ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  19  Μαρτίου  2013  : 
Από  την  μακρινή Αυστραλία στο Αρφαρά και στους Αγίους Θεοδώρους 2013 .
Ο  Ιερέας από  Αυστραλία  Αργύριος Γ. Μωραγιάννης από Σταματινού στον
Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Καλαμάτας  στον άμβονα ...
Ο  παντάξιος  ιερέας Μιχάλης Ε. Μπούρας με τον Παπα-Ανάργυρο
εντός του Ιερού  του  Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  2013 .
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!


~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα στην καθημερινή  ενημέρωση  από την εφημερίδα μας :
*** Συλλήψεις στη Μεσσηνία για ναρκωτικά και κλοπή καυσίμων :
 *  Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Μεσσήνη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 20χρονος Τσιγγάνος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
 Επίσης σήμερα νωρίς το πρωί συνελήφθησαν, στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 35χρονος και μία 28χρονη, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα δύο άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από όχημα , -10- λίτρα καυσίμων.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δοχείο, λάστιχο μήκους -2- μέτρων και ένα χωνί. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

*** Στο νοσοκομείο απεργός πείνας για το σχέδιο «Αθηνά» :

 *  Σοβαρό κλονισμό υπέστη η υγεία του ενός από τους απεργούς πείνας του Μεσολογγίου, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Πρόκειται για τον καθηγητή του ΤΕΙ, Φώτη Τσιφοπανόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε την απεργία πείνας μαζί με το δήμαρχο Μεσολογγίου Π. Κατσούλη και τη διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ Γ. Μούτσιου – Νικολοπούλου, σε ένδειξη αντίδρασης για το σχέδιο «Αθηνά» και το επιχειρούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ. Ο κ. Τσιφοπανόπουλος μετά από 8 ημέρες αποχής από το φαγητό και έχοντας προβλήματα υγείας δεν άντεξε και σήμερα το πρωί κατέρρευσε. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.-  zougla.gr

*** Τα Κούλουμα στη Μαραθόπολη!....του Ν. Μεσσηνίας   :
  

 
* Με παραδοσιακό τρόπο, αποκριάτικα δρώμενα, μουσικές, τραγούδια (σκωπτικά και παραδοσιακά), χορούς γιόρτασαν τα Κούλουμα στη Μαραθόπολη Τριφυλίας, η οποία «βούλιαξε» από κόσμο που απόλαυσε την Καθαρά Δευτέρα στο μαγευτικό παραθαλάσσιο αυτό τουριστικό τόπο! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, με τις γυναίκες της Μαραθόπολης και τη νεολαία, στον πεζόδρομο, ετοίμασαν παραδοσιακή φασολάδα και Σαρακοστιανά (γαρίδες, χταπόδι, σουπιές, ελιές, σαλάτες κ.α.) και μοίρασαν σε ντόπιους και επισκέπτες, μαζί βεβαίως, με άφθονο κρασί. Αναβίωσαν «του παπά μας το γαϊδούρι έβγαλε σπυριά στη μούρη», «τα λαγουδάκια», «τον Αράπη», το «Γανοματζή» κ.α. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ σήκωσαν και έβαλαν στο χορό ντόπιους και επισκέπτες και έγιναν όλοι μια μεγάλη όμορφη παρέα που διασκέδασαν και γλέντησαν! Παράλληλα, μικροί και μεγαλύτεροι, έκαναν τις βόλτες τους στον παραλιακό δρόμο - πεζόδρομο, απόλαυσαν τον καφέ και το φαγητό τους στα καταστήματα της Μαραθόπολης και πέταξαν τους χαρταετούς τους! «Της Καθαρής Δευτέρας το στρατί.. Σε πάει Μάραθο για φασολάδα και κρασί!», ανέφερε στην ανοιχτή πρόσκλησή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης και ο κόσμος ανταποκρίθηκε, συμμετείχε, πέραασε όμορφα και γιόρτασαν όλοι μαζί, παραδοσιακά, τα Κούλουμα!  Του Ηλία Γιαννόπουλου. -

***   Το απόγευμα η κρίσιμη συζήτηση στην κυπριακή Βουλή  :
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης
* Κρίσιμη ημέρα για την Κύπρο σήμερα, Τρίτη, καθώς στις 18:00 έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση της Βουλής, που αναβλήθηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να επικυρωθεί το σχέδιο διάσωσης. Στην Κύπρο επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου που θα είναι σύμφωνο με τις επιταγές του Eurogroup και θα καταστεί δυνατόν να ψηφιστεί στην Βουλή, δεδομένου ότι έως σήμερα δεν υπάρχει η απαραίτηση κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Χρηματιστήριο Κύπρου, όπως αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχες.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φαινόταν αβέβαιο την Κ.Δευτέρα, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο μιας ή περισσότερων διαρροών από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωνε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 56 βουλευτών, κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί το ΑΚΕΛ που διαθέτει 19 βουλευτές στην κυπριακή Βουλή, η ΕΔΕΚ με 6 βουλευτές, ο ένας βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και ο ένας από τους δύο του ΕΥΡΩΚΟ.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι 20 βουλευτές του ΔΗΣΥ αναμένεται να ψηφίσουν «ναι», αλλά από τους 8 του ΔΗΚΟ τουλάχιστον ένας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος (γιος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου), φέρεται να φλερτάρει με το «όχι», ενώ είναι πιθανό να τον ακολουθήσουν και άλλοι δύο.
Οι τελικές τοποθετήσεις θα εξαρτηθούν από τη μορφή που θα λάβει το κούρεμα και άρα από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Οι πρώτες ενδείξεις αναμένονται κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 11 το πρωί, που θα συζητήσει το νομοσχέδιο.
Όπως δήλωσε στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Συγκοινωνιών Τ.Μητσόπουλος το νομοσχέδιο που καταρτίζεται έχει πρόνοια για την διαφύλαξη των τραπεζικών καταθέσεων.
Εν τω μεταξύ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον επίτροπο Όλι Ρεν, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει εντός της ημέρας νέες συνομιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια για διαμόρφωση ευνοϊκότερου κλίματος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών Τ.Μητσόπουλο η επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.
Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας τέθηκε το ζήτημα να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ και να υπάρξει επιβάρυνση των καταθέσεων πάνω από το ποσό αυτό. Newsroom ΔΟΛ .-

*** Καρναβαλικές  εκδηλώσεις  μέσα από  Βίντεο καί  φωτογραφίες  :
    Στο  Αρφαρά
ΑΡΦΑΡΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ

 ΑΡΦΑΡΑ
                                                                       ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ
*
~****466   ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ το 99ο :
 

 ~****470  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ το 153ο  :  http://youtu.be/GE1X_Q3U-6A ,


 ~****471  Καρναβάλι   Μεσσήνης  2013   :
 

 ~****478  ΝΕΔΟΥΣΑ   καί  καρναβάλι  2013    :


 ~**479  Καναρβαλικές  εκδηλώσεις στην Μεσσηνία  2013  : http://youtu.be/iCyq9i_z0bs  ,


~*** 474  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 18-03-2013   :


~**** 475 Μεσσήνη Καρναβάλι  2013 ο Δήμαρχος στο χορό  : http://youtu.be/qs66Xdo0_AA  ,


~****476  Μεσσήνη Καρναβάλι Χοροί  2013  :


~***472  ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  καρναβάλι  :
http://youtu.be/LfrbN_89rZM  ,


~** 473  Το  καρναβάλι  της Μεσσήνης  2013  http://youtu.be/oqrg2jbwG6U  ,



***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  ...σήμερα - χθές :
** Για  την Β΄ εθνική  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Σούπερ νίκη με 3-0 του Ηρακλή στα Ψαχνά
Ηρακλής Ψαχνών Εύβοιας -Ηρακλής Θεσσαλονίκης 0-3 .- ^

**  Στις αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Δόξα Δράμας 0-1

Απόλλων Σμύρνης-Πιερικός 2-0

Αναγέννηση Επανομής-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Εργοτέλης-Καλλονή 0-0

Καλλιθέα-Εθνικός Γαζώρου 1-0

Λάρισα-Παναχαϊκή 1-1

Νίκη Βόλου-Βύζας Μεγάρων 2-0

Φωκικός-Θρασύβουλος 1-0

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 0-0

Ηρακλής Ψαχνών-Ηρακλής 0-3

** Ρεπό: Καβάλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ
1. Εργοτέλης 26 49

2. Απόλλων Σμύρνης 26 48

3. Ολυμπιακός Βόλου 27 46

4. Ηρακλής 26 43

. Λάρισα 27 43

6. Ηρακλής Ψαχνών 26 42

. Πανσερραϊκός 27 42

8. Νίκη Βόλου 27 41

. Δόξα Δράμας 27 41

10. Καλλονή 26 40

. Παναιτωλικός 27 40

12. Καβάλα 26 39

13. Καλλιθέα 27 32

14. Πιερικός 26 30

. Εθνικός Γαζώρου 27 30

16. Φωκικός 27 28

17. Αναγέννηση Γιαννιτσών 27 27

18. Παναχαϊκή 27 24

19. Θρασύβουλος 27 21

20. Βύζας Μεγάρων 27 18

21. Αναγέννηση Επανομής 27 14

* Από την Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
 
** Για  την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ  0-2 .- ^
* Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πήρε το διπλό στην Κομοτήνη με 2-0, στο αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής. Ο Πανθρακικός με την ήττα αυτή παραμένει στον έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά οι νικητές αφήνουν πίσω τους τις όποιες σκέψεις για υποβιβασμό και συνεχίζουν χωρίς άγχος  ,.-
~ OI  ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ :
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μουνάφο (58` Μίνγκας), Καστσελάν, Τζάνης (78` Σκλιοπίδης), Βαϊρουά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος (20` λ.τρ. Κοντογουλίδης).
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρίν (83` Πλατέλας), Σολτάνι, Μάνταλος (90΄+ Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (64` Σμιθ).

*** Για  την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ :

ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   59-77 .-^
~ Με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει 20 πόντους (6/8 τρίποντα) σε 23 λεπτά συμμετοχής ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Ελευσίνα επικρατώντας 77-59 του τοπικού Πανελευσινιακού στην αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πλέον ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι της Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την Πέμπτη.
~ Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 42-59, 59-77.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπανικολόπουλος 7 (1), Παπανικολάου 2, Δημάκος 3 (1), Γκίμπσον, Μαγκουνής 15 (3), Λιακόπουλος 3 (1), Δεληγιάννης, Τσιάκος 4 (1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4, Εζιουκού 14.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος, Ματσιούλις 9 (1), Ούκιτς 5, Λάσμε 4, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 20 (6/8), Γκιστ 13 (1), Μπανκς 5 (1), Ξανθόπουλος 6, Γιαννόπουλος 7, Σκορδίλης.

***  «Μαύρο καπνό» έβγαλε η κυπριακή Βουλή για το κούρεμα των καταθέσεων :
 * Λευκωσία, Κύπρος

Με 36 ψήφους κατά έναντι 19 αποχών, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.
«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ, των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ απείχαν.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων τάχθηκαν αρνητικά στο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.
Την είδηση περί αποχής του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.
Στην ομιλία του ο γγ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απέσυραν το τελευταίο διάστημα χρήματα από τις κυπριακές τράπεζες.
Ασκησε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τη στάση που τήρησε στο Eurogroup, επικαλούμενος μάλιστα δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο, η απόφαση για την Κύπρο είχε ληφθεί από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος του Σώματος, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι θα ψηφίσει «όχι» λέγοντας ότι η συμφωνία θα μετατρέψει την Κύπρο σε αποικία.
Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό από πλευράς των Ευρωπαίων.
Πρέπει να πούμε «όχι» στο νομοσχέδιο γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, υπογράμμισε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε ότι καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο δεν λύνεται το πρόβλημα και πως πρέπει με μεθοδικότητα και ενωμένοι «να βρούμε μόνοι μας τις λύσεις».  Newsroom ΔΟΛ

***


*** Σαν σήμερα ...στις 18 Μαρτίου  .... ήταν χθές ... :
  Γεγονότα
1844: Ο Όθων ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύσεως ως Συνταγματικός Βασιλεύς. Στην ίδια συνεδρίαση, η εθνοσυνέλευση ψηφίζει εκλογικό νόμο, με τον οποίο καθιερώνεται η καθολική ψηφοφορία με κάποιες μείζονες εξαιρέσεις. Αποκλείονται όλοι όσοι δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία και οι γυναίκες.
1902: Ο ιταλός τενόρος Ενρίκο Καρούζο γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμοφώνου. Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μιλάνο ηχογραφεί δέκα άριες και εισπράττει το σεβαστό ποσό των 5.000 δολαρίων.
1921: Στρατεύματα με επικεφαλής τον Τρότσκι καταστέλλουν την εξέγερση των ναυτών της Κροστάνδης.
1926: Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του καθηγητή αστρονομίας Δημήτριου Αιγινήτου.
1991: Ο Χαρίλαος Φλωράκης αποχωρεί από την ηγεσία του Συνασπισμού και τον διαδέχεται η Μαρία Δαμανάκη.
2009: Η Διυπουργική Επιτροπή εγκρίνει την πώληση της Ολυμπιακής στη Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Γεννήσεις
1690: Κρίστιαν Γκόλντμπαχ, πρώσσος μαθηματικός, γνωστός από την «Εικασία του Γκόλντμπαχ», ενός από τα παλιότερα άλυτα προβλήματα της θεωρίας αριθμών και γενικότερα των μαθηματικών. (Θαν. 20/11/1764)
1858: Ρούντολφ Ντίζελ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της μηχανής εσωτερικής καύσης που πήρε το όνομά του. (Θαν. 29/9/1913)
1939: Γιάννης Μαρκόπουλος, συνθέτης.
Θάνατοι
1893: Χέραρντ Χάινεκεν, ολλανδός επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης ζυθοβιομηχανίας (Heineken, Amstel). (Γεν. 1841)
1964: Νόρμπερτ Βίνερ, αμερικανός μαθηματικός. Ίδρυσε την Κυβερνητική, την επιστήμη που μελετά τους μηχανισμούς επικοινωνίας και ελέγχου των μηχανών και των έμβιων όντων, στην οποία βασίζεται η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. (Γεν. 26/11/1894)
1996: Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης), ποιητής από το Ηράκλειο της Κρήτης. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. (Γεν. 2/11/1911)  πηγή: www.sansimera.gr ,.-

***   Κλειστές οι Κυπριακές τράπεζες και στην Καλαμάτα :
  
*  Κλειστές θα παραμείνουν οι Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα και αύριο μέχρι να βρεθεί η "χρυσή τομή" στις διαπραγματεύεσεις.
 Έτσι όπως σε όλη τη χώρα, ρολά έχουν κατεβάσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου & της Λαικής Τράπεζας Κύπρου και στην Καλαμάτα.
 Αυξημένη ήταν η κίνηση και στις 2 τράπεζες στα ΑΤΜ ,νωρίς το πρωί, από πολίτες που προφανώς ανησυχούν για τις καταθέσεις τους παρά τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.-

***  Ελληνική διχόνοια: Η κατάρα του έθνους που «τρώει τις σάρκες του»  :

        * ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 Δύσκολο να ξεπεραστεί η διχόνοια που μας χωρίζει
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ομονοήσουν. Για πολλές και διάφορες αιτίες, είναι συνέχεια χωρισμένοι σε δύο ή περισσότερα στρατόπεδα, υποστηρίζοντας –τις περισσότερες φορές – από έντονα έως φανατικά τις απόψεις τους.
Όμως, όταν αποφασίσουν να ξεπεράσουν τα όσα τους χωρίζουν, κάνουν θαύματα. Τρανό παράδειγμα η Επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε υπό δυσμενείς συνθήκες, μετά από σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς και υποταγής, με θετικά στην αρχή αποτελέσματα. Ο αέρας της, όμως, που ήταν στην αρχή θυελλώδης λίγο έλειψε να σβήσει, αφού το σαράκι της διχόνοιας, της κατάρας αυτής του ελληνικού έθνους, άρχισε να κατατρώει τα σωθικά των επαναστατών. Τελικά, η επανάσταση σώθηκε και η Ελλάδα απέκτησε επίσημα οντότητα ως κράτος.
Ακόμη κι αν ανατρέξουμε στα αρχαία χρόνια, η κατάσταση δεν ήταν διαφορετική. Το θέμα είναι διαχρονικό και, κατά συνέπεια, μεταφέρεται στη σημερινή εποχή. Ο ένας αντιμάχεται τον άλλον, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όσα μας χωρίζουν, όπως κάναμε το 1821, και να προχωρήσουμε ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ήταν το ερώτημα που θέσαμε σε πολίτες και οι απαντήσεις που πήραμε, επίσης διαφέρουν.
Θα ήταν, άλλωστε, παράξενο να επιτυγχάναμε ταύτιση απόψεων. Έλληνες είμαστε…
 Αγγελική Αργύρη
Όπως παρατήρησε η Αγγελική Αργύρη, «είναι λυπηρό μετά από τόσα χρόνια και όσα έχει πληρώσει ο ελληνισμός και όσα εξακολουθεί να βιώνει ακόμη και σήμερα, να υπάρχουν δύο ή και περισσότερες απόψεις ως προς τι έχει γίνει ιστορικά στην Ελλάδα».
«Ο καθένας», συνέχισε, «δικαιούται να έχει την άποψή του και στη δημοκρατία έχουν όλοι φωνή, έστω και αν δε συμφωνούμε. Αυτό για εμένα είναι δημοκρατία. Όταν αποκλείουμε την έκφραση γνώμης είναι κάτι σκοτεινό και άκρως επικίνδυνο, ενώ ό,τι βρίσκεται στο φως είναι αποδεκτό».
Διευκρινίζοντας όσα είπε για τα ιστορικά στοιχεία, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν επί πολλά χρόνια οι αριστερίζουσες απόψεις δήθεν διανοουμένων και εκσυγχρονιστών. «Στη Μεσσηνία», είπε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται η περιοχή της Πηγάδας. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε πραγματικά γεγονότα και να αποποιούμεθα ή να αρνούμαστε ό,τι έχει συμβεί».
 Γ. Δαβίλλας
Με αναφορά στο Γάλλο φιλόσοφο του μεσοπολέμου Μιστράλ ξεκίνησε να τοποθετείται ο Γ. Δαβίλλας. Όπως μας είπε, ο εν λόγω φιλόσοφος, αναφερόμενος στους Έλληνες, είχε σχολιάσει: «Εκεί που οι άλλοι επιτυγχάνουν ευκολότατα, αυτοί (οι Έλληνες) αποτυγχάνουν. Εκεί που δικαιολογημένα οι άλλοι αποτυγχάνουν, αυτοί επιτυγχάνουν».
Επισήμανε, μάλιστα, ότι «αυτή είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες. Το αιώνιο ακατάλυτο πνεύμα που ούτε συλλαμβάνεται, ούτε υποτάσσεται, ούτε και αποθνήσκει».
Παρατήρησε ακόμη πως «αυτό είναι μια διαχρονική αλήθεια, που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι της υπέρβασης. Μιας υπέρβασης που θεωρώ ότι είναι υποχρέωση να κάνει ο σημερινός νεοέλληνας, και είμαι πεπεισμένος πως ήρθε η ώρα να την κάνει, όπως έγινε το 1821 και επαναλήφθηκε με την εποποιία του 1940. Χρειάζεται μια εσωτερική επανάσταση, προκειμένου να ξεπεραστεί η εγωκεντρικότητα και να προχωρήσουμε στην κοινωνική συλλογικότητα, γιατί ο Έλληνας κατάλαβε ότι οι μέχρι τώρα πολιτικές ηγεσίες, όλων των αποχρώσεων, τον οδήγησαν σε αυτή την κοινωνική – αξιακή παρακμή.
Χρειάζεται, εδώ και τώρα, μια επανάσταση, που θα ξεκινήσει εσωτερικά από τον καθέναν, με σκοπό την αναθεώρηση του τρόπου ζωής μας».
Αναρωτήθηκε αν ήλθε η ώρα να αρχίσουμε όλοι να ζητούμε απαντήσεις στο ερώτημα «τι κάναμε εμείς για την πατρίδα» και όχι τι έκανε η πατρίδα για εμάς, και συνέχισε λέγοντας: «Στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας η πολιτική τάξη πραγμάτων της πατρίδας μας, με το λαό να το επιτρέπει, εμπέδωσε τη δικτατορία της ασυδοσίας. Η δημοκρατία, προκειμένου να λειτουργήσει με δικαιοσύνη, έχει δικαίωμα, αλλά κυρίως οφειλή, να εφαρμόζει το νόμο σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, φθάσαμε στο σημείο το κακούργημα, δηλαδή η απιστία περί την υπηρεσία, να έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και μετά αναρωτιόμαστε γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε»
Καταλήγοντας, σημείωσε πως ήρθε η ώρα να αντιδράσει η κοινωνία και να αναλάβει τις ευθύνες της, αντί να ομφαλοσκοπεί και να λέει συνέχεια ότι της φταίνε οι άλλοι.
 Ανδ. Ζαγάκος
Όπως μας είπε ο Ανδ. Ζαγάκος, «απορούμε για την όποια μορφή διχόνοιας υπάρχει, οικονομική, επαγγελματική κ.λπ., για κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όσοι μένουν σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, αν ήμασταν μονιασμένοι, θα βρισκόμασταν σε καλύτερη κατάσταση.
Αν αυτό είναι η κατάρα του έθνους ή μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα που αναπαράγεται ή μια συνωμοσιολογία, ο καθένας μπορεί να το εκλάβει στο ποσοστό που επιθυμεί».
«Το βασικό ζητούμενο», συνέχισε, «είναι να μονιάσουμε κι ας σημειωθεί ότι δεν ήμασταν μονιασμένοι ούτε το 1821, ούτε και την περίοδο έως τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά ούτε και μετά την απελευθέρωση».
Ο ίδιος δήλωσε απαισιόδοξος πως μπορεί να επέλθει ομόνοια: «Γιατί να είμαστε σήμερα μονιασμένοι, αναρωτήθηκε, όταν υπάρχουν τα παραπάνω παραδείγματα;
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά διδάσκει. Δε θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από όλα αυτά;
Είμαστε ένα μικρό έθνος με τη δική του γλώσσα και ιστορία. Αν δεν μονιάσουμε, και δε στηρίξει ο ένας τον άλλον, να αποδεχθούμε ότι ο πολιτισμός μας ανήκει σε όλο τον κόσμο και δεν περιχαρακώνεται μόνο στους Έλληνες που γράφει η ταυτότητά τους ότι είναι Έλληνες, δε θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».
Καταλήγοντας επισήμανε πως αυτή τη φορά το πρόβλημα της διχόνοιας εδράζεται στο οικονομικό και εξαπλώνεται σε άλλα πεδία της καθημερινής λειτουργίας, ενώ στο παρελθόν τα αίτια ήταν κοινωνικά και πολιτικά.
 Χρ. Κορομηλάς
Εντελώς διαφορετική είναι η εκτίμηση του κ. Χρ. Κορομηλά, ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει μεταστροφή της κατάστασης και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης δυνάμεων. «Το αισιόδοξο της περιόδου που διανύουμε είναι ότι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου άνθρωποι οικονομικά αδύναμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους».
Θέλοντας δε να συνδυάσει το 1821 με τη σημερινή εποχή, αφού αυτό ήταν και το ερώτημα που του απευθύναμε, ανέφερε: «Το διακύβευμα της περιόδου του ’21 ήταν η ελευθερία και η αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σήμερα, το διακύβευμα είναι η αποτίναξη ενός άλλου ζυγού, του οικονομικού, που μας έχει επιβληθεί μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κατοχής».
 Αλέξ. Παντζής
Την άποψη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει απομονώσει τους ανθρώπους, εξέφρασε ο Αλέξ. Παντζής: «Σήμερα έχει χαθεί η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Ο καθένας παραμένει περιχαρακωμένος στα προβλήματά του, με τελικό αποτέλεσμα να παραμένει αμέτοχος και απαθής στα όσα συμβαίνουν γύρω του».
 Νικ. Χριστόπουλος
«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε», παρατήρησε ο Νικ. Χριστόπουλος. «Η ανάγκη του Έλληνα του 1821 ήταν ανεξαρτησία και ελευθερία έκφρασης, ενώ η ανάγκη των σημερινών Ελλήνων είναι η εξασφάλιση των υλικών αγαθών.
Ξεφύγαμε από την ιδέα και περάσαμε στα υλικά αγαθά, κι οι νεοέλληνες δε θέλουν να είναι ελεύθεροι, αλλά προτιμούν να είναι σκλάβοι με ένα μισθό».
 Άλλη άποψη
Τους πολιτικούς υποδεικνύει ως υπεύθυνους για την κατάσταση που υπάρχει μια γυναίκα που μας μίλησε, χωρίς να επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά της: «Ακολουθώντας τη γνωστή πια, αλλά πάντα επιτυχημένη τεχνική του “διαίρει και βασίλευε”, οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα δημιουργούν τεχνηέντως διχασμό και αντιπαράθεση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Σκοπός τους, να αποπροσανατολίζουν το λαό και την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι οι πολιτικές τις οποίες οι ίδιοι έχουν ασκήσει εδώ και πολλά χρόνια κι εξακολουθούν να ασκούν, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίζουν το… σωτήριο για την πατρίδα έργο τους. Παρακαλώ… δε θέλω να μας “σώσετε” περισσότερο».

***  Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας  :

* Ξεκίνησε σήμερα η Δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι και της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο του 2011.
Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν περικυκλωμένο από αστυνομικούς ενώ έχουν φθάσει στην πόλη μας και αστυνομικοί των ΕΚΑΜ για αυτή τη δίκη.
Στην είσοδο του δικαστηρίου γινόταν σωματικός έλεγχος, ενώ στην αίθουσα της δίκης υπήρχε περιορισμένη πρόσβαση.-

***  Συμβουλές για την αγορά τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής   :
  * ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 Συμβουλές για την αγορά τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής δίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Ειδικότερα:
«-Μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο όσο το δυνατό συντομότερα.
-Η προσεκτική χρήση τους από τον καταναλωτή στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητη για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.
 1. Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια,
καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.
Απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την πώλησή τους πρέπει να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους από εγκεκριμένη εγκατάσταση.
Για τα νωπά προσέχουμε:
-Την οσμή, που πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
-Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
-Τα πλοκάμια και τις βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
-Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
-Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Για τα κατεψυγμένα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα, χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα λεπτό στρώμα πάγου πάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.
 2. Δίθυρα οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια,
γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος, θα πρέπει να είναι ζωντανά.
-Τα κελύφη πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή, αν είναι μερικώς ανοιχτά, με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους.
-Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
-Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).
Τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Πάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες από την ημέρα της αποκελύφωσης.
 3. Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες,
καραβίδες, αστακοί, καβούρια)
Για τα νωπά πρέπει:
-Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
-Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
-Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
-Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.
Γενικά, οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι, ενώ οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση της ζέστης, όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
Για τα κατεψυγμένα ισχύουν όσα αναφέρθηκαν και για τα φρέσκα.
 4. Αχινοί
Πρέπει να είναι ζωντανοί και αυτό φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.
 5. Ταραμάς
Πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά ΄σήμερα  :
 Απόκριές  στην Μεσσήνη  2013 .-

***    Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα Κόρινθος - Καλαμάτα μέσα από το Βίντεο :
 * Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές από τον αγώνα στην Κόρινθο που γνώρισε την ήττα η τοπική μας ομάδα με 1-0 από την Κόρινθο..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2JCBAODixKk .,
  
Πηγή: www.apopsi24.gr .-

***

 
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2391  video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =78 video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      784  video.-

                                             ***Σύνολο  :  3963  βίντεο ανηρτημένα .-

*** www.ethelosm.org , Εθελοντισμός  Μεσσήνης !
 Ιωάννα και Σταματάκος 2013 
AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-

Η  αδυναμία  του  παπού  ...!!!!!
 
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
 Στο  Σταματινού Αρφαρών εκδήλωση Απόκρεων   2013 
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
Από εκδήλωση απόκρεων στου  ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ  2013

Μία χώρα που την έλεγαν... Ελλάδα


Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το 90% του ελληνικού χρέους διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο, μέχρι και το 2011; Ακόμη και σε περίπτωση επιστροφής σε ελληνικό νόμισμα οι δανειστές μας ήταν υποχρεωμένοι να το σεβαστούν και να διαπραγματευτούν μαζί μας;
Πόσοι από μας γνωρίζουμε ότι και μέχρι τα τέλη του 2009 δεν απασχολούσε τους διεθνείς κύκλους το "ελληνικό πρόβλημα" επειδή απλούστατα δεν υπήρχε; Μέχρι τότε ως η πηγή της κρίσης θεωρούνταν οι Η.Π.Α. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν ήταν εκτεθειμένο στην τοξικότητα των χρηματοπιστωτικών παραγώγων, κυρίως αυτών που βασίζονταν στην παροχή πίστης στην αγορά κατοικίας. Αν δεν το πιστεύετε κάντε ένα πείραμα με την Google. Αναζητείστε "Ελλάδα" και "ελληνική κρίση" με χρονικό φίλτρο μέχρι το 2010. Θα εμφανιστεί κάτι; Όχι.
Τι συνέβη και μέσα σε τρία χρόνια ώστε μία μικρή μεν αλλά ανεξάρτητη και πλούσια χώρα έπαψε να υπάρχει; Γιατί σήμερα Ελλάδα δεν υπάρχει. Έχει χάσει την αυτονομία της, τη νομισματική, την οικονομική, την πολιτική, τη διπλωματική και τη γεωπολιτική ισχύ της. Άρα δεν είναι κράτος. Υφίσταται τυπικά. Σαν τον αγνοούμενο που έχει ξεψυχήσει, όλοι το γνωρίζουμε αλλά το πτώμα δεν έχει παραδοθεί. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να του κάνουμε κηδεία.
Προκειμένου να κατανοήσουμε τον ελληνικό θάνατο ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με τη δημιουργία του € οι τράπεζες απαλλάχτηκαν από δύο ρίσκα. Αυτόν του πληθωρισμού και το νομισματικό ρίσκο. Μόνο που οι χώρες στην περιφέρεια δεν είδαν να μειώνεται δραστικά το επιτόκιο δανεισμού τους. Αυτές μετατράπηκαν σε πραγματικό χρηματοπιστωτικό Ελ Ντοράντο. Βορειοευρωπαϊκές τράπεζες, εξουθενωμένες από το ατυχέστατο παιχνίδι που έκαναν σε dot εταιρίες βρήκαν να πατσίσουν τη χασούρα επιτιθέμενοι στον ευρωπαϊκό Νότο καθώς στις χώρες τους το επιτόκιο δεν τους επέτρεπε να παίξουν άσχημα παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι το € είναι γερμανικό και δευτερευόντως γαλλικό νόμισμα. Η Ελλάδα απλώς το υιοθέτησε. Ιδιαίτερα οι Γερμανικές τράπεζες με την οικονομική πολιτική "Ατζέντα 2010" δεν μπορούσαν να παίξουν παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας τους. Στη Γερμανία δεν είχαμε φούσκα στην αγορά κατοικίας. Αυτή έπρεπε να δημιουργηθεί αλλού. Πού; Στο Νότο.
Στο Νότο τώρα, δηλαδή και στην Ελλάδα, χάθηκε το όπλο του πληθωρισμού. Δηλαδή η χώρα μπορούσε να μειώσει το κόστος δανεισμού (θεωρητικά μέχρι εξαφανισμού) πληθωρίζοντας την οικονομία της. Αυτό πλέον δεν μπορούσε να γίνει. Το"μικρό" επιτόκιο του € στην πραγματικότητα ήταν δυσβάστακτο για τις χώρες του Νότου, με τις ατελείς οικονομίες που κέρδιζαν ανταγωνιστικότητα μέσω της υποτίμησης του νομίσματος. Οι χώρες αυτές έχασαν ένα σημαντικό όπλο στον οικονομικό πόλεμο.
Μα καλά θα πει κάποιος (κακόπιστος) παρατηρητής. Γίνεται να βασίζεις την ανάπτυξη σε αδύνατο νόμισμα και ελεγχόμενο πληθωρισμό; Η καλόπιστη απάντηση είναι ναι. Η Ελλάδα μέσα σε μία 20ετία, αρχής γενομένης από το 1981, υποτίμησε το νόμισμά της κατά 88% έναντι του δολαρίου. Για αυτό εξάλλου στην αναφορά της η Τράπεζα Edmond de Rothschild, το 2011, γράφει: "Η Ελλάδα αναπτύχθηκε με βάση ένα μοντέλο που επέτρεπε μεγάλα ελλείμματα ώστε να επιτυγχάνεται συνεχής ετήσια ανάπτυξη με την υπόθεση ότι τα μελλοντικά κέρδη θα χρησιμοποιούνταν για να ξεπληρωθεί το χρέος. Και αυτό πράγματι συνέβη για πολλά χρόνια. Η χώρα αναπτύχθηκε με ρυθμούς 4 - 5% ετησίως και το 2008 έφτασε να έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 34.000 $, γεγονός που την κατέτασσε στις 17 πλουσιότερες χώρες του Κόσμου."
Στην πραγματικότητα το σχέδιο "διάσωσης" της Ελλάδας δεν ήταν παρά σχέδιο διάσωσης των Γαλλικών και Ελβετικών Τραπεζών που είχαν εγκλωβιστεί στην ελληνική κρίση, η οποία υπήρξε το αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών των Ελλήνων κυβερνώντων και της Γερμανικής, εθνικιστικής πολιτικής.
Στην πραγματικότητα η αύξηση του κρατικού χρέους της περιόδου που μας ενδιαφέρει δεν ήταν ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο και κυρίως πανευρωπαϊκό. Το Γερμανικό κρατικό χρέος από το 65%, το 2008 εκτοξεύθηκε στο 83% το 2010 (και αυτό επίσημα, χωρίς να υπολογίσουμε χρέη που κρύβονται κάτω από το χαλί).
Πώς γίνεται λοιπόν σε μία χώρα, την Ελλάδα, που το χρηματοπιστωτικό της σύστημα δεν είχε εκτεθεί στην τοξικότητα των δομημένων ομολόγων να βρεθεί Έλληνας πολιτικός, ο κ. Σημίτης, και από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, το 2008, να προειδοποιεί ότι είχαμε μπει στο στόχαστρο ενώ μέχρι και το 2010 τα ασφάλιστρα κινδύνου ήταν μηδενικά για την Ελλάδα; Τι ήξερε αυτός ο πολιτικός; Γιατί αναφέρθηκε σε ένα διεθνές κλίμα εις βάρος της Ελλάδας το οποίο δεν υπήρξε μέχρι τα τέλη του 2009, έτος κατά το οποίο ο Γ. Παπανδρέου έκανε τις περίφημες καταστρεπτικές δηλώσεις στην Ελλάδα; Ήταν βλακεία; Ήταν αφέλεια; Ήταν "δημιουργικές" δηλώσεις; Να θυμίσουμε ότι από το 2008 και μέχρι το τέλος του 2009 τα επιτόκια αποκλιμακώθηκαν για την Ελλάδα. Γιατί από το 2004 υπήρξαν πιέσεις η Ελλάδα να υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης, όπως ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου το 2011 παρακαλώ; Γιατί το 2011 η χώρα δέχτηκε την υπαγωγή της στις ρυθμίσεις του Μνημονίου Ι που προέβλεπε δημοσιονομικούς στόχους που κανένα κράτος δεν μπορούσε να πετύχει; Γιατί επεβλήθησαν πολιτικές που εκτόξευσαν το χρέος του καθενός από εμάς στα 100.000 € ενώ ο υποτιθέμενος στόχος των μέτρων ήταν η μείωση του ελλείμματος;
Μήπως γιατί η ενδεχόμενη αύξηση του κόστους δανεισμού των χωρών του Νότου σήμαινε και αυτόματη μείωση του κόστους δανεισμού για τη Γερμανία (με αρνητικά επιτόκια δανεισμού) και τις ΗΠΑ; Μήπως γιατί κάποιους συμφέρει το στήσιμο μεταφοράς πλούτου από τη φτωχή Ελλάδα στον ανεπτυγμένο Βορρά;
Γιατί σπρώχνουν μία χώρα από ανεπτυγμένη χώρα να μετατραπεί σε αναδυόμενη χωρίς αυτό να συνεπάγεται ελάφρυνση του χρέους της; Γιατί αποδυναμώνουν με αυτόν τον τρόπο μία χώρα και την καθιστούν ευάλωτη σε μία νέα παγκόσμια κρίση που θα προέλθει από την αύξηση των τιμών βασικών αγαθών;
Λύσεις υπήρχαν, και μάλιστα εύκολες και γρήγορες. Αν πράγματι ήθελαν η Ελλάδα να υπερβεί το πρόβλημα χρέους θα μπορούσε η ΕΚΤ να το αγοράσει εξολοκλήρου και να το αντικαταστήσει με νέα μακροπρόθεσμα δάνεια που θα εξοφλούνταν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο μεσοδιάστημα η χώρα θα είχε το χρόνο να εφαρμόσει πολιτικές προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Ή εναλλακτικά η Ελληνική Κυβέρνηση (εφόσον έβλεπε ότι η χώρα της κινδύνευε από ολική πτώχευση και κοινωνική αποσύνθεση) θα μπορούσε να μειώσει δραματικά το ελληνικό χρέος με νομισματικούς χειρισμούς καθώς το χρέος της Ελλάδας ήταν κατά 90% υπαγόμενο στο ελληνικό δίκαιο. Αντί αυτό προτιμήθηκε η λύση της αποπληρωμής με εμπράγματες επιβαρύνσεις (ξεπούλημα ελληνικής περιουσίας).
Ποιος κερδίζει από αυτές τις πολιτικές; Η Γερμανία. Το μισό παραγόμενο πλούτο της Ευρώπης τον καρπώνεται η Γερμανία. Παράλληλα διασώζονται οι τράπεζες. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει μία και καλή αλλά μόνο σταδιακά συντηρώντας την Ελλάδα σε ημιθανή κατάσταση και με εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας όλου του Ευρωπαϊκού Νότου. Επίσης κερδίζει το ΔΝΤ (=ΗΠΑ). Πριν μπει στην Ελλάδα η μία μετά τις άλλες οι χώρες εγκατέλειπαν το ΔΝΤ και αναζητούσαν από αλλού πηγές χρηματοδότησης έστω και πιο ακριβές. Τέλος μαντέψτε και πάλι ποια χώρα κερδίζει από τη λειτουργία του € γενικότερα. Πριν το € η Γερμανία κινδύνευε από τη συνεχή τάση ανατίμησης του νομίσματος της. Δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο νομισματικό ανταγωνισμό με τις Η.Π.Α. Την ίδια περίοδο που η Ελλάδα είχε μάθει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της κυριαρχίας του $ με την υποτίμηση της δραχμής η Γερμανία ασφυκτιούσε με την ανατίμηση του δικού της νομίσματος. Όσο και αν φαίνεται περίεργο το € φρέναρε τη θανατηφόρα ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος!!!
Η Ελλάδα είχε πράγματι τις δικές της αδυναμίες, οικονομικές, κοινωνικές, παραγωγικές, πολιτικές (έντονα διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό και διεφθαρμένες, κλεπτοκρατικές, οικονομικές ελίτ) και λειτουργίας του Κρατικού Μηχανισμού. Αυτές αργά ή γρήγορα θα οδηγούσαν σε κρίση αλλά άλλου τύπου και όχι κρίση επιθανάτιου ρόγχου. Οι Έλληνες όφειλαν να δημιουργήσουν ένα άλλο πολιτικό σύστημα και να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία που οι ίδιοι δημιούργησαν. Παράλληλα έπρεπε να προστατέψουν την μικροεπιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας επενδύοντας περισσότερο στην έρευνα και αναπτύσσοντας παραγωγικές διαδικασίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Δεν το έκαναν. Αλλά δεν θα πέθαιναν από αυτό.
Το πρώτο τραγικό σφάλμα της Ελλάδας υπήρξε η υιοθέτηση ενός ξένου νομίσματος επί του οποίου δεν είχε και φυσικά δεν έχει κανένα έλεγχο. Το δεύτερο τραγικό σφάλμα είναι ότι επί εποχής Σημίτη αποδέχτηκε να παίξει ένα απίστευτο οικονομικό στριπτίζ. Επί Σημίτη, με την πρόσκληση της Black Rock, και με τη Lazard στη συνέχεια ξεκίνησε η παράδοση του ελέγχου βασικών οικονομικών δεδομένων στο διεθνές, παρασιτικό, χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.
Ήταν η αρχή του τέλους. Η "περίεργη" πολιτική Παπανδρέου και η εγκληματική διαχείριση Σαμαρά (δεν είναι τυχαίο που και οι δύο ανήλθαν στην εξουσία εξαπατώντας τους εκλογείς με άλλα προεκλογικά προγράμματα) αποτελείωσαν αυτήν τη χώρα.
Μπορεί να αναστηθεί; Μόνο τα κοινωνικά κινήματα, ο λαός μπορεί να δώσει την απάντηση. Δεν υπάρχει θεϊκή χείρα ή από μηχανής θεός. Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει από άποψη διπλωματική, οικονομικής αυτοτέλειας, εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτικής αυτονομίας. Μόνο να ξαναδημιουργηθεί μπορεί. Υπάρχει λαός; Υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις που δε θα κιοτέψουν; Δε θα συμβιβαστούν αλλά θα χαράξουν τη μεγάλη τομή γνωρίζοντας ότι το έργο είναι τιτάνιο; Η ανταμοιβή θα είναι μία και μόνη. Ένα καινούργιο κράτος θα δημιουργηθεί. Μία καινούργια Ελλάδα θα αναδυθεί.
Το διαβάσαμε από το: Μία χώρα που την έλεγαν... Ελλάδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/03/blog-post_8546.html#ixzz2Nzg8OLcE