ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012


ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 :
ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΙ  ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
Η Αράχωβα ή Ράχωβα , ένα μοντέρνο χιονοδρομικό θέρετρο , μιά γραφική ορεινή πόλη , κτισμένη σε ονειρεμένη θέση  στους πρόποδες του Παρνασσού , σε υψόμετρο 950 μέτρων , δίπλα στος Δελφούς και σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την Αθήνα .-

Το μικρό μας ποντικάκι και πάλι κοντά μας γιά να μας τα πεί !

** O π.Βουλευτής της Ν.Δ Σπήλιος Λιβανός, έβγαλε 1.000.000 Ευρώ στο εξωτερικό!
** ** Αιτία της κρισης=τραπεζες και χρηματιστηριακός τζόγος=καπιταλισμός

* Αρα οι θύτες και οι υπαίτιοι της κρίσης, που είναι οι τράπεζες και οι καπιταλιστές μέτοχοι-κροίσοι και η κρίση του συστήματός τους, ενοχοποιούν τα θύματα και τους φορτώνουν τα βάρη ενω οι ίδιοι -έστω προσωρινά μέχρι το επόμενο επεισόδιο- διασώζονται με δεκάδες δις, παρα το ότι είναι εκείνοι που διέπραξαν το έγκλημα. Να θυμίσουμε ότι η κρίση αυτή ξεκίνησε όταν τράπεζες και χρηματοοικονομικό σύστημα ξέφυγαν εντελώς στον άγριο τζόγο χρεοκοπώντας μέσω των οικιστικων χρηματοοικονομικών προιόντων που δημιούργησαν, ειδικά στην Αμερική το 2007-8. H τραπεζική κριση εγινε κριση κρατικών χρεών όταν οι χρεοκοπημένες τραπεζες άρχισαν να πουλάνε ομόλογα κρατων με μεγάλο αλλά εντός ορίων μέχρι τότε χρεος για να σωθούν οι ισολογισμοί τους που είχαν γίνει κουρέλια(και ακόμα είναι). Αν οι τράπεζες δεν ηταν χρεοκοπημενες απο το τζογο δε θα πουλούσαν κρατικά ομόλογα που πλέον έγιναν επενδύσεις ρίσκου και δε θα είχαμε φτάσει εδώ τουλάχιστον τώρα. * Αρα αιτία της κρισης=τραπεζες και χρηματιστηριακός τζόγος=καπιταλισμός
**** Συμφώνησαν σε αυτό όλα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής μας δικτατορίας. -
~ Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η συμμαχία της Ντόρας το έκαναν ...άμεσα, έστω και αν ο Καρατζαφύρερ κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του την τελευταία στιγμή. Κατά τα λοιπά, ο Σ-Φ-ΥΡΙΖΑ και το περιβόητο ΚΚΕ, απλά κάθησαν με τα χέρια σταυρωμένα, ψηφίζοντας ΟΧΙ, ενώ θα μπορούσαν να έχουν παραιτηθεί μαζικά εδώ και μήνες. Οριοθετώντας έτσι το νέο πλαίσιο αντίστασης απέναντι στην προδοσία. Γιατί δεν το έκαναν ; Γιατί δεν παραιτούνται έστω και σήμερα ; Να τους ρωτήσουμε ;

**** Αλλη μια "ιστορική συμφωνία" Αλλη μια "μεγάλη εθνική επιτυχία". Αλλη μια φορά που σώζεται η χωρα από την καταστροφή και τη χρεοκοπία...με μεγαλύτερη καταστροφή.

**** Γίνεται πλέον Εθνικό καθήκον και υποχρέωση καθενός :
* Να διαφυλάξουμε την Ελληνικότητα μας με κάθε ατομική θυσία και μέσα από συλλογική ευθύνη. * Να παραδώσουμε την πατρίδα μας στις επόμενες γενιές αλώβητη και ατεμάχιστη, όπως την βρήκαμε.
* Να προστατεύσουμε την ανθρωπιά μας και να θυμηθούμε τις αρετές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.
* Να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι απέναντι στις προσβολές και ταπεινώσεις που θα υποστεί το γένος μας.
* Από χθες η χώρα παραδόθηκε και επίσημα στο ασύδοτο διεθνές και ντόπιο τοκογλυφικό κατεστημένο.
* ~ Υπαίτιοι της προδοσίας, ο γερμανοτσολιάς που παριστάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τα γνωστά σε όλους πολιτικά τσιράκια.
~ Η ...ΕΛΛΑΔΑ ποτέ δεν πεθαίνει.

**** Ο νεος όρος που χρησιμοποιούν τώρα είναι "οι προαπαιτούμενες ενέργειες"
~ Το ζήτημα όμως δεν ήταν και δεν έιναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι. Ειμαστε ήδη σε χρεοκοπία. Χρεοκοπία είναι να δηλωνεις αδυναμία να αποπληρώσεις το χρέος σου. Αυτό δηλαδή που έγινε και χτες, όπου όλοι συμφώνησαν ότι ή Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρεος της. Ο λαός από την άλλη είναι ήδη σε χρεοκοπία αφου κι αυτός πρώτα από όλους δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς όλων των ειδών.
~ Το ζήτημα ήταν οι όροι που γίνεται η χρεοκοπία και το ποιός χρεωνεται τα βάρη. Και επίσης το αν θα πάμε κάποια στιγμή σε άτακτη χρεοκοπία.
* Ας δουμε ένα-ενα με απλά λόγια.
~ Υπόγραψαν χθες μια φριχτή, ντροπιαστική συμφωνία που προβλέπει οτι η Ελλάδα θα βάλει στο Συνταγμα της ως πρώτη προτεραιότητα όχι τη ζωή των ανθρώπων, του λαού της, αλλά την αποπληρωμή του χρεους της!!
~ Υπόγραψαν χθες μια συμφωνία περικοπής ενός μέρους του χρέους, ζητώντας κι άλλες θυσίες και "μεταρρυθμίσεις" που δεν μπορούν να γίνουν.
~ Οι μεταρρυθμίσεις που λένε δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Ειναι α-πο-λύ-σεις και γδάρ-σι-μο!
**** Είναι καιρός να καλέσουμε σε συμμαχία το 95% των πολιτών, σ αυτά που ήδη συμφωνούν όλοι!
~ Συμμαχία των τριών σημείων: Απαλλαγή απ το Μνημόνιο, Δικαιοσύνη με καταδίκη των υπευθύνων, Συμμετοχή των πολιτών στη Δημοκρατία!

**** ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.-ΟΙ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.-Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ?

**** ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΛΑΘΡΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ.
~ ΣΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ:
• Αναπαντητοι παραμενουν οι λογοι ιδρυσης της Τροχαιας Βορειου οδικου αξονα Κρητης (Β.Ο.Α.Κ.) η οποια ιδρυθηκε και αρχισε να λειτουργει απο το Νοεμβρη του 2011 κατα παγκοσμια πρωτοτυπια πριν ακομα ολοκληρωθει ο Οδικος αυτός Αξονας της μεγαλονήσου!
* Αρμοδιοτητα της συγκεκριμενης υπηρεσιας ειναι το τμημα του Β.Ο.Α.Κ απο τα Χανια μεχρι τον κομβο της Παχειας Αμμου Ιεραπετρας.Ως γνωστον ο Β.Ο.Α.Κ εκτίνεται απο τα Χανια μεχρι και τη Σητεια.
• 1) Εδώ όμως περιλαβάνονται και 55 ολόκληρα χιλιομετρα που δεν αστυνομεύονται απο την εν λόγω υπηρεσια. Γιατί; Κι ενοούμε την απόσταση απο την "Παχειά Αμμο" μέχρι και τη Σητεία. Γιατί τα 55 αυτα χιλιόμετρα δεν αστυνομευονται, ενώ ανηκουν κι αυτά στον Β.Ο.Α.Κ ;
• 2) Τα ατομα που στελεχωνουν την υπηρεσια αυτη εξοικονομηθηκαν με την αποδυναμωση των ηδη υπολειτουργούντων υπηρεσιων της Κρητης και της Αθηνας.Ο εξοπλισμος της νεας υπηρεσιας εξοικονομηθηκε και αυτος απο υπηρεσιες της Κρητης.
* Ποιος ειναι ομως ο σκοπος ιδρυσης αυτης της υπηρεσιας απο τη στιγμη που σε καθε νομο υπηρχαν και εξακολουθουν να υπαρχουν υπηρεσιες Τροχαιας ????
• 3) Γιατι δεν ενισχυθηκαν τα υπαρχοντα τμηματα Τροχαιας με τα ατομα που στελεχωσαν το τμημα Τροχαιας Β.Ο.Α.Κ και να διαθετουν καποια οχηματα και προσωπικο αποκλειστικα στο τμημα του Β.Ο.Α.Κ που αναλογει στην αρμοδιοτητα τους και αναλογα με τις κυκλοφοριακες συνθηκες για καθε χρονικη περιοδο??? Κι ολο αυτο συμβαινει τη στιγμη που εκρεμουν ανεξοφλητα οδοιπορικα εξοδα αστυνομικων απο το 2009, κι αφου οι μικροδαπανες περιπολικων και μοτοσυκλετων καλυπτονται απο τις τσεπες των ιδιων των αστυνομικων.
• 4) Ο σκοπος ιδρυσης αυτης της υπηρεσιας που ειναι η προληψη και κατα συνεπεια η μειωση των τροχαιων ατυχηματαν εχει επιτευχθει ????
* Κανεις δε ξερει αφου τα στοιχεια που υπαρχουν δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα κι αφου η κινηση των οχηματων στους δρομους εχει μειωθει κατα 14% λογω της οικονομικης κρισης, βασει στατιστικων στοιχειων. Ενω βέβαια τα τροχαια ατυχηματα δεν αναφερονται ολα στα επισημα στοιχεια του Υπουργειου απο τους διοικητες των υπηρεσιων, για τους γνωστους λογους (μη επιτευξη των επιδιωκομενων στοχων που θετει το Υπουργειο).Σεις το ξέρετε καλύτερα αυτό, αλλα το ξερουμε κι εμεις ομως !!!
• 5) Γιατι η εδρα της νεας υπηρεσιας ειναι στο Ρεθυμνο και συγκεκριμενα μεταξυ Ρεθυμνου και Χανιων?????
* Υποψιν οτι με την υπηρεσια αυτη ιδρυθηκαν αλλες τρεις υφισταμενες της υπηρεσιες, μια στο νομο Λασιθιου (σταθμος) και απο ενα κλιμακιο στο Ηρακλειο και στο Ρεθυμνο. Γιατι αραγε??? Για να υπαρχουν υπηρεσιες Τροχαιας τριων ταχυτητων??? (τμημα Τροχαιας, υπηρεσια τροχαιας Β.Ο.Α.Κ και Ο.Ε.Π.Τ.Α.???) Ή μηπως για να επιβαρυνθει περισσοτερο ο προυπολογισμος του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη καθως το κοστος της συγκεκριμενης υπηρεσιας ειναι τεραστιο, αφου τα περιπολικα κινουνται συνεχως και επι 24ωρου βασεως ???
* Εμεις κύριε υφυπουργέ όπως κι οι περισσότερροι πολίτες του νησιού πιστευουμε πως τελικα ο στοχος σας με την ιδρυση της νεας αυτής υπηρεσιας επιτευχθηκε. Που είναι ένας και μοναδικός. Ο καθαρά ψηφοθηρικός. Αφού κατάγεστε και πολιτεύεστε στο Ρέθυμνο !!!
• Ομως με τις παρούσες συνθήκες, μάλλον για σας θ' αποδειχθει "άνθρακας ο θησυαρός", κύριε Οθωνα ....
~*** Παρακαλούνται τα μέλη να σεβαστούν την σελίδα μας και να δημοσιεύουν ανάλογα θέματα και αναρτήσεις με ενωτικό ύφος.
* Θρησκευτικές η πολιτικές αναρτήσεις, με διασπαστική φιλοσοφία και προδιάθεση, θα διαγράφονται...
* Τούτες τις δύσκολες Ώρες που περνάει ο Τόπος μας,
* Οι γνήσιοι Έλληνες δεν έχουν τον χρόνο, να ασχοληθούν με τις όποιες κενοδοξίες των εμβόλιμων ρασσοφόρων η πολιτικών...
* Τα περιτυλιγμένα βέλη τους, με τα οποία βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, ας τα εναποθέσουν στην φαρέτρα τους...
ΕΔΩ
ΕΙΝΑΙ
ΕΛΛΑΣ.!!!

**** AΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση Τετάρτη 22/02/2012 :
~** Για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο :
ΟΦΗ - Πανσερραϊκός  3-0 , (2-0).- ^
Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 1-0 , (1-0).-^

~** Για το Τσάμπιον Λίνκ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο :
Βασιλεία - Μπάγερν Μονάχου 1-0  ,  (0-0).- ^  
Μαρσέϊγ - Ίντερ Μιλάνου 1-0   ,  (0-0).- ^   

~** Για το Γιουρόπα Λίγκ  UEFFA :
Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο  4-0 , (1-0).- ^

~** Στο Κυπριακό πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο :
Ένωση Νέων Παραλιμνίου - Ερμής Αραδίππου 1-0 , (0-0).- ^

~** Για το Ευρωμπάσκετ - Ευρωλίγκα  :
5ος όμιλος : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Πειραιώς 96-64 .- ^
5ος όμιλος : Γαλατά σεράϊ - Ανατολού Εφές Σπόρ Κολούμπς   64-56  .-^
6ος όμιλος : Μπιλμάο - Σιένα   60-59  .- ^ 

 
~** Για το  Γιούρο κάπ στο Ευρωμπάσκετ :
12ος όμιλος :   Άλμπά - Μπένετον  83-74.- ^
9ος :  Βαλένθια - Γκραβελίν  79-61 .- ^


 ~** ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ (1792-1828)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

~ Στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1792 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη. Ανατράφηκε σε περιβάλλον που διαπνεόταν από έντονο πατριωτισμό κι έλαβε εκλεκτή μόρφωση.

~ Στην Πετρούπολη, όπου ακολούθησε τον πατέρα του, φοίτησε στη Σχολή του Σώματος των Βασιλικών Ακολούθων και στη συνέχεια υπηρέτησε στα σώματα της αυτοκρατορικής φρουράς. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα, ενώ στη μάχη της Δρέσδης, στις 27 Αυγούστου 1813, έχασε το δεξί του χέρι.

~ Τον Μάρτιο του 1820 ο Εμμανουήλ Ξάνθος του πρόσφερε την αρχηγία της Φιλικής Εταιρείας. Την αποδέχθηκε στις 12 Απριλίου, αφού πρώτα έγιναν δεκτοί οι όροι που έθεσε, και αμέσως άρχισε την οργάνωση του σχεδίου για την έναρξη της Επανάστασης από την Πελοπόννησο.

~ *Όμως, με την ενθάρρυνση του Ιωάννη Καποδίστρια πείσθηκε ότι έπρεπε να επισπεύσει την προπαρασκευή της και τον Ιούνιο του 1820 εγκαταστάθηκε στη Οδησσό. Πέρασε τον ποταμό Προύθο στις 22 Φεβρουαρίου 1821 και δύο μέρες αργότερα ύψωσε τελικά τη σημαία της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και συγκεκριμένα στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, όπου απαγορευόταν η παραμονή του τουρκικού στρατού.*

~ Με επιστολή του στον αυτοκράτορα Αλέξανδρο υπέβαλε την παραίτησή του από το ρωσικό στρατό και αναγγέλλοντας την Ελληνική Επανάσταση ζήτησε την αρωγή του. Αμέσως μετά επιδόθηκε στη δημιουργία στρατού και συγκρότησε τον Ιερό Λόχο.

~ Στις 7 Ιουνίου 1821 ο στρατός του Υψηλάντη καταστράφηκε στη μάχη του Δραγατσανίου και υποχώρησε προς τα αυστριακά σύνορα. Παραδόθηκε στους Αυστριακούς, φυλακίστηκε και απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1827. Η κλονισμένη υγεία του δεν του επέτρεψε να βοηθήσει το επαναστατημένο έθνος. Πέθανε στη Βιέννη δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του, στις 19 Ιανουαρίου του 1828.
~** Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, και η ψήφιση του νέου Μνημονίου, δεν έχουν γίνει αποδεκτές από τις ΗΠΑ, καθώς βλέπουν ότι οι εξελίξεις αυτές καθιστούν την Ελλάδα δορυφόρο και προτεκτοράτο της Γερμανίας, σε βαθμό τέτοιο που θίγονται τα ενεργειακά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Μετά τις νέες πολιτικές εξελίξεις και τις αποσχίσεις βουλευτών από τα κόμματά τους, κυκλοφορούν φήμες, ότι αυτοί εντάσσονται σε νέα πολιτικά σχήματα και κόμματα, Αμερικανικό και Γερμανικό. Ίδωμεν…

Σε άρθρο των New York Times, εξαπολύθηκε επίθεση στη Γερμανία για τη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδος, ειδικότερα για τις προβλέψεις του Μνημονίου, που οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα και μάλιστα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης.

Όλες οι «δεξαμενές σκέψεως» «Think Tanks» των ΗΠΑ θεωρούν ότι ο πλήρης έλεγχος της Ελληνικής οικονομίας, (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαίων και Φυσικού Αερίου), θα περιέλθουν στη Γερμανία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος, και των Αμερικανικών εταιριών πετρελαίου, (ΕΧΧΟΝ, ΤΕΧΑCΟ, ΜΟΒΙL) κλπ

Ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος υποθηκεύτηκε κανονικά με τη ψήφιση

του μνημονίου Νο:2 και δεσμεύτηκαν προκαταβολικά όλα τα έσοδα της Ελλάδος, αφού η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα νέα δάνεια, κάτι που είναι παραπάνω από βέβαιο. Και οι N.Y. Times συνεχίζουν λέγοντας, έχουμε ένα ερώτημα προς Γερμανία και Γαλλία,

που συνεχίζουν να επιμένουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά , αφού

1.- Το ΑΕΠ της Ελλάδος έχει πέσει στο -7%

2.- Από το 2009 με κυβέρνηση Jeffrey, το ένα τέταρτο των Ελληνικών επιχειρήσεων, έχει χρεοκοπήσει.

3.-Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους.

4.- Η ανεργία υπερέβη το 20%

5.- Το βιοτικό επίπεδο του Λαού, έπεσε σε επίπεδα φτώχειας.

6.- Οι μισθοί και συντάξεις έπεσαν σε επίπεδα των άλλων Βαλκανικών κρατών.

7.-Οι τιμές όλων των αγαθών και προ’ι’όντων παραμένουν σε επίπεδα Γερμανίας, και άλλων Βορείων χωρών της Ε.Ε.

8.-Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%

9.- Οι νέοι μεταναστεύουν για επιβίωση, και όσοι παραμένουν βρίσκονται στην ανεργία.

Και οι New York Times κλείνουν με το ερώτημα, «Με άλλα λόγια η Ελληνική οικονομία καταρρέει με όλη τη σημασία της λέξεως.

Γιατί η Γερμανία επιμένει σε τέτοια μέτρα;; μήπως για να διαλύσει ότι έχει απομείνει;;;». Πέρα από τον ορυκτό πλούτο, και ειδικότερα τα πετρέλαια που ενδιαφέρουν άμεσα τις ΗΠΑ, (αφού για τις ΗΠΑ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικά για την απεξάρτηση

της Ευρώπης από το Φυσικό αέριο της Ρωσίας), η γενικότερη ανάληψη του πλήρους οικονομικού ελέγχου της Ελλάδος από τη Γερμανία, θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία των ΗΠΑ.

Εδώ ισχύει η παροιμία που λέει ο Λαός,

«Δυό παλαβοί μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.»

Οι Αμερικανοί λέγουν ότι όλα αυτά που κάνει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι πρωτοφανείς μέθοδοι, ακόμα και για τύποις ανεξάρτητα κράτη, (αποικίες), όπως τώρα τα γεγονότα εξελίσσονται στην Ελλάδα.

Εμείς διερωτώμεθα, μήπως τελευταία έπιασε ο πόνος τους Αμερικανούς για την Ελλάδα;;; όχι βέβαια, απλώς βλέπουν τους Γερμανούς να τους παίρνουν «τη μπουκιά από το στόμα».

~** H EΛΛΑΔΑ ΜΑΣ …………. Θα μπορούσε να είναι μια πλούσια χώρα, αλλά λόγω των διεθνών αρπακτικών, και ανικάνων πολιτικών, σήμερα αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα στην οικονομία, με άμεσο κίνδυνο να μας χρεοκοπήσουν «φίλοι», «σύμμαχοι» , και «εταίροι».

Τούτου δοθέντος η Γερμανία σκέφτηκε, και είπε, αφού η Ελλάς είναι μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, ο δικός της ορυκτός πλούτος, είναι

και δικός μας, δηλαδή «Τα σα εμά….,» που λέει ο Λαός, δεδομένου ότι όλοι μαζί τα μέλη αποτελούμε την Ευρωζώνη.

Η αλληλεγγύη μόνο στο πλευρό των Γερμανών……

Όμως με το γνωστό κατακτητικό βάρβαρο πνεύμα των Γερμανών, χωρίς διπλωματία, αντί να προέλθουν σε φιλικό διακανονισμό και συνεργασία με την Ελλάδα, αποφάσισαν με το άγριο, με δικαιολογία τη χρεοκοπία, και όπλα τα διάφορα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δάνεια,

να αρπάξουν, υποθηκεύσουν, όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, και με τη διαγωγή τους αυτή να εξαγριώσουν τον Ελληνικό Λαό.

Η ευκαιρία για τη Γερμανία δόθηκε με την ανυπαρξία Ελληνικής κυβερνήσεως, και οι όποιοι Έλληνες πολιτικοί υπάρχουν, είναι ανίκανοι να χειρισθούν τέτοια μεγάλα οικονομικά ενεργειακά θέματα.

Κατόπιν αυτού με τα διάφορα μνημόνια που ψήφισαν στη Βουλή, οι πολιτικοί υποθήκευσαν στη τρό’ι’κα-δανειστές τον ορυκτό μας πλούτο, έναντι του χρέους και των δανείων, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι η Ελλάς δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει όλα αυτά τα τεράστια δάνεια, που συνιστούν ένα μη διαχειρίσημο χρέος.
** Μας έχουν βάλλει στη μέση και μας χτυπούν αλύπητα, ανάλογα με τα συμφέροντα εκάστης.

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω με απλά λόγια να εξηγήσω να διαδραματιζόμενα, που αφορούν τη πατρίδα μας.

Ως γνωστόν η Γερμανία δεν έχει πετρέλαια και φυσικό αέριο, ως εκ τούτου εισάγει ενέργεια με αγωγούς από τη Ρωσία, και με δεξαμενόπλοια από τις Αραβικές χώρες, και Κεντρική Αμερική.

Δηλαδή η Γερμανία όσον αφορά την ενέργεια είναι εξαρτημένη κατά περίπου 50% από τη Ρωσία.

Η Γερμανία στη προσπάθειά της να καταστεί αυτάρκης στην ενέργεια,

σκέφτηκε την Ελλάδα, και εδώ αρχίζει το... δράμα των Ελλήνων.

Η κυρία καγκελάριος Μέρκελ, για τον ίδιο λόγο, επισκέφθηκε και τη

Κύπρο, αλλά εκεί «έφαγε πόρτα» κατά το κοινώς λεγόμενο, αφού πρόλαβαν άλλοι. Η Ελλάς σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και διεθνών οργανισμών ενεργείας,

ξένων κυβερνήσεων, τεχνοκρατών, ΜΜΕ, και άλλων, κυριολεκτικά

«κάθεται επάνω στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο».
** Η «μπουκιά» λέγεται Ελληνικοί υδρογονάνθρακες.

~ Οι Αμερικανοί «καίγονται» για τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική της Γεωγραφικής αυτής περιοχής, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου πολέμου με τη Συρία και το Ιράν, την αντιπαλότητα με Ρωσία-Κίνα, η οποία ενδέχεται να εξελιχθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τα οποία οι Αμερικανοί εντέλλονται να εκτελέσουν.

Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, ειδοποιούμε τη Ρωσία

να προλάβει να κατέβει κάτω με όλες τις δυνάμεις της, διότι απειλούνται άμεσα τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, και ενεργειακά συμφέροντά της. Εάν η Γερμανία αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Ελλάδος, «πάει περίπατο» η αγορά της Ρωσίας.

Έτσι οι Δυτικοί στραγγαλίζουν τη Ρωσία στρατηγικά και οικονομικά…

Εάν διαμελίσουν την Ελλάδα, τότε τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού θα την εγκλωβίσουν στο Βορρά για πάντα.

Τέλος πιά η διστακτικότητα της Ρωσίας, αφού απειλείται άμεσα η Εθνική της ασφάλεια, και οφείλει να αντιδράσει.

Οι καταπιεσμένοι λαοί του Νότου, θα τη βοηθήσουμε.

Ελλάς-Ρωσία βίοι παράλληλοι, κινδυνεύουμε και οι δύο……

Αρκούδα αφυπνίσου, βγές από τη χειμερία νάρκη.

Η παγκόσμια Δικτατορία προχωρεί ακάθεκτη. – ~* 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/1.000.000 SIGNATURES FOR GREECE
60,337 members
Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους ‘’ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ’’ /This will be sent to Mr. José Manuel Barroso .-

** Thank you for joining 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/1.000.000 SIGNATURES FOR GREECE!
Causes is very excited to have you as a part of our community. Right now, this cause needs your help to reach its goal of 75,000 members so the most important thing you can do to help our cause is to invite your friends to join too.

~Help 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/1.000.000 SIGNATURES FOR GREECE reach its goal of 75,000 members today

~** Wages in Greece have fallen 25% in the last couple of years.

Unemployment sits at a staggering 20%. (Youth unemployment is considerably worse, hovering in the 45-50% zone.)

Inflation is also a concern… Fuel costs have rise 100% in two years and more increases are expected.

Small businesses, the lifeblood of any economy, are folding. Half of them could close this year, further crippling Greece.....

~** Ο Ι. ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.mp4 : http://youtu.be/0eQeFzgpcqw  ,



** ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΟΒΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ--.ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ--.ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΔΗΝΜΟΣΙΑ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.-ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΟΥΤΣΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ .-ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 50000 ΜΑΙΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.-ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Κ.Τ.Λ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ 130 ΔΙΣΣ?

** Κατά τη διάρκεια παρέλασης στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους οι νεαροί μετά από την προτροπή του σημαιοφόρου, ο οποίος φώναξε «είστε μαλάκες», αντί να στρέψουν το βλέμμα προς τους επίσημους, όπως συνηθίζεται στις παρελάσεις, σήκωσαν το δεξί τους χέρι και άνοιξαν την παλάμη τους, στέλνοντας στην εξέδρα των επισήμων ένα μεγαλοπρεπέστατο ομαδικό φάσκελο.

Υ.Γ. Μπράβο λεβέντες μας, γιατί ετούτοι που σφαγγελώσατε (και λοιποί όμοιοί τους)είναι χειρότεροι απ' την τουρκιά για την απαλλαγή της οποίας παρελάσατε ....
** Ποιες εκλογές; - Ευρωχούντα - Ψάχνουν να αναβάλουν και τις εκλογές του 2013!‏ `

~ Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, όταν ερωτήθηκε για το πότε θα γίνουν εκλογές: "Πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ήταν και παραμένει να φέρουν εις πέρας τη συμφωνία. Εκλογές θα προκηρυχθούν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της σύμφωνίας, αλλά μην ψάχνετε την ημερομηνία. Μπορεί να πέσουμε όλοι έξω»!

~ Τι σημαίνει όλο αυτό; Ότι το έργο της συμφωνίας δεν είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, αλλά η εφαρμογή της συμφωνίας, που βέβαια θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, όπως απαίτησε να γίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε!

~ «Οταν επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, μετά κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή για την προκήρυξη των εκλογών», δήλωσε αόριστα και ο διορισμένος πρωθυπουργός τραπεζίτης (που κατάντησε η χώρα...) Λουκάς Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, θα διατηρήσουν το χρονοδιάγραμμα για τις πρόωρες εκλογές.

~ Και εδώ αναδεικνύεται η παγίδα που έχει πέσει ο Α.Σαμαράς, τον περασμένο Νοέμβριο, ο οποίος συμφώνησε να γίνουν εκλογές αρχικά στις 19 Φεβρουαρίου (πέρασαν, αν δεν το κατάλαβε κανείς...) μετά αόριστα,"Όταν ολοκληρωθεί το PSI" και τώρα φτάσαμε στο όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του PSI, δηλαδή εφαρμοστούν όλα αυτά που θα συμφωνηθούν και θα ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα από την Βουλή!

~ Και βάσει του ότι ζήτησε ο Β.Σόϊμπλε ("να γίνει στην Ελλάδα ότι έγινε και στην Ιταλία") εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν τον Οκτώβριο του 2013 που κανονικά πρέπει να γίνουν βάσει του Συντάγματος και ... να δούμε! Τι εννοούμε με το "να δούμε";

~ Σημαίνει ότι ήδη αναζητείται συνταγματικός τρόπος με την επίκληση "εξαιρετικού γεγονότος" να μην γίνουν εκλογές ούτε με το τέλος της τετραετίας! Όπως ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr, η αξία του νέου Μνημονίου, από την στιγμή που προκύψει μία Βουλή όπως αυτή που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι μικρότερη από την αξία του χαρτιού που έχει τυπωθεί και αυτό το ξέρουν καλά οι Γερμανοί.

~ Μπορεί να έκλεισε το θέμα του PSI και να "κουρεύτηκαν" αυτά που έπρεπε να πληρώσει το γερμανικό κράτος στις τράπεζές του που είχαν δανείσει την Ελλάδα, αλλά τώρα μένει το δεύτερο μέρος της όλης επιχείρησης που λέγεται "αρπαγή του εθνικού πλούτου της χώρας". Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει καμία κυβέρνηση πλην αυτής που είναι τώρα στην Ελλάδα.

~ Που στηρίζεται από βουλευτές που δεν πρόκειται να ξαναδούν την αίθουσα της Βουλής στην συντριπτική τους πλειοψηφία (και αυτό πλέον δεν αφορά μόνο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ), τώρα ξέρουν ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναβάλουν τις εκλογές μέχρι το τέλος του 2104 τουλάχιστον.

~ Μπορούν; Λένε ότι "Έχει βρεθεί νομικό παραθυράκι", αλλά όλα θα κριθούν από την ανοχή του κόσμου και την μορφή της αντίστασης των πολιτών.

~ Βέβαια, υπάρχει και άλλο θέμα: Στο εξωτερικό θέλουν να δουν το ΠΑΣΟΚ να "ανασταίνεται" και ειδικά να δίνεται χρόνος στον "άνθρωπο των Γερμανών" τον Ε.Βενιζέλο να αναδιοργανώσει το κόμμα που τώρα με το ζόρι παίρνει 13% στις δημοσκοπήσεις...

~ Τώρα πρέπει ο Α.Σαμαράς να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο, αλλά μπορεί; Αν τον απειλήσουν με ματαίωση της συμφωνίας, κάτι το οποίο τα ΜΜΕ θα του το χρεώσουν 100%, τι θα κάνει;

** Τώρα έχουμε νέους εκβιασμούς από τους Γερμανούς παρά την Εθνική ταπείνωση της Κυριακής. Η Ε.Ε. απειλεί να παγώσει το νέο δάνειο.

Παράλληλα η φοβισμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία με τη διαγωγή της φόβισε το Λαό μας, και κατέστειλε όλες τις λα’ι’κές διαδηλώσεις με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων.

Αφού οι Ευρωπαίοι μας εκβιάζουν με τόσο αισχρό τρόπο, τότε και εμείς, εδώ και τώρα να κάνουμε στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών, και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα καταβολή των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, με άμεσο προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη.

Έτσι έπραξαν πολλοί μεγάλοι ηγέτες, και έσωσαν το Λαό τους.

Οι Γερμανοί το 1942 πήραν δάνειο από εμάς, και τώρα αρνούνται να το αποπληρώσουν. Δίνουν το καλό παράδειγμα……..

Από την Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τεθεί θέμα κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, με στόχο την Ελλάδα, με σκοπό να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, και να μας πάρουν τα πετρέλαια τζάμπα, γιαυτό οι εφιάλτες πολιτικοί δεν οριοθετούν την Ελληνική Α.Ο.Ζ.

** Κατόπιν αυτού οι «εταίροι μας» στην Ε.Ε. παίζουν το χαρτί της χρεοκοπίας, δυό ημέρες μετά την εθνική ταπείνωση της 12ης Φεβρουαρ.

αφού μετά την Εθνική ταπείνωση μας ζητάνε νέα μέτρα.

Τη Γερμανία πίσω από τη χρεοκοπία της Ελλάδος, βλέπει η Βρετανία.

Στο ράφι η διάσωση της Ελλάδος παρά τη πλήρη υποταγή στο μνημόνιο. Ύφεση εφιάλτης της οικονομίας μας κατά -7%.

Τα ΜΜΕ λένε δεν είναι σωτηρία το μνημόνιο.

Υπάρχει σχέδιο Β! (Plan B) για την Ελλάδα στην Ε.Ε.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει τις κινήσεις των εταίρων μας, μετά τη πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδος.

Διαψεύδονται όλα όσα μας είπαν οι πολιτικοί πριν από τη ψήφιση του μνημονίου, όπου κινδυνολογούσαν ασυστόλως.

Οι απαιτήσεις με το νέο μνημόνιο είναι επώδυνες για τον Ελληνικό Λαό. Μετά τη καταστροφή στην οικονομία, έρχεται η σειρά των Εθνικών μας θεμάτων. Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο, είναι στο τραπέζι.

Ποίος θα αντιδράσει;;; μήπως ο Παπαδήμιος;;;

Το μνημόνιο Νο: 2 ήταν μια μεθοδευμένη υποθήκευση της Ελλάδος.

Απαιτείται άρση εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές, και άμεσο διεξαγωγή εκλογών, αφού η παρούσα σύνθεση της βουλής, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, και δεν εκπροσωπεί πλέον το Λαό.

Με την άρση εντολής, το ηθικό των Ελλήνων θα αναπτερωθεί.

Με αυτή τη σύνθεση της Βουλής και της κυβερνήσεως, η καταστροφή της Ελλάδος είναι δεδομένη.

Οι Γερμανοί για να πετύχουν να πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο, είναι ικανοί να μας ρίξουν ακόμη και σε εμφύλιο σπαραγμό.

Αποστολή του Παπαδήμιου, είναι να δώσει όλο τον ορυκτό πλούτο στη Γερμανία και στα μεγάλα αφεντικά του, φτάνει η Γερμανία να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία.

Με τη ψήφιση των νέων μέτρων η Ελλάδα περνάει σε νέα φάση, τη φάση του διαμελισμού, ενώ ο λαός στενάζει.

**

~ Να χέσουμε ΟΛΟΙ οι έλληνες πάνω στην Αριστερή σας ιδεολογία βρε λαμόγια του κερατά ...

 * ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
Ο Ν.Κωνσταντόπουλος έχει ακόμη γραφείο στη Βουλή και διορίζει και υπαλλήλους!!!Τι είναι αυτά ρε 'σείς;

** Και ενώ κόβονται συντάξεις και μισθοί κατώτατοι, κι ενώ τα παιδιά λιποθυμούν από ασιτία και το 1/3 των Ελλήνων θρέφεται στα σισίτια, ενώ ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία μας ακόμη και τα αρχαία μας, αυτοί ακόμη διορίζουν στη Βουλή τους κολλητούς τους, ακόμη και τους κολλητούς των πρώην ξοφλημένων κομματαρχών !

** ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΞΕΙ!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Η ΒΟΥΛΗ;; ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;;

ΑΠΟKAΛΥΨΗ

planet-greece

http://promitheus.wordpress.com/

Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, τι άλλο να πώ...

Δηλ., αν εγώ κατάλαβα καλά: ....  διαβάστε να σας σηκωθεί η τρίχα

1. Υπάρχει και λειτουργεί στη Βουλή ακόμα ''Γραφείο του πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», Νίκου Κωνσταντόπουλου΄΄, με κάμποσες (πόσες ???) οργανικές θέσεις, που κάποια είναι τώρα κενή ...

2. Ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού (Ν. Κωνσταντόπουλος, έχει κατά νόμο (άρθρο 41 παρ. 1Θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/97) δικαίωμα να προτείνει, και πρότεινε, την κάλυψη αυτής της κενής θέσης με κάποιον δικό του

3. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε ασμένως δεκτή την πρόταση του πρώην προέδρου μιας πρώην Κ.Ο. και διόρισε τον προστατευόμενο του ''Προέδρου''

4. Ερώτηση (μία από τις πολλές) : Πόσα ακόμα γραφεία πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων υπάρχουν???

5. Ο Πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο πρώην Προεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, προφανώς ενστερνίζονται, τη Βουλγαράκειον απόφανση ''Το νόμιμον είναι και ηθικόν''. ακόμα και τούτες τις μαύρες ώρες !!!

Τα υπόλοιπα, σχόλια ή ερωτήματα, προσθέστε τα εσείς.

Εγώ αρχίζω να κουράζομαι, παρ' όλο που δεν πρέπει...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 48
2 Φεβρουαρίου 2012

BOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

(2) Με την υπʼ αριθμ. 728/526/25−1−2012 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται, από 1η Ιανουαρίου 2012, στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», Νίκου Κωνσταντόπουλου, μετά την κατά νόμο πρόταση του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 1Θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/97), όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, ο Θεόδωρος Μαρκούρης του Ιακώβου (Α.Δ.Τ. Σ 641787), με Γ΄ βαθμό και το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΔΕ κατηγορίας του Ν. 4024/11 (ΦΕΚ 226/Α΄/2011), όπως ισχύει.

(Αριθμ. εγκρίσεως δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών

της Βουλής 733/530/25−1−2012).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ! ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ???

** ** Παπανδρέου: '' Απαιτώ περισσότερο σεβασμό ''

~ ''Έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες''

~ Την πεποίθησή του ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα βγει από το ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «ΗARDtalk», η οποία μεταδίδεται σήμερα από το BBC.

~ Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup στις Βρυξέλλες αποκλείει την προοπτική της χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από το ευρώ και μας δίνει περιθώριο ανάσας για τις μεγάλες αλλαγές, ωστόσο σημειώνει πως «πρέπει να κάνουμε σκληρή δουλειά».

~ «Αλλά απαιτώ και περισσότερο σεβασμό γιατί έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε διεθνείς αναλυτές, αλλά και ανθρώπους των αγορών.

~ Επιπλέον, αναφέρει ότι λόγω της πίεσης που υφίσταται όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα και οι φημολογίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα, έχουν προκαλέσει μεγάλο πόνο και έχουν συμβάλει και στην ύφεση, λόγω του φόβου που προκαλείται στους πολίτες.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου έθιξε το ζήτημα του δημοκρατικού ελλείμματος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθότι οι πολίτες της ΕΕ νιώθουν αδύναμοι και διερωτώνται ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις.

~ Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι αν και στην ΕΕ είμαστε «οικογένεια», δεν έχουμε καταλάβει πόσο βαθιά συνδεδεμένοι είμαστε και πως γι' αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική διακυβέρνηση και λιγότερες προκαταλήψεις που, όπως λέει, αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα.-

Πηγή: iefimerida .-

** Οσο και αν "εβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε" .....

Θυμηθείτε !!!!! Γράφουμε τη δίκη μας ιστορία!

Το μέλλον είναι στα χέρια μας !!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!!!

Σκέψου III "Έβγαλε βρώμα η Ιστορια ότι ξοφλησαμε" : http://youtu.be/npNBivry1BU ,



~** ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ~** ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

Προληπτική απόσυρση αναψυκτικών «Coca Cola» και «Sprite»μετα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών..

παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα, εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Όπως ανακοινώθηκε, η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.Πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα: Coca-Cola 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, 16/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VU, 14B......VU, 15B......VU, Sprite 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 14B......VU, Coca-Cola 250 ML γυάλινη φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B......VT, 14B......VT. .-

** ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ......???Γέμισαν τη Βουλή πυροσβεστήρες φοβούμενοι την επικείμενη εξέγερση

~** Ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν χρωστάει Τ.Ι.Π.Ο.Τ.Α. ΟΙ 300 ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ "ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

** ΤΑΚ-ΤΑΚ-ΤΑΚ!!!

-Μέσα είσι κυρ-Κώσταααα;;;;

ΤΑΚ-ΤΑΚ-ΤΑΚ!!!

-Κυρ-Κώστααααα!!!!!

-Έεεεε! Ποιός είναι;;;;;;

-Iγώ είμι κυρ-Κώστα! Η Γιώργηνα μη του Γιώργουμ! Άνοιξι τνη πόρτα συ θέλουμ.

-Ώωωωω!!!

Τι ευχάριστη έκπληξηηηηη!!! Οι καλοί μου φίλοι απ' τον πέρα μαχαλά!! Ο φίλος μου ο Γιώργος με την καλή του την Γιώργαινααα!!!

Ελάτε !!

Κοπιάστε!! Δώσε μου το γαϊδουράκι να το δέσω στον φράχτη κυρά Γιώργενα κι' ελάτε να τα πούμε...

Τι κουβαλάς στο ντροβά κυρα-Γιώργαινα;;;

-Κυρ-Κώστα σούφερα λίγο αλεύρι μπομπότα-καλαμοκίσιου. Ου Γιώργους μλέει οτ σαρέσ.

-Και βέβαια μ'αρέσει κυρα Γιώργαινα! Εμείς με μπομπότα μεγαλώσαμε! Το "κουρκούτι" ήταν το καθημερινό μας γεύμα. Με λίγο κατσικίσιο τυρί, γίνεται πεντανόστιμο...Ο Γιώργος είναι παλιόφιλος και με "διαβάζει" εύκολα...αχαχαχαχααα!!

- Αφού είσι ανοιχτό βιβλίου Κώτσιου μ, πως να μη συ διαβάσουουου;;; Όσο για το κατσικίσιου τυρί, ο φίλος σου φρόντσε κι γι' αυτό. Σου έφερα ένα ντενεκέ γεμμάτο φρέσκο-φρέσκο! Για τον Κώτσιο μ τον παλιόφιλο!!!

-Με συγκινείς Γιώργη μου!

Περάστε καθήστε να τα πούμε!

- Άσε κυρ- Κώστα! Ου Γιώργης μ όλου για σένα μ' λέει! Έτς μη τουν Κώστσιου βουτούσαμ απτ' τνη γέφυρα στου πουτάμ, έτς σκουτώναμι αγριο-γούρουνα, έτς παλεύαμι κι τσνικούσαμι όλους, έτς παίρναμι τα στεφάνια στ' αγωνίσματα, έτς τούτου, ετς τ'

αλλου..Σου έχ αδυναμία κυρ-Κώστα!

-Κι' εγώ του έχω αδυναμία Γιώργαινα και το ξέρει! Είμασταν αχώριστοι φίλοι. Τέτοιοι Άνθρωποι σπανίζουν σήμερα!

Δεν ξέρεις τι χαρά μου έδωσες ρε Γιώργη! Μιά χαρά σας βλέπω και τους δυο!

-Δόξα Τω Θεώ Κώτσιου μ, από υγεία καλά είμαστε.

Ιγώ τσι λέου τσι Γιώργηνας..Μη τουν Κώτσιου μιγαλώσαμι μαζί. Φιλαράκια από νιάνιαρα. πιρπατούσαμι ξυπολτοι σταγκάθια..

-Τι θυμάσαι τώρα Γιώργη μου.... Μακάρι να είμασταν ακόμα παιδιά! Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω, στην εποχή της αγνότητας... Τότε που στο διάβα μας έπεφταν ντουβάρια...

-Τώρα γηρασαμι Κώτσιου μ. Τα θμόμαστι κι' αναστινάζουμι..

-Δεν γεράσαμε Γιώργη μου, απλά ωριμάσαμε! Στα 63 μας ο Θεός μας κρατάει ακμαίους..Αυτό σημαίνει πως έχουμε πολλή δουλειά ακόμα για να ολοκληρώσουμε την Αποστολή μας σ' αυτόν τον κόσμο.

Άντε να πιούμε μια ρακί...Γειά μας και καλή Λευτεριά!!

-Γειά μας κυρ-Κώστα κι να δώσ' ου Θεός να γρεμμοτσακιστούν κι τα 300 ζαγαρόσκυλα ..

-Γειά μας Κώτσιου μ κι να βρεθεί ένας Παπαδόπουλος να τς κρημάσ' απ' τα παράθυρα τσ' βουλής κι' ημείς να τσ' βλέπουμι κρημασμένς κι να γληντάμι..

-Γιώργη μου πως τα βλέπεις τα πράγματα εσύ;;;

-Kώτσιου μ, ιγώ ξιέρου ένα πράγμα : Όποιους έμπλεξε με τοκογλύφους, έχασε τα λεφτά, την πηριουσία τ κι αυτοκτόνησε! Αυτοί που μας έμπλεξαν μι τοκογλύφους ικεί θελν να μας πάνε...Αλλά δεν θα τς κάτς αυτό! Θα τσ' "αυτοκτονήσουμι" ημείς πριν προυλάβνι αυτοί..

-Μπράβο Γιώργη μου! Αυτό είναι το Δίκαιον του λαού.

-Μας βάζνι σιγά-σιγά τη θλιά στου λαιμό, αλλά δεν ξέρνε τι θα πει Έλληνααας! Δεν ξέρνε για πότε αυτή η θλια θα σφίξει το δικότς λαρύγγι!!

-Έτσι θα γίνει Γιώργη μου! Ο Δίκαιος και φιλέσπλαχνος Θεός φροντίζει!

-Κώστσιου μ πέρασα να συ δω κι να τα πούμι σαν Αδέρφια Έλληνες. Θέλου να ξιέρς ότ στνη απουθήκη μ έχω μπόλικα τυριά, αλεύρι, λάδι και άλλα. Τα παιδιά μ μι τα γιδια θα μας ξασφαλίσνει κρηγιάς τυριά κι γάλα. Ότι θέλς στα δύσκουλα, ρίξε μ ένα σφύριγμα κι' έφτασα!!

-Να είσαι πάντα καλά Γιώργη μου! Ότι χρειαστώ στα δύσκολα, απ' τον Έλληνα αδερφό μου θα το ζητήσω. Και συ Γιώργη μου αν με χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου!

Έτσι είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Τ.Ι.Π.Ο.Τ.Α.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

ΤΑ "ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ...

** Με την τωρινή ψήφο 180 βουλευτών, νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση και έτσι νομιμοποιούνται και τα μέχρι τώρα δοθέντα χρήματα από την τρόϊκα που ήταν στον αέρα. Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ελληνες...Το Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα! .-

** Ο λαός έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι προκειμένου να ισχύσουν όσα προβλέπονται στη σύμβαση του PSI

και τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως αυτά που αναφέρονται στο Αγγλικό Δίκαιο, στον «Ειδικό Λογαριασμό»,

στους «γκαουλάϊτερ των υπουργείων»,

καθώς και οι δεσμεύσεις για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούςκαι την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών,

έστω και αν εξαθλιώνεται ο λαός, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα.

Οπότε ο κόσμος έχει μείνει ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι με την ψήφο του θα δυσκολέψει τέτοιες εξελίξεις.

Όμως δυστυχώς κανείς δεν του λέει την αλήθεια. Ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε οι κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει ούτε καν λόγος για τυπική αναθεώρηση αργότερα.

Ειδικότερα, η Κερκόπορτα που έχει κάνει το ελληνικό Σύνταγμα σουρωτήρι, είναι το άρθρο 28 και ειδικότερα η παράγραφος 2.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη διάταξη, υπερισχύουν του ελληνικού Συντάγματος συμφωνίες με ξένα όργανα, εφόσον ψηφιστούν στη Βουλή από 180 βουλευτές.

Αυτή η Κερκόπορτα σπανίως συναντάται σε άλλα Συντάγματα. Συνήθως συνθήκες τέτοιας σπουδαιότητας, που υπερισχύουν των Συνταγμάτων των διαφόρων χωρών, νομιμοποιούνται με δημοψηφίσματα.

Δυστυχώς σε μας, αποκλειστικά αρμόδιο είναι το πολιτικό σύστημα. Η συμφωνία των κομματικών αρχηγών.

Επομένως δεν απαιτείται καμία τυπική και βαρύγδουπη αναθεώρηση. Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται μόλις σήμερα, με την υπερψήφιση των ανωτέρω συμβάσεων από 180 βουλευτές.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με την τωρινή ψήφο 180 βουλευτών, νομιμοποιείται και το πρώτο μνημόνιο και η πρώτη δανειακή σύμβαση και έτσι νομιμοποιούνται και τα μέχρι τώρα δοθέντα χρήματα από την τρόϊκα που ήταν στον αέρα.

Τις ενέργειες αυτές τις κάνουν τρεις βασικοί πολιτικοί (Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος) και 199 εκβιαζόμενοι βουλευτές.

Να τους θυμάστε όλους αυτούς, με τα ονόματά τους.

{αναδημοσιευση}

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

**
1. ** ** Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκ...Δείτε περισσότερα
~ Μποϊκοτάρουμε τα προϊοντα των εκμεταλλευτών! Διαδώστε το

** ΤΙ ΘΕΛΕΙ …ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ;;;

** "Πιστευω οτι εαν ενας γητευτης ανακαλυψει τα καταπιεσμενα ενστικτα μιας γυναικας (χαος).....ισως η ψυχη του νιωσει για πρωτη φορα την λεξη φοβος."-

**Οταν χορευει και ο διαβολος μες της γυναικας το μυαλο ο αντρας ειναι αοπλος να σταματησει το κακο....οταν χορευει ο διαολος μαζι με την καρδια της αλλαζει ο χαρακτηρας της κι η συμπεριφορα της.....

Αχανης η γυναικεια σκεψη...ενας λαβυρινθος γοητειας κ τρελας που αν την ταξιδεψεις μπορεις να συναντησεις τα παντα...
** Σ' ΑΓΑΠΩ.......Το ωραιότερο και πιο Αληθινό Σ' Αγαπώ είναι αυτό που εκφράζεται με την γλώσσα του σώματος....όμορφο τρυφερό βραδάκι!!!♥

**** Είμαστε μια κοινωνία που έχει χαλαρώσει τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της από την υπονόμευση δεκαετιών. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο προσόν του φιλοπρόοδου ελληνικού λαού που είναι ανοικτός σε ξένες επιδράσεις, η προσαρμοστικότητα. Του απαγόρευσαν όμως να μετασχηματίσει τις επιδράσεις στη γλώσσα του με την πολύ συστηματική πλύση εγκεφάλου από τα κανάλια των "νταβάδων" και με την "αποδόμηση" της Παιδείας. Σ' αυτήν την τελευταία συνέβαλαν ενθουσιωδώς οι εξαγορασμένοι "ελληνόφωνοι" διανοούμενοι.-
** Προταση:

1. Αμμισθία του ανωτάτου Άρχοντος, καθώς και των 300 της βουλής.

Με τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που είναι τα έξοδα της βουλής σε ετήσια βάση, προσλαμβάνονται 60.000, άνεργοι.

2. Προώθηση της Πολιτειακής Διακονίας.

Στο υπέρτατο τιμητικό αξίωμα των Πολιτειακών Διακόνων, να προταθούν Έλληνες και Ελληνίδες, που έχουν εξασφαλίσει τα προς το "ζην", από τον ελεύθερο εργασιακό χώρο και επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Έτσι θα έχουν το τιμόνι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΝΑΡΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν θα συσσωρεύονται οι κάθε είδους τυχοδιώκτες και τα κάθε είδους ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, στον πολιτικό στίβο.

3. Αμμισθία όλων των κληρικών της κρατούσης Εκκλησίας, για να εναρμονιστεί με το λειτούργημα της Ιερωσύνης ο "επαγγελματισμός" των κληρικών της κρατούσης Εκκλησίας, όπως ισχύει ήδη για τους κληρικούς του Πατρώου εορτολογίου.

Με τα 235 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, που είναι τα έξοδα για την εν λόγω μισθοδοσία, μπορούμε να προσλάβουμε άλλους 90.000 άνεργους Έλληνες....

4. Αμμισθία όλων των Δημάρχων, Αντιδημάρχων,Νομαρχών, Αντινομαρχών και των άλλων βοηθών, παραβοηθών, σε πολιτικά γραφεία των εγκάθετων Δημοκόπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τα φανερά έξοδα των εγκάθετων Δημίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούμε να εξασφαλίσουμε 800.000 θέσεις εργασίας στα Ελληνικά νιάτα μας, που υποφέρουν...

5. Αμμισθία προέδρων, αντιπροέδρων, συμβούλων και επιτροπών, των Δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων. Δεν είναι μόνον οι παχυλοί μισθοί εδώ που ροκανίζονται από το κρατικό ταμείο των Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά είναι και οι αλλεπάλληλες "μίζες" οι οποίες κάνουν οικονομική αφαίμαξη της Ελλάδος. Με τα έξοδα της εν λόγω προδωτικής σπατάλης, θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στα Ελληνόπουλα που σηκώνουν τον δικό τους Σταυρό...

6. Ο Ορυκτός πλούτος της Ελλάδος, εάν διαχειριστεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ, από ΕΛΛΗΝΕΣ, η Χώρα μας θα έχει την δυνατότητα μέσα σε μία πενταετία να αναδειχτεί μεταξύ των πλουσιωτέρων χωρών του κόσμου....

7. Οι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ μας δεν θα μας σώσουν,γιατί έχουν άλλη "αποστολή".

Όποια "σκούφια" κι' αν φορέσουν, δεν μπορούν να αλλάξουν την "φωνή" τους.

Αυτή παραμένει πάντα το ίδιο "ανατριχιαστική" όπως των ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ....

** Εμείς το γράψαμε ευθέως εδώ. Δειτε το Η κουφαλίτσα ο Λιβανός είναι που έστειλε το 1.000.000 στην Ελβετία.Ο τύπος μάλλον έχει αρπάξει τόσα πολλά που το εκατομμύριο είναι αμελητέο για αυτόν πόσον και το ..ξέχασε. ποσόν. Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει η zougla.gr, με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου του 2012 και παραλήπτη τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, κ. Ευάγγελο Αργύρη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνει ότι το εν λόγω ποσό (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού) δεν δηλώθηκε «εκ παραδρομής». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής είναι σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γόνος πολιτικής οικογένειας. Πατέρας του υπήρξε ο πρώην υπουργός Τουρισμού, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ευρωβουλευτής, Διονύσης Λιβανός, ενώ θείος του ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

** ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
~* Διορίζουν κι αποσπούν υπαλλήλους "αβέρτα-κουβέρτα" και σε πρώην βουλευτές και κολλητούς οι άθλιοι ...

** Υπό μορφή ευγενικής… χορηγίας του ΠΑΣΟΚ προς τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, έχουν παραχωρηθεί τρεις υπάλληλοι της Βουλής, τους οποίους η Βουλή αρχικά απέσπασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με βάση τα εκλογικά του ποσοστά, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για έναν οδηγό, τον Γ.Φ., και...........

δύο γραμματείς, τις Ε.Χ. και Ι.Β., οι οποίοι αρχικά νομίμως αποσπάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι από εκεί… πήραν τον δρόμο για την… Εκάλη προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Δήμητρας Λιάνη.

~ Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να καταδεικνύει πολλά σχετικά με το… πάρτι αποσπάσεων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι εξαφανίζονται από τη θέση για την οποία προσλήφθηκαν και βρίσκονται στα πιο… απίθανα πόστα, ωστόσο ο κατάλογος των «βολεμένων» κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα μακρύς. Πολλοί υπάλληλοι της Βουλής, με την κάλυψη του νόμου (προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία), είναι αποσπασμένοι δίπλα σε πρώην προέδρους πολιτικών κομμάτων, ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων οι οποίοι δικαιούνται -διά νόμου- να διατηρούν υπαλλήλους και μάλιστα εφ’ όρου ζωής.

~ Ενδεικτικά, την πρόβλεψη του συγκεκριμένου νόμου έχουν εκμεταλλευτεί μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗΚΚΙ) Δ. Τσοβόλας, έχοντας δίπλα του έναν αποσπασμένο κοινοβουλευτικό υπάλληλο, οι πρώην πρόεδροι του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος και Ν. Κωνσταντόπουλος, όπως επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Χαραλαμπόπουλος.

~ Αυτό, όπως και πολλές άλλες… στρεβλώσεις του συστήματος, σε μια άλλη χρονική συγκυρία, παρότι νόμιμο, δεν θα ήταν σωστό, αλλά σήμερα που επί δύο χρόνια η πλειονότητα της κοινωνίας στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων μέτρων και η ανεργία έχει φτάσει στο… κόκκινο, τέτοιου είδους… παραχωρήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα. Πάντως η… διασπορά κοινοβουλευτικών υπαλλήλων σε διάφορες θέσεις εκτός Βουλής αποτελεί συνήθη πρακτική.

~ Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το γεγονός που συζητήθηκε έντονα εντός του Κοινοβουλίου, όταν την επόμενη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009 εμφανίστηκαν κάποιοι υπάλληλοι που δεν είχαν ξαναπεράσει το… κατώφλι της Βουλής, ζητώντας να μάθουν σε ποια υπηρεσία θα ενταχθούν, προκειμένου να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.
~*** ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

«Βιομηχανία» αποσπάσεων στις ΚΟ των κομμάτων

Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει και στα πολιτικά κόμματα, αφού αυτά έχουν… φροντίσει να βρίσκουν εργατικό δυναμικό χωρίς να το πληρώνουν, για τον απλούστατο λόγο ότι πρόκειται για αποσπασμένους υπαλλήλους της Βουλής.

~ Κι αυτό θα ήταν θεμιτό αν ο αριθμός των συγκεκριμένων υπαλλήλων ήταν ο προβλεπόμενος από τον κανονισμό της Βουλής με βάση το εκλογικό ποσοστό που έλαβε το κάθε κόμμα, προκειμένου να εργαστούν για τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

~ Σύμφωνα με στοιχεία, οι… υπερβάσεις κατά τη διαδικασία αποσπάσεων των συγκεκριμένων υπαλλήλων από τη Βουλή προς τα κόμματα (πλην του ΚΚΕ το οποίο δεν έχει υπερβεί το αριθμητικό δικαίωμα των αποσπάσεων) είναι το λιγότερο… εντυπωσιακές.

~ Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως το ΠΑΣΟΚ, με βάση το εκλογικό του ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του 2009, δικαιούται να αποσπάσει για τις ανάγκες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας 24 υπαλλήλους. Αντίθετα, οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί στο ΠΑΣΟΚ φτάνουν τους 50.

Στη ΝΔ τα στοιχεία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, αφού, σύμφωνα με τα εκλογικά της ποσοστά, δικαιούται να αποσπάσει 18 υπαλλήλους στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι της Βουλής προς τη ΝΔ φτάνουν τους 77.

~ Το ΚΚΕ είναι το μόνο από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν έχει υπερβεί τον αριθμό που δικαιούται, αφού έχουν αποσπαστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα 7 υπάλληλοι, αριθμός που καλύπτεται από το εκλογικό του ποσοστό.

~ Σημαντική υπέρβαση του αριθμού των αποσπασμένων κοινοβουλευτικών υπαλλήλων έχουν κάνει τόσο ο ΛΑΟΣ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

~ Ο ΛΑΟΣ βάσει των ποσοστών του δικαιούται να αποσπάσει 4 υπαλλήλους και έχει αποσπάσει 30, όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δικαιούται να αποσπάσει 4 υπαλλήλους και έχει αποσπάσει επίσης 30.

~ Με αυτόν τον… αποδοτικό τρόπο, και αυξάνονται τα… εργατικά χέρια στα κόμματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού οι αμοιβές τους καλύπτονται από τη Βουλή (και άρα από τους φορολογούμενους πολίτες).

~** ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ

Ομπρέλα προστασίας στους «εξαφανισμένους»

Η διάθεση των υπαλλήλων που αποσπώνται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων αποτελεί σε αρκετές περιπτώσεις -κυρίως στα κόμματα εξουσίας- μία υπόθεση που διαχειρίζονται με μυστικότητα και αδιαφανείς διαδικασίες οι ηγεσίες των κομμάτων, για την εξυπηρέτηση πρώην και νυν υψηλόβαθμων στελεχών.

~ Δεν είναι λίγες οι ανώνυμες καταγγελίες στελεχών και υπαλλήλων στα κόμματα -πρόσφατα είδαν και το «φως» του Διαδικτύου, όπως για παράδειγμα στην ιστοσελίδα των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ- για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί στα κόμματα και έκτοτε… αναζητούνται!

~ Η διαδικασία είναι απλή: ένας αριθμός υπαλλήλων που αποσπώνται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και διατίθενται αρχικά σε υπηρεσίες π.χ. σε υπουργικά γραφεία, στις υπηρεσίες των κομμάτων για να εργαστούν υπό την ευθύνη έμπιστων προσώπων των ηγεσιών των κομμάτων. Κατόπιν σε συμφωνία μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών και της ηγεσίας του κόμματος, στο «μιλητό», τοποθετούνται σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα προκειμένου να εργαστούν στην υπηρεσία πρώην βουλευτών ή ακόμα και εν ενεργεία μελών του Κοινοβουλίου που έχουν συμπληρώσει τις θέσεις των συνεργατών τους.

~ Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, η «ανταλλαγή» συνεργατών είναι συνηθισμένη ακόμα και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται σε αντίπαλα κόμματα για την -έστω και παροδική- «τακτοποίηση» των έμπιστων ή ακόμα και «ανεπάγγελτων» στελεχών, που ακολουθούν την καριέρα του «συνεργάτη». «Εξαφανισμένοι» θεωρούνται σήμερα 10 υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφού οι συνάδελφοί τους στη Βουλή έχουν να τους δουν από τότε που μετακινήθηκαν στο Κοινοβούλιο.

~ Πρώην υπουργοί, χήρες τέως πρωθυπουργών και υπουργών, παλαιά κομματικά στελέχη, γίνονται αποδέκτες αυτής της «μικρής εξυπηρέτησης», προκειμένου να βολέψουν «ημετέρους» και έμπιστους. Το μοναδικό «διαβατήριο» για την εξασφάλιση των «απαραίτητων» υπαλλήλων είναι κυρίως οι καλές προσωπικές σχέσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων και τους υπευθύνους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

~*** ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ

Θέση στο Κοινοβούλιο με… γονική παροχή

Στρατιές προσλήψεων, με γνώμονα πρώτα και κύρια το… βόλεμα συγγενών και μετά φίλων και ψηφοφόρων, γίνονται -κατά κοινή ομολογία- εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλή, έπειτα από πιέσεις από τα κεντρικά των κομμάτων, υπουργών ή και βουλευτών. Αποτέλεσμα πολλοί από τους υπαλλήλους με ισχυρές… συγγένειες, οι οποίοι είναι «χρεωμένοι» στο μισθολόγιο του Κοινοβουλίου, να είναι… εξαφανισμένοι ή να προσφέρουν -μέσω απόσπασης- την όποια εργασία τους δίπλα στον σύζυγο ή τη σύζυγό τους, ή δίπλα στον πατέρα ή τη μητέρα τους. Με τον τρόπο αυτό, έχουν «στηθεί» πολλές «οικογενειακές» επιχειρήσεις εντός του Κοινοβουλίου, με το δικαίωμα κατάληψης μιας ιδιαίτερα καλοπληρωμένης -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- θέσης στο Δημόσιο να αποτελεί… κληρονομικό δικαίωμα.

~ Αρκετά είναι τα πολιτικά πρόσωπα που ακόμα και σήμερα έχουν φροντίσει να δώσουν το πολύτιμο πλέον… χρίσμα της μονιμότητας σε γιους, ή κόρες ή συζύγους τους, διασφαλίζοντας εφ’ όρου ζωής ένα εισόδημα για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Κι αυτή η πρακτική ακολουθείται όχι μόνο από τους βασικούς κοινοβουλευτικούς παράγοντες, που είναι οι βουλευτές και κατ΄ επέκταση και οι υπουργοί, αλλά και από υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων, των οποίων αρκετοί συγγενείς έχουν διοριστεί στο Κοινοβούλιο και είτε είναι αποσπασμένοι στα κόμματα είτε εργάζονται στα γραφεία που διατηρούν τα κόμματα στη Βουλή. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, παίζουν και τον ρόλο του… μπαλαντέρ, αφού, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες, μεταφέρονται στα κεντρικά των κομμάτων και στη συνέχεια επιστρέφουν στην υπηρεσία τους εντός του Κοινοβουλίου.

~*** ΧΗΡΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
Στη διάθεσή τους έως δύο αστυνομικοί για προστασία

~ Σημαντικά είναι τα προνόμια που κατέχουν από τη Βουλή πρώην πρόεδροι του Κοινοβου¬λίου, πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ακόμα και χήρες πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής. Γραφείο στη Βουλή, μετακλητό προσωπικό, προστασία από τη Φρουρά της Βουλής, κρατικό αυτοκίνητο με οδηγό είναι οι βασικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα ακόμα και όσοι έχουν διατελέσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα αντιπρόεδροι της κυβέρνησης ή πρωθυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. Αναστάτωση προκαλείται στη Βουλή όταν έπειτα από τη διεξαγωγή εκλογών αναζητούνται χώροι για τη στέγαση εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου όσων έχουν διατελέσει στο παρελθόν στα ανώτατα κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά αξιώματα.

~ Οι χήρες πρώην πρωθυπουρ¬γών δικαιούνται την προστασία έως και 2 αστυνομικών. Η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στα τέλη του 2009 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, δεν περιλαμβάνει στους δικαιούχους κρατικών αυτοκινήτων τις χήρες πρώην πρωθυπουργών ή προέδρων της Βουλής. Ομως δεν έχουν εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να έχουν προστασία αστυνομικών.-

** ~***Η θλίψη δεν είναι ασθένεια

Η θλίψη και ο πόνος από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δεν είναι ψυχική νόσος που πρέπει να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή, όπως τα αντικαταθλιπτικά, αναφέρουν οι ειδικοί. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet», κορυφαίοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η θλίψη δεν χρήζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης και ότι η «νομιμοποίηση» της αντιμετώπισής της με αντικαταθλιπτικά είναι «επικίνδυνα απλοϊκή και λανθασμένη».

Πρόκειται για μια επιστημονική διαμάχη που έχει ξεσπάσει αφότου η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση έλαβε την απόφαση να κατηγοριοποιήσει τη θλίψη ως μια ψυχική νόσο στην αναμενόμενη πέμπτη έκδοση του DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), ένα επιστημονικό εργαλείο που θεωρείται η «βίβλος» των ψυχιάτρων και το οποίο αναμένεται το 2013.

Οι υπογράφοντες το άρθρο στο «The Lancet» αναφέρουν ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η απώλεια μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη που έχει ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι για την πλειονότητα των ανθρώπων που πενθούν «οι γιατροί είναι προτιμότερο να προσφέρουν στους ασθενείς χρόνο, συμπόνοια και συμπαράσταση παρά χάπια».

Επιπλέον, στο αναμενόμενο DSM-5 μειώνεται το διάστημα «εξαίρεσης πένθους». Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα μετά την απώλεια όπου ο άνθρωπος που πενθεί δεν μπορεί να διαγνωστεί ως καταθλιπτικός. Στο παλαιότερο DSM-ΙΙΙ αυτό το διάστημα ήταν ένα έτος, αναγνωριζόταν δηλαδή ότι ο πόνος της απώλειας περνάει μετά από το χρόνο για τους περισσότερους ανθρώπους και μπορούν σταδιακά να επιστρέψουν στους ρυθμούς της ζωής τους.

Στο τρέχον DSM-ΙV, το διάστημα αυτό μειώθηκε στους 2 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι μετά το δίμηνο μπορούν να χορηγηθούν αντικαταθλιπτικά, ενώ στο αναμενόμενο DSM-5 η εν λόγω χρονική περίοδος εκτιμάται ότι θα μειωθεί στις 2 εβδομάδες.- Πηγή: vita.gr


~*** ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ …. :

~* "Αυτός ο καιρός είναι καιρός μετανοίας, μας λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, εκείνος είναι κρίσεως. αυτός είναι καιρός για αγώνες, εκείνος για βραβεία. αυτός κόπου, εκείνος ανέσεως. αυτός εργασίας, εκείνος ανταποδόσεως."-

** "Για τον μέγα ασκητή Άγιο Αρσένιο λέγεται ότι είχε στο στήθος του ένα κομμάτι από παλαιό πανί για να σκουπίζη τα δάκρυά του που διαρκώς έτρεχαν από τα μάτια του, ενώ ήταν σκυμμένος στο εργόχειρό του. Ο δε Όσιος Ποιμήν που τον είδε κάποτε, να χύνη τόσα δάκρυα, του είπε με θαυμασμό: «Τρισευτυχισμένος είσαι, Αρσένιε, διότι επένθυσες τόσο πολύ σ' αυτόν τον κόσμον, ώστε θα βρης παντοτεινή χαρά στον άλλον»".-
** Περικλής, Θουκυδίδου Ιστορία Β61,62, σε ελεύθερη μετάφραση

Β61: Όταν κανείς βρεθεί στην ανάγκη που βρεθήκαμε εμείς, είτε να υποταχθεί δηλαδή και να υποχωρήσει αμέσως στις ξένες διαταγές, είτε να εκτεθεί στον κίνδυνο του πολέμου για να διασώσει την ανεξαρτησία του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, αποφεύγοντας τον κίνδυνο, είναι κατά πολύ πιο αξιοκατάκριτος, από εκείνον που τον αντιμετωπίζει. Οφείλετε λοιπόν να ξεχάσετε τις ιδιωτικές σας στενοχώριες και να προσπαθήσετε να σώσετε την πόλη.

Β62: Να είσαστε βέβαιοι ότι η ελευθερία, εάν την υπερασπισθούμε και τη σώσουμε, θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε εύκολα τα χαμένα – ενώ, εάν κανείς υποταχθεί στην ξένη κυριαρχία, συνήθως δεν θα διατηρήσει όλα όσα έχει προηγουμένως αποκτήσει. Είναι δε αισχρότερο να επιτρέψει κανείς να του αφαιρέσουν ότι έχει, παρά να αποτύχει επιδιώκοντας να αποκτήσει κάτι. Καθήκον σας είναι να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς όχι μόνο με αυτοπεποίθηση, αλλά με καταφρόνηση τους. Ο λόγος είναι ότι και ο δειλός, ακόμη και ο τυχερός ανόητος, μπορούν να έχουν αλαζονική πεποίθηση στους εαυτούς τους – ενώ καταφρόνηση μπορεί να έχει μόνο εκείνος, του οποίου η πεποίθηση της υπεροχής του απέναντι στους άλλους είναι τεκμηριωμένη, όπως συμβαίνει με εσάς τους Έλληνες.-
** ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ .......

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ , ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΕΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ,

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ,Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ (Εκτος των ορισμενων εξαιρεσεων) ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ FACEBOOK ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ .ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ , ΤΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΑ (7) ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ FACEBOOKΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ......

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!!!!

Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΟΙΓΕΙ ....... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! monaxikos patriotis
* ** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα :
* ** Μιχάλης Μιχαήλ-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου ***Ξεσηκωμός, κλειστά μαγαζιά, συγκεντρώσεις και πορείες



«Ένας γιατρός που έχει δουλειά, φτάνει και ξεπερνά τις 500 συνταγές»
* Για επικοινωνιακό παιχνίδι του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ, σχολιάζοντας τις προχθεσινές δηλώσεις του περί γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν, ανάμεσά στους οποίους φέρεται να είναι και Μεσσήνιος πνευμονολόγος.
* «Κατ’ αρχάς, δεν ξέρουμε ποιους κατηγορεί ο υπουργός, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη θέμα: Πώς ορίζει ο υπουργός την υπερσυνταγογράφηση; Γιατί ένας γιατρός που εργάζεται κανονικά, θα κόψει πάνω από 500 συνταγές το μήνα, αυτό είναι σίγουρο.
* Κάθε γιατρός βλέπει 20 ασθενείς την ημέρα ή και περισσότερους. Με το 20 επί πέντε ημέρες, είναι τουλάχιστον 100 συνταγές την εβδομάδα, δηλαδή πολλοί γιατροί φτάνουν 500 συνταγές, ίσως και παραπάνω το μήνα. Ο υπουργός, όμως, δε μας δίνει ακριβή στοιχεία, δε λέει πόσες είναι οι συνταγές. Είναι 520; Είναι 1.500 ή 3.000; Για να ξέρουμε κι εμείς τι εννοεί. Όσο δε δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία και όλα αυτά πλανώνται, μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι παίζουν επικοινωνιακό παιχνίδι» σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.
~* Για την υπόθεση του ΣΔΟΕ
* Ερωτηθείς για γιατρό του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο οποίος, σύμφωνα με φάκελο του ΣΔΟΕ, φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σε συνταγογραφήσεις εξετάσεων ασφαλισμένων του Δημοσίου, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, ο κ. Μιχαήλ μάς είπε: «Εάν πρόκειται για γιατρό του νοσοκομείου, είναι η υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, και πριν από 15 μέρες έγινε και δίκη στην Καλαμάτα. Έχει να κάνει με ιατρικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξέδιδε τιμολόγια στα ονόματα των γιατρών, γιατί τα ιατρικά κέντρα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν σύμβαση με το Δημόσιο. Οι γιατροί είχαν υπαλληλική σχέση με το κέντρο, δεν εισέπρατταν δηλαδή χρήματα. Όμως, βρέθηκαν κατηγορούμενοι και ανάμεσα στους 10 γιατρούς που διώκονται είναι και αυτός του νοσοκομείου, ο οποίος πριν από χρόνια εργαζόταν το ιατρικό κέντρο. Τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται οι δίκες. Βέβαια, οι γιατροί έχουν καταγγείλει όλα τα τιμολόγια του ιατρικού κέντρου ως πλαστά και αυτή είναι η μεγάλη δίκη, που θα γίνει, όπου προσπαθούν να αποδείξουν ότι το ιατρικό κέντρο τα έκοβε εν αγνοία τους». -   Της Μαρίας Νίκα


***  Χθες στην Τριφυλία για το λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας



 ~ Αντιδράσεις προκαλεί στην Τριφυλία ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου 2 για την Υγεία, με τις διατάξεις του οποίου από 1η Ιανουαρίου 2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση 82 διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα αποτελούν αυτοτελή και ενιαία Νομικά Πρόσωπα (ΝΠΔΔ). Παράλληλα, ενοποιούνται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 οι οργανισμοί των ανωτέρω, περιλαμβάνοντας όλες τις οργανικές θέσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2013 τα 82 διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών ρυθμίζεται, ακόμη, ο τίτλος και η έδρα του νέου ΝΠΔΔ. Ουσιαστικά και πρακτικά, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, αυτομάτως, υποβαθμίζονται τα 82 μέχρι σήμερα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, αφού χάνουν την αυτοτέλειά τους, τη διοικητική και υγειονομική τους υπόσταση και οντότητα και, όπως πολύ φοβούνται οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι πολίτες, νομοτελειακά στο προσεχές μέλλον μπαίνει «λουκέτο» στα εν λόγω νοσοκομεία!
 ~* Αντιδράσεις
~ Στις 12.00 χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με αθρόα, αλλά όχι μαζική (;), συμμετοχή εργαζομένων του νοσοκομείου, εμπόρων και επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από το Δήμο Τριφυλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, την οποία χαιρέτισε και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκφώνησαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και ο εργαζόμενος του νοσοκομείου Μανώλης Πρασόπουλος, οι οποίοι σημείωσαν πως το νοσοκομείο πρέπει να συνεχίσει αυτοτελώς τη λειτουργία του. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, υποβαθμίζεται και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κατάργησή του μελλοντικά.
~ Επιπρόσθετα, από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 χθες το μεσημέρι έκλεισαν τα καταστήματα της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, συμμετέχοντας στον αγώνα για το νοσοκομείο. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Εκεί, μετά από πρόταση του Θανάση Πετρόπουλου στο δήμαρχο, διεξήχθη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για συντονισμό της δράσης και του αγώνα για το νοσοκομείο.
~ Στη διάρκειά της, ο κ. Κόλλιας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κάνει οριζόντια κατάργηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων με το σχέδιο νόμου και έτσι καταργείται η αυτοτέλειά τους. «Δεν μπορεί στον Προκρούστη της τρόικας να πέφτει θύμα η Υγεία», σημείωσε, για να προσθέσει: «Δε λέει κανένας πως αυτόματα κλείνει το νοσοκομείο, αλλά ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη διαρκή υποβάθμισή του».
~ Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς σημείωσε πως σε θέματα Υγείας, όπως και εκπαίδευσης, δεν μπαίνουν οικονομικά κριτήρια. «Η Υγεία δεν μπαίνει σε εκπτώσεις, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει», τόνισε, συμπληρώνοντας πως η Περιφέρεια μπαίνει πρωτοστάτης στον αγώνα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
~ Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αφού σημείωσε πως όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου είναι υποσχέσεις που έχουν δώσει (σ.σ. οι συγκυβερνώντες) στην τρόικα, τόνισε: «Μας έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Ο κόσμος είναι αυτός που θα υποφέρει, που δε θα έχει περίθαλψη. Το νοσοκομείο είναι υπόθεση όλων, δεν είναι οικονομικίστικο το θέμα. Είναι ζωής και θανάτου».
~ Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, σημείωσε πως το νομοσχέδιο σταδιακά θα σημάνει το κλείσιμο του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας πως αυτά γίνονται υπό την πίεση της εξωτερικής τρόικας, αλλά και της ντόπιας ολιγαρχίας που υπηρετούν τα κόμματα. Ζήτησε, δε να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στους κυβερνώντες και πρότεινε παντριφυλιακό συλλαλητήριο στον κόμβο του Καλού Νερού.
~ Μετά από συζητήσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των μειοψηφιών του Δ.Σ., κατέληξαν στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο επρόκειτο να σταλεί στην κυβέρνηση και τους βουλευτές Μεσσηνίας.
~ Ας σημειωθεί πως προχθές βράδυ έγινε ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό της αντίδρασης και αντίστασης, κατά την οποία, ωστόσο, σημειώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου, καθώς και του Θανάση Πετρόπουλου. Οι δύο τελευταίοι πρότειναν δυναμικότερες αντιδράσεις, πρωτοβουλίες από το δήμαρχο (και αντιπροσωπείας του Δήμου) για μετάβαση στην Αθήνα και επαφές, αλλά και για παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που είναι και βουλευτής Μεσσηνίας, μήπως και διασωθεί το νοσοκομείο, για μια σειρά σοβαρών επιχειρημάτων που καθιστούν ιδιαίτερη την περίπτωσή του, αλλά (όπως πρότεινε ο κ. Πετρόπουλος) και με την παραίτηση του δημάρχου και σύσσωμου του Δ.Σ. Με αυτά, όμως, διαφώνησε ο δήμαρχος, αρκούμενος στη χθεσινή, πρώτη, αντίδραση με συγκέντρωση!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εφετείο Κακουργημάτων
~* Ισόβια και 20 χρόνια σε τρεις για πέντε κιλά χασίς
 * Ισόβια συν 20 χρόνια κάθειρξης μοιράσθηκαν δύο νεαρά ξαδέλφια, Καλαματιανοί, και ένας Αλβανός για κατοχή πέντε κιλών χασίς, μετά από εκδίκαση της υπόθεσής τους χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
* Οι δύο νεαροί Καλαματιανοί, που ήταν ήδη κρατούμενοι, κάθισαν στο εδώλιο και δικάσθηκαν με 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ έκαστος, ενώ τους αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά. Όσο για τον Αλβανό, ο οποίος φυγοδικεί και δεν παρουσιάσθηκε ούτε χθες, καταδικάσθηκε σε ισόβια.
 * Αθώος κρίθηκε ο μικρότερος σε ηλικία από τους δύο καταδικασθέντες νεαρούς για την κατηγορία της διάθεσης ναρκωτικών σε ανήλικη.
 ~* Χασίς
* Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, στις 18 Φεβρουαρίου 2011 δέχτηκαν τηλεφώνημα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι μαθήτρια Λυκείου έχει στην κατοχή της ναρκωτικά. Την επόμενη ημέρα έκαναν έρευνα στο σπίτι της 17χρονης, η οποία και τους έδωσε μια μικρή συσκευασία με 2,4 γραμμάρια χασίς. Όπως εξήγησε, το αγόρι της το προηγούμενο βράδυ τής είχε δώσει τη συσκευασία να την κρατήσει για να μην πέσουν σε έλεγχο αστυνομικών και την ξέχασε στο μπουφάν της. Τους είπε δε ότι η ίδια δεν κάνει χρήση.
* Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του φίλου της, 21 χρονών σήμερα, ο οποίος επίσης τους είπε ότι έδωσε στη φίλη του τη συσκευασία για να μην του γίνει έλεγχος από την Αστυνομία και ξέχασε να την πάρει. Σε αποθήκη του σπιτιού του, σε μια μπλε βαλίτσα, βρέθηκαν 4 συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες, οι οποίες συνολικά περιείχαν 4,5 κιλά χασίς. Σε άλλη ντουλάπα βρέθηκε μία ίδια συσκευασία, αλλά ανοιγμένη, η οποία περιείχε 595 γραμ. χασίς, άλλη μια μικρή συσκευασία με 88 γρ., ένα πιστόλι - μπρελόκ, σφαίρες και μια ζυγαριά ακριβείας. Όπως είπε, τα ναρκωτικά, το πιστόλι και τη ζυγαριά τού τα έδωσε να τα φυλάξει ένας Πακιστανός, τον οποίο γνώριζε μόνο φυσιογνωμικά, ενώ από αυτόν προμηθευόταν μικρές ποσότητες χασίς, διότι ήταν χρήστης.
* Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκε σε ταινία, σε ένα από τα πακέτα με το χασίς, ένα αποτύπωμα του 24χρονου ξαδέλφου του κατηγορουμένου, ο οποίος κάθισε μαζί του χθες στο εδώλιο και δικάσθηκε με 10 χρόνια κάθειρξης, όπως και ένα αποτύπωμα Αλβανού, ο οποίος φυγοδικεί.
 ~* Δεν έπεισαν
* Κατά τις απολογίες τους, ο 21χρονος επανέλαβε ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του καθώς του τα είχε δώσει ένας Πακιστανός. Επίσης, ότι δεν προμήθευσε την ανήλικη με ναρκωτικά, αλλά της τα έδωσε να τα φυλάξει για λίγο και μετά τα ξέχασε.
* Ο 24χρονος ξάδελφός του κατέθεσε ότι εκείνος έμενε στο ισόγειο και ο 21χρονος στον πρώτο όροφο και πολλές φορές πήγαινε σπίτι του να παίξουν ηλεκτρονικά. Αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τα ναρκωτικά, υποστηρίζοντας πως κάποια στιγμή του είχε δείξει τα πακέτα, μπορεί να τα ακούμπησε και έτσι να βρέθηκε το αποτύπωμά του.
* Αμφότεροι αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν τον Αλβανό που κατηγορείται αλλά φυγοδικεί.
* Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας χαρακτήρισε αφελείς τους ισχυρισμούς της ανήλικης και ζήτησε την ενοχή των δύο ξαδέλφων για κατοχή κατ’ επάγγελμα.
* Για τον 21χρονο, ο δικηγόρος του Γ. Ράλλης είπε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και εξαιτίας κι άλλων προβλημάτων έκανε χρήση χασίς. Τα δε ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, αλλά δε βρέθηκε και ο Πακιστανός που του τα έδωσε. Είπε, επίσης, ότι η αλήθεια των λεγομένων της ανήλικης προκύπτει από το γεγονός ότι τόσο αυτή όσο και ο 21χρονος, σε διαφορετικούς χρόνους και χωρίς να έχουν έρθει σε συνεννόηση, λένε τα ίδια πράγματα στους αστυνομικούς.
* Για τον 24χρονο είπε ότι δεν μπορεί να σταθεί η κατηγορία επειδή βρέθηκε τμήμα αποτυπώματός του σε ταινία, ενώ αν είχε σχέση με την κατοχή ή τη συσκευασία των ναρκωτικών, θα υπήρχαν και άλλα αποτυπώματα.
* Τέλος, ζήτησε για τον μεν 21χρονο να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και για τον 24χρονο του πρότερου έντιμου βίου, προτάσεις που έγιναν δεκτές από το δικαστήριο.
* Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και επέστρεψαν στη φυλακή.-  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Πατάτα
~* Απευθείας αγορά από πατατοπαραγωγούς για αποφυγή μεσαζόντων
 * Για να μη μένουν αδιάθετες στις αποθήκες οι πατάτες των Ελλήνων παραγωγών, και την ίδια ώρα οι καταναλωτές να καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες τους, είτε πληρώνοντάς τες ακριβότερα είτε αγοράζοντας εισαγόμενες, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ανέλαβαν δράση καταργώντας τους μεσάζοντες. Η πρωτοβουλία τους έχει ως στόχο την απευθείας αγορά του προϊόντος από τον παραγωγό σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.
* Στο πλαίσιο αυτό, αρχικά αναζήτησαν και βρήκαν έναν παραγωγό από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, ο οποίος είχε μεγάλες ποσότητες αδιάθετης πατάτας στην αποθήκη του. Ο παραγωγός, που κατέχει άδεια πλανόδιου πωλητή, συμφώνησε να μεταφέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη, με δική του επιβάρυνση. Μάλιστα, η τιμή «έκλεισε» στα 2,5 ευρώ για κάθε σάκο 10 κιλών, δηλαδή 4,5 ευρώ φθηνότερα από όσο πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας.
* Στη συνέχεια, τα μέλη της ΕΟΔνΠ δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή, ώστε να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αγοραστών, ο παραγωγός θα μεταφέρει στην Κατερίνη τις πατάτες. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός (και μελλοντικά όλοι οι επόμενοι) θα φέρει τις πατάτες σε κάποιον δημόσιο χώρο, όπως π.χ. ένα πάρκινγκ, όπου και θα τις παραδώσει απευθείας στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές.
* Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας διευκρινίζουν πως σε κάθε παραγγελία θα επιλέγεται ένας διαφορετικός παραγωγός, έτσι ώστε για να βοηθηθούν όλοι.
* «Πρόσφατα οι παραγωγοί της Δράμας διαμαρτυρήθηκαν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο», αναφέρουν οι εθελοντές, επισημαίνοντας ότι πρέπει «να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες και να επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα κατευθείαν από τον παραγωγό. Έτσι διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων, άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, οπότε και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων».
* Η διαδικτυακή εφαρμογή για παραγγελίες θα είναι σε λειτουργία, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας www.otoposmou.gr.

*** Καταργούνται τα δημοτικά Χατζή, Βελίκας

* Αντιδράσεις και από το Δήμο Μεσσήνης αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταβολές σχολικών μονάδων. * Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Βελίκας, οι μαθητές του οποίου θα φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Μεσσήνης, αλλά και την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Χατζή, οι μαθητές του οποίου θα υποχρεωθούν να παρακολουθούν μαθήματα στο Δημοτικό Πεταλιδίου, που αναβαθμίζεται από εξαθέσιο σε επταθέσιο.
* Στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου θα πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα και οι 12 μαθητές από Καζάρμα, Πετρίτσι και Χαραυγή, οι οποίοι φοιτούσαν επίσης στο Δημοτικό Χατζή.
* Με την ίδια πρόταση υποβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας από εξαθέσιο σε τετραθέσιο και το 3ο Δημοτικό Μεσσήνης από δωδεκαθέσιο σε δεκαθέσιο.
* Χθες βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο Δήμο Μεσσήνης, που θα εκφραστεί την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

***Μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ

~* Σπίτια τους τα παιδιά καθώς δε βρίσκεται λύση
 * Μετά από τόσο αγώνα που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για να βγουν τα άτομα με αναπηρία από την απομόνωση, να ζήσουν δημιουργικά και να αισθανθούν ισότιμοι πολίτες με τους υπόλοιπους στην κοινωνία, τώρα κινδυνεύουν να ξανακλειστούν στο σπίτι, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να λύσει το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
* Όπως έχει η κατάσταση σήμερα, σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, στο τέλος του μήνα λήγουν οι παλιές συμβάσεις της τέως Νομαρχίας για τη μεταφορά των μαθητών και, όπου δεν έχουν κατατεθεί νέες προσφορές στο Δήμο για δρομολόγια, θα αναλάβουν οι γονείς με μια μικρή επιδότηση.
 * Το γεγονός, πέρα από τους υπόλοιπους μαθητές, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων και Ειδικών Εργαστηρίων, τα οποία λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μεταφέρονται κυρίως με ταξί. Εάν η μεταφορά τους δε συνεχιστεί, πολλά από αυτά θα αναγκαστούν να τα κρατήσουν οι γονείς τους στο σπίτι και να σταματήσουν το σχολείο.
 ~* Παναγιώτης Κάτσος,  διευθυντής ΕΕΕΕΚ
* «Οι πιο πολλοί γονείς δεν μπορούν να αναλάβουν τη μεταφορά των παιδιών, που σημαίνει ότι θα μείνουν στα σπίτια τους» μας λέει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας Παναγιώτης Κάτσος. «Ακόμη και οι γονείς που μπορούν και έχουν αυτοκίνητα, εργάζονται, οπότε δε γίνεται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά. Τα περισσότερα θα κλειστούν στο σπίτι. Οι γονείς αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής και ελπίζουν να δοθεί έστω παράταση στην υπάρχουσα σύμβαση. Όμως, κι αν ακόμη γίνει αυτό, το πρόβλημα θα ανακύψει ξανά το Σεπτέμβριο. Γιατί οι τιμές που δίνουν οι Δήμοι για τη μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ελλάδα είναι χαμηλές και δεν υπάρχουν μεταφορείς να δεχθούν».
 ~* Αθηνά Σπανού, πρόεδρος Γονέων
* Και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, Αθηνά Σπανού, σημειώνει ότι, αν η μεταφορά αφεθεί στους γονείς, θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες. «Είναι κάποιοι γονείς που έχουν και οι ίδιοι προβλήματα. Ορισμένοι, ίσως να μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά, άλλοι όμως όχι. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και κάποια παιδάκια θα παραμείνουν στα σπίτια τους. Υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να οδηγήσουν, δεν έχουν αυτοκίνητο, γενικά δεν έχουν τις δυνατότητες. Έρχονται παιδάκια από χωριά εκτός Καλαμάτας. Πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ταξί, για να τα στείλουν. Ορισμένα ξεκινούν από τις 7.00 το πρωί από το χωριό για να είναι 8.00 στο σχολείο. Για όλα τα παιδιά είναι άσχημο να μην υπάρχει μεταφορά, αλλά για τα ΑμεΑ ακόμη περισσότερο. Παιδιά με αναπηρικά καρότσια ή με αυτισμό, πού να πάνε;». -  Της Μαρίας Νίκα

***Αρτοποιοί

Βλέπουν μαζικά «λουκέτα»
 * Πτώση στους τζίρους έως και 50% διαπιστώνουν οι αρτοποιοί της Καλαμάτας, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα χωρίς προηγούμενο. Το ψωμί από είδος πρώτης ανάγκης τείνει να γίνει πολυτέλεια. Πολίτες ψωνίζουν από το φούρνο βερεσέ, πολυμελείς οικογένειες βγάζουν τη μέρα με μισό κιλό ψωμί, οι καταναλωτές βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, πρακτικά και ψυχολογικά. Ενώ πρατήρια και σούπερ μάρκετ πωλούν πλέον φθηνό ψωμί και ήδη έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα κατεψυγμένο ψωμί Βουλγαρίας, οι θέσεις εργασίας στα αρτοποιεία μειώνονται, τα έσοδα δεν καλύπτουν τα έξοδα, οι πράξεις για την επιβίωση των φούρνων… δε βγαίνουν. Είναι ζήτημα χρόνου να δούμε καταιγισμό λουκέτων στα αρτοποιεία, λένε επαγγελματίες του κλάδου.
 Μιχάλης Νικόπουλος
* Παραδοσιακός φούρνος με ξύλα (Λακωνικής)
 ~* «Το μέλλον των αρτοποιών είναι αβέβαιο»
 * Σίγουρα το ψωμί είναι είδος πρώτης ανάγκης και το τελευταίο που θα έκοβε ο πολίτης από την καθημερινότητά του. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα για τον κλάδο μας δεν έχουν αλλάξει δραματικά. Υπάρχει μείωση στην κίνηση, ο κόσμος αγοράζει λιγότερο τα υπόλοιπα είδη του αρτοποιείου, αλλά δεν είναι απελπιστική η μείωση. Πιστεύω, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον, μέσα σε ένα χρόνο, θα έχει αλλάξει άρδην το τοπίο στον κλάδο και, κυρίως, θα έχει αλλάξει το από πού παίρνει ο πελάτης το ψωμί. Το ψωμί θα πουλιέται στο σούπερ μάρκετ πάρα πολύ φθηνά, σε τιμές που δε θα μπορεί να ανταγωνιστεί ο επαγγελματίας αρτοποιός.
* Σίγουρα υπάρχει μια στροφή στο ποιοτικό ψωμί, αλλά θεωρώ ότι είναι ζήτημα μηνών – ενός έτους να πάψει να υπάρχει. Ο κόσμος θα κοιτάξει να επιβιώσει, οπότε δεν πιστεύω ότι θα πάει να πάρει το ψωμί με το προζύμι που θα κάνει περίπου 2 ευρώ το κιλό.
* Ήδη από τώρα μπαίνει ψωμί από τη Βουλγαρία, κατεψυγμένο, με 40 λεπτά το κιλό. Αυτό πουλιέται προς το παρόν στη βόρεια Ελλάδα. Θα έρθει, όμως, και στη νότια Ελλάδα, σύντομα. Το μέλλον των αρτοποιών είναι αβέβαιο.
* Με μαθηματική ακρίβεια, τα περισσότερα μαγαζιά – αν όχι όλα- θα κλείσουν. Μερικοί φούρνοι έχουν κλείσει ήδη και νομίζω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει μορφή καταιγίδας το κλείσιμο των μαγαζιών. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, δε γίνεται αλλιώς, για τον απλό λόγο: Βλέπουμε πενήντα άτομα στην Καλαμάτα, να ψάχνουν τους κάδους γιατί δεν έχουν να φάνε. Όταν, λοιπόν, ο μισθός του εργαζόμενου πέσει σε τέτοιο σημείο που δε θα μπορεί να φάει, αναγκαστικά θα κοιτάξει να πάρει προϊόντα ανεξάρτητα από την ποιότητα για να ταΐσει την οικογένειά του, προκειμένου να μη φτάσει στους κάδους. Έτσι όπως πάει η κατάσταση, αυτό που περιγράφω θα γίνει.
* Είναι στα χέρια του λαού, αν θα τραβήξουν πολύ τα δύσκολα χρόνια ή δε θα τραβήξουν. Άμα σηκωθεί στα πόδια του και καταλάβει το μέγεθός του και πάρει την τύχη του στα χέρια του, τότε θα δει ότι η κρίση δεν είναι τίποτα, ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί».
 Χρήστος Σπάλλας
Αρτοποιείο «Ψωμούλης» (Φαρών)
 ~* «Αυτή τη στιγμή προέχει η ανθρωπιά»
 * «Το ψωμί εξακολουθεί να είναι είδος πρώτης ανάγκης, αλλά έχει πέσει πολύ η δουλειά. Πλέον βλέπουμε συχνά πράγματα που δε συνέβαιναν στο παρελθόν: Τετραμελείς οικογένειες να παίρνουν μισό κιλό ψωμί, άλλους να παίρνουν μέρα παρά μέρα ή κάθε τρεις μέρες. Όλες οι αγορές γίνονται μετρημένα, οι ποσότητες έχουν σαφώς μειωθεί, όπως και η συχνότητα που έρχονται οι πολίτες στο φούρνο.
* Πλέον ο κόσμος έχει σφιχτεί πάρα πολύ. Άλλοτε ερχόταν στο αρτοποιείο να πάρει το ψωμί του και έπαιρνε και ένα – δύο άλλα είδη. Τώρα, δυσκολεύεται πολύ. Έρχεται να πάρει μόνο αυτό που έχει ανάγκη και πάλι το σκέφτεται.
* Αυτή τη στιγμή τα πράγματα για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι πολύ δύσκολα και τείνουν να γίνουν ακόμα δυσκολότερα. Τα λουκέτα είναι μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Απολύσεις, μειώσεις θέσεων εργασίας, είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Η δουλειά έχει πέσει, ανάλογα με το κατάστημα, από 30% έως 50%. Αν σκεφτείτε πως στο φούρνο, που είναι είδος πρώτης ανάγκης, υπάρχει τόσο μεγάλη μείωση, φανταστείτε τι γίνεται στα υπόλοιπα καταστήματα! Πρέπει να κλείσουν όλα! Μόνο τη Φαρών να πιάσεις, θα δεις ένα σωρό λουκέτα.
* Όσο μπορούμε κρατάμε χαμηλή την τιμή του ψωμιού. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, κατανοούμε τα προβλήματα του κόσμου και δεν έχουμε υπερβολικές προσδοκίες. Στόχος, στην παρούσα φάση, είναι να δουλεύουμε όλοι για να μπορεί και ο μέσος άνθρωπος να έρθει να πάρει το ψωμί του. Δεν μπορείς τώρα να λες στον άλλο: Παίρνεις 452 ευρώ, και να πληρώνει 1 ευρώ το ψωμί. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να είμαστε πιο πολύ άνθρωποι».
 Γιώργος Μπαρνασάς
* Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας (Αθηνών)
 ~* «Η πτώση στον κλάδο είναι  40-50% και έπεται συνέχεια»
 ~ «Η ύφεση έχει μπει έντονα και στον κλάδο των αρτοποιών. Η ψυχολογία του πελάτη είναι πολύ άσχημη. Σαφώς τα χρήματα είναι λιγότερα, πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί στα άκρα, αλλά αυτό που κυρίως τους διαλύει είναι ότι φοβούνται, δεν ξέρουν το αύριο, δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί. Δεν καταναλώνουν. Και ένα ευρώ να έχει ο άλλος, το κρατά, ψωμί αγοράζει μόνο στην ανάγκη, πόσω μάλλον άλλα πράγματα. Ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος είναι στη χειρότερη φάση του ψυχολογικά, γεγονός που συμπαρασύρει και την αγορά.
~ Η κρίση έχει επηρεάσει τους αρτοποιούς, αλλά όχι τόσο όσο άλλους κλάδους. Αν άλλοι κλάδοι βλέπουν πτώση στους τζίρους 70-80%, στο δικό μας η πτώση είναι 40-50%.
~ Προς το παρόν, είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Ναι μεν έχουν μειωθεί τα έσοδά μας, αλλά τουλάχιστον οι πελάτες πληρώνουν. Και βερεσέ δίνουμε –μόνο σε γνωστούς και σε συχνούς πελάτες, εννοείται- αλλά αυτή είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
~ Παράλληλα, σαφέστατα έχει μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στα αρτοποιεία του νομού. Δυστυχώς, μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η κρίση. Με μείωση στο εργατικό δυναμικό και πολύ προσωπική εργασία. Το μεροκάματο, το ΙΚΑ, δυστυχώς δε βγαίνουν από τις πωλήσεις, αναγκαστικά οι αρτοποιοί κάνουμε ό,τι μπορούμε οι ίδιοι. Με διπλές βάρδιες, πολλές ώρες δουλειάς. Έχουν χαθεί πολλές θέσεις εργασίας. Φυσικά, δε θέλουμε να χάσει κάποιος τη δουλειά του, αλλά οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Τα έξοδα έχουν αυξηθεί, τα χαράτσια μάς έβγαλαν εκτός προγραμματισμού, οι τιμές έχουν διατηρηθεί παρ’ όλα αυτά σταθερές. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν μόνο αυτοί που δεν έχουν πάρει δάνεια από τράπεζες και ακολουθούν μια συντηρητική και προσεκτική διαχείριση.
~ Λουκέτα θα δούμε πολλά στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι μόνο τα χρέη. Οι μυλωνάδες σταμάτησαν τις πιστώσεις. Τα δάνεια που έδιναν στους κυλινδρόμυλους για αγορά σιτηρών έχουν σταματήσει, οπότε ζητάνε ρευστό από τους αρτοποιούς. Στην Καλαμάτα υπάρχουν πάρα πολλοί φούρνοι. Προσθέστε και τα πρατήρια, βάλτε και τα σούπερ μάρκετ που πουλάνε ψωμί και αμέσως βλέπετε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κλάδο. Γι’ αυτό και είναι πάγιο αίτημά μας να αναγράφεται, όπου πωλείται ψωμί, από πού προέρχεται: Είναι ελληνικό; Είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο; Να ξέρει ο καταναλωτής τι αγοράζει. Τα βουλγαρικά κατεψυγμένα ψωμιά πέρασαν τα ελληνικά σύνορα.
~ Γι’ αυτό και πρέπει όλοι να εστιάσουμε στην ποιότητα. Πάντα με χαμόγελο και ευγένεια. Με σκληρή δουλειά. Ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και στο δικό μας κλάδο». - Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

** * Πριν 94 χρόνια

- ΤΗΝ 3 μ.μ. της προσεχούς Παρασκευής συνέρχεται εις συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον. Κατά την συνεδρίασιν ταύτην ο Δήμαρχος Μαυρομιχάλης θα ανακοινώση το συναφθέν συμβόλαιον μεταξύ του Δήμου και της Εθνικής Τραπέζης περί παραχωρήσεως εκ μέρους αυτής του ψηφισθέντος υπό του Δημοτικού Συμβουλίου μικρού δανείου εκ 200 χιλιάδων δραχμών δια τα απαραιτήτους ανάγκας του Δήμου.
- ΟΙ Θεόδ. Αθαν. Κουλούρης κάτοικος Κακαλέτρι Ολυμπίας έχων προηγουμένας αφορμάς μετά της Γιαννούλας συζύγου Αγγελ. Καράμπελα επυροβόλησεν κατ’ αυτής και την ετραυμάτισεν επικινδύνως εις την ωμοπλάτην.
- ΕΙΣ τον εξοχικόν οικίσκον του Π. Θεοδωροπούλου εν Ζάχα της Ολυμπίας εξερράγη πυρκαϊά, αποτεφρώσασα αυτόν. Αι ζημίαι υπολογίζονται εις 2.000 δραχμάς. Κατηγγέλθησαν ως ύποπτοι ο Αθανάσιος Ζαφειράκης και ο υιός αυτού εκ Ζελεχόβης, οίτινες και συνελήφθησαν.
 - ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες αφέθη ελεύθερος προσωρινώς ο Κων. Παπαγιαννόπουλος κατηγορούμενος επί παρανόμω οπλοφορία.

** ~*** Αχ Ελλάδα Σ'αγαπώ :
http://youtu.be/JSIOj_0cPTk  ,



ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΗ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Η ΣΥΜΦΟΡΑ : http://youtu.be/QiA0E9PWcoY  ,


** Αρφαρά Καλαμάτας - Άγιος Κωνσταντίνος (κόμβος Αρφαρών νέας Ε.Ο) :
 http://www.youtube.com/watch?v=DkchqoGRf7I  ,



&*
 ~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
**   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html , Στο Αγιάζι της Καθημερινότητας στην Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης !  .-
**
FOTO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΑΣ :
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ  ΚΕΛΑΡΙΑ
ΚΟΜΒΟΣ Ε.Ο. ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ Κόμβος
ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στα κελιά των μοναχών της Μονής Οσίου Λουκά
ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ CINE  CELENA
NTISKOTET CINE CELENA  ARAXOBA
ΑΡΑΧΩΒΑ
 
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ   
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
* ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
** ¨ Παρνασσός Χ.Κ. Κελάρια 2012 :


** Χ.Κ. Κελάρια Παρνασσός 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=9SRXVpC7qfY  ,



** Στα Κελάρια Παρνασσού 2012 ΣΤΑΜΟΣ : http://www.youtube.com/watch?v=9jCeSBaQZpY  ,



~*** Ι.Μ. Οσίου Λουκά της Βοιωτίας 19/02/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=fvxCkrJ1zIs  ,



~** ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κυριακή 19/02/2012 I.M. OSIOY LOYKA :
http://www.youtube.com/watch?v=mzQGgg4lQ4E  ,



** Livadi Αράχωβα 2012 : Στην ταβέρνα του Δ.Ν. Καπακας "Ρίζα " Λιβάδι Αράχωβας . Ώρα  μεσημεριανού επιστρέφοντας από Κελάρια :
http://www.youtube.com/watch?v=uhZPR_8qHcA ,



** Από  Παρνασσό - προς Αράχωβα  Φεβρουάριος 2012 :
 http://www.youtube.com/watch?v=a4elM20ppwM  ,



** * Προς Αράχωβα- από Χ.Κ. Κελάρια 19/02/2012 : http://www.youtube.com/watch?v=CZlSgY-nkA8  ,




**
* ΒΡΥΣΗ ΜΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ :
http://youtu.be/6C8nERO-UOY  ,



~* Πως οι Ελληνες καταστρεφονται μονοι τους
http://youtu.be/XAAsj1nU27A  ,



~* Συμμοριτοπόλεμος - Έργα και ημέρες του ΚΚΕ
http://youtu.be/S5b8ZAnER6k  ,



**