ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 :
Ηλιοβασίλεμα  στο Αρφαρά  Καλαμάτας
Σε αγρόκτημα των αρφαρών
Ένα  αναμνηστικό μιά θύμιση από τον αξέχαστο για μένα ιερέα -δάσκαλο  των Αρφαρών Μεσσηνίας
ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ Παν. Παπανικολάου
Το ποντικάκι στην ενημέρωση ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

~** Μέλη της Χρυσής Αυγής καταθέτουν στεφάνια στην Πηγάδα του Μελιγαλά :


* Μέλη της Μέλη της Χρυσής Αυγής καταθέτουν στεφάνια στην Πηγάδα του Μελιγαλά (Βίντεο)Χρυσής Αυγής καταθέτουν στεφάνια στην Πηγάδα του Μελιγαλά

~** Επίδειξη δύναμης της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά

Επίδειξη δύναμης της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά
Παρουσία βουλευτών κι εκατοντάδων μελών της Χρυσής Αυγής από την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλα μέρη της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο για τα θύματα στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Οι Χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες και σημαίες του κόμματός τους, παρατεταγμένοι σαν στρατός, φώναξαν συνθήματα, όπως ‘’αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές’’, ‘’τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά’’, ‘’ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά’’, ‘’αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή’’.
 Ο ομιλητής Γιάννης Μπουγάς, καθηγητής – απόδημος από τον Καναδά, είπε ότι η εκδήλωση δεν είναι γιορτή μίσους και χαρακτήρισε μοναδικό και ανατριχιαστικό το έγκλημα του Μελιγαλά. Μίλησε για παραποίηση του εγκλήματος στην αριστερή βιβλιογραφία και ζήτησε να επισκεφθεί το Μελιγαλά κάποιος πρωθυπουργός, όπως πρωθυπουργοί έχουν επισκεφθεί τον Αη Στράτη και τη Μακρόνησο.
 Χαιρετισμούς απηύθηναν εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων ο Χρήστος Μπένος, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, που μίλησε για καινούργιους συμμορίτες, Δεξιούς και Αριστερούς και είπε ότι αυτές τις γιορτές η Χρυσή Αυγή θα τις κάνει εθνικές.


~**  "Λύγισε" ο Αστέρας στην Τούμπα (2-1) - Σοβαρά παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στις καθυστερήσεις :
"Λύγισε" ο Αστέρας στην Τούμπα (2-1) - Σοβαρά παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στις καθυστερήσεις
* "Λύγισε" τελικά ο Αστέρας Τρίπολης στην Τούμπα γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και δύο δοκάρια με τον Ράγιος (και ένα ακόμα στο 84'), ο "δικέφαλος" πήρε τελικά τη νίκη τρία λεπτά πριν το τέλος με πέναλτι του Αθανασιάδη. Σοβαρά παράπονα από το διαιτητή Μήτσιο έχουν οι Αρκάδες, αφού έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Λόρενς στον Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

 94' Τελικό αποτέλεσμα 2-1 για τον ΠΑΟΚ
 93' Αποβολή για τον Αστέρα με τον Μπαρτολίνι να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη
 91' Καθαρή ανατροπή του Λόρενς στον Κουρμπέλη, αλλά ο Μήτσιος κλείνει τα μάτια" και συνεχίζει το παιχνίδι
 87' O ΠΑΟΚ πετυχαίνει δεύτερο γκολ με πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Μήτσιος σε χέρι του Τσαμπούρη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασιάδης σημειώνοντας το 2-1
 75' Πάντα στο 1-1 ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα.
 65' Παραμένει το 1-1.
 46' Το γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Λόρενς
 46' Ισοφάρισε σε 1-1 ο ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης.
 45' Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα να προηγείται 1-0 με το γκολ του Περόνε στο 20'.
 28' Νέο δοκάρι για τον Αστέρα και πάλι με τον Ράγιος.
 26' Δοκάρι ο Αστέρας με τον Ράγιος
 20' Ο Κουμάλο ανέτρεψε τον Ναβάρο και ο Περόνε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι γράφοντας το 0-1.
 20' Γκολ ο Αστέρας Τρίπολης, 0-1
 10' Συμπληρώθηκε το πρώτο 10λεπτο χωρίς κάτι ιδιαίτερο στην Τούμπα.
 Ξεκίνησε στο γήπεδο της Τούμπας η σημαντική αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Superleague.
 ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κουμάλο, Σταφυλίδης, Λάζαρ, Φωτάκης, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο, Άλβαρες, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις
** Καλαμάτα - Παναχαϊκή 0-0 .- ^
Καλαμάτα - Παναχαϊκή (0-0 ΤΕΛΙΚΟ)
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό της Καλαμάτας με την Παναχαϊκή στο Δημοτικό Στάδιο. Πραγματοποιήθηκε ένα αρκετά καλό ματς με πολλές ευκαιρίες και κορυφαία όλων το δοκάρι του Καντούτση στο 6' για την Καλαμάτα. Οι Μεσσήνιοι, παρά τις απουσίες που είχαν, έκαναν καλή εμφάνιση απέναντι σε ένα αντίπαλο Β' εθνικής.
 85' Μετά από φάουλ του Μπρέσκα, ο Σαλαμαστράκης πέτυχε γκολ με κεφαλιά, όμως ο διαιτητής είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ και έτσι δεν μέτρησε.
 83' Ο Βουνκ απείλησε με μακρινό σουτ όμως ο Ζαρόπουλος απόκρουσε δύσκολα.
 78' Κοντά στο γκολ έφτασε η Καλαμάτα! Ο Τρίψας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πασάς βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
 72' Παραμένει το 0-0 με το ρυθμό να έχει πέσει στα τελευταία λεπτά.
 66' Ο Κουρέας στη θέση του Πούτσι
 62' Ο Λίτσης σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
 55' Ο Ανδριόπουλος στην θέση του Γεωργιόπουλου.
 50' Πρώτη φάση στην επανάληψη. Ο Αθανασόπουλος έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
 46' Οι Ψυχογιόπουλος και Τρίψας πέρασαν στο ματς στην θέση των Τσαγκαράκη και Τσόπελα.
 46΄Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
 45' Ολοκληρώθηκε με 0-0 το πρώτο ημίχρονο. Παρότι δεν έχει σημειωθεί γκολ το παιχνίδι είναι πολύ καλό μέχρι τώρα και έχει αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Κορυφαία φάση το δοκάρι του Καντούτση στο 6'.
 43' Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, όταν ο Γεωργιόπουλος έκανε την πάσα στον Ηλιόπουλο που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως ο Βοσκόπουλος την τελευταία στιγμή πρόλαβε να κοντράρει την μπάλα.
 41' Πολύ σκληρό μαρκάρισμα από πίσω του Βοσκόπουλου στον Αθανασόπουλο, έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης της Παναχαϊκής αλλά είδε μόνο την κίτρινη κάρτα του Μπλάνα.
 39' Η Παναχαϊκή βγήκε γρήγορα στην επίθεση και ο Σολάκης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα άουτ.
 38' Καλή φάση για την Καλαμάτα, ο Τσόπελας έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Πούτσι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε να την βρει.
 37' Ο Μπρέσκα έκανε το σουτ από αριστερά αλλά απόκρουσε ο Ζαρόπουλος δύσκολα.
 30' Ο Μπρέσκεα εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Σαλαμαστράκης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
 25' Παραμένει το 0-0, καθώς στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
 16' Ο Μπρέσκα μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκοψε την μπάλα στον πολύπειρο Ηλία Σολάκη ο οποίος έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα.
 12' Πρώτη επίθεση για την Παναχαϊκή, ο Ντίνας βρήκε τον Σολάκη στην περιοχή όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Ζαρόπουλος.
 10' Χωρίς Καούνο, Ψυχογιόπουλο, Σκαρλάτο και Κοψαχείλη παίζει η Καλαμάτα όμως ξεκίνησε καλά το ματς και στο 6' είχε το δοκάρι με τον Καντούτση.
 6' Αγγιξε το γκολ η Καλαμάτα, όταν ο Πασάς εκτέλεσε ένα κόρνερ, απομάκρυναν οι αμυντικοί, ο Πασάς έκανε νέα σέντρα και ο Καντούτσης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Παναχαϊκής.
 6' Δοκάρι η Καλαμάτα με τον Καντούτση...
 2' Με τον Βασίλη Αθανασόπουλο στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε η Καλαμάτα ενώ πίσω του παίζουν ο Ηλιόπουλος αριστερά, ο Γεωργιόπουλος δεξιά και ο Πούτσι σε ρόλο επιθετικού χαφ. Οι Πασάς και Τσιμικλής είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ στην άμυνα αγωνίζονται ο Τριανταφυλλάκης αριστερά, ο Τσόπελας δεξιά και οι Καντούτσης και Τσαγκαράκης στο κέντρο της άμυνας. Στα γκολπόστ είναι ο Ζαρόπουλος.
 Στις 6 μ.μ. ξεκίνησε στο Δημοτικό Στάδιο - με καθυστέρηση αφού η σέντρα είχε προγραμματιστεί για τις 5.30 μ.μ. - το φιλικό παιχνίδι της "Μαύρης Θύελλας" με την Παναχαϊκή. Πρόκειται για ένα δυνατό τεστ για την Μεσσηνιακή ομάδα απέναντι σε ένα αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, αφού οι Πατρινοί φέτος θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής έχοντας μάλιστα υψηλές φιλοδοξίες. Εiναι το 6ο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι της Καλαμάτας ενώ με την αποστολή της Παναχαϊκής έχει έρθει στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο πρόεδρος της Αλέξης Κούγιας.
 Οι θεατές στο γήπεδο φτάνουν πλέον τους 900.
 Για την εξέλιξη του αγώνα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το eleftheriaonline.gr
 Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μπλάνας και βοηθοί ο Λάμιας και η Αθανασοπούλου.
 Για την Καλαμάτα δεν ξεκινά ο Βαγγέλης Καούνος, αφού ξεπέρασε πριν λίγες μόλις μέρες τον τραυματισμό του. Πιθανότατα θα παίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Τα ίδια ισχύουν και για τον Αντώνη Ψυχογιόπουλο που δεν είναι απόλυτα έτοιμος και έτσι θα καθίσει στον πάγκο.
 Προπονητής της Παναχαϊκής είναι ο Γιάννης Παπακώστας ενώ αστέρια της ομάδας είναι οι Μάριο Μπρέσκα και Ηλίας Σολάκης.
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ζαρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Τσαγκαράκης (46' Ψυχογιόπουλος), Τσόπελας (46' Τρίψας), Καντούτσης, Γεωργιόπουλος (55' Ανδριόπουλος), Πούτσι (66' Κουρέας), Πασάς, Τσιμικλής, Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος (84' Επιφάνης).
 Στον πάγκο της Καλαμάτας είναι Κουρέας, Επιφάνης, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Ανδριόπουλος, Μπράχο και Καούνος.
 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Πίτκος, Κοκκίνης (73' Ντιόγκο), Σπίνουλας, Βοσκόπουλος, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Βουνκ, Μπρέσκα, Σολάκης, Ντίνας, Λίτσης (80' Μπλέγας).
 Στον πάγκο των Πατρινών είναι οι Κυριακόπουλος, Χούσα, Μπλέζας, Κωνσταντινίδης, Ντιόγκο, Τζελάι και Λεγάτος.

** Παναθηναϊκός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Ούκιτς

Στην Αθήνα αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής για λογαριασμό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.
Οι υποχρεώσεις του πλέι μέικερ των «πράσινων» στην εθνική Κροατίας ολοκληρώθηκαν κι έτσι ο παίκτης έφτασε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει από τη Δευτέρα προπονήσεις με την ομάδα του Πεδουλάκη.
Ο Ούκιτς, με δηλώσεις του, μετά την άφιξη του στο «Ελ. Βενιζέλος», τόνισε ότι με σκληρή δουλειά η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της, ενώ επισήμανε πως είναι έτοιμος να δώσει ρυθμό στο «τριφύλλι».
«Η σοβαρή δουλειά αρχίζει. Γνωρίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ πήγε πολύ καλά στα δύο παιχνίδια που έδωσε στη Βουλγαρία. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, σκληρά και να προετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά.
Είναι δύσκολο ακόμα να πω για το πώς θα είναι η ομάδα, αφού πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την βοηθήσουμε να πετύχει τους στόχους της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ούκιτς, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν νιώθει κουρασμένος, ούτε τραυματίστηκε στο διάστημα που ήταν με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.
Πάντως ο άσος του «τριφυλλιού» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην... αδυναμία του: «Είμαι πανέτοιμος να δώσω το ρυθμό στον Παναθηναϊκό, ακόμα και για τρίποντα buzzer beater. Είμαι έτοιμος για οτιδήποτε, αρκεί να μην είναι ελεύθερες βολές».


***Τα άλλα αποτελέσματα  της  3ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα :
AΘΛΗΤΙΚΑ κυριακή 16/09/2012 για την 3η αγωνιστική στο ελληνικό ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκα :
~ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ 1-1 .- ^ Τα γκόλ : 58 ΄ Μπάρκογλου , 69΄ Μπαρκόφσκι .- ^
Κίτρινες: Χαμπλ, Μπέρτο και Μπαξεβανίδη.
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής (65' Βασιλόγιαννης), Αγρίτης, Μπάρκογλου, Λεόν (80' Τσουμάνης), Έντερ, Κρητικός (68' Ηλιάδης), Χάμπλ, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Μάνταλος (46' Βασιλακάκης), Φλίσκας (64' Μαρίν), Βάλλας, Ντάνι, Ονουάτσι (46' Πλατέλλας).

~ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 2-1 , (0-1).- Τα γκόλ : 20΄ πεν. Περόνε , 46΄ Λόρενς , 88΄ πεν. Αθανασιάδης .-
Κίτρινες: Κατσε, Αθανασιάδης - Πιπίνης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Φούλοπ, Φορμίκα
Κόκκινες: 92' Μπαρτολίνι (2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Ετό), Σταφυλίδης (63' Γεωργιάδης), Κατσικάς, Λίνο, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λόρενς, Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβαρεζ (89' Ντινιωτάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (80' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα), Περόνε.
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Χανίων - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών 0-0 , (0-0).- ^
Kίτρινες: Ουκάρ - Επστάιν, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος
 Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Αναστασάκος (82΄ Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (77΄ Γκονζάλες), Ουκάρ, Τζανής, Ποτουρίδης, Ουντότζι (90΄+ Μιρτσέτα).
 Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Επστάιν (87΄ Καραγκούνης), Μπέλιτς, Ιγκλέσιας, Καραμάνος (70΄ Κούτσι), Δημούτσος, Λαζαρίδης, Σουμπίνιο (73΄ Π. Γκαρσία).
** Φίλαθλος «έσβησε» στα Περιβόλια
Την τελευταία του πνοή στο γήπεδο των Περιβολίων άφησε ένας 53χρονος φίλαθλος του Πλατανιά.
Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας των Χανίων στο γήπεδό της, σημαδεύτηκε από το θάνατο του φιλάθλου που ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ματς με τον Ατρόμητο και λιποθύμησε.
Ο άτυχος φίλαθλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα.
~ ΑΕΚ Αθηνών - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης 1-1 , (0-0) .- Τα γκόλ : 58 ΄ Γιάνγκο , 75 ΄ Αγκάνθο , Κίτρινες: Κουτρουμπής, Κατίδης, Κορδέρο, Παπαδημητρίου, Βλάχος - Παντίδος, Κοέλιο, Νταμαρλής, Γιαννιώτας, Διούδης
ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Γκερέιρο (81' Φουρτάδο), Ρίκκα, Λαγός (41' Κατίδης), Φούντας (66' Παπαδημητρίου), Βλάχος, Κουτρουμπής.
Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης (59' Ασλανίδης), Παπαζαχαρίας, Παντίδος (46' Νταμαρλής), Αγκάνθο, Καπετάνος, Παπαστεριανός (73' Γκέσιος), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο.


Και Αύριο Δευτέρα 17/09/2012 : ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ --

~ Στο Χαντ μπόλ : ΑΕΚ Αθηνών - Διομίδης Άργους 30-29 .- ^ 
Χάντμπολ: Προκρίθηκε ο Διομήδης, 30-29 τη ΑΕΚ

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Διομήδης Άργους πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από τη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας με 30-29 της ΑΕΚ, κι έτσι με απολογισμό δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του EHF Cup.
Αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα είναι η πορτογαλική Μαδέιρα, την οποία θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς (13-14/10 και 21-22/10).
Τα δεκάλεπτα: 3-4, 9-7, 12-16 (ημ.), 16-19, 22-27, 29-30
AEK (Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 2, Γιαννόπουλος 1, Μπαλωμένος 3, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης 1, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης 3, Παπαδιονυσίου 5, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ
Διομήδης Άργους (Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 3, Χαντέλης Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούνγγκοβιτς, Μαραγκός 3, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 7, Σπέντζος, Δεληγιάννης 5, Μαστορογιάννης 5, Καραιβάνοφ, Τάσκοβιτς 5

~ Στο βόλεϊ : Ελλάδα - Ρουμανία 3-0 σέτ .- πρόκριση γιά Ελλάδα ως δεύτερη μετά την Φιλανδία . .-
~** Σε φιλικά στο ποδόσφαιρο :
~ Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Οδυσσέας Κορδελιού 2-0 .- ^
~ Πανηλειακό - Παναιτωλικός 1-0 .- ^
~ ΠΣ. Καλαμάτας - Παναχαϊκή 0-0 .- ^ Συμφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις Κούγια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο , για την διαιτησία και για πολλά άλλα !!! μετά τον φιλικό αγώνα με την Καλαμάτα (stamos01) .-

~** Στην Κύπρο : ΑΕΚ Λάρνακας - Απόλλων Λεμεσού 2-0 .-
~*** Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

 Σάββατο
Αγία Νάπα - Ολυμπιακός 1-1 (79' αυτ. Νικολάου / 63' Ενρίκε)
Ανόρθωση - ΕΝΠ 1-1 (45 πέν. Ουίλιαμ / 47' Άντερσον Άλβες)
ΑΕΠ - Νέα Σαλαμίνα 1-0 (83' Ταλ)
Εθνικός - Ομόνοια 1-1 (86' Πέντα / 12' Χριστοφή)
ΑΕΛ - Αλκή 3-1 (3' Μιχάλης Κωνσταντίνου, 39' Βουό, 62' Νικολάου / 68' Ιντάλγκο)
 Κυριακή
ΑΕΚ - Απόλλων 2-0 (55' και 91' Γκόρκα Πιντάδο)
ΑΠΟΕΛ - Δόξα 3-0 (53' και 63' Αντόρνο, 85' Αλωνεύτης / 93' Φερνάντες)

 ~** Γιάννης Γεροντίδης "G-Fish": Με βάση το Καστόρι, δυναμικά στην αγορά γκουρμέ
Γιάννης Γεροντίδης "G-Fish": Με βάση το Καστόρι, δυναμικά στην αγορά γκουρμέ
* Εκτρέφουν πέστροφα, σολομό και οξύρρυγχο και δημιουργούν μία σειρά γκουρμέ ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Η εταιρεία “Γιάννης Γεροντίδης” με το διακριτικό τίτλο “G-Fish” έχοντας ως βάση το γειτονικό Καστόρι Λακωνίας με εμπειρία 45 χρόνων έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά των προϊόντων γκουρμέ. Μία οικογενειακή επιχείρηση που αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιότερων γενιών έχει καταφέρει να προωθήσει τα ποιοτικά προϊόντα της όχι μόνο στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
 Το... ταξίδι ξεκινάει το 1969 όταν τα αδέρφια Μιχάλης και Αποστόλης Γεροντίδης ξεκινούν στο Καστόρι την εκτροφή και εμπορία πέστροφας. Παρά τις δυσκολίες της εποχής κατάφεραν με το χρόνο να δημιουργήσουν μία αξιόλογη επιχείρηση με την επωνυμία “Γεροντίδης”. Το 1985 οι δρόμοι των δύο αδερφών χωρίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ένα απρόσμενο γεγονός επέσπευσε χρονικά την είσοδο της δεύτερης γενιάς στην επιχείρηση. Ο απροσδόκητος θάνατος του Μιχάλη Γεροντίδη οδήγησε σε ηλικία 19 ετών τον γιο του Γιάννη να μπει δυναμικά στο χώρο.
 Δύο χρόνια νωρίτερα πάντως ξεκίνησε να λειτουργεί και το εργαστήριο καπνίσματος, γεγονός που έδωσε ώθηση στην εταιρεία. Από το 1998 μάλιστα καθιερώνεται και η εμπορική ονομασία “G-Fish” που πλέον αποτελεί σφραγίδα ποιότητας στην ελληνική αγορά. Οι ανάγκες της αγοράς πάντως οδήγησαν την εταιρεία σε επέκταση της δραστηριότητάς της και το 2001 προχωράει και στην εκτροφή σολομού. Το 2005 στη γκάμα της εταιρείας προστίθεται και ο οξύρρυγχος, ενώ τρία χρόνια αργότερα αρχίζει να παράγεται και χαβιάρι σολομού.
 Σήμερα ο Γιάννης Γεροντίδης με τις αδερφές του Κατερίνα και Αρετή, αλλά και με τη μητέρα τους Μαρία έχουν διαμορφώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε τα προϊόντα “G- Fish” να κατέχουν περίοπτη θέση στην αγορά και να είναι διαθέσιμα σε μία σειρά επιλεγμένων καταστημάτων πανελλαδικά, αλλά και από το ιδιόκτητο κατάστημα στην οδό Γκορτσολόγου στη Σπάρτη.
 "Ευτυχώς η κρίση δεν μας έχει επηρεάσει ιδιαίτερα, καθώς σαν εταιρεία κινούμαστε συνεχώς ανοδικά” σημειώνει ο κ. Γεροντίδης και συνεχίζει: “Τα προϊόντα που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας και οι πελάτες μας έχουν αποδείξει ότι ενδιαφέρονται για την ποιότητα”. Σύμφωνα με τον κ. Γεροντίδη πάντως η κρίση έχει επιφέρει συμπίεση των κερδών με δεδομένη την προσπάθεια να διατηρηθούν σε χαμηλά και προσιτά επίπεδα οι τιμές.
 Τα ποιοτικά προϊόντα “G-Fish” έχουν φυσικά λάβει και διεθνείς διακρίσεις με κορυφαίες το βραβείο Gourmet για τον οξύρρυγχο, το 2012 για την καπνιστή και τη μαριναρισμένη πέστροφα, ενώ την ίδια χρονιά η εφημερίδα “Εθνος” έχουν συμπεριλάβει τον Γιάννη Γεροντίδη στους “100 Ελληνες που κάνουν τη διαφορά”.
 "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"
 Τον Γιάννη Γεροντίδη πάντως ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που τον... συναντάτε, αφού προ μηνών είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” για τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη με πρωταγωνιστές μία σειρά διακεκριμένων ηθοποιών. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τη συγκεκριμένη εμπειρία του. Ο κ. Γεροντίδης μιλώντας στην “Ε” τόνισε ότι αφορμή στάθηκε η τεχνογνωσία της εταιρείας του στην παραγωγή χαβιαριού, κάτι που αποτελεί μέρος του σεναρίου. Πώς προέκυψε όμως η συμμετοχή του κ. Γεροντίδη στα γυρίσματα; Οπως μας είπε ο ίδιος, ο κ. Σμαραγδής του πρότεινε μεταξύ αστείου και σοβαρού να λάβει μέρος στην ταινία και τελικά προέκυψε μία ενδιαφέρουσα συνεργασία και μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον ίδιο. “Ηταν μία καταπληκτική εμπειρία για μένα, αφού βρέθηκα μέσα σε ένα κόσμο που δεν τον έχουμε δει, ενώ ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις από κοντά πώς γυρίζεται μία ταινία και τι συμβαίνει στα γυρίσματα” επισημαίνει ο κ. Γεροντίδης.

 ~** Δημ. Μανιάτης τουριστικός πράκτωρ: Αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο
Δημ. Μανιάτης τουριστικός πράκτωρ: Αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο
* Τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων, προτείνει ο τουριστικός πράκτορας και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης. Δηλώνει αισιόδοξος για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου «διότι είναι ένα μεγάλο νησί το οποίο δεν έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει τους τουριστικούς πόρους που διαθέτει, έχει οδική πρόσβαση, διαθέτει μεγάλο μήκος ακτών στη δυτική ακτή και μικρές γραφικές παραλίες στα νότια και ανατολικά». Επισημαίνει πάντως ότι «χρειάζονται επενδύσεις και υποδομές από την Πολιτεία και δυνατότητα αεροπορικής πρόσβασης».
 Επίσης, στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση «να αναγνωριστεί η τουριστική οικονομία στις υψηλές προτεραιότητες όλων των κομμάτων. Να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα σε ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων, σε μία εθνική τουριστική πολιτική ως αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας». Στους τοπικούς άρχοντες στέλνει μήνυμα να εκμεταλλευτούν την άρση του καμποτάζ, γιατί «μπορεί να συμβάλει πολύ θετικά στην περιοχή μας - και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να είναι η Καλαμάτα να γίνει home port, δηλαδή λιμάνι επιβίβασης - αποβίβασης. Σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο, ενδείκνυται, και πιστεύω ότι θα το σκεφτούν οι οργανωτές κρουαζιέρας».
 Τέλος, ο Δημήτρης Μανιάτης επισημαίνει ότι «με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα είναι δύσκολη η δημιουργία μαρίνων». Προτείνει όμως «την προώθηση νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια».
 - Η καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται ότι έκλεισε με σημαντικές απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό. Ποια είναι η εικόνα για τη Νότια Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών και τα έσοδα;
 «Επειδή η σεζόν όσον αφορά τον απερχόμενο τουρισμό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (ολοκληρώνεται το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου) μπορούμε να πούμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουρ-οπερέιτορς η μείωση των προγραμμάτων τους για την Ελλάδα είναι της τάξης του 10% και ακολουθούν πολιτική συρρίκνωσης. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων κατά ένα ή ενάμιση μήνα αργότερα, λόγω των εκλογών, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η περιοχή μας».
 - Υπήρξαν ακυρώσεις και, αν ναι, πού οφείλονται; Εκανε τίποτα η Πολιτεία ή οι τοπικοί παράγοντες, για να αναστρέψουν το τυχόν αρνητικό κλίμα;
 «Υπήρξε συρρίκνωση των προγραμμάτων διότι δεν έγιναν παρακρατήσεις λόγω ανασφάλειας. Ολα τα μέσα ενημέρωσης και αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη παρουσίαζαν αρνητική εικόνα για την Ελλάδα.
 Επίσης συνέβαλαν αρνητικά και οι ταξιδιωτικές οδηγίες της Αγγλίας και Γερμανίας.
 Η Πολιτεία δεν έκανε τίποτε για να μειώσει την αρνητική εικόνα για την Ελλάδα και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας».
 - Οι τιμές των τουριστικών πακέτων έχουν μειωθεί. Η μείωση έχει κόστος και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, προκαλώντας αρνητικό αντίκτυπο στην προσέλευση τουριστών;
 «Οι τιμές των τουριστικών πακέτων έχουν μειωθεί και είναι αντίστοιχες των ανταγωνιστών μας, χωρίς να επηρεαστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 Επαναλαμβάνω ότι εκείνο που συνέβαλε αρνητικά είναι η ανασφάλεια που επικρατεί για τη χώρα μας - και αυτό αφορά περισσότερο την Πολιτεία».
 - Ποια λάθη από πλευράς Πολιτείας αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού θεωρείτε πως θα έπρεπε να διορθωθούν, ώστε ο τουρίστας να είναι περισσότερο ικανοποιημένος από τις παρεχόμενες υπηρεσίες;
 «Η Πολιτεία πρέπει να αποκαταστήσει στον επισκέπτη την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια, την καλή παροχή υπηρεσιών και να εμπνεύσει το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, και ο ιδιωτικός τομέας να προσλαμβάνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό».
 - Η μειωμένη προσέλευση τουριστών από νέες αγορές είναι ανησυχητική για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο; Ποιες δράσεις προτείνετε για την αντιστροφή του κλίματος;
 «Οχι, δεν είναι ανησυχητική. Προτείνω τη δημιουργία εταιρείας μάρκετινγκ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
 Η χώρα πρέπει να επενδύσει στο μάρκετινγκ, στη διαφήμιση, στις δημόσιες σχέσεις. Επίσης η πρότασή μου στην κυβέρνηση είναι να συγκεντρώσει στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και να δημιουργήσει μια Συμβουλευτική Επιτροπή. Ας κοιτάξει ορισμένους μεγάλους ηγέτες στην Ευρώπη και ας διδαχθεί από την αλληλεπίδρασή τους με τα στελέχη των επιχειρήσεων των διαφόρων κλάδων».
 - Τι αλλάζει η οικονομική κρίση στην τουριστική γεωγραφία και τι αντίκτυπο έχει στον τουριστικό πληθυσμό που προσέρχεται στην Μεσσηνία;
 «Η οικονομική κρίση αλλάζει την προτίμηση των επισκεπτών-τουριστών, διότι επιλέγουν κοντινότερες χώρες για οικονομικότερα πακέτα και λιγότερα έξοδα, όταν χρησιμοποιούν ίδιον μέσον μεταφοράς (ΙΧ)».
 Λιγότερες προσδοκίες από τον αυτοκινητόδρομο
 - Ο νέος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Καλαμάτα με την Αθήνα έχει συμβάλει στην αύξηση της προσέλευσης Ελλήνων τουριστών;
 «Ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Ομως λόγω οικονομικής κρίσης πιστεύω ότι δεν θα έχει τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε σε άλλες περιόδους, διότι έχει ακριβά διόδια και η βενζίνη είναι ακριβή και θα γίνει ακριβότερη».
 - Είστε ικανοποιημένος από τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και των τοπικών αρχόντων; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;
 «Η ικανοποίηση έχει σχέση με την πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνήσεων, που δεν έχουν δώσει την προσοχή που χρειάζεται η τουριστική βιομηχανία όπως τη χαρακτηρίζουν.
 Οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν και έχουν ευθύνες για την παροχή υπηρεσιών που προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση.
 Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να αναγνωριστεί η τουριστική οικονομία στις υψηλές προτεραιότητες όλων των κομμάτων. Να συμφωνήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα σε ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων, σε μία εθνική τουριστική πολιτική ως αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας».
 Να εκμεταλλευτούμε την άρση του καμποτάζ
 - Θεωρείτε ότι θα εξελιχθεί ο τουρισμός της κρουαζιέρας στην Καλαμάτα; Υπάρχει η όρεξη για τις αλλαγές τις οποίες έχετε προτείνει προσωπικά αλλά και ως κλάδος;
 «Επειδή βρισκόμαστε σε φάση ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, επιφυλάσσομαι για το θέμα της διαχείρισης. Ομως ο τουρισμός κρουαζιέρας, ειδικώς τώρα με την άρση του καμποτάζ, μπορεί να συμβάλει πολύ θετικά στην περιοχή μας - και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να είναι η Καλαμάτα να γίνει home port, δηλαδή λιμάνι επιβίβασης - αποβίβασης. Σε συνδυασμό με το Αεροδρόμιο, ενδείκνυται, και πιστεύω ότι θα το σκεφτούν οι οργανωτές κρουαζιέρας».
 - Υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία νέων μαρίνων;
 «Με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα είναι δύσκολη η δημιουργία μαρίνων. Μπορεί όμως να το κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αρκεί να δημιουργεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο.
 Προτείνω όμως την προώθηση νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια - το εγχείρημα έγινε στο παρελθόν από τον Κυρ. Πατέλη, αλλά η γραφειοκρατία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.
 Επίσης μπορούν να δημιουργηθούν υδάτινα πεδία για χρήση σε μη τακτικές πτήσεις. Για την υλοποίησή τους χρειάζεται πολιτική βούληση».
 - Από πού θα προέλθει η τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκουν οι δήμοι της Μεσσηνίας και τι πρέπει να γίνει πρώτα από όλα;
 «Η τουριστική ανάπτυξη θα προέλθει από τις επενδύσεις και από την δυνατότητα πρόσβασης με αεροπορικές συνδέσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».
 - Τελικώς τι μπορούμε να προσφέρουμε: Φθηνές ή ποιοτικές υπηρεσίες;
 «Μπορούμε να προσφέρουμε και ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες.
 Στόχος μας πρέπει να είναι η συνύπαρξη του ακριβού ποιοτικού, που έχει αναβαθμίσει την περιοχή μας η Costa Navarino και το Bouka Beach, με αναβάθμιση του φθηνού σε καλό φθηνό τουρισμό».
 - Είστε αισιόδοξος για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου;
 «Είμαι αισιόδοξος για την Πελοπόννησο, διότι είναι ένα μεγάλο νησί το οποίο δεν έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει τους τουριστικούς πόρους που διαθέτει, έχει οδική πρόσβαση, διαθέτει μεγάλο μήκος ακτών στην Δυτική Ακτή και μικρές γραφικές παραλίες στα νότια και ανατολικά.
 Χρειάζονται επενδύσεις και υποδομές από την Πολιτεία και δυνατότητα αεροπορικής πρόσβασης.
 Για να υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές, πρέπει να υπάρχει η εμπέδωση της ασφάλειας: σταθερό φορολογικό σύστημα με συντελεστή φορολογίας στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών.
 Τέλος, προτείνω για καλύτερη αποτελεσματικότητα την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων».

~** "Ο Μελλοθάνατος" του Γ. Πετρόπουλου στο Κάστρο Κυπαρισσίας
"Ο Μελλοθάνατος" του Γ. Πετρόπουλου στο Κάστρο Κυπαρισσίας
* Επαιζε μόνος του επί μιάμιση ώρα δίχως την παραμικρή διακοπή. Είχε αποστηθίσει το κείμενό του τόσο καλά που άφησε κατάπληκτους όσους ανέβηκαν στο βυζαντινό κάστρο της Κυπαρισσίας για να τον απολαύσουν. Εκεί στο γραφικό θεατράκι που χρόνια έχει να παιχτεί θεατρική παράσταση, ο συγγραφέας και πρώην ισοβίτης Γιάννης Πετρόπουλος, αφιέρωσε το μονόπρακτό του «Ο Μελλοθάνατος» στη μνήμη του Νίκου Κοεμτζή, που έσβησε πριν από λίγους μήνες αβοήθητος και μόνος στο Μοναστηράκι. Ενα καντηλέρι, ο πάγκος με τα βιβλία, το σκαμπό, και στο βάθος το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, αποτέλεσαν το καλύτερο σκηνικό για να παιχτεί το θεατρικό έργο του Φιλιατρινού δημιουργού. Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης δεν ακούστηκε κιχ. Στο τέλος ο κόσμος καταγοητευμένος και συγκινημένος, αδυνατούσε να αρθρώσει λέξη. Δεν είναι και λίγο να παρακολουθείς έναν άνθρωπο που έζησε εικοσιπέντε χρόνια στα κάτεργα, να βγάζει αγάπη, αλληλεγγύη και συγχώρεση μέσα από τους στίχους του, που ενώ αναφέρονταν στον Νίκο Κοεμτζή, στην ουσία διεκτραγωδούσαν τη δική του ζωή! Οσοι έχουν γνωρίσει το Γιάννη Πετρόπουλο, ξέρουν καλά ότι ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Γδάρτες ονείρων», έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, σε μια σπουδαία φιλοσοφική ύπαρξη που ζει γράφοντας, διαβάζοντας και ερευνώντας τα εσώτερα προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Πολλά είναι τα θεατρικά του έργα, τα δοκίμια και τα φιλοσοφικά του κείμενα, που γεμίζουν τα ράφια του λιτού και απέριττου ησυχαστηρίου του, στα Φιλιατρά, όπου διάγει βίο ερημίτη - στοχαστή. Το έργο του «Ο Μελλοθάνατος» είχε σαν βασική αιχμή, την πολυπόθητη έφεση, την οποία το κράτος είχε στερήσει τόσο από τον ίδιο το συγγραφέα, όσο και από το Νίκο Κοεμτζή και άλλους πολλούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Πετρόπουλος σε νεαρή ηλικία, από ένα καπρίτσιο της μοίρας, αφαίρεσε σε μια συμπλοκή δίχως να το επιδιώκει, τη ζωή ενός ανθρώπου που κακοποιούσε τη μητέρα του υπερασπιζόμενος την τιμή της οικογένειάς του. Αυτό το πλήρωσε επί χούντας και μετέπειτα, με τα πιο σκληρά βασανιστήρια. Βγήκε με χάρη του πρεσβύτερου Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1995, κι έπειτα από 52 ημέρες απεργία πείνας. Πολλοί νομικοί υποστήριξαν, πως ήταν η σπουδαιότερη πολιτική και κοινωνική ενέργεια του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν πεθάνει, γιατί αποκατέστησε μια αδικία.
 Μιλώντας στην «Ελευθερία» ο Γιάννης Πετρόπουλος, μας είπε για εκείνη τη βραδιά: «Το όφειλα στο Νίκο Κοεμτζή και στα άλλα παιδιά που χάθηκαν δίχως να τους επιτρέψουν την έφεση. Είναι η ύψιστη στιγμή της δικαιοσύνης, να δίνεται η δυνατότητα σ' έναν κατηγορούμενο να μπορεί να ασκήσει έφεση, για να διεκδικήσει το δίκιο του. Με το έργο αυτό, ήταν σαν να ξόρκισα μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί. Αισθανόμουν στο όμορφο θεατράκι της Κυπαρισσίας, πως ανάμεσά μας κυκλοφορούσαν όλοι οι αδικημένοι του κόσμου. Το έργο αυτό χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να το αποστηθίσω. Μαζί με το συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, το κάναμε πολλές πρόβες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι για μένα ήταν μια ανεπανάληπτη στιγμή, καθώς δεν είμαι ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης, αλλά όταν καταθέτεις την ψυχή σου, τότε ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και συμμετέχει μαζί σου. Ενιωθα πως επικοινωνούσα με το κοινό, μέσα από μια ξεχωριστή σαγηνευτική διαδικασία, που ήταν πρωτοφανής για μένα».
 Πολλοί χαρακτήρισαν το μονόπρακτο του Γιάννη Πετρόπουλου ως ένα δείγμα αρχαιοελληνικής τραγωδίας και έχουν δίκιο. Την ώρα που έκλεινε το μονόλογό του, ουρλιάζοντας «Είμαι αθώος…» οι θεατές αναρίγησαν. Ο ήλιος είχε βυθιστεί, ενώ η πανσέληνος προσέδιδε στο πρόσωπό του, δύναμη και σοφία. Πάνω στη δοκιμασμένη ύπαρξή του, αποτυπώνονταν οι χαρακιές του κορμιού και της ψυχής, που την είχε βγάλει ολόγυμνη ενώπιον των συμπατριωτών του. Την παράσταση παρακολούθησαν εκλεκτοί Φιλιατρινοί και Κυπαρίσσιοι, από καθηγητές γυμνασίου και λυκείου μέχρι πανεπιστημίου, γιατροί, δικηγόροι, αρχαιολόγοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, δημοτικοί σύμβουλοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας μέσα από τη διαστρωματική προσέλευσή τους, πως η γνήσια τέχνη ενώνει τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες. Τον προλόγισε ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος που μεταξύ άλλων είπε: «Ο Γιάννης Πετρόπουλος αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου, που αποδέχεται τη δίκαιη τιμωρία και μάλιστα την υποστηρίζει. Ο,τι γράφει, έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να βοηθήσει ώστε να μπουν τα ηθικά οδοφράγματα στους δρόμους εκείνους, που οδηγούν τους νέους στις φυλακές. Πιστεύει πολύ στην ελευθερία του ατόμου, αλλά και στη ζωή που την υπαγορεύουν όρια, κανόνες, ευθύτητα και αρχές. Μοναδική έγνοια του, είναι η γνώση και η διαμόρφωση της συνείδησης μέσα από τη μόρφωση και την ατομική καλλιέργεια. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου, είναι η πένα και το βιβλίο, ανακάλυψε το δικό του υπαρξιακό χώρο, έτσι ώστε να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που ανέκαθεν απασχολούσαν και απασχολούν τον άνθρωπο του πνεύματος και του πολιτισμού. Εχει προσφέρει πολλά με τη συγγραφή των βιβλίων του».
 Πέρυσι το «Κάτεργο ανήλικων» μια σπουδαία βιωματική καταγραφή, παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο "Εναστρον". Φέτος το χειμώνα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός» και κυρίως οι άνθρωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης, θα παρουσιάσουν το συγγραφικό του έργο στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.
 Ο δραστήριος πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκος Αντωναρόπουλος, αναφερόμενος στο Γιάννη Πετρόπουλο δήλωσε: «Αξίζει το έργο του να γίνει γνωστό και πρώτα απ΄ όλα στους συμπατριώτες του!».

~** Μεγάλη φέτος η ζωοπανήγυρη στην Κυπαρισσία
Μεγάλη φέτος η ζωοπανήγυρη στην Κυπαρισσία
* Μεγάλη φέτος είναι η ζωοπανήγυρη που πραγματοποιείται στην Κυπαρισσία παράλληλα με το εμπορικό πανηγύρι τις ημέρες αυτές. Κατά γενική ομολογία το πλήθος των ζώων είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 Εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των αλόγων που έχουν κατακλύσει τον χώρο προσελκύοντας τα βλέμματα μικρών και μεγάλων - και από ό,τι είδαμε, αγοραπωλησίες γίνονται. Φυσικά δεν λείπουν και τα άλλα ζώα και πτηνά - όπως γουρουνάκια, μοσχάρια, γαλοπούλες και κότες.
 Γεγονός είναι πάντως ότι φέτος η ζωοπανήγυρη, που τα παλιά χρόνια αποτελούσε ίσως το σημαντικότερο μέρος του πανηγυριού, έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα και τα παζάρια δίνουν και παίρνουν.

~**

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 :

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/2012-31-2012.html  , Διαδρομές - Εκδρομές Σεπτεμβρίου 2012 Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 .-



~**** ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ … ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : Μέσα από   Βίντρο  2012 :


~** Θάσος Θασοπούλα 2012 P1010352.MP4 :

http://youtu.be/1qMAIPpBVFU



~** Πρίνος Θάσος πετρέλαια P1010362.MP4 :

http://youtu.be/YPbA9BwXlB4




~** Σκάλα Πρίνου Θάσου αφήγηση από την ξεναγό 2012 P1010355.MP4 :


http://youtu.be/f-CKd9vHK8g



~*** Σκάλα Καλλιράχης Κλίσμα Θάσου P1010356.MP4 :

http://youtu.be/w76hd9hk3y4



~** Σκάλα Σωτήρας Θάσου P1010357.MP4 :

http://youtu.be/ETQsVSlAtys



~** Καλλιράχη-Κλίσμα Θάσου 2012 P1010358.MP4 :

http://youtu.be/0ued2sFduZg



~** Μάρμαρα Θάσου 2012 P1010359.MP4 :

http://youtu.be/IK108lga_F8



~*** Σκάλα Καλλιράχης 2012 P1010360.MP4 :

http://youtu.be/PwmPCSjQoKg



~** Σκάλα Καλλιράχης Θάσου 2012 P1010361 :

http://youtu.be/dERRPoNs3Mo  ,



 ~** Θάσος και Πάρος P1010363.MP4 σχέσεις των δύο νησιών :

http://youtu.be/QrZGKTkEdOs



~** Θάσος Άγιο Όρος 2012 P1010364.MP4 σχέση μονής Θάσου με ΙΜ. Φιλοθέου : http://youtu.be/3wJeecVkxNo





~** ΜΑΡΙΕΣ  ΘΑΣΟΥ  2012 P1010365.MP4 ¨:

http://youtu.be/WV_WK3iLCBM




~** Σκάλα Μαριών 2012 P1010366.MP4 :

http://youtu.be/IDo5kwsF6MY



~** P1010368 Παραδοσιακά  γλυκά Θάσου.MP4 :

http://youtu.be/qH5R4B41Fy4



  ~** Spilies Θεολόγος 2012 P1010370.MP4 :


http://youtu.be/F_dvbBiTNyE



 ~** Λιμενάρια Σιδερόχρα P1010369.MP4 :

http://youtu.be/S3HRpmoK8pA