ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  30  Ιουλίου  2013   :
Άγια λείψανα ... του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Θεόδωρου Στρατηλάτου
Στην Ιερά  Μονή Ιβήρων του  Αγίου Όρους
Άγια  λείψανα Αγίου Θεοδώρου  Τύρωνος
Στην Ιερά  Μονή  Ιβήρων καθώς και Αγ. Θεόδωρου Στρατηλάτου , Αγίου Ανδρέα Αποστόλου Πρωτοκλείτου καί  Αγίου Γρηγορίου εκ  Καισσαρίας του  Θαυματουργού κ.λ.π.
Στην Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ
Άγια λείωανα Οσίας Μαχρένης , , Αγίου Γρηγορίου Νύσσης , και Αγίου Βασιλείου  του Μεγάλου
Άγια λείψανα στη Ι.Μ. Ιβήρων στο Άγιον Όρος
του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Μυροβλήτου
 
***  Μεσσηνιακά  καί  Άλλα :
Αγία καί Θαυματουργή Εικόνα  Της Παναγίας  μας του Άξιον Εστί
στις Καρυές του Αγίου  Όρους  δίπλα  από το  κτήριο  Διοίκησης
της  Ιεράς Αγιορείτικης Επιστασίας 23770-23221 .-

*** Ανοικτά το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και τα ΚΑΠΗ για ανακούφιση των πολιτών, λόγω του καύσωνα
 Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, από χθες Δευτέρα ως και αύριο Τετάρτη αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας). Το δε Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, ενώ έχει ενημερώσει με sms όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, οδός Αριστομένους, για την ανακούφιση των πολιτών, ως και αύριο, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ. Επίσης, με εντολή του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, ανοιχτά θα είναι και τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου, από το πρωί έως το βράδυ, με τον κλιματισμό σε λειτουργία. Το Α΄ ΚΑΠΗ βρίσκεται στην οδό Μπούτση, πλησίον της πλατείας 23ης Μαρτίου, και το δεύτερο στο συνοικισμό Κουφού Ελιές, στη Ράχη της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, γι’ αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών. - 

*** Ισοπεδώθηκαν οι παράγκες των τσιγγάνων στα «Παλιάμπελα» (φωτογραφίες & βίντεο)         
    Νεότερη ενημέρωση 13:55
Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά το γκρέμισμα και της τελευτάς παράγκας στην περιοχή.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα.
Νεότερη ενημέρωση 11:00 π.μ.
Σε εξέλιξη είναι ο καθαρισμός του καταυλισμού των τσιγγάνων στην περιοχή "Παλιάμπελα" της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα από τα συνεργεία του Δήμου.
Οι  τσιγγάνοι βρίσκονταν στην περιοχή για περίπου 30 χρόνια.
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Δημόπουλου, τις μπουλντόζες του Δήμου να καθαρίζουν την περιοχή παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης,καθώς και ενός κατοίκου του καταυλισμού των τσιγγάνων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Δυο διμοιρίες ανδρών των ΜΑΤ από την Αθήνα καθώς και δικαστικοί κλητήρες αλλά και άνθρωποι του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα «Παλιάμπελα» της Αγ. Τριάδας , με σκοπό να εκκενώσουν τον καταυλισμό των τσιγγάνων με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.
Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες παράγκες έχουν εκκενωθεί , ενώ πρόβλημα υπάρχει σε μια όπου ο ιδιοκτήτης της αρνείται να αποχωρήσει λέγοντας οτι δεν έχει που να πάει και ότι έχει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας...
Συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό της περιοχής.
Στο σημείο βρίσκονται και μπουλντόζες.
Συνεχής ενημέρωση ...
Video: 

 

 

 


 *** Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων σε όλη τη Μεσσηνία!         
   Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις πρωινές ώρες σήμερα, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Η επιχείρηση αυτή, είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιείται παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
 
 
Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων:
- έχουν ελεγχθεί 400 άτομα, 185 ημεδαποί και 215 αλλοδαποί,
- έχουν ελεγχθεί 165 οχήματα,
- έχουν προσαχθεί 113 άτομα, 48 ημεδαποί και 65 αλλοδαποί,
- έχουν συλληφθεί 29 άτομα, 16 ημεδαποί και 13 αλλοδαποί:
  • 4 ημεδαποί για κλοπή ρεύματος
  • 4 ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
  • 2 ημεδαποί για παράνομη κατοχή όπλου
  • 2 ημεδαποί για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 1 ημεδαπός για πολεοδομικές παραβάσεις
  • 2 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
  • 1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
  • 1 ημεδαπός για ναρκωτικά
  • 7 αλλοδαπές για υγειονομικές παραβάσεις
  • 5 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα
     - βεβαιώθηκαν 83 παραβάσεις:
  • 2 παραβάσεις περί όπλων
  • 2 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
  • 1 πολεοδομική παράβαση
  • 4 για κλοπή ρεύματος
  • 1 για ναρκωτικά
  • 62 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
      - έχουν κατασχεθεί:
  • 6,068 κιλά κάνναβη
  • 2 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 1 κινητό τηλέφωνο
Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν 10 Αποφάσεις Διοικητικής Αποβολής, όπου κατεδαφίστηκαν 14 καταλύματα-παραπήγματα (σκηνές) σε δημόσιο χώρο στη πόλη της Καλαμάτας και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 4 καταλύματα.
Video: 


*** Τραυματίες ανδρόγυνο από την Καλαμάτα σε τροχαίο στην εθνική Πατρών – Πύργου          
          Τροχαίο σημειώθηκε χθες νωρίς το πρωί στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Καμινίων. Το όχημα που εξετράπη της πορείας του κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες και έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρώματος γκρι Nissan Almera έχει αφήσει τουλάχιστον 20 μέτρα ίχνος της τριβής πάνω στις μπάρες.
Τραυματίες είναι ανδρόγυνο από την Καλαμάτα που πήγαινε στην Πάτρα. Η γυναίκα, που ήταν και συνοδηγός, προερχόταν από χειρουργείο και ο σύζυγός της τη μετέφερε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Είναι και αυτή που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά, ενώ ο άνδρας τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

*** ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ παγκοσμιοποίησης = «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»

ΨΑΛΜΟΣ 2ος
νατί φραξαν θνη, καλαοὶ ἐμελτησαν κενά; 2 παρστησαν οβασιλες τς γς, καοἱ ἄρχοντες συνχθησαν πτατκαττοΚυρου κακαττοχριστοατοῦ. (διψαλμα). 3 Διαῤῥήξωμεν τος δεσμος ατν καὶ ἀποῤῥίψωμεν φ᾿ ἡμν τν ζυγν ατν. 4κατοικν ν ορανος κγελσεται ατος, καὶ ὁ Κριοςκμυκτηριεατος. 5 ττε λαλσει πρς ατος ν ργατοκαὶ ἐν τθυματοταρξει ατος. 6 ᾿Εγδκατεστθην βασιλες π᾿ ατοῦ ἐπΣιν ρος τὸ ἅγιον ατο7 διαγγλλων τπρσταγμα Κυρου. Κριος επε πρς με· υἱός μου εσύ, ἐγσμερον γεγννηκσε. 8 ατησαι παρ᾿ ἐμοῦ, καδσω σοι θνη τν κληρονομαν σου κατν κατσχεσν σου τπρατα τς γς. 9 ποιμανες ατος ν ῥάβδσιδηρᾷ, ὡς σκεη κεραμως συντρψεις ατος. 10 κανν, βασιλες,σνετε, παιδεθητε, πντες οκρνοντες τν γν. 11 δουλεσατε τΚυρίῳ ἐν φβκαὶ ἀγαλλισθε ατῷ ἐν τρμῳ. 12 δρξασθε παιδεας, μποτε ργισθΚριος καὶ ἀπολεσθε ξ δοδικαας. 13ταν κκαυθῇ ἐν τχει θυμς ατοῦ, μακριοι πντες οπεποιθτες π᾿ ατῷ.
 
** Η μάχη της ΕΡΤ: Ζωντανή αναμετάδοση του σήματος για όλο τον κόσμο www.ert-live.gr  .....
( ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ - ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ )Λυπάμαι ειλικρινά που δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα τι ακριβώς διακυβεύεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι μέσα στα σχέδια λοιπόν των παγκοσμιοποιητών η εξαφάνιση των εθνικών τηλεοράσεων και γι' αυτό η αλληλεγγύη της European Broadcasting Union (EBU) και η ανησυχία των ευρωπαϊκών λαών. Να σκεφτούμε λίγο πως ο παγκόσμιος δικτάτορας (αντίχριστος) θα ήθελε την παγκόσμια κοινωνία άβουλη και απόλυτα ελεγχόμενη, χωρίς εθνικές ή θρησκευτικές χροιές. Η τηλεόραση διαμορφώνει την κοινή γνώμη και είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της διαμόρφωσης και παθητικοποίησης του Ελληνικού λαού μέσω των παράνομων ιδιωτικών παρακάναλων της διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα μας. Είναι ανατριχιαστικό του τι θα συμβεί εάν χάσουμε την εθνική τηλεόραση την μόνη νόμιμη στην Ελλάδα και ενημερωνόμαστε από ένα νέο κανάλι κρατικής προπαγάνδας της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Όλοι πρέπει να δείτε τι σημαίνουν ψηφιακά κανάλια και η διαχείριση τους και από ποιούς; Επιτέλους αυτοί έχουν μελετήσει επί δεκάδες χρόνια την ψυχολογία των μαζών, τα σχέδια τους είναι μπροστά από τις δικές μας αντιδράσεις, τα έχουν όλα "προβλέψει' προκειμένου να μας καθυποτάξουν, οι λίγοι τους πολλούς. Παίζουν και στα δύο ταμπλό, παντού έχουν τους δικούς τους ανθρώπους, ο στόχος τους είναι σαφής, και εμείς είμαστε πρόβατα χωρίς ποιμένα; Όχι φυσικά, γιατί ενώ έχουν φροντίσει να ελέγχουν τα πάντα η ανθρώπινη ψυχή είναι από Τον Θεό ελεύθερη και απρόβλεπτη, είναι λοιπόν μια ευκαιρία, από τις τελευταίες ίσως, να ενώσουμε τις φωνές μας και να αντισταθούμε εσωτερικά και εξωτερικά σε αυτό που θέλουν να μας κάνουν και δεν είμαστε, σκλάβους!!! http://www.youtube.com/watch?v=AKH8LIu6yNA
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ..
Ο ιστός
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΈΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ...( ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.. )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΥΠΉΡΧΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ !!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝΕ ( ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ) ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ....ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑ ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ 11:14...
http://www.youtube.com/watch?v=3zac0Z455S8
 
*** Σοβαρό τροχαίο 31χρονου με μηχανή στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)   
       Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μηχανή σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Κυπαρισσία, στο 62χλμ Πύργου - Μεθώνης, όπου τραυματίστηκε ο 31χρονος οδηγός της. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Θ", ο 31χρονος, κάτοικος τοπικής κοινότητας της Κυπαρισσίας, διεκομίσθη από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο οποίο αρχικά μεταφέρθηκε, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας υπεβλήθη  αξονική τομογραφία και σε υπερηχογράφημα, τα οποία έδειξαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και γι ' αυτό το λόγο ο νεαρός διεκομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Η κατάσταση του είναι σταθερή ενώ ο τραυματισμός του κρίνεται ιδαιτέρως σοβαρός
 
*** NA ΔΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΝΙΞΙΜΟ!!! ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Η "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΟΤΟΦ! Ο Μοναχός βγήκε από το παράθυρο και φώναζε κουνώντας το χέρι του, στους μπράβους του πατριάρχη και των κατσουλιέριδων: Σταματήστε θα μας γκρεμίσετε το κονάκι μας... θα έχουμε θύματα... Πήραν την φωτογραφία και πρόσθεσαν στο photoshop το μπουκάλι με την μολότοφ, για να πουν ότι απειλήθηκε η ζωή τους και ανενόχλητοι να μπουκάρουν στο κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου... Αυτά είναι τα σκοτεινά σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων...
Η παραπάνω φωτογραφία υποτίθεται ότι είναι από την χθεσινή επιχείρηση να εκτελεστεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου και υπέρ της νέας.
Είναι πραγματική η πρόκειται για φωτομοντάζ ?.
Εμείς να σημειώσουμε τις αντιφάσεις και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

1)Φαίνεται ότι το μπουκάλι είναι αντεστραμμένο γιατί το φωτεινό σημείο βρίσκεται από την κάτω μεριά, ενώ λογικά έπρεπε νά “ναι από πάνω, λόγω ουρανού και ηλίου.
2)Το περιεχόμενο δε φαίνεται να έχει πυκνότητα, άρα έπρεπε να σχηματίζεται αμυδρά η γραμμή του καλωδίου πίσω από το μπουκάλι.
3)Δεν υπάρχει καπνός στη φωτιά και η φλόγα φαίνεται θολή στις άκρες. Ένδειξη ότι ενδεχομένως έχει δουλέψει photoshop ή εντολή blur tool.
4)Το κενό αέρος στο πίσω μέρος του μπουκαλιού δεν είναι οριζόντιο και έχει κλίση προς τα πίσω (photoshop, εντολή rotate).
5)Ο φωτογράφος βρίσκεται σε τέτοια θέση που λογικά αν έπεφτε η μολότοφ θα φωτογράφιζε την φωτιά που θα προκαλούσε.
Ποτέ μην εμπιστεύεστε αυτό που βλέπετε, τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες τις έχουν κάνει με φωτογραφίες και βίντεο.
πηγη
NA ΔΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΝΙΞΙΜΟ!!! ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Η "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΟΤΟΦ!Ιδού:

Η προπαγάνδα των υπηρετών της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν έχει όρια... (φώτο)
Από χτες όλα τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων ανάρτησαν την φωτογραφία ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου να κρατά μια μολότοφ... αλλά δεν μας έδειξαν άλλες φωτογραφίες, ή βίντεο έστω κι από κινητό με το που έπεσε η μολότοφ και τι ζημιές προκάλεσε... Και αναρωτιόμαστε για να αναρτήσουν αυτή την photoshop φωτογραφία πόσα πήραν κι από ποιους; ...
Δεν μπορεί εκκλησιαστικά site να προωθούν ειδήσεις του αιρετικού πάπα και να βρίζουν και να διώκουν όποιον ομολογεί την Ορθοδοξία...
Δεν μπορεί να λες είμαι Ορθόδοξος και στηρίζω την δίωξη Ορθοδόξων μοναχών...
Ο Μοναχός βγήκε από το παράθυρο και φώναζε κουνώντας το χέρι του, στους μπράβους του πατριάρχη και των κατσουλιέριδων: Σταματήστε θα μας γκρεμίσετε το κονάκι μας... θα έχουμε θύματα...
Πήραν την φωτογραφία και πρόσθεσαν στο photoshop το μπουκάλι με την μολότοφ, για να πουν ότι απειλήθηκε η ζωή τους και ανενόχλητοι να μπουκάρουν στο κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου...
Αυτά είναι τα σκοτεινά σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων...
 
*** Στο μνημόσυνο για την Πηγάδα η απάντηση της Χ.Α.         
  
Μέχρι πρότινος εκπρόσωποι του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος έλεγαν ότι «ακόμα και ο Θεός να κατέβει κάτω, το φεστιβάλ (σ.σ. μίσους) στις 3 και 4 Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού θα γίνει». Ακόμα και η Τοπική Οργάνωση διαβεβαίωνε για την τέλεσή του με «οποιοδήποτε κόστος». Τα ίδια έλεγαν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες.
Τελικά, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, άγνωστο γιατί, και οι νεοναζιστές θα... απαντήσουν στην αντιφασιστική εκδήλωση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα με την παρουσία τους στο μνημόσυνο για τα θύματα στην Πηγάδα του Μελιγαλά το Σεπτέμβριο.
Αυτό διαμήνυσε ο βουλευτής της Β' Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης το περασμένο Σάββατο. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου, «ο συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος σχολίασε πολλά θέματα που αφορούσαν στις τελευταίες πολιτικές εξέλιξες και κλείνοντας την ομιλία του έδωσε το επόμενο ραντεβού για την ημέρα μνήμης του Μελιγαλά».
Πριν από την ομιλία του βουλευτή το λόγο πήρε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας και μέλος της κεντρικής επιτροπής, Λυκούργος Αλευράς, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία των γραφείων της Τ.Ο. Καλαμάτας, τονίζοντας: «Η συμμετοχή όλων είναι ευπρόσδεκτη και για όλους υπάρχει μία θέση στον αγώνα της Χρυσής Αυγής για την ελευθερία της πατρίδας μας».  A.Π.
 
 ***  Καταργείται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπαθών στην Καλαμάτα 
           
Σενάρια για τη διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συμπληρωθεί η κατάσταση με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το Σεπτέμβριο.
Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, τους σχολικούς φύλακες (2.234) και 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο τραπέζι έχουν κατατεθεί και εξετάζονται εισηγήσεις προκειμένου να προσδιοριστούν άμεσα «δεξαμενές» για τη διαθεσιμότητα, οι οποίες αφορούν: Την κατάργηση Διευθύνσεων και Τμημάτων στην εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», στην οποία έχουν συγχωνευθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η «Θέμις Κατασκευαστική», αλλά και τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπαθών (ΤΑΣ) που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα (Καλαμάτα, Κοζάνη, Πύργο Ηλείας κ.α.) και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
***  Εσείς ακούτε το 'βουητό'; Τα ΜΜΕ μιλούν για πρώτη φορά για το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο
Μπορείτε να ακούσετε το βουητό; Γιατί μόνο 1 στα 50 άτομα σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από το μονότονο θόρυβο χαμηλής συχνότητας που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν;Το 'Βουητό' έχει ακουστεί σε απομονωμένα μέρη σε όλο τον κόσμο
Μόνο ένα στα πενήντα άτομα μπορούν να το 'πιάσουν' σε αυτές τις περιοχές

Οι επιστήμονες είναι αμήχανοι, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το βουητό
Εκείνοι που το ακούν νιώθουν πονοκεφάλους, ναυτία, ζάλη, ρινορραγίες και διαταραχές του ύπνου
Αρχίζει να μας εκπλήσσει ο ξένος τύπος που δειλά δειλά αναδεικνύει θέματα που μέχρι στιγμής μόνο σε ιστολόγια 'συνωμοσιολόγων' συναντούσες. Έτσι μετά το θέμα της αμερικάνικης μυστικής υπηρεσίας που θέλει να ελέγξει τον καιρό, ένα νέο άρθρο δημοσιεύτηκε στην Daily Mail για το περίεργο φαινόμενο του βουητού που πολύς κόσμος έχει παραπονεθεί ότι ακούει τελευταία ανά τον κόσμο. Βέβαια, ως συνήθως, η μισή αλήθεια και κάποια πρόσθετα στοιχεία που περιπλέκουν το θέμα. Ειδικότερα αναφέρει: 
“ Είναι ένας θόρυβος ότι μόνο 2% των ανθρώπων μπορούν να ακούσουν, αλλά αυτός ο χαμηλός μονότονος ήχος είναι αρκετάγια να οδηγήσουν καθένα τρελλό.
Οι επιστήμονες βρίσκονται σε αμηχανία, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τι προκαλεί το φαινόμενο 'Βουητό', ή γιατί επηρεάζει τόσο λίγους ανθρώπους.
Όσοι 'πάσχουν' από αυτό έχουν εντοπίσει κοινούς παράγοντες: το βουητό ακούγεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους, είναι ένα χαμηλό, γουργουρητό του θορύβου, είναι πιο δυνατό το βράδυ, και είναι πιο συχνό στις περισσότερες αγροτικές περιοχές, σύμφωνα και με αντίστοιχο άρθρο της Huffington Post. ”
Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο όπου έχουν γίνει καταγγελίες για αυτό, εντός κι εκτός Βρετανίας, όπως Leeds, Bristol, και Largs, στην Σκωτία, αλλά και Taos, New Mexico, και Bondi Beach στο Sydney. Κρίμα! Δεν ρωτούσε κι εμάς εδώ στο Πήλιο, γιατί το ακούμε πολύ συχνά. Συνεχίζει λέγοντας ότι μια μελέτη που έγινε το 2003 έδειξε ότι ένας στους 50 που ζούσαν σε ένα από αυτά τα μέρη μπορούσε να ακούσει τον θόρυβο και οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 55 έως 70 ετών.
(περιοχες με το βουητο)

Το άρθρο της Daily Mail συνεχίζει με ένα βίντεο και διάφορες μαρτυρίες ατόμων που μίλησαν στα ΜΜΕ όπως η Katie Jacques, από το Leeds, είπε στο BBC:
"Είναι σκέτο μαρτύριο. Κάποια στιγμή θέλεις να ουρλιάξεις. Δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί υπάρχει αυτός ο παλμικός ήχος στο υπόβαθρο. Στριφογυρνάς συνέχεια και στο τέλος εκνευρίζεσαι περισσότερο."

Τέλος η Daily Mail κλείνει ως εξής:
Μερικοί υποθέτουν ότι ο θόρυβος είναι στην πραγματικότητα βόμβος, μια κατάσταση που καθιστά τον πάσχοντα να ακούει κάποιον θόρυβο που δεν υπάρχει, αλλά νομίζει υπάρχει. (? Καλά αυτός νομίζει... νομίζουν και οι κάμερες;)
Ως ύποπτες πηγές θεωρούνται ο βιομηχανικός εξοπλισμός, οι γραμμές αερίου, οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η ασύρματη επικοινωνία, παρά τις λίγες περιπτώσεις που συνδέονται με αυτούς.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αποτέλεσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χαμηλής συχνότητας ή σεισμική δραστηριότητα, όπως μικροσεισμοί, που είναι αντιληπτή μόνο σε λίγους.
Παντως μερικοί ειδικοί προτείνει οι πάσχοντες στραφούν σε 'γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία' για βοήθεια στην αντιμετώπιση του θορύβου.
Ωστόσο, είναι απίθανο το βουητό να λυθεί σύντομα. "Είναι ένα μυστήριο για 40 χρόνια, γι' αυτό μπορεί κάλλιστα να παραμείνει έτσι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα."
Η δική μας εμπειρία, που συμφωνούμε και που όχι.
Όπως είπαμε και πριν το ακούμε τα τελευταία 2-3 χρόνια συχνά εδώ, στη Μακρινίτσα. Η ακριβής τοποθεσία του ... 'στρατηγείου και ειδησεογραφικού πρακτορείου της AllNewz :) είναι ακριβώς κάτω από το χωριό, όπου μπροστά μας αριστερά είναι ο κατηφορικός δρόμος προς το Βόλο, ενώ δεξιά μας η γη κάνει ένα κοίλωμα. Εκτός από τη νότια πλευρά που βλέπει στην πόλη, γύρω γύρω είμαστε περιστοιχισμένοι από βουνό: το τέλειο ηχείο. Συν το γεγονός ότι οι φυσικοί ήχοι είναι αυτοί της φύσης, απόλυτη ησυχία και μόνο πουλάκια κι άντε κανένα σκυλάκι (συνήθως είναι η δικιά μας και ειδικά όταν βλέπει να περνούν αεροπλάνα και να ψεκάζουν, θα την έχετε ακούσει σε πολλά βίντεο). Αυτοκίνητα και μηχανάκια αραιά και που περνούν, η τέλεια ατμόσφαιρα για να το ακούσεις.
Ναι είμαστε στην ηλικία που αναφέρει, (στην κατώτερη βέβαια... έχουμε ακόμα δρόμο), αλλά η κάμερά μας είναι νεότατη, μόλις δυο ετών. Και να τι έχει καταγράψει δυο φορές μάλιστα. (ακούγεται λίγο και η κάμερα που τρίζει αλλά πίσω θα ξεχωρίσετε το βουητό)

 


Εξάλλου δεν είμαστε και οι μόνοι εδώ που το ακούν και μάλιστα κάτοικοι που έχουν μεγαλώσει στην περιοχή και δεν θυμούνται ξανά κάτι τέτοιο, παρά μόνο τελευταία. Στο δεύτερο βίντεο ο 'αναστεναγμός' μας στο τέλος οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από το βουητό, νιώθαμε και ένα βάρος στο στομάχι, εκεί ακριβώς που νιώθει κανείς άσκημα σαν κάτι να τον χτυπάει όταν είναι κοντά σε μεγάφωνο με δυνατά μπάσα.Παγκοσμίως γίνονται καταγγελίες και αναφορές όχι μόνο σε βουητό αλλά και κουδούνισμα στα αυτιά. Ναι, περισσότερο το βράδυ, εκεί που λέγεται ότι γίνεται ηλεκτρομαγνητική επέμβαση στους πληθυσμούς μέσω του HAARP κάτι που κάνει τον ύπνο ανήσυχο αφού επεμβαίνουν με χαμηλότερες συχνότητες και συντονίζονται στις συχνότητες που βρίσκεται ο άνθρωπος όταν κοιμάται. Χαρακτηριστικό ήταν το παράπονο ενός μικρού παιδιού φίλης μας στη Λάρισα, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί και παρακαλούσε κλαίγοντας τη μητέρα του να κάνει κάτι για να σταματήσει το κουδούνισμα. Μήπως κι αυτό να το στείλουμε για ψυχοθεραπεία; Μόλις 4 ετών είναι. Και σίγουρα δεν έχει επηρεαστεί από αυτά που διαβάζει στο διαδύκτιο!Τα συμπτώματα που αναφέρονται είναι ολόσωστα, σε άλλους λιγότερο σε άλλους περισσότερο, και είναι συμπτώματα που δεν χρειάζεται να ακους το βουητό για να τα έχεις, είναι καταγεγραμμένα πλέον και αναφέρονται από τους επιστήμονες ως συμπτώματα από ηλεκρομαγνητική δυσανεξία.Φυσικά και οι καταγγελίες δεν περιορίζονται μόνο στα μέρη που αναφέρουν οι δύο εφημερίδες, στο YouTube θα βρείτε πολλά σχετικά βίντεο και μαρτυρίες καθώς και άρθρα στο διαδίκτυο, προσοχή γιατί κάποιοι, ως συνήθως, έφτιαξαν και μερικά 'μούφα', όπως πάντα, για παραπλάνηση κι απομυθοποίηση.Τέλος, το 'μυστήριο' θα αποκαλυφθεί, μόνο όταν αποκαλυθφούν και όλα τα άλλη μυστήρια που έχουν να κάνουν με το νέο όπλο που λέγεται ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες και την επέμβαση με αυτές σε ανθρώπους και περιβάλλον. Ελπίζουμε σύντομα.Όποιος αναγνώστης έχει ανάλογη εμπειρία ή ακόμα και υλικό, παρακαλούμε να το μοιραστείτε μαζί μας, είτε εδώ στα σχόλια, είτε μέσω επικοινωνίας όπου μπορείτε να στείλετε ακόμα και κάποιο βίντεο. Εσείς ακούτε το βουητό; Και αν ναι, πως νιώθετε;
ΠΗΓΗ allnewz.weebly

*** Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου χωρίς χρίσματα                                          

      
Μία εβδομάδα πριν από τις 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, θα ξεκινήσουν, τελικά, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Συγκεκριμένα, προκειμένου ο β΄ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, ο α΄ γύρος θα γίνει την προηγούμενη Κυριακή, 18 Μαΐου. Στα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τάση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποπολιτικοποίησης αυτής της αναμέτρησης, με την ενθάρρυνση υποψηφιοτήτων που θα εμφανιστούν ως ανεξάρτητες. Το πρόβλημα αφορά, κυρίως, στο ΠΑΣΟΚ που θα χάσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και δε θα ήθελε αυτό να καταγραφεί. Ήδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως υπερκομματικοί στις τοπικές κοινωνίες, προσπαθώντας να βρουν κώδικα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και, πάντως, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη συγκυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, ενδιαφέρεται έντονα για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει γαλάζια χρίσματα σε όλη την επικράτεια, γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με αντάρτικα. Ένα ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι εάν τα κόμματα της συμπολίτευσης θα κάνουν κοινή επιλογή υποψηφίου σε κάποιες περιπτώσεις και, αν ναι, σε ποιες. Φαίνεται πως οι ηγεσίες εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι αντιδράσεις από κάτω προς τα πάνω αναμένονται έντονες, ειδικά καθώς η γαλάζια βάση παραμένει ενοχλημένη από τον πολιτικό εναγκαλισμό Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα, παρά τη δυναμική του ως αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή δεν έχει στελέχη με εκτόπισμα σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, η Κουμουνδούρου αναζητά πιθανούς υποψήφιους στη δεξαμενή των απογοητευμένων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό, που δε θέλει να δίνεται προβάδισμα σε «δάνειες δυνάμεις». - 

***  Χορός εκατομμυρίων από την παράνομη διακίνησή των απορριμάτων         
         
Ιστορίες που θυμίζουν κατά πολύ όσα ζούμε στο Δήμο Καλαμάτας μέχρι σήμερα
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από την παράνομη διακίνηση οικιακών απορριμμάτων. Μαύρο χρήμα, που νέμονται συγκεκριμένα κυκλώματα διακινητών και υποδοχέων (τρυπάδων), όπως χαρακτηριστικά λέγονται, με τσιλιαδόρους, φουσκωτούς, αλλά και πολίτες υπεράνω υποψίας. Γιατί κανένα κύκλωμα δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό, εάν δεν είχε την κάλυψη κάποιων ελάχιστων επίορκων δημόσιων λειτουργών.
Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: για κάθε παρτίδα σκουπιδιών που μεταφέρει ένα τριαντάτονο φορτηγό και απορρίπτει παράνομα σε κάποιο ανενεργό λατομείο ή άλλο χώρο, στο χέρι του διακινητή μένουν καθαρά περί τα χίλια επτακόσια με χίλια οκτακόσια ευρώ, «έχοντας καλύψει» τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις...
Τι ποσό θα απέφερε η νόμιμη διακίνησή του; Τριακόσια με επτακόσια ευρώ, αναλόγως του είδους του απορρίμματος και του τόπου προέλευσής του. Γιατί άλλη τιμολόγηση έχουν τα αμιγώς οικιακά απορρίμματα, άλλη τα ανακυκλώσιμα, με διαφορετικό τιμολόγιο μπαίνουν στο ΧΥΤΑ Φυλής τα οικιακά απορρίμματα των Δήμων της Αττικής, με διαφορετικό τιμολόγιο όσα απορρίμματα αποτελούν προϊόν επεξεργασίας από ιδιώτες, αναφέρεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα skai.gr.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, να δούμε τη γενεσιουργό αιτία τέτοιου είδους φαινομένων. Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Δήμων (σ.σ. λίγο ως πολύ αυτό ισχύει και για το Δήμο Καλαμάτας, όπως είχε παραδεχθεί δημοσίως ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Ι. Καμβυσίδης) δεν ελέγχει εάν ο εργολάβος, στον οποίο έχει αναθέσει τη διακίνηση των οικιακών απορριμμάτων, τα μεταφέρει σε νόμιμο αποδέκτη ή όχι. Λειτουργούν, δηλαδή, με τη λογική, να τα ξεφορτωθώ εγώ κι εσύ κάνε ό,τι νομίζεις, πήγαινέ τα όπου εσύ θες. Από μένα να φύγουν.
Έτσι, υπογράφουν μια σύμβαση με κάποιον εργολάβο –για την ακρίβεια, προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις-, προσδίδοντας στο έργο μεταφοράς των απορριμμάτων το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, επικαλούμενοι, συνήθως, την αναγκαιότητα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο διάστημα υπεγράφη νέα σύμβαση για την ανάθεση μεταφοράς των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας. Στη σύμβαση ορίζεται το ποσό που θα παίρνει ο εργολάβος, όχι όμως και ο χώρος που θα εναποθέτει τα σκουπίδια. Θα παίρνει, δηλαδή, τα ίδια λεφτά είτε πηγαίνει τα σκουπίδια κάπου στη Μεσσηνία είτε κάπου πολύ πιο μακριά.
Ο εργολάβος που θα μεταφέρει τα σκουπίδια είναι και πάλι ο Θεόδωρος Καράμπελας, ο οποίος θα αποζημιώνεται με 67,96 ευρώ για κάθε τόνο.
Η νέα ανάθεση έχει διάρκεια τρεις μήνες και η δαπάνη έχει προϋπολογιστεί ότι θα είναι 500.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», έχει δηλώσει ότι οι όροι της σύμβασης δίνουν ενδεχομένως την ευχέρεια στον εργολάβο για υπερβολικό πλουτισμό.
Μετά τη μικρή εμβόλιμη παράγραφο για το τι γίνεται στο Δήμο Καλαμάτας, επανερχόμεθα.
Μετά την ανάθεση, τα πάντα επαφίονται στις καλές ή κακές προθέσεις του αναδόχου. Εάν, δηλαδή, προτίθεται να ασκήσει ορθή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων ή όχι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς δρα το κύκλωμα, ώστε να κατανοήσουμε το χορό μαύρου χρήματος, γύρω από τη λεγόμενη «μαφία» των σκουπιδιών.
Ένας Δήμος, για παράδειγμα της Πελοποννήσου, αναθέτει τη μεταφορά των οικιακών απορριμμάτων του σε έναν εργολάβο με τις διαδικασίες που προαναφέραμε. Εάν τα οικιακά απορρίμματα χαρακτηριστούν ανακυκλώσιμα, το κόστος μεταφοράς ορίζεται, έστω, στα ενενήντα ευρώ ο τόνος. Σε διαφορετική περίπτωση (εάν δηλαδή, χαρακτηριστούν κοινά οικιακά απορρίμματα, μη ανακυκλώσιμα), το κόστος μειώνεται στα εβδομήντα, ογδόντα ευρώ, ανά τόνο.
Από τα ενενήντα ευρώ/τόνο, τα είκοσι αποτελούν το μεταφορικό κόστος (καύσιμα, διόδια, εργατικά, φθορές κ.λπ.). Μένουν εβδομήντα ευρώ. Εάν ο εργολάβος επιλέξει την ορθή διακίνηση, το τριαντάτονο φορτηγό θα φτάσει, π.χ., στο ΧΥΤΑ Φυλής και για να μπει να εναποθέσει τα απορρίμματα θα καταβάλλει σαράντα πέντε ευρώ για κάθε τόνο (εάν τα απορρίμματα είναι από Δήμο της Αττικής) ή εξήντα πέντε ευρώ, εάν τα απορρίμματα αποτελούν προϊόν επεξεργασίας από ιδιωτική εταιρεία.
Άρα, στο μεταφορέα μένουν δέκα έως είκοσι πέντε ευρώ ανά τόνο μεταφερθέντος απορρίμματος ή τριακόσια έως επτακόσια πενήντα – οκτακόσια ευρώ ανά φορτηγό. Όπως, όμως, προαναφέραμε, αυτό που ενδιαφέρει το δήμαρχο είναι να φύγουν τα σκουπίδια από την περιοχή του, όχι πού θα πάνε. Αυτό είναι θέμα του εργολάβου μεταφορέα.
Έτσι, συχνά - πυκνά κάποιοι εργολάβοι φορτώνουν από κάποιο Δήμο κι έχοντας έρθει σε συμφωνία με τον επονομαζόμενο «τρυπά», στρίβουν και δεν πάνε στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά οπουδήποτε αλλού. Αδειάζουν το τριαντάτονο φορτηγό στην «τρύπα», έχοντας εισπράξει, με βάση την σύμβαση, δύο χιλιάδες επτακόσια ευρώ (30 τόνοι επί ενενήντα ευρώ, ο τόνος). Το κόστος μεταφοράς (με όλα τα άλλα έξοδα) ανέρχεται σε εξακόσια ευρώ, άρα μένουν δύο χιλιάδες εκατό. Από αυτά, δίνει περί τα τριακόσια με τετρακόσια ευρώ σε αυτόν που έχει την «τρύπα», όπου αδειάζει τα απορρίμματα και του μένουν χίλια επτακόσια με χίλια οκτακόσια ευρώ, καθαρά και μαύρα, από κάθε φορτηγό.
Ο «τρυπάς», τώρα, από τα τριακόσια ευρώ που πήρε, δίνει εκατόν εβδομήντα στον τσιλιαδόρο (τον Ιορδάνη, για παράδειγμα) και κρατάει για τον εαυτό του τα εκατόν τριάντα. Ο Ιορδάνης δίνει εκατό ευρώ στον οδηγό του φορτηγού και κρατάει τα υπόλοιπα για τον εαυτό του και για να καλύψει τις όποιες, προς τρίτους, υποχρεώσεις...
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δρα το κύκλωμα και, όπως προκύπτει από τους αριθμούς που προαναφέραμε (οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης), ο τζίρος γύρω από την παράνομη διακίνηση των οικιακών απορριμμάτων ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
-
*** Παραμένουν απλήρωτα τα 186 κιβώτια μπύρας!
        Για τρίτη φορά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε να αναβάλει το θέμα της άσκησης ή μη ανακοπής επί υποθέσεως (διαταγής πληρωμής) της Ε.Π.Ε. «Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία». Είναι η γνωστή πλέον ιστορία: η παραπάνω εταιρεία εξέδωσε κατά του Δήμου Καλαμάτας, ως διαδόχου του Δήμου Άριος, διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, για μη καταβολή εκ μέρους του πρώην Δήμου Άριος ποσού 2.679,01 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), απαίτηση η οποία απορρέει από την προμήθεια του πρώην Δήμου, με απευθείας ανάθεση του δημάρχου κατόπιν σχετικής απόφασής του, 186 κιβωτίων μπύρας «Νέδα». Ενδεικτικό της υπόθεσης είναι το σκεπτικό της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας. Μετά το σχετικό έλεγχο προέκυψαν τα παρακάτω: Δεν υπάρχει υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου στη σχετική Έκθεση Ανάληψης Δαπάνης του πρώην Δήμου Άριος. Δεν υπάρχει υπογραφή του 3ου μέλους της επιτροπής γνωμοδότησης στο σχετικό έγγραφο του Δήμου Άριος. Δεν υπάρχει υπογραφή του προέδρου της επιτροπής παραλαβής στο σχετικό πρωτόκολλο του πρώην Δήμου Άριος. Δεν έχει προσκομιστεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και τη διάθεση της σχετικής πίστωσης. Επίσης, η Έκθεση Ανάληψης Δαπάνης του πρώην Δήμου Άριος, η οποία θα πρέπει να προηγείται κάθε ενέργειας για εκτέλεση οποιασδήποτε δαπάνης, εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2010, ενώ η δαπάνη (και προφανώς η εκδήλωση που αυτή αφορά) έγινε στις 14 Αυγούστου 2010, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία. Σύμφωνα δε με σχετικό άρθρο, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση δαπάνης αν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετική πίστωση ίσης τουλάχιστον αξίας. Α.Π. -

***  Πότιζε τις χασισοφυτείες του με νερό από το Δήμο
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη Σαλμώνη Ηλείας, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας άνδρας, ηλικίας 52 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Πιο συγκεκριμένα ο δράστης καλλιεργούσε σε αγροκτήματα του, στις θέσεις «Μπαμπακές», «Μητσάρα», «Τσουρούμπι», «Βολατζέικα» και «Ποτόκι» στη Σαλμώνη Ηλείας, πέντε φυτείες που απείχαν μικρή απόσταση μεταξύ τους με εβδομήντα πέντε συνολικά φυτά κάνναβης. Για την καλλιέργεια των φυτών ο δράστης χρησιμοποιούσε λάστιχα ποτίσματος από δημοτικές παροχές νερού ενώ σε δυο περιπτώσεις πότιζε τα φυτά μεταφέροντας το νερό στις φυτείες με σκεύη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις πέντε φυτείες και στην οικία του δράστη στην Σαλμώνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν λάστιχα και παγούρια που χρησιμοποιούσε ο 52χρονος για το πότισμα των φυτών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν. - 

*** Καλώδιο φωτισμού του Δήμου Καλαμάτας έχει κλαπεί 4 φορές τον τελευταίο χρόνο!         
  
Στο ύψος του εθνικού δρόμου στο Αριοχώρι
 Επαναλαμβανόμενες κλοπές υλικών του Δήμου, και συγκεκριμένα καλωδίων από εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού, σημειώνονται στο Αριοχώρι. Το αποτέλεσμα είναι να μένει σκοτεινό ένα σημείο του παλιού εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης σε επικίνδυνη στροφή, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού σ’ αυτήν την τοπική κοινότητα.
Μάλιστα, σε έγγραφο του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων του Δήμου αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά: «(…) τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουμε ξανατοποθετήσει το συγκεκριμένο καλώδιο τέσσερις φορές. Την τελευταία φορά αλλάξαμε με νέα εκσκαφή (150 μέτρα) την όδευση του καλωδίου, έτσι ώστε να περνά πάνω από το οδόστρωμα της εθνικής, για να γίνεται αντιληπτή η κλοπή. Και πάλι όμως, πριν από τέσσερις μέρες τα έκλεψαν».
Ο Δήμος πρόκειται να θέσει εκ νέου το θέμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς δεν υφίσταται μόνο θέμα κλοπής υλικών του, αλλά και ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών, κάτι που ισχύει και για κλοπές σχαρών και καλωδίων από ομοειδείς εγκαταστάσεις κ.λπ.- 
 
***  «Ποτέ την Κυριακή» ζητούν έμποροι και υπάλληλοι της Καλαμάτας          
           Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
 Να παραμείνει το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων στην Καλαμάτα ως έχει, δηλαδή να ανοίγουν δύο Κυριακές το χρόνο, είναι η θέση των εμπόρων και των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων, εν όψει των νέων ρυθμίσεων για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Τη θέση αυτή εξέφρασαν χθες στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παν. Νίκα,  η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αιμίλιος Γεωργουδιός, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Θάνος Βασιλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Θεόδωρος Μπομπόνης, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Στέφανος και η εκπρόσωπος του Παμμεσσηνιακού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σταυρούλα Τρίπλη.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Δήμου στις θέσεις των εκπροσώπων του τοπικού εμπορίου. Επίσης, κατέθεσε πρόταση για τη διενέργεια μιας «λευκής νύχτας» στην Καλαμάτα, με ιδιαίτερες προσφορές από τα καταστήματα κατά την ολονύκτια λειτουργία τους, πάνω και από τις εκπτώσεις, καθώς και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το εγχείρημα θα έχει σκοπό την προβολή της Καλαμάτας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και την τόνωση της εμπορικής κίνησης, και ο δήμαρχος πρότεινε να διοργανωθεί μεταξύ 20 και 30 Αυγούστου. Αναμένεται επ’ αυτού η άποψη του Εμπορικού Συλλόγου. - 

***  «Εν χορώ τελείν» αύριο βράδυ στο Κάστρο         
           Της Μαρίας Νίκα
 Μια μεγάλη παραγωγή, αφιερωμένη στις τελετουργίες, θα παρουσιάσει αύριο στις 9.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας. «Εν χορώ τελείν» είναι ο τίτλος της, ενώ τη διεύθυνση έχει ο δάσκαλος του Λυκείου, Τάσος Μίχος, με τη συνεργασία της Άννας Μαύρου.
Για 198 ενήλικες χορευτές, περίπου 25 μικρούς και 23 άτομα από τη χορωδία του Λυκείου, συν τους υπόλοιπους συντελεστές, έκανε λόγο η πρόεδρός του Βίκυ Καρέλια, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Μίλησε, επίσης, για τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στην Καλαμάτα με το Λύκειο, όπως ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης, ο Βαγγέλης Κώτσου στο τραγούδι - υπεύθυνος και για τη χορωδία -, καθώς και το συγκρότημα με τους ζουρνάδες από τη Μακεδονία.
  Ενδυματολογική πανδαισία
Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα χρησιμοποιηθούν περίπου 300 φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, όπως σημείωσε η κα Καρέλια, μιλώντας για ενδυματολογική πανδαισία. Όσο για το θέμα, τις ελληνικές τελετές, ανέφερε ότι μέσα από αυτές φαίνεται και αποδεικνύεται η σύνδεση της σημερινής με την αρχαία Ελλάδα.
Τα τελετουργικά που θα παρουσιαστούν, σύμφωνα με τον Τάσο Μίχο, είναι χοροί και τραγούδια συγκεκριμένων περιόδων μέσα στον κύκλο του χρόνου, αλλά και τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου. Συνδέονται άμεσα με μύθους και δοξασίες, εκδηλώνονται με τραγούδια και χορούς, αλλά και με περίπλοκες τελετές, αφαιρετικές και μυστηριώδεις. Μπορεί να αναφέρονται στο θείο, στο υπερφυσικό, να αποσκοπούν στην υγεία των τελεστών, αλλά και στην υγεία της ευρύτερης κοινότητας. Ακόμα, στον έλεγχο του καιρού, π.χ. λιτανείες σε περίοδο ανομβρίας, ή να γίνονται για να πάψει μια μακροχρόνια έχθρα, μια βεντέτα.
Οι τελετουργίες, όπως λέει ο κ. Μίχος, έχουν εξιλεωτικό και εξαγνιστικό χαρακτήρα ή σχετίζονται με τάματα που κάνουν οι άνθρωποι.
Το πρόγραμμα της αυριανής παράστασης επικεντρώνεται στα τελετουργικά της Άνοιξης, της Πασχαλιάς, του Γάμου και του Δεκαπενταύγουστου, ενώ για την προετοιμασία αυτής της βραδιάς χρειάστηκαν μαθήματα και πρόβες ενός χρόνου.
  Μόνο στην ελληνική ύπαιθρο
«Τα τελετουργικά τραγούδια, οι χοροί και τα έθιμα, είναι στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης, που πραγματικά εκφράζουν την ελληνικότητά μας. Και ίσως με ένα μοναδικό τρόπο, ακόμη μεγαλύτερο και από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς τόπους - και ας με συγχωρέσουν οι αρχαιολόγοι -, γιατί είναι μια ζωντανή απόδειξη της ελληνικότητάς μας» παρατήρησε χθες η Άννα Μαύρου. Πρόσθεσε ότι οι συντελεστές της παράστασης με την καθοδήγηση του Τάσου Μίχου έζησαν ένα ταξίδι, έγιναν κοινωνοί πραγμάτων που μόνο στην ελληνική ύπαιθρο μπορεί να συναντήσει κανείς, και κάλεσε το κοινό να μοιραστεί όλα αυτά μαζί τους.
Για το ταξίδι της χορωδίας μέσα σε αυτό το οδοιπορικό μίλησε ο δάσκαλός της και γνωστός ερμηνευτής, Βαγγέλης Κώτσου. «Παρότι υπηρετώ 30 χρόνια την παράδοση, τα τραγούδια που μας εμπιστεύθηκε ο κ. Μίχος μού ήταν άγνωστα και ήταν πολύ δύσκολο να μεταλαμπαδευτούν στους χορωδούς, οι οποίοι με υπομονή και επιμονή τα έμαθαν και πιστεύω ότι μεθαύριο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως και σε όλες τις πρόβες μέχρι τώρα. Είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεν είναι τραγούδια γνωστά στο πλατύ κοινό, είναι τελετουργικά και πρέπει να δώσεις το κατάλληλο ύφος, ώστε να πιάσεις αυτό που πρέπει να ακούσει ο θεατής» επισήμανε ο κ. Κώτσου.
Εισιτήρια για την αυριανή παράσταση προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. -
 
*** Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας
Στις περιοχές των δ.δ. Στενωσιάς και Κουκουνάρας, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη, από 9.00 έως 11.00. Την ίδια ημέρα θα υπάρξει διακοπή ρεύματος και στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Αγιάννα, Ι.Μ. Βελανιδιάς, Σκοπευτήριο, Λατομείο Μπάκα, Συν. Μωρέα, Συν. ΔΕΥΑΚ και Μπαλή, από 8.00 έως 11.00. 





***Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι ο Έλληνας δεν έχει όραμα»          
   «Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο. Δεν πάψαμε ποτέ να έχουμε αυτόν το διχασμό»
 «Αν ρωτήσεις ποια είναι η πιο ρατσιστική χώρα στην Ευρώπη, θα σουν πουν αμέσως η Ελλάδα. Αλλά έχουν άδικο οι Ευρωπαίοι, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη ανοιχτή χώρα. Είναι το πέρασμα όλων»
 
Η κυρία δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι διαπρεπής Ελληνίδα του εξωτερικού. Η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόννης, βυζαντινολόγος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών. Εσχάτως τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με το «Μεγαλόσταυρο» και έχει την ικανότητα να καθηλώνει το συνομιλητή της με το βάθος της γνώσης της, τη διεισδυτική της ματιά και τον αφοπλιστικά ειλικρινή της λόγο.
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ έρχεται συχνά στη Ελλάδα. Άλλωστε, η ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει να αυξήσει τις αρμοδιότητές της, καθώς πρόσφατα της ανέθεσε και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού. Μετά την ολοκλήρωση του συμποσίου για τον Καβάφη, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, η κα Αρβελέρ, ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Κέντρου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, την αδράνεια των Ελλήνων, την πορεία της Ευρώπης, αλλά και το μεγάλο της φόβο, που φέρει το όνομα «Χρυσή Αυγή».
«Το Κέντρο Δελφών έγινε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι να κάνουν τα περίπτερά τους, όπως ήταν παλιά οι θησαυροί των Δελφών. Νόμιζε ο Καραμανλής ότι οι Ευρωπαίοι θα έχτιζαν τα παραρτήματά τους και θα γινόταν ένα ευρωπαϊκό σύμπλεγμα, το οποίο θα είχε την προβολή της Ευρώπης που δε ξεχνάει ότι η βάση του πολιτισμού της είναι η Ελλάδα. Αυτό ήταν το σκεπτικό. Κανένας Ευρωπαίος δεν έκανε τίποτα. Έχουμε Ευρωπαίους μέσα στο συμβούλιο, αλλά η Ευρώπη δε δίνει ούτε πεντάρα. Και όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού Δημοσίου, οπότε είμαστε κρατικοδίαιτοι και αυτό είναι κακό. Τους είπα, λοιπόν, “παιδιά, το μόνο που μπορεί να μας δώσει το κράτος είναι οι μισθοί σας, κομμένοι-ξεκομμένοι, αυτοί είναι. Όλα τα άλλα πρέπει να τα κάνουμε με δική μας προσπάθεια”. Και λόγω του ότι με ξέρουν κάπως οι Ευρωπαίοι, έρχονται στο συμπόσιο, χωρίς να τους πληρώσουμε, χωρίς να τους δώσουμε τα εισιτήρια, δε δίνουμε τίποτα, αλλά έχουμε ένα πρόγραμμα τέλειο. Εκείνη, η οποία μας βοήθησε πολύ, είναι η κα Μενδώνη χάρη στο ΕΣΠΑ. Γιατί το ΕΣΠΑ Αττικής έδωσε τη δυνατότητα στο Κέντρο Δελφών να κάνει όλες τις εκδηλώσεις στην Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο και το Ίδρυμα Κακογιάννη» λέει η κα Αρβελέρ, μιλώντας για το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και προσθέτει: «Το Κέντρο ανήκει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που δεν έχει χρήματα. Τα λεφτά τα έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ θα πρέπει κάποτε θα να γίνει κάτι, ίσως δεν έχω καιρό να το κάνω εγώ, αλλά πρέπει να γίνει, είναι να περάσει από το ΣτΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να είναι, δηλαδή, υπό την Ανδρούλα Βασιλείου, η οποία είναι υπεύθυνη σήμερα για τα πολιτιστικά. Αλλά εκείνο το οποίο νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό, είναι ότι το κέντρο των Δελφών έχει γίνει κέντρο και για την περιφέρεια. Δεν έρχονται να το παρακολουθήσουν μόνο από το εξωτερικό. Έρχονται και από την Άμφισσα, και από το Χρυσό, και από την Ιτέα κ.λπ. Το παρακολουθούν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα πριν να παρακολουθήσουν συμπόσια από ξένους, να ακούσουν μουσική, να δουν χορό. Αυτή η διείσδυση του Κέντρου είναι ένα από τα μεγάλα συν, όπως και η προσπάθεια που κάνουμε, να απευθυνθούμε στη νέα γενιά».
Αναφερόμενη στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, η κα Αρβελέρ σημειώνει: «Αλλιώς μας βλέπει ένας καθηγητής πανεπιστημίου ή ένας φοιτητής κι αλλιώς ένας εργάτης, ο οποίος σου λέει, “γιατί εγώ να δουλεύω για τους Έλληνες;”. Είχα πάρει ένα ταξί πρόσφατα στο Παρίσι και μου λέει ο ταξιτζής “κυρία Αρβελέρ, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ισπανούς, γιατί είναι εργατικοί, κάνουν ό,τι πρέπει, όχι σαν τους Έλληνες”. “Για στάσου” τον κόβω. “Ξέχασα, είστε Ελληνίδα, αλλά δεν πειράζει, αλήθεια λέω” μου λέει. Σε ένα μέρος του κόσμου, το οποίο δεν έχει να κάνει ούτε με το χτεσινό πολιτισμό ούτε με τον αυριανό, αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα, βγάζω το ψωμί μου, δεν το βγάζω, έχω οικογένεια, είμαι άνεργος, αυτοί σου λένε “φτάνει πια”. Από την άλλη μεριά, σου λένε “οι Έλληνες κάνουν ό,τι μπορούν και μας δώσανε τα φώτα τους στο παρελθόν”. Το θέμα, πάντως, είναι ότι χάσαμε την αίγλη, ότι ήμασταν αυτοί οι οποίοι κάνανε την καλύτερη αντίσταση, αυτοί που γέννησαν τη δημοκρατία. Τώρα σου λένε “δώσατε, αλλά φτάνει πια”».
Όσο για τους ίδιους τους Έλληνες, εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική. «Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή πάνε με όποιον δίνει τα λεφτά. Είναι άσχημο αυτό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Θυμάμαι μία μέρα ταξίδευα με τον Ντελόρ και μου λέει “πες μου λίγα πράγματα για την Ελλάδα”. “Είναι μία χώρα, όπου δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πακέτο, το πακέτο Ντελόρ” του απάντησα. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνει. Η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις, αλλά και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί της. Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην Ευρώπη, δε θα σου απαντήσει κανείς. Εκείνο που περιμένουμε είναι η Ευρώπη να μας ζήσει, να μας θρέψει, τα πακέτα Ντελόρ, το ΕΣΠΑ.
Αυτό που με φοβίζει πολύ είναι ένα είδος αδράνειας. Νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση. Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά; Λοιπόν, αυτό με φοβίζει πολύ περισσότερο απ’ όλα. Ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος. Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του Δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ».

Αναλύοντας τα αίτια που φτάσαμε από τον «Έλληνα της αντίστασης» στον «Έλληνα - πακέτο Ντελόρ», η Ελληνίδα ακαδημαϊκός εξηγεί: «Νομίζω ότι φταίει η εμφυλιακή κρίση. Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο. Δεν πάψαμε ποτέ να έχουμε αυτόν το διχασμό. Να σας πω ένα παράδειγμα. Είμαι πρόεδρος του διεθνούς ιδρύματος Σοστάκοβιτς, ο οποίος είναι ίσως ο μεγαλύτερος μουσικός της εποχής μας. Έχει κάνει την ενορχήστρωση του ύμνου του ΕΛΑΣ. Είπα να τη φέρω στην Ελλάδα και μου λένε: “Δεν μπορούμε να παίξουμε τον ύμνο του ΕΛΑΣ σε δημόσιο κτήριο”. Αν μετά από 60 χρόνια έχουμε φτάσει εκεί, είναι γιατί τα έχουμε κουκουλώσει όλα. Δεν έχουμε κάνει -αυτό που λένε οι ψυχολόγοι- την περίοδο του πένθους. Δηλαδή, ουδέποτε δώσαμε στον εαυτό μας τον καιρό να σκεφτεί τα πράγματα με κάποια απόσταση και να κλάψει, ή να γελάσει, γι’ αυτά που έχει κάνει. Λοιπόν, από αυτή τη στιγμή και έπειτα, χωρίς παιδεία, με μία οικογένεια διαλυμένη, με ένα όραμα, το οποίο είναι μόνο το “τι θα έχω”, δεν πάμε πουθενά. Κάποτε είπα κάτι και μου θύμωσε όλος ο κόσμος. Ότι περάσαμε από τα τσαρούχια στα Tod’s. Είναι μία ατάκα που, όμως, αν αναλύσεις, έχει αλήθεια. Από τις σκηνές της κατοχής φτάνουμε στο “πάρε δάνειο”, “πάρε αυτοκίνητο”, “πάρε και δεύτερο και τρίτο”. Εγώ μόνο στην Ελλάδα βλέπω οικογένειες να έχουν δύο αυτοκίνητα, ένα μονό και ένα ζυγό».
Μιλώντας για την πορεία της Ευρώπης και για το αν κινδυνεύει από το αντιευρωπαϊκό κλίμα, που αναπτύσσεται, η κα Αρβερέλ σημειώνει: «Η Ευρώπη ήταν ο χώρος ο οποίος μονοπωλούσε την παγκόσμια ιστορία. Αυτό έπαψε. Η Ευρώπη δε μονοπωλεί την παγκόσμια ιστορία, πράγμα που σημαίνει -κατά τους ιστορικούς- μία παρακμή, η οποία είναι οικονομική, πολιτιστική, δημογραφική και ηθική. Λοιπόν, διατείνομαι ότι η Ευρώπη έχοντας χάσει ακριβώς τον πρωτεύοντα ρόλο στην παγκόσμια ιστορία, μετακινήθηκε ο πρωταγωνιστής δυτικά, εννοώντας την Αμερική, αλλά και ανατολικά. Η Ευρώπη έχει γίνει ένας κεντρώος χώρος, χωρίς να είναι κεντρικός. Αλλού “παίζονται” τα πράγματα. Η Ευρώπη είχε μια δυνατότητα ίσως, να γίνει “μεσο –αντλάντικ”. Δηλαδή, να είναι με την Αμερική το ίδιο πράγμα, άλλωστε η Αμερική δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αποκύημα της Ευρώπης και θρησκευτικό και πολιτικό και εθνικό. Δηλαδή, θα μπορούσε να έχει τον Ατλαντικό ως κέντρο και να είναι Ευρώπη και Αμερική μαζί. Αυτό όμως χάθηκε, τέλειωσε, γιατί οι Αμερικανοί κοιτάνε πια από την άλλη μεριά. Κοιτάνε περισσότερο από τον Ειρηνικό και πέρα. Και από την άλλη έχουμε την άνοδο των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Οι BRICS είναι παγκόσμιοι τώρα, οπότε η Ευρώπη έχει καταντήσει ένα ακρωτήριο της Ασίας. Το τελευταίο ακρωτήριο της Ασίας. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή ταυτότητα, δηλαδή ευρωπαϊκό συμφέρον, κοινό συμφέρον, γιατί δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ αυτών που έχουν το ίδιο συμφέρον. Αν το καταλάβουν ότι έχουν συμφέρον να γίνουν ένα, τότε ίσως γίνουνε ένας από τους BRICS, να προσθέσουμε και ένα έψιλον. Αλλά αυτή τη στιγμή ο καθένας είναι για την πάρτη του. Η Ευρώπη, όμως, είναι το πρώτο πολιτικό μόρφωμα το οποίο είναι πολυεθνικό χωρίς να είναι αποτέλεσμα στρατιωτικής επέμβασης. Από εκεί και πέρα, αν οι Έλληνες γίνονται αντι-ευρωπαίοι, επειδή ακριβώς σταματάνε οι βοήθειες και έχουμε την τρόικα, αυτό είναι ελληνικό πρόβλημα και όχι ευρωπαϊκό. Αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει κάτι που με φοβίζει πολύ. Έγινε μια μεγάλη δημοσκόπηση από επίσημους οργανισμούς σε 35 κράτη. “Τι πιστεύουν οι νέοι και για ποιο πράγμα θα ήθελαν να πεθάνουν”. Οι μόνοι οι οποίοι απάντησαν ότι θα θέλανε να πεθάνουν για την πατρίδα τους είναι οι Τούρκοι. Ούτε Γάλλοι, ούτε Άγγλοι, ούτε Έλληνες. Λοιπόν, αυτή η αποξένωση, όχι από τον πατριωτισμό, αλλά από ένα είδος υπερηφάνειας να κρατήσουμε αυτό μας δώσανε οι παππούδες μας, είναι πρόβλημα».
Δηλώνει ότι ο μεγάλος της φόβος για την Ελλάδα είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής. «
Ερμηνεύοντας παλαιότερη δήλωσή της ότι «έχουμε χρόνο ως τον Σεπτέμβριο», τονίζει: «Είχα πει ότι έχουμε χρόνο ως το Σεπτέμβριο, ως τις γερμανικές εκλογές, να κάνουμε κάτι, γιατί υπάρχουν πολλές φωνές που λένε “γιατί να θρέφουμε τους Έλληνες; Στοιχίζουν 4.500 ευρώ για κάθε Ευρωπαίο”. Σου λένε “κάντε και κάτι” κι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι μέχρι τώρα».
Κλείνοντας κα Αρβελέρ εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία της Ελλάδας και σχολιάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Ήταν τραγικό αυτό για τη χώρα προς τα έξω. Μαύρο στην ΕΡΤ. Με ρώτησαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι “τι έγινε” και τους είπα “δεν υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας, δεν υπάρχει εθνική τηλεόραση, ε, μένει ο εθνικός ύμνος”. Δεν έχουν κάνει μελέτη πουθενά, να πούνε είναι τόσοι, κοστίζουν τόσο, πρέπει γίνει αυτό. Είναι πράγματα να αρχίζει ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης, από την αρχή; Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δε θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν, αλλά δε θα είμαι αισιόδοξη αν η “Χρυσή Αυγή” πάρει μεγάλα ποσοστά. Εκεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουνε, γιατί τότε οι Ευρωπαίοι θα πούνε “τώρα κάντε ό,τι θέλετε”. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε. Αλλά με τη “Χρυσή Αυγή” δε γελάνε καθόλου».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ/της Φωτεινής Γιαννούλη  - 

***Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία (φωτογραφίες & βίντεο)         
    
 
Συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Μεσσηνία η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση. Από τις 12 μ.μ. (όταν εκδόθηκε το πρώτο Δελτίο τύπου της Αστυνομίας) και μέτα έχουμε ακόμα 27 συλλήψεις και 28 παραβάσεις.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του "Θάρρους" Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις πρωινές ώρες σήμερα, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Η επιχείρηση αυτή, είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιείται παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων:
- έχουν ελεγχθεί 400 άτομα, 185 ημεδαποί και 215 αλλοδαποί,
- έχουν ελεγχθεί 165 οχήματα,
- έχουν προσαχθεί 113 άτομα, 48 ημεδαποί και 65 αλλοδαποί,
- έχουν συλληφθεί 29 άτομα, 16 ημεδαποί και 13 αλλοδαποί:
  • 4 ημεδαποί για κλοπή ρεύματος
  • 4 ημεδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
  • 2 ημεδαποί για παράνομη κατοχή όπλου
  • 2 ημεδαποί για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 1 ημεδαπός για πολεοδομικές παραβάσεις
  • 2 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
  • 1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις
  • 1 ημεδαπός για ναρκωτικά
  • 7 αλλοδαπές για υγειονομικές παραβάσεις
  • 5 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα
     - βεβαιώθηκαν 83 παραβάσεις:
  • 2 παραβάσεις περί όπλων
  • 2 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
  • 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
  • 1 πολεοδομική παράβαση
  • 4 για κλοπή ρεύματος
  • 1 για ναρκωτικά
  • 62 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
      - έχουν κατασχεθεί:
  • 6,068 κιλά κάνναβη
  • 2 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 1 κινητό τηλέφωνο
Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν 10 Αποφάσεις Διοικητικής Αποβολής, όπου κατεδαφίστηκαν 14 καταλύματα-παραπήγματα (σκηνές) σε δημόσιο χώρο στη πόλη της Καλαμάτας και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 4 καταλύματα.
Δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την επιχείρηση στα "Παλιάμπελα" της Αγίας Τριάδας
Video: 


***

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
 ~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20 -21  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Διαδρομές  στο  Άγιο  Όρος 14  με  20  Ιουλίου  2013 , Δευτέρα  22-07-2013 , .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/22-2013.html ., Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  22  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος από 14  έως  20  Ιουλίου  2013   ,   Τρίτη   23  Ιουλίου  2013 ,
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/23-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  23  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/24-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/25-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  25  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/26-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκεύ  26  Ιουλίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/27-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Ιουλίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
Στην Ι.Μ.  ΙΒΗΡΩΝ
Τα  άγεια λείψανα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρίτιδος , ,του Αγίου Επιφανείου Επισκόπου Κύπρου , του Οσίου Θεόδωρου του αγιασμένου , της Αγίας  μεγαλομάρτυρας και ισαποστόλου Φωτεινμής , του Αγίου Μεδίστου , του Αγίου Βασιλείου , του Αγίου Ιωάννου , και Αγίου Γρηγορίου κ.α.
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
Ιερά -Άγια λείψανα  στην Ι. Μονή  Ιβήρων στο Άγιον Όρος
του Οσίου Ιεροθέου του Ιβηρήτου , Αγίου  Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου , Οσίου Αρσενίου του Καπαδόκη , ,Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νίσσης  κ.α.
  ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
~
Άγια λείψανα στην Ι.Μ.Ιβήρων
του Αγίου Θεοδώρου του εν Πίργης της Πανφυλίας , του Οσίου Ιεροθέου του Ιβηρήτου , του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου , του Αγίου Νικήτα του Νισυρίου κ.α.
Άγια  λείψανα στην Ι.Μ. Ιβήρων
Αγίου Αποστόλου Φιλίππου , Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου , Μεγαλομάρτυρος Αγίου Μάμαντος , Αγιος νεομάρτυρας Παχομίου του Αγιοπολίτου , Αγίου Νεομάρτυρα Θεόδωρου του εν Αλικαρνασσώ , Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Κωνστ/πόλεως του Νηστιωρού , Αγίου Οσιομάρτυρος Κοσμά πρώτου του Αγίου Όρους , Αναστασίας Φαρμακολύτρας , Αναργύρων Κοσμά  καί Δαμιανού , Μάρτυρος Ευστρατίου , Σαμψών  του ξενοδόχου , Ανδρέου του Στρατηλάτου , Ιακώβ Αδελφοθέου , Αποστόλου Βαρθολαμαίου , Γρηγορίου Θεολόγου , Φιλίππου εκ των 7 διακόνων , Αποστόλου Βαρνάβα , Μυτροφάνους Κωνσταντινουπόλεως , Αποστόλου Λουκά , Αγίου Χαραλάμπους , Αγίου Νέστωρος , Οσίου Ιλαρίωνος του  μεγαλομάρτυρα , Αγίων μαρτύρων Νυμφοδώρας , Μηνοδώρας καί Μητροδώρας  κ.α.