο που η συμφωνία διαφαίνεται να είναι κοντά». Σημείωσε πως αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default), εν συνεχεία η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.
 -  Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου, ενώ σημειώνει ότι για να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος. «Ολες οι πλευρές πρέπει να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί. Πρώτα να συμφωνηθούν και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να δούμε την βιωσιμότητα χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 -  Επίσης, ανέφερε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να προστατεύονται οι αδύναμοι και να υπάρχει ένα στοχευμένο δίχτυ προστασίας αλλά οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Τέλος, είπε ότι απαιτείται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, λαμβάνοντας όμως μέριμνα για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
~
***  ΔΝΤ: Ληξιπρόθεσμη η Ελλάδα αν δεν πληρωθεί η δόση στο τέλος του μήνα
dnt
 -  Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρυ Ράις, τόνισε πως, κατόπιν αναγνώσεως των προτάσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αλλά και των δανειστών, «έχουμε κοινή θέση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν για την Ελλάδα», δυναμώνοντας έτσι το μέτωπο έναντι της Αθήνας. Χαρακτήρισε δε την πρόταση των θεσμών ισορροπημένη τόσο δημοσιονομικά όσο και κοινωνικά, προσθέτοντας ότι προάγει την ανάπτυξη της οικονομίας.
 -  Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως οι ανεξόφλητες οφειλές προς το ΔΝΤ μπορεί να οδηγήσουν στην έκδοση νέων ομολόγων (διάσωσης) για την Ελλάδα, ενώ διευκρίνησε πως το ΔΝΤ αναμένει την πληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου και πως «καμία περαιτέρω προθεσμία δεν θα δοθεί, παρόλο που η συμφωνία διαφαίνεται να είναι κοντά». Σημείωσε πως αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default), εν συνεχεία η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εντός τριάντα ημερών για τα περαιτέρω.
 -  Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου, ενώ σημειώνει ότι για να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος. «Ολες οι πλευρές πρέπει να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί. Πρώτα να συμφωνηθούν και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να δούμε την βιωσιμότητα χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 -  Επίσης, ανέφερε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να προστατεύονται οι αδύναμοι και να υπάρχει ένα στοχευμένο δίχτυ προστασίας αλλά οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Τέλος, είπε ότι απαιτείται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, λαμβάνοντας όμως μέριμνα για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
~
*** Aνακοίνωση Eurogroup: Συμφωνήστε μαζί μας
anakoinosi
 -  "Οι υπουργοί συμφώνησαν να αξιολογήσουν τις τελευταίες προτάσεις των ελληνικών αρχών, οι οποίες υποβλήθηκαν στις 25 Ιουνίου, πριν την έναρξη του Eurogroup. Το Eurogroup είναι πιθανόν να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο, 27 Ιουλίου του 2015" ανέφερε η ανακοίνωση του Eurogroup και επισημαίνει πως υπάρχουν αποκλίσεις σημαντικές σε μια σειρά θεμάτων και κάλεσαν την ελληνική πλευρά να αποδεχτεί τις προτάσεις των θεσμών.
"Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και θεσμών παραμένουν σε μία σειρά θεμάτων" ανέφερε χαρακτηριστικά.
~
***  Aποκάλυψη: Αυτή είναι η μυστική βάση των ΗΠΑ νότια της Κίνας (ΕΙΚΟΝΕΣ+ ΒΙΝΤΕΟ)
d1
 -  Απο ψηλά το νησί δεν διαφέρει σε τίποτα απο τους εξωτικούς παραδείσους που φιλοξενούνται εκατομμύρια τουρίστες.
Αυτό το νησί όμως, με το όνομα Ντιέγκο Γκαρσία, φιλοξενεί τη σημαντικότερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ απο την οποία ελέγχουν ότι κινείται σε ολόκληρο τον Ινδικό ωκεανό!
d2
-  Από την βίαιη ερήμωση του Ντιέγκο Γκαρσία στα χρόνια που προηγήθηκαν του 1973, χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ντιέγκο Γκαρσία φιλοξενεί μια από τις τρεις κεραίες εδάφους (οι άλλες βρίσκονται στο Κουατζαλέιν και την Νήσο Αναλήψεως) που βοηθούν στην λειτουργία του Συστήματος Παγκόσμιας Θέσης (GPS).
d3
-  Κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να ιδρύσουν μια στρατιωτική βάση στον Ινδικό Ωκεανό. Λόγω της εγγύτητας του Ντιέγκο Γκαρσία στην Ινδία, μια πιθανή σύμμαχο της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν σ’ αυτό την στρατηγική του σημασία. Οι Αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ντιέγκο Γκαρσία προκάλεσαν προστριβές μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών στο παρελθόν.
d4
 -  Κατά την ίδια περίοδο, διάφορα πολιτικά κόμματα στην Ινδία επανειλημμένα απαίτησαν οι Αμερικανοί να διαλύσουν την στρατιωτική βάση καθώς έβλεπαν στην παρουσία του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο Ντιέγκο Γκαρσία μια πιθανή απειλή στην κυριαρχία της Ινδίας στον Ινδικό Ωκεανό.
Το νησί βρίσκεται κοντά στην Μέση Ανατολή, και βίωσε ραγδαία στρατιωτική ενδυνάμωση κατά το ξεκίνημα της Ιρανικής επανάστασης και της Ιρακινής εισβολής στο Κουβέιτ.
d5
 -  Ένα απο τα σκοτεινά σημεία της βάσης, πέραν της βίαιης ερήμωσης του νησιού απο τους κατοίκους του, με απόφαση της Βρετανίας, είναι η ηχηρή σιωπή που κράτησε στο ζήτημα της πτώσης του Μαλαισιανού σκάφους πριν ένα χρόνο, ενώ θα μπορούσε, λόγω των υπερσύγχρονων ραντάρ του, να παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του.
~
***  Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις
syntaxeis
 -  Οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε κοινή τους δήλωση απαντούν στα δημοσιεύματα που μιλούν για μάχη της κυβέρνησης προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ.
Τόσο ο κ.Στρατούλης όσο και ο κ. Μάρδας διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, "θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της", με ανακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
~
*** Νέες αυξήσεις μισθών στη Γερμανία
money
 -  Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία μπορούν να προσβλέπουν σε αυξήσεις των μισθών, σύμφωνα με μια μελέτη.
Σύμφωνα με μια μελέτη από το Ίδρυμα Bertelsmann και της Prognos AG οι μισθοί στη Γερμανία θα αυξηθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Κάποιοι θα ωφεληθούν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο.


~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το 1994 χρωστούσαμε 90δις, πληρώσαμε 571 αλλά χρωστάμε 340δις...
xrostousame
 - Από το 1991 η Ελλάδα κατέβαλε για τοκοχρεολύσια στην περίοδο 1994-2001 περίπου 20δις το χρόνο.
Ποσό που γίνεται περίπου 30 δις κάθε χρόνο για την περίοδο 2002-2006. Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή το 2007 το ποσό αυτό έφτασε στα ύψη αρχικά στα 60 δις το χρόνο, ενώ το 2009 πλησίασε τα 80 δις!!!
Συνολικά, από το 1991 μέχρι το 2010, οι Έλληνες έχουν πληρώσει 665δις Ευρώ, ενώ με την ισοτιμία είναι 2.214.875.000.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ .
Δεν μιλάμε για δισεκατομμύρια πλέον αλλά ούτε καν για τρισεκατομμύρια. Πλέον μιλάμε για ένα ασύλληπτο ποσό 2,21 τετράκις εκατομμυρίων δραχμών!
-  Από το 1994 ως το 2010 η Ελλάδα πλήρωσε στους πιστωτές της που της δάνειζε ασύστολα, 571 δις Ευρώ. Στο ίδιο διάστημα , το χρέος μας ως χώρα (πάντα για το δημόσιο χρέος) από 90 δις που ήταν αρχικά έφτασε φίλες και φίλοι στα 340 δις ευρώ.
Με άλλα λόγια, ξεκινώντας από το 1994, χρωστούσαμε 90 δις ευρώ, πληρώσαμε 571 δις ευρώ και καταλήξαμε το 2010 να τους χρωστάμε κι άλλα 340 δις ευρώ ! Και το ποσό θα αυξάνεται διαρκώς...
 xrostousame2
~
*** Τι μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή;
kopela
 -  Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που εμφανίζουν στοματικές λοιμώξεις έχουν συχνά καρδιαγγειακά προβλήματα.
-  Ενώ στη συνεχεία παρατήρησαν ότι ιδιαίτερα στενή σχέση μεταξύ της περιοδοντίτιδας και των εγκεφαλικών επεισοδίων υπάρχουν κυρίως σε άντρες και ανθρώπους νεότερης ηλικίας.
-  Ο Dr Van Dyke του Forsyth Institute των ΗΠΑ, συνιστά οι άνθρωποι να φροντίζουν καλύτερα τα δόντια τους για να μειώσουν ενδεχομένως τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και άλλων προβλημάτων υγείας.
Όπως αναφέρουν η υψηλή δόση του συχνά συνταγογραφούμενου φαρμάκου, της ατορβαστατίνης, που ενισχύει τα επίπεδα στο αίμα των αντιφλεγμονωδών λιπιδίων που ονομάζονται λιποξίνες και ρεζολβίνες, εμποδίζουν την ουλίτιδα και την καρδιοπάθεια σε ανθρώπους, ενώ μπορεί ακόμα και να τις αναστρέψει. Οι ερευνητές περιέγραψαν την ανακάλυψη ως συναρπαστική και υποσχόμενη, επειδή οι λιποξίνες και οι ρεζολβίνες έχουν το πλεονέκτημα να ελέγχουν τη φλεγμονή χωρίς να καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
-  Ο γιατρός δήλωσε ότι η ανακάλυψη του ρόλου του στοματικού μικροβιώματος και της φλεγμονής στην καρδιαγγειακή νόσο πιθανόν θα οδηγήσει σε νέες μεθόδους για την πρόληψη και τη θεραπευτική αγωγή.
~
***  Είμαστε υπεύθυνοι για τα αλλεργικά μας συμπτώματα;
sinaxi
 -  Δείτε τρεις λόγους που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι επιδεινώνουν τα αλλεργικά σας συμπτώματα:
~  Φακοί επαφής
-  Αν η γύρη παγιδεύεται στα μάτια σας και μένει εκεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περισσότερα αλλεργικά προβλήματα. Ειδικά οι μαλακοί φακοί επαφής είναι επιρρεπείς στο να απορροφούν αερομεταφερόμενα σωματίδια, όπως η γύρη ή καπνό, επειδή είναι διαπερατοί. Ένας μαλακός φακός επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο να περάσει προς τα μέσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα διάφορα σωματίδια στα δάκρυα.
~ Κόκκινο κρασί
-  Το αλκοόλ, και ειδικά το κόκκινο κρασί, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τις αλλεργίες σας. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα θειώδη συστατικά στο κόκκινο κρασί και αυτό κάνει τις αλλεργίες τους πολύ χειρότερες. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical & Experimental Allergy, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συνάχι και βουλωμένη μύτη σε σύγκριση με γυναίκες που έπιναν λιγότερο.
~ Δεν κάνετε ντους πριν πέσετε για ύπνο
-  Η γύρη δεν προσκολλάται μόνο στα ρούχα σας. Κολλά και στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα μικροσκοπικά σωματίδια επικάθονται σε εσάς σαν σκόνη. Το πρόβλημα με τη γύρη είναι ότι δεν μπορείτε να την δείτε στον αέρα. Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με βουλωμένη μύτη, τότε το να κάνετε ένα ντους το πρηγούμενο βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα που κολλάνε στο σώμα σας.
~
***  ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
xartis8
Του Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Πρώην Διευθυντού Ασφαλείας, Αντιτρομοκρατίας,
Αντικατασκοπείας, Της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
 -  Η πατρίδα μας, η Ελλάδα των νησιών, αποτελεί την συμπλήρωση της φυσικής προεκτάσεως της χερσαίας χώρας μας, της οποίας η γεωγραφική συνοχή ασκούν καθοριστική επίδραση στο σύνολο του Ελλαδικού χώρου, η δε αναγνωρισιμότητά της και ο επηρεασμός σε εθνική κλίμακα είναι απόλυτα καθοριστική και θεμελιακή.
Από τις μέχρις σήμερα, μελέτες της υφαλοκρηπίδος του Αιγαίου Πελάγους και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων, καταδεικνύεται καθαρά ότι τα νησιά μας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ηπειρωτικής Χώρας. Η συνολική έκταση του Αιγαίου Πελάγους ανέρχεται σε 250.000 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα σχηματίζοντας έτσι την λεκάνη του Αιγαίου Πελάγους, ήτις απλώνεται από τον κόλπο της Αλεξανδρουπόλεως, μέχρις των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων νοτίως της Νήσου Ρόδου, Κρήτης κ.λ.π.
Στην λεκάνη αυτή περιλαμβάνονται νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ήτοι τα 3.000 περίπου νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αρχιπελάγους του Αιγαίου, με εξαίρεση μόνον τις νήσους Ίμβρο και Τένεδο και μερικές βραχονησίδες οι οποίες ευρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών (3) χιλιομέτρων από τις Τουρκικές παραλίες (Ασιατικές).
Τα εν λόγω νησιά αποδόθηκαν στην Ελληνική κυριαρχία σε διάφορα χρονικά διαστήματα και με διάφορες Διεθνείς συνθήκες ή γραπτά κείμενα συνθηκών, τα οποία καθορίζουν το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου Πελάγους και την οριοθετική γραμμή των θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, κατά τρόπον απόλυτο και έτσι οριοθετείται η εδαφική συνέχεια της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδος.
Το Διεθνές Νομικό Καθεστώς, που σήμερα διέπει το καθεστώς του Αιγαίου είναι η συνθήκη της Λωζάνης του 1923, αλλά οι επανειλημμένες συνεχόμενες υπαναχωρήσεις της Τουρκίας σε ρητές και αμοιβαίες δεσμεύσεις και οι συνεχείς κατά τρόπον προκλητικό και απαράδεκτο, παραβιάσεις του Ελληνικού Εναερίου Χώρου μας και των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, με τις αδιάκοπες σχεδόν καθημερινές παραβιάσεις της προαναφερόμενης συνθήκης και της εκ συμβάσεως της Γενεύης περί Υφαλοκρηπίδος υποχρεώσεις της, καταστρατηγείται βάναυσα το Status των σχέσεων καλής γειτονίας. Αβίαστα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα από ένα καλόπιστο μελετητή των προαναφερομένων, ότι οι Ελληνικές Νομικές θέσεις είναι απόλυτα τεκμηριωμένες, ενώ το παρανοϊκό και απόλυτα ατεκμηρίωτο στις παράλογες και μη νόμιμες απαιτήσεις της Αγκύρας.
Η από το έτος 1982 υπογραφείσα Σύμβαση, για το Δίκαιο της Θαλάσσης, η οποία ακόμη ΔΕΝ έχει επικυρωθεί με Νόμο, θεμελιώνει και δίδει το δικαίωμα επεκτάσεως των θαλασσίων ζωνών από τα παράκτια κράτη εις βάρος της ανοικτής θάλασσας, ως αντιστάθμισμα δημιουργίας διεθνών βυθών θαλάσσης. Οι κυριότερες ρυθμίσεις της Νέας Συμβάσεως, για το δίκαιο της θαλάσσης είναι ευνοϊκότατες για την χώρα μας, αφού της παρέχει και θεμελιώνει το δικαίωμα της Αιγιαλίτιδος ζώνης, μέχρις 12 ναυτικών μιλίων, συνορεύουσας ζώνης μέχρις 24 ναυτικών μιλίων, αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης μέχρις διακοσίων 200 ναυτικών μιλίων και την αναγνώριση στα νησιά μας πλήρων δικαιωμάτων Υφαλοκρηπίδος (πλην των βραχονησίδων).
Χωρίς καμία απολύτως αμφισβήτηση, ο κανόνας των δώδεκα (12) ναυτικών μιλίων, για την επέκταση της Αιγιαλίτιδος ζώνης, που ομόφωνα υιοθετήθηκε από την προαναφερόμενη Σύμβαση, αποτελεί πλέον ξεκάθαρο CONSENSUS και υιοθετεί το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους, μονομερώς να επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα ζώνη του σε δώδεκα (12) ναυτικά μίλια, γεγονός αναμφισβήτητο που επιλύει αυτομάτως την οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδος του Αιγαίου και την εναρμόνιση του ζητήματος της Αεροπλοΐας.
Οι συνεχείς και προκλητικές εκ μέρους της Τουρκίας παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, ως μέχρις σήμερα ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων, δύναται να θεωρηθεί ως πράξης CASUS BELLI και αποτελούν ωμή παραβίαση των Διεθνών Κανόνων Δικαίου και απαγορεύεται από τον εν αδρανεία σήμερα, κατά την άποψή μου, χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονισθεί, ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος της χώρας μας, είναι τα δέκα (10) ναυτικά μίλια και ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί μέχρις το έτος 1975, ότε το πρώτον ετέθη θέμα.
Το ζήτημα της Υφαλοκρηπίδος της Αιγιαλίτιδος ζώνης είναι αποκλειστικά θέμα οριοθετήσεως αυτής.
Κατόπιν των ανωτέρω λεπτομερώς εκτεθέντων, καταλήγουμε συμπερασματικά και προτείνω τα ακόλουθα :
§ Να οχυρωθούν και να εξοπλισθούν τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους με αμυντική και επιθετική δομή, ανταποκρινόμενη στα πραγματικά σημερινά δεδομένα.
§ Να μελετηθεί προσεκτικά και η πατρίδα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, σε δώδεκα (12) ναυτικά μίλια.
§ Να εφαρμοσθούν με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και αυστηρή ουδετερότητα, οι διατάξεις οι οποίες διέπουν την Νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης.
§ Σε καμία περίπτωση, η Ελλάδα να μην δεχθεί οποιαδήποτε παρανοϊκή αξίωση ή απαίτηση της Τουρκίας, η οποία προσκρούει στις προαναφερόμενες διατάξεις των Συνθηκών η Συμβάσεων, και τέλος
§ Καθίσταται επιτακτική και απόλυτα ανελαστική η εφαρμογή ειδικού προγράμματος αποκεντρώσεως, για τα Ελληνικά Νησιά τα οποία εγκαταλείπονται συνεχώς, να θεσμοθετηθούν και θεσπισθούν κίνητρα για την ανάπτυξη των νησιών μας, ώστε να γένουν ανθρώπινης ζωής επ΄ αυτών και να αυξηθεί έτσι ο πληθυσμός τούτων, που θεμελιώνουν το δικαίωμα της Υφαλοκρηπίδος.
~
*** Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ!!!!
europaikh en
του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Πτυχιούχου
Πολιτικών Επιστημών
Παντείου Πανεπιστημίου
Ιδρυτής Ελλήνων Πολιτεία
-  Επί ένα εξάμηνο που κυβερνάει αυτόν τον τόπο η δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, διαπραγματεύεται με τους τοκογλύφους κερδοσκόπους “εταίρους” μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζών και των αγορών, την αποδέσμευση της χρηματοδότησης του μνημονιακού προγράμματος στην Πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ακόμη γιατί, οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι στη μη αποδοχή των νέων υφεσιακών μέτρων που θέλουν εκ νέου να επιβάλουν, από την πλευρά της ελληνικής κυβερνήσεως. Επιμένουν να αποδεχτούμε την ίδια οικονομική συνταγή, η οποία εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει και για την οποία πολλοί αξιωματούχοι των θεσμών έχουν παραδεχτεί πως όλη αυτή την πενταετία των Μνημονίων, δόθηκε στον ασθενή, λάθος φάρμακο!!
-  Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό προκειμένου να υπερασπιστεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες για να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική από αυτή που επί 5 χρόνια εφάρμοσαν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις. Υποσχέθηκε πως δεν θα υπερβεί τις “κόκκινες γραμμές” επιβολής νέων υφεσιακών μέτρων, νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, νέων φόρων στα μικρά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας, νέων αυξήσεων στον ΦΠΑ, κα.
Ωστόσο, ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως οι αιμοσταγείς “εταίροι μας”, οι οποίοι με τη λάθος συνταγή τους όλα αυτά τα χρόνια εξαθλίωσαν μια ολόκληρη κοινωνία, έναν ολόκληρο λαό, δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Θα προσπαθούσαν να της φορέσουν το υποζύγιο, όπως έκαναν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και όλα έδειχναν πως η ελληνική κυβέρνηση άντεχε στις αφόρητες πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών μας για την αποδοχή των νέων υφεσιακών μέτρων που δεν δίνουν καμιά προοπτική ανάπτυξης στην Πατρίδα μας. Τα μηνύματα όμως, που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι και τα καλύτερα. Ήδη υπάρχουν έντονες εσωτερικές αντιδράσεις. Όπως, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της Τρίτης 23ης Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, δήλωσε: “Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση προς τους δανειστές συνιστούν έμμεση, αλλά σαφή μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Δυστυχώς η Ευρώπη προσέγγισε την όλη κατάσταση με καθαρά λογιστική διάθεση”.
Από πλευράς μας, δεν πιστεύαμε πως τελικά ο γλοιώδης και ανεπαρκής Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα φορέσει τελικά στον Αλέξη Τσίπρα γραβάτα, αυξάνοντας την εκατόμβη των νεκρών, των ανέργων, των υποσιτιζόμενων, των λουκέτων στην αγορά κλπ.
Πάρα ταύτα, έστω και την τελευταία στιγμή ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, ας αναλογισθεί πως εκπροσωπεί ένα θανάσιμα λαβωμένο λαό και δεν πρέπει να του δώσει την χαριστική βολή. Ας πει ένα περήφανο ΟΧΙ στις εγκληματικές φυσιογνωμίες των Βρυξελλών. Ας εκμεταλλευτεί τα υπερόπλα που διαθέτει και τα οποία του παρέχονται εκ του τρόμου των Ευρωπαίων για τη διάλυση της ΕΕ από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδος. Από την γεωστρατηγική θέση που κατέχει στο πλανήτη η Ελλάδα και που ο Πούτιν επιζητά μετά μανίας το άνοιγμα της Ελλάδος προς τη Ρωσία.
Άλλωστε, ένα βροντερό ΟΧΙ στην αποδοχή νέων υφεσιακών μέτρων δεν συνιστά καταστροφή για την Ελλάδα. Ένα ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ που θα συνοδεύεται από μια κυβερνητική απόφαση για Στάση Πληρωμών Εξωτερικού Χρέους. “Στάση πληρωμών” ή “χρεοκοπία” κράτους στο Διεθνές Δίκαιο δεν σημαίνει ντε και καλά ότι, το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του. Αναγνωρίζεται, πως όταν βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας, μπροστά στον κίνδυνο να μην πληρώσει μισθούς και συντάξεις, του παρέχεται το αναφαίρετο δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του. Κάτι που έγινε πράξη το 1938 επί κυβερνήσεως Ιωάννη Μεταξά, όταν διατυπώθηκε η αδυναμία εκπλήρωσης δανείου από την Ελλάδα προς την Εμπορική Τράπεζα του Βελγίου. Και η προσφυγή της τράπεζας στην Κοινωνία των Εθνών (σήμερα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) κατά της Ελλάδος κατέπεσε. Δηλαδή, θεσπίσθηκε το: “θα πάρετε τα οφειλόμενα χρήματά σας όταν θα έχουμε να σας τα δώσουμε”!! Επιπλέον, απόλυτα χρήσιμο είναι πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας το 2005 είχε αναγνωρίσει ότι η Αργεντινή δικαιούταν να αναστείλει τις πληρωμές των δανείων της προς τους ιδιώτες πιστωτές της, ακόμη και αν αυτά υπάγονταν στο Αγγλικό Δίκαιο ή άλλως Δίκαιο των Δανειστών (όπου ΠΡΟΔΟΤΕΣ Βουλευτές ψήφισαν την υπαγωγή μας στο Αγγλικό Δίκαιο κατά το Δεύτερο Μνημόνιο).
Έχει λοιπόν, ιερή υποχρέωση ο Πρωθυπουργός να μην συναινέσει στην παραβίαση των κόκκινων γραμμών της κυβέρνησής του που αποτελούν την εντολή του ελληνικού λαού. Ας μην υποταχθεί στους τρομοκράτες “εταίρους μας”, που μια μη συμφωνία με την Ελλάδα θα τους υποχρεώσει να σκάσει η βόμβα διάλυσης της ΕΕ των τραπεζών και των αγορών στα χέρια τους!!
Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή περάσει μια τέτοια συμφωνία, όπως αυτή που βλέπει ετούτη τη στιγμή το φως της δημοσιότητας, θα έχουν κερδίσει το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδος με απρόβλεπτες συνέπειες για το Έθνος,. Γιατί, θα έχουν κερδίσει το παιχνίδι οι ξένες και εγχώριες υπηρεσίες των πεμπτοφαλαγγιτών που καθημερινά τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό προς αυτή την κατεύθυνση!!
Οσονούπω, αποδοχή μιας τέτοιας συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση υποδηλώνει και τον πολιτικό θάνατο του Αλέξη Τσίπρα. Ας επενδύσει λοιπόν, στον τρόμο που έχει προκαλέσει στους πολιτικούς αντιπάλους του, φερέφωνα των δανειστών. Και ο τρόμος αυτός εκδηλώθηκε και στην βραδινή συγκέντρωση της 22ας Ιουνίου στο Σύνταγμα που διοργάνωσε η Μνημονιακή ΝΔ, όταν επιστράτευσαν τον 96χρονο Επίτιμο Πρόεδρό τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να διατρανώσουν το “Μένουμε Ευρώπη”. Δηλαδή, μένουμε Ευρώπη με όποιο κόστος; Μένουμε Ευρώπη με όποια συμφωνία;
Ε όχι Αλέξη!! Μην πεις και εσύ το “ουδείς αναμάρτητος”. Γιατί, η Ελλάδα μας και άλλες φορές άντεξε τους κλυδωνισμούς και τις καταστροφές. Θα αντέξει και τώρα!! Εσένα όμως, την επομένη μιας επώδυνης συμφωνίας, θα σε περιφέρουν οι ντόπιοι και οι ξένοι, όπως οι πλανόδιοι γύφτοι στις γειτονιές του ΄50 και του ΄60 περιέφεραν τις αρκούδες χτυπώντας το ντέφι, και στο ρυθμό του οποίου χόρευε η αρκούδα!!
~
*** Ο Κίνδυνος ελλοχεύει στο "Κομματοκρατορικό Σύστημα"
ks
Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθογράφου -Σχολιογράφου)
-  Ελλείψει (προγραμμάτων), εκλείψει (προσωπικοτήτων), παραλλάξει (λόγω ΚΟΜΜΑΤΟΑΛΟΙΘΩΡΙΣΜΟΥ), παραλύσει (ηθική και διανοητική) των κομματικών μας σχηματισμών / παρατάξεων, επιλέγεται η γνωστή συνταγή της κινδυνολογίας.
Εδώ και δεκαετίες τα κόμματα εξουσίας - και όχι μόνον - επικεντρώνονται στο να αναδείξουν τον κίνδυνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους "κακούς, τους άλλους" (!....)
Αντί να παρουσιάσουν τις δικές τους συγκεκριμένες θέσεις, καταφεύγουν σε ασαφή γενικόλογα προχειρογραφήματα, αμφιλεγόμενα προγράμματα.
Οι πολίτες παρασύρονται σε λαθεμένες επιλογές ( και σε ανεπίτρεπτες συναλλαγές).
Αν συνυπολογιστεί το ότι ο Νεοέλληνας, δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει, τότε εξηγούνται τα δυσνόητα -ή και αδιανόητα ενίοτε - εκλογικά αποτελέσματα που προκύπτουν.
Όπως έχω αναλύσει, σε κείμενά μου, το φοβικό σύνδρομο, ο φόβος του ερχομού του "επικίνδυνου αντιπάλου / κομματικού εχθρού" ποδηγετεί το εκλογικό σώμα.
Έρχεται όμως κάποια στιγμή που οι δοκιμές τελειώνουν .Δοκιμάζει /ψηφίζει ο λαός τον άλφα, μετά τον βήτα, ξαναεπανέρχονται, μετά συνεχίζει με τον γάμα και προετοιμάζεται για τον δέλτα κ.ο.κ.
Απογοητεύεται!
Αλλά αυτό ( η απογοήτευση) δεν είναι το χειρότερο.
Το τι επακολουθεί είναι το τρισχειρότερο: Η απόγνωση / απελπισία!
Όταν εναποθέτει - εναλλακτικά - τις ελπίδες του κάπου, και διαψεύδεται συνολικά, αισθάνεται την ανάγκη εκτόνωσης (όπως οι Ιταλοί που ψήφισαν Τσιντσιολίνα). Ή επιλέγει κόμματα εξτρεμισμού / κοινωνικών αρνητών αντιδημοκρατών, ακραίων.
Μία υπόθεση εργασίας:
Αν αποφασίζαμε να εμπιστευτούμε δοκιμαστικά την εξουσία - απ 'εδώ και πέρα - σε κόμματα κοινοβουλευτικά τα οποία δεν έχουν ακόμη κυβερνήσει. Ακραίων ή μη προδιαγραφών. (Σ.Σ Εννοείται ότι ο φόβος να καταστραφεί η χώρα, δεν υφίσταται κατ' εμέ, για δύο βασικούς λόγους:
1. Εκεί που κατάντησαν την Πατρίδα, δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια .......
2. Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, τα Γεωστρατηγικά / Γεωπολιτικά συμφέροντα, οι διασυνδέσεις, εξαρτήσεις, επεμβάσεις του διεθνούς , συμμαχικού, εταιρικού περίγυρου).
Τι νομίζεται ότι θα συνέβαινε;
"Μ ι ά α π ό τ α ί δ ι α" !!!
Ίδιες συμπεριφορές, παρόμοια (ενσυνείδητα) ψέματα, αναξιοπιστία, παραλαβή " άδειων Ταμείων" και "καμένης γής"!
~  "Δεν εννοούσαμε άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου .... "
"Δεν φανταζόμαστε τέτοιο χάλι ή ανυπαρξία ... σάλιου"!
Σαλιαρίσματα, σαχλαμάρες, φτηνές δικαιολογίες, αηδιαστικοί μικροπολιτικαντισμοί.
Αν - υποθετικά πάντοτε - επιβεβαιώνονταν αυτό το σενάριο, σε τί συμπέρασμα (λογικό) θα καταλήγαμε (αφού θα είχαν όλοι αποτύχει);.
Θα μπορούσαν άραγε να σώσουν - εκείνους και εμάς - τα προσχήματα, τα "πρόσημα", τα κομματικά παράσημα, οι ταμπέλες, τα τσιτάτα, οι αλλήθωρες κομματικές ματιές, οι ιδεοληψίες, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, οι μάσκες / προσωπεία;
Δεν νομίζω.
Εκείνο που θα απέμενε θα ήταν μια πικρή γεύση. Απόγνωση από τη νοοτροπία, την ανικανότητα, τις αδυναμίες του Κομματικού (και όχι Πολιτικού) μας Συστήματος ("Κ.Σ").
Όποιοι ενοχλούνται από τολμηρές υποθέσεις εργασίας, ή έχουν κομματικές αγκιστρώσεις, δικαιούνται να συνεχίσουν να εμπιστεύονται το "Κ.Σ" (=ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ των ανεξέλεγκτων παντοδύναμων ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ). Να το στηρίζουν - αλληλοσπαρασσόμενοι - να το καμαρώνουν , σχολιάζουν, καταριούνται - μετεκλογικά - και να το ...συντηρούν μαζοχιστικά, ή και λόγω .... γονικής στοργής (δικό τους δημιούργημα γαρ).
~  Υ.Γ Ε λ λ ό γ ω ς, ο κ ί ν δ υ ν ο ς ε λ λ ο χ ε ύ ε ι σ τ ο ε λ ώ δ ε ς "Κ.Σ"
τ ο ο π ο ί ο χ ε ι ρ α γ ω γ ε ί κ α ι ε κ μ ε τ α λ λ ε ύ ε τ α ι τ ο υ ς
ι θ α γ ε ν ε ί ς σ τ ο δ ι η ν ε κ έ ς !
Δ ε ν β ρ ί σ κ ε τ α ι (ό π ω ς κ ο ι ν ώ ς π ι σ τ ε ύ ε τ α ι) σ ε
σ υ γ κ ε κ ρ ι μ μ έ ν ο κ ο μ μ α τ ι κ ό σ χ η μ α τ ι σ μ ό ή σ ε
η γ ε τ ι κ ή π ρ ο σ ω π ι κ ό τ η τ α.
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τον μισθό και τα προνόμια της Λαγκάρντ
lagarde
-  Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί η κατάσταση για την χώρα μας, πλέον η κ. Λαγκάρντ αποφασίζει για τον μισθό και την σύνταξή μας. Την ώρα όμως που παίρνει τέτοιες αποφάσεις για μας, η ίδια αμείβεται πλουσιοπάροχα. Συγκεκριμένα ο ετήσιος μισθός της είναι 467.940 δολάρια και τα επιδόματα 83.760 δολάρια! Επίσης όλα τα έξοδα στα ταξίδια και τις δαπάνες για το ΔΝΤ είναι πληρωμένα. Επίσης οι υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 την ώρα που απαιτούν στην Ελλάδα τα 67 για ηλικία συνταξιοδότησης.
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Αυτή είναι η τελική πρόταση των δανειστών
protash
 -  Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο το οποίο θα καταθέσουν οι δανειστές στο Eurogroup, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το νέο ΦΠΑ το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η του Ιούλη θα είναι στο 23% για ξενοδοχεία εστιατόρια, catering, στο 13% βασικά τρόφιμα, ενέργεια
Σε περίπτωση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών θα υπάρξει αναπροσαρμογή των φόρων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το 2015 και το 2016 θα εισπραχθούν 2,65 δισ. από το φόρο ακινήτων.
Στην τρίτη σελίδα γίνεται αναφορά στο συνταξιοδοτικό. Όπως γράφουν οι Financial Times, γίνονται ορισμένες παραχωρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ η πρόταση σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρεί τις απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή των πρόωρων συντάξεων και την γρήγορη αύξηση των ορίων ηλικίας.
Στο 6% τα φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Οι δανειστές επιμένουν, επίσης, στην κατάργηση των εξαιρέσεων των νησιών όσον αφορά το ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που εστάλη στους υπουργούς Οικονομικών η Αθήνα θα διασφαλίσει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα φτάσει στα 67 έως το 2022 πολύ πιο γρήγορα, δηλαδή, απο ότι είχε ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αρχικά η Αθήνα ζητούσε τα όρια να αυξηθούν έως το 2036 αλλά το σχέδιο που υποβλήθηκε τη Δευτέρα από τον Αλέξη Τσίπρα έλεγε αυτό να συμβεί μέχρι το 2025.
Υπάρχει όμως και μια σημαντική υποχώρηση από τους δανειστές στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού παρατηρεί ο Spiegel. Οι δανειστές έχουν προσπαθήσει να πετύχουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ το αργότερο το 2017. Η Αθήνα ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2020. Το νέο σχέδιο χωρίζει τη διαφορά και συνεχίζει μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Η κατάργηση θα ξεκινήσει άμεσα με το 20% των δικαιούχων να χάνουν τα προνόμια μόλις περάσει η νομοθεσία.
Όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, ζητούν μείωση της οροφής του ανώτατου προβλεπόμενου ποσού κατά 400 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένης μείωσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων και του προσωπικού (με αποστρατείες, απολύσεις και μείωση αριθμού εισακτέων σε στρατιωτικές σχολές).
Προβλέπεται, ακόμα, αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 28% (η κυβέρνηση πρότεινε να αυξηθεί η φορολογία από το 26% στο 29%).
Για τα σκάφη άνω των 10 μέτρων προβλέπεται αύξηση του φόρου πολυτελείας στο 13% από το 10%.
Η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει την εισηγήση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολόγησης των VLT's κατά 30%.
~
***  Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων βίας κατα γυναικών και σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά!
kakopoihsh
 -  Νέα στοιχεία απο το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν την τρομακτική αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας και κακοποίησης εναντίον των γυναικών και παιδιών κατα 17% μέχρι στιγμής για το 2015, παρά τη καμπάνια ενημέρωσεις και τις γραμμές έκτακτης ανάγκης.
Οι περιπτώσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα των σεξουαλικών αδικημάτων και παιδικής κακοποίησης, ωστόσο αναφέρεται ένας αυξανόμενος αριθμός επιτυχών διώξεων. Η πλειοψηφία, σχεδόν το 60% των κατηγορουμένων ήταν μεταξύ 25-59 αν και υπήρχαν θύτες μόλις 10 ετών.
"Είναι σαφές ότι κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί για τη βελτίωση των διώξεων ή της πρόληψης τέτοιων καταστροφικών εγκλημάτων", δήλωσε η Katie Russel, εκπρόσωπος της Rape Crisis England and Wales, σχολιάζοντας τα στοιχεία.
Αρκετοί αναλυτές λένε ότι οι αρχές πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα έτσι ώστε τα θύματα να αισθάνονται άνετα στο να καταγγείλουν τους βασανιστές τους.
~
***  "Μόνο για την Ελλάδα νοιάζονται"- Παράπονα απο Βουλγαρία
parapona
 -  Δεν δίνουν χρόνο σε μας για να εξετάσουν τα ζητήματα μας , μόνο για την Ελλάδα ενδιαφέρονται, είπε μες τις άκρες ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
"Κι εμείς θέλουμε να δαπανήσουμε περισσότερα για τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά σεβόμαστε τη δημοσιονομική πειθαρχία" και στη συνέχεια αναφερόμενος στο κύμα προσφύγων και μεταναστών είπε πως το βάρος πέφτει στη Βουλγαρία αφού η θάλασσα του Αιγαίου κατά τη γνώμη του, είναι μπλοκαρισμένη και ασφαλής.
Παρόμοια άποψη για τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη μονοπώληση του Ελληνικού θέματος εκφράζουν και άλλες μικρές χώρες της ΕΕ.
~
***  Ο Στουρνάρας απέρριψε την πρόταση της Κωνσταντοπούλου
st
 -  Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας «ευχαριστεί» την κ. Κωνσταντοπούλου για τη νέα πρόσκληση που του έστειλε για να παρευρεθεί στη Βουλή. Στη συνέχεια, την ενημερώνει ότι η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων του δεν του επιτρέπει να προσέλθει τις αμέσως επόμενες ημέρες σε ακρόαση στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες καλείται συνεχώς. «Πιο συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προκειμένου, σε ημερήσια πλέον βάση, να παρέχεται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία, κι ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση της Βουλής από Δευτέρα 6 Ιουλίου.
 -  Δείτε την επιστολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην κ. Κωνσταντοπούλου:
 -  «Ευχαριστώ για τη νέα σας επιστολή της 24ης Ιουνίου 2015, με την οποία με καλείτε σε ακρόαση την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 12.00, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την υποβολή της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.
\Είναι προφανές ότι βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της Βουλής. Όμως, όπως σας ενημέρωσα με την προηγούμενη επιστολή μου, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων μου δεν μου επιτρέπει να προσέλθω τις αμέσως επόμενες ημέρες σε ακρόαση στις Επιτροπές της Βουλής στις οποίες με καλείτε. Σας θυμίζω ότι με έχετε ήδη καλέσει και στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας.
Πιο συγκεκριμένα,, τις ημέρες αυτές διενεργούνται καθημερινώς τηλεδιασκέψεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προκειμένου, σε ημερήσια πλέον βάση, να παρέχεται ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες. Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι απολύτως αναγκαία. Είμαι βέβαιος, ότι παρακολουθείτε τις δυσκολίες και τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τις αντιμετωπίσουν.
Επιπλέον, αυτό το διάστημα είναι προγραμματισμένα δύο σημαντικά υπηρεσιακά ταξίδια, το πρώτο, την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, στα οποία, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν αδιανόητη και εθνικών επιζήμια ενδεχόμενη απουσία μου.
Από Δευτέρα 6 Ιουλίου και για όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα είμαι στη διάθεσή σας, υποθέτοντας εύλογα ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη, ότι οι, με φυσική παρουσία, συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις οποίες η παρουσία μου είναι απαραίτητη, πραγματοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες. Επομένως δεν είμαι διαθέσιμος αυτές τις περιόδους. Θα ήταν χρήσιμο αν οι υπεύθυνοι των γραφείων μας θα μπορούσαν να συνεννοηθούν για τις διαθέσιμες ημερομηνίες, εάν κρίνετε ότι ολόκληρη η εβδομάδα που ξεκινά στις 6 Ιουλίου, και την οποία σας προτείνω, δεν προσφέρεται για τις εργασίες των Επιτροπών σας.
Παρακαλώ πολύ, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ενημερώστε ποιες ημερομηνίες θα επιθυμούσατε να προσέλθω στις Επιτροπές που με καλείτε και με ποια σειρά».
~
***  Παρίσταναν τις μοναχές κι εξαπατούσαν γυναίκες
on
 -  Δύο γυναίκες ηλικίας 41 και 52 ετών παρίσταναν τις μοναχές στην Κομοτηνή προκειμένου να εξαπατήσουν δύο άλλες γυναίκες πουλώντας τους εκκλησιαστικές εικόνες, ως γνήσιες ασημένιες, έναντι 80 ευρώ.
 -  Όμως, τα θύματα αντιλήφθηκαν γρήγορα την απάτη και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.
 -  Οι δυο γυναίκες τελικά συνελήφθησαν την Τρίτη το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
 -  Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν: 7 εκκλησιαστικές εικόνες, 16 ξύλινα βραχιόλια με εικόνες Αγίων, 44 σταυροί, και το χρηματικό ποσό των 114 ευρώ
 -  Σημειώνεται ότι και οι συγκεκριμένες γυναίκες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ η 41χρονη επιπλέον για απάτες και αντιποίηση αρχής.
 -  Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
~
***    ~ ** Ο Έρωτας είναι ένα εξαίσιο λουλούδι , που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη , ενός φοβερού γκρεμού .-
~ ** Αν δεν ξέρεις να αγαπάς ,…μάθε τουλάχιστον να μην πληγώνεις ,…να μη μισείς , ..
~ ** Προσέχουμε για να έχουμε , ποτέ την τρίχα τριχιά και το σκουλήκι Οχιά .-
~ ** Το αίμα μας , είναι το μελάνι της Ιστορίας μας …της Ζωής μας , …
~ ** Οι Έλληνες ,είναι φώς! , φιλοσοφία ! , δημιουργία !, ρητορεία ! , ….Φώς και πάλι φώς ..κι η ψυχή του , μια ψυχή που πάντα μάχεται ..ακατανίκητα …για την Ζωή όλων μας ..
~ ** Του χέστει η μάννα κλαίει …του Υπερήφανο κι΄υποκριτού ποτέ …συνήθως γελάει ..!


~***~ ** « Να προσέχουμε τους θεούς των ανθρώπων , γιατί αυτά τα <<Όντα >> , είναι πάρα πολύ επικίνδυνα .- Σταμάτης .-

~*** ~* ** Η ΠΟΡΕΙΑ Της ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ …
Ζωή !!!!!! αλλαγή , εναλλαγή …αλλά πολλές φορές συναλλαγή …και τέλος Ο Θάνατος .-
Ότι γεννιέται , στα σίγουρα πεθαίνει ..Μόνοι μας γεννιόμαστε και μόνοι μας πεθαίνουμε .!
Στη Ζωή μας πάντα πρέπει να χαράζουμε πορεία .. αλλιώς δεν πάμε ούτε στο σπίτι μας , ούτε στην πόλη μας , …πουθενά …χανόμαστε !!!
Η ζωή μας πάντα θέλει στόχους , πάντα θέλει να χαράζουμε πορεία .._ _ .-
Πρέπει να ασχολιόμαστε με τα σημαντικά και να αφήνουμε τα΄ασήμαντα .-
Πάντοτε ας μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τις πράξεις μας , τόσο τις δικές μας , όσο και των άλλων .- Αν δεν πάθεις , ποτέ σου δεν πρόκειται να μάθεις .- Το σακούλι της Ζωής μας έχει και τα καλά και τα κακά , έχει και τα άσπρα και τα μαύρα , έχει και τη χαρά και τη λύπη
….και τι δεν έχει , όλα τα έχει …και Αγώνα ,κι ΄ αγωνία !!!!! .- Πάντα το κατά φύση επεδίωκε και το παρά φύση να αποφεύγεις .- Stamos .-

**** ~* Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
~**Αν μου επιτρέπετε να μπω και εγώ στη κουβέντα .
Νομίζω ότι ο άνθρωπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του από τρείς παράγοντες
1) το περιβάλλον που ζει
2) καταβολές ,γονίδια
3) την προσπάθεια που κάνει για να ξεπεράσει τα δύο προηγούμενα .
Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος όσο και αν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό .
Θέλει πολύ αγώνα για να συγκρουστεί με τους (1) και (2) παράγοντες που τον καθοδηγούν σε όλες τις ενέργειες του .
Όσοι το κατορθώνουν είναι οι πραγματικά Ελεύθεροι.
Σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα βλέπουμε να υπάρχουν άτομα που εγκατέλειψαν την κοινωνική ζωή και εγκαταστάθηκαν σε ερημιές για να παλέψουν απερίσπαστοι από τις βιοτικές μέριμνες με τα πάθη του που είναι κληρονομιά του παρελθόντος.
Αυτοί ίσως καταφέρουν να αποκτήσουν λίγη ελευθερία .
Ευχαριστώ .
Απόστολος.

**** ~**ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ :
~ ** Καλημέρα , αγαπητέ Σταμάτη.
Μ 'άρεσε αυτό περί διαλογισμού:)
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.
Σέβομαι τα πιστεύω σου, όμως θα κάνω και τη δική μου παρατήρηση.
Δεν θεωρώ πως υπάρχουν κάποιοι περισσότερο και λιγότερο φωτισμένοι.
Επειδή είμαι κατά ένα τρόπο "υπαρξίστρια", πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι αυτό που γίνεται μόνος του.
Χάρηκα για την μικρή μας ανταλλαγή απόψεων.-

~*** ~* Ο νους του ανθρώπου είναι σαν ένας κήπος με λουλούδια. Αν ένας κήπος μείνει απεριποίητος, θα γεμίσει αγριόχορτα. Το ίδιο θα συμβεί και με το νου μας αν τον αφήσουμε απροστάτευτο για λίγο διάστημα. Πρέπει λοιπόν να τον προσέχουμε ξεριζώνοντας τα αγριόχορτα των αρνητικών σκέψεων και φυτεύοντας τα όμορφα λουλούδια των θετικών σκέψεων και της προσευχής. Με τη βοήθεια αυτών η καρδιά ανθίζει, ο νους εξαγνίζεται και καλλιεργούνται ευγενικές ποιότητες, όπως συγχώρηση, ταπεινότητα, υπομονή, θάρρος, πίστη, αγάπη.
-  Kάπου το είχα διαβάσει και το κράτησα.. πιστεύω θα αρέσει και σε σένα! .- Το Σύμπαν θα σου δώσει ότι ακριβώς του ζητήσεις αρκεί να το ζητήσεις ακριβώς .- 

~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Κοντά σε Σάντσεθ ο ΠΑΟ                       
Έτοιμος για τη μεταγραφή του Ισπανού το «τριφύλλι»
ΣΑΝΤΣΕΘ
-   Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά να κλείσει άλλη μια «τρύπα» στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής σεζόν καθώς οι εξελίξεις με τον Σάντσεθ είναι αρκετά θετικές! Οι πράσινοι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού.
Οι άνθρωποι του τριφυλλιού δούλεψαν αρκετά πάνω στην μεταγραφή αυτή και είναι μια ανάσα από την επίτευξή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει σε σημαντικά σημεία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί.
Στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν ότι όλα θα πάνε καλά και πως -ακόμη και αύριο- θα ακούσουν από τον Σάντσεθ το "ναί".
Για τον παίκτη ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν «μετρήσει» υπέρ των πρασίνων είναι το γεγονός ότι έχει διαπιστώσει το πόσο πραγματικά τον θέλουν στην ομάδα. Σε κάτι τέτοιο ενδεχομένως να έχουν... βοηθήσει και οι οπαδοί του τριφυλλιού.
Δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι μέσω του προφίλ που διατηρεί ο παίκτης στο Facebook και Twitter τον έχουν καλέσει να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού τονίζοντάς του πως θέλουν να τον δουν να αγωνίζεται στη Λεωφόρο.     Πηγή: sport-fm.gr
~
***
~
 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 


~    ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .-  
~

~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4224 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9263  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.- 
~
~*** ΒΙΝΤΕΟ  από ημερήσια  εκδρομή στο ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ ,Μονή Α.ΧΡΕΠΑΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ :

~** ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ Αρκαδίας οικία των Κολοκοτρωναίων 19/06/2015 ; http://youtu.be/BkKaO886QRE ,

~** Ι. Μ. Παναγίας Α Χρέπα Αρκαδίας 19/06/2015 : http://youtu.be/jvShvBec9MI ,

~** Ι. Μ. Α. ΧΡΕΠΑΣ εντός Ι Ν αφήγηση ηγουμένης 19/06/2015 : http://youtu.be/fgIKoCtXKqs ,

~** Μονή Παναγίας στο Αρκουδόρρεμα στο Λιμποβίσι Πα 19/06/2015 : http://youtu.be/htez_PXIt6Q ,

~** ΑΡΚΟΥΔΟΡΡΕΜΑ προς Λιμποβίσι Πα 19-06-2015 : http://youtu.be/qEtS1VNbPWo ,  

~**ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ Αρκαδίας αφήγηση ενημέρωση 19/06/2015 : http://youtu.be/jPHEcb5Iw7Q ,

~**Διασκέδαση στο Λιμποβίσι Αρκαδίας 19/06/2015 : http://youtu.be/mUQjC-bJ2IE ,

~** ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ φτάνοντας από Τρίπολη 19/06/2015 : http://youtu.be/jKFDhbRXeMY ,

~**Τραγούδι διασκέδαση επιστροφής 19/06/2015 : http://youtu.be/8Js3KvIpuB0 ,

~**ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μουλάτσι αφήγηση ενημέρωση 19/06/2015: http://youtu.be/YQ4zP3qZCG0 ,

~**Ι . Μ . Άνω Χρέπας Αρκαδίας αφήγηση ενημέρωση 19/06/2015: http://youtu.be/_pkBP4w3aK4 ,

~**ΕΛΛΗΝΙΚΟ μπαίνοντας 19/06/2015 : http://youtu.be/IOB7jgjU_2o ,

~**Ι Μ  Παναγίας Άνω Χρέπα Αρκαδίας εντός 19/06/2015: http://youtu.be/0Ix324RXynQ ,

~**ΠΕΡΙΘΩΡΙ Ν. Αρκαδίας 19/06/2015 : http://youtu.be/Tbrw_1HBNMg ,

~** Μονή Α. Χρέπας Αρκαδίας εντός 19/06/2015: http://youtu.be/r08wdlIz6YA ,

~** Ι. Μονή Παναγίας Α Χρέπας Αρκαδίας φτάνοντας 19/06/2015: http://youtu.be/Yu_6Os-LyJI ,

~**ΧΡΙΣΤΟΒΙΤΣΙ Ν. Αρκαδίας 19/06/2015 : http://youtu.be/acUdx9g5d5E ,

ΑΡΚΑΔΙΑ  ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ ; http://youtu.be/i210s5ciA5A ,

ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ Θ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: http://youtu.be/8khgJHBTRmw ,

Καλαμάτα πλατεία 23ης Μαρτίου 25/06/2015 : http://youtu.be/3266jo9XOBM ,

Καλαμάτα  Ι. Ν. Ταξιαρχών   25-06-2015 :