ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

 Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  23  Φεβρουαρίου  2013  : 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ  ΚΑΙ ΕΝΑ  ΟΜΟΡΦΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
Το  ποντικάκι  πάντα  δίπλα  μας  ! :
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  γι΄ αυτό  το  Σ/Κ :

*** Τρεις πρώην υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου σε κυκλώματα υπεξαίρεσης
Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται η ζημιά του Δημοσίου
 Μία υπάλληλος (σε αργία), του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος του ίδιου Οργανισμού (ΓΛΚ), καθώς και άλλα τρία άτομα, που θεωρείται ότι ανήκαν σε δύο ανεξάρτητα κυκλώματα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για εμπλοκή σε μεγάλες υποθέσεις υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής συνολικά πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Στους συλληφθέντες της πρώτης οργάνωσης φέρεται να περιλαμβάνονται μία 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και άλλη μία 54χρονη ημεδαπή. Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση φέρεται να περιλαμβάνονται μία 46χρονη υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο 51χρονος σύζυγός της και μία 42χρονη ημεδαπή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο κύκλωμα είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από το μήνα Οκτώβριο του 2011, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την εγκληματική της δράση ανέρχεται σε 479.922 ευρώ.Από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έως το Μάρτιο του 2012, η 59χρονη συνταξιούχος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία από το Νοέμβριο του 2011 είχε πάψει να εργάζεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν είχε παραδώσει τις εκκρεμείς υποθέσεις-φακέλους, που διαχειριζόταν και συνέχισε να πραγματοποιεί υπηρεσιακές ενέργειες και «εντολές» στις υποθέσεις.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα και τη διασταύρωση στοιχείων, προέκυψε ότι σε συνολικά 11 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων είχε δοθεί «εντολή» καταβολής μεγάλων χρηματικών ποσών και συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η 59χρονη μέσω μεταβολής στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, πίστωνε αντίστοιχα χρηματικά ποσά, σε λογαριασμούς προσώπων της ομάδας.
Συγκεκριμένα, ακόμη και μετά από τη συνταξιοδότησή της (Νοέμβριος 2011), χρησιμοποιώντας είτε τον προσωπικό της κωδικό, είτε κωδικούς συναδέλφων της, πραγματοποιούσε μεταβολές στοιχείων (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και διευθύνσεις οικιών) σε μητρώα συνταξιούχων, που είχαν αποβιώσει, ενώ ακολούθως έδινε την «εντολή» εφάπαξ καταβολής συντάξεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρούσαν τα δύο άλλα μέλη της ομάδας.
Στο πλαίσιο άρσης τραπεζικού απορρήτου, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, διαπιστώθηκε ότι σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρούσε η 57χρονη πρώην υπάλληλος του ΓΛΚ, είχε καταβληθεί παράνομα το χρηματικό ποσό των 135.233,55 ευρώ, καθώς επίσης σε πέντε λογαριασμούς που διατηρούσε η 54χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 344.688,53 ευρώ.Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 59χρονης συνταξιούχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λευκός φάκελος, που περιείχε 14 φωτοτυπίες καταστάσεων σχετικά με καταβολές ποσών σε θανόντες συνταξιούχους και δύο καρτέλες θανόντων συνταξιούχων.
Το δεύτερο κύκλωμα είχε συγκροτηθεί από το Φεβρουάριο του 2004, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την εγκληματική δράση της ανέρχεται σε 68.711,37 ευρώ.Από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έως και το Νοέμβριο του 2011, η 46χρονη -σε αργία- υπάλληλος του ΓΛΚ, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό της κωδικό ή τον κωδικό συναδέλφου της, πραγματοποιούσε, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, μεταβολές στοιχείων (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και διευθύνσεις οικιών) σε μητρώα θανόντων συνταξιούχων, αλλά και σε συντάξεις εν ζωή δικαιούχων, οι οποίες για διάφορους λόγους είχαν ανασταλεί. Στη συνέχεια, έδινε «εντολή» εφάπαξ καταβολής συντάξεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρούσε ο 51χρονος σύζυγός της και η 42χρονη ημεδαπή.
Στο πλαίσιο άρσης τραπεζικού απορρήτου, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, προέκυψε ότι ο 51χρονος σύζυγός της είναι δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο με (24) διαφορετικές «εντολές» καταβολών είχε πιστωθεί το χρηματικό ποσό των 55.012,37 ευρώ. Επίσης, σε τραπεζικό λογαριασμό της 42χρονης ημεδαπής είχε καταβληθεί με τρεις διαφορετικές «εντολές» (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος 2012), το χρηματικό ποσό των 13.699,10 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνται το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Καλαμάτα: Η πόλη του ήλιου και του πολιτισμού  :
       *  Παρουσιάστηκαν τα τηλεοπτικά σποτ ,   .  Παρουσιάστηκαν, σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας, τα τηλεοπτικά σποτ για την προβολή της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία και θα δοθούν σε τηλεοπτικά μέσα τοπικής και εθνικής εμβέλειας τις προσεχείς εβδομάδες.
Πρόκειται για δύο σποτ, διάρκειας 30 δευτερολέπτων και 5 λεπτών, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα, για την προσφορά της στο Δήμο Καλαμάτας. Η ίδια, από την πλευρά της, δήλωσε ότι την τιμά να προσφέρει στην πόλη, την οποία θεωρεί την πιο όμορφη της Ελλάδας.
Τα ονόματα όσων συνετέλεσαν στη δημιουργία των σποτ είναι: Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Μουσική: Νίκος Ξανθούλης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει ο Δήμος Καλαμάτας στους συλλόγους που συμμετείχαν εθελοντικά, όπως: Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Ποδηλατικό Τμήμα Καλαμάτας Ευκλής, Αερολέσχη Καλαμάτας, Εξερευνητική Ομάδα Σπηλαίων και Φαραγγιών «Νέδων», καθώς και σε δεκάδες μεμονωμένους εθελοντές.
Α.Π.
υγ-παρακολουθήστε το ένα από τα 2 σποτ που παρουστιάστηκαν σήμερα
 

**** Επίσημη έναρξη του 5ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας :
  

 
*  Η επίσημη τελετή έναρξης του 5ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Εlite στην Καλαμάτα.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον πρόεδρο του Συνεδρίου, καθηγητή Εντατικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μπαλτόπουλο, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Κατερίνα Λαμπροπούλου, τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Αναστάσιο Πουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Μιχαήλ, την πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής Σπάρτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης τιμήθηκε ο Μεσσήνιος πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτεργάτης στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος, για την προσφορά του στην υγεία και την παιδεία.
Βασικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο αν. καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αλεβιζόπουλος, με καταγωγή από την Καζάρμα Πυλίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία».
Περισσότερα από την ενδιαφέρουσα ομιλία του, σε σχετικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θ».
Μ.Ν.

***  Δραγασάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή   :
   
Εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του χθες στο ΔΗΠΕΘΕΚ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το βιβλίο του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή στη Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, αντιπροέδρου της Βουλής και υπευθύνου του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, με τίτλο «Ποια έξοδος; Από την κρίση; Με ποιες δυνάμεις;», παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ, με πρωτοβουλία του «Πολιτιστικού Αντίλογου», του βιβλιοπωλείου «Παπασωτηρίου» και των εκδόσεων «Ταξιδευτής».
 Με το εν λόγω βιβλίο ο βασικός συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ρίχνει φως στα αίτια της κρίσης και προτείνει λύσεις εξόδου από αυτήν.
 Τα τρία ερωτήματα που, με διαλεκτικό τρόπο, αναπτύσσει, προτείνουν δραστικές ενέργειες για μια νέα αρχή, με την κοινωνία στο επίκεντρο. Από την αρχή, κιόλας, εντοπίζει τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς πραγματικότητας, αποδίδει ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης και συστήνει μια δέσμη μέτρων, με απαρχή τον άμεσο μηδενισμό του ελλείμματος και τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών και των υπαρχόντων πόρων, ώστε να αρθούν τα βάρη από τους εργαζόμενους.
 Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, εκτός του εισαγωγικού σημειώματος, αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναδημοσιεύσεις παλαιότερων άρθρων του στον Τύπο.
 Ειδικότερα: Με άμεσο τρόπο αναφέρεται στο σχέδιο της Αριστεράς για διέξοδο και μια νέα αρχή με βάση μια κοινωνική πλειοψηφία, με το λαό διαρκώς στο προσκήνιο για τη λήψη των αποφάσεων και τον έλεγχο της εξουσίας.
 «Ο μηδενισμός του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος υπό τις συνθήκες εκβιασμών και πιέσεων που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να καταστεί άμεσος πολιτικός στόχος της Αριστεράς.
Η δημοσιονομική διαχείριση πρέπει να απεξαρτηθεί το ταχύτερο δυνατό από τις δόσεις των δανειστών» τονίζει και εξηγεί: «Η εξισορρόπηση θα στηριχθεί σε μία πολιτική εσόδων με αιχμή τη φορολογική μεταρρύθμιση, την κατάρτιση πλήρους περιουσιολογίου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Την αναδιάρθρωση του κράτους και των δημοσίων δαπανών. Την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου μέσω αναπτυξιακών κοινοπραξιών και άλλων συμπράξεων, με στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών και τη βελτίωση της καθαρής οικονομικής θέσης του κράτους. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, με βασικό κριτήριο την απασχόληση και την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την υποκατάσταση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών.
Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι η κοινωνικοποίηση των βασικών τραπεζικών λειτουργιών, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, απαιτεί ριζική τροποποίηση της λειτουργίας του συστήματος, με διάφορες μορφές δημόσιας ιδιοκτησίας, ίδρυση νέων τραπεζών ειδικού σκοπού με αντικείμενο την αγροτική πίστη, τη μικρομεσαία επιχείρηση, τη λαϊκή στέγη και τις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα της Ελλάδας θα είναι υπό δημόσια ιδιοκτησία και οι μετοχές της δε θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο».
 Με περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στο ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά», επισημαίνει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χρησιμοποιηθούν δίκαια και αναπτυξιακά οι υπάρχοντες πόροι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα επιβίωσης.
Καλεί σε επαγρύπνηση, καθώς, όπως αναφέρει, βιώσιμο χρέος με όρους «τρόικας» δε σημαίνει βιώσιμο χρέος για την κοινωνία.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη δέσμης ενεργειών, φέρει ως πρώτες εκείνες που, όπως λέει, θα αποσκοπούν στην άμεση αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας των αντιπροσωπευτικών θεσμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Ακολούθως, συστήνει «μία δεύτερη δέσμη, που πρέπει να αποσκοπεί στην εμπέδωση αρχών διαφάνειας, λογοδοσίας, κοινωνικού ελέγχου, στην αμείλικτη καταπολέμηση της διαφθοράς, στην ικανοποίηση του αιτήματος για δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, στον έλεγχο του χρέους και των αιτιών του, στην επανεξέταση σκανδαλωδών συμβάσεων και στην ταχεία απονομή δικαιοσύνης». Καθώς και μία τρίτη δέσμη ενεργειών, για τη διεκδίκηση μιας νέας σχέσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.
 Υποστηρίζει, μάλιστα, σε αυτό το σημείο την ανάγκη επανατοποθέτησης του ελληνικού προβλήματος και της αντιμετώπισής του και, κυρίως, την ανάγκη «να αναγνωριστούν οι πολιτικές αιτίες και ευθύνες των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών».
 Προτείνει, δε, ως αφετηρία το τρίπτυχο του τερματισμού της λιτότητας και των μνημονίων, της αναδιαπραγμάτευσης των επαχθών όρων, καθώς και μια ρύθμιση του ελληνικού χρέους, στα πρότυπα της ανάλογης ρύθμισης των γερμανικών χρεών το 1953.
 Νωρίτερα, ο κ. Δραγασάκης, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου και του Σπύρου Μωρακέα, στα γραφεία του κόμματος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
 Κατά τη διάρκειά της, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών υποστήριξε ότι θα πρέπει ο λαός να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της χώρας, η οποία βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης και το κλίμα αισιοδοξίας που θέλει να μεταφέρει προς την κοινωνία ο πρωθυπουργός.
 «Αυτή την περίοδο ζούμε την τρίτη παράλυση της Ελλάδος. Οι δύο πρώτες ήταν οι δραστικές περικοπές του κράτους, η δεύτερη αυτή των τραπεζών. Σήμερα πλέον ζούμε τη γενικότερη παράλυση της οικονομίας, αφού πλέον στέρεψε η φοροδοτική ικανότητα της κοινωνίας. Οι οικονομικοί δείκτες, παρά τα ευχολόγια, επιδεινώνονται συνεχώς, και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φαύλος κύκλος που έχουμε μπει πρέπει να σπάσει. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργοποίηση των πολιτών, σε μια κατεύθυνση διαφορετική από αυτή που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση».

***  Δαβίλλας: Κύριε Μπούχαλη, κάντε διορθωτική δήλωση για το καρναβάλι της Μεσσήνης :
  *  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Κύριε Μπούχαλη, κάντε διορθωτική δήλωση για το καρναβάλι της Μεσσήνης
 Με αφορμή αγενείς, απαξιωτικές, σφόδρα προσβλητικές και θα μπορούσα να πω ενδεχομένως και προβοκατόρικες δηλώσεις, που έγιναν σε τοπικό κανάλι του νομού από το θεσμικό παράγοντα του Δήμου Καλαμάτας και μέλος της καρναβαλικής επιτροπής, κ. Μπούχαλη, για το παραδοσιακό καρναβάλι της Μεσσήνης, έχω να πω τα εξής:
Οι άνθρωποι που έχουν δημόσιο ρόλο και λόγο, πρέπει πριν μιλήσουν να σκέφτονται, τι θα πουν και εάν αυτά που θα πουν, θίξουν και προσβάλλουν ήθη, έθιμα και πολιτιστικές αξίες, εθιμικά κατοχυρωμένες και πανελληνίως αναγνωρισμένες, όπως είναι το παραδοσιακό καρναβάλι της Μεσσήνης, που κουβαλάει ιστορία 153 ετών.
Δυστυχώς, ο κύριος Μπούχαλης, ίσως χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει, με αυτά που είπε στο εν λόγω κανάλι, ότι δηλαδή το καρναβάλι της Μεσσήνης τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί και μαραζώσει, προσέβαλε ευθέως το φιλότιμο και την πολιτιστική ιστορία των συνδημοτών μου, γεγονός που τους γέμισε με πίκρα και ένα μεγάλο γιατί. Μάλιστα, ο κύριος Μπούχαλης, πλημμυρισμένος από αισθήματα αρωγικού αλτρουισμού για τη Μεσσήνη, είπε πως το καρναβάλι της Καλαμάτας θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση εκείνου της Μεσσήνης. Σας ευχαριστούμε πολύ, κύριε Μπούχαλη, μας υποχρεώνετε. Προσωπικά, θα σας παρακαλούσα να κάνετε διορθωτική δήλωση, που θα αποφόρτιζε την όποια συναισθηματική ένταση προκάλεσαν οι δηλώσεις σας στους συνδημότες μου. Άλλωστε, αυτό, εάν το κάνετε, θα είναι σύμφωνο και με το πνεύμα του πολύ σεβαστού σε μένα αξιότιμου δημάρχου σας, κυρίου Νίκα. Ο οποίος με επιστολή του προς το δήμαρχό μας, καθώς και στα ΜΜΕ, αναγνωρίζει και σέβεται την εθιμική πρωτοκαθεδρία του Δήμου Μεσσήνης στα καρναβαλικά δρώμενα του νομού.
Επιπροσθέτως δε, σε προσωπική τυχαία συνάντηση που είχα μαζί του, μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο καρναβάλι μας και μου υποσχέθηκε πως του ιδίου προεξάρχοντος η Καλαμάτα θα δώσει βροντερό «παρών» στο καρναβάλι της Μεσσήνης, πράγμα για το οποίο και πάλι τον ευχαριστώ δημόσια.
Κλείνοντας, θέλω ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης, να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στο καρναβάλι της Καλαμάτας. Επίσης, να καλέσω ακόμα μια φορά τους αγαπητούς μας συμπολίτες της Καλαμάτας και όλους τους φορείς της πόλης, να έρθουν στο καρναβάλι της Μεσσήνης, που φέτος ξεκινά από τις 3 Μαρτίου με διάφορα δρώμενα και κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα, με την καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε ένα ανανεωμένο, παραδοσιακό, αλλά και επίκαιρο καρναβαλικό θέαμα.
Με εκτίμηση         Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μεσσήνης   Γεώργιος Δαβίλλας

***  Καυστική ανακοίνωση από το Σύλλογο Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  *   O Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας δηλώνει ότι «ουδεμία σχέση έχει με την “πανηγυρική” και θορυβώδη συλλογή φαρμάκων για τους πάσχοντες και απροστάτευτους από την κυβέρνηση συμπολίτες μας, που οργανώνεται από το ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης».
Αντίθετα, ο ΣΦΔΙΚΑΛ «και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, που ο Σύλλογός μας υποστηρίζει, συνειδητά, σιωπηλά και συγκρατημένα διαθέτει το υστέρημα του λαού, προϊόν της αλληλεγγύης του. Ανυπόκριτα και ανυστερόβουλα, εθελοντικά και πρόθυμα προσφέρει όσα, από έτους σχεδόν, συλλέγει (φάρμακα και υπηρεσίες).
Φροντίζει την ενημέρωση των πολιτών αποφεύγοντας τα “εγκαίνια” και τις θορυβώδεις εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν και υστερόβουλο υπόβαθρο.
Άλλωστε, είναι σαφές ότι δημόσιες και ιδιωτικές δομές που επέτρεψαν να διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνία γενικότερα, δε νομιμοποιούνται, όχι φάρμακα να συλλέγουν και να “εμπορεύονται” αλληλεγγύη, αλλά οφείλουν ούτε καν να εμφανίζονται μπροστά στους πολίτες με παραινέσεις για αλληλεγγύη. Φτάνει πια. Η υποκρισία έχει και όρια!».

***  Προφυλακίσθηκαν οι δύο Αλβανοί που λήστεψαν το παντοπωλείο :
  *  Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι δύο Αλβανοί, 39 και 34 ετών, που συνελήφθησαν προχθές στους ευκαλύπτους, στην οδό Λακωνικής. Πρόκειται για τους δύο Αλβανούς που διέπραξαν τη ληστεία στο παραδοσιακό παντοπωλείο στην οδό Θεοτόκου την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι δύο ληστές παραδέχθηκαν την πράξη τους και ισχυρίσθηκαν ότι έκαναν τη ληστεία γιατί δεν είχαν χρήματα. Ο ένας διαμένει μόνιμα στην Καλαμάτα και ο δεύτερος ήρθε πρόσφατα από την Αλβανία, προκειμένου να δουλέψει στις ελιές.

*** Σαν σήμερα ...στις 23 Φεβρουαρίου
     
    
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΧΘΕΣ την πρωίαν εγένετο η κάθοδος της Αγίας Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής εκ της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς εις τον ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου. Η πομπή εκκινήσασα εκ της Μονής την 8ην πρωινήν ώραν έφθασεν εις τον ναΐσκον της Αγίας Άννης την 9.00 π.μ., όπου ανέμενον αυτήν ο ηγούμενος της Μονής Νείλος Γιαννούκος μετά του κλήρου Καλαμών και τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου «Άγιος Κωνσταντίνος» και αρκετός κόσμος. Εκείθεν η Αγία Εικών, ψαλλείσης κατανυκτικωτάτης δεήσεως παρακολουθούντος του πλήθους, ωδηγήθη εις τον Ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και εναπετέθη.
 -ΑΠΕΒΙΩΣΕ χθες νεαρά κόρη των Καλαμών η Δήμητρα Γκιτάκου, θυγάτηρ του επί σειρά ετών διατελέσαντος Δημολογιστού της Νομαρχίας Μεσσηνίας, αειμνήστου Νικήτα Γκιτάκου. Οξυτάτη νόσος προσβαλούσα την ατυχή νεάνιδα εις το έαρ της ζωής, εστέρησε ταύτην της ζωής. Το «Θάρρος» συλλυπείται βαθέως την οικογένειαν της ατυχούς νεάνιδος ευχόμενον αυτή την εξ ύψους παρηγορίαν.
 ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες προς την Νομαρχίαν, υπό του Υπουργείου των Εσωτερικών, ότι ήρθη ο έλεγχος των ταξειδευόντων εις Θεσσαλονίκην και άλλα μέρη του Κράτους, επιτρεπομένης εις πάντας της μεταβάσεως εις τα μέρη αύτα άνευ αδείας της Αστυνομίας ως εγένετο μέχρι τούδε
 πηγή:Αρχείο "Θάρρους"

Γεγονότα
 532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.
1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
1886: Οι Times του Λονδίνου δημοσιεύουν για πρώτη φορά στον κόσμο μικρή αγγελία.
1941: Το ελληνικό υποβρύχιο Νηρεύς, υπό τον Πλοίαρχο Βεροιόπουλο, βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά.
1943: Οι γερμανοί κατακτητές ανακοινώνουν την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν σε καταναγκαστικά έργα.
 Γεννήσεις
 1685: Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ, γερμανός συνθέτης του μπαρόκ. (Θαν. 14/4/1759)
1744: Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ, γερμανοεβραίος τραπεζίτης, γενάρχης της δυναστείας των Ρότσιλντ. (Θαν. 19/9/1812)
(Θαν. 5/12/2008)
 Θάνατοι
 1934: Έντουαρντ Έλγκαρ, βρετανός συνθέτης. (Pomp and Circumstance Νο1, Enigma Variations, Imperial march) (Γεν. 2/6/1857)
1957: Μαρίκα Νίνου, ρεμπέτισσα. (Γεν. 1918)
1965: Σταν Λόρελ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Άρθουρ Στάνλεϊ Τζέφερσον, άγγλος κωμικός. (Χοντρός και Λιγνός) (Γεν. 16/6/1890)   πηγή: www.sansimera.gr

***

***    ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Για  την Α΄ τοπική  της ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποπδόσφαιρο :     Σάββατο 23/02/2013  – 3.30 μ.μ.
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ασπρόχωμα:  1-1 .- ^
 Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας0-1 .-^
 ΑΟ Φαραί – Απόλλων Πεταλιδίου:  2-0 .- ^

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου – 11.30 μ.μ.
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Δωρίου: Καρβούνης, Λουκάς, Τσίρμπας
3.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Ομόνοια: Ψηλοπαναγιώτης, Τσαλίκογλου, Γκούμας
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Τέλος Άγρας: Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Γιαννέας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – ΑΟ Διαβολιτσίου: Η. Νικολόπουλος, Κατσάς, Ταβουλαρέας
 Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – ΑΟ Σπερχογείας: Κυριακόπουλος, Τουρλομούσης, Κότσαρης

***  Για  την Β΄ Τοπική  στο ποδόσφαιρο  της ΕΠΣΜεσσηνίας :

  

Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, είναι οι εξής…
  Ατρόμητος Πλατέος – Αστέρας Βαλύρας:  3-1 .-^
 Νίκη Πλάτης – Αστέρας Μικρομάνης 2-3 .-^
 Νέος Άρις – Ανδρούσα:  1-1 .-^
 Μιλτιάδης – Τσικλητήρας Πύλου 0-1 .- ^
 ΑΟ Στενωσιάς – Δόξα Καλαμάτας:  1-1 .- ^

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου – 12.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Χατζή – Ολυμπιακός Ανάληψης: Σκόρδος, Ζαχαράκης, Τσέλο
3.30 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Πανθουριακός – Κεραυνός Καλαμάτας: Λάμιας, Αγγελακάκης, Τσαούση
Γήπεδο Μάνεσι
ΑΣ Μάνεσι – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σερεμέτης, Γιαννέτσος, Σιψάς
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Πανιώνιος Κ.: Γεωργαντάς, Κασκάνης, Σκόρδος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Χανδριναϊκός: Τουρλομούσης, Ρέκκας, Λουκάς
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα: Κότσαρης, Κουτσαναστάσης, Μαυρομιχάλης
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΕ Λογγάς: Καρβούνης, Λαμπίρης, Γιαννέτσος
 Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Ακρίτας Κορώνης: Η. Νικολόπουλος, Γκούμας, Καλογερόπουλος
5.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας: Σκόρδος, Σταυρόπουλος, Τρουπάκης

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σαββατο 23/02/2013 , 3ος όμιλος  3η  αγωνιστική:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  6-1 .- ^

*** Γιά  την Γ΄ Τοπική  ΕΠΣΜεσσηνίας : 19η  αγωνιστική  Σαββάτο  23/02/2013
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ  6-2 .- ^
ΠΑΟ  ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ  3-0 .- α.α.  .-^

ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΟΚ Καλαμάτας   2-0 .- ^
Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΕΚ Καλαμάτας  2-3 .- ^
Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ  0-5 .- ^
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας  3-0  .- ^ α.α.  .-^

***   Δ Εθνική Κυριακή  24/02/2013  6ος  Όμιλος :
 Εθνικός Μελιγαλά - Ατρόμητος Λάππα 
Δόξα Νέας Μανολάδος  - Πάμισος  Μεσσήνης
Εθνικός  Σαγέϊκων - Αχαϊκη
Διαγόρας Βραχνέϊκων - Εράνη Φιλιατρών
ΠΟΦ Πανόπουλου - Παναρκαδικός

*** Γ΄ Εθνική  Κυριακή 24/02/2013 Νότιος  Όμιλος :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΧΑΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ  - ΕΘΝΙΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ  3-0  α.0. . -^
ΦΩΣΤΗΡΑΣ  - ΓΛΥΦΑΔΑ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΡΟΥΒΑΣ - ΑΧΑΡΝΑ/ΊΚΟΣ

***΄Β΄ Εθνική στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
27/02/2013 Ηρακλής Παναχαϊκή -
24η Αγωνιστική
24/02/2013 Πανσερραϊκός Δόξα Δράμας -
24/02/2013 Καλλιθέα Αναγέννηση Επανωμής -
24/02/2013 Λάρισα Αναγέννηση Γιαννιτσών -
24/02/2013 Νίκη Βόλου Πιερικός -
24/02/2013 Θρασύβουλος Ηρακλής -
24/02/2013 Βύζας Μεγάρων Παναιτωλικός -
24/02/2013 Παναχαϊκή Καλλονή -
24/02/2013 Φωκικός Ολυμπιακός Βόλου -
25/02/2013 Εργοτέλης Ηρακλής Ψαχνών -
25/02/2013 Καβάλα Εθνικός Γαζώρου -

  **  ΞΑΝΘΗ  -  ΒΕΡΕΟΙΑ       0-2    , (0-0).- ^
Διαιτητής : Θάνος ,
Τα  γκόλ : 59΄ πεν .  Μάνταλος αποκρούει Λόπεζ  Βέροιας , 71΄Κόστλι , 90 ΄Ολαϊταν ,
Κάρτες : κόκκινη Ορέστες ,
Οι ενδεκάδες στο Ξάνθη - Βέροια:
  Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας(Βασιλακάκης) , Κομεσίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι, Φλίσκας, Μπέρτος
  Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Μπαργκάν
Τα  Βίντεο από αγώνα :
~** ΞΑΝΘΗ - ΒΕΡΟΙΑ 0-0 απόκρουση πεν . :
http://youtu.be/kETUbYd11_A ,
*** ΞΑΝΘΗ - ΒΕΡΟΙΑ   0-1   71΄ γκόλ Κόστλι  Βέροιας :
  **  ΞΑΝΘΗ-ΒΕΡΟΙΑ  0-2   δηλώσεις  γκόλ  :
* ** Ξάνθη - Βέροια  0-2  φάσεις  :
http://youtu.be/mozDcYBpMFo ,
 
***  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - ΚΕΡΚΥΡΑ   3-1    , (3-0) .- ^
Διαιτητής : Δημητρόπουλος
Τα  γκόλ :  25΄ καί 34΄ Δ. Σαλπιγκίδης , 30΄ Στεφ. Αθανασιάδης , 68΄Γκέσιος,
Κάρτες : Τσουμάνης , Κ.  Κατσουράνης , Γκέσιος ,
Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ - Κέρκυρα:
  ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Γκαρσία(Πέλκας), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης(Ρομπέρ)    , Καμαρά(Κουμάλο) , Λόρενς, Αθανασιάδης
  Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης(Ηλιάδης) , Εντερ, Βενέτης, Αρμένης, Σταμόγιαννος(Τσονάκης) , Μπουκουβάλας, Τσουμάνης, Γκέσιος, Γιάντσης, Κυβελίδης

~ Tα video  από τον  αγώνα :
~**  ΠΑΟΚ  - Κέρκυρα   14΄  α΄ γκόλ Δ. Σαλπιγκίδη :
~**  ΠΑΟΚ  - ΚΕΡΚΥΡΑ  30΄  2ο  γκόλ Στεφ. Αθανασιάδη :
~** ΠΑΟΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ 34΄ 3ο  γκόλ Δ. Σαλπιγκίδης :

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΟΦΗ   3-1  ,   (2-1) .-
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας) , .-^
Τα γκόλ : 30΄ Μαρίνος , 31 ΄Κοθτσιανικούλης (από θέση οφσάϊτ) , 39΄ καί  75΄ Τοτσέ ,
 Κίτρινες: Σο - Κυζιρίδης, Παπάζογλου, Καπουράνης
Κόκκινες: Παπάζογλου (+90΄-δεύτερη κίτρινη) .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Φουρλάνος (36΄ Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας (78΄ Εσπράθα), Τοτσέ (82΄ Φορναρόλι)
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Κουρδάκης (51΄ Ζαχαράκης), Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Κουτσιανικούλης, Βερόν, Μακρής, Κυζιρίδης (79΄ Καπουράνης), Περογαμβράκης (69΄ Βιτώρος), Παπάζογλου .- ^

Τα βίντεο από αγώνα:
~*** ΠΑΟ- ΟΦΗ  1-0  Μαρίνος :
~** ΠΑΟ - ΟΦΗ  1-1  Κουστιανικούλης :
 http://youtu.be/4kNAOFCfGvo ,

 ** ΠΑΟ  - ΟΦΗ  2-1  α΄ ημίχρονο  :
http://youtu.be/39Cg9RG4yAM

**  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ  3-1 Τοτσέ β΄ ημιχρονο  (23/02/2012 ) :   
 http://youtu.be/md9_jQ_RT10 ,

~**
*** Για  την Σούπερ Λίγκα :
23η Αγωνιστική
23/02/2013 Ξάνθη Βέροια0-2
23/02/2013 ΠΑΟΚ Κέρκυρα 3-1
23/02/2013 Παναθηναϊκός ΟΦΗ 3-1
24/02/2013 Ατρόμητος ΠΑΣ Γιάννινα -
24/02/2013 Αστέρας Τρίπολης Λεβαδειακός -
24/02/2013 Πανιώνιος Πανθρακικός -
24/02/2013 Πλατανιάς Χανίων ΑΕΚ -
24/02/2013 Ολυμπιακός Αρης -

***  Για  την Α1  στο Ελληνικό  Μπάσκετ :
18η Αγωνιστική
23/02/2013 Πανιώνιος Αρης 82-75.-^
23/02/2013 Απόλλων Πατρών Κολοσσός 78-66 .-^
24/02/2013 ΠΑΟΚ Καβάλα -
24/02/2013 Ολυμπιακός Περιστέρι -
24/02/2013 Πανελευσινιακός ΑΓΟΡ -
24/02/2013 Ηλυσιακός Παναθηναϊκός -
25/02/2013 Ικαρος Καλλιθέας ΚΑΟ Δράμας -


~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        735 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  732   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3748   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

**  *** Ακολουθούν όμορφα Βίντεο από Διασκέδαση στην ταβέρνα "Αρχοντικό ¨στην Αράχωβα Μελών του Συλλόγου Εθελοντών (Εθελλοντισμού) Μεσσήνης στης 16 , 17 Φςβρουαρίου 2013 :

~ διασκέδαση 2013 Αράχωβα P1040908.MP4 :
http://youtu.be/MNSOs_qwPtk ,

~ Διασκέδαση Αράχωβα P1040905.MP4 :
http://youtu.be/q-ytbBQsbKE ,

~ Αράχωβα Εθελοντές Μεσσήνης P1040910.MP4 :
http://youtu.be/CoqHFmAXnAU ,

~ ΑΡΑΧΩΒΑ Σ. Εθελοντών Μεσσήνης P1040912.MP4 :
http://youtu.be/v57RlW ,

~ Αρράχωβα διασκέδαση 2013 P1040916.MP4 :
http://youtu.be/99yFHxwdda4 ,

~ Αρχοντικό Αράχωβα 2013 P1040906.MP4 :
http://youtu.be/oIyGgR9VB2U ,

~ Διασκέδαση Εθελοντων Αράχωβα 2013 P1040913.MP4 :
http://youtu.be/UF0HN6NuKIU ,

~Τραγούδι χορός Αράχωβα 2013 P1040907.MP4 :
http://youtu.be/ojwPTKukKPM ,

~ Τραγούδι χορός Αράχωβα 2013 P1040914.MP4 :
http://youtu.be/Q_356ZImeVo ,

~ Θ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αράχωβα P1040915.MP4 :
http://youtu.be/X3iJ7xTEJ8o .,


***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html  , Αθλητική παρουσίαση Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , ΑΥΤΟΙ που μας ΓΡΑΦΟΥΝ  Αδιακρίτως , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/22-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/23-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**

  *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-