ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το    αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Ιουλίου  2014  :



***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :



***  Υπομονή μέχρι το 2017 για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού
           
Σε περίπτωση που τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Υποδομών
Το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» είναι ένα από τα αριστουργήματα του Σάμουελ Μπέκετ. Οι ήρωές του περιμένουν έναν άνθρωπο που δεν έρχεται ποτέ. Διαβάζοντας τους τελευταίους μήνες τις εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών για τη δημοπράτηση του υπόλοιπου τμήματος της Ολυμπίας Οδού, μετά την Πάτρα δηλαδή, το παραπάνω έργο μάς έρχεται συνέχεια στο μυαλό.
Τις τελευταίες ημέρες και πάλι το αρμόδιο υπουργείο προέβη σε "ευχάριστες" στα αφτιά των πολιτών ανακοινώσεις. Ευχόμαστε να μην έχουν το τέλος του βιβλίου.
Όπως σημειώνεται, λοιπόν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, είναι θέμα ημερών η δημοπράτηση του ημιτελούς άξονα Πάτρας - Πύργου.
Τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε για πρώτη φορά παρέκκλιση από τη νομοθεσία, ώστε να μην είναι δυνατή η υπέρβαση του προϋπολογισμού του έργου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθούν και τα τεύχη δημοπράτησης. Η χρηματοδότηση του έργου από το ΣΕΣ 2014-2020 θα «κλείσει» και αυτή ως το τέλος του έτους, παράλληλα με τη διαδικασία ορισμού αναδόχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» και του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάλιου, σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εγκρίθηκε παρέκκλιση από το ν. 3669/08, ώστε το Δημόσιο να μπορεί να δημοπρατεί ένα έργο κατ’ αποκοπήν χωρίς να εγγυάται τις ποσότητες των προμετρήσεων των μελετών.
Αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις του Δημοσίου για το κόστος των έργων δε δεσμεύουν το Δημόσιο, αλλά, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν (το κόστος των έργων είναι μεγαλύτερο), ο εργολάβος θα πρέπει να το εκτελέσει χωρίς να ζητήσει επιπλέον δαπάνες. Η πρόβλεψη αυτή γίνεται για πρώτη φορά.
Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες να οριστικοποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, προκειμένου και αυτά να εγκριθούν ως το τέλος του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλα τα απαιτούμενα θα δοθούν στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ηλεκτρονικά.
Ο άξονας Πάτρας - Πύργου ήταν κομμάτι του παραχωρημένου στην Ολυμπία Οδό άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας, αλλά αφαιρέθηκε από το έργο με το ν.4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα «παγωμένα» έργα (χωρίς, βέβαια, αντίστοιχη μείωση του προϋπολογισμού του υπόλοιπου έργου).
Το έργο είναι ημιτελές: σύμφωνα με το υπουργείο, έχει κατασκευαστεί περίπου το 25% (αντιστοιχεί σε εργασίες 100 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στις οποίες η γέφυρα του Πηνειού -210 μέτρων- η γεφύρωση του ρέματος Κορδελιάρη και η άνω διάβαση στον κόμβο Βάρδας). Έχουν συντελεστεί όλες οι αρχικές απαλλοτριώσεις, ενώ σε διάφορα στάδια βρίσκονται οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις που αντιστοιχούν περίπου το 20% των αρχικών. Ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι 340 εκατ. ευρώ.
Ο νέος οδικός άξονας κατασκευάζεται σε νέα χάραξη: ξεκινά από το τέλος της ευρείας παράκαμψης Πατρών (στο χωριό Μιντιλόγλι) και φτάνει ως την είσοδο της πόλης του Πύργου (75 χλμ.).
Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, καθώς και πλήρες παράπλευρο δίκτυο. Κατά μήκος του θα δημιουργηθούν δύο σταθμοί διοδίων, στα Τσουκαλέικα (8ο χλμ.) και στα Χανάκια Πύργου/Ιάρδανου (67ο χλμ.), καθώς και δύο σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, στην Κάτω Αχαΐα και στον Πύργο. Στόχος είναι το έργο να παραδοθεί στα μέσα του 2016.
Τι θα απογίνει το υπόλοιπο έργο; Το νότιο κομμάτι του, το τμήμα Καλού Νερού (Κυπαρισσίας) - Τσακώνας, μήκους 30 χιλιομέτρων, έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Υποδομών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι θα δημοπρατηθεί και αυτό χωριστά, ως δημόσιο έργο.
Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή, καθώς οι μελέτες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και, όπως έχει ανακοινωθεί, θα εκπονηθούν από την Ολυμπία Οδό. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα είναι 130 εκατομμύρια ευρώ και η δημοπράτησή του θα γίνει πιθανότατα το 2015 (με στόχο ολοκλήρωσης το 2017).
Τέλος, στο τμήμα Πύργου - Καλού Νερού, στο οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγόρευσε τη διαπλάτυνση του δρόμου για περιβαλλοντικούς λόγους, έχει ανακοινωθεί ότι θα ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Λαμπερή πρεμιέρα, έπεται συνέχεια στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)         
   
Η Καλαμάτα από χθες το βράδυ βρίσκεται στο κέντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αφού η έναρξη του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού είναι πλέον γεγονός.
Το Μέγαρο Χορού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Κ. Τασούλα, ήταν κατάμεστο για την πρεμιέρα, όπου παρουσιάστηκε η παράσταση του πολυαγαπημένου στην Ελλάδα Nederlands Dans Theater.
Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μάς συνέστησε την ομάδα των νεώτερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών. Ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, παρουσίασε τέσσερις χορογραφίες: Gods and Dogs (2008), Shutters Shut (2003), Subject to Change (2003), Cacti (2008, πρεμιέρα 2010). Η παράσταση δόθηκε και με την υποστήριξη της Βασιλικής Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα
Για σήμερα, στις 20.00, στο Μέγαρο Χορού – Στούντιο, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το σόλο του Κριστιάν Ριζό, που ερμηνεύει ο Τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ. Πρόκειται για μια χορευτική σπουδή στην εξορία, εσωτερική και εξωτερική. Το sakınan goze cop batar (τούρκικη παροιμία που σημαίνει «το μάτι που θα προστατέψεις είναι αυτό που θα πληγωθεί») συνθέτει με μεγάλη απλότητα και εξαιρετική ευαισθησία ποιητικά-εικαστικά επεισόδια από τη διαδρομή ενός μετανάστη.  Αργότερα, στις 22.00, στην Κεντρική Αίθουσα, θα έχουμε τη δεύτερη παράσταση του σχήματος Nederlands Dans Theater.
Στις σημερινές παραστάσεις θα βρεθούν ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.
Αύριο στις 20.00, στο Μέγαρο Χορού – Στούντιο, έχει προγραμματιστεί η παράσταση l’association fragile / christian rizzo  sakınan goze cop batar  και στις 22.00, στο αμφιθέατρο Κάστρου, θα παρουσιαστεί το έργο Badke. Εδώ, αναδεικνύεται το στοιχείο της συνύπαρξης, εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας Βέλγων και Παλαιστίνιων καλλιτεχνών: Αντλώντας από τον παραδοσιακό χορό dabke της Παλαιστίνης και ενσωματώνοντας ετερογενή στοιχεία όπως η καποέιρα και το χιπ-χοπ, η παράσταση αποτελεί ευτυχή συνένωση πολιτισμικών παραδόσεων διαφορετικών λαών, η οποία μέσα από τη δόνηση των σωμάτων μεταφέρει έναν υποβλητικό κραδασμό.
Την Κυριακή, στις 12.00, 19.00, 20.30, 22.00, στο Μέγαρο Χορού - Κεντρική Αίθουσα, θα παρουσιαστεί ένας τελείως διαφορετικός χορογραφικός κόσμος, άυλος και άχρονος, ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα, άπιαστα υλικά - ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό. Όλα τα παραπάνω  συνυπάρχουν στο έργο Evaporated Landscapes της Δανέζας Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.
Το Evaporated Landscapes είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων έργων με τα οποία η χορογράφος αγγίζει τα θέματα των ορίων ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό και διερευνά τις σχέσεις ανάμεσα στα έμψυχα όντα και τον άψυχο, αλλά γεμάτο ενέργεια, κόσμο που τα περιβάλλει. Στις 22.00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, θα παρουσιαστεί και πάλι η παράσταση Badke.   ΒΙΝΤΕΟ  :
 Δήμαρχος Καλαμάτας :  http://youtu.be/Orf4TklyZS0?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA ,
 
 Υπουργός Πολιτσμού- Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας  :
 http://youtu.be/h4xLAMVI9Rs?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA
 
 Βίκυ Μαραγκοπούλου 2014  : http://youtu.be/ETWvZkKR8zY?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA
 
 
***   Δημοσιονομική «βόμβα» 387 εκατ. Ευρώ από τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη στους αγρότες  

Αντιμέτωπη με νέο σημαντικό δημοσιονομικό πρόβλημα είναι πλέον η κυβέρνηση, καθώς την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε, όπως αναμενόταν, ασύμβατες με την εσωτερική αγορά τις αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2009 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη. Το δικαστήριο ζητά να ανακτηθούν όλες οι επιδοτήσεις, κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι επιλογές πλέον είναι δύο για την κυβέρνηση είτε να ζητήσει από τους αγρότες να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά που πήραν είτε να δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, σε μια χρονική συγκυρία που το οικονομικό επιτελείο αναζητά ήδη χρήματα για να καλύψει τις δικαστικές αποφάσεις για τους ενστόλους και τους δικαστικούς. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν υπουργός Γεωργίας ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να καταβάλει ο ΕΛΓΑ, κατόπιν διαμαρτυριών μεγάλου αριθμού Ελλήνων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί κατά το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών». Στις 7 Δεκεμβρίου 2011, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν από τις 28 Οκτωβρίου 2009 «ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό... παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα ζήτησε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. την ακύρωση της απόφασης. Με ξεχωριστό δικόγραφο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Με τη διάταξή του, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Την περασμένη Τετάρτη το δικαστήριο απέρριψε όλες τις αιτιάσεις της Ελλάδας κι έκρινε ότι οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί μέσω ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις, πριν από την 28η Οκτωβρίου 2009, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο, και έπειτα από μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να πληρώσει συνολικά 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα. Όταν η Κομισιόν έκρινε ότι δεν είναι νόμιμες οι ενισχύσεις, είχε κληθεί στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας. 

***  Αλλάζουν τα πάντα στις παιδικές χαρές          
           
Απόφαση για τις δημοτικές παιδικές χαρές από το Υπουργείο Εσωτερικών 
 Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της απόφασής του, να εκσυγχρονισθούν σταδιακά και να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας, όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές.
Στην απόφαση αυτή ορίζονται οι προδιαγραφές των παιδικών χαρών όσον αφορά στην ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Καθορίζεται με σαφήνεια η ευθύνη του κατασκευαστή των παιχνιδιών και η απαραίτητη ύπαρξη πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Προσδιορίζεται το πεδίο ευθύνης των Δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά την ανακαίνιση, δημιουργία και συντήρηση των παιδικών χαρών. Πλέον, για να κατασκευάσει ένας Δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.
Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, για τους εξοπλισμούς που έχουν εγκατασταθεί μετά το Νοέμβριο του 1998, εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά το χρόνο της εγκατάστασής τους. Για εξοπλισμούς για τους οποίους δεν προκύπτει χρόνος εγκατάστασης, ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, ο ΟΤΑ υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση συγκρότησης και λειτουργίας Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών.

*** Διασώθηκαν από την καταστροφή ιστορικοί τάφοι με παρέμβαση του Θ. Μπρεδήμα
 
 Μείζον θέμα η διατήρηση της ιστορικής μνήμης-Διασώθηκαν από την καταστροφή οι ιστορικοί τάφοι των αείμνηστων Αναστασίου Κουτουμάνου και Ηλία ΜαυρομιχάληΤου Αντώνη Πετρόγιαννη «Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στην λήθη» έγραφε ο συγγραφέας Μίλαν Κούντερα. Η επανασύνδεση, λοιπόν, του ανθρώπου με τη μνήμη που τον κατέστησε πολίτη και μέρος κοινωνίας, και η μη λησμονία (α-λήθεια) αυτού του γεγονότος είναι πια ο μόνος τρόπος αγώνα ενάντια στα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας. Κάθε συμμετοχή σημαίνει τη γέννηση μιας ανάμνησης. Το να δημιουργήσουμε μια συμμετοχική ανάμνηση είναι η μόνη αντίσταση στον Πόλεμο της Λήθης που μας επιβάλλεται. Η παραπάνω εισαγωγή γίνεται με αφορμή την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας», Θόδωρου Μπρεδήμα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να διασωθούν οι ιστορικοί τάφοι των αείμνηστων Αναστασίου Κουτουμάνου, ιδρυτή του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Γραμμάτων και Ηλία Μαυρομιχάλη, επί σειρά ετών δημάρχου και βουλευτή, που βρίσκονται στο νεκροταφείο της Καλαμάτας. Ως γνωστόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, ζητήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας η κατάργηση 13 οικογενειακών τάφων (μνημείων), μεταξύ των οποίων και των προαναφερθέντων. Έπειτα από άμεση παρέμβαση του Θόδωρου Μπρεδήμα, ο δήμαρχος Παν. Νίκας απεδέχθη το αίτημά του και δήλωσε ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ανήκουν σε ιστορικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πόλη, δε θα καταργηθούν. Μιλώντας σχετικά ο Θ. Μπρεδήμας είπε και τα εξής: «Αντιλαμβανόμεθα το μεγάλο πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου ταφής που υπάρχει στο νεκροταφείο Καλαμάτας. Πλην όμως, καίτοι η παράταξη της “Αλλαγής” σας έχει δώσει τη λύση επί δημαρχοντίας Γ. Κουτσούλη και με την αμέριστη συνδρομή του τότε και τώρα υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, δια της υποδείξεως του χώρου νέου νεκροταφείου στο Πεδίον Βολής, εν τούτοις δεν το προχωρήσατε το θέμα». Και πρόσθεσε: «Ο μνημειακός πλούτος του νεκροταφείου της Καλαμάτας είναι η ιστορία αυτής της πόλης που την έγραψαν σημαίνουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και οι αείμνηστοι Αναστάσιος Κουτουμάνος και Ηλίας Μαυρομιχάλης. Τη μνήμη αυτών και των άλλων που βρίσκονται εκεί μέσα δεν έχετε το δικαίωμα να τη διαγράψετε, γιατί και ο σχετικός νόμος το απαγορεύει, αλλά και οι από αρχαιοτάτων χρόνων άγραφοι, πλην ισχυρότεροι των ισχυόντων, νόμοι, επέβαλαν την ανέγερση μνημείων προς αιωνίαν ανάμνησιν της όποιας προσφοράς των προς το έθνος και τον τόπο μας και, κατ’ επέκταση, και εσείς, κ. δήμαρχε, δεν έχετε ούτε το νόμιμο αλλά ούτε και το ηθικό δικαίωμα για να καταργήσετε τους τάφους των συγκεκριμένων νεκρών… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια διέφυγε της προσοχής σας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να δώσετε εντολή να μην καταργηθούν οι προαναφερθέντες τάφοι…». - 

 ***  Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε οικίες στη Μεσσηνία          
          
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις  περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και σε βάρος ηλικιωμένης στη Μεσσηνία και στην Αργολίδα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ΡΟΜΑ για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -40.000- ευρώ
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στη Μεσσηνία και μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης, στην Αργολίδα.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, δύο γυναικών ηλικίας 35 και 22 ετών αντίστοιχα και ενός 28χρονου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και σε βάρος αγνώστου αριθμού και στοιχείων συνεργών τους.
Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
·         Την 19.4.2014 το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
·         Την 3.7.2014 το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή ένα κόσμημα.
·         Την 3.7.2014 το βράδυ, στη Βέργα Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
·         Την 5.7.2014 το βράδυ, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τις -40.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε πλήθος άλλων κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων ερευνάται
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210-44644 και 27210-44643 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

***  Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ
            
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η πρώτη συγκέντρωση του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ.
Όπως έγινε γνωστό στους παρευρισκόμενους, υπάρχει κλίμα νίκης και θεωρούν ότι «είναι πολλοί και θα κερδίσουν». Στόχος του συλλόγου είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των επαγγελματιών από κοινού, ώστε να υπάρχει μια πιο επίσημη αλλά και ισχυρή αντιμετώπιση.
Επίσης, δήλωσαν αποφασισμένοι να κινηθούν και νομικά, αφού θεωρούν ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και να εναρμονιστούν στα σημερινά δεδομένα.
Π.Μπ.

***  Ξεκίνησε το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες )         
     
 
 
 
Λίγα μετά  τις 9 το βράδυ άνοιξαν ξανά οι πόρτες του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά .
Το παρών στην πρεμιέρα έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας όπου επισκέφθηκε τους χώρους του μεγάρου και δήλωσε εντυπωσιασμένος αλλά και αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του κτηρίου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θ" 

***  Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Βεργόπουλου «Το μαύρο και το κόκκινο»

  Το βιβλίο του Κώστα Βεργόπουλου «Το μαύρο και το κόκκινο. Η χαμένη γενιά Ελλάδα – Ευρώπη» θα παρουσιασθεί την Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ, στον πολυχώρο «Ονειροπαγίδα», στη Δυτική Παραλία. Η παρουσίαση οργανώνεται από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου, την εφημερίδα Φωνή, το περιοδικό Flash της Μεσσηνίας και το Best Media Group. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Μιχαήλ, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Στέφανος και ο συγγραφέας. Παρέμβαση θα κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Θ. Παντές. -

***  Λεωφόρος «Μελίνα Μερκούρη» στο Βέλγιο

 Το όνομα της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού και πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη, αποφάσισε να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Μονς σε λεωφόρο της πόλης, καθώς η βελγική πόλη θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2015. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη της μεγάλης ηθοποιού, η οποία εμπνεύστηκε και εγκαινίασε το θεσμό το 1983. Η Μελίνα Μερκούρη έγινε παγκοσμίως γνωστή και για τον αγώνα που έδωσε για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η Μαρία Αμαλία Μερκούρη - όπως ήταν το πραγματικό της όνομα- γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1920. Ήταν η εγγονή του δημάρχου Αθηναίων, Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού, Σταμάτη Μερκούρη. Α.Π. - 

***   Πάνω από 7.000 άτομα παρακολούθησαν το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας          
            
Με μεγάλη επιτυχία και φαντασμαγορικό τρόπο έκλεισε το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον θεσμό.
Τα πάνω από 7.000 άτομα που παρακολούθησαν κάποια ή και τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν 5 ροκ συγκροτήματα από Αθήνα και διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, 7 Hip-Hop σχήματα από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα και 9 παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορού και ακροβατικών. Παράλληλα, καθημερινά το Φεστιβάλ προσέφερε για άλλη μια χρονιά πολλές και διαφορετικές παράλληλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: εργαστήρια, dj sets, γκράφιτι, βιντεοπροβολές, διαδραστικά παιχνίδια, ακροβατικά, επιδείξεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζογκλερικά, τραμπολίνο, έκθεση μπαζάρ, παρουσιάσεις ενεργών φορέων και ομάδων, αυτοσχέδιες δραστηριότητες και πολλά άλλα.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε δυνατά με ροκ συναυλίες από τους Breath After Coma, Hard Disk Drive, Last Resort, Still Fly, και τους Steel Mirrors, ενώ ακολούθησε η χιπ-χοπ ημέρα με τους Icy (Fort Bravo), Zoro & Buzz, State Mental, Kazdall (Γαλλία), Masti, Blizz Bugaddi (Σουηδία) και τους Raxi City.
Η τελευταία ημέρα, αφιερωμένη στους καλλιτέχνες δρόμου, φιλοξένησε στην κεντρική σκηνή τους Pepe Peperonious, τον Χρήστο Μπιράκο, τους Cirk de Votanik, την ομάδα a capela της Κ.Α.ΝΕ, τους Cirko Cachivache (Αθήνα, Ουρουγουάη, Αυστρία), την ομάδα belly dance του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, τη διεθνή ομάδα Peace Love Unity (Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Ελλάδα), την ομάδα σύγχρονου χορού (συνεργασία Κέντρου Νέων Καλαμάτας και της σχολής Dance Studio Μαρία Λαδά), και το show με φωτιές, Dancing Flames (Γαλλία, Ιταλία).
Με την ευκαιρία οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν «όλους τους καλλιτέχνες και τις ομάδες, όλους όσοι συμμετείχαν είτε ως εθελοντές είτε ως επισκέπτες, στηρίζοντας το φεστιβάλ, και να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην όμορφη και πολύχρωμη ομάδα των εθελοντών του 8ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Κατάφεραν, για άλλη μια χρονιά, να προσφέρουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα προς όλους, να κρατήσουν το επίπεδο πολύ ψηλά και, φυσικά, να διοργανώσουν ένα διεθνές φεστιβάλ με εθελοντικό χαρακτήρα και ελεύθερη είσοδο».

***  Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι η εταιρεία για τη βιωσιμότητα στο Μέγαρο Χορού

 Μισογεμάτο το ποτήρι βλέπει η μελέτη της εταιρείας για τη βιωσιμότηταΑκολουθεί η εκπόνηση σχεδίου λειτουργίας και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚαλαμάταςΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Γόνιμος προβληματισμός αναπτύχθηκε προχθές το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, κατά την παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από στελέχη της εταιρείας Planet, που τη συνέταξε. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανοίγοντας τη συζήτηση, καλωσόρισε όσους προσήλθαν στην παρουσίαση, χαιρετίζοντας την παρουσία των πρώην δημάρχων Χρήστου Μαλαπάνη και Γιώργου Κουτσούλη, οι οποίοι «συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του Μεγάρου Χορού», όπως επισήμανε. Την παρουσίαση της μελέτης έκανε εκ μέρους της εταιρείας ο Κωνσταντίνος Καλογήρου, με τη συμμετοχή των στελεχών της Νίκου Μανωλόπουλου και Βάσως Βακαλοπούλου. Ο κ. Καλογήρου τόνισε πως σκοπός της μελέτης είναι «να προκύψει οικονομικό αντικείμενο σε βάθος χρόνου, χωρίς να απαιτείται συνεχώς αιμοδοσία. Θεωρούμε ότι αυτό έχει επιτευχθεί». Από την Planet εκτιμάται πως είναι δυνατόν το Μέγαρο να παρουσιάσει μικρή κερδοφορία σε τριάμισι χρόνια από σήμερα. Η μελέτη εστιάζει στη διατήρηση εκ μέρους του Μεγάρου Χορού του χαρακτήρα που αφορά στο χορευτικό αντικείμενο, καθώς και τη στέγαση και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, αλλά και κοινωνικών εκδηλώσεων. Η χρηματοδότηση από το Δήμο ή την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις» αποκλείσθηκε και για τη λειτουργία του θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χορηγίες – συνδρομές. Σημαντική, επομένως, παράμετρο αποτελεί και η δημιουργία ενός Συλλόγου Φίλων του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, πάνω σε συνδρομητικό μοντέλο. Καίριο πρόσωπο θα αποτελεί ο καλλιτεχνικός και διοικητικός διευθυντής, το μόνιμο προσωπικό θα αποτελείται μόνο από 3 άτομα, ενώ το μοντέλο λειτουργίας θα είναι μεικτό: οι βασικές εργασίες θα εκτελούνται με μέριμνα του Δήμου, ο οποίος θα έχει και τη διοίκηση (τον καλλιτεχνικό και διοικητικό διευθυντή, που θα προσλάβει ο Δήμος, θα πλαισιώνει γνωμοδοτικά το Διοικητικό Συμβούλιο), ενώ ορισμένες εργασίες θα προσφέρονται από ιδιώτες. Ο κ. Καλογήρου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το όραμα και ο στόχος ξεφεύγουν της περιοχής. Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας έχει τις προϋποθέσεις και τα φόντα να παίξει σημαντικό ρόλο σίγουρα στη νότια Ελλάδα και, με τις κατάλληλες συνεργασίες, πανελλαδικά».Π. ΝΙΚΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΟΛΟΙ» Ο δήμαρχος Π. Νίκας παρατήρησε πως «είμαστε στην ίδια μεριά όλοι, το ποτήρι είναι μισογεμάτο». Ανέφερε, ακόμη, πως αποτελεί σημαντικό θέμα η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Πρόκειται για έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει δημοπρατηθεί, όμως λόγω προβλημάτων από τις υπερεντάξεις έργων, δεν έχει ακόμη υπογραφεί συμφωνητικό με τον ανάδοχο. Ο Δήμος Καλαμάτας αγόρασε και το ακίνητο βορείως του Μεγάρου Χορού, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, που θα φθάσει – όπως είπε ο δήμαρχος – μέχρι την οικοδομική γραμμή της οδού Νέδοντος. Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού χωρίς να αυξήσει το πολιτιστικό τέλος, ταυτοχρόνως όμως καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου και του αμφιθεάτρου του ΟΑΕΔ. «Πρέπει να βρούμε τρόπο χρηματοδότησης», σημείωσε, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε συνεργασίες», όπως με το υπουργείο Πολιτισμού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης κ.ά. Ευχαρίστησε, δε, ιδιαιτέρως «τα στελέχη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τον Γιώργο Κουρουπό, για την αγάπη με την οποία μας περιβάλλουν». Πρόσθεσε, δε, πως «χρειαζόμαστε έναν καλλιτεχνικό διευθυντή και μάνατζερ, να έχει το μυαλό του στα χρήματα και στην καλλιτεχνική καταξίωση». Ο δε Δήμος θα έχει τη λογιστική διαχείριση και θα πλαισιώσει με το Διοικητικό Συμβούλιο το διευθυντή. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Δήμος θα προετοιμάσει ένα σχέδιο λειτουργίας, το οποίο θα εξετάσουν τα στελέχη της Planet για να διαπιστώσουν εάν συνάδει με τη μελέτη. Θα ακολουθήσει η τελική διαβούλευση, ώστε να εισαχθεί στη συνέχεια το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων.ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ «ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟ- ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η αντιπολίτευση φαίνεται να κρατά επιφυλακτική στάση, καταγγέλλοντας ότι η μελέτη της βιωσιμότητας θα έπρεπε να έχει εκπονηθεί πριν από την κατασκευή του έργου και όχι εκ των υστέρων. «Ο Δήμος, αντί να προχωρήσει σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας για το θέμα πρώτα με το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί, προχώρησε σε διαβούλευση με την εταιρεία Planet, χωρίς να έχει την άποψη της αντιπολίτευσης», σημείωσε σε δηλώσεις του στην «Ημερησία» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης. Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά μας παρουσίασαν ένα έτοιμο σχέδιο και μας ζητούν να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό. Το Μέγαρο Χορού είναι ένα θέμα που έχει πανελλήνια διάσταση και ακτινοβολία, την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, ακόμη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». - 

*** ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  : ,  ΑΡΦΑΡΑ ,
Σε  ηληκία  63  ετών έφυγε  από την επίγεια Ζωή στην Αθήνα  ο Δικηγόρος  Παρά  Αρείω Πάγο και  Άνθρωπος  Παναγιώτης Γεωργίου  Μωραγιάννης μετά  από  κτύπημα  που δέχθηκε  από την απέρατο νόσο .- Η κηδεία  του  θα  γίνει  αύριο Σάββατο  19-0-2014 στις 5,30 μ.μ. ώρα στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά .  Αγαπητέ  μας και  αξέχαστε  Παναγιώτη ΚΑΛΟ  ΣΟΥ  ταξίδι .....!

*** Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν. Μαζιώτη         
           
Στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης - Αμαρουσίου, στον 5 όροφο πολυκατοικίας, βρέθηκε το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη.
Εν τω μεταξύ, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, εξέδωσαν - τυπικά - οι δικαστικές αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του καταδικασμένου για τρομοκρατία κρατούμενου στον Ευαγγελισμό.
  Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την Αστυνομία, θεωρείται συνεργός του μέχρι προχθές φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών - εκτιτέα τα 25 - που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
  Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
  Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.
  Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων  προήλθε βαριά σωματική βλάβη, εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση και εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.
  Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια και σε χώρους στάθμευσης καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ούτε το κρυσφήγετο - γιάφκα του Ν.Μαζιώτη ούτε το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις.
  Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες εστιάζονται, μεταξύ άλλων,  στα βόρεια προάστια της Αττική καθώς διαπιστώθηκε ότι για να φτάσει στο Μοναστηράκι επιβιβάστηκε στον σταθμό Αμαρουσίου, ενώ βρέθηκε και η απόδειξη αγοράς από κατάστημα της περιοχής.
  Επίσης εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Ν. Μαζιώτη σε μια προσπάθεια να τον αναγνωρίσουν πολίτες με τους οποίους ίσως ήρθε σε επαφή κατά τη περίοδο που καταζητούνταν.  tovima.gr

***  Φωλιά τρωκτικών… διατηρητέα στη Φαρών (φωτογραφίες)         
     
Αφόρητη έχει γίνει η καθημερινότητα για τους κατοίκους στην οδό Φαρών και στις καθέτους της με Παπατσώνη και Δημακοπούλου. Αιτία η κατάσταση που επικρατεί σε γειτονικά διατηρητέα κτήρια, τα οποία έχουν καταστραφεί και το εσωτερικό τους έχει μετατραπεί σε εστία διαφόρων τρωκτικών, κουναβιών και λοιπών ζώων του... βασιλείου.
Υπό από αυτές τις συνθήκες διαβίωσης δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι κίνδυνοι ελλοχεύουν για την υγεία των δημοτών.
Το καθεστώς με τα διατηρητέα είναι γνωστό και δύσκολο, αλλά η Διεύθυνση Υγείας κάτι θα πρέπει να κάνει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.   Α.Π.  

*** Ένα διαφορετικό αφιέρωμα: 20 υπέροχα χρόνια στο Φεστιβάλ Καλαμάτας         
           
Από την Αργυρώ Μποζώνη και τη Ματούλα Κουστένη 
 
Από όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό που γενικώς ονομάζουμε πολιτισμό στη χώρα, αυτή τη γυναίκα θαυμάζουμε και σεβόμαστε απεριόριστα. Τη Βίκυ Μαραγκοπούλου. Το όνομά της είναι απολύτως συνδεδεμένο με μια πόλη. Την Καλαμάτα. Και με ένα Φεστιβάλ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να προγραμματίζουμε αλλιώς τις διακοπές μας, έβαλε μια πόλη στο διεθνή πολιτιστικό χάρτη, δημιούργησε μια σχολή.
Φέτος θα είναι, φαντάζομαι, πολύ υπερήφανη που το όνειρο του Μεγάρου Χορού που ξεκίνησε το 2000 με αρχικό προγραμματισμό να παραδοθεί το 2003, επιτέλους ολοκληρώθηκε.
Είναι μια γυναίκα που χάρη στην πίστη και την επιμονή της, χάρη στο όραμά της, κατάφερε με την προσωπικότητα, τη γνώση και το κύρος της να φέρει όλες σχεδόν τις ομάδες και τους καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής στην Καλαμάτα. Πολύ πριν μας συνήθισε στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου χορού ο Γιώργος Λούκος, η Καλαμάτα είχε ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Δεν ακούστηκε ποτέ να γκρινιάζει, να προτάσσει τις δυσκολίες, να εκβιάζει με αποχωρήσεις. Κι ας υπάρχουν ένα σωρό δυσκολίες που ξέρουμε κι άλλες τόσες που μπορούμε να φανταστούμε.
Αυτή η γυναίκα με τη μοναδική ηρεμία και αυτοσυγκράτηση έχει αντιμετωπίσει δεκάδες δύστροπους καλεσμένους, απαιτητικούς υψηλούς φίλους, έχει συνδιαλαγεί με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αθάνατη ελληνική επαρχία, έχει καταφέρει να πείσει και να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε ανίδεους επαρχιώτες πολιτευτές. Ακόμα και σήμερα σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία η Βίκυ Μαραγκοπούλου κερδίζει το παιχνίδι. Φέτος το πρόγραμμά της λάμπει. Όπως και όλα τα προηγούμενα δεκαοκτώ χρόνια. Της οφείλουμε πολλά. Είδαμε πολύ χορό, υπέροχο χορό.
Γι' αυτό και κάθε φορά που εδώ ή στο εξωτερικό βλέπουμε μια ομάδα η πρώτη μας σκέψη είναι: «Αυτούς τους έχουμε δει στην Καλαμάτα;». Η περιπέτεια για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας άρχισε το 1995. Τότε η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας μπήκε στο δίκτυο πόλεων με αντικείμενο το χορό. Καλλιτεχνική διευθύντρια ορίζεται η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Με το καλημέρα, το φεστιβάλ δείχνει τη σοβαρότητα, τη συγκρότηση, την άποψή του. Πρώτη παράσταση τα "Χορικά" της Ζουζούς Νικολούδη. Ρασίντ Ουραμντάν. Ούτε μια ούτε δέκα. Πενήντα οκτώ ξένες παραστάσεις πρώτης γραμμής έκαναν πρεμιέρα στην Καλαμάτα! Απίστευτο. Και όχι μόνο. Μέχρι σήμερα η παραγωγή σε αριθμούς είναι απίστευτα εντυπωσιακή: 82 ξένες & 36 ελληνικές ομάδες, 184 παραστάσεις ξένων ομάδων, 65 παραστάσεις ελληνικών ομάδων, 7 παραγωγές, 2 συμπαραγωγές.
Στα σεμινάρια και τα μαθήματά του παρέλασαν μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του χορού στον κόσμο. Και μπορεί οι αριθμοί από μόνοι τους να μην εξασφαλίζουν την ποιότητα ενός θεσμού, ωστόσο, οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην Καλαμάτα είναι από τα ονόματα εκείνα που μας έκαναν να παίρνουμε το ΚΤΕΛ και να τρέχουμε προς το Νότο. Ακόμα και με 40 βαθμούς. Ξεκινώντας να κρατάμε σημειώσεις ξεχωρίσαμε τους: Ballet Preljocaj, Doug Varone and dancers, David Dorfman Dance, Bouvier/Obadia, Arakne Mediteranea, Trisha Brown, Twyla Thapr, El Farruco su compania, Siobhan Davis, Compagnie D.C.A. Philippe Decouflet, Russel Maliphant, Rui Orta, Murray Louis and Nikolais Company, Rachid Ouramdane, Peeping Tom, Wim Vandekeybus, Anne Teresa De Keersmaeker, Inbal Pinto, The Batsheva Dance Company, Merce Cunningham, Trisha Braun. Compagnie Marie Chouinard Έπειτα βγάλαμε ένα δεύτερο χαρτί γιατί μας ήρθαν στο μυαλό αυτοί: Jan Fabre, Philippe Decoufle, Jerome Be, Les Ballets C de la B, Yvonne Rainer, Gregory Maqoma, Sidi Larbi Cherkaoui, Damien Jalet, Maguy Marin, Ballet Lausanne, Xavier Leroy, Mathilde Monnier, Iraqis Bodies, Compagnie Marie Chouinard, Rosemary Butchers dance Projects, Liat Dror and Nil Ben Gal Company, Beau Geste/Dominique Boivin, Akram Khan, Tanzcompagnie Rubato, Lanonima Imperial, Roland Brown, Robin Orlin, Stephen Petronio Company, Compagnie Kafig. Meg Stuart. Ούτε και αυτό μας έφτασε. Στο τρίτο γράψαμε: Meg Stuart, Tero Saarinen, George Piper dances, Gelabert-Azzopardi cia de dansa, Nasser Martin Gousset, Irven Lewis, Michael Clark, Jan Fabre, Rosas, Annahuber company, Prue Lang, Yasmeen Godder, Via Katlehong dance, Noema dance works, Sonia Baptista, Liquid Loft, Caroline Hainaut and Palle Dyrvall, Vuyani dance theatre. Rosas.
Στο τέταρτο πια -λέμε- πως τους έχουμε θυμηθεί όλους: Vera Mantero, Jonathan Burrows and Matteo Fargion, Storm and Discipulos do Ritmo, Pere faura, Saburo Teshigawara/Karas, Compagnie Ea Sola, La Macana, Association Dam/Cespi, Theatre se Suresnes Jean Vilar, I m Company/Ivana Muller, Pierre Rigal. Τα μπαλέτα της Όπερας της Λυών, οι BATSHEVA DANCE COMPANY, RUSSELL MALIPHANT COMPANY, MERCE CUNNINGHAM DANCE COMPANY, NBAL PINTO DANCE COMPANY, Jerome Bell, EMANUEL GAT DANCE, COMPAGNIES BEAU GESTE & NON DE NOM, TONEELHUIS / SIDI LARBΙ CHERKAOUI, SANKAI JUKU, JOSEF NADJ, JASMIN VARDIMON COMPANY, και όλη η σκηνή του σύγχρονου ελληνικού χορού .
Στην Καλαμάτα μάθαμε τι σημαίνει σύγχρονος χορός από όλο τον κόσμο. Διότι στην Ελλάδα του 1995, όχι μόνο ελάχιστοι ήξεραν τι σημαίνει η λέξη, αλλά και οι υπόλοιποι που είχαν άγνοια, έμοιαζαν αρνητικοί απέναντι στο καινούργιο. Ευτυχώς, μέσα στο χρόνο εκπαιδευτήκαμε όχι μόνο εμείς, αλλά και πολλοί από εκείνους που ταύτιζαν ως τότε το χορό με το Λύκειο Ελληνίδων.
Κάθε παράσταση ήταν μια αισθητική πρόταση. Μας δίχασε, μας ξάφνιασε, μας ταξίδεψε, μας έβαλε στο μυαλό εμμονές, μας διέλυσε, μας ανάστησε, μας θύμισε προσωπικές στιγμές, προκάλεσε ατελείωτες συζητήσεις ακόμα και τσακωμούς. Οι αντιπαραθέσεις ξεκινούσαν πάντα κατεβαίνοντας τα πρώτα σκαλοπάτια του Κάστρου και διαρκούσαν ως το πρωί στις ταβέρνες της Καλαμάτας.
Στην πραγματικότητα κανένας στην Ελλάδα με τις επιλογές του δε μας έδειξε το τοπίο της σύγχρονης δημιουργίας, τόσο προσεκτικά και σφαιρικά όσο η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Η νίκη της είναι διπλή διότι αφενός απευθύνθηκε σε μια χώρα που η μιζέρια και η βαριά της παθογένεια συχνά νικούν, αφετέρου γιατί κανείς σε βάθος χρόνου δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει τις επιλογές και το κύρος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Στη Βίκυ Μαραγκοπούλου, ωστόσο, χρωστάμε και κάτι ακόμα: την ευκαιρία να κάνουμε τους καμπόσους στις διεθνείς σκηνές. Γιατί πράγματι υπήρχαν στιγμές που φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, όταν τις απίθανες ομάδες που εμείς είχαμε δει στην Καλαμάτα δε τις ήξεραν ούτε οι πιο κουλτουριάρηδες φίλοι μας στη Γαλλία ή τη Γερμανία. Είναι ένα συναίσθημα καταπληκτικό. Πώς να τους εξηγήσεις πως όλη αυτή την ασύλληπτη εμπειρία εμείς την ζήσαμε σε ένα μικρό, κουκλίστικο αμφιθέατρο Κάστρου, σε ένα γυμναστήριο, σε ένα Πολυκλαδικό Λύκειο μιας επαρχιακής πόλης. Και μάλιστα, μιας πόλης με άθλιο μέχρι πρότινος εθνικό δρόμο.
Και τέλος, κάτι ακόμα: η Βίκυ Μαραγκοπούλου είναι από τους ανθρώπους που θα πρέπει να δοξάζουν οι Έλληνες χορογράφοι και χορευτές. Όχι μόνο γιατί πάντα τους έδινε βήμα να εκφραστούν. Αλλά γιατί τους έκανε κομμάτι μιας παγκόσμιας χορευτικής σκηνής στην οποία η πρόσβαση θα ήταν απλώς άπιαστο όνειρο...
Φέτος, αθόρυβα και πάλι η Καλαμάτα παρουσίασε το πρόγραμμά της. Nederlands Dans Theater 2 / l'association fragile - christian rizzo / KVS, les ballets C de la B & A.M. Qattan Foundation / Mette Ingvartsen / Αερίτες. Το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2014, φωτίζοντας και πάλι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, την εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό.  Πηγή: www.lifo.gr 
 
***  Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από λογιστές στη ΔΟΥ Καλαμάτας         
           
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έπειτα από το κάλεσμα της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας.
Οι λογιστές είναι αντίθετοι με το κλείσιμο της εφαρμογής του taxis, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να είναι εκτεθειμένοι στους πελάτες τους και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, κοινή άποψη των παρευρισκομένων ήταν ότι είναι αναγκαίο «όλοι οι συνάδελφοι λογιστές να συσπειρωθούν, να αναπτύξουν κοινή δράση με τους εργαζόμενους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους πελάτες τους, καθώς και με τους ανέργους, προκειμένου να δυναμώσουν και να αναπτύξουν κοινή πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο».
Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιδόθηκε ψήφισμα στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας, κα Κούβελα, η οποία δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα που έχει προκύψει και θα επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Γ.Γ.Δ.Σ., Κατερίνα Σαββαΐδου, για να της μεταφέρει το αίτημα των λογιστών.
 
*** Νέα διεθνής βράβευση για την Aegean Airlines
 Ακόμα μία διάκριση για την Aegean Airlines, η οποία βραβεύτηκε ως «καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2014». Στην ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards και παρουσιάστηκε στη διάρκεια του Farnborough International Airshow, συνολικά 18,85 εκατ. επιβάτες από 160 χώρες και περισσότερες από 100 εθνικότητες επιβράβευσαν την Aegean Airlines για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά και να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους της Aegean γι’ αυτή την επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό για μία ελληνική εταιρεία να αναγνωρίζεται έτσι για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από επιβάτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε πάντα ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση, για να διατηρούμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας. Η επαναλαμβανομένη διάκριση της Aegean αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα διαθέτει επιχειρήσεις που μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά σε διεθνές και υψηλό επίπεδο και να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, προσελκύοντας αντίστοιχου επιπέδου τουρισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχιος Βασιλάκης. «Η Aegean Airlines, κρατώντας σταθερή τη θέση της στα βραβεία για την καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, βραβεύτηκε για συνεχόμενη χρονιά και το 2014. Τα World Airline Awards είναι τα κορυφαία βραβεία κύρους στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε μία αεροπορική εταιρεία, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στην ψήφο των επιβατών. Αυτό το βραβείο είναι απόδειξη για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό της Aegean Airlines σε όλους τους επιβάτες που αξιολογούν τις υπηρεσίες της, και γι’ αυτό η βράβευση της Aegean οφείλεται σε εκείνους», είπε ο κ. Έντουαρντ Πλέιστεντ, CEO της Skytrax. - 
 
*** Δικάσιμος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την caretta στη Natura 2000         
   
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ  «ΘΙΝΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ»
Εκδικάζεται η προσφυγή της Ε.Ε. κατά της ελληνικής κυβέρνησης που προσπαθεί να αμυνθεί

 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Για την προ ημερών επίσκεψη επιθεωρητών της Ε.Ε. για την περιοχή Natura 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας» ενημέρωσε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας ανέφερε: «Υπάρχει ανοιχτή δικάσιμος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους για μη λήψη προστατευτικών μέτρων για την caretta caretta στην περιοχή Natura 2000. Οσονούπω εκδικάζεται αυτή η προσφυγή της Ε.Ε. κατά της ελληνικής κυβέρνησης και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αμυνθεί. Πριν από μερικές μέρες ήρθε εδώ ένα κλιμάκιο υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ με τους οποίους κάναμε και μία σύσκεψη, εν όψει της επίσκεψης στην περιοχή επιθεωρητών της Ε.Ε. και, κυρίως, από τη Σύμβαση της Βέρνης».
Αναφέρθηκε ακόμη εν συντομία στο ιστορικό των καταγγελιών στην Ε.Ε. για την περιοχή Natura 2000 και τη στάση της ελληνικής Πολιτείας, εδώ και χρόνια, και σημείωσε την υπουργική απόφαση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην περιοχή, όπως και άλλες απαγορεύσεις για καντίνες και περιορισμούς στη διέλευση οχημάτων και την πρόσβαση στην παραλία, που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ. Είπε δε, ότι έκλεισαν τους δρόμους, όπως είχαν υποχρέωση από την υπουργική απόφαση, και στο Καλό Νερό οι επαγγελματίες μαζεύουν τις ξαπλώστρες από την παραλία και σβήνουν τα φώτα τους. Σε επικοινωνία, δε, που είχε με τη γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, τον ενημέρωσε ότι έχει ανατεθεί η σύνταξη Περιβαλλοντικής Μελέτης για την περιοχή και προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την περιοχή Natura 2000 όλου Κυπαρισσιακού κόλπου.
Κατά την εκτίμηση του ΥΠΕΚΑ, «αυτό θα τελειώσει μέχρι το τέλος του μήνα. Αμέσως μετά θα υπάρξει σύσκεψη αυτοδιοικητικών και θα τεθούν σε διαβούλευση. Η συζήτηση με τους επιθεωρητές της Ε.Ε. δεν ήταν ικανοποιητική. Έχουν σκληρές “απόψεις”, ακολουθούν σκληρή γραμμή για την περιοχή, έχουν φτάσει στο σημείο να μιλάνε για τη δημιουργία πάρκου και προσπαθήσαμε κι εμείς με τα δικά μας επιχειρήματα, μερικές φορές και με έντονο τρόπο, να πούμε την άποψή μας, την οποία υπενθυμίζω ότι ήταν “ήπιας μορφής ανάπτυξη στην περιοχή και όχι ερημοποίηση”.
[…] Στη συνάντηση ήταν και ο επερχόμενος δήμαρχος, ο κ. Κατσίβελας, με τον οποίο ταυτόσημες απόψεις εκφράσαμε».
 
***   Βρέθηκε μπούφος πιασμένος σε αυτοσχέδια συρμάτινη παγίδα

 Σε ορεινή περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος εντόπισε αγρότης τον μπούφο της φωτογραφίας. «Όταν φτάσαμε στο σημείο», εξηγεί, «και πλησιάσαμε το αγριεμένο πουλί, ανακαλύψαμε πως δεν έφευγε, γιατί ήταν πιασμένο σε αυτοσχέδια συρμάτινη παγίδα με δόλωμα περιστέρι. Τον απελευθερώσαμε και μεταφέρθηκε στο Σταθμό για τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, είχε μόνο επιφανειακή πληγή στο παγιδευμένο του πόδι και ήταν ελαφρά σοκαρισμένος. Στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε άλλη μια παρόμοια παγίδα, την οποία αχρηστέψαμε. Περαιτέρω έρευνα θα κάνει το αρμόδιο Δασονομείο. Η φωτογραφία είναι λίγο πριν τον πλησιάσουμε στην παγίδα». - 

*** Το Μέγαρο Χορού... φωτίστηκε, τα προβλήματα παραμένουν

 Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από χθες φοράει τα γιορτινά του. Το ερώτημα, όμως, που κυριαρχεί στα παρασκήνια, πίσω από τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών, είναι αν «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Θέμα μας, δηλαδή, είναι τι μέλλει γενέσθαι με το κτήριο. Τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε μια μελέτη βιωσιμότητάς του, η οποία σημειωτέον θα έπρεπε να έχει εκπονηθεί χρόνια πριν. Σε αντίθεση με την άποψη που φαίνεται να επικρατεί, οι ειδικοί που την εκπόνησαν βλέπουν το ποτήρι... της ζωής του Μεγάρου μισογεμάτο. Υπό ορισμένες, βέβαια, βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες για τα τοπικά - και όχι μόνο- δεδομένα φαίνεται δύσκολο να τηρηθούν, αφού απαιτείται αρμονική συνεργασία όλων των δυνάμεων για να κερδηθεί το στοίχημα. Κι αυτό, γιατί από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της η Δημοτική Αρχή δείχνει ότι θέλει να πορεύεται μόνη της. Αυτή έχει τα γένια, αυτή και τα χτένια. Ή, καλύτερα, καλυπτόμενη πίσω από την ευρεία πλειοψηφία που απολαμβάνει, ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να υιοθετήσει διαφορετικές φωνές. Πώς θα αλλάξει τώρα πολιτική πρακτική; Δεν είναι, όμως, μόνο η Δημοτική Αρχή. Η λογική που κυριαρχεί γενικότερα δεν επιτρέπει συγκλίσεις απόψεων, ούτε αρμονική συνεργασία. Αν δε στηριχτεί, όμως, το Μέγαρο απ' όλους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αρμόδιου υπουργείου, τότε πολύ σύντομα θα κυκλοφορούν στο εσωτερικό του μόνο κουκουβάγιες. Όσο για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, θα πρέπει, με τη σειρά τους, να μη μείνουν στην όποια κριτική και μόνο εκεί. Ούτε σε αφοριστικές απλουστεύσεις. Πρέπει να απαντήσουν συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμά τους, τι σκέπτονται για το Μέγαρο, ανεξάρτητα από την όποια μελέτη. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αρκεί πια η αντιπολίτευση, αλλά χρειαζόμαστε προτάσεις από εν δυνάμει Δημοτικές Αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτύχουν στο ρόλο τους. Προς στιγμήν, κρατάμε σαν εφαλτήριο για το μείζον ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τις κουβέντες που είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας, ανακεφαλαιώνοντας τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, όταν παρουσιάστηκε η μελέτη βιωσιμότητας: «Είμαστε στην ίδια μεριά όλοι, το ποτήρι είναι μισογεμάτο». Ο χρόνος θα δείξει... Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
 
 *** Ένας 41χρονος εξέδιδε την 11χρονη ανιψιά του έναντι 150 ευρώ
 Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία
Ένας 41χρονος εξέδιδε την 11χρονη ανιψιά του έναντι 150 ευρώ
«Νοίκιασε» την 11χρονη ανιψιά του, για 150 ευρώ, σε άλλον άνδρα, ο οποίος ασέλγησε επάνω της.
Το αποτροπιαστικό περιστατικό συνέβη στο Ίλιον Αττικής, όπου συνελήφθησαν δύο άνδρες, 33 και 41 ετών.
Οι δύο κατηγορούνται για αποπλάνηση παιδιού κατ'  εξακολούθηση, μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος είχε παραδώσει στον 33χρονο την 11χρονη ανιψιά του, έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 33χρονος είχε ασελγήσει κατ΄επανάληψη σε βάρος της ανήλικης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν -και κατασχέθηκαν- στην κατοχή του 41χρονου το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και ένα στιλέτο και στην κατοχή του 33χρονου δύο μαχαίρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Οι αγελάδες και τα βιοκαύσιμα «στερούν τροφή από τους ανθρώπους»
Πεταμένες θερμίδες
Οι αγελάδες και τα βιοκαύσιμα «στερούν τροφή από τους ανθρώπους»
Σεντ Πολ, Μινεσότα

«Ταΐζουμε τα αυτοκίνητα και τις αγελάδες αντί τους ανθρώπους» λένε οι συντάκτες μελέτης στο Science, σύμφωνα με την οποία τα αγροτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ζωοτροφές και βιοκαύσιμα θα αρκούσαν για να τραφούν δισεκατομμύρια ακόμα άνθρωποι.
Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί από τα 7 στα 9 δισεκατομμύρια έως τα μέσα του αιώνα, η διατροφική ασφάλεια αναπόφευκτα θα γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό ζήτημα. Η ερευνητική ομάδα της μελέτης εκτιμά ότι υπάρχει λύση, καθώς η μεταρρύθμιση της παραγωγής τροφίμων σε λίγες μόνο περιοχές του κόσμου θα προσέφερε τρόφιμα για 3 δισεκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους.
Ο οικολόγος Πολ Γουέστ του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στο Σεντ Πολ, σε συνεργασία με ερευνητές από τη Γερμανία και άλλα ιδρύματα στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν μια πληθώρα σετ δεδομένων και μεθόδων για να υπολογίσουν τις θερμίδες που παράγονται, καταναλώνονται και σπαταλώντας σε όλο τον κόσμο.
«Κατέστη προφανές ότι λίγες μόνο χώρες και καλλιέργειες εξηγούν τη σημερινή κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο» σχολιάζει ο Γουέστ στο δικτυακό τόπο του Nature.
Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται θα μείωναν τη σπατάλη τροφίμων, η οποία σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες φτάνει ακόμα και το ένα τρίτο της παραγωγής. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η σπατάλη τροφίμων σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία αντιστοιχεί στα τρόφιμα που χρειάζονται 300 εκατ. άνθρωποι.
Σοκαριστική σπατάλη τροφίμων δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ
Όμως τα μεγαλύτερα οφέλη θα προέκυπταν από τη μείωση των αγροτικών προϊόντων που μετατρέπονται σήμερα σε βιοκαύσιμα ή ζωοτροφές. «Χρειάζονται περίπου 30 θερμίδες [από ζωοτροφές] για να παραχθεί μία θερμίδα μοσχαρίσιου κρέατος» εξηγεί ο Γουέστ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρωτογενής παραγωγή που δεν χρησιμοποιείται ως τρόφιμα θα αρκούσε για να τραφούν 4 δισ. άνθρωπο, με τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βραζιλία να καλύπτουν 2,4 δισ. άτομα.
Έκθεση του ΟΗΕ εκφράζει αμφιβολίες για τα βιοκαύσιμα
Ο Γουέστ αναγνωρίζει ότι δεν θα ήταν δυνατόν να καταργήσουμε το κρέας, προτείνει όμως την αντικατάσταση του μοσχαρίσιου κρέατος με χοιρινό ή κοτόπουλο, τα οποία χρειάζονται 7 με 8 θερμίδες ζωοτροφής για μια θερμίδα κρέατος.
Ακόμα περισσότερα τρόφιμα, αρκετά για 850 εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους, θα μπορούσαν να παραχθούν από τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών σε περιοχές χαμηλής παραγωγικότητας, κυρίως στην Αφρική, την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη.
Η Αφρική θα αντιστοιχούσε σε περισσότερο από το μισό του δυνητικού οφέλους, αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να εκμηδενίσει το όφελος αυτό.
Ανεξάρτητοι ερευνητές χαιρέτισαν τη μελέτη για τη συνολική εικόνα που προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, επισήμαναν όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται θα ήταν δύσκολο να υιοθετηθούν, καθώς οι αποφάσεις για την αγροτική πολιτική λαμβάνονται σε επίπεδο χώρας και συχνά απαιτούν επιδοτήσεις.
Είναι όμως προφανές ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την αγροτική παραγωγή θα προσέφεραν φαγητό σε εκατομμύρια πεινασμένους.  Newsroom ΔΟΛ

***   Τη Νίκη της Σαμοθράκης γνώρισαν από κοντά μαθητές του νησιού
Επίσκεψη στο Λούβρο
Τη Νίκη της Σαμοθράκης γνώρισαν από κοντά μαθητές του νησιού
Αθήνα

Το μεγαλείο της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται με μοναδικό τρόπο στη Νίκη της Σαμοθράκης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά δώδεκα μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης από το νησί που επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λούβρου.
«Όλο το μεγαλείο μπροστά μου (...) Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε από κοντά τη Νίκη που γι' αυτήν είμαστε τόσο περήφανοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ζαφειρία Συκά, μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου Σαμοθράκης.
Η Νίκη της Σαμοθράκης ήταν το επίκεντρο της προσοχής των παιδιών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων, ωστόσο και άλλα εκθέματα του μουσείου κέντρισαν το ενδιαφέρον και γενικότερα η όλη εμπειρία από το ταξίδι θα τους μείνει ανεξίτηλη, όπως σημείωσε η Ζαφειρία.
Μια άλλη μαθήτρια, η Αναστασία Ψούνη που φέτος «αποχαιρέτησε» το Λύκειο είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η στιγμή που αντίκρισε το άγαλμα ήταν μοναδική: «Όταν πήγαμε στο άγαλμα ήταν κάτι μοναδικό, δηλαδή μια μοναδική στιγμή (...) Βλέπεις ένα άγαλμα που το επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου καθημερινά» ανέφερε.
Την παρουσίαση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης στην ελληνική αποστολή ανέλαβε ο Ludovic Laugier, ερευνητής του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων. Ο ίδιος ανέλαβε και την ξενάγηση της αποστολής στο χώρο συντήρησης του αγάλματος έπειτα από ειδική άδεια πρόσβασης που δόθηκε στους μαθητές.
Η Νίκη «εργαλείο» προβολής του νησιού
 Η Νίκη της Σαμοθράκης έφερε πιο κοντά το νησί με το Μουσείο του Λούβρου και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση δράσεων, με στόχο την ανάδειξη του νησιού. Πώς, όμως, υλοποιείται αυτό το εγχείρημα;
Σ' αυτό το ερώτημα ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Γιώργος Χανός επισήμανε πως η συνεργασία μεταξύ μουσείου και δήμου ξεκίνησε, ουσιαστικά, πέρυσι και φέτος προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προβολή του νησιού μέσω δράσεων ανάδειξης με κεντρικό «πρόσωπο» τη Νίκη της Σαμοθράκης.
Η φιλοξενία της δράσης των παιδιών, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χανός, έχει ενταχθεί στο έργο Συντήρηση και Αποκατάσταση του Μνημείου από το Μουσείο του Λούβρου.
Πέραν αυτού, το νησί της Σαμοθράκης βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και της προέδρου της ActionAid Ελλάς Αλεξάνδρας Μητσοτάκη άλλους δύο συμμάχους στην προσπάθεια περαιτέρω προβολής του.
Όπως εξήγησε ο κ. Χανός, οι μαθητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον κ. Γαβρά και την κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι συζήτησαν με τους εκπροσώπους του δήμου την προοπτική δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ για τη Σαμοθράκη, υπό την εποπτεία του κ. Γαβρά.
Στις συζητήσεις τέθηκαν και άλλα θέματα για την ανάδειξη και την προβολή της Σαμοθράκης.
Η αποστολή ταξίδεψε αρχικά στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό - περιηγητικό πρόγραμμα της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, ενώ ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Παναγιώτης Παπάς. Τους μαθητές συνόδευσαν οι διευθύντριες του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας και του γυμνασίου Σαμοθράκης και δύο εκπαιδευτικοί.
Στο πρόγραμμα των μαθητών συμπεριλήφθηκε και ξενάγηση στο μουσείο Ορσέ στο Παρίσι και έτσι οι 12 μαθητές ξεναγήθηκαν σε συνολικά τρία από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου: στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Μουσείο του Λούβρου και στο Μουσείο Ορσέ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Σκύλος-ήρωας σώζει 13χρονο με προβλήματα ακοής από πυρκαγιά
Θαρραλέο πιτ μπουλ
Σκύλος-ήρωας σώζει 13χρονο με προβλήματα ακοής από πυρκαγιά
Ιντιάνα

Τύχη βουνό είχε ένα 13χρονο αγόρι από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, όταν το σπίτι του πήρε φωτιά την ώρα που κοιμόταν. Ο σκύλος της οικογένειας, ράτσας πιτ μπουλ ήταν εκείνος που τον έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Ο 13χρονος Νικ Λαμπ κοιμόταν μόνος του στο σπίτι χωρίς να φοράει τα ακουστικά βαρηκοΐας του, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μέσα στο σπίτι, αλλά ούτε και τα έντονα γαβγίσματα του σκύλου.
Τότε το σκυλί ανέλαβε δράση, μπήκε στο υπνοδωμάτιο του Νικ και άρχισε να του γλύφει το πρόσωπο για να τον ξυπνήσει.
Ο Νικ σηκώθηκε πανικόβλητος, κάλυψε τη μύτη και το στόμα του με ένα μπλουζάκι για να μην εισπνέει τον καπνό, πήρε τον σκύλο του και βγήκαν έξω.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και ξεκίνησε από το γκαράζ.   Newsroom ΔΟΛ
 
***   Δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ «τεχνική βοήθεια» από Ρώσους στην κατάρριψη
 Διεθνή έρευνα ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας
Δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ «τεχνική βοήθεια» από Ρώσους στην κατάρριψη
Ηνωμένα Έθνη

Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δόθηκε ρωσική βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας για την εκτόξευση του πυραύλου εδάφους-αέρος SA-11 που πιθανώς κατέρριψε την πτήση MH17, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ μετά την υιοθέτηση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλεί στη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας.
«Εξαιτίας της τεχνικής πολυπλοκότητας του SA-11 είναι απίθανο οι αυτονομιστές να μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά το σύστημα χωρίς βοήθεια από έμπειρο προσωπικό, συνεπώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τεχνική συνδρομή από ρωσικό προσωπικό στο χειρισμό του συστήματος» ανέφερε η Σαμάνθα Πάουερ.
Ο Λευκός Οίκος είχε σταματήσει νωρίτερα πριν κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε εν μέσω της ουκρανικής σύγκρουσης, κατηγορώντας ανοιχτά το Κρεμλίνο για την προμήθεια όπλων στους αυτονομιστές στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του ΣΑ ότι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν είναι θορυβημένος από «πλήθος αξιόπιστων πληροφοριών» που υποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκε εξελιγμένος πύραυλος εδάφους-αέρος για την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Στη Μόσχα και το Κίεβο θα βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή πως ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΙCAO) έχει προτείνει στο Κίεβο να συστήσουν από κοινο διεθνή επιτροπή έρευνας.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα που κατατέθηκε από τη Βρετανία, το οποίο καλεί στη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας και την απόδοση της «ανάλογης ευθύνης» για την κατάρριψη. Η Ρωσία καθυστέρησε για αρκετές ώρες την υιοθέτηση προκειμένου να εξετάσει περαιτέρω το κείμενο.
Η Ουκρανία έχει την πρωταρχική ευθύνη για τη διερεύνηση των γεγονότων, ωστόσο υπάρχει προηγούμενο ευρύτερης διεθνούς έρευνας η οποία αυτή τη στιγμή κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας των φόβων φαλκίδευσης στοιχείων εν μέσω του εμφυλίου στο ουκρανικό έδαφος.
Από την πλευρά του, ο ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ προειδοποίησε να μην υπάρξουν πιέσεις στη διάρκεια της έρευνας. «Υπάρχει η ανάγκη για μία αμερόληπτη, ανοιχτή έρευνα για το τι συνέβη. Δεν πρέπει να υπάρξουν πιέσεις στην έρευνα, προσπάθειες που θα προδικάζουν το αποτέλεσμα με γενικές δηλώσεις και υπαινιγμούς που είναι άδικοι σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση» είπε ο πρέσβης Βιτάλι Τσέρκιν.
«Θέτουμε όλη την ευθύνη στις δυνάμεις στο Κίεβο» είπε.
Εμπειρογνώμονες από τον ΟΑΣΕ και το Κίεβο αναμενόταν να φτάσουν στη ζώνη της συντριβής εν μέσω αλληλοκατηγοριών φιλορώσων-ουκρανικής κυβέρνησης για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους που κόστισε 298 ζωές οδηγώντας σε σημείο καμπής την ουκρανική κρίση.
   Περίπου 20 εμπειρογνώμονες προσπάθησαν να φτάσουν στη ζώνη όπου συνετρίβη το απόγευμα της Πέμπτης το Boeing 777-200ΕR, το οποίο εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ.
Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές έχουν ταυτοποιήσει την εθνικότητα όλων των θυμάτων πλην τεσσάρων. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί (189), 44 Μαλαισιανοί, 27 Αυστραλοί, 12 Ινδονήσιοι, 10 Βρετανοί (σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις), 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι, ένας Καναδός και ένας Νεοζηλανδός. Η εθνικότητα των υπόλοιπων δεν είναι ακόμη γνωστή, ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας Αμερικανός.
Έχουν ανασυρθεί δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής και πιθανότατα θα μεταφερθούν στην κοντινή πόλη Χάρκοβο που ελέγχεται από την κεντρική κυβέρνηση.
Στο διπλωματικό πεδίο, εξηγήσεις από τη Ρωσία ζητά η Δύση μετά την κατάρριψη-σοκ της πτήσης ΜΗ17 κατηγορώντας ανοιχτά το Κρεμλίνο για την προμήθεια όπλων στους αυτονομιστές στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας.  Newsroom ΔΟΛ
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***   Τη συνδρομή του Δήμου για Δημοτικό Στάδιο και προπονητικό ζήτησε η Καλαμάτα

   Ξεκίνησαν οι επαφές με «στόχους» για την Καλαμάτα… επόμενο βήμα οι ανανεώσεις ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΦΟΝΤΟ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ Από τη στιγμή που έκλεισε το βασικό μέτωπο της κάλυψης του κενού που υπήρχε στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, μέσα από την πρόσληψη του Νίκου Κουρμπανά, η διοίκηση μπορεί να φουλάρει τις μηχανές, ευελπιστώντας θα λύνει τη μία μετά την άλλη της εκκρεμότητες που υπάρχουν. Όσον αφορά το θέμα των ποδοσφαιριστών εκεί όπου η Καλαμάτα θα χρειαστεί να ψαχτεί πολύ έντονα, μιας και έχουν απομείνει ελάχιστοι στο ρόστερ της, ήδη ο 52χρονος τεχνικός έχει αρχίσει να κάνει τις επιλογές του, τις οποίες και μεταφέρει σταδιακά στη διοίκηση. Μάλιστα, ξεκίνησαν και οι επαφές από την πλευρά των ανθρώπων του Δ.Σ. με μεταγραφικούς στόχους, όμως, το μήνυμα που προκύπτει είναι «καμία βιασύνη, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη». Ο κ. Κουρμπανάς ήταν ξεκάθαρος και στις δηλώσεις του στο «Θ» και η διοίκηση δεν θα βιαστεί ακόμη κι αν στην έναρξη της προετοιμασίας, που θα γίνει πιθανότατα την επόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου, ο αριθμός των παικτών είναι πολύ μικρός. Πάντως, από εδώ και μπροστά θα αρχίσουν να έρχονται ποδοσφαιριστές στη Μαύρη Θύελλα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίζει και το μέτωπο των ανανεώσεων, με παίκτες όπως είναι οι Καλαντζής, Ηλιόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Σκαρλάτο και άλλοι. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τη συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου, μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο κ. Κουρμπανάς επιζητά ένα γυμναστή ως άμεσο συνεργάτη του και σε πρώτο φόντο βρίσκεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας με τον Ευτύχη Τασσιόπουλο. Θα γίνουν οι συζητήσεις κι αν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει. Το θέμα γενικού αρχηγού αιωρείται αυτή τη στιγμή και είναι η αλήθεια ότι δεν έχει ακόμη ασχοληθεί σοβαρά η διοίκηση, ενώ μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί και το όνομα του εκπροσώπου Τύπου. Κλείνοντας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα γραφεία της Αριστομένους, κάτι που θα τραβήξει αρκετά μιας και οι ανάγκες είναι μεγάλες, η Μαύρη Θύελλα θα χρησιμοποιεί τα γραφεία της στο Δημοτικό Στάδιο.Τη συνδρομή του Δήμου για Δημοτικό Στάδιο και προπονητικό ζήτησε η Καλαμάτα Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν χθες όπου και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο Πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης και τα υπόλοιπα δυνατά χαρτιά του Δ.Σ., όπως είναι οι Ηλίας Παπακωνσταντίνου και Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν στο τραπέζι διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τη βοήθεια του Δήμου προς τον ΠΣ «Η Καλαμάτα». Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ επεσήμαναν ότι έχει αναληφθεί μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και το φίλαθλο κόσμο της ομάδας για άνοδό της στη Β΄ Εθνική. Ζήτησαν, δε, τη συνδρομή του Δήμου όσον αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου όπου αγωνίζεται η ομάδα και στην ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου στα Παλιάμπελα Καλαμάτας. Μεγάλη η ανάγκη βελτίωσης του Σταδίου και ερωτηματικά γύρω από το προπονητικό Να αναφέρουμε, πάντως, ότι η ανάγκη βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου είναι μεγάλη και οι άνθρωποι της Καλαμάτας περιμένουν να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να παρουσιάζει το γήπεδο πραγματικά καλή εικόνα. Όσον αφορά το προπονητήριο, έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την εισχώρηση στο συγκεκριμένο χώρο ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν και για να προχωρήσουν τα σχέδια, θα πρέπει να βρεθεί πρώτα απ’ όλα λύση.Είπε αντίο ο Καραχάλιος εκφράζοντας το δέσιμο με τη Θύελλα Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο Αλέξανδρος Καραχάλιος επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από την Καλαμάτα – είχε ζητήσει το δελτίο του πριν από δύο – τρεις ημέρες – εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη του για τον κόσμο της και το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί: «ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΥ! Σ’ ευχαριστώ για όλα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε στις δύσκολες στιγμές μου. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ένας κόσμος που αγαπάει αληθινά την ομάδα και τη στηρίζει. Θυελλάρα να ξέρεις δεν σε ξεχνώ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…» -

***  Πρώτη μεταγραφή για την Καλαμάτα ο Πέτρος Δημητριάδης

  Η πρώτη μεταγραφική κίνηση για την ομάδα της Καλαμάτας ακούει στο όνομα του Πέτρου Δημητριάδη, πρόκειται για έναν 36χρονο επιθετικό με παρουσίες μεταξύ άλλων ομάδων σε Λύκους, Ξάνθη, Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Κόρινθο, Αστέρα Μαγούλας. - 

***  ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ ((Φιλανδίας ) -ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης  1-1 (Για  προκριματικά Γιουρώπα Λινγκ )
*** Σε  φιλικό : ΔΥΝΑΜΟ Κιέβου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  1-1  (χθές) .-
*** Στο  Πόλο Ανδρών Χθές : Ελλάς  Ρωσία  12-6  για το πανευρωπαϊκό ,
*** Στο πόλο γυναικών Ελλάς -Μ. Βρετανία  9-7  .-
*** Στο  Πόλο  γυναικών Ουγγαρία -Ελλάς   12-7  .-
*** Την  Κυριακή στο Πόλο  με  Ολλανδία οι   γυναίκες .-
*** Αύριο Σάββατο  οι άνδρες  στο  Πόλο  με Ρουμανία  .-

***   ΠΑΟ... καρφί για πρόκριση με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης
Στο Champions League...
ΠΑΟ... καρφί για πρόκριση με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης
Η Σταντάρ Λιέγης αποτελεί την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας.
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Βέλγιο την Τετάρτη 30 Ιουλίου και η ρεβάνς της Αθήνας θα διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Τετάρτη 6 Αυγούστου.
Οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν για αμοιβαία μετακίνηση των οπαδών τους, με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει 1.400 εισιτήρια για τη Λιέγη, ενώ η Σταντάρ θα προμηθευτεί 800 εισιτήρια για τη Λεωφόρο.
   Αισοδοξία από Αναστασίου και Σαραβάκο.
Η κλήρωση του 3ου προκριματικού του Champions League:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
 Βαλέτα (Μάλτα) ή Καραμπάχ FK (Αζερμπαϊτζάν) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Κλίφτονβιλ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή Σκεντέρμπεου (Αλβανία)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία) - Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) ή Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)
Άαλμποργκ (Δανία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Ζαλγκίρις (Λιθουανία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Σεντ Πάτρικ (Ιρλανδία) - KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) ή Σέλτικ (Σκοτία)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) ή Ακτόμπε (Καζακστάν) - Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία) ή Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) ή Μάριμπορ (Σλοβενία) - FC Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
FK Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) ή Ελσίνκι (Φινλανδία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) ή Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) - Μάλμε (Σουηδία) ή Βέντσπιλς (Λετονία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) ή HB Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
 ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος) - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία) - Κοπεγχάγη (Δανία)
Φέγενορντ (Ολλανδία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)
Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Λιλ (Γαλλία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Ισοπαλία... πρόκρισης του Αστέρα στη Φινλανδία
Πήρε 1-1 με τη Ροβανιέμι
Ισοπαλία... πρόκρισης του Αστέρα στη Φινλανδία
Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, που απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 (2΄ Λαντενμάκι - 10΄ Σανκαρέ) απέναντι στη γηπεδούχο Ροβανιέμι, την οποία θα υποδεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Το ξεκίνημα ήταν πάντως «εφιαλτικό» για την ομάδα της Πελοποννήσου, καθώς πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα το αρκαδικό συγκρότημα βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του σκορ. Συγκεκριμένα, σε εκτέλεση φάουλ ο Λαντενμάκι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπαντή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν πάντως να ισοφαρίσουν γρήγορα, συγκεκριμένα δε στο 10ο λεπτό, σε μια πανομοιότυπη φάση: ο Ρόλε εκτέλεσε από μακριά το φάουλ αλλά έδωσε αρκετό «βάθος» στο χτύπημα, ο Σανκαρέ πήδησε επίσης μόνος και έγραψε το 1-1 με τον ίδιο τρόπο. Ο Αστέρας κυριάρχησε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, είχε καλή κυκλοφορία αλλά ήταν «φλύαρος» κι εκτός από ένα σουτ του Ντε Μπλάσις που απέκρουσε στη γωνία του ο Σάλγκρεν, δεν είχε άλλη ευκαιρία.
Ο Αστέρας απείλησε πάλι στο 52΄, με το αριστερό σουτ του Μπακασέτα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Η Ροβανιέμι αμυνόταν μαζικά, αλλά οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δεν είχαν την υπομονή για να διασπάσουν την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων.
Ως εκ τούτου αναλώθηκαν σε κάποια σουτ χωρίς αποτέλεσμα, με τους Ρόλε στο 62΄ (κόντραρε) και Μουνάφο στο 80΄, ενώ στο 81΄ ο Μπαντής χρειάστηκε να επέμβει σε δύο χρόνους για να εξουδετερώσει το σουτ του Οτάρου.
Η ελληνική ομάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της στο 85΄, όταν στο γύρισμα του Μπαντιμπαγκά ο Μπαράλες «τσίμπησε» την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιλένκο Βουκαντίνοβιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μακιτάλο, Μαγιάβα, Λάχτινεν - Παντελιάδης, Λούι, Μπαντιμπανγκά
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Όμπιλορ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (88΄ Βιρτάνεν), Σάξμαν, Κόκο (23΄ Λάχτινεν), Γκέι, Νιάσι (90΄+ Μπατσού).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (73΄ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (90΄+ Ζησόπουλος), Μπαράλες, Μπακασέτας (65΄ Μπαντιμπανγκά).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***
 
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,        3513     video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , =   1952    video .-                      
http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1963  video.-   
Σύνολον                                                      7428  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2579  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    598.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   196 .-
~* http://www.twitter.com/stamos01/
 
  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/30-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσής Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/78-9-2014.html , Τριήμερη  εκδρομή  στα  Τσουμέρκα 7.8.και 9  Ιουλίου  2014  , Πέμπτη  10  Ιουλίου  2014 .-  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/07/10-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/11-2014.html .,  Άρωμα  Ελλάδας  από τριήμερη  εκδρομή στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Παρασκευή  11 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Ιουλίου 2014.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/07/13.html  ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/07/13-20124.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 13  Ιουλίου  20124 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/14-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης    Δευτέρα 14  Ιουλίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/15.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 , .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html ,
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html , 
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Ιουλίου  2014 :    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
.~   Ανθολόγιο Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014    :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,
~   Άρωμα Επιλογών Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html , .-
~
Τα  Βίντεο  για  σήμερα  :

~ **  Το  χελιδόνι  μας κελαηδάει  στη βεράντα  του σπιτιού  2014 : http://youtu.be/aAG94u2H6hQ ,

 ~** Υποδοχή της  εθνικής  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και Αργεντινής  μετά  το  μουντιάλ  Βραζιλίας  2014    : http://youtu.be/uDJNfuhrDc4 ,
~  ΥΠΟΔΟΧΗ ποδοσφαιριστών Αργεντινής μετά μουντιάλ  2014 : http://youtu.be/PcdwBPA0jAk ,
~** ΥΠΟΔΟΧΗ στην Γερμανία  της ομάδας ποδοσφαίρου από  Μουντιάλ Βραζιλίας  2014 : http://youtu.be/Jf1AOmoYwRE
~** Αρχηγός Αστυνομίας  για  σύλληψη  Ν  Μαζιώτη : http://youtu.be/SU9zzuDi9t8 , Αρχηγός Αστυνομίας για συλ Ν ΜαζιώτηΑρχηγός Αστυνομίας για συλ Ν Μαζιώτη
~** Υπουργός   για   Νικ.  Μαζιώτη    2014  : http://youtu.be/bu1BKS5xK6s

~ Ένα  αστεράκι  σας  τραγουδάει στο μυστήριο βάπτισης του αδερφού της  2014 : http://youtu.be/cBfSQ4IuoQY ,

~  Τραγουδάω για το νέο  όνομα Γιώργος  του αδελφού μου στο Πάνω Αρφαρά  2014 : http://youtu.be/TSTQSuXK9L4

~ Στ΄απάνω Αρφαρά  στη  βάπτιση του αδερφού μου Γιώργου  2014 : http://youtu.be/hxhQ2XXd09c ~*  Διάλεξη  φιλοσοφίας Κ. Γ. Νιάρχου 9η  χρονιά  2014 : http://youtu.be/6iE3_CK5nDA ,


~*  Διάλεξη Φιλοσοφίας 9ο  έτος  2014 καθηγητού Κ Γ Νιάρχου :  http://youtu.be/L-QMK5_1XOI  ,



*** Ό ΜΟΡΦΑ  που  ακούγοντε  και  λέγοντε  :
~    Οι συγγραφείς γράφουμε για να καταλάβουμε την τρικυμία μέσα μας...! Γράφουμε για να μη στεγνώσει η ψυχή μας...! Όταν εχουμε εμπνευση νομίζουμε ότι ταξιδεύουμε στα σύννεφα...! Περαστικά μας...!!!
~ Το μίσος και η αδιαφορία απέναντι στα ζώα
είναι η ήττα της ανθρώπινης νοημοσύνης...

 ~ «Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων.
Εμείς είμαστε θεϊκά όντα σ’ αυτό τον πλανήτη.
Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες, όσο διαφορετικές είναι αυτές οι ράτσες σε σχέση με τα έντομα.
Οι άλλες ράτσες είναι σαν τα ανθρώπινα περιττώματα.
Ο δικός μας προορισμός είναι να...
...

βασιλεύουμε σ’ αυτές τις κατώτερες ράτσες.»

Menachem Begin
(πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1977 μέχρι το 1983 , Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1978)
~ Οι άνθρωποι μιλούν μόνο για όσα
τους είναι απόμακρα και ξένα……
τα άλλα, αυτά που τους καίνε,
μη αφήνοντάς τους τις νύχτες να κοιμηθούν,
τα ζει ο καθένας μοναχός….μέσα στη σιωπή…..! ΚΑΛΗΜΕΡΙΤΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!

 Όμορφα πράγματα θα συμβούν στη ζωή μας....όταν απομακρυνθούμε από τα αρνητικά.....!
 Ξεχωριστοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν άλλους ανθρώπους να νιώθουν ξεχωριστοί....!!!!!!
 ~ Προχθές το βράδυ άκουσα μετά τα μεσάνυχτα να περνά ένα αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό κάποιος χτυπούσε ένα κορίτσι που έκλαιγε δυνατά. Τα χαστούκια ακούγονταν μέχρι το σπίτι μου. Πετάχτηκα στο παράθυρο αλλά δεν πρόλαβα να δω καν το αυτοκίνητο. Ακόμη ακούω και κουβαλώ ακόμη αυτή τη σπαρακτική φωνή του κοριτσιού που θα έφτασε στο σπίτι της γεμάτη σημάδια στο σώμα και στη ψυχούλα της. Ίσως γιατί ο "καλός ...πατέρας" θύμωσε γιατί εκείνη είχε αργήσει. Ίσως γιατί τη βρήκε σε κάποιο ραντεβού. Ίσως γιατί πιστεύει ότι τα ηθικά κορίτσια δεν κάνουν αυτό, το άλλο ή το παρ΄ άλλο. Ίσως, ίσως, ίσως... Τι νόημα έχει άλλωστε το "ίσως"; Το μόνο που έχει νόημα είναι ότι δίπλα μας υπάρχουν "άνθρωποι" που γεννάνε παιδιά χωρίς να αντιλαμβάνονται γιατί τα γέννησαν. Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μόνο να τα αγαπάνε έχουν δικαίωμα και υποχρέωση συνάμα. Ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ εξουσία πάνω τους. Άνθρωποι που δεν παίρνουν είδηση ότι κάθε φορά που απλώνουν χέρι σε ένα παιδί ή έναν έφηβο καταστρέφουν και ένα μέρος από την ψυχή του.
~  Πριν καιρό στην πόρτα ενός γυμναστηρίου πάνω στη φωτογραφία μιας αδύνατης γυναίκας υπήρχε το ερώτημα: "Αυτό το καλοκαίρι θέλεις να μοιάζεις με φάλαινα ή με γοργόνα;"
Μια γυναίκα, λοιπόν, απάντησε:
"Αγαπητοί μου, οι φάλαινες είναι περιτριγυρ...ισμένες από φίλους (δελφίνια, φώκιες, κλπ.), είναι σεξουαλικά ενεργές και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και τρυφερότητα. Διασκεδάζουν με δελφίνια και τρώνε γαρίδες. Κολυμπάνε όλη την ημέρα και ταξιδεύουν σε υπέροχα μέρη όπως η Παταγονία, στον κοραλλιογενή ύφαλο της Πολυνησίας. Τραγουδάνε υπέροχα. Τις αγαπάνε όλοι και ενδιαφέρονται όλοι για την υγεία τους και την προστασία τους…


Οι γοργόνες δεν υπάρχουν. Αλλά ακόμη και εάν υπήρχαν θα έτρεχαν σε ψυχολόγους γιατί θα είχαν διχασμένη προσωπικότητα: γυναίκα ή ψάρι; Δεν θα είχαν σεξουαλική ζωή και επομένως ούτε παιδιά. Ναι θα ήταν όμορφες αλλά μοναχικές και λυπημένες.
Και τέλος πάντων ποιός θέλει ένα κορίτσι δίπλα του που μυρίζει ψαρίλα;;;

Χωρίς καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να είμαι φάλαινα…
Το να είσαι αδύνατος δεν σημαίνει ότι είσαι όμορφος. Οπότε προτιμώ να συνεχίσω να τρώω παγωτό με τα παιδιά μου, να πηγαίνω σε δείπνο με τον άντρα μου, να πίνω με τους φίλους μου….

Πηγή: DailyTransformations . Ευχαριστούμε Θοδωρή Ρεβενάκη
Δείτε περισσότερα